Panny Młode 2008 cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 09:56   #481
wiiniii
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Biricchina widac ze pobyt udany
wszystkiego dobrego!!!
wiiniii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 09:59   #482
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość

Moje drogie, mam jeszcze 5 DNI i zaczynam juz sie stresowac

5 dni to juz niedlugo! tak szybko ten czas leci... ale napewno wszystko wyjdzie pieknie

U mnie w sobote szykuje sie wieczor panienski, ale poki co bardziej mnie interesuje co takiego bedzie sie dzialo na kawalerskim
A ogolnie to duzo jeszcze zostalo do zrobienia... jestem na etapie szukania fryzury, bukieciku, piosenki na pierwszy taniec (ktorej jeszcze nie wybralismy! a co gorsze nie mam zadnego pomyslu za bardzo...)

A macie jakies pomysly juz jakie zabawy chcialybyscie miec na oczepinach? wlasnie staram sie tu cos wymyslic zabawnego

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 10:03   #483
malutka_24
Wtajemniczenie

katey
spóźnione życzenia imieninowe dla Tz'ta

gosia1007
to miałaś niezapomniany wieczór panieńskie Ciekawe co te moje dziołchy wymyślą, aż strach myśleć o tym

Biricchina
Egipt? Ach rozmarzyłam się Moja ciocia była niedawno w Turcji i mówiła, że też było bosko

Taska
ten link do tych dzieci W życiu się tak nie uśmiałam Dzieci to potrafią być szczere do bólu Muszę to później pokazać Tz'towi jak wróci z pracy

Kobietki zmykam do pracy, więc proszę nie pisać za dużo, żebym nadążyła za Wami
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 10:36   #484
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
ee..
jak to nie będzie szybka przez taki pas..?
nie jeden raz taki nosiłam w takcioe 'fajnych nocy'
I cala rzecz polega na tym, że stringi/figi zakłada sie na końcu. to znaczy najpierw pończochy z pasem a na to stringi.Koronkowe ładnie sie komponuja.
wtedy bielizne do skorzystania z wc ściaga sie normalnie.
Nie wyobrażam sibie żeby w trakcie upojnej nocy sciągac i rozpinac pas aby pozbyc sie stringów. w końcu to własnie o pas na biodrach chodzi !
Hmm, nie pomyślałam o pasie w ten sposób
Myślę jednak, że po weselu padniemy trupem na łóżko i tyle będzie z upojnej nocy Mam biały gorset z czarnymi wstawkami, posiada wszyte zapięcia do pończoch. Może więc wykorzystam go kilka dni po ślubie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki
Moja relacja z panieńskiego. Na początku muszę powiedzieć, że mam super kumpele, kocham je normalnie. Już dawno nie bawiłam się tak dobrze, jak w sobotę.
Od rana byłam trochę zła, mama i siostra ciągle gdzieś jeździły i nie chciały mnie ze sobą zabrać Poszłam nawet na basen O 17 dostałam kopertę z instrukcjami odnośnie tego gdzie znajduje się moja garderoba. Latałam po całym domu i szukałam. O 18 przyjechała po mnie siostra. Wychodzę z klatki patrzę a tu... samochód dostawczy ubrany w moje "ulubione" balony a na nim skórzana kanapa Zaczęłam się tak śmiać, że chyba pół mojego bloku wyjrzało. W każdym razie wsiadłyśmy, otworzyłyśmy szampana i jazda. Nie muszę mówić, że po drodze byłyśmy główną atrakcją wszyscy nam machali a inne samochody na nas trąbiły. Pojechałyśmy na wieś, na działkę, tam czekała reszta dziewczyn, oczywiście wszystko było przybrane balonami
Musiałam złozyć przysięgę odnośnie pania skarpetek, używania różnych "sprzętów" i takie tam inne śmieszne rzeczy... Później były balety: wino, wódka, piwo, szampan oczywiście piłam wszystko i o dziwo jeszcze żyje
Dostałam tort, w kształcie penisa oczywiście i musiałam go delikatnie kosztować. Ubaw po pachy. Później były prezenty: kamasutra i bielizna, ale żeby je dostać musiałam wykonywać określone czynności np przyszyć guzik, czy wywiązać krawat (wywiązałam). Ok 21:30 pojechałyśmy do klubu. W drodze siostra zrobiła mi test z pytań, na które wcześniej odpowiedział TŻ, za każdą pomyłkę piłam karniaka z martini. Całe szczęście większość odpowiedzi była poprawna.
Zapomniałam dodać, że cały czas byłyśmy ubrane w fartuszki, na których byłyśmy nagie (tzn ja byłam naga) lub w sexownych strojach. W tych fartuszkach wpadłyśmy do klubu. Oczywiście byłyśmy główną sensacją Najlepsze jest to, że przy wejściu chcieli ode mnie dowód, tak sie ucieszyłam, ze pokazywałam go trzy razy Impreza była super!!!
Wklejam kilka zdjęć, dokładnie dwa na reszcie jestem z dziewczynami więc nie mogę ich wkleić, bo nie wiem czy by sobie tego życzyły
Poza tym to zrobiłam próbny makijaż, ale zdjęć nie mam przy sobie, jestem zadowolona, przetrzymał nawet dyskotekowe szaleństwa. Doczepiłam rzęsy i bardzo mi się to podobało. Na ślub też doczepię
Miałaś super wieczór Zazdroszczę pomysłowości kumpelek

