Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-29, 21:18   #1621
madzia66
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cześć Dziewczyny!
Widzę że pojawił się wątek zespołów. Ja już swój wybrałam dość dawno temu i z pewnością mogę go polecić. Bawiłam się z nimi nie na jednym weselu i nigdy nie zawiedli. Mówię o zespole Altess. A jeśli mogłabym jeszcze coś polecić to niezły i stosunkowo niedrogi jest zespół blue wave.
http://www.bluewave.com.pl/

A teraz zmykam bo jutro obrona a ja jakoś nie mogę się zebrać do nauki.
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 22:30   #1622
AgaOp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
O nie ja mam chyba ten zespól czy to ten?
http://www.galileo.media.pl/galileo/..._na_wesele.htm
Jak z nimi podpisywałam umowę to mówili że grają 45 minut i 15 minut przerwy,
A jak muzyka dało się bawić czy w ogóle porażka??
Uspokoję Cię,bo to nie Galileo,ale Gwinea.Przepraszam za wprowadzenie w błąda to dla mnie,mam nadzieje że bardzo Cię nie zestresowałam...
Stary 2008-06-30, 14:48   #1623
Joasia***
Rozeznanie

chyba wizażanki urlopują, że tu taki cichutko poza tym senna pogoda i nic się nie chce
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 16:16   #1624
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
chyba wizażanki urlopują, że tu taki cichutko poza tym senna pogoda i nic się nie chce
Pewnie biegają po mieście i kupują suknie, wybierają wizytówki etc.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 17:28   #1625
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Pewnie biegają po mieście i kupują suknie, wybierają wizytówki etc.
Hhehe trochę racji masz Amira - w końcu dziś kupiliśmy garnitur na drugi dzień

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 17:44   #1626
Ostrowczanka
Zakorzenienie

A tak się spytam - gdzie jest duży wybór garniturów i nie są jakieś strasznie drogie? Coś słyszałam o ul. Mełgiewskiej - poleci mi ktos jakiś sklep?
Z góry dziękuję.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 18:10   #1627
katia0117
Zadomowienie

Ja dziś byłam na spotkaniu z pania od kwiatów i jestem bardzo zadowolonaChociaz to mogę sobie skreslic z listy rzeczy do załatwienia Teraz pora na fryzjera.... Nie ma kompletnie pojecia,gdzie co i jak....MASAKRA!!!!!!
Stary 2008-06-30, 18:21   #1628
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na spotkaniu z pania od kwiatów i jestem bardzo zadowolonaChociaz to mogę sobie skreslic z listy rzeczy do załatwienia Teraz pora na fryzjera.... Nie ma kompletnie pojecia,gdzie co i jak....MASAKRA!!!!!!

a jaką masz florystkę?
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 18:46   #1629
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnula76 Pokaż wiadomość
Ja byłam pod wrażeniem salonu U ANI, ale byłam tylko na próbnym. Czesanie było profesjonalne, Pani bardzo chętnie słuchała tego - co ja bym chciała mieć na głowie Jednakze, jak pisałam, ja byłam tam w dzień powszedni, a nie w sobotę. Tam faktycznie jest mało miejsca (ale czyściutko) - i jeśli będą mieć dużo klientek to będzie sajgon. Ja mam zamiar walczyć o swój zamówiony i umówiony czas i nie czekac nie wiadomo ile A mój dzień się zbliża - 12 lipca
I wiecie dziewczyny - nie ma strachu samym ślubem tylko ciągle myślę, czy wszystko pójdzie dobrze, czy czegoś nie zapomniałam, czy goście przyjdą (bo słyszałam, że na jednym weselu zamiast 100 osób było około 45), czy nikt nie powie, że żenująco, czy będzie dużo jedzenia, czy będzie fajna zabawa.
Chciałabym postresować się ślubem tym, czym jest sam sakrament i wogóle jakoś przeżywać ten fakt, ale nie mam siły i jakoś wszystkie powyższe pytania przyćmiewają sam stres najwazniejszego wydarzenia w życiu
Może spotkam koleżankę z wiazażu u fryzjera 12 lipca Tego dnia wybieramy się z TŻ na wesele i właśnie tego dnia zapisałam się na czesanie próbne do tego samego fryzjera... Bedę testowała jakieś ciekawe upięcie... jeśli można spytać na którą jesteś zapisana? Ja tego dnia na 10... jeszcze nawet nie wiem do kogo....

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 18:50   #1630
Ana844
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam pod wrażeniem salonu U ANI, ale byłam tylko na próbnym. Czesanie było profesjonalne, Pani bardzo chętnie słuchała tego - co ja bym chciała mieć na głowie Jednakze, jak pisałam, ja byłam tam w dzień powszedni, a nie w sobotę. Tam faktycznie jest mało miejsca (ale czyściutko) - i jeśli będą mieć dużo klientek to będzie sajgon. Ja mam zamiar walczyć o swój zamówiony i umówiony czas i nie czekac nie wiadomo ile A mój dzień się zbliża - 12 lipca
Hmm ja też sie martwię że sie będzie przeciągać bo kosmetyczkę mam gdzie indziej, też mam zamiar walczyć o swoją godzinę u fryzjera ale jakoś nie wyobrażam sobie żebym przeganiała jakąś pannę młodą, oj normalnie od tych spraw i problemów weselnych osiwieć można, a co za tym idzie to malowanie włosów ...

A tak odbiegając od tematu, ostatnio nasłuchałam się krytyki jednych z gości weselnych, na temat wesela na którym byli, że to nie tak, to takie a to inne... Nie mogę po prostu słuchać jak ludzie którzy wcale nic nie mieli do czynienia z organizacją ślubu i wesela krytykują to to, to tamto u innych, każdym takim radziłabym zorganizować i zobaczyć jaki to jest relaks... najłatwiej jest krytykować... Sorki ale musiałam to z siebie wyrzucić

Ana844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 19:15   #1631
czarnula76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Może spotkam koleżankę z wiazażu u fryzjera 12 lipca Tego dnia wybieramy się z TŻ na wesele i właśnie tego dnia zapisałam się na czesanie próbne do tego samego fryzjera... Bedę testowała jakieś ciekawe upięcie... jeśli można spytać na którą jesteś zapisana? Ja tego dnia na 10... jeszcze nawet nie wiem do kogo....
Ja na 9 jestem umówiona, nie wiem jak się nazywa moja fryzjerka - bardzo miła blondynka I będąc uprzedzoną o tym, że tam jest tłok i sie opóźnia wszystko - będę twardo egzekwowała godzinę w końcu 12 lipca to mój dzień )

Ja mam upięcie próbne za sobą,ale ....
i tu proszę o pomoc Moje upięcie ślubne na długich włosach to kok, z włosami wypuszczonymi na szyję (fryzjerka zastosowała treskę też) - ślicznie mi to zrobiła, ale jakoś wewnętrznie marzę o rozpusczonych pofalowanych, a przynajmniej w dużej mierze rozpuszczonych, a trochę podpiętych. Może któras z Was ma jakiś pomysł - dodam, że włosy mam długie, ale cieniutkie. Łatwo się modelują, ale potem równie łatwo i szybko się rozpada skręt i bardzo przylegają do skóry głowy.
Macie jakieś propozycje na fryzurę ??
czarnula76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 19:20   #1632
czarnula76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana844 Pokaż wiadomość
A tak odbiegając od tematu, ostatnio nasłuchałam się krytyki jednych z gości weselnych, na temat wesela na którym byli, że to nie tak, to takie a to inne... Nie mogę po prostu słuchać jak ludzie którzy wcale nic nie mieli do czynienia z organizacją ślubu i wesela krytykują to to, to tamto u innych, każdym takim radziłabym zorganizować i zobaczyć jaki to jest relaks... najłatwiej jest krytykować... Sorki ale musiałam to z siebie wyrzucić
Wiesz Ana, masz rację w 100%. Tyle, że to nieodpowiednie forum, bo tutaj są osoby, które organizują i pewnie teraz po doświadczeniach związanych z organizacją wesela-żadna z Nas nie będzie krytykowała czyjegoś wesela, bo będzie wiedziała, że Młodzi - zawsze chcą najlepiej, ale nie od nich wszystko zależy
Ja to też się martwię, że będzie sztywno, że goście powiedzą, że mało jedzenia (a Pani w restauracji zapewniała,że będzie tyle, że jeszcze mi zapakują na wynos), a co za tym idzie będzie krytykowanie - jak to oszczędzałam? jak to nie zorganizowałam?? itp. A przecież - każda Panna Młoda marzy, aby wszystko było perfekt.
Niestety niektórzy potrafią tylko przyjść i krytykować, wymagać, obmawiać - zamiast pomyśleć, że zostali zaproszeni, aby razem z Młodymi cieszyć sie tym dniem, a nie wymagać!!
Stary 2008-06-30, 19:26   #1633
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
A tak się spytam - gdzie jest duży wybór garniturów i nie są jakieś strasznie drogie? Coś słyszałam o ul. Mełgiewskiej - poleci mi ktos jakiś sklep?
Z góry dziękuję.
My kupiliśmy w sklepie firmowym Bytom na ul. Obywatelskiej
Mają całkiem spory wybór

Stary 2008-06-30, 19:39   #1634
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ana844 Pokaż wiadomość
Masz zupełną rację, ludzie czasem nawet nie wiedzą ile potu i łez kosztuje organizacja tych 'kilku godzin' dla nich....żeby dobrze się bawili, mieli dobre jedzenie i jeszcze ktoś ich zabawiał, a oni i tak obmówią że to nie takie a tamto siakie... tacy są ludzie...
Miejmy nadzieję, że nasi goście będą OK i jeśli będą mieć uwagi, to my ich nie usłyszymy
Miss.hot jaki kolor garnituru wybraliście?
W vistuli były ostatnio niezłe obniżki -30% dla stałych klientów, naprawdę warto zajrzeć, nie wiem ile ta promocja będzie trwać, my byliśmy tam w zeszły wtorek... tż wybierał sobie garnitur do pracy bo on bidulek codziennie śmiga w garniaku...
właśnie wrócił mój tż, dzis odbierał garnitur w sklepie po skóceniu spodni i mówił że dziś ostatni dzień tej promocji i w sklepie takie tłumy że szok...

Edytowane przez Joasia***
Czas edycji: 2008-06-30 o 19:47 Powód: poprawka
Stary 2008-06-30, 20:23   #1635
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Miss.hot jaki kolor garnituru wybraliście?
W vistuli były ostatnio niezłe obniżki -30% dla stałych klientów, naprawdę warto zajrzeć, nie wiem ile ta promocja będzie trwać, my byliśmy tam w zeszły wtorek... tż wybierał sobie garnitur do pracy bo on bidulek codziennie śmiga w garniaku...
właśnie wrócił mój tż, dzis odbierał garnitur w sklepie po skóceniu spodni i mówił że dziś ostatni dzień tej promocji i w sklepie takie tłumy że szok...
ślubny jest czarny - kupiony jakoś w kwietniu w Adamie, a dziś na drugi dzień kupiliśmy taki caffe latte w prążki spodnie do odebrania w środę po delikatnym zwężaniu w pasie

Stary 2008-06-30, 20:26   #1636
kaska-buba
Raczkowanie

ratujcie wizażanki poszukuje fotografa - jestem z Lubartowa ale może też być ktoś z lublina, znacie kogoś godnego polecenia???

kaska-buba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 20:31   #1637
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska-buba Pokaż wiadomość
ratujcie wizażanki poszukuje fotografa - jestem z Lubartowa ale może też być ktoś z lublina, znacie kogoś godnego polecenia???
Polecam Pana Zomera naprawdę jest świetny. Jego stronka http://www.zomer.pl/ tam znajdziesz kontakt do niego...
Stary 2008-06-30, 20:45   #1638
becias1234
Raczkowanie

Cytat:
ja ci moge polecic p.Marka Nakoniecznego swoj zaklad fortgraficzny ma w lubartowie to jest ich strona http://marko01.ovh.org/index.php?str=kontakt
becias1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 20:45   #1639
czarnula76
Raczkowanie

Dziewczyny ratujcie - zaczynam mieć wątpliwości co do koszuli mojego TŻ.
Ja mam suknię "jasne ecru" - więc dla niego dobraliśmy też koszulę w takim kolorze. Ale moja przyszła teściowa mówi, że powinien miec białą i już, i że wymyślam, że powinna być pod kolor sukni. Przeglądam internet i właściwie nigdzie wyraźnie nie widzę, że kolor koszuli powinien współgrać z kolorem sukni. Raczej piszą, że biała - bo to elegancja.
I ja już zgłupiałam - pomocy!!!!!!
Stary 2008-06-30, 21:01   #1640
kaska-buba
Raczkowanie

a ile zomer bierze za ślub i plener?

Stary 2008-06-30, 21:05   #1641
iwonka861
Rozeznanie

Hmm,sama nie wiem, ale jakoś zawsze widziałam pana młodego w białej koszuli.Może teściowa ma rację...
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 21:11   #1642
czarnula76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Hmm,sama nie wiem, ale jakoś zawsze widziałam pana młodego w białej koszuli.Może teściowa ma rację...
No to mnie lekkie przerażenie zaczyna brać
Stary 2008-06-30, 21:20   #1643
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
My umowę podpisywaliśmy w styczniu 2007 na sierpień 2008 ślub, wesele + plener dzienny 1600 zł
Teraz podejrzewam, że ceny się trochę zmieniły

Stary 2008-06-30, 21:26   #1644
kaska-buba
Raczkowanie

wielkie dzięki

Stary 2008-06-30, 21:26   #1645
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
Ja za przygotowania błogosławieństwo ślub i plener płacę 1500 zł a kiedy masz ślub?
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 21:27   #1646
kaska-buba
Raczkowanie

mam jeszcze pytanie czy plener był robiony w dniu ślubu czy w innym terminie?

Stary 2008-06-30, 21:30   #1647
kaska-buba
Raczkowanie

w przyszłym roku - czerwiec 2009

Stary 2008-06-30, 21:36   #1648
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
w przyszłym roku - czerwiec 2009
Plener jest w inny dzień z tego co wiem to w tygodniu po ślubie,
Musisz dzwonić szybko bo jak byłam w kwietniu to juz trochę było zajętych terminów.
Lepiej opłaca się wziąć też wesele bo to jest 300 zł drożej ale o 200 zdjęć więcej
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 21:38   #1649
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
I wiecie dziewczyny - nie ma strachu samym ślubem tylko ciągle myślę, czy wszystko pójdzie dobrze, czy czegoś nie zapomniałam, czy goście przyjdą (bo słyszałam, że na jednym weselu zamiast 100 osób było około 45), czy nikt nie powie, że żenująco, czy będzie dużo jedzenia, czy będzie fajna zabawa.
Chciałabym postresować się ślubem tym, czym jest sam sakrament i wogóle jakoś przeżywać ten fakt, ale nie mam siły i jakoś wszystkie powyższe pytania przyćmiewają sam stres najwazniejszego wydarzenia w życiu
widze że slubujesz tydzień po mnie a ja tak samo jak i ty wogóle nie stresuje się samym ślubem tylko juz częścia weselną czyli że czegos zabraknie, albo o czymś zapomnimy eh

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Z góry dziękuję.
w "Moda i On" tez jest sporo ladnych garniaków Jeden sklep na placu zamkowym a druki przy Okopowej

Cytat:
Dziewczyny ratujcie - zaczynam mieć wątpliwości co do koszuli mojego TŻ.
Ja mam suknię "jasne ecru" - więc dla niego dobraliśmy też koszulę w takim kolorze. Ale moja przyszła teściowa mówi, że powinien miec białą i już, i że wymyślam, że powinna być pod kolor sukni. Przeglądam internet i właściwie nigdzie wyraźnie nie widzę, że kolor koszuli powinien współgrać z kolorem sukni. Raczej piszą, że biała - bo to elegancja.
I ja już zgłupiałam - pomocy!!!!!!
Moja siostra miała ecru sukienke a szwagier mial pod kolor sukni i wyglądali naprawde elegancko więc sami przemyślcie jak wolicie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 21:46   #1650
czarnula76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Moja siostra miała ecru sukienke a szwagier mial pod kolor sukni i wyglądali naprawde elegancko więc sami przemyślcie jak wolicie
Dziękuje- przynajmniej ty mnie utwierdzasz w tym, że to nie jest zły pomysł Ale mnóstwo ludzi mówi, że ślub to biała koszula ( I wpadam w lekki popłoch i niepewność
Ślubuje tydzień po Tobie?? To Ty juz w tą sobotę? A ja w następną???!! Do mnie to wciąż nie dociera) Ratuuuunku !!!!!!!!
Będziesz na pewno śliczną i przeszczęśliwą Panną Młodą, a słoneczko będzie pięknie świeciło tego dnia!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości