|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
U mnie Pappa też nic by nie zmieniła.
Swoją drogą - RudyKotku (jak masz na imię tak w ogóle? ) piękny brzuszek, taki zgrabny. Cała Ty zgrabna, ślicznie U mnie to jeszcze takie małe niewiadomo co, ale to dopiero 11t4d.---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Czuję się totalnie bezradna, nie cierpię tego..Jaki film oglądacie? Ja na Polsacie, całkiem całkiem, lubię takie kombinowane.
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Ja oglądam serial"słowo na a" o chłopcu z autyzmem i tak strasznie to przeżywam,że chyba przełączę na inny kanał. Odkąd mam dziecko nie mogę oglądać niczego o cierpieniu dzieci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
nie wytrzymałam i jem bułkę 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka, bardzo, bardzo, bardzo dziękuję za szczegółowe informacje dot. ilości ciuszków na początek
Zua, Pola, jeśli usg wychodzi prawidłowo to jest już solidna podstawa do tego, by wierzyć, że wszystko jest dobrze ![]() Co do chorób to niestety nigdy nie będziemy miały 100% pewności. Ciężki poród może skutkować niedotlenieniem i zaburzeniami, a część chorób jest w ogóle niewykrywalna w okresie ciąży, tylko dopiero po urodzeniu. Widziałam, że znowu był temat wagi... Ja zaczynam się martwić. Mam już 15+4, a wg usg 15+6 i jedyne co to nadrobiłam 2kg, które schudłam, czyli w ogóle nie jestem na plusie. W sobotę się ważylam i znów lekki spadek - mam nadzieję, że z Maleństwem wszystko ok. Dziś tż się żaliłam, że jakoś tak nieciążowo się czuje. W sumie to od początku nie mam jakiś mega nasilonych dolegliwości i czasem mnie to martwi, czy aby na pewno wszystko OK. Dobrze, że już w środę wizyta! |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka, Nesska, Asiaczek gratuluję
![]() Zua, pola wszystko będzie dobrze! Ja już niby mam wyniki z krwi Ale nie czytam ich bo i tak nic nie rozumie, w środę mi to wytłumaczy gin
|
#218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie martw się! To nie jest problem! Naprawdę masz powody do radości, że lekko przechodzisz ciążę. To też normalne czuć się dobrze w ciąży Powiem Ci, że mi też takie myśli przychodzą do głowy mimo wszystko ale szybko je sobie z głowy wybijam. Ja w każdej ciąży tyłam dużo od samego początku, ale też za każdym razem startowałam z wagi niższej o ok. 10 kg niż teraz. A teraz mam tylko ok. 1 kg na plusie (15+6 też ). Nawet nie jestem do końca pewna, bo jak mi waga na początku ciąży pokazywała mniej i mniej (tak do -1,5 kg), to stwierdziłam, że się zepsuła, bo to przecież niemożliwe, żebym ja traciła na wadze i zarządziłam zakup nowej Ale może jednak możliwe... Apetyt miewałam słaby i odstawiłam zupełnie słodycze, a jednak dwójka dzieci ze mnie ciągnie ![]() Spokojnej i przespanej nocki wszystkim! Moja córcia dziś wcześnie swoją jedną zwyczajową pobudkę zaliczyła, na szczęście napiła się wody i po chwili usnęła, to może do rana już prześpi. summer, kciuki na jutro!
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie - Folinko, również ogromnie dziękuję za wykaz ciuszków, ilośc, jakie, itd. Screena sobie zrobiłam, a w międzyczasie spiszę. Jesteś WIELKA - odwalasz kawał dobrej roboty
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurka wodna.. Tak chciało mi się spać, specjalnie położyłam się o 2giej, żeby pospać te kilka chodzin, byłam pewna, że walnę minimum 8, ale gdzie tam.. Po trzech godzinach zaczęłam się przebudzać, długo nie zasnę, a o południu pewnie jak strzelę drzemkę, bo będzie mi niesamowicie niedobrze i źle, to wstanę późnym popołudniem. To nie jest normalne, że każdej nocy, niezależnie, o której się położę, śpię tylko 3 godziny. Myślałam, że coś mi się przestawiło, ale wygląda na to, że po prostu dzidzia daje mi popalić.
No to Wam posmęciłam Budzę męża ok. 7-8 i jedziem załatwiać sprawy. Nastawił budzik dopiero na przed 11 (ciężki dzień w pracy, prawie 15 godzin), chciał pospać, ale mówił, że mam budzić rano, jak nie będę mogła spać.Kochane moje, Was też brzuchy tak kłują przy kichaniu? A tak w ogóle, jak nie walnę codziennej serii minimum trzech kichnięć, to nie jestem sobą.
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przespałam od po 23 do 6:20😁 i na 7:40 mam do szczepienia z dzieckiem 😥 a bulka była z serkiem białym 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- ale u nas wieje😨 i mróz... masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Norka właśnie przeczytałam Twój post i zaczęłam kichac Witam Was w 15+0 idę dzisiaj odebrać wyniki z pappy i reszty ale jakoś się nie stresuje bo nie dzwonili że coś jest nie tak ![]() Miłego dnia wszystkim a ja pędzę odśnieżać auto i do pracy
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Norka przesrane z tym spaniem, ja pomimo tych nerwow przesypiam cale noce, ale za to sny mam ze hoho. Oczywiscie o sprawdzalnosci i powodzenii testów itp itd... I tez kicham jak opetana. Wieje, mróz i zimno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za słowa wsparcia!!
Dzisiaj w nocy się przebudzilam , pierwsze co sobie przypomnialam,to ten wynik... |
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa. Jestem już w domu, w szpitalu byłam tylko i aż dwa dni. Straszne jest podejście tych wszystkich lekarzy ;( niby mili ale dla nich to tylko 3 cm płód, wypadnie i tyle.... Życzę wam wszystkiego dobrego Zua i Pola ściskam Was i nie stresujcie się, chociaż wiem że łatwo mówić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i Asia jestem 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#227 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiaczek, śliczności! Gratki! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wit. D ja w tej kwestii słucham się znienawidzonych i kontrowersyjnych Zięby i Jaśkowskiego i suplementuję 2x4 tys. jednostek dziennie. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się pa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie martwcie się na pewno będzie dobrze
z tych emocji nie napisałam wczoraj że gin podejrzewa pępowinie dwunaczyniową, na następnym usg powinno być lepiej widać. Spotkalyscie się kiedyś z czymś takim? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
Zarejestrowalam sie do genetyka dopiero na.... UWAGA... 6 lutego. Jajko zniose do tego czasu, wiec na sto pro napierw zrobimy Nifty. Przy dobrych wiatrach zdążą przyjsc wyniki to pojdziemy z obydwoma. Mam nadzieję, ze będą to pozytywne wiadomości, i bede do genetyka szla korytarzem jakbym sie wozila po swojej dzielni... ech, no mam ogromna nadzieję ze to wszystko sie zakonczy pozytywnie....nie chce nawet myslec inaczej
![]() Norka ta piła to jakas geneza, najnowsza czesc z 2017 roku, całkiem niezła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry! Ja dzisiaj jechalam w sniezycy do pracy
Cytat:
|
|
#234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małymi krokami zbliżamy się wszystkie w stronę półmetku![]() Cytat:
... Zostajesz w naszych sercach, dużo zdrowia Kochana ![]() Cytat:
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
https://mamaginekolog.pl/oznacza-pod...sc-karkowa-nt/
Kurcze dziewczyny nie wiem jak was pocieszyc. Ja staram sie byc dobrej mysli ze maluszek jest zdrowy choc NT wyszlo mi 2,5. Wedlug tej tabelki ze strony mamyginekolog moj maluch miesci sie w normie. Te testy papa to chyba nie potrzebny stres. Kiedys sie tego nie robilo. Ja nawet 5 lat temu jak bylam w ciazy ze synem nie slyszalam o czym takim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Arya Kochana trzymaj się, nabierz sił...
Jeżeli bede w ciąży drugi raz, to juz na pewno nie zrobie tej pappy. Jakby nie bylo tego w komplecie to bym na pewno nie robiła :/ teraz tylko liczyc na pozytywne wyniki Nifty juz mam dosyc nieszczęść, juz chce żeby bylo dobrze ![]() Karolina a Ty nawet nie mysl źle. Musi byc dobrze i tyle, bedziemy miały zdrowe Maluszki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

) piękny brzuszek, taki zgrabny. Cała Ty zgrabna, ślicznie
U mnie to jeszcze takie małe niewiadomo co, ale to dopiero 11t4d.
Czuję się totalnie bezradna, nie cierpię tego..

ale szybko je sobie z głowy wybijam. Ja w każdej ciąży tyłam dużo od samego początku, ale też za każdym razem startowałam z wagi niższej o ok. 10 kg niż teraz. A teraz mam tylko ok. 1 kg na plusie (15+6 też
Ale może jednak możliwe... Apetyt miewałam słaby i odstawiłam zupełnie słodycze, a jednak dwójka dzieci ze mnie ciągnie
Budzę męża ok. 7-8 i jedziem załatwiać sprawy. Nastawił budzik dopiero na przed 11 (ciężki dzień w pracy, prawie 15 godzin), chciał pospać, ale mówił, że mam budzić rano, jak nie będę mogła spać.

i Asia jestem 😀

z tych emocji nie napisałam wczoraj że gin podejrzewa pępowinie dwunaczyniową, na następnym usg powinno być lepiej widać. Spotkalyscie się kiedyś z czymś takim?
.
Małymi krokami zbliżamy się wszystkie w stronę półmetku