Mamusie lipcowe 2018 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-13, 12:21   #4801
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dziewczeta, a propos listy wyprawkowej to ja dostalam materialy edukacyjne na UG i wsrod nich byla bardzo fajna ksiazeczka 'twoja karta wyprawkowa'. Zdjecie w zalaczniku, mam nadzieje, ze bedzie widac! Wydaje mi sie, ze jest super zrobiona Załącznik 7388141

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ciężko przeczytać... Trochę słabej jakości to zdjęcie. Ale coś dojrzałam, resztę się domyśliłam. Faktycznie niezła ta lista, chyba nawet znacznie pokrywa się z moją, nawet punkt apteczka, to nic dziwnego, że dla mnie fajna

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam zgrubienie 5 cm nad wzgórkiem łonowym pod pępkiem po lewej stronie. Czuje przez skore cos dużego jak awokado. Nie boli ale jak leżę to jest delikatnie wyczuwalne. Czy to moze byc pęcherz? Twardy nawet kiedy jest pusty? Poza tum ciagle czuje jakby mi cis naciskało na pęcherz i sikam.
Jestem raczej szczupła ale to cos jest raczej wyczuwalne. Nie wydaje mi sie ze ten maluszek wielkości śliwki byłoby tak nisko i tak wyczuwalny. To musi chyba byc cos innego...
W piątek mam Usg wtedy zapytam.
Niestety nie mam pojęcia co to może być. Skoro jest z boku, to raczej nie może to być macica. Jedyne co mi się kojarzy, to może jakaś torbiel na jajniku - to nie jest nic groźnego, nie martw się! Masz usg? To super! Nie doczytałam jeszcze.

Właśnie się waham - myć naczynia czy czytać zaległości ale co zrobić, dobrze się czuję, nie mam wymówki przed sobą do wylegiwania się, to obowiązki najpierw... I tak już dziś oczywiście cały trening syna spędziłam na wizażu. Ooo, a za tydzień ma turniej to będę dopiero miała czasu

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-13 o 12:23
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:26   #4802
MalaGosia88
Zakorzenienie

Oj tak, u mnie torbiel się sama wchłonęła a nie była mała na pierwszym usg .
Czytać forum!
Stary 2018-01-13, 12:27   #4803
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

dziewczyny, jak wielocytować w tej aplikacji? 🤔ciemna jestem 😂

Po prostu zaznaczasz kilka postów i stukasz znaczek dymku z trzema kropkami w prawym górnym rogu.

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim!
Jestem obecnie w 13t2d (pierwsza ciąża), byłam wcześniej na wątku staraczkowym, ale zaraz potem zaszłam w ciążę,a że początki były ciężkie to wycięłam się z forum.

Póki co wszystko dobrze, jedynie w ostatnich badaniach wyszła mi sód poniżej normy 133-wskazana kontrola (norma od 135-145) i podwyższone delikatnie PH , wizyta w tą środę więc mam nadzieję,że mnie Pani ginekolog uspokoi.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

To dokładnie tak jak ja
Witaj, zapraszamy!
To wydaje się małe odstępstwo od normy. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:35   #4804
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Słuchajcie mam zgrubienie 5 cm nad wzgórkiem łonowym pod pępkiem po lewej stronie. Czuje przez skore cos dużego jak awokado. Nie boli ale jak leżę to jest delikatnie wyczuwalne. Czy to moze byc pęcherz? Twardy nawet kiedy jest pusty? Poza tum ciagle czuje jakby mi cis naciskało na pęcherz i sikam.
Jestem raczej szczupła ale to cos jest raczej wyczuwalne. Nie wydaje mi sie ze ten maluszek wielkości śliwki byłoby tak nisko i tak wyczuwalny. To musi chyba byc cos innego...
W piątek mam Usg wtedy zapytam.
Spróbuj w poniedziałek zadzwonić do swojego ginekologa i dopytać, może to nic niepokojącego, a nie ma co się niepotrzebnie do pt stresować. Jeśli chodzi o uczucie nacisku na pęcherz i sikania jest normalny raczej w ciąży.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Po prostu zaznaczasz kilka postów i stukasz znaczek dymku z trzema kropkami w prawym górnym rogu.

Witaj, zapraszamy!
To wydaje się małe odstępstwo od normy. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Ja również mam taką nadzieje, a jak nie wytrzymam do środy to pewnie w pon. napiszę już do niej,aby już w pon iść na wizytę. Tyle, że dopiero co pisałam w czwartek odnośnie kłucia głównie przy gwałtowniejszym ruchu bliżej pachwin, ale odpisała, że to normalne. Ostatnio sporo stresu wróciłam od stycznia do pracy po 3 tyg. l4 (męczyły mnie mdłości i wymioty) , w tym tyg. pogrzeb babci i teraz te wyniki mnie zaniepokoiły, a mam skłonności też do panikowania
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:37   #4805
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Karolina ta kulka jest widoczna gołym okiem czy tylko ją wyczuwasz przy dotyku? Maluch jest nisko, jak mi robił ostatnie usg przez brzuch to właśnie najlepiej było widać na wysokości blizny po cc czyli 5-6 cm nad wzgórkiem. Ale to chyba nie ten etap żeby był tak wyczuwalny twardo

Nie widać jej . Jak leżę całkiem płasko to czuje przy nacisku.

Cytat:
Ciężko przeczytać... Trochę słabej jakości to zdjęcie. Ale coś dojrzałam, resztę się domyśliłam. Faktycznie niezła ta lista, chyba nawet znacznie pokrywa się z moją, nawet punkt apteczka, to nic dziwnego, że dla mnie fajna

Niestety nie mam pojęcia co to może być. Skoro jest z boku, to raczej nie może to być macica. Jedyne co mi się kojarzy, to może jakaś torbiel na jajniku - to nie jest nic groźnego, nie martw się! Masz usg? To super! Nie doczytałam jeszcze.

Właśnie się waham - myć naczynia czy czytać zaległości ale co zrobić, dobrze się czuję, nie mam wymówki przed sobą do wylegiwania się, to obowiązki najpierw... I tak już dziś oczywiście cały trening syna spędziłam na wizażu. Ooo, a za tydzień ma turniej to będę dopiero miała czasu

Torbiel mówicie, możliwe. Udało mi sie przełożyć na ten piatek będzie 13t2d. Wiec ok...

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Spróbuj w poniedziałek zadzwonić do swojego ginekologa i dopytać, może to nic niepokojącego, a nie ma co się niepotrzebnie do pt stresować. Jeśli chodzi o uczucie nacisku na pęcherz i sikania jest normalny raczej w ciąży.

Dzięki dziewczynki. Będę to dokładnie sprawdzała. Trochę mnie niepokoi ale bólu nie ma. Do położnej jeszcze nie mam dzwonić. Narazie obowiązuje mnie termin u Głównego i skierowanie do kliniki... także zanim dostanę skierowanie to będę musiała poczekać chwile. Znacznie dłużej niż do mojego ug.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:45   #4806
Sandam13
Rozeznanie

Dziewczyny macie może jakiś pomysł co mogę brać na wypadanie włosów? Wszędzie są moje włosy nawet w obiedzie je znajdujemy.. Przed ciążą brałam Skrzypowitę i pomagała mi ale czytałam że w ciąży nie należy jej brać..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:45   #4807
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny was też tak obsypuje syfami? i rosną mi babyhair...

U mnie co chwila coś wyskakuje - może nie jest to duża ilość, ale ledwo co się pozbędę jakiegoś syfa to nowy wyskakuje

Czym w ogóle je zwalczacie?

Cytat:
Już jesteś jawnie Po prostu pisz z nami!

Nie ma sprawy
Zaraz zobaczę czy tam jakichś moich skrótów nie ma i usunę np kombinezon zimowy, bo ostatnie moje dziecię przecież zimowe było i wstawię.
Folinka, bardzo dziękuję za listę. Mogłabyś mi napisać choćby na prv. ilości ubranek jakie rekomendujesz? szczerze mówiąc ja totalnie nie wiem na co się nastawiać i każda wskazówka się przyda na start

Cytat:
Nie widać jej . Jak leżę całkiem płasko to czuje przy nacisku.

Torbiel mówicie, możliwe. Udało mi sie przełożyć na ten piatek będzie 13t2d.Wiec ok...

Dzięki dziewczynki. Będę to dokładnie sprawdzała. Trochę mnie niepokoi ale bólu nie ma. Do położnej jeszcze nie mam dzwonić. Narazie obowiązuje mnie termin u Głównego i skierowanie do kliniki... także zanim dostanę skierowanie to będę musiała poczekać chwile. Znacznie dłużej niż do mojego ug.
Spokojnie myślę, że to nic złego - skoro nie boli i nie widać to nie warto niepokoić się na zapas

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie może jakiś pomysł co mogę brać na wypadanie włosów? Wszędzie są moje włosy nawet w obiedzie je znajdujemy.. Przed ciążą brałam Skrzypowitę i pomagała mi ale czytałam że w ciąży nie należy jej brać..

