|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
To mówisz, że mam 50% szans na dziewczynkę
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, że masz!
Ale ja bym już jednak wolała, żeby została wróżba mojego pierwszego gina
|
#1024 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki, trzymam kciuki za UP tanzanki, wizyty pacii i aaby
![]() Jakoś nie mogę się wbić ostatnio więc tak Was tylko podczytuję. Zwłaszcza po weekendach mam zaległości, bo u nas ostatnio weekendy zapełnione od rana do wieczora. Cytat:
Co do podwyżki, to ja bym bardziej podchodziła do tego tak, że może teraz to nie ma takiego znaczenia, ale wątpię, żeby pracodawca się kwapił do dania podwyżki jak wrócimy z macierzyńskiego. Więc jak da teraz, to po powrocie będzie przyjemniejsza pensja i chyba o to warto zawalczyć. Ja się znowu obawiam, że mnie pominą w podwyżkach skoro im zniknę niebawem na jakiś czas. No ale zobaczymy. Mnie moja gin zawsze pyta jak się czuję i czy w pracy ok. W związku z tym, że u mnie jest generalnie spokój i nie narzekam na nic to siłą rzeczy temat L4 się nie pojawia. Zresztą ja bym ejszcze nie chciałą iść, bo bym się pewnie zanudziła i zmarnowałą ten czas a tak to przynajmniej mam stały kontakt z ludźmi i jest wesoło. Co innego jakby już później doszły jakieś bóle pleców i nie dam rady wysiedzieć, no to nie ma zmiłuj, trzeba iść. |
|
|
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak - listopad i grudzień odpadają z wyliczeń (gdy byłam całe na L4), wezmą tylko 10 miesięcy pod uwagę. Z tymi 2 tygodniami to dokładnie jest tak, że żeby wzięli pod uwagę dany miesiąc to musisz przeracować więcej niż połowe, czyli w miesiącu, który ma 31 dni, trzeba pracować 16 dni. |
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam TŻ do USC żeby dopytał jakie dokumenty są potrzebne do zawarcia małżeństwa i żeby mniej więcej zapytał o terminy. Ten dzwoni do mnie, że bierzemy ślub 24.02.2018 o 13:00 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sent from my WAS-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to to oczekujemy drugiego ślubu na wątku Wesele/przyjęcie robicie?
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc nigdy się nie zastanawiałam jak oni to liczą. U mnie nie ma żadnych trzynastek, premii, dodatków, nadgodzin tylko goła wypłata więc jest jak jest. A że od ponad 3 lat mnie nie ma w robocie to trudno żebym miała większą pensję niż kiedy odchodziłam.
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też jest spokój, mogę pracować z domu, jeżeli mam potrzebę i nikt nie kręci nosem, więc jeżdzę do biura praktycznie 2-3 dni w tygodniu. Jak będzie wszystko ok przez 1,5 miesiąca to potem już luz bo mam chyba 36 dni urlopu do wykorzystania
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie to nie planowałam tyle czasu siedzieć w domu. Miały być dwie ciąże jedna po drugiej i powrót ale wyszło jak wyszło....
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wieczorem może się spotkamy ze znajomymi. O matko muszę zacząć szukać jakiejś kreacji. Moje marzenie o ślubie w kombinezonie chyba nie wyjdzie, chyba że krawcowa mi coś wykombinuje ,jakiś panel z tyłu czy coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1036 | ||
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z córką z dworu i mała była zachwycona śniegiem.
Ja w pierwszej ciąży pracowałam chyba do 30 tyg i nie zostałam wcale doceniona dlatego teraz nie miałam skrupułów i od 2 wizyty poszłam na l4. Tym bardziej że od pół roku miałam obiecana podwyżkę i nic z tego nie wyszło. Gin już na pierwszej wizycie potala mi się czy chce l4 więc z tym nie było problemu. Ja na obiad dzisiaj miałam karkowke, pyzy ze sosem i kapusta kiszona. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Dziewczyny ja jestem od początku na L4 i nie jest mi z tym głupio Po pierwsze staraliśmy się 5 lat, po drugie plamilam, a po trzecie gin zna stresujące warunki mojej pracy (przez cały ten czas zdążył mnie trochę poznać ) i nawet nie pytał czy chcę zwolnienie tylko poprostu wypisał z nakazem lezenia i już. W naszej sytuacji nie zastanawiałam się nad tym co w pracy powiedzą ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To teraz szukanie kiecki Cię czeka. Robisz jakieś wesele albo obiad po ślubie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mi się na ślub cywilny podobają albo takie słodkie sukienki do kolan pudrowy róż/kremowe/błękitne albo całe koronkowe w mocnych kolorach np. Granatowa albo czerwona koronka ![]() No ale ważne to co Tobie się podoba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko teraz trzeba się spieszyć z kreacją
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To masz teraz o czym myśleć ![]() Cieszę się ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Dziewczyny, widzę, że masa wizyt dzisiaj. Trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
Zawiecha super wieści
szaleństwa w brzuchu Sweet dobra decyzja wyście z Córka niech skorzysta! Marmoladka łooo gratulacje! Chwal się jak się uda z tym kombinezonem ![]() Ciąża ma wpływ na ślub? Pytam, bo my myśleliśmy żeby tak zrobić, ale doszliśmy do wniosku, że nic to nie zmienia i po będzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1042 | |
|
Zadomowienie
|
Marmoladka, ale super!
![]() HappyMum chyba ma specjalna kolekcje ślubna dla kobiet w ciąży. Możesz zajrzeć ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się wydaje, że w Bdg też jest tak, że przy związku nieformalnym w jednym miejscu przy jakichś papierkach musi się pojawić matka dziecka, ojciec nie może tego załatwić z upoważnieniem, ale przegladalam to pobieżnie. Może najpierw, jak już zacznę wychodzić, to załatwię nowy dowód, bo u lekarza w systemie już figuruję pod nowym nazwiskiem, więc trzeba by się spiąć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1046 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, nie miałam w końcu UP w zeszłym tygodniu, bo odwołali mi wizytę. Na szczęście udało się przełożyć na jutro
Będę dawała znać co i jak, trzymajcie kciuki, żeby dziewczynka została dziewczynką i żeby wszystko było w porządku bo jak zwykle się niepokoję
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a Wasi TŻowie chodzą z Wami na wizyty??
Bo mój ostatnio miał pretensje bo mu powiedziałam, że pójdzie na połówkowe, a na normalnej wizycie go nie potrzebuję, to stwierdził, że mu przykro, że go nie chcę
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej to sama bym poszła w garniturze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie ustawiam wizyty pod zmiany tz. Chcę żeby tz widział za każdym razem małą na usg. Tak się tworzy więź ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
Mi tez się podoba tak
![]() A Co do papierów to słyszałam, że jak się pójdzie przed porodem do USC i ojciec się podpisze i przyzna to potem luz jest. Dopytam jeszcze!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Któryś lekarz trafił na pewno

uwielbiam takich przodownikow pracy

) i nawet nie pytał czy chcę zwolnienie tylko poprostu wypisał z nakazem lezenia i już. W naszej sytuacji nie zastanawiałam się nad tym co w pracy powiedzą 

niech skorzysta!