Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 11:18   #3841
Organzza
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Wróciłam Prawda że za mną szalenie tęskniłyście?

em gratuluje cudownie zdanej matury

ice trzymam kciuki

Odwykowe Dziewczęta, jak tam? Wytrzymałyście? ja oczywiście nie, ale w sumie nie było najgorzej

16.07 lecę z TŻ do Turcji
Brakowało tu Ciebie

Odwyk.. no ja kupiłam brązer Chanel w tym miesiącu, więc niejako złamany, ale potem się dzielnie trzymałam
a Ty co nabyłaś?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:19   #3842
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Witam po kilkudniowej przerwie . Od piątku do niedzieli zrobiłam na rowerze ponad 230 km. . Ponieważ jeździłam w mini szortach i górze od stroju kąpielowego ślady bokserki zniknęły z moich pleców (jeszcze jeden peeling i będzie git) . Niestety pomimo ciągłego smarowania wysokimi filtrami moje ciało przypomina czekoladkę (na razie mleczną, ale jeszcze ze dwa takie wyjazdy i będę brązowa ). Że też muszę się tak szybko opalać . Jedynie buzia pozostała blada (albo taka się wydaje przy reszcie)- bo nie zdejmowałam z głowy okularów i czapeczki z daszkiem .
[
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie rodzenstwo?

ja na przyklad mam wredna siostre, o 11 lat starsza. jest juz mezata, dzieciata [chociaz czasami wydaje mi sie, ze to jej trzyletnie dziecie jest madrzejsze od niej ] i wyksztalcona. troche zaluje, ze jest miedzy nami taka przepasc - ja bylam dzieckiem gdy ona wyprowadzila sie z domu, za granice, wiec kontakt mialysmy utrudniony. za to zawsze chcialam miec starszego brata
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Tia, mamy
2 siostry młodsze- rok i 6 lat mniej. Z tą srednią kiedyś się nieźle prałyśmy, z tą najmłodszą teraz mam lepszy kontakt niż jak była mniejsza, wtedy to tylko średnią naśladowała
To identycznie jak u mnie . Zgadza się wszystko, różnica wieku między nami i to naśladowanie średniej przez najmłodszą .
Tylko moja średnia to juz ustatkowana mężatka z 6-cio letnim dzieckiem, do tego wykształciuch. Najmłodsza też z dziecka z ADHD (nie by miała to schorzenie, ale jako najmłodsze dziecko w rodzinie zawsze musiała skupiać na sobie całą uwagę wszystkich) też powoli wychodzi na ludzi. Tylko ja taki "niebieski ptak" jestem .

Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=262539 - niektore z Was uczestnicza w wyscigu
Tia , siem wypowiedziałam.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja tez mam jak marzenie Zaczynam pracę, trzeba będzie wstawać o 6 (praca od 7 a jeszcze z 40 minut trzeba liczyć na wystrojenie się ) no i jeszcze bez prawa do urlopu - chyba przez rok (wlasnie, orientujecie się ile to jest? Bo studia się chyba liczą do czasu po którym można wziąć wolne??)

Hosenko, myślę że od ub. roku (czyli od czasu, kiedy po raz ostatni czytałam KP) w tej kwestii niewiele się zmieniło i wygląda to tak:
- okres studiów (ale max. 5 lat) wlicza się do okresu zatrudnienia, ale jako okres nieskładkowy, czyli zwiększa na starcie zawodowym ilość przysługujących dni urlopu, ale nie przyspiesza prawa do jego otrzymania,
- należny urlop oblicza się na podstawie okresu zatrudnienia (w sumie, nie w jednej firmie), czyli w Twoim wypadku należne min. plus 5 lat za studia,
- wg KP masz prawo do 1/12 urlopu po pierwszym przepracowanym miesiącu (czyli np. jeśli przysługuje Ci 24 dni urlopu w roku, po pierwszym miesiącu należą się 2 dni wolnego), ale w różnych firmach różnie to wygląda (np. policjant, o ile się nie mylę, ma prawo do pierwszego urlopu dopiero po półrocznej służbie - bo to reguluje ich wewnętrzna ustawa),
- bez względu na okres zatrudnienia masz prawo do tzw. "urlopu na żądanie" - teraz to chyba max 3 dni, oraz urlopu okolicznościowego (np. z powodu śmierci teścia to teraz chyba jeden dzień),
- niektóre instytucje przyznają dodatkowy urlop naukowy, należy się on studentom w czasie sesji, jest niezależny od ustawowego, a jego wymiar określa pracodawca (kiedyś na podstawie skierowania, teraz to dobra wola pracodawcy).

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
gayenka, jak miło.

No cóż, zdałam.

Podsumowanie mojej matury:
polski: ustny 85%, pisemny (P) 91%
francuski: ustny (P) 100%, pisemny (R) 85%
geografia (R) 82%

To co.. dostanę się na studia? Dzienne? Ja? Aż się boję o tym myśleć..
Em, gratuluję wspaniałego wyniku .

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:21   #3843
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

ciężko mi sobie nawet przypomnieć co kupiłam, bo sesja całkowicie mi mózg wyżarła ale z tego co pamiętam to perfumy Ralpha Laurena Wild i poza tym nic
Z kolorówki zupełnie nic. No i zrobiłam czystkę w pielęgnacji

Organzzo a jak ten brązer Chanela? (obawiam się że piękny )
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:24   #3844
iceflower
Przyjaciółka KWC

Gayenko, ja Ci polecam to mazidło: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-lipostop.html Co prawda ostatnio zostałam podniesiona na duchu, że powinnam się postukać w czoło zamiast opowiadać, że mam jakikolwiek cellulit na moim chudym tyłku, ale ujędrnia fajnie.

Nosku, dawno Cię nie było. Ja w zasadzie wytrzymałam - kupiłam tylko krem tonujący (ale liczymy to do pielęgnacji), a poza tym dostałam błyszczyk.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:31   #3845
noseknosek

Oj mi też Was brakowało

nadrobić na pewno mi się nie uda ale może z czasem dowiem się jakie to nowe cuda zakupiłyście

Póki co rozpaczliwie poszukuję podkładu no i filtrów do ciała na wyjazd
Stary 2008-06-30, 11:32   #3846
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Em gratulacje panikaro odpoczywaj sobie teraz
Cytat:
em gratuluje cudownie zdanej matury
Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Em, gratuluję wspaniałego wyniku .
Dziękuję!!

Słuchajcie, mam dylemat. Muszę już rejestrując się na UE wybrać sobie języki (jak to jest na UJ?). Prawie na pewno wybiorę francuski + hiszpański od podstaw, i tu zaczyna się problem.. O ile z hiszpańskiego wybiorę oczywiście grupę A0, bo nigdy się go nie uczyłam, to nie wiem co zrobić z francuskim. Waham się między grubą B1 i B2 (średniozaawansowana i zaawansowana). Na stronie nie ma żadnych testów, żeby je zrobić, a ja nie wiem czy poradzę sobie w tej najwyższej. Może lepiej wybrać B1, żeby nie przejmować się w trakcie sesji akurat językiem? No bo właściwie to wszystko jedno, języki będą "dla mnie", papierek po studiach i tak mam taki sam.
A może jednak zamiast zabierać się za hiszpański pójść do grupy A1 z angielskiego, żeby go podszkolić? Wiem, że to najważniejszy język, ale ja tak go nie lubię.. Dogadać się dogadam, ale nie umiem go.
Stary 2008-06-30, 11:32   #3847
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
ciężko mi sobie nawet przypomnieć co kupiłam, bo sesja całkowicie mi mózg wyżarła ale z tego co pamiętam to perfumy Ralpha Laurena Wild i poza tym nic
Z kolorówki zupełnie nic. No i zrobiłam czystkę w pielęgnacji

Organzzo a jak ten brązer Chanela? (obawiam się że piękny )
ogólnie cudowny brązer, tylko wzięłam kolor zły (ale postanowione: wymieniam na inny) mnie zachwyca już samym opakowaniem można pokryć twarz równą warstwą pudru, nawet przy pomocy tego dołączonego pędzelka, modelować.. odświeża cerę poza tym pięknie pachnie, co sprawia, że używanie jest jeszcze przyjemniejsze

ja wprawdzie nie rozpaczliwie, ale też podkład by mi się przydał, więc można powiedzieć poszukuję... może ten nawilzający klinika byłby dobry.. niby lekki jest
Double with me?
Stary 2008-06-30, 11:39   #3848
noseknosek

em a myślisz że potem nie ma mozliwości zmiany grupy? przeniesienia?
W razie gdyby poziom okazał się dla Ciebie za niski, lektorzy sami powinni zaproponować przeniesienie

Organzzo a jaki wzięłaś kolor? Bardzo ładnie wygląda 61, a 65 oglądałam w perfumerii śliczne ma drobinki
Co do podkładu ja myślę o tym nowym Lancome Photogenic Lumessence
Stary 2008-06-30, 11:42   #3849
emememsik

Cytat:
W razie gdyby poziom okazał się dla Ciebie za niski, lektorzy sami powinni zaproponować przeniesienie
Tak myślisz? Tak byłoby najlepiej, wolę iść do niższej i potem najwyżej się przenieść niż męczyć się od początku z za wysokim poziomem.
A normalnie na uczelniach można się przenosić z grupy do grupy?
Stary 2008-06-30, 11:44   #3850
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:

Organzzo a jaki wzięłaś kolor? Bardzo ładnie wygląda 61, a 65 oglądałam w perfumerii śliczne ma drobinki
Co do podkładu ja myślę o tym nowym Lancome Photogenic Lumessence
62 ładny acz pomarańczowy na 61 skusiłabym się gdybym nie miała bambusa, nie chcę kopiować kolorów (niby nie są aż tak podobne, ale zawsze)
raczej wymieniam na 63

o, dobre ma opinie na KWC i nawilża () niby mam mieszaną cerę, ale matowienie jej nie służy

Em, zrobiłabym tak jak radzi Nosek

Edit: Gayenko, ten "reduktor cellulitu" ma chyba Estella, jeśli dobrze pamiętam
Double with me?
Stary 2008-06-30, 11:47   #3851
isa666
Zakorzenienie

Em dołączam do gratulacji Masz naprawdę świetne wyniki
Co do języków, to ja też się nie znam na tych oznaczeniach stopnia zaawansowania, ale wg. mnie powinni może zrobić jakieś testy wstępne żeby sie zorientować co kto umie U mnie niby było coś takiego, że się wybierało poziom, ale w końcu i tak wszystkie grupy są na poziomie podstawowym, bo lektorzy sobie zrobili w każdej grupie testy i wyszło, że większość z jezykami to kuleje jednak

Muszę się chyba kopsnąć jutro albo we środę na zakupy; koleżanka niedługo robi imprezkę urodzinową a że jest w ciąży to nie chce prezentów dla siebie tylko dla dziecka(będzie chłopak) i nie mam pojęcia co kupić, tymbardziej, że ona już wszystko ma
Stary 2008-06-30, 11:49   #3852
emememsik

Zakwalifikowanie do danej grupy językowej jest ostateczne i nieodwołalne.
Po kwalifikacji zmiany dotyczące języków nie będą możliwe.

Przy rekrutacji jest taka adnotacja.. Co ona oznacza? Już nic nie wiem.
Stary 2008-06-30, 12:22   #3853
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
geografia (R) 82%
pięknie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja wstałam, i teraz nie mam co ze sobą zrobić, bo egzamin o 15. Mam czas popanikować, bo o nauce juz raczej nie ma mowy (chyba, że w autobusie).

Zaczynam się stresować, ale jak pomyślę, że jutro mogę spać do 12, wstać i nie myśleć o nauce, to aż mam ochotę skakać z radości.
Dasz redę

Cytat:
Dziękuję!!

