Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-13, 21:38   #781
otoya
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Kalafior.... Wiek nie ten

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj tam oj tam. Żadna różnica

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 21:39   #782
frik frik
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8048356 1]Pierwsza rzecz o ktorej mysle zeby wziac do szpitala w jakiejkolwiek sytuacji to papier toaletowy. Niezmiernie sie zdziwilam ze trzeba miec swoj jak tesciowa lezala na kardiologii.
Jeszcze ciekawostka z mojego miasta. Przy poradni k jest toaleta damska i zeby tam wejsc trzeba wrzucic 1zl. Obok jest meska ( za damo) ale zadna kabina sie nie zamyka. Obie obskurne tak samo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Co Ty mowisz
Papier pod pache i heja, haha masakra i jeszcze platne toalety? Nieźle.

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 21:41   #783
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Tak, z salonu.

Witaj

Melduję, że przeprowadzką zakończona prawie wszystko rozpakowane, zakupy spożywcze zrobione. Najważniejsze rzeczy są, reszta z czasem. Padam ze zmęczenie i z gorączką... ale moi rodzice dzisiaj bardzo nam pomogli ze wszystkim. Jutro idziemy na obiad do teściów.

Dziewczyny, nie martwcie się, że nie znacie płci. U mnie nawet nie było żadnych podejrzeń jeszcze, mały/mała skrzętnie kryje swój skarb we wtorek wizyta to może się coś okaże.

Pacia super że wszystko się udało dziś. Jak będziesz miała czas to pokaż swoje nowe mieszkanko

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 21:44   #784
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Heej witaj jakbym czytała o sobie wszystkie dane identyczne
Z tym, że nam się udało dzięki inseminacji.
Przerażenie też podzielam

O jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, bo już myślałam, że coś ze mną nie tak :/ :P Rozumiem, że na początku są różne uczucia, ale wydawało mi się, ze teraz już powinnam być oswojona z tą myślą:/ Trochę się załamuję też dlatego, że średnio znoszę tą ciążę:/ W pierwszym trymestrze miałam mdłości, brałam leki, które mi pomagały, ale generalnie było kiepsko:/ W drugim mdłości ustąpiły, ale pozostało zmęczenie i ogólna niechęć do wszystkiego:/ tzn. na nic nie mam ochoty, totalnie nic mi się nie chce i nic mnie nie cieszy:/ Jak wracam z pracy to już niczego w domu nie jestem w stanie zrobić:/ Żal mi mojego męża

Edytowane przez Bella__88
Czas edycji: 2018-01-13 o 21:47
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 21:45   #785
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny robiliście kiedyś ta wróżbę??? https://tipy.interia.pl/artykul_4951...-obraczki.html

Ja ja robię sobie i mężowi tylko na nitce, a nie na włosie i nam wychodzi dokładnie tak samoobrączka pokazała plec pierwszego dziecka, które już jest. Pokazała następnego chłopca ( USG w środę mamy). Później stanęła jak zaklęta dajcie znać czy Wam się zgadza

I kiedys kiedyś chyba jeszcze w gimnazjum koleżanka robiła i wyszło 3 synów jednego juz mam. a czy drugi będzie na 100% chłopak mam nadzieje ze okaże się w sobotę. a co do 3 hmmm... czas pokaże chociaż wolałabym juz dziewczynkę ale drużyna piłkarska tez ma swoje plusy. syn mi już pomaga tachac siatki z marketu
Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Cześć! napisz coś o sobie

Ja też w czwartek o 16:45

Czuję dzisiaj dziwne pulsowanie w brzuchu jakby od tętna... nie mam pojęcia skąd to ani czy się martwić... ?
Ja wczoraj miałam taką sytuację ze się jakoś szybko obrocilam na plecy i w okolicy łona miałam dosłownie wielka goreczke. maluch się chyba wyprostować nóżki chciał
tez tak macie czasem? ja już nie pamiętam jak to bylo w pierwszej ciąży. wiem ze na pewno na dalszym etapie to brzuch zmienia kształty

AFB stowka

Edytowane przez freddy296
Czas edycji: 2018-01-13 o 21:49
freddy296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 21:46   #786
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Co Ty mowisz
Papier pod pache i heja, haha masakra i jeszcze platne toalety? Nieźle.

A w tej poradni k to wiadomo ze papieru niet. To za co ten 1zl oplaty? Za wode?

Szpital wojewodzki , a tesciowa prosi nas o papier bo sie jej konczy. Masakra.

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2018-01-13 o 21:47
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 21:47   #787
frik frik
Zadomowienie

Jeśli chodzi o spanie dziecka, to nie powinna sie walac przy nim zadna luzna pościel, kocyki, poduszki. Przez pierwszy rok ryzyko smierci lozeczkowej jest najwieksze.
Na rozek moze byc za cieplo, osobiście nie mam, ale wiem, ze sa pieluchy bambusowe i super sprawdzaja sie na lato. Cieniutkie i delikatne.
Moze sie zaopatrze, mam jeszcze takie coś do owijania. Dzidzia powinna byc zawinieta, zeby sie sama nie odwinela i nie przykryla buzi zadna tkanina.
Ja uzywalam spiworka ze swoją. No i rozka, ale to byla jesień.
Jeszcze jest takie cos, zaraz poszukam

Stary 2018-01-13, 21:53   #788
frik frik
Zadomowienie

original-slider-e1503307841146.jpg

Woombie
Nie probowalam, ale mysle, ze to ciekawa opcja

Stary 2018-01-13, 21:59   #789
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7389141

Woombie

Nie wiem czemu ale jakoś mnie to przeraża
Na tym zdjęciu wygląda to tak, jakby dziecko tam było za karę, mega skrepowane...
Albo ja już mam takie odczucia

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:08   #790
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu ale jakoś mnie to przeraża
Na tym zdjęciu wygląda to tak, jakby dziecko tam było za karę, mega skrepowane...
Albo ja już mam takie odczucia

Lady podobno dzieci takie maleńkie lubią mało miejsca (jak w brzuszku u mamy) ale fakt, dziwnie to wygląda ja chyba kupię otulacz bambusowy, myślę ze to będzie najrozsadniejsze rozwiązanie na lato, a później śpiworek

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-01-13, 22:17   #791
bananowomi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
BANANOWOMI po obydwu porodach jeść mi się tak nie chciało jak pić! Zwłaszcza jak będziesz karmić piersią to straszne sie ma pragnienie
Witaj BELLA

No to się zaopatrzę w tę zgrzewkę, zwłaszcza, że pewnie większość i tak wypije mój tz. On tak się stresuje swoją obecnością przy porodzie, że spoci się chłopak

Cytat:
Aaa, hehe dobrze wiedziec
Ciekawe, czy klientki na to w ogole wpadają

Zgrzewka wody? Nie no, bez przesady. Zwłaszcza, ze w UK wypuszczaja do domu krotko po porodzie. Ale to prawda, przy kp niemilosiernie chce sie pic
Juz niedługo polowkowe juz trzymam kciuki i mam nadzieję, ze będzie to długie i dokładne badanie.

Hej

Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app
Frik czytałam o tym, że nawet po 6h można opuścić szpital, ale jak będziemy układać plan porodu, to ja bd chciała zostać 2 noce, bo będę się bała tak wracać do domu jak gdyby nic. My z moim bez doświadczenia żadnego plus nikogo do pomocy. Z tego co widziałam to przy porodzie naturalnym do trzech nocy można zostać.
Też liczę na długie badanie! Tym razem będę musiała zjeść coś słodkiego, żeby mi dzidzia nie spała czy coś. A powiedz mi dostałaś jakieś instrukcje co do ilości wody? Bo ja nie dostałam listu do tej pory haha Tylko wtedy położna dała mi ksero pierwszej strony.

Witaj Bella!

Edytowane przez bananowomi
Czas edycji: 2018-01-13 o 22:19
bananowomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:18   #792
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Lady podobno dzieci takie maleńkie lubią mało miejsca (jak w brzuszku u mamy) ale fakt, dziwnie to wygląda ja chyba kupię otulacz bambusowy, myślę ze to będzie najrozsadniejsze rozwiązanie na lato, a później śpiworek

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
no wlasnie podobno... ciekawe gdyby tak można było zapytać te maluchy czy wola swobodnie leżeć w łóżeczku czy znow wrócić do tej ciasnoty to co by wybrały. takie maluszki jak śpią z rączkami za główka wyglądają na szczęśliwe. jakoś mnie nie przekonują takie kokony

Stary 2018-01-13, 22:23   #793
Konto usunięte

Ja lubie jak mi maz robi becik z kolderki bo mi wtedy cieplutko.

Stary 2018-01-13, 22:31   #794
freddy296
Wtajemniczenie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8048573 1]Ja lubie jak mi maz robi becik z kolderki bo mi wtedy cieplutko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Na chwilkę tez lubie się zawinąć w kolderke. ale po chwili juz czuje się skrępowana i musze się odkryć

Stary 2018-01-13, 22:40   #795
Konto usunięte

Moj maz zasnal przytulony do mojej poduszki ciazowej. Chyba jemu lepiej służy, bo ja jej jeszcze nie uzywam.

Stary 2018-01-13, 22:56   #796
frik frik
Zadomowienie

LADYROSES maluszki właśnie lubia byc takie skitrane, miec ciasno, jak Guerka pisze czuja się wtedy bezpiecznie, jak w brzusiu mamy. I lepiej spia, jak sa owiniete. Z koca tez przeciez sie maluchom robi takie zawiniatko nie przykrywasz dziecka luzno

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez bananowomi Pokaż wiadomość
No to się zaopatrzę w tę zgrzewkę, zwłaszcza, że pewnie większość i tak wypije mój tz. On tak się stresuje swoją obecnością przy porodzie, że spoci się chłopak

Frik czytałam o tym, że nawet po 6h można opuścić szpital, ale jak będziemy układać plan porodu, to ja bd chciała zostać 2 noce, bo będę się bała tak wracać do domu jak gdyby nic. My z moim bez doświadczenia żadnego plus nikogo do pomocy. Z tego co widziałam to przy porodzie naturalnym do trzech nocy można zostać.
Też liczę na długie badanie! Tym razem będę musiała zjeść coś słodkiego, żeby mi dzidzia nie spała czy coś. A powiedz mi dostałaś jakieś instrukcje co do ilości wody? Bo ja nie dostałam listu do tej pory haha Tylko wtedy położna dała mi ksero pierwszej strony.

Witaj Bella!
Życzę Ci, aby ktos ulozyl z Tobą plan porodu. Ja nic takiego nie mialam, ani położna nic nie wspominala.
Ja rodzilam po 4 a do domu wyszlam po 14 czy cos. Tylko ja chcialam jak najszybciej byc u siebie, nie w szpitalu. Nie wiem, czy jak jest wszystko ok, czy i tak nie wypychaja do domu? Nie sprawdzalam tego w sumie. Teraz bede sie pewnie spieszyla do corki, ale hmmm zobacze, moze uda mi sie zostać dłużej. Jednak i wykarmia itd a q domu nie zawsze jest jak gotowac przy maluszku.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8048573 1]Ja lubie jak mi maz robi becik z kolderki bo mi wtedy cieplutko.

Ale to rozczulajaco zabrzmialo

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Kurcze, jakos sie ostatnio budze taka smutna i teraz tez mnie dopadlo. Chyba tęsknię za tz.
W sumie poza rodzicami to nikogo nie widzialam. No i obcymi ludzmi w sklepie...
Jakos czuje sie samotna, moze tez ta choroba mnie rozbila psychicznie.
Boje się tez lotu strasznie

Edytowane przez frik frik
Czas edycji: 2018-01-13 o 22:54
Stary 2018-01-13, 23:40   #797
natinatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladyroses
Gratulacje dziewczynki :emoji8:
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez aankaa092
Niedobrze z tymi wynikami. Ale ja tez miałam zapalenie pęcherza. I nie martw się, bo to gorzej szkodzi dziecku jak masz i złe wyniki i sie denerwujesz.

Haha u mnie była podobna reakcja TZ na dziewczynkę, ale mówił o lego technic gratuluje dziewczynki!

Ja na razie zakupów ciuszkowych nie robię, ale jeśli znajdę jakieś cudo boho w niskiej cenie to wezmę bo póki co widziałam w lidlu piękne buciki, ale niestety 40zl trochę dużo za buty, które nie wiadomo kiedy i czy w ogóle założy.
Dzięki, staram się nie martwić. Nie jest łatwo ale masz rację, nie ma co dodatkowo szkodzić dziecku.

Dziękuję O Lego Technic też była mowa, ale jednak jako zagorzały fan Gwiezdnych Wojen uznał, że Lego Star Wars na pierwszym miejscu

Też jeszcze nie robię wielkich zakupów, kupiłam dosłownie dwa ubranka "na smaczek" na razie Co do tych bucików to racja. Moja teściowa już kupiła dwie pary bucików bo nie mogła się powstrzymać, zdziwiła się jak jej powiedziałam że trochę sporawe i że pewnie akurat na przyszłą wiosnę będzie mieć dzidzia do hasania. Nie zwróciła uwagi, że to buciki na 6-12 miesięcy

Witaj Bella__88

pacia91 gratuluję przeprowadzki

Zdrowia życzę chorowitkom

Co do wspólnego mieszkania... My mieszkamy z moją mamą. Zgrzyty czasem są, ale to się wszędzie zdarza. W zeszłym roku mieliśmy kryzys bo co chwilę o coś były kłótnie i rozglądaliśmy się za czymś do wynajęcia, ale sytuacja się unormowała i ostatecznie zostaliśmy. Wiadomo, że najlepiej jak młodzi mieszkają sami, ale wierzę że kiedyś uda nam się pójść na swoje. Póki co cieszę się, że mam mamę tak blisko. A teraz jak jestem w ciąży to jej pomoc jest po prostu bezcenna. Zginęłabym bez niej w pierwszym trymestrze jak TŻ ciągle pracował, a ja czasem czułam się zbyt paskudnie by ruszyć się z kanapy i zrobić cokolwiek.

Też się dziś edukowałam w kwestii wyposażenia łóżeczka i wykreśliłam na razie z listy zakupów osłonki na szczebelki, pościel itp. Też chyba postawię na jakiś otulacz/cienki rożek i kocyk na początek.

Również czuję od jakiegoś czasu to pulsowanie w brzuchu. Na początku myślałam, że to dzidzia, ale wyczytałam potem że to faktycznie jakaś tętnica
natinatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 00:12   #798
bananowomi
Raczkowanie

Cytat:
Życzę Ci, aby ktos ulozyl z Tobą plan porodu. Ja nic takiego nie mialam, ani położna nic nie wspominala.
Ja rodzilam po 4 a do domu wyszlam po 14 czy cos. Tylko ja chcialam jak najszybciej byc u siebie, nie w szpitalu. Nie wiem, czy jak jest wszystko ok, czy i tak nie wypychaja do domu? Nie sprawdzalam tego w sumie. Teraz bede sie pewnie spieszyla do corki, ale hmmm zobacze, moze uda mi sie zostać dłużej. Jednak i wykarmia itd a q domu nie zawsze jest jak gotowac przy maluszku.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ale to rozczulajaco zabrzmialo

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Kurcze, jakos sie ostatnio budze taka smutna i teraz tez mnie dopadlo. Chyba tęsknię za tz.

Coś Ty? Ja codziennie pracują przy tych maternity notes i na którejś wizycie widzę, że wszystkie ciężarne układają plan porodu z położną. Czy ktoś ma im towarzyszyć podczas porodu, ile nocy chcą zostać, czy chcą znieczulenie, czy chcą podania wit K...
Frik nie smutaj <tuli> Już za parę dni zobaczysz swojego tz
Stary 2018-01-14, 07:41   #799
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7389141

Woombie

Moj Fifi chyba by sie zakrzyczal w tym

Stary 2018-01-14, 09:33   #800
weIka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam taką sytuację ze się jakoś szybko obrocilam na plecy i w okolicy łona miałam dosłownie wielka goreczke. maluch się chyba wyprostować nóżki chciał
tez tak macie czasem? ja już nie pamiętam jak to bylo w pierwszej ciąży. wiem ze na pewno na dalszym etapie to brzuch zmienia kształty

Dokładnie chciałam Wam o tym napisać Budzę się dzisiaj rano, obracam na plecy i patrzę na brzuch a on taki przekrzywiony że masakra Strasznie śmiesznie to wyglądało
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 09:37   #801
misiol
Zadomowienie

AFB sto lat

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
O jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, bo już myślałam, że coś ze mną nie tak :/ Rozumiem, że na początku są różne uczucia, ale wydawało mi się, ze teraz już powinnam być oswojona z tą myślą:/ Trochę się załamuję też dlatego, że średnio znoszę tą ciążę:/ W pierwszym trymestrze miałam mdłości, brałam leki, które mi pomagały, ale generalnie było kiepsko:/ W drugim mdłości ustąpiły, ale pozostało zmęczenie i ogólna niechęć do wszystkiego:/ tzn. na nic nie mam ochoty, totalnie nic mi się nie chce i nic mnie nie cieszy:/ Jak wracam z pracy to już niczego w domu nie jestem w stanie zrobić:/ Żal mi mojego męża
A bierzesz jakieś witaminy? Ja przez 2 dni nie brałam swoich i dziwnym trafem humor miałam straszny. Teraz znów jest ok.

Cytat:
LADYROSES maluszki właśnie lubia byc takie skitrane, miec ciasno, jak Guerka pisze czuja się wtedy bezpiecznie, jak w brzusiu mamy. I lepiej spia, jak sa owiniete. Z koca tez przeciez sie maluchom robi takie zawiniatko nie przykrywasz dziecka luzno

[/COLOR]Kurcze, jakos sie ostatnio budze taka smutna i teraz tez mnie dopadlo. Chyba tęsknię za tz.
Kiedy lecicie? Teraz już nie ma wichur, będzie dobrze
Przynajmniej podczas choroby miałaś rodziców obok, zajęli się córką, a Ty mogłaś chorować. Wiadomo, taki rzadki wyjazd powinien inaczej wyglądać. Rodzice do Was przylecą po porodzie?

Ja córkę mam zimową. Kochałam rożek, łatwiej na początku nosić dzidziusia. To mówicie, że na lato otulacz?
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 09:51   #802
ladyroses
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam się w 21 tygodniu ciąży Nadia odzywa się od kilku dni i rano, i w ciągu dnia i wieczorem na początku to było zazwyczaj tylko wieczorami. Jestem taka szczęśliwa!

Piękna pogoda za oknem, bezchmurne niebo. co z tego, że za oknem mróz! Zamierzam dziś spędzić pół dnia w kuchni i pogotowac coś dobrego

Życzę wszystkim mamusiom miłej niedzieli!

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 10:39   #803
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Ja się witam znad kawki!

Jeny jak się wczoraj złaziłam na zakupach w Lbn z koleżankami.
Zamysłem było kupno sukienki dla starszej na wesele przyjaciolki w kwietniu,udało się ale jednocześnie zdołowałam bo nie wiem w co ja wtedy się zmieszczę a to 2dniowe wesele....

Plusem jest to ,że kupiłam w hm spodnie ciążowe i kilka szmatek dla bejbola. Ale już nie dla mnie takie łażenie, potem musiałam odleżeć swoje obłożona poduszkami.
I po tej nocy zapadła decyzja o jak najszybszym zakupie poduchy ciążowej.

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 11:41   #804
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
AFB sto lat

A bierzesz jakieś witaminy? Ja przez 2 dni nie brałam swoich i dziwnym trafem humor miałam straszny. Teraz znów jest ok.

Kiedy lecicie? Teraz już nie ma wichur, będzie dobrze
Przynajmniej podczas choroby miałaś rodziców obok, zajęli się córką, a Ty mogłaś chorować. Wiadomo, taki rzadki wyjazd powinien inaczej wyglądać. Rodzice do Was przylecą po porodzie?

Ja córkę mam zimową. Kochałam rożek, łatwiej na początku nosić dzidziusia. To mówicie, że na lato otulacz?
Masz rację. Przy tzcie to bym na pewno nie mogla sie tak spokojnie wychorowac. On musial pracowac a w Toruniu mialam pomoc ze wszystkim.
Kurcze nie wiem, jak Pola mi wytrzyma w tych kolejkach. Ona lubi chodzic a nie potulnie stac
No ale jakos damy radę. I faktycznie nie moze tak wiac, bo nie wsiade do samolotu

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bananowomi Pokaż wiadomość
Coś Ty? Ja codziennie pracują przy tych maternity notes i na którejś wizycie widzę, że wszystkie ciężarne układają plan porodu z położną. Czy ktoś ma im towarzyszyć podczas porodu, ile nocy chcą zostać, czy chcą znieczulenie, czy chcą podania wit K...
Frik nie smutaj <tuli> Już za parę dni zobaczysz swojego tz
Aha... No widzisz, czyli mialam świetna polozna 😁 ale podczas porodu też nikt nie pytal o te notatki. A gdzie sie je robi? W tej ksiedze ciąży jest miejsce?
Chyba musze sie wybrac do innej poloznej następnym razem i podpytac. Bo jak mam drugi raz rodzic z tą, to nie mam na co liczyc.
Dzięki kochana
😘

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Dzień dobry,
Ja się witam znad kawki!

Jeny jak się wczoraj złaziłam na zakupach w Lbn z koleżankami.
Zamysłem było kupno sukienki dla starszej na wesele przyjaciolki w kwietniu,udało się ale jednocześnie zdołowałam bo nie wiem w co ja wtedy się zmieszczę a to 2dniowe wesele....

Plusem jest to ,że kupiłam w hm spodnie ciążowe i kilka szmatek dla bejbola. Ale już nie dla mnie takie łażenie, potem musiałam odleżeć swoje obłożona poduszkami.
I po tej nocy zapadła decyzja o jak najszybszym zakupie poduchy ciążowej.

Tez juz nie daje rady tak latac po sklepach. Musze robic przerwy na laweczke. Napic sie wody itd jak babinka.
Ciekawe, jak z dostaniem sukni na wesele dla ciężarnej... A też mieliśmy miec wesele w kwietniu. Będzie jednak w lipcu. Ale wtedy z kolei nie wiem co zrobię z dzidzia. I czy ja targac do Polski jak nie będzie miala nawet dwoch miesięcy a przecież wtedy sa szczepienia...

Stary 2018-01-14, 12:26   #805
Bella__88
Raczkowanie

[QUOTE=misiol;80489636]AFB sto lat

Nie biorę:/ Tylko Folik. Muszę chyba poprosić o jakieś przy najbliższej wizycie.. Dzięki za przypomnienie

Dziewczyny, czy wybiera się któraś z Was na jakiś urlop przed porodem? Kolejne wakacje są raczej dla nas pod tym względem spisane na straty:/ My planowaliśmy taki urlop w drugiej połowie lutego, np. Wyspy Kanaryjskie (wtedy jest tam idealna pogoda na spacery, a też nie jest to bardzo daleko), ale wiadomo, jakieś obawy przed lotem w ciąży są.. Druga możliwość to wyjazd w Polsce, ale wtedy już gorzej z tymi spacerami pod względem pogody:P
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 12:53   #806
Rosalyn
Zakorzenienie

Bardzo chce na wyspy Kanaryjskie albo na Maderę w marcu, Ale wiadomo wszystko zależy od finansów

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 13:06   #807
frik frik
Zadomowienie

Nam tez sie marzy wygrzac dupki, ale ja w ciazy i z malym dzieckiem zrobilam sie dość leniwa no i finanse mamy dosc napiete.

Stary 2018-01-14, 13:14   #808
Natus276
Zakorzenienie

My na wiosnę zaczynamy remont domu- zmiana konstrukcji dachu przed nami więc pewnie nic nie będzie z żadnego wyjazdu... :/

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 13:50   #809
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Właśnie jestem po drzemce, tz i synek pojechali w gości więc mam ciszę i spokój.
Jeśli chodzi o mieszkanie z rodzicami to najlepiej samemu, ale różne są sytuacje niestety. MY jak remont robiliśmy to mieszkalismy u moich rodziców pol roku, nie było źle, ale to inaczej bo wszyscy się starali i wiedzieli że to czasowo.
Jeśli chodzi o pomoc to ja nie liczę zbytnio bo rodzice mi za bardzo w opiece nad synem nie pomagali i rzadko go biorą gdzieś a ma 6lat, oni już tacy są. Z drugiej strony to wogole kontaktu brak. Ale o tym mógłbym napisać powieść.

Jeśli chodzi o pościel, to ja wiem ze przy synu na początku nie używalam wogole, tylko Rożek i kocyk.

Moi z kolei dużo pomagali. Wręcz sami pytali czy mogą małą wziąć na spacer itp.

Cytat:
Podejrzewam,że potrójny splot bawełny czy coś takiego.

Wszystkim chorowitym życzę zdrówka!

Ja mam pytanie do Mam, od którego miesiąca ciąży wypada siedzieć na spakowanej torbie do szpitala?

Ja to z 1,5 miesiąca wcześniej spakowalam bo nigdy nie wiadomo. Nie chciałabym się pakować na szybko w stresie
Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
BANANOWOMI po obydwu porodach jeść mi się tak nie chciało jak pić! Zwłaszcza jak będziesz karmić piersią to straszne sie ma pragnienie
Witaj BELLA

Oj pamiętam ze pic się chciało bardzo. Ale miałam ze sobą 1 duża butelkę. Tak to codziennie ktoś u mnie był, mąż lub rodzice więc mi przynosili.
Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Tak, z salonu.

Witaj

Melduję, że przeprowadzką zakończona prawie wszystko rozpakowane, zakupy spożywcze zrobione. Najważniejsze rzeczy są, reszta z czasem. Padam ze zmęczenie i z gorączką... ale moi rodzice dzisiaj bardzo nam pomogli ze wszystkim. Jutro idziemy na obiad do teściów.

Dziewczyny, nie martwcie się, że nie znacie płci. U mnie nawet nie było żadnych podejrzeń jeszcze, mały/mała skrzętnie kryje swój skarb we wtorek wizyta to może się coś okaże.

Pacia fajnie masz. Nas chyba nigdy nie będzie stać na salonowy

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 15:44   #810
bananowomi
Raczkowanie

Cytat:

Aha... No widzisz, czyli mialam świetna polozna 😁 ale podczas porodu też nikt nie pytal o te notatki. A gdzie sie je robi? W tej ksiedze ciąży jest miejsce?
Chyba musze sie wybrac do innej poloznej następnym razem i podpytac. Bo jak mam drugi raz rodzic z tą, to nie mam na co liczyc.
Dzięki kochana
😘

Z tego co ja widziałam, to na osobnej kartce było napisane, wykropkowane po kolei...
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Ale zdziwiłaś mnie, bo jak w necie kiedyś sprawdzałam, to właśnie ten plan porodu jest dużym plusem tutaj w UK w stosunku do Polski. Hmmm... To podpytaj może swojej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości