|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
szłam po dobre nowiny a wyszłam z takimi Teraz czeka mnie łyżeczkowanie ;( i więcej pytań niż odpowiedzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Arya bardzo mi przykro
|
|
|
|
#4743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocie, mogę cię pocieszyć - ja przytyłam ok. 10 kg, przy wzroście 170 już mam ok. 61 kg (nie ważę się w domu, nie mam nawet wagi - tylko u lekarza). P.s. tak to ja widziałam w wyobraźni kocury w łóżeczku dziecięcym. Daj znać jak znajdziesz patent na te rozpieszczone sierściuchy. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4744 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem w szoku, też myślałam, że takie informacje już za nami. Aż płakać mi się chce... Łączę się z Tobą w bólu.. Pamiętaj, że jesteśmy tutaj i zawsze możesz pytać/informować/podzielić się ze smutkami..
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Arya nawet nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć na usg... co musisz czuć teraz...
ciężkie chwile przed Wami, mam ciarki ilekroć myślę o Twojej stracie
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Ayra bardzo mi przykro...
|
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tak, Gosiu. Zwłaszcza, że przeżyłam to samo i nie życzę tego nikomu
![]() Dziewczyny, glukoze mam 66, norma od 70. Czym może objawiać się zaniżona ilość glukozy?
|
#4749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie raz wieczorami mam cukier niewiele wyższy 😊 ale wiem, że taka moja uroda, nie mam kolatań, trzęsących się rąk, nie jest mi słabo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4751 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|||||
|
|
|
#4752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź!
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
A oto i wynik mojego UG.
Wszystko wygląda ok, NT=1,5, prawie 6cm, trisomia 21: 1:3071. Czekam jeszcze na wyniki testu pappa A no i na 85% kolejny osobnik płci męskiej na lipcowkach ![]() _20180112_210645.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymajcie się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
Arya... bardzo, bardzo mi przykro
wiem co czujesz (przynajmniej częściowo), wiem że przed Wami bardzo ciężki czas. Trzymajcie się i gdybyś potrzebowała się wyżalić, wygadać to my jesteśmy.
|
|
|
|
#4757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zasłania się rączkami, tak jak mój ![]() Może kolega, temu tak? Hyhy
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi przykro :-( trzymaj sie kochana
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
zjadłam pierwszego pączka z kremem i dupa urosła o! Mam dziś ciężki dzień pod względem humoru
|
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z rosądkiem ofc. Co się dzieje? Hormony szaleją?
|
|
#4761 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo mi się wydaje, albo Folinka się nie odzywała od czasu?
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
A no.. Ostatni raz się odezwała, jak była w poczekalni... Zaczynam się martwić, mam nadzieję, że więcej złych wiadomości już nie będzie...
|
|
|
#4764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Folinko, odezwij się jak możesz.. ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Przeleciałam szybko dzisiejsze posty, ale nie widziałam, żeby coś pisała, mylę się?
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co widzę to przegląda właśnie wątek :-P
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2018-01-13 o 00:43 |
|
|
|
|
#4766 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jestem, Kochane!
Wszystko dobrze u mnie, byłam zajęta. Nic się nie martwcie Miło mi, że ktoś pomyślał o mnie! ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Arya, strasznie mi przykro Myślałam, że już u nas nie będzie takich przykrych zakończeń... Kochana, dużo siły i miłości w życiu Ci życzę. Teraz żadne słowa Ci zapewne nie pomogą, ale kiedyś wróć do nas z dobrą nowiną ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Już wraca Wasza matka marnotrawna, wybaczcie! ![]() U mnie proza życia na szczęście tylko, a to z dzieckiem do lekarza, a to coś ważnego doczytać, a to maile do pracy w sprawie tego brakującego urlopu, trochę czasu z dziećmi i dnia nie ma. I jeszcze... Wiem, że to bardzo wcześnie i znowu wyskoczę z tematem jak Filip z konopi, ale w związku z moim wyjazdem do Pl ruszyło z kopyta przygotowanie wyprawki. W Pl mam dużo rzeczy sprawdzonych, wiem, co lubię i co mi trzeba i sporo rzeczy jest też po prostu tańsze niż tu, więc na drogę powrotną wykupiłam bagaż i wrócę z częścią wyprawki Wyjęłam moją listę wyprawkową, sprawdziłam co mi trzeba, przegadałam co nieco z tż, przemyśleliśmy budżet, co kupić tu, co w Pl i mogę szaleć - o tyle, o ile Żadnych wielkich zakupów nie będzie, takie różne akcesoria powiedzmy - ręczniki, aspirator do katarku, gaziki, podkłady, pieluchy tetrowe. Wszystko pewnie będę teraz przez tydzień, dwa on line kupować, żeby już czekały paczki u babci.Rodzinka też już nieco zaaferowana moim wyjazdem, najstarszy mój synuś mówi mi dziś, że już planuje jakiego placka upieką na mój powrót ![]() O wizycie u położnej nic nie pisałam, bo była to porażka. Chyba najgorsza położna, jaką w życiu spotkałam. Byle odbębnić, zero zainteresowania pacjentką, ciśnienie, mocz, do widzenia, następna, a że pewne wyniki krwi mam poza normą to nieistotne, sama musiałam o to zapytać, bo nawet nie popatrzyła i jeszcze parę innych spraw olała. Zastanawiam się, czy jakiejś skargi nie napisać... Oprócz tego mówiła, że przeprasza, bo jest nowa w tym miejscu, ale miałam wrażenie, że chyba w ogóle bycie położną jest dla niej nowe, bo nic się od niej nie dowiedziałam, czego bym sama nie wiedziała, a miałam parę pytań. Aż cieszę się, że mnie do tego ginekologa wysłali i mam nadzieję, że nie jest to z jakiegoś złego poważnego powodu, o którym bym jeszcze nie wiedziała. Już za niecałe dwa tyg ta wizyta ![]() Tyle o mnie! Jestem jakieś 10 stron do tyłu za Wami, więc pewnie będę ze dwa dni na raty doczytywać. Do końca weekendu obiecuję, że lista będzie aktualna i nowy wątek gotowy (jak nie miałam czasu Was czytać, to tylko sprawdzałam, ile stron nastukane, żeby zdążyć założyć )---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Karolcia, witaj! Ela, kropka, gratuluję udanych wizyt! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mało kto np. w ogóle używa imion swoich dzieci, a po tym już choćby nawet bardzo mocno się poszczególne osoby kojarzy. Ale i tak się cieszę, że w ogóle Was mam i mam nadzieję, że z czasem i u nas jakieś przyjazne więzi się urodzą ![]() Cytat:
Nic się nie stanie niestety, tzn. nie zrobią Ci pappy i mierzenia nt, ale usg zrobią. Ponoć jakiś inny test można, ale chyba mniej dokładny. Powinnaś dostać od położnej taką broszurkę o wszystkich badaniach i tam o tym piszą.Ech, te tłumoki z kliniki... Chwała im za ivf, ale o prowadzeniu ciąży i realiach nhs nie mają widocznie pojęcia. Każde materiały trąbią - zgłoś się do położnej, jak tylko dowiesz się o ciąży, a oni tak w błąd wprowadzają... Czyli właściwie braknie Ci tylko 4 dni! Chyba próbowałabym co drugi dzień przynajmniej dzwonić do szpitala, pytać, czy coś się może nie zwolniło... Powodzenia!!! Cytat:
Tu prywatnie przynajmniej u mnie w mieście i okolicy poza jedną polską prywatną przychodnią, którą znam, to te usg bardziej się skupiają na zdj i filmach 3d niż na diagnostyce. Te właściwe medyczne usg to standardowo robi się w szpitalu i tyle! A tam czasem pośpiech i jakoś nie mam tak do końca zaufania, choć poza tym pośpiechem nic złego nie mam do powiedzenia. Więc ja dla spokoju jadę do mojej gin do Pl, która robi usg najdokładniej ze wszystkich lekarzy, z którymi miałam do czynienia.Cytat:
Ech, śmigałam wtedy w wysokich szpilach na co dzień do 6 miesiąca, bo byłam przyzwyczajona, a teraz ledwo założę to mnie stopy bolą
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-13 o 01:30 |
|||||
|
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ---------- Folinka co do bliskości na forach, to teraz powstają te zamknięte grupy a fb i tam chyba tak bardziej człowiek się otwiera. Tu nigdy nie wiadomo, kto podczytuje. Ale myślę, że jest jeszcze tyle czasu, że się zacieśnią stosunki 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
fitelina oj gratulacje! Kolejny synuś 😊 nasz taki 60% ale powoli się przyzwyczajam 😊 super, że wszystko dobrze!
Norka 😘😘 Folinka super, że wróciłaś! 😊 Też o Tobie myślałam wczoraj, że coś dawno nie było Cię widać. Telepatia 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

. Bardzo niesprawiedliwe. Okropnie mi przykro. Trzymaj sie kochana. I to tak bez zadnego krwawienia
szłam po dobre nowiny a wyszłam z takimi 
Arya bardzo mi przykro
obecnie przy 160 cm ważę już 53,5 kg co prawda lekarze mówią że jest ok ale boję się czy nie rosnę za szybko. No i brzuch już mi się robi coraz większy 

zasnął po godzinie, ja z nim, ale co z tego jak zaraz musiałam wstawać... Ledwo już siedzę w pracy, jeszcze dość intensywny dzień mam.
. Co do płci nie było widać za dobrze, wydaje mu się że chłopiec ale naprawdę tylko zgaduje, musimy poczekać jeszcze żeby się dowiedzieć. 
kość nosowa obecna, NT 1.7, prawdopodobieństwo zespołu Downa 1:5641 czyli podobno bardzo niskie.
Jestem w szoku, też myślałam, że takie informacje już za nami. Aż płakać mi się chce... Łączę się z Tobą w bólu.. Pamiętaj, że jesteśmy tutaj i zawsze możesz pytać/informować/podzielić się ze smutkami..

na czczo glukoza niewiele mówi 
trzymajcie się 
Z rosądkiem ofc.

Tu prywatnie przynajmniej u mnie w mieście i okolicy poza jedną polską prywatną przychodnią, którą znam, to te usg bardziej się skupiają na zdj i filmach 3d niż na diagnostyce. Te właściwe medyczne usg to standardowo robi się w szpitalu i tyle! A tam czasem pośpiech i jakoś nie mam tak do końca zaufania, choć poza tym pośpiechem nic złego nie mam do powiedzenia. Więc ja dla spokoju jadę do mojej gin do Pl, która robi usg najdokładniej ze wszystkich lekarzy, z którymi miałam do czynienia.