Słuchajcie, mam dylemat. Muszę już rejestrując się na UE wybrać sobie języki (jak to jest na UJ?). Prawie na pewno wybiorę francuski + hiszpański od podstaw, i tu zaczyna się problem.. O ile z hiszpańskiego wybiorę oczywiście grupę A0, bo nigdy się go nie uczyłam, to nie wiem co zrobić z francuskim. Waham się między grubą B1 i B2 (średniozaawansowana i zaawansowana). Na stronie nie ma żadnych testów, żeby je zrobić, a ja nie wiem czy poradzę sobie w tej najwyższej. Może lepiej wybrać B1, żeby nie przejmować się w trakcie sesji akurat językiem? No bo właściwie to wszystko jedno, języki będą "dla mnie", papierek po studiach i tak mam taki sam.
A może jednak zamiast zabierać się za hiszpański pójść do grupy A1 z angielskiego, żeby go podszkolić? Wiem, że to najważniejszy język, ale ja tak go nie lubię.. Dogadać się dogadam, ale nie umiem go.
Cytat:

Ja bym jednak celowała wyżej, z doświadczenie wiem, że poziom językowy wiekszośći nie jest zbyt wysoki, więc nazwy grup są z zasady wyższe niż poziom w nich nauczany

Noto jestem po pierwszym dniu praktyki Panie bardzo miłe, zwolniły mnie na egzamin bez problemu i jeszcze wczesniej wypuściły. Także jak teraz tego nei zdam to wstyd na całe miasto
W dodatku kierownikiem laboratorium mikrobiologiczego jest moja p.dziekan u której to nie mam zaliczenia, gdybym wiedziała to wybrałabym inny szpital, no ale ja taka sierota jestem zawsze i o wszystkim się dowiaduję po niewczasie
Także poprzepisywałam dane osobowe i numery próbek w kilka kartotek, wysiałam kilka 'sików' na podłoża i niech sobie bakteryjki zdrowo rosną
Przy okazji u pewnej pacjentki leczonej alergologicznie przez 2 lata nagle się okazało że to grzybica
Chciałabym być dobrym diagnostą, jednak to zakuwanie może się przydać
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 12:29   #3854
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

padłam dzisiaj
mój kolega, syn psiapsióły Mamy, był w technikum i teraz pisał mature.
Przed maturą był w miarę spokojny, teraz mało nie mdlał ze stresu, w ogóle mega panika, że on nie zda, co on zrobi itd itd
Kilka minut po 12 dzwoni jego mama do mojej zapłakana i mówi, że dyrektor ze szkoły dzwonił, że Piotrek ma szybko przyjechać do szkoły, bo napisał mature najlepiej ze szkoły i ma dostać nagrode

emememsik jak sie dostaniesz do jakiejś grupy językowej (pewnie masz jakąś podstawową i zaawansowaną), to potem nie będziesz już jej mogła zmienić nielzależnie od tego czy uznasz w trakcie, że poziom jest dla Ciebie za niski czy za wysoki
Stary 2008-06-30, 12:50   #3855
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:

Em, rzyrafka dobrze radzi, ja też celowałabym wyżej . Fakt, że w opisach grup zawsze zawyżają poziom, a nawet jeśli okaże się on dlaCiebie ciut za wysoki (w co szczerze wątpię), to będziesz miała dodatkową mobilizacjędo nauki. Wierz mi, w dzisiejszym świecie nic istotniejszego od znajomości języków. Studia skończysz i jak Ci się poszczęści będziesz pracowała w zawodzie, a jeśli podzielisz los większości, jedyne co z wiedzy wyniesionej ze studiów przyda Ci się w pracy, to znajomość języków właśnie i umiejętność samodzielnego myślenia/nauki.