Niestety nie ja już z tym problemem borykam się od x czasu, a o dziwo włosów objętościowo mi nie ubywa. Ostatnio dość mocno skróciłam (za ramiona), bo już miałam dosyć.
Próbowałam kiedyś skrzyp/ pokrzywa, maseczki, wcierki, różne suplementy i :dupa:
Miałam nadzieję, że to przez niedoczynność tarczycy - ale teraz tarczyca uregulowana i dalej to samo.
Chyba po prostu taka moja uroda.

Ja dziś całkiem sprawnie ogarnęłam mieszkanie - Tż zostawiłam łazienkę i odkurzanie/ zmywanie podłogi.

W końcu też po raz pierwszy uruchomiłam swojego robota planetarnego, bo chciałam zrobić koktajl... i okazało się, że mam ten sam problem co w zwykłym blenderze kielichowym - blenduje tylko rzeczy na dnie i trzeba dociskać składniki które się dorzuca. Spędziłam z 40 min nad tym, żeby zrobić koktajl ze szpinaku, jabłka, pomarańczy i kiwi. Ale ważne że jest i jest pyszny

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-01-13 o 12:52
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 12:46   #4808
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Badalas tsh??

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 12:49   #4809
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Badalas tsh??

Chyba nie mialam tego badanego. To tarczyca? Ile kosztuje zrobienie tego prywatnie wiesz może?

Stary 2018-01-13, 12:50   #4810
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie mialam tego badanego. To tarczyca? Ile kosztuje zrobienie tego prywatnie wiesz może?

15-20zl

Badaj koniecznie, to bardzo ważne badanie w ciąży.

Stary 2018-01-13, 12:54   #4811
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
15-20zl

Badaj koniecznie, to bardzo ważne badanie w ciąży.

Dobrze, że dowiaduje się z forum a nie od lekarza.. Ale dzięki w poniedziałek rano polecę do przychodni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 12:57   #4812
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że dowiaduje się z forum a nie od lekarza.. Ale dzięki w poniedziałek rano polecę do przychodni.

A czujesz ogólne zmęczenie? Masz sucha skórę? Bo to, że włosy ci wypadają to już wiem

Stary 2018-01-13, 13:02   #4813
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
A czujesz ogólne zmęczenie? Masz sucha skórę? Bo to, że włosy ci wypadają to już wiem

Tak mam bardzo suchą skórę, szczególnie na twarzy. A zmęczenie ostatnio kiepsko sypiam przez bardzo bardzo częste wizyty w toalecie..

Stary 2018-01-13, 13:20   #4814
Elaaaa
Wtajemniczenie

Sandam ja mam TSH dobre od zawsze, a włosy leciały mi tak, że płakałam z bezsilności, bo tak jak mówisz były dosłownie wszędzie nawet w jedzeniu..

Problem z włosami może być bardzo złożony stres, dieta, obecne wahania hormonów, tego nie przeskoczysz. Dzieci nam zabierają wszystko co najlepsze, dlatego musimy witaminy i minerały uzupełniać i tak jak u mnie to pomogło bo włosy o niebo lepsze po witaminach. Choć przez lata miałam z tym problem 😉

A TSH zbadaj konieczne, bo to bardzo ważne ciąży 😉

Stary 2018-01-13, 13:27   #4815
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Sandam ja mam TSH dobre od zawsze, a włosy leciały mi tak, że płakałam z bezsilności, bo tak jak mówisz były dosłownie wszędzie nawet w jedzeniu..

Problem z włosami może być bardzo złożony stres, dieta, obecne wahania hormonów, tego nie przeskoczysz. Dzieci nam zabierają wszystko co najlepsze, dlatego musimy witaminy i minerały uzupełniać i tak jak u mnie to pomogło bo włosy o niebo lepsze po witaminach. Choć przez lata miałam z tym problem

A TSH zbadaj konieczne, bo to bardzo ważne ciąży

A jakie witaminy i minerały dokładnie? Chodzi o rzeczy typu Prenatal? Ja nie biorę nic prócz kwasu foliowego i magnezu, może czegoś brakuje w mojej diecie..
Tsh oczywiście zbadam, zaraz jak Blanka napisała zapytałam o to wujka Google i teraz widzę że powinnam mieć to kontrolowane.. Boże żeby człowiek musiał sam się dowiadywać co ma badać w ciąży, żaden ginekolog nie kazał mi tego sprawdzić..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 13:29   #4816
Radena
Zadomowienie

Cytat:
A jakie witaminy i minerały dokładnie? Chodzi o rzeczy typu Prenatal? Ja nie biorę nic prócz kwasu foliowego i magnezu, może czegoś brakuje w mojej diecie..
Tsh oczywiście zbadam, zaraz jak Blanka napisała zapytałam o to wujka Google i teraz widzę że powinnam mieć to kontrolowane.. Boże żeby człowiek musiał sam się dowiadywać co ma badać w ciąży, żaden ginekolog nie kazał mi tego sprawdzić..

Dziwne, u mnie to było badane przy pierwszej morfologii. Nie pobierali Ci za 1 razem krwi do kilku ampulek? Ja mam to tsh wpisane w karte ciąży normalnie

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 13:29   #4817
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
To moja lista Jest taka dość ogólna wydaje mi się, ale raczej kompletna niż must have. Może niektóre z Was uznają niektóre z tych rzeczy za zbędne. To jest po prostu moja lista, wg której faktycznie przygotowuję wszystko. Usunęłam jedynie nianię elektroniczną i laktator, bo to dość indywidualna sprawa, czy ktoś chce to kupić. Nie pisałam też ilości ubranek, bo to też każdy ma swoje zdanie i typy i dużo zależy od tego, jak często zamierza się prać. Nazwy kosmetyków te, które są, to też po prostu zostawiłam tak jak mam wpisane te, które lubię, ale może być różnie. Zielony Linomag to dla mnie hit, skuteczny i krótki dobry skład, moi chłopcy na tym wyrośli, ale pupcia mojej córci powiedziała niet i używamy Bepanthenu.

UBRANKA
body
pajace
bluzki
sukienki
spodenki/półśpiochy
czapeczki
skarpetki
sock-ons
2 pary łapek-niedrapek
sweterki

PIELUCHY I POŚCIEL
pieluchy tetrowe 20-30
pieluchy flanelowe 10
Pampersy 1 i 2
Paklanki
2 ceratki do łóżeczka/ochraniacze na materac
3 prześciaradła z gumką
rożek/otulaczek
śpiworek
kocyki

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
3 ręczniki z kapturkiem
termometr kąpielowy
płyn do mycia
mleczko/oliwka do ciała
Linomag zielony do pupy
krem na słońce
chusteczki nawilżane
waciki
patyczki do uszu
szczotka do włosów
cążki do paznokci
proszek
1 butelka
szczotka do mycia butelki
wanienka (+stelaż)

APTECZKA
Octenisept
jałowe gaziki
aspirator Katarek
paracetamol w czopkach
termometr
Disnemar (sól morska do nosa)
DHA + wit D (Bioaron/Omegamed)

AKCESORIA
wózek
folia przeciwdeszczowa
torba do wózka, podkład do przewijania
fotelik + folia
lusterko do auta
łóżeczko
materac
przewijak
miękka nakładka na przewijak
lampka nocna
leżaczek
mata edukacyjna
grzechotka
biało-czarne książeczki/obrazki

DLA MAMY
biustonosze do karmienia
wkładki laktacyjne
podkłady poporodowe największe
podkłady poporodowe podpaski
majtki jednorazowe
Tantum Rosa, butelka z dzióbkiem!
koszule do karmienia
maść na popękane brodawki Lansinoh
Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dziewczeta, a propos listy wyprawkowej to ja dostalam materialy edukacyjne na UG i wsrod nich byla bardzo fajna ksiazeczka 'twoja karta wyprawkowa'. Zdjecie w zalaczniku, mam nadzieje, ze bedzie widac! Wydaje mi sie, ze jest super zrobiona Załącznik 7388141

Folinko, przypniesz te posty na pierwszej stronie ?

Ja sie zastanawiam co na obiad, znowu nie mam na nic ochoty i weny. Najchetniej zjadlabym cieplego gofra z bitą śmietaną.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 13:29   #4818
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja biorę kompleks witamin w ciąży i widzę znaczna poprawę. Niby jem owoce, warzywa ale bałam się, że jednak za mało.

Jak chcesz mieć komplet badan z tarczycy to zrób sobie tsh, ft3 i ft4 oraz antytpo.
A jak nie, to koniecznie tylko tsh

Stary 2018-01-13, 13:30   #4819
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziwne, u mnie to było badane przy pierwszej morfologii. Nie pobierali Ci za 1 razem krwi do kilku ampulek? Ja mam to tsh wpisane w karte ciąży normalnie

Miałam pobieraną krew chyba do 4 ampułek, ale teraz przeglądam te wyniki i nie ma tam Tsh..

Stary 2018-01-13, 13:31   #4820
Radena
Zadomowienie

20180113_143037_Film3.jpg

Stary 2018-01-13, 13:32   #4821
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinko, przypniesz te posty na pierwszej stronie ?

Ja sie zastanawiam co na obiad, znowu nie mam na nic ochoty i weny. Najchetniej zjadlabym cieplego gofra z bitą śmietaną.

Ja miałam gofry na śniadanie 😝

Stary 2018-01-13, 13:33   #4822
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Dodałabym do tego jakieś truskawki natchnęłaś mnie na jakiś deser
Stary 2018-01-13, 13:34   #4823
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ja biorę kompleks witamin w ciąży i widzę znaczna poprawę. Niby jem owoce, warzywa ale bałam się, że jednak za mało.

Jak chcesz mieć komplet badan z tarczycy to zrób sobie tsh, ft3 i ft4 oraz antytpo.
A jak nie, to koniecznie tylko tsh

W poniedziałek zrobię te Tsh bo w środę mam wizytę u mojego gina a on jest też endokrynologiem, powiem mu w czym problem może skieruje mnie na jakieś konkretne badania..
A jaki kompleks witamin? To zaraz polecę do apteki i kupię, ja słyszałam tylko o Prenatal może właśnie go wybrać?

Stary 2018-01-13, 13:37   #4824
Radena
Zadomowienie

Cytat:
To moja lista Jest taka dość ogólna wydaje mi się, ale raczej kompletna niż must have. Może niektóre z Was uznają niektóre z tych rzeczy za zbędne. To jest po prostu moja lista, wg której faktycznie przygotowuję wszystko. Usunęłam jedynie nianię elektroniczną i laktator, bo to dość indywidualna sprawa, czy ktoś chce to kupić. Nie pisałam też ilości ubranek, bo to też każdy ma swoje zdanie i typy i dużo zależy od tego, jak często zamierza się prać. Nazwy kosmetyków te, które są, to też po prostu zostawiłam tak jak mam wpisane te, które lubię, ale może być różnie. Zielony Linomag to dla mnie hit, skuteczny i krótki dobry skład, moi chłopcy na tym wyrośli, ale pupcia mojej córci powiedziała niet i używamy Bepanthenu.

UBRANKA
body
pajace
bluzki
sukienki
spodenki/półśpiochy
czapeczki
skarpetki
sock-ons
2 pary łapek-niedrapek
sweterki

PIELUCHY I POŚCIEL
pieluchy tetrowe 20-30
pieluchy flanelowe 10
Pampersy 1 i 2
Paklanki
2 ceratki do łóżeczka/ochraniacze na materac
3 prześciaradła z gumką
rożek/otulaczek
śpiworek
kocyki

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
3 ręczniki z kapturkiem
termometr kąpielowy
płyn do mycia
mleczko/oliwka do ciała
Linomag zielony do pupy
krem na słońce
chusteczki nawilżane
waciki
patyczki do uszu
szczotka do włosów
cążki do paznokci
proszek
1 butelka
szczotka do mycia butelki
wanienka (+stelaż)

APTECZKA
Octenisept
jałowe gaziki
aspirator Katarek
paracetamol w czopkach
termometr
Disnemar (sól morska do nosa)
DHA + wit D (Bioaron/Omegamed)

AKCESORIA
wózek
folia przeciwdeszczowa
torba do wózka, podkład do przewijania
fotelik + folia
lusterko do auta
łóżeczko
materac
przewijak
miękka nakładka na przewijak
lampka nocna
leżaczek
mata edukacyjna
grzechotka
biało-czarne książeczki/obrazki

DLA MAMY
biustonosze do karmienia
wkładki laktacyjne
podkłady poporodowe największe
podkłady poporodowe podpaski
majtki jednorazowe
Tantum Rosa, butelka z dzióbkiem!
koszule do karmienia
maść na popękane brodawki Lansinoh
Moja lista była bardzo podobna. Co do ubranek to na samym poczatku najlepsze pajace i kopertowe body jak dla mnie ;-)

Stary 2018-01-13, 13:38   #4825
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
W poniedziałek zrobię te Tsh bo w środę mam wizytę u mojego gina a on jest też endokrynologiem, powiem mu w czym problem może skieruje mnie na jakieś konkretne badania..
A jaki kompleks witamin? To zaraz polecę do apteki i kupię, ja słyszałam tylko o Prenatal może właśnie go wybrać?

Ja biorę feminovit +dha dwa razy dziennie

Dziwne, że twój gin to endokrynolog i cie na tsh nie skierował.

Stary 2018-01-13, 13:41   #4826
Elaaaa
Wtajemniczenie

Sandam ja właśnie biorę Prenatal Duo oprócz tego suplementuje jod na zlecenie endokrynologa 😉 w tym kompleksie witamin jest masę potrzebnych nam substancji jak wit d, witb, żelazo, cholina, kwas dha, selen, jod także taki kompleks witamin powinnaś sobie kupić 😉 tak jak Blanka mówi 😉

Ja pod opieka endokrynologa mam TSH badane co miesiąc.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dodałabym do tego jakieś truskawki natchnęłaś mnie na jakiś deser
Gofry pychaaa 🙄😊😊

Stary 2018-01-13, 13:43   #4827
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Sandam ja właśnie biorę Prenatal Duo oprócz tego suplementuje jod na zlecenie endokrynologa w tym kompleksie witamin jest masę potrzebnych nam substancji jak wit d, witb, żelazo, cholina, kwas dha, selen, jod także taki kompleks witamin powinnaś sobie kupić tak jak Blanka mówi

Ja pod opieka endokrynologa mam TSH badane co miesiąc.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Gofry pychaaa

To lecę po tego Prenatala, a w środę na wizycie poruszę temat mojej tarczycy..
Dziękuję Wam bardzo za porady

Stary 2018-01-13, 13:50   #4828
asiaczek
Zakorzenienie

Ja do listy wyprawkowej dopisała bym jeszcze smoczek, ew.szumisia. warto też się zastanowić czy zamiast chusteczek do pupy nie używać wacików moczonych w wodzie. Wiadomo,że są lepsze i gorsze chusteczki nawilżane,ale to zawsze chemia,którą będzie się używało z początku nawet kilkanaście razy dziennie.

A co do octaniapetu to niestety on ma zły skład i aż dziwne,że jest tak powszechnie stosowany. Może któraś z Was orientuje się jaka jest inna alternatywa do odkažania pępka? Ja teraz Mateuszowi dezynfekuję rany albo wodą utlenioną albo jakimś innym sprayem,ale nie wiem czy co nadaje się do pępuszka

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-01-13 o 13:51
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 13:54   #4829
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Pierwsze słyszę, że octanisept ma zły skład. Kiedyś była afera, ale to nie miało żadnego poparcia w badaniach. Ktoś wypuścił takie info i była gówno burza.
Ale każdy robi jak uważa.
Dla mnie octanisept, sudocrem, dicoflor, sab simplex, smoczek i Chusteczki nawilżające to podstawa podstaw.
Ale każdy ma swoje zdanie.

Misia szumisia tez planuje kupić, najwyżej się nie sprawdzi i będzie leżał.

Stary 2018-01-13, 14:00   #4830
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja do listy wyprawkowej dopisała bym jeszcze smoczek, ew.szumisia. warto też się zastanowić czy zamiast chusteczek do pupy nie używać wacików moczonych w wodzie. Wiadomo,że są lepsze i gorsze chusteczki nawilżane,ale to zawsze chemia,którą będzie się używało z początku nawet kilkanaście razy dziennie.

A co do octaniapetu to niestety on ma zły skład i aż dziwne,że jest tak powszechnie stosowany. Może któraś z Was orientuje się jaka jest inna alternatywa do odkažania pępka? Ja teraz Mateuszowi dezynfekuję rany albo wodą utlenioną albo jakimś innym sprayem,ale nie wiem czy co nadaje się do pępuszka

O Szumiś dobra rzecz :-D ja smoczka nie używałam,Młodej chcieli w szpitalu wcisnąć,ale sie nie dała i w sumie się teraz z tego cieszę.
Co do octanispetu to chyba to miala byc lepsza alternatywa spirytusu,ale nie wiem. W sumie nie uzywa sie tego jakoś długo...
Teraz też rozważam waciki,wcześniej używałam chusteczek babydream bezzapachowych i byly fajne,a teraz cos pozmieniali i juz nie wiem które to są. Pod wzgledem skladu dobre są velvet pure,ale ciężko wyciągnąć 1 z opakowania. Wiec na serio warto rozważyć te waciki,szczególnie na poczatku jak jest zmiana pieluchy co chwilę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości