Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-16, 09:28   #961
_annika_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Natus, premie i dodatki sie liczą ale nie wszystkie. To jest troche skomplikowane. Czytałam ze np nie liczy sie dodatek za pranie munduru (taki przykład był), żeby zobrazować, ze nie musisz go prac skoro jesteś na L4. Ale normalna premia roczna czy cos powinna sie jak najbardziej liczyć. No i oczywiście w tym okresie który ci rozpatrują do średniej.
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 09:30   #962
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Ech no to spartaczyłam sprawę tym L4... ale to w sumie teraz już całkiem nie mam motywacji, żeby siedzieć w pracy bo na pewno 3 miesięcy jeszcze tu nie wytrzymam...
Ale wszelkiego rodzaju premie i dodatki do tej średniej się liczą tak??

I wydaje mi się za prosta, jednak mi ten ogonek pod głowę bardzo odpowiada więc myślę, że 7 byłaby idealna no ale mądry człowiek po fakcie
Tak, teraz, żeby Ci się liczył styczeń i kolejne miesiące po podwyżce musiałabyś przepracowac cały luty, marzec i kwiecień.
Jeżeli chodzi o premie to tak liczą się. Z dodatkami to zależy. U mnie np dodatek funkcyjny się nie liczy. Generalnie jest tak, że dodatki się liczą do tej średniej jeżeli na zwolnieniu nie są wypłacane, a nie liczą się kiedy są wypłacane mimo zwolnienia.
Acha, i wypłata za nagodziny też się wlicza.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 09:30   #963
_annika_
Zadomowienie

Dziewczyny poratujcie jakaś inspiracja na dzisiejszy obiad... totalna pustka w głowie (w lodowce zreszta tez)...

Zupę chyba zrobię ogórkowa na żeberkach, ale do drugiego to nie mam pomysłu.. chodzą mi po głowie jakieś bitki cielęce. Ale macie pomysł na jakiś fajny sosik do tego?
Stary 2018-01-16, 09:34   #964
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Co do pisowni,robiłam koszt 20 zł😊😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przepraszam, nie zrozumiałam.

Stary 2018-01-16, 09:36   #965
ladyroses
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 09:44   #966
sweetrose
Rozeznanie

Dzień dobry

U nas za oknem dzisiaj biało. Chyba pierwszy raz tej zimy. Córka zachwycona, tylko nie wiem czy z nią wychodzić na dwór bo 3 dzień nie poszła do przedszkola bo ma katar i czasami delikatny stan podgoraczkowy. Poczekam chyba do obiadu, jeżeli będzie ok to chociaż na pół godzinki chyba wyjdziemy bo z tą naszą pogoda więcej może nie nacieszyć się śniegiem. Do tego mnie znowu boli gardło i katar
Cytat:
Skłonność i tyle...

Mi gin mówiła że częste infekcje to jest odpowiedź organizmu na ciąże
Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wizyta, mam nadzieję, że maluch pokaże co ma między nóżkami

Właśnie przyszłam do pracy i co...? Niby tyle projektów a zadań rozpisanych brak PM dopiero pewnie ok.10 będzie więc do tego czasu luzik. Z czystym sumieniem poproszę dzisiaj o L4.

W ogóle poranek miałam z przebojami bo wywaliło nam korki już 2-gi raz w ciągu 4 dni po włączeniu czajnika tak się stało. Kazałam mężowi dzwonić do elektryka, który nam robił instalację i musi coś na to zaradzić bo to nie jest normalne. No chyba, że to wina czajnika ale wtedy to by chyba za każdym razem jak gotuję wodę wywalało prąd

Miłego dnia wszystkim i udanych wizyt
Kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Pacia kciuki za dzisiejszą wizytę
Nam tez wywalalo korki po włączeniu czajnika i okazało się ze źle mamy podłączoną zmywarkę i zawsze wywalalo jak właśnie chodziła zmywarka
Bylam dziś oddać krew i mocz do laboratorium i przeszlam się na oddział zapytać o szkołę rodzenia i pomimo ze powinnam zacząć za 4 tygodnie to zostałam zaproszona na jutro na oglądanie oddziału i porodowki i mogę już zacząć przychodzić na spotkania

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Super z tą szkołą rodzenia. Ja też zaczynam pierwsze zajęcia w przyszłym tygodniu.

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 09:48   #967
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie jakaś inspiracja na dzisiejszy obiad... totalna pustka w głowie (w lodowce zreszta tez)...

Zupę chyba zrobię ogórkowa na żeberkach, ale do drugiego to nie mam pomysłu.. chodzą mi po głowie jakieś bitki cielęce. Ale macie pomysł na jakiś fajny sosik do tego?
Ja robię pierś z kurczaka obsmażaną, polaną sosem śmietanowym z pieczarkami i do tego kasza kuskus z oliwkami, papryką,słonecznikiem i dynią

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 09:50   #968
Natus276
Zakorzenienie

Masakra jakaś z tymi zwolnieniami i wypłatą... Wychodzi na to, że dalej będę w z kasą.
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia.

Mam dziś straszny dzień, nie potrafię się w ogóle skupić i najchętniej spać bym poszła... chyba mi się blue monday na dzisiaj przesunął jeszcze

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 09:53   #969
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra jakaś z tymi zwolnieniami i wypłatą... Wychodzi na to, że dalej będę w z kasą.
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia.

Mam dziś straszny dzień, nie potrafię się w ogóle skupić i najchętniej spać bym poszła... chyba mi się blue monday na dzisiaj przesunął jeszcze
A kiedy masz wizytę?
Może idź już na l4?

Stary 2018-01-16, 09:55   #970
pajeczyna
Zadomowienie

U mnie też biało

Ja mam jeszcze ciekawszą sytuację. Zaczęłam pracę w październiku 2017r. Byłam na zwolnieniu w listopadzie i grudniu. Planuję teraz pracować nawet do porodu, ale gdybym teraz już poszła na L4 to z czego mam wyliczoną tą podstawę? Bo w zasadzie nie pracowałam jeszcze w ogóle pełnych 3 miesięcy.
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 09:57   #971
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Mi profilaktycznie zalecił Lactovaginal, jeju to już doszło do tego,że profilaktycznie antybiotyk dają? Szok!

Mam nawracajace non stop grzybice, lactovagical w moim przypadku to śmiech na sali niestety...miałam zrobiony wymaz i antybiogram

A sens tego taki żeby nie dopuścić do takiego rozwoju grzybicy że może uszkodzić pęcherz plodowy...a niestety ja mam baaaardzo mocne grzybice

Edytowane przez triolka
Czas edycji: 2018-01-16 o 10:00
triolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:01   #972
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nawracajace non stop grzybice, lactovagical w moim przypadku to śmiech na sali niestety...miałam zrobiony wymaz i antybiogram

Rozumiem ,
Nie zazdroszczę, ja zaczynam Lactovaginal bo zmniejszył mi luteinę, wcześniej brałam 2 razy dziennie jakbym jeszcze miała w międzyczasie coś sobie wkładać to chyba w podpasce musiałabym chodzić ze względu na wypływ tbl i śluz....

Stary 2018-01-16, 10:01   #973
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
U mnie też biało

Ja mam jeszcze ciekawszą sytuację. Zaczęłam pracę w październiku 2017r. Byłam na zwolnieniu w listopadzie i grudniu. Planuję teraz pracować nawet do porodu, ale gdybym teraz już poszła na L4 to z czego mam wyliczoną tą podstawę? Bo w zasadzie nie pracowałam jeszcze w ogóle pełnych 3 miesięcy.
Wydaje mi się, że Twoją podstawą byłaby kwota z umowy.

annika - przyszło mi jeszcze do głowy, że różne kwoty wypłat u Ciebie moga być spowodowane ilością dni chorobowego rozliczonych w danym miesiącu. ja np. byłam na zwolnieniu cały listopad i grudzień, ale za list. rozliczyli mi tylko 20 dni chorobowego, a za grudzień 41, zgodnie z tym jak donosiłam zwolnienia.

Stary 2018-01-16, 10:09   #974
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że Twoją podstawą byłaby kwota z umowy.

annika - przyszło mi jeszcze do głowy, że różne kwoty wypłat u Ciebie moga być spowodowane ilością dni chorobowego rozliczonych w danym miesiącu. ja np. byłam na zwolnieniu cały listopad i grudzień, ale za list. rozliczyli mi tylko 20 dni chorobowego, a za grudzień 41, zgodnie z tym jak donosiłam zwolnienia.
No ja tez tak obstawiam, ze taki moze być tego powód, ale ponieważ płace robi u nas firma zewnętrzna, która juz wiele razy sie pomyliła w liczeniu i niestety juz im nie ufam, to i tak zarządalam pełnej rozpiski co i jak wyliczyli
Stary 2018-01-16, 10:10   #975
ladyroses
Zakorzenienie

W niedzielę i poniedziałek była u mnie taka piękna pogoda był mróz, ale niebo takie bezchmurne jak w lato od razu człowiekowi się lepiej żyło, miałam dużo energii, chęci do działania i super samopoczucie.

A dziś już po staremu patrzę na prognozę pogody to przez 2 tygodnie słońca brak, zachmurzenie i śnieg...
Miałam dziś porządki robić, ale w takim układzie nic z tego.. Głowa mnie boli

To ponarzekalam... Ja już chcę wiosnę

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:11   #976
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
U mnie też biało

Pracownik roku
Stary 2018-01-16, 10:16   #977
tanzanka
Zadomowienie

Na hemoroidach się nie znam, acz wiem że w ciąży dotyka to cześć dziewczyn

Korki.. wczoraj TZ spalił kabel od czajnika, podłączając toster, wywaliło korki i szukał do 23 przyczynowego bezpiecznika, bo lodówka była bez prądu... ja już schizy, że się rozmraża także Pacia witam w klubie!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:25   #978
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Dzisiaj w punkcie pobrań zeszło mi chyba z godzinę. ) 7 wyszłam z domu dojazd 15 min. Najpierw miel jakieś opóźnienie i byłam chyba 10 w kolejce.
Potem jakiś facet zemdlał po pobraniu wiec się nim zajęli i jeden gabinet był nieczynny ( zawsze pobierają w dwóch) .
Chciałam dodatkowo zrobić jeszcze glukozę, musiałam dopłacić, a że nie mieli jak mi pobrać tej krwi to poszłam do recepcji dokonać opłaty. Tam kolejka na 10 osób i jeszcze 2 weszły bez kolejki
Potem jechałam na 3 przesiadki bo uciekł mi autobus. Zrobiłam tylko szybkie zakupy i w domu byłam o 9:30

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Zamarzł nam płyn do spryskiwaczy. Prosiłam męża żeby nalał zimowego. I oczywiście nie nalał. A coś się nie zapowiada, że temperatura będzie na plusie. Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie chlapy, bo musimy pojechać na usg.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:38   #979
agugus90
Zadomowienie

Dzień dobry

Jak o piątej zaaplikowalam sobie krople do nosa, to niestety po wciaganiu ich poszła mi krew z nosa, także musiałam sobie te godziny odespac i właśnie zwlekam się z łóżka, a za oknem biało
Mój syn odwala jakieś dziwne numery, przedwczoraj leciałam do WC, bo nie zasmakowala mu szynka, dzisiaj nie pasowała herbata miodowo imbirowa. Przestaję mu dogadzac, zostajemy z earl greyem i parowkami

Zdecydowaliśmy się na Wrocław, także jak już będziemy w lutym ogarniać mieszkanie, to pewnie, Tanzanko, napiszę z pytaniem o dzielnice i czego o nich, zwłaszcza komunikacji czy opinii Choć TZ składa wypowiedzenie za tydzień, bo teraz nie ma jego przełożonego i jeśli znajdą nam gwiazdkę z nieba, to zostaniemy. Poza tym nie stresujemy się. Jak będą problemy ze znalezieniem mieszkania, to on nocuje w hostelu, szuka i dopiero potem ja przyjeżdżam. A warianty porodu są dwa, w tym bydgoski. Patrzyłam, że na szpitalne szkoły rodzenia się raczej nie zalapiemy, bo nie będziemy mieć zameldowania a dofinansowanie idzie z budżetu miasta, ale jest też kilka w ramach NFZ i TZ do jednej już napisał, odpisali, że wystarczy być ubezpieczonym, zameldowanie nie jest konieczne.

Byłam wczoraj u rodzinnej, na płucach czysto, ale ten katar, ból gardła i kaszel coraz bardziej uciążliwe, zaraz zrobię sobie inhalacje.

Chyba na pocieszenie kupię sobie podusie. Mi się najbardziej podoba 7, bo jest najbardziej zgodne z moim ułożeniem ciała, i nie będzie mi zaczepiac tyłka. Tylko nie wiem czy TZ się zmieści w łóżku

Pajęczyna, to będzie kwota z umowy. Zaczęłam pracę we wrześniu i niestety na koniec listopada wzięłam dwa dni L4. Żałuję, bo grudzień miałam przepracowany z nadgodzinami i planowałam pracować do końca lutego, żeby mi się wliczyl, ale przecież co ostatnio planuję, to idzie na opak, i z tym też tak było.

Bardzo ładne zakupy, które wczoraj pokazalyscie. To z tej kolekcji Lidla miałam kupione niebieskie body. U mnie mama wczoraj dorwala ładne ciuszki w lumpku za 2.90 sztuka, m. in. bluzeczke z małym Tygryskiem (na 9-12 msc, ale jak można nie wziąć ciuszka z Kubusia Puchatka)

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:42   #980
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
W tej wersji co mamy to za gotówkę ciężko by nam było wziąć, wzięliśmy w leasing. Za dużo innych wydatków mamy. A u nas to był must have jeśli chodzi o wyprawkę.

Byliśmy na obiedzie u teściów dziś więc nie musiałam gotować. Teraz leżę przed tv i odpoczywam
A u nas must have to teraz mieszkanie swoje. U rodziców niestety nie damy rady jak dojdzie kolejna osoba.

Cytat:
Kurczę dziewczyny jesteście niesamowite. Ja nadal nie myślę jeszcze o wózku I nawet nie wiem na co zwrócić uwagę 😀 pewnie będę zagłębiać temat już na l4. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Juz kilka dni temu pisałam, że na pewno warto zwrocic uwage na koła wózka. Zeby byly duże i np pompowane albo jakieś inne np zelowe czy nie wiem co tam jeszcze wymyślaja
Wtedy wózek dobrze się prowadzi po wszelkich nierównościach, dobrze podjeżdża pod krawężniki itp. Wiem co mówię bo taki miałam i prawie bite 3 lata dzień w dzień korzystałam.
Z kolei ktoś mi kupił zwykła spacerówkę z malutkimi plastikowymi kołami i dla nas to była tragedia!!!

Cytat:
Dziewczyny które nie są na L4...czasami lekarz nie proponuje bo myśli że się nie chce, trzeba samemu poprosić😉
Zgadzam się. Przy 1 ciąży lekarka dość szybko spytała czy chcę a jak jej raz czy drugi odmówiłam to powiedziała, żebym się upomniała jak już będę chciała. I tak sobie pracowałam do końca 7 miesiaca.

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny Rh- pytalyscie może na wizytach o ten zastrzyk refundowany?? Ciekawa jestem co Wam powiedzieli, a co mi lekarz powie w czwartek
Ja mam 0 Rh minus i pamiętam, ze po porodzie dostałam taki zastrzyk, jakies przeciwciała czy cos takiego ale nie wiem czy o to Ci chodzi?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:44   #981
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki za wizytę

Cytat:

Tak, ale pod warunkiem, że październik, listopad i grudzień nie była ani jeden dzień na zwolnieniu. Trzeba o tym pamiętać, ja tym sposobem mam średnią z czerwiec 2016-maj 2017. A dziewczyna z płac w mojej firmie mi opowiadała, że są u nas ciężarne na L4 z podstawą z 2014, bo nie miały 3 miesięcy bez L4.
Idąc tym tropem moja podstawa jest z grudzień 2013-listopad 2014 i obecnie mam mniej niż najniższa krajowa
Cytat:
Pracownik roku
Ten tytuł należy się mi jestem w ciąży, na zwolnieniu, na urlopie macierzyńskim i wychowawczym i tak wkoło od 1grudnia 2014roku. W 2017 pracowałam przez cały październik
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:46   #982
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Pracownik roku
ciężko jest, co zrobic

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 10:58   #983
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
A kiedy masz wizytę?
Może idź już na l4?
W czwartek. Z jednej strony poszłabym, a z drugiej mam wyrzuty żeby iść z dnia na dzień. Jutro przyjeżdża do naszego oddziału chłopak, któremu mam przekazywać obowiązki ( z tym, że on chyba nie wie, że jestem w ciązy bo oficjalnie przyszedł za koleżankę, która od października jest na L4 i nie wiadomo kiedy wróci) więc zobaczymy jak sobie będzie radził i w ogóle.

Do tego wszystkiego mój TŻ dostał L4 do końca przyszłego tygodnia bo ma problem z kręgosłupem z jednej strony idealnie bo przez 2 tygodnie będę miała ciepłe obiadki po powrocie z pracy z drugiej strony skręca mnie na samą myśl, że on co rano będzie spał a ja będę wychodził do pracy

6.09.2014 -
Stary 2018-01-16, 10:59   #984
Natus276
Zakorzenienie

.

6.09.2014 -

Edytowane przez Natus276
Czas edycji: 2018-01-16 o 11:00 Powód: Dubel
Stary 2018-01-16, 11:06   #985
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie przyszłam do pracy i co...? Niby tyle projektów a zadań rozpisanych brak PM dopiero pewnie ok.10 będzie więc do tego czasu luzik. Z czystym sumieniem poproszę dzisiaj o L4.

W ogóle poranek miałam z przebojami bo wywaliło nam korki już 2-gi raz w ciągu 4 dni po włączeniu czajnika tak się stało. Kazałam mężowi dzwonić do elektryka, który nam robił instalację i musi coś na to zaradzić bo to nie jest normalne. No chyba, że to wina czajnika ale wtedy to by chyba za każdym razem jak gotuję wodę wywalało prąd

Miłego dnia wszystkim i udanych wizyt
Ja też mam dziś wizytę i też na to liczę O której masz? Który u Ciebie tc?

Co do L4 to nie myślałam o tym, a też miałam parę zwolnień

Jeśli chodzi o korki to obstawiałabym czajnik.

Cytat:
I już Ci wyjaśniam: zwolnienie w styczniu tak - coś zmieni, styczeń nie będzie się liczył do tej średniej. Muszą być pełne przepracowane miesiące. Twoja średnia to będzie 12 miesięcy, kiedy 3 ostatnie miesiące z tych 12 przepracowałaś pełne bez ani jednego dnia zwolnienia. Temat podstawy do tej średniej mam przerobiony we wszystkie strony, więc jak coś to pytaj![COLOR="Silver"]
Cholera :/ A ja w grudniu miałam większy przelew ale miałam na przełomie listopada-grudnia zwolnienie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 11:13   #986
neesanek
Rozeznanie

.

Edytowane przez neesanek
Czas edycji: 2018-01-16 o 11:15
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 11:13   #987
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak o piątej zaaplikowalam sobie krople do nosa, to niestety po wciaganiu ich poszła mi krew z nosa, także musiałam sobie te godziny odespac i właśnie zwlekam się z łóżka, a za oknem biało
Mój syn odwala jakieś dziwne numery, przedwczoraj leciałam do WC, bo nie zasmakowala mu szynka, dzisiaj nie pasowała herbata miodowo imbirowa. Przestaję mu dogadzac, zostajemy z earl greyem i parowkami

Zdecydowaliśmy się na Wrocław, także jak już będziemy w lutym ogarniać mieszkanie, to pewnie, Tanzanko, napiszę z pytaniem o dzielnice i czego o nich, zwłaszcza komunikacji czy opinii Choć TZ składa wypowiedzenie za tydzień, bo teraz nie ma jego przełożonego i jeśli znajdą nam gwiazdkę z nieba, to zostaniemy. Poza tym nie stresujemy się. Jak będą problemy ze znalezieniem mieszkania, to on nocuje w hostelu, szuka i dopiero potem ja przyjeżdżam. A warianty porodu są dwa, w tym bydgoski. Patrzyłam, że na szpitalne szkoły rodzenia się raczej nie zalapiemy, bo nie będziemy mieć zameldowania a dofinansowanie idzie z budżetu miasta, ale jest też kilka w ramach NFZ i TZ do jednej już napisał, odpisali, że wystarczy być ubezpieczonym, zameldowanie nie jest konieczne.

Byłam wczoraj u rodzinnej, na płucach czysto, ale ten katar, ból gardła i kaszel coraz bardziej uciążliwe, zaraz zrobię sobie inhalacje.

Chyba na pocieszenie kupię sobie podusie. Mi się najbardziej podoba 7, bo jest najbardziej zgodne z moim ułożeniem ciała, i nie będzie mi zaczepiac tyłka. Tylko nie wiem czy TZ się zmieści w łóżku

Pajęczyna, to będzie kwota z umowy. Zaczęłam pracę we wrześniu i niestety na koniec listopada wzięłam dwa dni L4. Żałuję, bo grudzień miałam przepracowany z nadgodzinami i planowałam pracować do końca lutego, żeby mi się wliczyl, ale przecież co ostatnio planuję, to idzie na opak, i z tym też tak było.

Bardzo ładne zakupy, które wczoraj pokazalyscie. To z tej kolekcji Lidla miałam kupione niebieskie body. U mnie mama wczoraj dorwala ładne ciuszki w lumpku za 2.90 sztuka, m. in. bluzeczke z małym Tygryskiem (na 9-12 msc, ale jak można nie wziąć ciuszka z Kubusia Puchatka)

U nas w Lidlu pustki ,w Tesco to samo kosz wyprzedażowy ale porozrywane ciuszki,bez metek, nie mogłam nic kupić bo kodów nie miało....to po kiego grzyba na środku kosz wystawiają?

Stary 2018-01-16, 11:14   #988
neesanek
Rozeznanie

ladyroses w luxmedzie można zrobić czystość za 40 zł pewnie gdzie indziej byłoby taniej. Chyba jednak lepszy byłby posiew jak Annika pisała. Tam masz wypisane ile masz jakich bakterii a na czystości w skali 1-10 jak masz zainfekowaną + jakieś dodatkowe info.
Dostałam L4 i chciałam sobie chwilkę wypocząć więc jak zwykle w takiej sytuacji Łucja postanowiła mieć wielki katar, przez który pół nocy nie spała :/ a już mi się marzyło 4 h wypoczynku jak mała będzie w żłobku... Jeszcze od porodu nie zaznałam takiej przyjemności.
Pacia, aaby trzymam kciuki żeby dzieci pokazały płeć.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 11:21   #989
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
A u nas must have to teraz mieszkanie swoje. U rodziców niestety nie damy rady jak dojdzie kolejna osoba.
Rozumiem. My gdybyśmy nie kupili mieszkania to nie zdecydowalibyśmy się na dziecko. Czasami się śmieję, że my to tak po bożemu wszystko. Oświadczyny, mieszkanie, ślub, dziecko(w drodze), samochód

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja też mam dziś wizytę i też na to liczę O której masz? Który u Ciebie tc?

Co do L4 to nie myślałam o tym, a też miałam parę zwolnień

Jeśli chodzi o korki to obstawiałabym czajnik.
Mam o 17.20 wizytę. Obecnie 18tc (17+5). Ja chyba bez L4 nie dam rady się wyleczyć z tych zatok. Czekałam na podwyżkę, bo niby szef coś wspominał ale ani widu ani słychu więc pierdziele to wszystko. Zdrowie ważniejsze.
Stary 2018-01-16, 11:24   #990
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość

Juz kilka dni temu pisałam, że na pewno warto zwrocic uwage na koła wózka. Zeby byly duże i np pompowane albo jakieś inne np zelowe czy nie wiem co tam jeszcze wymyślaja
Wtedy wózek dobrze się prowadzi po wszelkich nierównościach, dobrze podjeżdża pod krawężniki itp. Wiem co mówię bo taki miałam i prawie bite 3 lata dzień w dzień korzystałam.
Z kolei ktoś mi kupił zwykła spacerówkę z malutkimi plastikowymi kołami i dla nas to była tragedia!!!

Zgadzam się. Przy 1 ciąży lekarka dość szybko spytała czy chcę a jak jej raz czy drugi odmówiłam to powiedziała, żebym się upomniała jak już będę chciała. I tak sobie pracowałam do końca 7 miesiaca.

Ja mam 0 Rh minus i pamiętam, ze po porodzie dostałam taki zastrzyk, jakies przeciwciała czy cos takiego ale nie wiem czy o to Ci chodzi?
Karolinka chodzilo mi o ten zastrzyk ktory się podaje w 28tyg a od tego roku jest refunfowany
Marmoladka to ja nie wiem o co chodzi z tym moim Lidlem, jakiś opóźniony czy co, ze tyle tych ciuszkow wystawili a u Was nic....

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości