|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
u TZ mają być też kwartalne premie, przyznawane z zasady (w obecnej pracy też ma, ale mniejszy wskaźnik procentowy i od mniejszej kwoty), więc to dodatkowa pula, której nie uwzględniamy w miesięcznych rozliczeniach.Przy naszej dwójce byśmy się nie wahali, ale z lokatorem w brzuchu jesteśmy ostrozniejsi. Dla odstresowania zaczęłam sobie oglądać łóżeczka Chyba bardziej przekonują mnie te już z materacem, poszewkami itd, bo to są kompletne zestawy i nie trzeba kombinować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. witam się w 5 miesiącu
skończyłam 18 tydzień i zaczynam 19 niestety dopadło mnie przeziębienie. nos zatkany. głowa boli. szczeka boli. gorączki nie mam. kupiłam w aptece sok z malin i lipy. Zrobiłam herbatkę z sokiem i cytryną. a teraz patrze ze na etykiecie jest ze kobiety w ciąży i karmiące nie powinny pic tego soku . dlaczego?! weszłam w neta i wszędzie piszą ze kobiety w ciąży powinny unikać soku z malin. na forach różnie piszą. juz zglupialam co jest grane. nie zawiera alkoholu tylko sam sok z owoców. wiecie coś? bo juz nie wiem czy pic te herbatę czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pije sie go w ostatniej fazie na wzmocnienie mięśni macicy, ale moze tez przyspieszyc poród dlatego tylko w ostatniej fazie ciazy i to mogloby być grozne.A jest tam jakis sklad? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#725 | |
|
Konto usunięte
|
.
Cytat:
Z malin to chyba nie można pić herbatki z tych badyli. Ja nie rozumiem tego nakręcania się płcią i tego że dziewczynka musi mieć wszystko różowe a chłopiec niebieskie ( łącznie z kolorem ścian w pokoju). Gdybym miała dziewczynkę to niechętnie ubierałabym na różowo. |
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8047278 1].
Ja nie rozumiem tego nakręcania się płcią i tego że dziewczynka musi mieć wszystko różowe a chłopiec niebieskie ( łącznie z kolorem ścian w pokoju). Gdybym miała dziewczynkę to niechętnie ubierałabym na różowo.[/QUOTE] Większość rzeczy w sklepach dla dziewczynek jest w różu więc sugestia sama się pcha. Ja różowy lubię u małych dziewczynek I u siebie w takich rzeczach jak piżama, kapcie itp 😀 jak się okaże, że fasolka będzie dziewczynka na pewno będzie miała trochę różowych sukieneczek 😍 wiadomo nie wszystkie. U mnie ostatnio coraz więcej niepewności jak to przed wizytą, dobrze że czasem mnie coś zakluje w brzuchu bo bym już w ogóle oszalała... mega zazdroszczę wam ciążowych brzuszków. jak mój urośnie I poczuje malucha to może wtedy nie będę tak szaleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
opisane dokładnie tak Preparat zawiera sok wyciskany bezpośrednio z owoców malin (Rubus idaeus) z ekstraktem z kwiatu lipy (Tilia cordata). wiec chyba mogę pić. 20 zl dałam za ten sok nie mam właśnie skąd wziąć domowy. jakąś paranoja a o liściach właśnie czytałam ze wywołują skurcze. głupota. ile bab w ciąży pije alkohol a ja się zastanawiam i głowie czy sok z malin można. .. echh... może przez te liście producent z ostroznosci to napisał. nie mam pojęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2018-01-13 o 14:11 |
|
|
|
|
#728 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami/tesciami (chyba że jakas sytuacja awaryjna), jakkolwiek cudownie by oni nie byli... i to jeszcze z dzieckiem...
No ale ja to taka Zosia Samosia, dziecko chcę wychowywać sama z tz, nie chcę 'cennych rad' i wtracania dlatego ja bym na miejscu agugus się nie zastanawiała... Ale każdy jest inny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem najlepiej jest mieć blisko obie babcie ale tak np na odległość 0,5-1km o ile to nie są osoby toksyczne. Przy dziecku, szczególnie jak już się wraca do pracy pomoc bliskich osób jest niezastąpiona.
|
|
|
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za czymś się oglądamy w okolicy ale ciężko z ofertami. Oczywiście chcemy kupić na rynku wtórnym A nie Wynajac Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#732 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8047278 1].
Pierwsze słyszę. Jak byłam chora wypiłam z 0,7 l soku malinowego domowej roboty i się wyleczyłam. Z malin to chyba nie można pić herbatki z tych badyli. Ja nie rozumiem tego nakręcania się płcią i tego że dziewczynka musi mieć wszystko różowe a chłopiec niebieskie ( łącznie z kolorem ścian w pokoju). Gdybym miała dziewczynkę to niechętnie ubierałabym na różowo.[/QUOTE] Też tak mówiłam na początku. Kupowaliśmy dziewczęce ciuszki, ale rzadko różowe. Teraz nasza czterolatka sama sobie wybiera ubrania z szafki i wszystkie inne kolory niż różowy, fioletowy i biały poszły w kąt. Siłą rzeczy kupujemy teraz tylko takie. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ze najlepiej jak młodzi mieszkają sami. Każdy mi to powtarza. Choć u nas nie ma większych zgrztów to jednak samemu byloby lepiej.
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie moge nadążyć dzis za Wami. Napisze tylko, ze dzis zalozylam rajstopy z hmu. I od razu zdjelam. Jak na moje to jakas pomylka. Mialam wrażenie, ze zalozylam na brzuch gorset a nie rajty przeznaczone dla kobiet w ciąży :/ W dodatku jakos naiwnie myslalam, ze tam beda trzy pary. Bo co znaczy "x3" na tekturce? 🤔😝 ale nieważne, to sie i tak nie nadaje do noszenia na brzuch :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam że najlepiej mieszkać samemu, często tzw dobre rady przy dziecku mogą nieźle denerwować. A wręcz jeżeli chodzi o dziecko to rodzina czy znajomi wręcz myślą że mają obowiązek doradzać. Moja koleżanka mówiła mi że jak mówiła że jeszcze karmi 2latke to każdy coś komentował. Każdy robi jak uważa za słuszne i lepiej czasem nic nie mówić. W każdym razie życzę powodzenia przy przeprowadzce i słuszności w podejmowaniu życiowych decyzji! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogole nie czuje, ze jestem w ciazy!
A denerwuje się bo nie wiemy co dalej z mieszkaniem naszym. Jest trochę stresu związanego ze sprzedażą, kupnem nowego i to żeby się jeszcze wyrobić w czasie. Gdyby było więcej pieniędzy to spoko ale w naszej sytuacji najlepiej nie jest Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
#739 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
da się wbić tylko trzeba podłapac temat Cytat:
Haha u mnie była podobna reakcja TZ na dziewczynkę, ale mówił o lego technic gratuluje dziewczynki!Ja na razie zakupów ciuszkowych nie robię, ale jeśli znajdę jakieś cudo boho w niskiej cenie to wezmę bo póki co widziałam w lidlu piękne buciki, ale niestety 40zl trochę dużo za buty, które nie wiadomo kiedy i czy w ogóle założy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8047278 1]. Pierwsze słyszę. Jak byłam chora wypiłam z 0,7 l soku malinowego domowej roboty i się wyleczyłam. Z malin to chyba nie można pić herbatki z tych badyli. Ja nie rozumiem tego nakręcania się płcią i tego że dziewczynka musi mieć wszystko różowe a chłopiec niebieskie ( łącznie z kolorem ścian w pokoju). Gdybym miała dziewczynkę to niechętnie ubierałabym na różowo.[/QUOTE] Tez nie rozumiem. Przy pierwszej ciąży mojej siostrze ciotecznej odbiło i jak jej siostra kupiła do rodzinnego domu różową wanienkę, a ona miała syna to kazała im zwracac i kupic niebieską Cytat:
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Kazdy jakies tam wady czy swoje przyzwyczajenie ma. Tobie np moze nie przeszkadzac ze twoj tz np szklanki odklada do góry dnem A rodzicom tak. Może durny przykład ale czasem o takie bzdury są właśnie spiecia.
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle czas do czwartkowej wizyty szybko zleciał. Co do mieszkania też uważam, że osobno najlepiej. Dobrze mieć babcię pod ręką, ale jednak nie za bardzo. Zresztą moja teściowa choć ja lubię bardzo wiem że pomocna I tak nie będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#742 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie jestem po drzemce, tz i synek pojechali w gości więc mam ciszę i spokój.
Jeśli chodzi o mieszkanie z rodzicami to najlepiej samemu, ale różne są sytuacje niestety. MY jak remont robiliśmy to mieszkalismy u moich rodziców pol roku, nie było źle, ale to inaczej bo wszyscy się starali i wiedzieli że to czasowo. Jeśli chodzi o pomoc to ja nie liczę zbytnio bo rodzice mi za bardzo w opiece nad synem nie pomagali i rzadko go biorą gdzieś a ma 6lat, oni już tacy są. Z drugiej strony to wogole kontaktu brak. Ale o tym mógłbym napisać powieść. Jeśli chodzi o pościel, to ja wiem ze przy synu na początku nie używalam wogole, tylko Rożek i kocyk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolorów a płci (różowe dziewczynka, niebieskie chłopak) to też nie jestem za tym, ale każdy robi jak uważa. Ja np bardzo lubię kolor różowy, jako mała dziewczynka też lubilam. I będę kupować małej większość rzeczy w różu ale nie dlatego, że WYPADA, tylko dlatego, że mi się to PODOBA.
kupiłam też dla niej ciuszki niebieskie i szare, żeby nie było Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcie wanienki
kupiona dziś w zwykłym małym sklepiku dziecięcym. Polski producent, cena: 24 zł IMG_20180113_173019-600x800.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Ale nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia! Już prawie wszystkim lekarz powiedział płeć lub przynajmniej przypuszczenia, a ja mam termin na początek czerwca i nadal NIC. Obiecałam sobie, że niczego nie kupię dopuki nie będę wiedziała kto siedzi w środku i dalej się tego trzymam ale aż mnie skręca jak patrzę na Wasze perełki za grosze!!!
Mam wyniki badań na wizytę tzn mocz, morfologia i czystość pochwy i wszystko super |
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam też tak jak obiecałam wczorajszy skromny zakup, kombinezonik a bardziej ogrodniczki. Kolor brudny róż, materiał sztruks (w środku podszewka 100% bawełna). Cena 4.99 zł, rozmiar 74, second hand
polecam lumpek vive profit. Jest to sieciowka. Duży wybór jeśli chodzi o ciuszki dla dzieci, można się nieźle obkupic IMG_20180113_173057-800x600.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkim chorowitym życzę zdrówka! Ja mam pytanie do Mam, od którego miesiąca ciąży wypada siedzieć na spakowanej torbie do szpitala? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na początku było ze "chyba chlopak" później "raczej dziewczynka" więc to informacja jakby żadna przeczuc tez nie mam zadnych już co do płci. Oby szybko zleciało do czwartku, nie wyjde chyba z gabinetu dopóki się nie dowiem Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

u TZ mają być też kwartalne premie, przyznawane z zasady (w obecnej pracy też ma, ale mniejszy wskaźnik procentowy i od mniejszej kwoty), więc to dodatkowa pula, której nie uwzględniamy w miesięcznych rozliczeniach.
skończyłam 18 tydzień i zaczynam 19
pije sie go w ostatniej fazie na wzmocnienie mięśni macicy, ale moze tez przyspieszyc poród dlatego tylko w ostatniej fazie ciazy i to mogloby być grozne.
a o liściach właśnie czytałam ze wywołują skurcze. 

dlatego ja bym na miejscu agugus się nie zastanawiała... Ale każdy jest inny 
autko fajne, komfortowe, dobrze się jeździ. Dużo miejsca więc dzieć powinien być zadowolony
Za czymś się oglądamy w okolicy ale ciężko z ofertami. Oczywiście chcemy kupić na rynku wtórnym A nie Wynajac 

ale nieważne, to sie i tak nie nadaje do noszenia na brzuch :/
na początku było ze "chyba chlopak" później "raczej dziewczynka" więc to informacja jakby żadna
przeczuc tez nie mam zadnych już co do płci. Oby szybko zleciało do czwartku, nie wyjde chyba z gabinetu dopóki się nie dowiem