|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
Cytat:
Spisałaś się na medal ![]() Cytat:
Oczywiście Cytat:
Co prawda o wiele mniej kupiłam niż w maju, ale z drugiej strony o wiele więcej niż zakładane 3-4 kosmetyki. Może w lipcu będzie lepiej ![]() Super. Ja będe się kisić w blokowisku - ewentualnie tylko wypad na działkę, nad rzekę, lub na baseny na Słowację (ok 40 min drogi) wchodzą w grę ... Cytat:
Na taki upał nie lubię jeździć Cytat:
Dziś słyszałam, że obecnie studia nie liczą się do niczego Wezmę KP i poczytam na spokojnie - wypadałoby się wkońcu tym zainteresować ![]() Cytat:
Cytat:
), specjalnie zrobiłam pare błędów bo obawiałam się tego najwyższego poziomu. Można było się przepisać z niższego na wyższy, ale na odwrót już nie.Byłam na Upper Intermediate - tak się niby nazywał, ale był bardzo kiepski. Cofnełam się w angielskim niestety Prowadząca nic od nas nie wymagała, nikt zadań nie robił, a jak przyszło do rozmowy po ang. to nikt nie chciał się wypowiadać, więc zrezygnowanym głosem mówła: " powiedzcie coś państwo, COKOLWIEK", więc zdarzało się zę ktoś odpowiedział : "The sun is shining" i to już babkę satyskacjonowało, to nic że temat dotyczył np. jakiś rzadkich gatunków zwierząt Przez studia nie nauczyłam się niczego nowego z angielskiego - z wyjątkiem paru słówek... Cytat:
Poza tym, bardzo żałuję że mieliśmy tylko 1 język i to nawet bez możliwości wybory - angielski i koniec Juz setny raz powtórze że UJ to najbardziej do Cytat:
![]() U mnie była burza, ale trwała może z poł godziny. "złapała" mnie, jak wracałam z UP (miałam ostatnie formalności do załatwienia w związku z wcześniejsyzm zakończeniem stażu) - miałam japonki i letnią sukieneczkę - wróciłam całkiem przemoczona ...
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zaczynam nadrabiać zaległości KWC, jakoś zawsze ciężko mi oceniać kolorówkę więc większość u mnie wisi w poczekalni. Zapachów też nie umiem - w każdym razie w zakładkach do oceniania mam ok. 200 kosmetyków. Czy to tak trudno zrozumieć, że ktoś może mieć hobby kosmetykowe?A ja ostatnio zachwycam się kosmetykami Sanoflore - piękne naturalne zapachy, fajne działanie, nawet pozgłaszałam kilka do KWC, ale jeszcze nie są zatwierdone. Em, gratuluję ![]() U mnie w klasie niestety 4 osoby wyszły smutne... |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zatem odpuściłam sobie, bo przy mojej skłonności do alergii i podrażnień nie wyobrażam sobie kupna kosmetyków bez możliwości wcześniejszego ich przetestowania.Do dziś zapychają mi tylko skrzynkę spamem
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Najpierw nabyłam wodę pomarańczową i krem na dzień, wczoraj wodę chabrową na zmęczone oczy. Dostałam przy tym próbki kremu matującego i pod oczy. Matujący też mi się podoba
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
woda poamranczowa? ja wczoraj wyczytalam, ze dobra jest dla cery bulgarska woda rozana, zamierzam przywiezc sobie tego troche.
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zatem nieprawdą jest, że Ci się nie liczą. Ja pokręciłam tylko długość tych okresów nieskładkowych (np. za studia jest teraz do ośmiu lat), no i wlicza się jednak LO. Pogadaj z kadrową, bo Ty zdaje się masz 2 kierunki? Jeśli tak, to przysługuje Ci już pełny wymiar urlopu, czyli 26 dni/rocznie. EDIT: doczytałam, nie przysługuje jeszcze pełen wymiar, ale za dwa lata owszem.
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem po magisterskich studiach, a obecnie robię zaocznie drugi kierunek, ale to tylko w szkole policealnej i skończyłam I semestr dopiero. 4 miesiace stazu tez mi cię chyba liczą? Edycja: przeczytałam: "Okresy nauki, o których mowa w pkt 1-6, nie podlegają sumowaniu" czyli to znaczy, że nie mam już 9 lat "pracy" - 4 lat LO + 5 lat studiów? Mam zatem 8 lat które wliczają się po ukończeniu studiów? Cytat:
|
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem tak, ale doczytaj, ew. dopytaj kadrowej. Te 4 miesiące stażu i tak na razie niczego nie zmienia, ale skraca okres zatrudnienia potrzebny do pełnego wymiaru.
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, mozna ją stosować jako tonik lub jako mgiełkę do ciała. Pachnie Neroli i nie lepi się na skórze. Zabiorę ją sobie na wakacje, będę miała dwa w jednym.W tym roku zazdroszczę Wam wyjadzów zagranicznych i buszowania po zagranicznych drogeriach. Mnie się nic nie szykuje, no może oprócz wyjazdu do Niemiec, a i tak cieszy mnie perspektywa dobrze zaopatrzonych sklepów z kosmetykami
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was jeździła np do Berlina na same zakupy? Rozmawiałam ostatnio z koleżanką, że byśmy się tak wybrały pociągiem (długo to by z Wawy trwało?) na jakieś 2-3 dni, tylko się zastanawiamy narazie jakby to technicznie wyglądało
|
#3884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ziaja pachnie anyżem, trochę aptecznie, ale mojej mamie się ten zapach bardzo podoba. Ja nie przepadam za anyżkiem, ale tu jest do zniesienia. Trochę napina skórę, muszę zacząć go stosować regularnie, bo ostatnio przestałam. Cellulitu nie zlikwiduje, ale to pewnie wiesz ![]() Eveline chłodzi, Ziaji pomarańczowej nie miałam - miałam peeling z tej serii i pięknie pachniał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aga a patrzyłaś w aptekach? Bo oni mają na pewno próbki tych kosmetyków.
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff...mam dość, przegrzebuję KWC od kilku h, bo chcę sobie kupić jakiś nowy balsam, tylko nie mam zielonego pojęcia jaki chcę
Nie wiem czy kupić zapach owocowy, pudrowy, czy może cytrusowy BTW. Czy miała któraś z Was jakieś kosmetyki do ciala H&M(w KWC mało produktów i opinii)? Chodzi mi o smarowidła do ciała i żele pod prysznic, bo mnie kusiły ostatnio(takie ładne mają opakowania ). Kolorówka H&M mi pasuje, ale z pielęgnacji jeszcze nie miałam nic.
|
#3888 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
). Jedyne miejsce, w które się wybieram, to Berlin póki co.Cytat:
Cytat:
--- Mam wakacje.
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Właśnie wróciłam z zakupów z 4 parami butów. Niereformowalna jestem
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w Berlinie co najmniej raz w roku. Staram się zorganizować uczniowski wyjazd na Wyspę Muzeów. Pomiędzy doznaniami estetycznymi mamy zawsze trochę czasu na posiłek we własnym zakresie i zakupy jak starczy nam czasu. Wtedy biegam po wszystkich drogeriach w zasięgu kilkuset metrów i czasem co nieco przywiozę. Poza tym raz w roku namawiam męża na zawiezienie mnie do Niemiec na zakupy w DM i innych drogeriach, ale to już gdzieś bliżej granicy.
|
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
Pożarłam sie właśnie z TZtem
. Poszło o to, że nie potrafię zwindykować swojej należności od jednego z kontrahentów i nie chcę przekazać sprawy w jego ręce, by mógł załatwić to "po swojemu".Brak mi słów do niego. Zawsze cwaniakuje nie tam gdzie trzeba, a jak już może wytknąć mi jakiś feler to pastwi się niemiłosiernie. Miałam próbować, ale najzwyczajniej w świecie nie mam ochoty Może sobie cwaniakować i zgrywać wielkiego mądralę przed takimi, jak ta jego ex-kochanka: zakompleksiona i podstarzała nimfomanka, w dodatku głupia jak but z lewej nogi, która łyka jak młody pelikan każde jego kłamstwo. Może też opowiadać jej nadal niestworzone historie na mój temat, by się wybielić, ja i tak nie zniżę się do jego poziomu
|
#3892 | |||||||
|
po prostu Em :)
|
rzyrafka, pakosta, madziarra, Hosenka*, droga A, dziękuję.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A i uczyłam się trzy razy mniej (nie licząc tego roku).Cytat:
![]() A to jest tak, że języki są poza kierunkami? To znaczy, mieszają się na nich różni ludzie? ![]() Cytat:
![]() To znaczy nie zdały? ![]() Cytat:
![]() Super.
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
A no nie wiem "oficjalnie" czemu. Może chodziło o to, żeby osoby kiepsko radzące sobie na wyższym poziomie nie przechodziły do nizszej grupy i nie miały przez to lepszych ocen
Ale to UJ, więc wszystko jest możliwe .Co ciekawe, okazało się, że osoby na nizszym poziomie więcej się nauczyły niż na tym "moim" - mieli "ambitną" prowadzącą, która na zajęciach nie uznawała polskiego, była wymagająca itd.
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli studia są zakończone tytułem (licencjat lub magister), to dolicza się 8 lat do stażu pracy. To rzeczywiście okres bezskładkowy. Jeśli jednak ktoś pracował w trakcie studiów, to musi wybrać co mu się bardziej opłaca - staż pracy (tylko na etat), czy staż studiowy (wcześniej za szkołę średnią jest 4 lub 5 lat, jeśli była matura odpowiednio za liceum i technikum). Lat za edukację się nie sumuje, tylko wybiera okres najdłuższy. Jeśli staż pracy jest krótszy niż 10 lat - należy się 20 dni urlopu/rok. Jeśli dłuższy - 26. Pierwszy urlop można wziąć po przepracowaniu 30 dni (będą to dwa dni, bo zaokrągla się). Urlop na żądanie to 4 dni, ale nie można ich wziąć, jeśli nie należy się nam urlop (czyli w pierwszej pracy nie można go wziąć przez pierwszy miesiąc, a po pierwszym miesiącu można wziąć dwa, a nie cztery). Urlop naukowy jest należny tylko gdy pracodawca kieruje na studia - w innym wypadku jest to jego dobra wola i raczej rzadko spotykana. http://www.jobpilot.pl/content/journ...nik_urlop.html
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczełam właśnie tego szukac, bo ktoś mnie nastraszył że przez rok nie można wziąć wolnego Niezbyt prawdopodobne mi się to wydało (nawet u nas w Pl ) ...
|
|
#3896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ann, doczytałam, że za studia jest 8 lat (kiedyś było 5), co do tego urlopu na żądanie to muszę poczytać tekst ustawy po ubiegłorocznej nowelizacji, chociaż mogłam się pomylić - taki urlop może przysługiwać np. komuś kto zaczyna pracę w nowej firmie, ale ma już za sobą jakiś okres składkowy. Zaintrygowałaś mnie , pędzę się doszkolić
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z krakowa - potrzebuje pomocy. nawet nie ja, ale parka kotow. Kot, Felek ma okolo 1,5 roku, kotka - Zosia, okolo roku. szukam im domu na okolo 3 miesiace. ich pan wyjezdza i nie ma sie kto nimi zaopiekowac. kociaki sa cudowne, rozkoszne. mozecie popytac znajomych, czy ktos nie przygarnalby ich od 10 lipca do konca wrzesnia? to bardzo wazne!
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Em gratuluję, świetny wynik
Isa pielęgnacji H&M nie opłaca się brać zupełnie - spójrz na składy, nawet osoba która nie ma o tym pojęcia zobaczy tam tylko parafinę, perfumy, jakieś barwiniki... i w gruncie rzeczy tyle to już lepiej Ziaję wziąć
|
|
|
|
#3900 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Moja kota by chyba się już do mnie nigdy nie odezwała.![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Aż się boję o tym myśleć..
Spisałaś się na medal 
wlasnie koncze erioswe serum i jest takie sobie..myslalam o ktoryms z tych produktow: 
Co prawda o wiele mniej kupiłam niż w maju, ale z drugiej strony o wiele więcej niż zakładane 3-4 kosmetyki. Może w lipcu będzie lepiej 
). Że też muszę się tak szybko opalać
. Jedynie buzia pozostała blada (albo taka się wydaje przy reszcie)- bo nie zdejmowałam z głowy okularów i czapeczki z daszkiem
Wezmę KP i poczytam na spokojnie - wypadałoby się wkońcu tym zainteresować 

Nie wiem czy kupić zapach owocowy, pudrowy, czy może cytrusowy