|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Zjadłam dwa krokiety na obiad,tak wczas bo niestety do pracy za chwilę i mam mega wyrzuty.mam ochotę nic już dziś nie jeść.
Basiulka co się stało?
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
nieważne... :/ ....
|
|
#3903 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3905 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogę już. Czuję sę źle i jeszcze raz xle. Nie rozumiem jak mozna widziec we mnie kogos wychudzonego. Chyba przytyłam z 0,5 kg, nie wiem do końca, w każdym razie jeszcze wiele przede mna, a juz widzę grube uda i wielkie biodra, ogromny odstający tyłek. Dlaczego nie potrafie obiektywnie na siebie spojżeć? Tak chciałabym uważać się za zbyt chudą i jeśc do woli aby zadolowić rodziców i siebie, ale ja widzę tylko te uda i mi niedobrze. Pobiegłam po centymetr i ..wymiary się nie zmieniły. Po prostu od tak widze, że źle wyglądam. Wygląd nie liczy się podobno..może i tka, ale jeśli ni jest się na tym punkcie chorym.
![]() ![]()
|
|
|
|
#3906 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Apetyt na pewno Ci się poprawi.Cytat:
![]() Cytat:
Jedz normalnie to, na co masz ochotę. Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie Ci to mówiłyśmy, zaufaj nam. Nawet gdybyś przytyła nie 0,5 kg, a 5 - i tak nie sądzę żeby było to widać, co najwyżej wyglądałabyś jeszcze śliczniej. Trzymaj się i nie poddawaj takim myślom.
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
ehh a ja mam dziś humor beznadziejny..
Przepraszam, że nie odpiszę Wam wszystkim, ale chyba nie dam rady....Nic mi się nie chce, nienawidzę siebie - czasem sie zastanawiam co ja robie na tym świecie Bo mam wrażenie że nie pasuje ani do rodziny ani do otoczającego mnie środowiska![]() Kasik. co to są 2 krokiety? malutki obiad ![]() Monochrome, ale z Ciebie ślicznotka ![]() ![]() Jestem pod wrażeniemToffiee, może na razie nie waż się i nie mierz? to co "przytyłaś" to mogą być zwykła wahania ..Jedz słoneczko na zdrowie, bo Tobie akurat się przyda...Wyniki z matury ok...Myśle że studia przede mną stoją otworem, ale sama nieiwem gdzie iść, bo boję się że nigdzie nie dam sobie rady...Że wszystko jest nie dla mnie, bo ja nieiwem co chcę robić w życiu (wiem, jestem beznadziejna...zero pasji, zainteresowań...tylko egocentryzm... )
|
|
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko mój jadłospis na NCJ nie był żadną wpadką, jem mniej więcej takowe ilości codziennie. A chyba nie chciałabyś zobaczyć mego wczorajszego jadłospisu. Ale proszęę
:śniadanie: 4 łyżki otrąb pszennych z gdzieniegdzie owsianymi, ciepłe mleczko 3.2%, 200 ml lodu Twist śmietankowo- pomarańczowego, 50 g Grześka w czekoladzie obiad: 3 młode ziemniaki z koperkiem, noga z kurczaka gotowana w rosole, trochę sałaty ze śmietaną 18% 1/4 śnieżki czekoladowej z takowym sosem ; ] miseczka wiśni, na działce wiśnie, agrest, maliny, truskawki, malutkie jabłka ; ] podczas oglądania meczu: 160g Lay'sów kurczak z przyprawami na pół z bratem 2 landrynki, Pepsi (też na pół z bratem), trochę oranżady kryształowej Lift gryz nogi z obiadu i ziemniak na noc. sporo słodzonego kompotu z wiśni w ciągu dnia. Przedwczoraj zjadłam trochę mniej, ale podobnie, dziś też baardzo sobie pofologwałam, wydaje mi się, że aż zabardzo. Muszę zdrowiej się odżywiać bo takie coś na dobre to mi nie wyjdzie tymbardziej, że ee .. boję się jojo, aaa ! ale skoro przez 2m-ce tylko 1 kg to .. no cóż; pożyjemy zobaczymy
|
#3909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A poza tym to pewnie wahanie Cytat:
Cytat:
![]() A ja wam powiem że mi się humor poprawił . Zaraz jak weszłam na rolki i spotkałam się z koleżanką to zapomniałam o mich nogach rękach, biuście itp. i zajęłam się gadaniem i jeżdżeniem.![]() Znów przejeździłam 2 godziny![]() . Tylko jedno mnie zasmuciło że jak coś tam gadałyśmy o zdjęciach to ona powiedziała że już nie jestem taka chuda jak kiedyś( myśl moja: czyli bardzo ale to bardzo widać że przytyłam![]() ![]() )
|
|
#3910 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Chciałabym musieć przytyc tylko 5 kg![]() Cytat:
Gratuluje zdanej ok matury |
||
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Krycia, chodzi mi o fakt, że słodyczy dużo ..
śniadanie małe-wiem. Obiad normalny jak dla mnie. Owoce to tam .. ale te słodycze, pff :P
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U mnie ... hmmm na razie dziwny spokój. Zjadłam sobie chyba z 1600kcal,nie czuję się na razie głodna ani przejedzona,tylko korci mnie aby na rowerek wsiąść ale tak długo wytrzymałam już,nie chcę tego zaprzepaszczać,choć naprawdę mnie korci ... choć dzisiaj się sporooo nachodziłam,więc teoretycznie rowerek byłby głupotą.Na szczęście już apetyt troszkę lepszy,choć i tak mocno tęsknię za TŻ-tem,strasznie mi go brakuje,nie mogę się do nikogo przytulić i w ogóle ... ale wytrzymam jakoś.Plameczko - super,że nie liczysz kalorii ![]() Kasik - kochana,nie przejmuj się tymi krokietami Ewelko - jak dla mnie to normalny,nastolatkowy jadłospis ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
woooooooooow! o Ty, kurczę, ale laska z Ciebie
jakbym tak wyglądała, to bym kochała siebie i super makijaż widać tylko ja się wybijam z tego grona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jest git ![]() Cytat:
no więc wiesz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, Monochrome - ślicznie z Ciebie dziewczyna,masz bardzo sympatyczną buzię
.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3915 |
|
Przyczajenie
|
A więc jestem tu nowa... Tak jak większość z Was również borykam się z ED. Nigdy nie byłam zbyt szczupła, nie należałam do osób o krągłych kształtach. Byłam po prostu... normalna. Dlaczego postanowiłam się odchudzać..? W sumie jak pomyślę dzisiaj o tamtym dniu, nie wspominam go mile.Chciałam być po prostu idealna. We wszystkim musiałam być perfekcyjna, najlepsza. Miałam niską samoocenę, uważałam siebie „za tą gorszą”. Nie miałam przyjaciół, czułam się odrzucona. Patrząc na siostrę, która zaczęła się odchudzać, sama również zaczęłam ten wyścig o „mniejszy rozmiar”. Widziałam twarze znajomych, rodziny, którzy jej mówili: aleś ty szczuplutka, schudłaś, no zacznij więcej jeść. Wszyscy zainteresowani jej „dietą”, nie spostrzegli mojej, coraz ostrzejszej „walki z kilogramami”. I tak w kilka miesięcy z „normalnej dziewczyny”, zmieniałam się w … no właśnie, kogo? Moja siostra skończyła dietę. Różne powikłania itp. A ja wpędziłam się w bagno. Z początku nie wiedziałam co to jest. Hm… Niestety. Blada skóra, BMI poniżej 13.0, meszek na brzuchu, szorstkie dłonie, wieczne zimno, przeszywający ból od wewnątrz… I ten strach przed każdym zjedzonym kęsem. W pół roku od rozpoczęcia mojej diety trafiłam do szpitala. Diagnoza? Anoreksja. Nie chciałam tego przyjąć do wiadomości. Ja? Ten tłuścioch? Cóż… Ciągle widziałam krągłe uda i wielki brzuch… A były kości… W szpitalu nie chciałam jeść, nie chciałam przytyć. Spędziłam tam kilka miesięcy. Później dom, głodówka, drakońska dieta… I znów szpital, tym razem jeszcze niższa waga, zagrożenie życia. W tym roku mijają trzy lata od kiedy to się zaczęło. Dziś już rozumiem problem, rozumiem, że jestem chora… Chciałabym być zdrowa, ale… Ona (anoreksja) ciągle we mnie siedzi, ciągle mam strach przed przytyciem. Boję się jeść, ale od kilku miesięcy zaczęłam zwiększać porcje. Sama, z własnej woli. Taki mój mały sukces… Jadłospis ciągle – pożal się Boże… Ale chcę jeść normalnie. Chcę wyzdrowieć. Wiem, że Anoreksja wiele mi zabrała. Z ambitnej, pełnej pasji i życia w sobie, zmieniłam się w cichą i wiecznie przygnębiona dziewczynę. Wiem, że ciężko z tego wyjść… Ale chcę, walczę o to. I gratuluję Wam wszystkim, którym to już się udało. I wierzę, że Tobie – Toffiee, również się uda. Zobaczysz, jeszcze kiedyś zapomnimy, że istnieje coś takiego jak wagaJ. No to dosyć już tego przymulania. Przywitałam się i myślę, że mnie tutaj jakoś przyjmiecieJ, Drogie WizażankiJ . Myślę, że Was nie zanudziłam .
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede wszystkim - czy mogłabyś wkleić swój jadłospis?? masz dalej bmi 13? wiesz co, Krytia, przyszła tu jedząc baaaardzo mało a teraz kurczę tak ślicznie je i ja ją podziwiam - rozkręciła sobie metabolizm i może jeść 3 tys kcal i nie tyć. nie bój się tych kalorii korzystaj z tego, że masz przytyc - jak zaczniesz przykładowo teraz jeść 3500 kcal, to potem będziesz utrzymywać wagę jedząc duuuuuuuuużo ponad 2000 kcal ![]() trzymać kciuki będę
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam zapytac o to samo co Iza, Kuraku (trochę dziwnie to brzmi
) .Ja nawet nie chcę mysleć jakbym skończyła gdyby nie to, że przede wszystkim rodzice ciągle mówili mi "jak ty wyglądasz ? co ty z siebie zrobiłaś? aż wstyd z tobą gdzieś wyjść! wszystkie dziewczyny będą cieszyły się życiem a ty będziesz leżała w szpitalu! kiedyś byłaś taka szczęśliwa i uśmiechnięta dziewczynka a teraz ciągle nie masz humoru. jesteś jak wrak człowieka" a dziś nawet usłyszałam, że jestem z moją znajomą, jak "pieprzone anorektyczki". Ale to tak btw.Wiesz, że jesteś chora, wiesz, że masz problem i nienawidzisz dnia w którym stwierdziłaś, że jesteś gruba i zaczęłaś się odchudzać. W takim razie nie bój się powrotu do normalności, wkońcu tak bardzo tego pragniesz. Uda ci się tylko trzeba uwierzyć, że się da i nie załamywać się każdą nieudaną próbą powrotu do normalności. Tak długo juz się z tym zmagasz i wierzę, że uda ci się z tego wyjść. Aa, Krytia mogę spytać jakie ty miałaś najniższe bmi, bo nie pamiętam ? ;>
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa, Ewelka, zapomniałabym - jeśli tak jesz normalnie jak wtedy na ncj to
ale wczoraj nawet, nawet no - nastolatkowo wreszcie było
|
|
#3919 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
]Cytat:
A do myślenia o zainteresowaniach jestem poniekąd zmuszona, bo od tego przynajmniej częściowo zależy moja przyszłość![]() Cytat:
Cytat:
![]() co Ty. na pewno nie - popatrz np. na schism. A ja Ci powiem, że miałam tak, że przez cały tydzień przed wakacjami nie jadłam ciepłego obiadu no i wiaodmo, że kcal było mniej. no i przyszły wakacje i jem domowe, bardzo kaloryczne obiadki i deserki iw ogóle i jest git ![]() Toffieee Ty? jejku, jesteś jedną z najszczuplejszych osób jakie znam, bardzo po Tobie widać, że jesteś wychudzona. Naprawdę wyobrażam sobie Ciebie z kilka kg więcej i kurczę będziesz boska! idealna święta racjanapiszę zaraz na pw a pochwalisz się maturą? Ok - PolPodst 96% (niewiem jak to zrobiłam, na próbnej miałam niecałe 70 , czysty fart ) Ang Roz 84%, WOS Rozsz 82%; ustne (polski i angol podst) na 100%[/quote]Dziewczyny, jakie plany na wakacje? wyjeżdzacie gdzieś? Jakie macie sposoby na wakacyjną nudę?
|
||||
|
|
|
#3920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie dalej masz 13 ? nie bój się tycia ja też strasznie się bałam bałam się 34,35 itd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) to 13.01
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=vixeen89;8056802]Super, że humorek lepszy
]mi też tak mówili - non stop słyszałam tekst o zaokraglonej buzi... Dziękuję A do myślenia o zainteresowaniach jestem poniekąd zmuszona, bo od tego przynajmniej częściowo zależy moja przyszłość ja też ![]() ee tam, dobrze było Cytat:
|
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
[quote=vixeen89;8056802]Super, że humorek lepszy
]Wiesz mnie teraz też ciągle gadają ale teraz masz fajną buzie, zaokrągliła ci się a mnie sie przykro robi ![]() Dziękuję A do myślenia o zainteresowaniach jestem poniekąd zmuszona, bo od tego przynajmniej częściowo zależy moja przyszłość Ja też się taka czuje![]() ee tam, dobrze było Cytat:
![]() ![]() jakoś niezbyt chce mi się w to wierzyć
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Krytia;8057271]
Cytat:
|
|
|
#3924 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję maturki! Jak to nie dasz sobie rady, masz super wyniki. Cytat:
Koleżanka to chyba komplementem rzuciła, nie miej jej tego za złe. ![]() Cytat:
Bądź dzielna i nie rowerkuj. Zwłaszcza, że się nachodziłaś!Cytat:
Ty wyglądasz bardzo ładnie, zapałaj i Ty do siebie miłością. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie bój się tycia, bardzo tego potrzebujesz, najważniejsze jest zdrowie. Ciężko jest pokonać te opory, zwłaszcza na początku, ale trochę silnej woli, i wyjdziesz z tego. Chodzisz do psychologa? Pisz tutaj, to bardzo pomaga.
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
[quote=iza_wiosenna;805729 8]
Cytat:
![]() Wiem że mam 14 ale niezdecydwana to ja jestem strasznie a niesamodzielna to oczywiście mam jeszcze sporo czasu ![]()
|
|
#3926 |
|
Przyczajenie
|
iza_wiosenna - Dziękuje bardzo za te wszystkie słowa
zjadłam słodycze. Narazie tak to wygląda. Staram sie zwiększać. Powoli, ale ze skutkiem . A dzisiaj dzięki mojej siostrze było trochę czekolady, placka... EwelkaaS - Ja również widzę różnicę pomiędzy tą dawną "Mną" i tym dzisiejszym "Kurakiem" . A powrót do normalności... Bardzo tego pragnę, ale z z jednej strony boje się tego. Czasy sprzed ED były już dawno temu, prawie ich nie pamiętam. No i przez ten czas ED stało sie dla mnie taką jakby tarczą przed wszystkimi smutkami, przed zwykłym życiem... Ech, trudno to wytłumaczyć... A moje BMI jest narazie w granicach 14.0. Wagę staram sie omijać.Krytia - Sama kwestia tycia nie jest nawet aż tak ważna. Chodzi mi o akceptację. Boję się, że tego "nowego ciała" ja po poprostu nie zakaceptuję. Boję się reakcji ludzi. Tych komentarzy " o, jaka zaokrąglona buźka, no nareszcie jesz normalnie, no jaki brzuszek, nóżka" itp... Ale co tu będę pisała - pewnie miałyście podobnie... monochrome - Do psychologa nie chodzę, chociaż wiem, że jest to mój wielki błąd. Kiedyś byłam i ... no cóż, na tym się skończyło. |
|
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
A ja miałam dziś dzień kalorycznego żar...
Zaczełam krokietami potem były dwa kawałki placuczka a na koniec przed chwiłą zjadłam małe frytki i big maca i mam taaaaaakie wyrzuty... Po co ja jadłam tego Big Maca?? Ale jutro już przystopuję Dziewczynki dziękuję za pocieszenie
|
|
#3928 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Kuraku
A możemy poznać Twoje imię?Bo głupio pisać do Ciebie kurak
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dziewczyny teraz są całkiem spoko. Jedyne z komentarzy to słysze o swoją twarz że znów mam policzki, rumieńce i się pełniejsza stała ale nikt nie rzucił hasłem nic na temat moich nóg i brzucha raz się zdarzyło o tyłku ale to nie był chyba zgryźliwe.Więc reakcja ludzi u ciebie może być podobna i oni będą się cieszyć że już nie wyglądasz jak taki ''szkielecik' ale nawet jak przytyjesz 6kg to i tak będziesz chudziutka![]() Dziewczyny ja nie umiem utrzymać wagi , schudłam ale to mogą być wahania
|
|
#3930 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[quote=Krytia;8057701] Cytat:
a już zastanawiałaś isę mniej więcej nad profilem klasy?![]() Cytat:
pisz tutaj śmiało, jak się wygadasz to ulży Ci BMI masz niziutkie więc myślę że kwestia tycia jest ważna - ze względów zdrowotnych Nie pamiętam czy pisałaś...Ile masz lat? Bo domyślam się że pewnie też borykasz się z brakiem okresu (przy takim bmi). Może jednak warto pomyśleć z powrotem o wizycie u psychologa? zawsze łatwiej będzie z tego wyjść przy pomocy specjalistyCytat:
Cytat:
. Kochanie, proszę jeść więcej i troszkę może ogranicz rolki? Ale gratuuuluje metabolizmu
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

Bo mam wrażenie że nie pasuje ani do rodziny ani do otoczającego mnie środowiska

no cóż; pożyjemy zobaczymy