|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale abstrahując od tego typu tematów, bo ważniejsze są teraz na tapecie - dziewczyny, trzymam za was kciuki, żeby testy rozwiały ostatecznie wasze wątpliwości. Jestem z wami niezależnie od tego, co się wydarzy. Radena, nie martw się na zapas - mam wrażenie, że ostatnie złe wiadomości posypały się wręcz lawinowo, a tematy na forum, które zostały przez sprowokowane powodują, że wszystkie jesteśmy trochę nerwowe i właściwie każda z nas zaczęła sobie zadawać pytania w rodzaju: a co jeśli; a czy nie powinnam.... itd. Ja sama miewam problemy z zapanowaniem nad złymi myślami i czasami rozważam czy by nie wykonać chociażby pappy, chociaż decyzję podjęłam już dawno i zmiana zdania podyktowana jest jakąś nagłą histerią. Życzę nam wszystkim spokoju i wytrwałości, bo jeszcze kawał drogi przed nami, a wciąż mam w głowie taką myśl, że prawdziwe zamartwianie to się zacznie po porodzie i będzie trwać aż do końca życia. A tak z innej beczki. Pytanie błahe, tak na rozluźnienie atmosfery: wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch dostaliśmy od producenta materacyków dla dzieci takie dziwne kapturki. Z wierzchu jakieś takie poszycie prześcieradłowe, od środka gąbka. I mnie, pierworódce i totalnemu laikowi, zabili tym ćwieka. Nie wiem co to jest, przed snem z tż-tem tarzaliśmy się ze śmiechu, wymyślając zastosowania tegoż cuda. Ni to ocieplacz na butelkę (o ile istnieje takie coś), ni pokrowiec nie wiadomo na co... No katastrofa, czuję się jak ostatni debil ![]() Cambria, gratuluję Córeczki! Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-01-19 o 08:41 |
|||
|
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Summer-a warto wybrać się na te warsztaty ? Fajnie opowiadali ?
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo było losowanie nagród i dla każdego uczestnika garść materiałów reklamowych, próbek produktów i różnych gadżetów. |
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. U mnie ostatnio gorsze samopoczucie... Coś boli brzuch. Mialam tak w poprzednich ciążach i pewnie będzie teraz to samo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Summer nie mam pojęcia o jakim "kapturku" mówisz. Może wrzuć zdjęcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko wtrącę, że ja już po ug i wszystko u nas dobrze.
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywna mnie też pobolewa brzuch ale w poprzedniej ciąży też tak miałam.
Przez te wszystkue stresy zaczęłam się martwić brakiem ruchu ale powtarzam sobie słowa lekarza, że wszystko jest ok i w następnym tygodniu mogę dopiero poczuć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Bardzo nas cieszą takie wiadomości. Ja muszę zadzwonić i umówić się na połówkowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
Ekstra,ze wszystko dobrze! 😍😍😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę mamą Termin 7.07.2018 Edytowane przez Anett_s Czas edycji: 2018-01-19 o 09:40 |
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Super!
Ja dziś jednak zrezygnowałam z badań. Jestem w obcym mieście, służbowo , stwierdziłam ze jeden dzień mnie nie zbawi, jutro i tak mam dzień załatwień w domu to porobie. Bardzo się cieszę dziewczyny, ze dołączyłam do grupy bo mam tyle tematów o których chciałabym pogadać, a narazie nikomu o ciąży nie mówię wiec jest ciężko. Pierwsze może takie lżejszy temat. Dziewczyny, czy te które mogą ćwiczycie coś w ciąży? Ja mam trochę nadwagi tzn dużo, pewnie z 15 kg, w ciąży przytyłam 2 ale nawet nie zaspałabym tego na ciąże tylko na początku miałam dużo stresów zreszta nadal mam i się objadalam. Teraz staram się jeść zdrowo, na szczęście bardzo ciągnie mnie do owoców, sałatek. Ale chce tez coś ćwiczyć , przed ciąża ćwiczyłam np Chodakowska, teraz jedynie spacery, ale to za mało. Jest tu ktoś co ćwiczy? Może mobilizowałbysmy się nawzajem? |
|
|
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie podobało mi się reklamowanie produktów danej firmy, trochę na siłe, że to trzeba mieć i tamto, jakby kupić wszystko co tam zalecają to straciłabym majątek ![]() ja dostałam taką jakby rękawicę kuchenną, co się wkłada rękę ale pojęcia nie mam do czego służy, na pewno nie sprawdzi się jednak w kuchni bo przenika gorąco Czy to to samo co ty dostałaś
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Trzymam kciuki za wszystkie badania.
![]() Mnie tez brzuch pobolewa. Przepisalam sie do innego gina ktory ma super sprzet usg. Wizyte mam 7.02. A u starej gin nam na 6.02. No do tej starej gin nie pojde ale pytanie bo ona mi dala skierowanie na morfologie i mocz ale te wyniki potem trafiaja prosto do niej. Isc na nie czy nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#584 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę zaczełam ćwiczyć w domu, filmiki z yt np z natalia gacką lub bodyfit by Amy, wszystkie ćwiczenia przeznaczone na czas ciąży, odpuściłabym sobie już tę Chodakowską, za bardzo intensywnie jest, staram się unikać ćwiczeń skakanych i z ciężarkami powyżej kilograma, takie na 30-40min max, staram się 2 x w tygodniu coś poruszać, spacery sobie daruje, mieszkam w mieście o jednym z najgorszych parametrów powietrza w zimie w europie ![]() też brakuje mi jakiejś koleżanki, która jest teraz w ciąży żeby nawet iść na jakieś zakupki razem czy na kawę pogadać o sprawach ciążowych, bo zdaje sobie sprawę, że jeśli ktoś w ciąży nie jest to nie ma co ciągnąć tematu ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Będę mamą Termin 7.07.2018 Edytowane przez Anett_s Czas edycji: 2018-01-19 o 09:53 |
||
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Super Gosiu
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Summer masz rację,przed nami.jeszcze tyle tygodni,a największe.martwienie się o dzisxiusia to.po.porodzie. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniama6 jest dużo fajnych filmików na YT typowo dla kobiet w ciąży. Rozciągających, rozluźniających w zależności ile możesz 15,20 są też 40min. Ja się staram codzień coś chwilkę pomachać jak nie mam jakichś większych wypadów gdzie tracę wszystkie siły 😎 także mobilizuje się z Tobą 😊😊
Anett czy Ty mieszkasz w moim mieście? 😊 U mnie też powietrze takie, że go widać 😬😬 strach wychodzić na zewnątrz.. MalaGosia chwal się jaki duży maluszek, nie poznałaś płci? 😊 Super, brawo za dobre wieści! Patrycja, a nie możesz pobrać kopi wyników? Jeśli nie to zrób sobie morfologię i mocz prywatnie i weź do nowej gin to koszt około 20zl 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
To chyba zrobie prywatnie
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszlam pozno spać,ale za to.wstalam pol.godziny temu.Kochany mąż wyszykowal syna do szkoly.
Po przebudzeniu,przypomniala m.sobie o moim.maluszku i scisk.w żołądku. Mama dzisiaj dzwonila,nic jej.nie powiedzialam, nie chce nikogo narazac na ten stres. Muszę sobie wypracować jakąś strategię na nadchodzący.poniedziałek, abym się jakoś bardzo nie denerwowala...Macie jakis pomysl? Zaraz się zbieram.i.szukam.noclegu na niedzielę. Milego dnia!! Radena trzymam kciuki!!! |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-01-19 o 10:11 |
|
|
|
#591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
Wczoraj padłam jak kawka dzis za to posypałam do 8 i wstałam super wypoczęta. Czytam Wam ale partiami a to na przerwie w pracy albo w pociagu ale tak szybo piszecie ze nie nadążam odpowiadać . Chyba musiałabym isc na zwolnienie zeby moc z Wami podyskutować.
|
|
|
|
#593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurczę,nie lubie mieć tak późno wizyt,bo sie caly dzien stresuje... Jak ja do tej 15.40 wytrzymam? Biorę sie za obiad,moze szybciej zleci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiu wspaniale !!! ![]() Cytat:
ja po przebudzeniu tez od razu myślę o Malenstwie. Kezeli chodzi o radzenie sobie ze stresem to chyba nie pomogę, bo sama jestem ogromną panikara... jak mi robil gin usg w srode to tak mi serce walilo, az sam mnie uspokajał. Pozostaje tylko meliska, i pozytywne myslenie. Na pewno w gabinecie dodatkowo Cie uspokoja.Szkoda dziewczyny że mamy taki smutny czas na wątku. Na prawde mam nadzieję, że gdy juz każda z Nas dostanie pozytywne wyniki, to wszystkie trochę odetchniemy...jestem z Wami Kropka i Pola. Trzeba wierzyć. Dobra wstaje bo zaraz powtórka ukrytej prawdy. Musze die skupic ma jakimś innym dramacie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Pola, znam te stresy, tez mam ich ostatnio dużo, nie związanych z ciąża. Strategia? Ja poprostu traktuje takie sprawy zadaniowo, wiem ze i tak nadejdą to co mogę to przygotowuje, a poza tym staram się wypełnić czas jakoś maksymalnie, obowiązkami, zadaniami czasem jakimiś przyjmnosciamna które normalnie sobie nie pozwalam. Wcześniej to jeszcze na noc brałam coś na spanie, teraz nie można. Dzięki dziewczyny za motywacje do ćwiczeń, dziś muszę poćwiczyć choćby nie wiem co. Ja akurat do spacerów mam dość dobre warunki, ale to akurat rzadko chodzę specjalnie, częściej to tak ze dalej zaparkuje, gdzieś podejdę specjalnie. I zaliczam kroki\ km krokomierzem. Wczoraj może w niebajczystszym mieście w Polsce ale 10 km wpadło.
|
|
|
|
#596 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jeszcze raz mocne kciuki za dzisiejsze wizyty i ug! ![]() aniama, witaj! Cytat:
Ohoho, to się działo faktycznie! Gratuluję zdrowej córuni Cytat:
I ładnie piszesz.Za Was też mocne kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje! Ale pochwal się coś więcej Coś mi się zdaje, że sierpniówki Cię wciągnęły ![]() Cytat:
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to zależy od prowadzących warsztaty, u nas to był ratownik, który naprawdę przede wszystkich skupiał się na tym, jak pomóc dziecku, a nie co kupić, żeby ułatwić sobie/jemu życie.A w załączniku to cudo co je dostałam, też pomyślałam, że to myjka (chociaż z bardzo złego materiału jak już i wypełnienie też kijowe), ale pomysł z rękawicą kuchenną boski W sumie można poszukać innych zastosowań, np. czyszczenie brudnych psich łap po spacerze tudzież polerowanie mebli Gosiu, gratulacje! |
|
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No racja, myjka! Radena, szacun ![]() Bleee, zgadzam się! Jak już to z samej frotty, porządnie płukać, suszyć i często prać. Kupiłam dwie Lidusi, ale i tak wolałam ją myć ręką. Chłopców tak myłam jak byli mali - wilgotną namydloną myjką na blacie/przewijaku/pralce i hop na płukanie, chlapanie do wanienki. Niewprawnej mamie może tak być łatwiej dotrzeć do wszystkich fałdek
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Summer Oo co to za sprzęt? Rękawica kuchenna heh albo lepiej mi by się przydała jako ra rzecz do wycierania psich łap😂 ale ogólnie to ja stawiam na ogrzewacz na butelkę? Taki jak na jako albo czajnik? Heheh Radena nie stresuj się, w sumie ja się nawet zastanawiałam na Nifty , ale moja gin mówiła, że nie ma przesłanek i jednak nie będę robić... Pola na rozproszenie może dobra książka, jakiś serial najlepiej cały sezon, porządki w szafie? W każdym razie żadnych internetów... Będzie dobrze😘 Anima ja bym chciała coś poćwiczyć, tylko u mnie krucho z kondycją,masz jakiś ciążowy zestaw ćwiczeń na oku? Patrycja ja bym poszła tylko skserować wyniki i już z nimi do nowego gin... MałaGosia napisz coś więcej co na Ug,jakieś podejrzenia płci?😊 Folinka, Ty masz w Pl pierwsze Ug? Ciekawe ja duży będzie wtedy Twój maluszek😊 Jak się czujesz wogóle, bo chyba jestešmy na podobnym etapie 😉 Jak tam Lidusia po szczepieniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#600 | |
|
Przyczajenie
|
zUa, Pola, Kropka nad i nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co przeżywacie :-( wierzę jednak, że Wasze maleństwa będą zdrowe, bardzo mocno trzymam za Was kciuki i za dobre wyniki. Mam nadzieję, że niedługo odetchniecie z ulgą i na nowo będziecie cieszyły się ciążą.
Ja sama nie robiłam pappy i w obliczu tego co przeżywacie nachodzą mnie myśli co by było gdyby... Trzymam się jednak kurczowo tego co powiedzieli mi lekarz prowadzący i lekarka która robiła mi usg genetyczne, że wyniki są bardzo dobre i nie widzą potrzeby robić tego badania. Nie wiem co bym zrobiła na Waszym miejscu :-( Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

a co do płci coś Ci wiadomo? Czy będzie niespodzianka? 

nie podobało mi się reklamowanie produktów danej firmy, trochę na siłe, że to trzeba mieć i tamto, jakby kupić wszystko co tam zalecają to straciłabym majątek
. Chyba musiałabym isc na zwolnienie zeby moc z Wami podyskutować.

I ładnie piszesz.