|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Witam w niedzielne popołudnie.
Chorowanie w ciąży to jakaś trauma.... niby tylko katar mnie męczy ale mam chyba zawalone zatoki szczekowe bo wszystkie górne żeby mnie bola ![]() ![]() zwariować idzie.... na szczęście nie mam gorączki. robie inhalacje. po inhalacjach na chwile ulga. faszeruje się czosnkiem. mam nadzieje ze jutro będzie juz lepiej. nie chce iść do lekarza bo Zara mi antybiotyków wciśnie. całe szczęście ze Syn ma ferie to nie musze go do szkoły zawozic. takze jutro siedzę w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy na obiedzie u teściów dziś więc nie musiałam gotować. Teraz leżę przed tv i odpoczywam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dowiem sie, daj znac jakbyś cos wiedziala więcej o tym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Znam ten ból, choroba w ciąży jest przeokropna. Brak mocy jeszcze wiekszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś nie miałam weny ostatnio
![]() Frik kciuki za spokojny lot Lady to masz 50% ciąży! ![]() Marmoladka będziesz wyglądać cudnie ![]() ![]() Co do urlopu to chcemy, ale widzę, że nie wiem czy się wyrobimy. Dzisiaj byłam pobiegać z Mama i ponad 5km lekko weszło Synuś się odzywa pare razy w ciągu dnia. Zaczynam się rozglądać za wózkiem, żeby potem zapolować na używany. Patrzę na takie ze składanym siedziskiem, znacie coś? Chciałabym nie musieć po pół roku szukać spacerówki.. wolałabym żeby nam posłużył. No i taki dzień jak dziś w teren żeby dał radę. Mam coś na oku, ale nie wiem czy dla Was to nie za wcześnie i będę gadać sama ze sobą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam oczywiście Bugaboo Cameleona bo się go fantastycznie prowadzi ale cena jest szalona. Jutro rano mam wizytę i będzie to idealnie w połowie ciąży czyli 20t 0d i myślałam o jakimś podsumowaniu, żeby było na pamiątkę :p |
|
|
|
|
#817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szacun za bieganie! Jak Ty to kobieto robisz?! 😊 Pokaz wózek chyba musisz rozgladac sie za czymś sportowym Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Haha dzięki Frik, z Mama truchtam to fajnie jest
Moje typy, których nie widziałam, nie dotykałam to Joie literax Joie mytrax Bebetto holland Cybex mios s ALE patrzę tylko na używki jeśli chodzi o kupno, wiec ten ostatni odpadnie zapewne... bogaboo obczaje i ceny tez, może używka znośnie? Neesanek, piona ja idę we wtorek też idealnie 20tc jak chcesz podsumować? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
Od paru dni nie wymiotuję. Myślałam, żeby zrobić zdjęcie z napisem np 20+0, może uda się sprawdzić ile dzidzia waży ile ja ważę i możę napiszę w paru słowach jak przechodziłam na razie ciążę, kiedy poczułam ruchy itp. To wszystko się z czasem zapomina...
Frik frik lecisz dzisiaj (już po północy). Jeśli tak to spokojnego lotu bez niemiłych przygód. |
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja teściowa schowala na strychu spacerowej po siostrzencu męża. Będę musiała ja obczaic. Ale i tak rozważam mimo wszystko zakup wózka 2w1 z ciezsza spacerowka w teren a do tego osobno parasolka do biegania po mieście.
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Neesanek i oby tak zostało!
fajny pomysł ![]() Zawiecha tez na niego patrzyłam, nie pamietam, ale coś mi się nie bardzo podobało kosz pod wózkiem? Chociaż to pierdoła ;/ O to sprawdzić muszę takie rzeczy nawet bym nie pomyslalaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny jesteście niesamowite. Ja nadal nie myślę jeszcze o wózku I nawet nie wiem na co zwrócić uwagę 😀 pewnie będę zagłębiać temat już na l4.
Rano zrobiłam badania więc teraz pozostaje czekać na wizytę w czwartek... na szczęście na cały tydzień mam coś zaplanowane więc powinno szybko zlecieć. Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
Natus też bym nie myślała, ale mam TŻ który chce być gotowy na wszystko i myśl, że będziemy polować na używkę. Inaczej jak możesz wybrać model, a potem tylko zamówić, doskonale rozumiem :P
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tanzanka ja też będę szybko kupować wózek (zapewne już w lutym, ale chyba się czeka ileś czasu od zamówienia? ). Ale ja idę na żywioł, nie nastawiam się na nic. Zrobimy sobie z tz taki jeden cały dzień na rundę po sklepach a potem podejmiemy decyzję a mogę zapytać z ciekawości jaki będziesz miała budżet na ten używany wózek? Bo ja nie chcę wydać milionów na niego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Też mi się podoba Joie mytrax i joie literax. Ten literax to raczej starszy model, więcej używek jest. Ale czym się różnią to nie wiem. I pytanie, czy gondola pasuje też do literax, bo do mytrax na pewno. Ja na razie tylko oglądam wózki, kupować jeszcze nie chcemy. I też raczej używka chodzi mi po głowie. Cytat:
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszną mam niechęć do pracy... chciałabym żeby gin zasugerowała, że powinnam już zostać w domu 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dodatku od paru dni straaasznie bolą mnie plecy, weekend masakryczny, ledwo przewracam się z boku na bok...
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
Hey kochane, u mnie zimno ale pogodnie. Powiem wam że zaczynam się uzależniac od poduszki ciążowej, jedyny minus to że zajmuje miejsca sporo.
Widzę że zaczyna się szał wózkowy ja najprawdopodobniej kupię wózek od kuzynki hartan VIP, podejme decyzje jak go sobie dobrze pooglądam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Neesanek powodzenia na wizycie! Czekamy na wieści
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
Niezmiennie walczę z bólem głowy. Boszzzz jakie ja mam niskie ciśnienie 94/53 to u mnie taki standard. Nic dziwnego że ledwo łażę Kawę wypije to znowu skurcze mnie łapią. Bądź mądry i pisz książki ![]() Czy któraś ma w planach mieć cukrzycę? Nie to żebym komuś życzyła ale szukam towarzyszki niedoli W tym temacie też mi coś nie idzie Nie mam siły robić tych durnych posiłków i co dwie godziny jeść. Tym bardziej że mąż i synek nie lubią takich rzeczy i obiad muszę mieć dla nich inny. Kończy się tym że jem to co oni a później cukier skacze. Palce mnie bolą od kłucia. Przez to że biorę przeciwzakrzepowe to krew się z nich leje Ale maruda od poniedzialku
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), także niestety nie potowarzyszę w diecie. Choć przydałaby mi się z racji wagi i obżarstwa
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie
Zatoki dalej mnie męczą, nic mi nie przechodzi. Plus taki, że wczoraj nie miałam gorączki ale nos zawalony, uszy zatkane. Chyba ponarzekam jutro ginowi na sytuację zdrowotną i może zlituje się nade mną i da mi to L4, bo inaczej nigdy się nie wyleczę. Jak nie to pójdę do rodzinnego, chociaż najpierw to muszę go sobie wybrać w nowym miejscu zamieszkania ew Luxmed mi zostaje ![]() Olanzapinka nigdy nie miałam problemów z cukrem więc Ci nie potowarzyszę, ale rozumiem, że nie chce Ci się osobno gotować dla wszystkich. Dzisiaj Blue Monday więc możemy sobie narzekać do woli
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które nie są na L4...czasami lekarz nie proponuje bo myśli że się nie chce, trzeba samemu poprosić😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie myślałam o Tobie jak się chrzest udał? masz już może wyniki z badań? Wooow takie niskie ciśnienie mój dziadek całe życie też miał takie niskie i wszędzie słyszał, że na niskie ciśnienie nic nie można poradzić. Wysokie się zbija a niskie no właśnie...Ja nie planuję żadnej cukrzycy ciążowej serio... To nie na mnie takie nakluwanie... Chociaż boję się wyniku krzywej cukrzycowej, no ale wierzę w moją trzustke że da radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Też miałam pisać o Blue Monday, bo od rana ryczę.
Najpierw ryczalam, że jedziemy do Wrocławia, potem, że nie jedziemy i nie wykorzystamy szansy, jeszcze potem, że będę złą matką i sobie nie poradzę, a na samym końcu, że będę obwiniac dziecko, że ciąża wszystko skomplikowala, i może do północy mi przejdzie. TZ nie nadąża i pyta się co on ma w końcu odpowiedzieć o 15 jak będzie dzwonić, a ja non stop zmieniam zdanie. Podejmowanie takich decyzji w ciąży przekracza moje możliwości :-/ Ponawialam poziom glukozy w krwi po tym jak słodycze ponownie zaczęły kusić, ale na razie wychodziło dobrze i nie mam przyspieszonego badania krzywej. A po 13 idę do rodzinnej, żeby się upewnić, że nie ma szmerow na oskrzelach i płucach, i też potrzebuję coś na zatoki, bo nos zatkany i gardło boli :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty w ogóle wypiłas tą glukozę? 😂 ja miałam na czczo więcej niz ty po godzinie i dwóch.... Cytat:
Ja też nigdy nie miałam problemów z cukrem a w ciąży taka już jestem nieudaczna i wszystko się mnie czepia Dobrze wiedzieć że można narzekać i zrzucić na najbardziej depresyjny poniedziałek zamierzam skorzystać i być dziś mega marudą
|
||
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szczerze mówiąc to jeszcze nigdy nie byłam na L4
|
|
|
#840 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może na kolejnej wizycie poproście o zwolnienie, jak już nie dajecie rady? Pacia, przy takim samopoczuciu to l4 konieczne... Cytat:
Cytat:
![]() Ja czasem robię 2 obiady, że względu na różne gusta kulinarne moje i męża. Ale codziennie? Współczuję ![]() Mnie w ciąży trochę ciśnienie podskoczyło, już nie jest ekstremalnie niskie. I ostatnio zaczęłam znów pić słabą kawę, bardzo mi smakuje. Magnezu pewnie już i tak dużo bierzesz? |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

fajny pomysł 

a mogę zapytać z ciekawości jaki będziesz miała budżet na ten używany wózek? Bo ja nie chcę wydać milionów na niego

Kawę wypije to znowu skurcze mnie łapią. Bądź mądry i pisz książki 
Nie mam siły robić tych durnych posiłków i co dwie godziny jeść. Tym bardziej że mąż i synek nie lubią takich rzeczy i obiad muszę mieć dla nich inny. Kończy się tym że jem to co oni a później cukier skacze. Palce mnie bolą od kłucia. Przez to że biorę przeciwzakrzepowe to krew się z nich leje
ale nos zawalony, uszy zatkane. Chyba ponarzekam jutro ginowi na sytuację zdrowotną i może zlituje się nade mną i da mi to L4, bo inaczej nigdy się nie wyleczę. Jak nie to pójdę do rodzinnego, chociaż najpierw to muszę go sobie wybrać w nowym miejscu zamieszkania ew Luxmed mi zostaje
masz już może wyniki z badań?
mój dziadek całe życie też miał takie niskie i wszędzie słyszał, że na niskie ciśnienie nic nie można poradzić. Wysokie się zbija a niskie no właśnie...
serio... To nie na mnie takie nakluwanie...
Chociaż boję się wyniku krzywej cukrzycowej, no ale wierzę w moją trzustke że da radę
Ty w ogóle wypiłas tą glukozę? 😂 ja miałam na czczo więcej niz ty po godzinie i dwóch....
zamierzam skorzystać i być dziś mega marudą