Stary 2008-06-30, 13:01   #3856
rzyrafka
Zakorzenienie

poza tym na studiach trochę zmienia się system nauki, wszystko zależy od Ciebie samej. Pamiętam, że po maturze wszyscy mówili, że na studiach czeka mnei dużo więcej wysiłku itp- bzdura, poczułam sie wolna jak nigdy Nie wiem jak w Twoim liceum było, ale u mnie ten przeskok był odczuwalny w drugą stronę niż 'się mówiło' (co chyba świadczy o dobrym poziomie szkoły oraz o moim rozleniwieniu na studiach )
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:31   #3857
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
poza tym na studiach trochę zmienia się system nauki, wszystko zależy od Ciebie samej. Pamiętam, że po maturze wszyscy mówili, że na studiach czeka mnei dużo więcej wysiłku itp- bzdura, poczułam sie wolna jak nigdy Nie wiem jak w Twoim liceum było, ale u mnie ten przeskok był odczuwalny w drugą stronę niż 'się mówiło' (co chyba świadczy o dobrym poziomie szkoły oraz o moim rozleniwieniu na studiach )
Ja jeszcze dodam, że wg. mnie języki to chyba najłatwiejsze przedmioty na studiach(jeśli się nie jest oczywiście na jakiejś filologii i trzeba znać język perfect ).

BTW. U mnie taki przeskok był z gimnazjum do liceum(w gimnazjum miałam same młode nauczycielki tuż po studiach, więc nam kładły do mózgów tysiące niepotrzebnych, drobiazgowych informacji a w liceum to był luzik ).
----------
Właśnie od 2 godzin męczę się z przepisywaniem notatek, bo to co mam skserowane tam od kogoś jest tak nabazgrolone, że pół godziny odczytuję jedno słowo
Stary 2008-06-30, 13:35   #3858
gayenka
Zakorzenienie

Ice dziekuje za rade...faktycznie skuteczne toto? bo ja mam wrazenie ze te wszystkie drogasne specyfiki ( w sensie powyzej 20 zl) to pic na wode i fotomontaz...

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość

Edit: Gayenko, ten "reduktor cellulitu" ma chyba Estella, jeśli dobrze pamiętam

Estello
dopomóz!

Em a ja zmienilam nie tylko poziom a nawet jezykbylam na niemieckim a przenioslam sie na angielski poszukaj jakiegos forum studentow twojego wymarzonego kierunku oni ci pewnie pomoga powiedziec gdzie jest jaki poziom i co warto wybrac..

Cmoksiu przez Twojego bloga bede robic dzisiaj grzanki z pieczarkami i pomidorkiem
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:36   #3859
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:

No cóż, zdałam.

geografia (R) 82%

To co.. dostanę się na studia? Dzienne? Ja? Aż się boję o tym myśleć..
Panikaraaa Gratuluję bardzo

Cytat:

Odwykowe Dziewczęta, jak tam? Wytrzymałyście? ja oczywiście nie, ale w sumie nie było najgorzej

16.07 lecę z TŻ do Turcji
Tęskniłyśmy oczywiście, ja tu co prawd anie bywam, ale rzucił mi się w oczy brak Noska
Odwykowo wytrzymałam bo nie mam kasy Na urodziny dostanę LU i wpadła mi w łapki ta nowa pro-to-go Avonu, ale za nic nie płaciłam

Cytat:
Brakowało tu Ciebie

Odwyk.. no ja kupiłam brązer Chanel w tym miesiącu, więc niejako złamany, ale potem się dzielnie trzymałam
a Ty co nabyłaś?
Macałam te brązerym, nie wiem czemu mi sie ubzdurało że one matowe są

Cytat:

Hosenko, myślę że od ub. roku (czyli od czasu, kiedy po raz ostatni czytałam KP) w tej kwestii niewiele się zmieniło i wygląda to tak:
- okres studiów (ale max. 5 lat) wlicza się do okresu zatrudnienia, ale jako okres nieskładkowy, czyli zwiększa na starcie zawodowym ilość przysługujących dni urlopu, ale nie przyspiesza prawa do jego otrzymania,
- należny urlop oblicza się na podstawie okresu zatrudnienia (w sumie, nie w jednej firmie), czyli w Twoim wypadku należne min. plus 5 lat za studia,
- wg KP masz prawo do 1/12 urlopu po pierwszym przepracowanym miesiącu (czyli np. jeśli przysługuje Ci 24 dni urlopu w roku, po pierwszym miesiącu należą się 2 dni wolnego), ale w różnych firmach różnie to wygląda (np. policjant, o ile się nie mylę, ma prawo do pierwszego urlopu dopiero po półrocznej służbie - bo to reguluje ich wewnętrzna ustawa),
- bez względu na okres zatrudnienia masz prawo do tzw. "urlopu na żądanie" - teraz to chyba max 3 dni, oraz urlopu okolicznościowego (np. z powodu śmierci teścia to teraz chyba jeden dzień),
- niektóre instytucje przyznają dodatkowy urlop naukowy, należy się on studentom w czasie sesji, jest niezależny od ustawowego, a jego wymiar określa pracodawca (kiedyś na podstawie skierowania, teraz to dobra wola pracodawcy).

Ooo, kopalnią wiedzy jesteś Aguś Powiedz mi a nieukończone studia też się wliczają?

Cytat:
Tak myślisz? Tak byłoby najlepiej, wolę iść do niższej i potem najwyżej się przenieść niż męczyć się od początku z za wysokim poziomem.
A normalnie na uczelniach można się przenosić z grupy do grupy?

Cytat:

Nie wiem jak u Was - w łodzi poziom języka na uczelniach jest okropny. Więc im wyższy poziom weźmiesz, tym większe masz szanse... nie cofać się, bo o rozwoju możesz co najwyzej pomarzyć...

---
Witam poniedziałkowo

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:41   #3860
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Odwykowo wytrzymałam bo nie mam kasy Na urodziny dostanę LU i wpadła mi w łapki ta nowa pro-to-go Avonu, ale za nic nie płaciłam
który odcień?

Cytat:
Macałam te brązerym, nie wiem czemu mi sie ubzdurało że one matowe są
generalnie są , ale niektóre (np. ten mój) mają gdzieniegdzie złote drobinki
na całą twarz pasują
Double with me?
Stary 2008-06-30, 13:43   #3861
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Ooo, kopalnią wiedzy jesteś Aguś Powiedz mi a nieukończone studia też się wliczają?
Dziękuję .
Niestety, nieukończone się nie wliczają . Przynajmniej do tej pory tak było, że studia wliczało się do tego okresu nieskładkowego (w sensie stażu pracy) dopiero po zdobyciu dyplomu. Ale za to wlicza się każda inna szkoła powyżej gimnazjum, w której odbywałaś jakieś praktyki zawodowe (czyli niestety LO się nie liczy), ale tu max 4 lata (choć stare technikum trwało 5 lat to i tak liczy się 4).

Stary 2008-06-30, 13:43   #3862
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Zdałam dzisiejszą psychologię na 4 ! 1 pkt do 4+, ale i tak nie jest źle Mój ostatni examin, wszystko już pozaliczane, jeszcze drobne poprawki w pr.lic. , wydrukować i złożyć do dziekanatu. Ale mam czas do piątku więc dziś nie robię nic

Em, gratuluję świetnych wyników!

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 13:48   #3863
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Zdałam dzisiejszą psychologię na 4 ! 1 pkt do 4+, ale i tak nie jest źle Mój ostatni examin, wszystko już pozaliczane, jeszcze drobne poprawki w pr.lic. , wydrukować i złożyć do dziekanatu. Ale mam czas do piątku więc dziś nie robię nic

I Tobie należą się gratulacje
Double with me?
Stary 2008-06-30, 13:50   #3864
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
który odcień?

generalnie są , ale niektóre (np. ten mój) mają gdzieniegdzie złote drobinki
na całą twarz pasują
LU - uwaga, zdziwicie się - 03 medium Polazłam wczoraj do Sephory, prosto znad jeziora aby skorzystać z -20%, z twarzą gołą i kazałam się wymazać wszystkimi. 01 jest zdecydowanie za jasna, 02 jest różowa, 03 jest pięknie oliwkowa i idealna na lato. Jest też na tyle transparentna, że nie robi mi z buzi pomarańczy ani murzyna.

Szkoda że te drobinki chanelowskie są złote.

Cytat:
Dziękuję .
Niestety, nieukończone się nie wliczają . Przynajmniej do tej pory tak było, że studia wliczało się do tego okresu nieskładkowego (w sensie stażu pracy) dopiero po zdobyciu dyplomu. Ale za to wlicza się każda inna szkoła powyżej gimnazjum, w której odbywałaś jakieś praktyki zawodowe (czyli niestety LO się nie liczy), ale tu max 4 lata (choć stare technikum trwało 5 lat to i tak liczy się 4).
Aha. No ja po ogólniaku jestem, czyli dopiero jak zrobię mgr to będę miała te 5 lat stażu... Ale bezsensu

Cytat:
Gratuluję

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 14:10   #3865
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo!
Też bym tak chciała

Apropos języków, to ja się dowiedziałam w sobotę, że na zakończenie tego sem. mamy pisać egzamin z angielskiego ze wszystkich dotychczasowych semestrów i egz. ten będzie 2-etapowy: pisemy i potem ustny Tylko ja sobie tego nie wybrażam(zwłaszcza ustnego), bo nasz koleś jest taki niekumaty Z nim po polsku się nie da rozmawiać a co dopiero po angielsku

PS. Burza do mnie idzie
Stary 2008-06-30, 15:09   #3866
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
no ba

odwyk uwazam za zakonczony [no prawie] pelnym sukcesem, poza tym, uwaga, pozbylam sie dwoch szachownic, trzecia wisi na all. i sukcesywnie pozbywam sie zapasow, sobie zostawilam tylko dwie rozowe szachownice, PI i exotic roses. jestes ze mnie dumna?
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 15:21   #3867
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

gayenka chciałam zrobić z pomidorem (to prawie jak bruschetta ) ale Tata stwierdził, że nie, bo on nie lubi pieczonych pomidorów

aale mi sie nie chce uczyć
Stary 2008-06-30, 15:28   #3868
noseknosek

Cytat:
no ba

odwyk uwazam za zakonczony [no prawie] pelnym sukcesem, poza tym, uwaga, pozbylam sie dwoch szachownic, trzecia wisi na all. i sukcesywnie pozbywam sie zapasow, sobie zostawilam tylko dwie rozowe szachownice, PI i exotic roses. jestes ze mnie dumna?
ziz i tylko tyle różów zostawiasz? że szachownic się pozbywasz - widziałam ja też rozstałam się z Bare Bronze, za bardzo rdzawa była i shimmer diora bardziej spełnił "złoto-jasnobrązowe" oczekiwania

oczywiście jestem dumna

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
gayenka chciałam zrobić z pomidorem (to prawie jak bruschetta ) ale Tata stwierdził, że nie, bo on nie lubi pieczonych pomidorów

aale mi sie nie chce uczyć
cmoksia a Ty masz jeszcze sesję?
Stary 2008-06-30, 15:33   #3869
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
ziz i tylko tyle różów zostawiasz? że szachownic się pozbywasz - widziałam
robie miejsce na wakacyjne nabytki pozbywam sie tego, czego uzywam okazjonalnie... taka kolej rzeczy

dla mnie bare bronze tez za ruda, golden bronze za ciemna a peach bronze za pomaranczowa
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 15:37   #3870
0306
Zadomowienie

GG do 0306

pod wpływem wątku, który przywołała Ziz, na którym to piętnuje się najpłodniejsze recenzentki KWC wlazłam w ów katalog, by nadrobić zaległości (i będę to robić, póki nie opiszę wszystkiego, co pamiętam, że używałam ), ale nie o tym chciałam.
Zerknęłam na nowości i http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25208
Chcem to cudo! Kocham wszelkie olejki Clarinsa, ED to mój faworyt wśród olejków do ciała, ale to zapowiada się jeszcze lepiej. Czy któraś go już gdzieś widziała? Gdzie mogę go dorwać?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości