|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Annika macie już imiona dla parki?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No oglądam sobie pierścionki zaręczynowe a co?! ja oczywiście wiem, że mamy 2 komory i 2 przedsionki, raczej miałam na myśli, że lekarz może wypatrzyć brak którejś jamy, ale jakie jeszcze wady są widoczne na tym etapie? ![]() Ten mój dzisiejszy lekarz to ordynator oddziału położniczego z największego szpitala w Gd, bardzo doświadczony położnik, i dlatego na maksa chce wykorzystać spotkanie z nim a boję się, że może być mało rozmowny |
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
annika, ale duże dzieciaczki
![]() A macie jakieś koncepcje imion?
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Czy komuś na pierwszej stronie dopisać płeć i imię dziecka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O w takim stylu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1178 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chciałam iść do niego na połówkowe ale mój mnie przekonał że to przecież najlepszy specjalista i z całego województwa do niego pacjentki przyjeżdżają.
|
||
|
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze dopytam jutro, bo dziwne mi się wydaje ze musi być to przechowywane w takich warunkach. Przecież lekarze do tej pory dawali np receptę na to i mozna bylo wykupić w aptece te zastrzyki ![]() A przede wszystkim dobrze ze dzieciaczki zdrowe masz jakieś fotki?? ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam zaręczynowy z aparatu to teraz musisz podrzucić te zdjęcia tz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u tego lekarza z dziś też już kiedyś byłam i był ok ale taki oschły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1182 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pociszam sie, ze moi rodzice wymyślili imię dla mojej siostry 2 tyg po porodzie jak był ostatni dzien na rejestracje dziecka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Fotek mam milion, ale jakoś żadna sie nie nadaje do wrzucenia. Nie mam żadnej fotki całego dzieciaczka, tylko każdy organ osobno, to chyba was zdjecie żołądka nie interesuje. Nawet w sumie nie wiem która z tych plam to akurat żołądek
|
|||
|
|
|
#1183 |
|
Rozeznanie
|
A czy któraś już coś wie o teście obciążenia glukoza? Mi lekarka moja na następną wizytę około 15 lutego kazała zrobić ten test już. Jak sobie przypomnę z pierwszej ciąży rzygać mi się chce na samą myśl o nim. W sumie na następną wizytę będę mieć 25 tydzień więc już czas na obciążenie glukozą ale tak tego nie chce robić
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2K2O, ale lekarka mówiła, ze nawet w takiej kombinacji moze dojść do sytuacji, ze jeden bliźniak sie lepiej ustawi, łożysko lepiej sie przytwierdzi i drugi na tym traci. Wiec trzeba monitorować. A u Ciebie jest duża różnica? |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Glukozy się pić nie boję, mogę nawet za którąś z was wypić! Boję się trzykrotnego pobrania krwi. To będzie dla mnie trauma ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. być może nikt nic o nich nie wie, bo kiedyś tak szczegółowych badań się nie robiło. Cytat:
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała uwaga do osob które robią to prywatnie. Od pewnego czasu zmieniły sie przepisy i nawet prywatnie (za piniondze) nie można zrobic tego badania bez skierowania od lekarza. Mi w diagnostyce odmówili i musiałam wracać po skierowanie
|
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro już mam nawet drugą wizytę w poradni diabetologicznej---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz na nowo się wszystko przezywa z dzieciakami i wspomina, jak sie bylo takim malutkim 😍 Cytat:
||
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak domowe sposoby nic nie zlagodza do pt, to mam iść do innego lekarza w przychodni i powiedzieć, że chcę leki i prowadzący się zgadza, a nie mieć górki i dołki. Rosalyn, bardzo ładne pierścionki, będzie się super prezentować przy obraczce i chyba jesteś dość zdecydowana na dany typ U mnie najpierw było białe złoto z diamentem, potem zmieniłam na żółte, później z powrotem białe z szafirem, ale na żywo był za ciemny, to myślałam o topazie, bo miałam już kolczyki i przywieszke, na samym końcu widziałam cudny złoty z rubinem, a w końcu TZ miał wybrać, bo rozmiar znał i jest opcja z początku, z kamieniem wystającym, co bywa problematyczne przy rękawiczkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1194 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam z wystajacym kamieniem. Obracam go oczkiem w dol i zakladam rekawiczke. Nic mi nie zaczepia wtedy.
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8058293 1]Ja mam z wystajacym kamieniem. Obracam go oczkiem w dol i zakladam rekawiczke. Nic mi nie zaczepia wtedy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A ja zawsze jak prowadzę samochod w pierścionku z wystającym oczkiem to sobie musze zadrzeć rajstopy jak robię ostry skręt kierownica. Po prostu ZAWSZE!!! Nie cierpię tych pierścionków, ale to moze jest kwestia tego ze mam za wysoko fotel w aucie
|
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
A ja tez mam wystajace oczko i nic mi sie nie drze. Ani nie przekrecam do rekawiczek ani nic. No tylko te lateksowe/winylowe sie dra, ale wiadomo ze wtedy sciagam. Nosze z obrączka i dzieki temu jest bardziej stabilnie i sie nie obraca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Rosalyn wiem, że wiesz! Mamy kalafiory i się zdarza
trzymam kciuki, że będzie dobrze, super ekstra ![]() Annika plamy, ani buźki pół? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będziecie się wybierać na usg 3 trymestru (między 28tc a 32tc)? To jest to ostatnie usg. Nie wiem czy wiecie, ale te z nas które miały refundowane 1 usg prenatalne (plus pappa) i 2 usg (połówkowe) nie będą miały refundowanego 3 usg (tego właśnie o które pytam). Nie jest ono w żaden sposób refundowane.
U mnie ono kosztuje 280 zł i jeśli UP wyjdzie mi poprawnie i dalej ciąża będzie przebiegać prawidłowo, mój lekarz nie stwierdzi żadnych nieprawidłowości to na to usg 3 trymestru się nie wybieram a jak u Was?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj mój gin tak mi ładnie pokazał wszystko, że też odpuszczam połówkowe dodatkowe u tego, u którego robiłam w 13tc. Chyba, że mąż będzie chciał, bo to chyba jedyna okazja, żeby był i widział (to tak a propo tego, czy mąż jeździ ze mną - nie był ani razu i chyba się nie zapowiada).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

a co?!

Na usg weszłam dopiero o 9...
ja jeszcze dopytam jutro, bo dziwne mi się wydaje ze musi być to przechowywane w takich warunkach. Przecież lekarze do tej pory dawali np receptę na to i mozna bylo wykupić w aptece te zastrzyki 

Pociszam sie, ze moi rodzice wymyślili imię dla mojej siostry 2 tyg po porodzie jak był ostatni dzien na rejestracje dziecka 

Jutro już mam nawet drugą wizytę w poradni diabetologicznej
coraz mniej go co roku, nasze wnuki to chyba na zdjęciach będą go oglądać.
czekamy niecierpliwie na wiadomości zdjęcia!