|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8048356 1]Pierwsza rzecz o ktorej mysle zeby wziac do szpitala w jakiejkolwiek sytuacji to papier toaletowy. Niezmiernie sie zdziwilam ze trzeba miec swoj jak tesciowa lezala na kardiologii.
Jeszcze ciekawostka z mojego miasta. Przy poradni k jest toaleta damska i zeby tam wejsc trzeba wrzucic 1zl. Obok jest meska ( za damo) ale zadna kabina sie nie zamyka. Obie obskurne tak samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Co Ty mowisz ![]() Papier pod pache i heja, haha masakra i jeszcze platne toalety? Nieźle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Bella__88 Czas edycji: 2018-01-13 o 21:47 |
|
|
|
|
#785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednego juz mam. a czy drugi będzie na 100% chłopak mam nadzieje ze okaże się w sobotę. a co do 3 hmmm... czas pokaże chociaż wolałabym juz dziewczynkę ale drużyna piłkarska tez ma swoje plusy. syn mi już pomaga tachac siatki z marketu Cytat:
tez tak macie czasem? ja już nie pamiętam jak to bylo w pierwszej ciąży. wiem ze na pewno na dalszym etapie to brzuch zmienia kształty ![]() AFB stowka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2018-01-13 o 21:49 |
||
|
|
|
#786 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2018-01-13 o 21:47 |
|
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o spanie dziecka, to nie powinna sie walac przy nim zadna luzna pościel, kocyki, poduszki. Przez pierwszy rok ryzyko smierci lozeczkowej jest najwieksze.
Na rozek moze byc za cieplo, osobiście nie mam, ale wiem, ze sa pieluchy bambusowe i super sprawdzaja sie na lato. Cieniutkie i delikatne. Moze sie zaopatrze, mam jeszcze takie coś do owijania. Dzidzia powinna byc zawinieta, zeby sie sama nie odwinela i nie przykryla buzi zadna tkanina. Ja uzywalam spiworka ze swoją. No i rozka, ale to byla jesień. Jeszcze jest takie cos, zaraz poszukam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
original-slider-e1503307841146.jpg
Woombie ![]() Nie probowalam, ale mysle, ze to ciekawa opcja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tym zdjęciu wygląda to tak, jakby dziecko tam było za karę, mega skrepowane... Albo ja już mam takie odczucia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fakt, dziwnie to wygląda ja chyba kupię otulacz bambusowy, myślę ze to będzie najrozsadniejsze rozwiązanie na lato, a później śpiworek ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#791 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też liczę na długie badanie! Tym razem będę musiała zjeść coś słodkiego, żeby mi dzidzia nie spała czy coś. A powiedz mi dostałaś jakieś instrukcje co do ilości wody? Bo ja nie dostałam listu do tej pory haha Tylko wtedy położna dała mi ksero pierwszej strony. ![]() Witaj Bella!
Edytowane przez bananowomi Czas edycji: 2018-01-13 o 22:19 |
||
|
|
|
#792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#793 |
|
Konto usunięte
|
Ja lubie jak mi maz robi becik z kolderki bo mi wtedy cieplutko.
|
|
|
#794 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8048573 1]Ja lubie jak mi maz robi becik z kolderki bo mi wtedy cieplutko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Na chwilkę tez lubie się zawinąć w kolderke. ale po chwili juz czuje się skrępowana i musze się odkryć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#795 |
|
Konto usunięte
|
Moj maz zasnal przytulony do mojej poduszki ciazowej. Chyba jemu lepiej służy, bo ja jej jeszcze nie uzywam.
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
LADYROSES maluszki właśnie lubia byc takie skitrane, miec ciasno, jak Guerka pisze
czuja się wtedy bezpiecznie, jak w brzusiu mamy. I lepiej spia, jak sa owiniete. Z koca tez przeciez sie maluchom robi takie zawiniatko nie przykrywasz dziecka luznoWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Ja rodzilam po 4 a do domu wyszlam po 14 czy cos. Tylko ja chcialam jak najszybciej byc u siebie, nie w szpitalu. Nie wiem, czy jak jest wszystko ok, czy i tak nie wypychaja do domu? Nie sprawdzalam tego w sumie. Teraz bede sie pewnie spieszyla do corki, ale hmmm zobacze, moze uda mi sie zostać dłużej. Jednak i wykarmia itd a q domu nie zawsze jest jak gotowac przy maluszku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8048573 1]Ja lubie jak mi maz robi becik z kolderki bo mi wtedy cieplutko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ale to rozczulajaco zabrzmialo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Kurcze, jakos sie ostatnio budze taka smutna i teraz tez mnie dopadlo. Chyba tęsknię za tz. W sumie poza rodzicami to nikogo nie widzialam. No i obcymi ludzmi w sklepie... Jakos czuje sie samotna, moze tez ta choroba mnie rozbila psychicznie. Boje się tez lotu strasznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez frik frik Czas edycji: 2018-01-13 o 22:54 |
|
|
|
|
#797 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję ![]() Też jeszcze nie robię wielkich zakupów, kupiłam dosłownie dwa ubranka "na smaczek" na razie Co do tych bucików to racja. Moja teściowa już kupiła dwie pary bucików bo nie mogła się powstrzymać, zdziwiła się jak jej powiedziałam że trochę sporawe i że pewnie akurat na przyszłą wiosnę będzie mieć dzidzia do hasania. Nie zwróciła uwagi, że to buciki na 6-12 miesięcy Witaj Bella__88 pacia91 gratuluję przeprowadzki ![]() Zdrowia życzę chorowitkom Co do wspólnego mieszkania... My mieszkamy z moją mamą. Zgrzyty czasem są, ale to się wszędzie zdarza. W zeszłym roku mieliśmy kryzys bo co chwilę o coś były kłótnie i rozglądaliśmy się za czymś do wynajęcia, ale sytuacja się unormowała i ostatecznie zostaliśmy. Wiadomo, że najlepiej jak młodzi mieszkają sami, ale wierzę że kiedyś uda nam się pójść na swoje. Póki co cieszę się, że mam mamę tak blisko. A teraz jak jestem w ciąży to jej pomoc jest po prostu bezcenna. Zginęłabym bez niej w pierwszym trymestrze jak TŻ ciągle pracował, a ja czasem czułam się zbyt paskudnie by ruszyć się z kanapy i zrobić cokolwiek. Też się dziś edukowałam w kwestii wyposażenia łóżeczka i wykreśliłam na razie z listy zakupów osłonki na szczebelki, pościel itp. Też chyba postawię na jakiś otulacz/cienki rożek i kocyk na początek. Również czuję od jakiegoś czasu to pulsowanie w brzuchu. Na początku myślałam, że to dzidzia, ale wyczytałam potem że to faktycznie jakaś tętnica
|
||
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Frik nie smutaj <tuli>
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Budzę się dzisiaj rano, obracam na plecy i patrzę na brzuch a on taki przekrzywiony że masakra
|
|
|
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
AFB sto lat
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8048573 1]Ja lubie jak mi maz robi becik z kolderki bo mi wtedy cieplutko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Przynajmniej podczas choroby miałaś rodziców obok, zajęli się córką, a Ty mogłaś chorować. Wiadomo, taki rzadki wyjazd powinien inaczej wyglądać. Rodzice do Was przylecą po porodzie? Ja córkę mam zimową. Kochałam rożek, łatwiej na początku nosić dzidziusia. To mówicie, że na lato otulacz? |
||
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w 21 tygodniu ciąży ![]() ![]() Nadia odzywa się od kilku dni i rano, i w ciągu dnia i wieczorem na początku to było zazwyczaj tylko wieczorami. Jestem taka szczęśliwa! Piękna pogoda za oknem, bezchmurne niebo. co z tego, że za oknem mróz! Zamierzam dziś spędzić pół dnia w kuchni i pogotowac coś dobrego ![]() Życzę wszystkim mamusiom miłej niedzieli! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ja się witam znad kawki! Jeny jak się wczoraj złaziłam na zakupach w Lbn z koleżankami. Zamysłem było kupno sukienki dla starszej na wesele przyjaciolki w kwietniu,udało się ale jednocześnie zdołowałam bo nie wiem w co ja wtedy się zmieszczę a to 2dniowe wesele.... Plusem jest to ,że kupiłam w hm spodnie ciążowe i kilka szmatek dla bejbola. Ale już nie dla mnie takie łażenie, potem musiałam odleżeć swoje obłożona poduszkami. I po tej nocy zapadła decyzja o jak najszybszym zakupie poduchy ciążowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#804 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem, jak Pola mi wytrzyma w tych kolejkach. Ona lubi chodzic a nie potulnie stac ![]() No ale jakos damy radę. I faktycznie nie moze tak wiac, bo nie wsiade do samolotu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Chyba musze sie wybrac do innej poloznej następnym razem i podpytac. Bo jak mam drugi raz rodzic z tą, to nie mam na co liczyc. Dzięki kochana 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
jak babinka.Ciekawe, jak z dostaniem sukni na wesele dla ciężarnej... A też mieliśmy miec wesele w kwietniu. Będzie jednak w lipcu. Ale wtedy z kolei nie wiem co zrobię z dzidzia. I czy ja targac do Polski jak nie będzie miala nawet dwoch miesięcy a przecież wtedy sa szczepienia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=misiol;80489636]AFB sto lat
A bierzesz jakieś witaminy? Ja przez 2 dni nie brałam swoich i dziwnym trafem humor miałam straszny. Teraz znów jest ok. ![]() Nie biorę:/ Tylko Folik. Muszę chyba poprosić o jakieś przy najbliższej wizycie.. Dzięki za przypomnienie ![]() Dziewczyny, czy wybiera się któraś z Was na jakiś urlop przed porodem? Kolejne wakacje są raczej dla nas pod tym względem spisane na straty:/ My planowaliśmy taki urlop w drugiej połowie lutego, np. Wyspy Kanaryjskie (wtedy jest tam idealna pogoda na spacery, a też nie jest to bardzo daleko), ale wiadomo, jakieś obawy przed lotem w ciąży są.. Druga możliwość to wyjazd w Polsce, ale wtedy już gorzej z tymi spacerami pod względem pogody:P |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo chce na wyspy Kanaryjskie albo na Maderę w marcu, Ale wiadomo wszystko zależy od finansów
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Nam tez sie marzy wygrzac dupki, ale ja w ciazy i z malym dzieckiem zrobilam sie dość leniwa
no i finanse mamy dosc napiete. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
My na wiosnę zaczynamy remont domu- zmiana konstrukcji dachu przed nami więc pewnie nic nie będzie z żadnego wyjazdu... :/
|
|
#809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Ale zdziwiłaś mnie, bo jak w necie kiedyś sprawdzałam, to właśnie ten plan porodu jest dużym plusem tutaj w UK w stosunku do Polski. Hmmm... To podpytaj może swojej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

prawie wszystko rozpakowane, zakupy spożywcze zrobione. Najważniejsze rzeczy są, reszta z czasem. Padam ze zmęczenie i z gorączką...
ale moi rodzice dzisiaj bardzo nam pomogli ze wszystkim. Jutro idziemy na obiad do teściów.
jednego juz mam. a czy drugi będzie na 100% chłopak mam nadzieje ze okaże się w sobotę. a co do 3 hmmm... czas pokaże
chociaż wolałabym juz dziewczynkę

ale fakt, dziwnie to wygląda
ja chyba kupię otulacz bambusowy, myślę ze to będzie najrozsadniejsze rozwiązanie na lato, a później śpiworek 

Rozumiem, że na początku są różne uczucia, ale wydawało mi się, ze teraz już powinnam być oswojona z tą myślą:/ Trochę się załamuję też dlatego, że średnio znoszę tą ciążę:/ W pierwszym trymestrze miałam mdłości, brałam leki, które mi pomagały, ale generalnie było kiepsko:/ W drugim mdłości ustąpiły, ale pozostało zmęczenie i ogólna niechęć do wszystkiego:/ tzn. na nic nie mam ochoty, totalnie nic mi się nie chce i nic mnie nie cieszy:/ Jak wracam z pracy to już niczego w domu nie jestem w stanie zrobić:/ Żal mi mojego męża