Cytat:
Napisane przez wiiniii Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o latanie to mam straszliwie strasznegoooooo stracha!!!!
Nie ma się czego bać

Na razie mam lekki zastój z przygotowaniami do ślubu. Teraz bardziej myślimy o naszej kuchni - jutro przychodzi hydraulik TŻ nie ma, wiec będę musiała sama z nim pogadać.
Wczoraj dostałam zaproszenie na ślub kuzynki. Coś mi się wydaje też, że dostaniemy z T. jeszcze jedno zaproszenie, od znajomych
Za niedługo chcę załatwić zaproszenia i kupić buty

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 10:42   #485
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej dziewczynki! Ja was tylko podczytuje, bo rzadko mam czas zeby cos naskrobac..
A teraz to sie boje az, bo bede bez neta przez miesiac, dopiero jak do Polski wroce i wlasnie sie boje ze jak wlacze wizaz to bede miala z 200 stron do nadrobienia!!
Ale ten czas leci - zostalo jeszcze poltorej miesiaca, ale juz nie moge sie doczekac.
Ja tez mam buty z odkrytymi palcami i pietami, kupilam juz wkladki takie zelowe , ale ja musze miec ponczochy i pewnie plaster na wszelki wypadek przyklejony, bo ja z kazdych butow mam odciski i otarcia, najgorzej na pietach z tylu, moje nogi wygladaja jak wielka blizna w tym miejscu, i chocby nie wiem jak wygodne buty to i tak kazde daja o sobie znac..

A rajstop nie lubie, to kupilam ponczoszki samonosne, ale nie biale, bo jakos mi sie nie podobaja biale.
Zostalo nam jeszcze :
-przymiarka sukni
-zakup alkoholu
-spowiedz przedslubna
-ustalenie jaki bukiet i stroik auta
-makijaz probny i fryzura
-najwazniesze- odbior obraczek
-potwierdzenie ilosci gosci i zrobienie winietek na stol(ale to juz przed samym weselem mysle)

Życze wszystkim Pannom, które wychodzą za mąż w lipcu, aby ten dzien byl tym jedynym ,wymarzonym i szczesliwym! To Wasz dzien!!
Do zobaczenia za miesiac na wizazowym kobiercu !
Pozdrawiam Wszystkie Panny Mlode!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 10:48   #486
wiiniii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny!

Hmm, nie pomyślałam o pasie w ten sposób
Myślę jednak, że po weselu padniemy trupem na łóżko i tyle będzie z upojnej nocy Mam biały gorset z czarnymi wstawkami, posiada wszyte zapięcia do pończoch. Może więc wykorzystam go kilka dni po ślubie

Miałaś super wieczór Zazdroszczę pomysłowości kumpelek

Nie ma się czego bać

Na razie mam lekki zastój z przygotowaniami do ślubu. Teraz bardziej myślimy o naszej kuchni - jutro przychodzi hydraulik TŻ nie ma, wiec będę musiała sama z nim pogadać.
Wczoraj dostałam zaproszenie na ślub kuzynki. Coś mi się wydaje też, że dostaniemy z T. jeszcze jedno zaproszenie, od znajomych
Za niedługo chcę załatwić zaproszenia i kupić buty

mowisz ze nie ma sie czego bac hehe zacisne zeby i musze dac rade
boje sie wiadomego - spadku na ziemie hehe
wiiniii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:01   #487
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość

zazdroszczę Ci wyjazdu-mój B wwe wtorek musi wrócić do pracy więc jakiś wyjazd to może się wykroi w przerwie między Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem-niestety-ale obiecał mi jakiś cieplutki kraj bo ja straszny zmarzluch jestem
Partner bedzie kombinował wolne, bo urlop ma przed ślubem .

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
Tablic rejestracyjnych nie potrzebujemy bo koniowi do zadka ich nie przyczepie Ciesze sie ze pojedziemy bryczka. Wczoraj przejeżdżała młoda para kolo mojego domku i młodzi jechali czarnym mercedesem cabrio 2 osobowym młody kierował a młoda trzymała welon żeby jej nie wywiało ale generalnie fajnie to wyglądało tak inaczej Pozdrawiam i zmykam spać
Bryczka fajnie musi wyglądać, u mnie we Wrocku na rynku stoi kilka koni i można zamówić sobie przejażdżkę. Raz widziałam Parę Młodą, która miała tablice ale z tyłu bryczki, nie na koniu .

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
uuuuu.... Kasienka no to przykro ale może "nerwy" same miną

m.a.r.t.a piękna ta bielizna jednak ja sobie daruje takie "cuda"
ciągle się zastanawiam czy rajstopy czy pończochy ostatnio z godzinkę sobie łaziłam w pończochach w domu... i w końcu już sama nie wiem

gosiunia22 ja też miewam czasami takie "ślubne dołki", jednego dnia jest wszystko super i radość z tego dnia a innego to najlepiej jakby już było po wszystkim

zostały nam jeszcze 2 zaproszenia do rozdania, więc nie jest źle

mój TŻ właśnie sobie śpi, ale ma jeszcze z jakieś 20 min, bo oczywiście wyjeżdża. Biedny ten mój Misio
Rajstopy? Pamiętaj, że to będzie sierpień i możemy trafić w zaje... duży upał. Mi zależy na tym, aby było mi między nogami przewiewnie, wystarczy że suknia będzie mnie grzała.

Co do partnera, współczuje, że się na moment odrywacie od siebie. Ja za swoim tęsknie nawet kiedy jest w kuchni a ja w łazience. Ech .

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość

o ja nawet nie pomyślałam, żeby kupić do tego pończoszki z silikonem jak nie znajdę normalnych, bez to kupię silikonowe. Mam nadzieję, że w tym tygodniu przyjdzie mój komplecik i że się nie zawiodę, bo wybierałam przez internet kompletnie no i ciekawa jestem tego pasa, nigdy nie używałam... pamiętam jak mama miała kiedyś ;p
A samonośne pończochy używam od lat i jestem zadowolona raz tylko zdarzyło mi się w pośpiechu założyć jedną na odwrót i potem w kościele miałam mały problem z opadającą prawą kabaretką uśmiałam się sama z siebie
Dobre .
Stary 2008-06-30, 11:05   #488
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cześć kobietki

gosia1007
ale szalony wieczór, naprawdę gratuluję pomysłowych kumpeli mam nadzieję, że mój panieński też będzie się wyróżniał jak będę wspominać w przyszłości i fajnie że wspomniałaś o rzęsach, też może się skuszę...

Biricchina powiało wakacyjnym klimatem z Twoich zdjęć i opowieści ach... też chcę...

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
A co do Egipcjan to leżysz sobie na leżaku, opalasz się a przechodzi Egipcjanin i Cię łaskocze po stopie. TY się zrywasz i patrzysz co się dzieje a on się śmieje tymi swoimi białymi ząbkami do Ciebie Jak wyjdzie się przed hotel żeby pochodzić po sklepach to każdy Cię ciągnie za rękę, zaczepia żebyś weszła właśnie do niego i u niego coś kupiła. Krawężnki mają wysokość ze 30cm, bo jakby było niższe to by jezdzili po chodnikach. Piraci drogowi.
Zaczepiają Cię pytając skąd jesteś. Jak usłyszą, że z Polski to mówią cześć, jak się masz? I sami beztrosko odpowiadają sobie, że dobrze wołają Kubica, Pudzianowski i... Doda Elektroda
dobre, a co do piratów drogowych - to nasłuchałam się - od przyszłego szwagra, jak to im urządził w busie jeden kierowca dyskotekę z tańcami - pasażerowie tańczyli autentycznie, do tego w trakcie jazdy kierowca wyskakiwał z samochodu i biegł obok podobno wzbudzali ogólne zainteresowanie hihihihi

co do kabrioletu - to miałam taką opcję, ale taki ciasny samochodzik a będziemy dużo jeździć ;] w najgorszym wypadku nawet 200 km przez cały dzień
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:11   #489
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
ee..
jak to nie będzie szybka przez taki pas..?
nie jeden raz taki nosiłam w takcioe 'fajnych nocy'
I cala rzecz polega na tym, że stringi/figi zakłada sie na końcu. to znaczy najpierw pończochy z pasem a na to stringi.Koronkowe ładnie sie komponuja.
wtedy bielizne do skorzystania z wc ściaga sie normalnie.
Nie wyobrażam sibie żeby w trakcie upojnej nocy sciągac i rozpinac pas aby pozbyc sie stringów. w końcu to własnie o pas na biodrach chodzi !
Majtki na pas??? To chyba zależy jaki się ma. Bo jeśli znacznie szerszy od majtek to musi to trochę śmiesznie wyglądać. Na zdjęciach, które zapodałam takie pasy są nałożone dopiero na końcu i to mi się podoba. Odwrotnie jakoś tego nie widzę. .

Cytat:
Cześć dziewuszki
Moja relacja z panieńskiego. (...)
Dostałam tort, w kształcie penisa oczywiście i musiałam go delikatnie kosztować. Ubaw po pachy. Później były prezenty: kamasutra i bielizna, ale żeby je dostać musiałam wykonywać określone czynności np przyszyć guzik, czy wywiązać krawat (wywiązałam). (..)
Wklejam kilka zdjęć, dokładnie dwa na reszcie jestem z dziewczynami więc nie mogę ich wkleić, bo nie wiem czy by sobie tego życzyły
Ten tort jest superancki, a podpis szczera prawda . I jak smakował Ci? też taki chce.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!!!

Tyle naskrobałyście, że wybaczcie, ale nie mam siły ani czasu przeczytać
My już po podróży poślubnej. Egipt jest super!! Egipcjanie bardzo przystojni i strasznie dzicy i bezpośredni
Mam już film ze ślubi i wesela. Jak go oglądam to płaczę, jest bardzo wzruszający.
Dziewczyny to jest naprawdę najpiękniejszy dzień życia i oddałabym baaardzo dużo żeby móc go przeżyć jeszcze raz...
Na filmie najbardziej mi się podoba moment jak wychodzimy z kościoła, leci ryż i 1groszówki a jako podkład są wypowiedzi dzieci z tego programu Duże dzieci czy jakoś tak.
Babka się pyta co to jest ślub, żona itp a dzieci odpowiadają. I jest np. pytanie o przysięgę małżeńską i dziecko mówi, że oni do siebie przysięgają. A co przysięgają?
No Pan Młody mówi do Panny Młodej, że jej nigdy nie zapuści, bo jest piękna!
Komentarze są boskie, można się posikać ze śmiechu.
Świetnie, nie ma to jak udana pamiątka ze ślubu, ech.

Cytat:
Napisane przez kejti85 Pokaż wiadomość
A i jeszcze prośba techniczna - jak odpowiadać na kilna postów w moim jednym? Wytłumaczcie prosze początkującej koleżance która nie chce zaśmiecać forum Z góry dzięki za wyrozumiałość
Opcja multicytowania jest naprawdę bardzo pomocna , już piszę jak to dokładniej wygląda.

Przy każdym napisanym poście, w dolnym prawym rogu masz do wyboru:
Edytuj / Cytuj / Wielo cytuj ten post / Odp
Przy każdym poście, który chcesz zacytować wybierz tę 3 funkcję (kliknij na "plusik"), wówczas zamieni się on na "minus". /jeśli się pomylisz lub zrezygnujesz z już zaznaczonego posta-kliknij na "minus" a powróci stan pierwotny "plus"/
Ostatnim krokiem jest wciśnięcie przy ostatnim minusie dodatkowo Cytuj.
Otworzy się wtedy nowe okno z zacytowanymi wszystkimi postami i pomiędzy nimi możesz dodawać swoją wypowiedź.
Stary 2008-06-30, 11:34   #490
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Jeszcze raz dzięki wszystkim dziewczynom. Wasze wieczory też będą niezapomniane. Myślę, że wszystkie macie super kumpelki, a jak super to się przekonacie...
Cytat:
Napisane przez wiiniii Pokaż wiadomość
mowisz ze nie ma sie czego bac hehe zacisne zeby i musze dac rade
boje sie wiadomego - spadku na ziemie hehe
Nie bój się, samoloty są statystycznie najbezpieczniejsze. Poza tym łyknij aviomarin, to prześpisz cała drogę i po kłopocie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Ten tort jest superancki, a podpis szczera prawda . I jak smakował Ci? też taki chce.

Smakował wyśmienicie. Zjadłam cały elemetn stojący
W pierwszej fazie tort miał być "murzyński", żeby było tak egzotycznie, ale w końcu stanęło na białym, jakoś tak bardziej europejsko.

A tak na marginesie to wczoraj nieźle się naśmiałam, kiedy dziewczyny opowiadały mi swoje pierwotne plany. Otóż spod domu na imprezę miałam pojechać:
- radiowozem w kajdankach, ale wtedy trzebaby wpisać interwencję i byłby wpis w papierach, więc dziewczyny oszczędziły moich rodziców
- starą syrenką - okazało się, że facet właśnie rozebrał ją na złom
- ogromnym, nowoczesnym ciągnikiem - pojechał na wystawę
- skuterem mojej kumpeli - jak go myła to go zalała i nici z jazdy...tak więc napracowały się moje dziewczyny. Widzicie, że wcale nie jest łatwo wszystko zorganizować, ale z drugiej strony dla chcącego nic trudnego
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:39   #491
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli brakuje mi tylko pończoch/rajstop - nie wiem na co się zdecydować Proszę Was o radę dziewczynki - czy myślicie że do białej sukni pończochy tylko białe?
Ta noga jest taka sina w nich... i tak hmmm komunijna wolałabym cieliste ale one zaś mają brązową koronkę Może macie jakieś typy - cieliste pończochy z białą koronką lub bardzo cieńkie białe... doradźcie Koleżanka sugerowała kabaretki ale nie będą one pasowały bo na sukni jest wykończenie z koronki...
Super, że masz już tyle spraw załatwionych. Co do pończoch sama nie wiem czemu się na białe zdecydowałam , może dlatego, że oglądając różne zdjęcia Panien Młodych każda takie miała?

Cytat:
Byliśmy w Hurghadzie z Biurem Kopernik. Hotel Sea Gull - polecam, polecam, polecam!!! all inclusive kosztowało Nas na tydzień 2300 za 2 osoby
Tylko my lecieliśmy w sobotę a ja to zaklepałam w środę wieczorem.

A co do Egipcjan to leżysz sobie na leżaku, opalasz się a przechodzi Egipcjanin i Cię łaskocze po stopie. TY się zrywasz i patrzysz co się dzieje a on się śmieje tymi swoimi białymi ząbkami do Ciebie Jak wyjdzie się przed hotel żeby pochodzić po sklepach to każdy Cię ciągnie za rękę, zaczepia żebyś weszła właśnie do niego i u niego coś kupiła. Krawężnki mają wysokość ze 30cm, bo jakby było niższe to by jezdzili po chodnikach. Piraci drogowi.
Zaczepiają Cię pytając skąd jesteś. Jak usłyszą, że z Polski to mówią cześć, jak się masz? I sami beztrosko odpowiadają sobie, że dobrze wołają Kubica, Pudzianowski i... Doda Elektroda

DOPISEK

Egipt to raj dla kobiet, tylu komplementów to w życiu nie słyszałam chyba.
Co chwilę było, że jestem piękna itp. a pan od ręczników na plaży powiedział mojmu mężowi, że jest szczęśliwym facetem, bo ja nie jstem kobietą tylko aniołem zesłanym z nieba hahaha

a i wrzucam parę fotek
Ale fajowe fotki no i jakie przygody miałaś. Byłaś podrywana, że hej . Moja znajoma była w grudniu w Egipcie, mówiła, że blondynki są najbardziej oblegane bez względu na to czy idą same czy z partnerem są zaczepiane. Mówisz, że nawet znają tam Dode?

Gratuluje wyjazdu. A powiedz ile tam byliście dni, tygodni?

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość

Moje drogie, mam jeszcze 5 DNI i zaczynam juz sie stresowac
O łał . Ja sobie nie wyobrażam, że mi niedługo też tyle zostanie .

Cytat:

będę mieć gołe stópki bo mam buty z wycięciem na palec.w ponczochach nie lubię chodzić, a juz w białych......noga nie będzie mi się śłizgać bo często tak chodzę i nie mam z tym problemówmam zamiar tylko zaopatrzyć się w sztyft compeed, a poza tym mam rajstopki w sprayu
A nie boisz się, że mogą Ciebie buty obetrzeć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-30, 11:46   #492
kejti85
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Dziewczyny zauważyłam że jesteście skarbnicą wiedzy na każdy temat...
Czy któraś zna się na kredytach?
Mam problem z BIKIEM i potrzebuje natychmiastowej pomocy!!!
kejti85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 12:00   #493
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:

A nie boisz się, że mogą Ciebie buty obetrzeć?
niezawsze tak śmigam i nie mam z tym problemu tak na wszelki wypadek zamierzam kupić ten sztyft compeed i wypróbować go wcześniej.
w takich samych butach jakie mam do ślubu tylko w innym kolorze chodzę na codzień-także wiem na co się decyduję.
Stary 2008-06-30, 12:23   #494
monai
Rozeznanie

GG do monai

a mi jakoś szczególnie białe rajstopy/pończochy nie przeszkadzają. Ot część ślubnego stroju - będą pasować do całej reszty - z delikatną opalenizną i białą bielizną mogą wyglądać nawet ponętnie przynajmniej takie mam nadziej

Wracają bracia z akademika dzisiaj i jutro zacznie się domowy front już opracowałam plan na rozmieszczenie komputerów ;p wezmę sobie nasz stary złom bez łącza internetowego i może w końcu dokończę pisanie pracy
Stary 2008-06-30, 12:47   #495
agagmm23
Raczkowanie

Wystarczy że człowiek trzy dni nie zaglądał i juz biedna nie wyrabiam z czytaniem. Nie ładnie tak dużo pisać.
Gosia1007 miałaś super imprezę tylko pozazdrościć takich kumpeli i ich fantazji. Moja światkowa tez mi cos przygotowuje aż sie boje bo ona jest do wszystkiego zdolna.
W ten weekend zareszczie mój Marcinek zakupił reszte brakujacej garderoby czyli kamizelkę , spinki do koszuli i samą koszule. Próbowolismy w sobote dostać sie do księdza po wydanie nam licencji ale ksiądz nie otworzył nam kancelarii. No cóz dzisiaj mam nadzieje że to załatwimy.

agagmm23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:06   #496
kasienka1985
Zakorzenienie

Witajcie moje królewny kochane!!!
Dalej nie mam za rewelacyjnego humoru, bo mój kotek się na mnie foszy, no ale cóż... przejdzie mu...
Przydałoby się zacząć leczyć chyba... ostatnio jestem straszliwie nadpobudliwa i zachowuję się okropnie!!!
Cytat:
Zastanawiam się czy do pończoch mimo, że będą miały silikonową warstwę dokupić pas? Tak sobie myślę, że może się przydać na późniejsze igraszki z mężem . Chodzi mi stylowo o coś takiego jak na zdjęciach:
Czy Wy się na coś takiego decydujecie?
Hmmm... sexi-flexi
Świetnie to wygląda... ale ja mam tak obcisłą sukienkę, że wszystko sie pod nią odznacza...
Muszę mieć body bez dwóch zdań...
Tyle, że zawsze mozna kupic taki komplecik na poprawiny...

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Kasieńka skoro wiesz, że nie powinnaś krzyczeć - to staraj się to jakoś w sobie okiełznać - ja od 5 lat walczę ze soba , jak przypomnę sobie moje fochy na początku naszego związku - to normalnie ręce opadają, wałkowałam to w sobie i teraz czasami potrafię w trakcie zdać sobie sprawę - i mimo samopoczucia jakoś okiełznać swój temperament... zawsze martwiło mnie, że dla najbliższego mi człowieka potrafię być czasami najgorsza (dla innych jakoś tak się nie zdarza ) no i nie polega to na tym że się nie irytuję - tylko jak się zreflektuję co jest grane, to sobie tłumaczę w środku i mija nie tak dawno - umówiliśmy się z Marcinem na Dworcu Centralnym, ja się spóźniałam, i obtarłam stopy też ;], liczyłam że poczeka na mnie na peronie - a on sobie poszedł na tarasy do empkiu i ja oczywiście już się wkurzyłam że muszę iść go szukać z tymi obolałymi stopami normalnie szewska pasja i jeszcze zanim się opamiętałam dostało się M. no ale zaraz się zreflektowałam na szczęście
Staraj się, staraj...
same wiecie jakie to trudne!!
Zazwyczaj jest tak, że zanim pomyślę... to już zrobie coś głupiego!!!
W dodatku jestem upartym osłem, który za wszelką cenę chce postawić na swoim.
Wrrrrrrrrrrrrrrrr... i po co on się ze mną żeni??

Cytat:
Niuniuś moja tak mi przykro bardzo.Daj Mu ochłonąć, uspokoić się, może było Mu przykro że kłócisz się z Nim w sklepie, przy obcych. Też tak kiedyś robiłam-jak mnie coś-byle pierdoła wkurzyła-całe nerwy wyładowywałam an biednym B.kłótnia gotowa, jak chciałam Go przeprosić-nie reagował, aż kiedyś powiedział mi po takim występie:jakbyś się czuła jakbym na Ciebie nawrzeszczał na parkingu przy ludziach?i oni mieliby ubaw-poskutkowało. od tej pory jak nawet wpieni mnie tak że mam ochotę Go rozszarpać-na forum zachowuję stoicki spokój, a w domu mówię otwarcie co mi się nie podobało, zabolało itp.i dochodzimy do porozumienia.
Twoje Kochanie się wyciszy, Ty także-porozmawiacie i wyjaśnicie sobie i wszystko się ułożytrzymam piąchy

po czasie zrozumie także że byłaś zła bo cierpiałaś z powodu bolących stópek
główka do góry i nie smutaj się już
Buuuuuuuuuuuuuuuu - nie cierpię się użalać nad sobą!!!
Ale nie potrafię wziąć się w garść i przestać tak robić!
To jest strasznie trudne!!!
Jestem jednym wielkim chodzącym nerwem.- tak mnie nazywa Uki.

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Kasieńka ja znam świetny sposób na nerwy- zmęczyć sie- czymkolwiek sprzątaniem, ćwiczeniami, waleniem w worek treningowy.
Ja tez jak mnie buty "obgryzą" jestem taka ze bez kija nie podchodź. Przekaż swojemu TZ ze są na świecie gorsze zołzy od Ciebie- już by mój Kamil miał co opowiadać. Czasem mówi że żeni sie ze mną bo jest świętym męczennikiem i nie chce by jakiś biedny inny mężczyzna się ze mną użerał
Aż taka aktywna to ja nie jestem...
A jak jestem zmęczona, to jestem jeszcze gorsza
Ostatnie zdanie- wyjęte z ust mojego Ukaszka.

Cytat:
Impreza była super!!!
Poza tym to zrobiłam próbny makijaż, ale zdjęć nie mam przy sobie, jestem zadowolona, przetrzymał nawet dyskotekowe szaleństwa. Doczepiłam rzęsy i bardzo mi się to podobało. Na ślub też doczepię
Jeeeeeeeeeeeeejuuuuuuuu.. .
Ale superowo!!!
Gratuluję i ogromnie zazdroszczę takich koleżanek!!!
Pomysły genialne!!!
A torcik... wygląda smakowicie

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:07   #497
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!!!

Tyle naskrobałyście, że wybaczcie, ale nie mam siły ani czasu przeczytać
My już po podróży poślubnej. Egipt jest super!! Egipcjanie bardzo przystojni i strasznie dzicy i bezpośredni
Mam już film ze ślubi i wesela. Jak go oglądam to płaczę, jest bardzo wzruszający.
Dziewczyny to jest naprawdę najpiękniejszy dzień życia i oddałabym baaardzo dużo żeby móc go przeżyć jeszcze raz...
Na filmie najbardziej mi się podoba moment jak wychodzimy z kościoła, leci ryż i 1groszówki a jako podkład są wypowiedzi dzieci z tego programu Duże dzieci czy jakoś tak.
Babka się pyta co to jest ślub, żona itp a dzieci odpowiadają. I jest np. pytanie o przysięgę małżeńską i dziecko mówi, że oni do siebie przysięgają. A co przysięgają?
No Pan Młody mówi do Panny Młodej, że jej nigdy nie zapuści, bo jest piękna!
Komentarze są boskie, można się posikać ze śmiechu.

Tak więc Kochane nic się nie bójcie, czekajcie z radością na TEN Dzień. Będzie pięknie!!!!
Buziaki
Śliczności!!!!!!!!!!
jaka Ty jesteś opalona! fiu fiu
W ogóle piękna para z Was!!!!
Przepiękne widoki... ja już nie mogę się tego doczekać
Jeszcze 3 miesiące niecałe!!!

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
kasienka1985 z tymi awanturami przy ludziach to i ja mam problemy,ale powoli się zaczynam hamować...
- nic nie mów nawet - mi chyba hamulce wysiadły

Cytat:
Proszę Was o radę dziewczynki - czy myślicie że do białej sukni pończochy tylko białe?
Ta noga jest taka sina w nich... i tak hmmm komunijna wolałabym cieliste ale one zaś mają brązową koronkę Może macie jakieś typy - cieliste pończochy z białą koronką lub bardzo cieńkie białe... doradźcie Koleżanka sugerowała kabaretki ale nie będą one pasowały bo na sukni jest wykończenie z koronki..
Ja obstawiam bardzo cienkie białe- one są prawie przeźroczyste!
A co do kabaretek... dla mnie kabaretki do ślubu <podobnie jak kozaki w lato> to kicz.
No ale to moje zdanie...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Biricchina, no cudnie że tak się Wam to udało, fotki ekstra. Raaaany, Egipt, ja póki co pomarzyć tylko mogę. Podróż poślubna tylko na terenie Polski, i to kosztem rezygnacji z wakacyjnego wyjazdu No ale trudno, ślub tylko raz w życiu więc można się poświęcić
A kochana macie zamiar gdzieś wyjeżdżać w Polsce??
Przemyślcie to dobrze... w Polsce jest czasem o wiele drożej niż np. w Turcji czy Chorwacji...
Przekalkulujcie sobie to dobrze

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Ja was tylko podczytuje, bo rzadko mam czas zeby cos naskrobac..
A teraz to sie boje az, bo bede bez neta przez miesiac, dopiero jak do Polski wroce i wlasnie sie boje ze jak wlacze wizaz to bede miala z 200 stron do nadrobienia!!
Ale ten czas leci - zostalo jeszcze poltorej miesiaca, ale juz nie moge sie doczekac.
Ja tez mam buty z odkrytymi palcami i pietami, kupilam juz wkladki takie zelowe , ale ja musze miec ponczochy i pewnie plaster na wszelki wypadek przyklejony, bo ja z kazdych butow mam odciski i otarcia, najgorzej na pietach z tylu, moje nogi wygladaja jak wielka blizna w tym miejscu, i chocby nie wiem jak wygodne buty to i tak kazde daja o sobie znac..
Czekamy na Ciebie!!! Buziaki

Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie bijcie mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie ruszyłam nawet paluchem!!! <zaproszenia>
Jestem leniem śmierdzącym <wiem>!
Poprawię się - obiecuję!!

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2008-06-30, 13:07   #498
agagmm23
Raczkowanie

Ja równiez zamierzam załozyć pończoszki samonośne. Miałam je ostatnio na dwóch weselach i nie miałam żadnego problemu i nawet wygodne są.

Stary 2008-06-30, 13:19   #499
agunia82
Zakorzenienie

A ja dzisiaj wybrałam się na mały spacerek. Byłam kupić papier do zaproszeń i umówić się do fryzjerki i wróciłam... z małym bonusem Kupiłam sobie buciki ślubne, póki co wrażenia dobre, wydają się być bardzo wygodne, są zrobione z bardzo mięciutkiej skóry
Kasienka, kalkulowaliśmy ceny wyjazdu i chyba na Karpacz się skusimy (a to dzięki wizażowi ) Wyjdzie jednak sporo taniej

Wklejam foty bucików
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 029.jpg (53,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 033.jpg (38,3 KB, 27 załadowań)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-30, 13:26   #500
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj wybrałam się na mały spacerek. Byłam kupić papier do zaproszeń i umówić się do fryzjerki i wróciłam... z małym bonusem Kupiłam sobie buciki ślubne, póki co wrażenia dobre, wydają się być bardzo wygodne, są zrobione z bardzo mięciutkiej skóry
Kasienka, kalkulowaliśmy ceny wyjazdu i chyba na Karpacz się skusimy (a to dzięki wizażowi ) Wyjdzie jednak sporo taniej

Wklejam foty bucików
Bardzo ładne buciki!!!
Sama chciałabym cos podobnego.
Te, które kupiłam są z odkrytymi paluszkami...
A jeśli będzie zimno???
Trza mieć zabezpieczenie!!!
A co do Karpacza- to ile planujecie wydać??? <jeśli można spytać?>

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2008-06-30, 13:27   #501
agagmm23
Raczkowanie

Cytat:

Wklejam foty bucików
Buciki sliczne
A do Karpacza naprawde polecam tez tam sie wybieramy w podróz poslubna, bo na zagraniczna wycieczke niestety nas nie stac. Trzeba poznać nasze piekne krajobrazy a później sie w świat wypuszczać.

Stary 2008-06-30, 13:28   #502
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne buciki!!!
Sama chciałabym cos podobnego.
Te, które kupiłam są z odkrytymi paluszkami...
A jeśli będzie zimno???
Trza mieć zabezpieczenie!!!
A co do Karpacza- to ile planujecie wydać??? <jeśli można spytać?>
Dzięki śliczne, agagm też dziękuje

A na podróż poślubną planujemy wydać około 1000zł, to tak mniej więcej bo nie liczyliśmy jeszcze aż tak dokładnie wydatków.

Stary 2008-06-30, 13:32   #503
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Bardzo, bardzo ładne!!!!
Buciki rewelacyjne, wydaje mi się że bez problemu skorzystasz z nich po ślubie. Aż mam ochotę też wyjść do obuwniczego chociaż nie powinnam bo jestem na odwyku
A wakacje w Polsce są tańsze niż wyjazdy zagraniczne jeśli ma się łeb na karku. Chociaż 2 lata temu byłamw Pradze i kosztowało to 350 zł na 4 dni ( dojazd pociągiem z Ostravy, 3 noclegi, jedzonko w restauracjach) Czechy i Słowacja są super tanie ( nocleg ze śniadaniem w *** hotelu ok 150 zł za dobę/2 osoby) Tyle że trzeba szukać na własną rękę.
Powiem Wam że kuzyn TZ z żoną w podróży poślubnej byli w Nepalu i wydali na to 2000zł (tydzień za 2 osoby łącznie), z tym że nie mieli luksusów
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:33   #504
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze, żeby właśnie były wygodne. No ja dzisiaj idę z moimi do szewca na małe rozszerzanko.
Stary 2008-06-30, 13:48   #505
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:

Wklejam foty bucików
Butki pierwsza klasa

Mowcie co chcecie ja tez jestm uparciuch i jak tylko nadarzy sie okazja i bedzie z czepka chociaz te 2 tys to wyruszamy do egiptu
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:48   #506
agunia82
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki raz jeszcze TŻ tylko jak usłyszał ich cenę to na początku zaniemówił. Ale mu spokojnie wytłumaczyłam, że 200 zł jak na buty z bardzo dobrej jakościowo skóry, to wcale nie tak źle. Tym bardziej, że ceny butów ślubnych w Kielcach zwykle zaczynają się od 220zł, i nie wiem czy są tak dobrej jakości. A w tych bucikach całą noc trzeba nie tylko przetrzymać, ale i przetańczyć, więc MUSZĄ być wygodne. Mogłabym owszem kupić tańsze, ale do tego potrzebowałabym jakiś na zmianę pewnie przy moich wrażliwych stópkach, więc cenowo by wyszło na to samo. Chyba dał się przekonać

Aha, i jeszcze z dobrych wiadomości, to byłam u mojej fryzjerki podpytać co i jak z fryzurką ślubną. Nie ma to jak iść do fryzjerki, u której tnie się od dawna. Zna moje włosy na wylot, i od razu jak zaczęłam przedstawiać koncept fryzury zrozumiała mnie w lot, dopowiadała za mnie po prostu to co chciałam I jeszcze jak mi cenę powiedziała to zrobiłam tak Jedynie 45 zł W sierpniu będę miała robioną pierwszą próbną. A za zaoszczędzone na fryzurce pieniążki zafunduje moim włoskom serie zabiegów pielęgnacyjnych przed ślubem. No normalnie dzisiaj to jestem cała w skowronkach

Stary 2008-06-30, 13:51   #507
sanetka
Zakorzenienie

czesc.

nie dosc ze sesja to i chora jestem na nic nie mam czasu

mam takie techniczne pytanie. wypisuje zaproszenia, duzo gosci jest z dziecmi do 4-5 lat. chyba nie musze takich szkrabow wypisywac na zaproszeniu? nie mam nic przeciwko ich obecnosci na weselu wiec wystarczy jak powiem w trakcie rozdawania zaproszen ze oczywiscie dzieci sa mile widziane?

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:58   #508
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja wypisywałam wszystkich imiennie i tak: Kobietę, jej męża i dzieci (od najstarszego do najmłodszego).
Stary 2008-06-30, 13:58   #509
monai
Rozeznanie

GG do monai

agunia82 piękne te Twoje butki wyglądają stabilnie

a ja jeszcze o pończochach... zamówię dopiero jak dojdzie bielizna ale po forumowaniu naszło mnie na przeglądanie oferty allegro które najbardziej wam się podobaja do takiej bielizny jak na zdjęciu?

kupię 2 albo 3 pary ;]

i skoro jest możliwość to różne - ale od jednego sprzedawcy, więc w grę wchodzi:

http://allegro.pl/item391548925_ponc..._2_.html#photo
http://allegro.pl/item392014626_ponc..._ss.html#photo
http://allegro.pl/item389325352_ponc...dss.html#photo

lub

http://allegro.pl/item391316246_drea...ale.html#photo
http://allegro.pl/item387849329_fior...ale.html#photo

Te z koronkowym wykończeniem straszniemi się podobają, ale koronka chyba nie pasuje do mojego kompletu?
I na niektórych zdjęciach mają inny kolor niż biały - ale wzięłam pod uwagę tylko te które mają opcję w tym kolorze, no to który zestaw?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biust49pas36string29.jpg (55,5 KB, 4 załadowań)
Stary 2008-06-30, 13:58   #510
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
czesc.

nie dosc ze sesja to i chora jestem na nic nie mam czasu

mam takie techniczne pytanie. wypisuje zaproszenia, duzo gosci jest z dziecmi do 4-5 lat. chyba nie musze takich szkrabow wypisywac na zaproszeniu? nie mam nic przeciwko ich obecnosci na weselu wiec wystarczy jak powiem w trakcie rozdawania zaproszen ze oczywiscie dzieci sa mile widziane?
Nie smutaj się
Wg mnie wszystko zalezy od "normalności" rodziców tych dzieci!
Jeżeli przejdzie Ci przez myśl, że kogoś mogłoby urazić nie wpisanie dzieci na zaproszenie... to radzę wpisać.
A jeśli ludzi w rodzinie masz normalnych to myślę, że nie musisz tracić energii na wpisywanie ich imion.
Albo jeszcze prostsze rozwiązanie na każdym zaproszeniu napisz:
np.
Katarzyna i Łukasz Kowalscy z dziećmi.
I po kłopocie!
Piszę o normalności, bo mam jedną ciocię, która na śmierć by się obraziła gdybym nie wypisała jej dzieci na zaproszeniu.

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości