Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 13:10   #3121
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
A ja właśnie siedzę, i wcieram filtr w paszczę . Zaraz śmigam do endokrynologa... na pustym żołądeczku buuu huuu. Nienawidzę nie jeść śniadania .

Dziewczyny, wy tak rozmawiacie o pracy, i mnie olśniło. Może któraś z was jest z Krakowa, i wie coś na temat pracy dla studenta, może być w pełnym wymiarze godzin ale nie musi, i chyba może być to prawie wszystko (sprzedawca, kelner itp.). Siostra mi ucieka na studia do Krakowa, i chce iść na zaoczne i pracować. Ale już chciałaby coś znaleźć, powoli się przeprowadzić i ustawiać sobie życie w Krakowie. Może któraś z was coś wie?
Ja co prawda mieszkam jakiś 80 km, ale polecam Ci nastepujące portale:

www.pracagazeta.pl
www.pracuj.pl
www.jobs.pl
www.gratka.pl
www.jobpilot.pl

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2008-07-01 o 13:27 Powód: mega literówki
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:14   #3122
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Ines, a kiedy chcecie jechać? bo w wawie to ponad miesiąc czekania jest na paszport..
Koniec sierpnia, chyba 23ego.
Czekam aż Gad do mnie zadzwoni i zapytam go od kiedy Chorwacja jest w Unii chociaż nie jestem pewna czy to nie ja jego uspokajalam ze bez paszportu da rade .
Kurcze, ale czemu Chorwacja nie jest w UE?

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:18   #3123
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Czekam aż Gad do mnie zadzwoni i zapytam go od kiedy Chorwacja jest w Unii chociaż nie jestem pewna czy to nie ja jego uspokajalam ze bez paszportu da rade .
Znalazłam na ten temat coś takiego: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...960152&v=2&s=0
Stary 2008-07-01, 13:19   #3124
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne z ta Chorwcją.
Jeszcze dziwniejsze z Czarnogorą..w Unii nie jest a tylko euro mozna płacić
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:24   #3125
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość

Jak poradziłam koleżance na zaskórniki kwasy była zainteresowana, ale jak się dowiedziała, że trzeba do tego stosować filtry to podziękowała. Ale jak już rozmawiamy o skórze to one "ale ty masz ładną i bez problemów, ja muszę być opalona bo brzydko wyglądam blado". A czemu ma brzydką skórę przez solar. I tak kółeczko się zmyka.

No ale i tak nie przeżyję że w szkole tego nie uczą :P. Jeszcze mają szanse bo dopiero kończę pierwszy rok. Jak na dermatologii nic nie będzie to ja nie wiem ;-)
No identycznie jak ja kiedyś , filtry to nic ale jak usłyszałam że przy kwasach solara zero to I tak przez jakiś czas tkwiłam w przekonaniu, że jak jestem opalona to cera jest ładniejsza.....
Że nie wspomnę o lekarzach dermatologach i setkach ko0smetyczek, które mnie doprowadziły do takiego stanu cery Dopiero w dorosłym wieku znalazłam swoją opiekunkę kosmetyczkę i zaczęła mnie wyciągać z dołka, od tego czasu, czyli jakieś 6,7 lat jest znacznie lepiej ale zniszczeń i spustoszeń jakie dokonali na mojej twarzy nie zapomnę nigdy tym niedouczonym dermatologom i pseudo kosmetyczkom
Najlepsze było to, jak jakieś 5 lat temu poszłam do Lux Medu to dowiedziałam się od pani dermatolog, że zwyczajnie wydziwiam i sama szukam sobie problemów, bo cerę mam normalną................. ..... Tak więc jak wcześniej napisałam jedyną osobą, dzięki której zaczęłam wyglądać jak człowiek jest moja kosmetyczka- trafiona jakimś cudem I to wszystko pisze osoba, która ma *******ca na punkcie wyglądu i od 16 roku zycia sama biegała szukać ratunku u lekarzy i kosmetyczek, jak widać chcieć to nie zawsze móc

Ale mnie poniosło i się rozpisałam, ale temat po prostu rzeka
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:24   #3126
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Bez paszporu mozesz jechac do Hiszpani, na Majorkę do Wloch, do Bułgarii, do Grecji (w tym wyspy Rodos, Kreta, Zakynthos) na Maltę...sporo tego.
Oczywiście odpadaja Kraje arabskie (Tunecja, Turcja, Egipt, Maroko itp)

Zdarzają się atrakcyjne ofery last minut. Jest już cięzej niż do połowy czerwca ale jeszcze są. No i najbardziej atrakcyjne ceny pojawiaja się na dzień przed wylotem- to zaznaczam bo przychodza do mnie klienci z pytaniem o lasty, a jak pytam kiedy wylot- mowią za 2 tygodnie. TAKICH LASTÓW NIE MA.

EDIT
Generlnie wszędzie w Europie mozesz polecic na dowód z wyjątkiem TAKŻE ZAZNACZAM - CHORWACJI I CZARNOGÓRY. O dziwo ludzie myśla ze Chorwacja jest w Unii. Kupują wczasy a pożniej mają do mie pretensjie ze nie powiedziałm iż musza mieć paszport.
Haniu dziękuję za informacje. Najfajniejsze oferty to te właśnie Egipt i Tunezja ale nie wiem czy zdązymy wyrobić te paszporty do począteczku sierpnia więc wolę wybrać coś w Europie, chyba że zdecydujemy się przełożyć podróż poślubną i pojedziemy np do Egiptu w listopadzie Do tego czasu powinno nam się udać wyrobić paszporty.

Jeśli chodzi o agresję to nigdy się z tym nie spotkałam i oby tak zostało. Jestem przeczulona na punkcie naruszenia mojej bariery cielesnej więc biada temu kto by to zrobił. Do tego boję sie agresywnych ludzi i nie lubię przebywać w ich towarzystwie.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png

Edytowane przez niuniuniau
Czas edycji: 2008-07-01 o 13:25 Powód: przycięcie cytatu :)
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:27   #3127
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Znalazłam na ten temat coś takiego: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...960152&v=2&s=0
Czyli jednak lepiej jest mieć paszport. Tak dla pewności że nie będzie nieprzyjemności.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 13:28   #3128
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jednak lepiej jest mieć paszport. Tak dla pewności że nie będzie nieprzyjemności.
Zwróć uwagę na ostatnie posty. Podobno wjechać można, ale gorzej jak będziesz miała do czynienia z policją albo z lekarzem.
Stary 2008-07-01, 13:28   #3129
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Haniu dziękuję za informacje. Najfajniejsze oferty to te właśnie Egipt i Tunezja ale nie wiem czy zdązymy wyrobić te paszporty do począteczku sierpnia więc wolę wybrać coś w Europie, chyba że zdecydujemy się przełożyć podróż poślubną i pojedziemy np do Egiptu w listopadzie Do tego czasu powinno nam się udać wyrobić paszporty.
Wydaje mi sie ze skoro zalezy Ci na Egopcie lepiej poczekac do listopada. Nie bedzie tak gorąco i bedzies zmiała wymarzona podróż poslubną
Stary 2008-07-01, 13:28   #3130
L_V
Zakorzenienie

Tragedia.

ja nie mogę wziąc urlopu w lipcu, a mojemu TZtowi kazali brac1 5-30 lipca

I dupa z wyjazdu.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:29   #3131
lemoorka
Zakorzenienie

Cześć Pop- jak dobrze pamietam z moich okolic jesteś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 13:29   #3132
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi sie ze skoro zalezy Ci na Egopcie lepiej poczekac do listopada. Nie bedzie tak gorąco i bedzies zmiała wymarzona podróż poslubną
hania, ile kosztuje Egipt we wrześniu? Albo tunezja?
Stary 2008-07-01, 13:30   #3133
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No identycznie jak ja kiedyś , filtry to nic ale jak usłyszałam że przy kwasach solara zero to I tak przez jakiś czas tkwiłam w przekonaniu, że jak jestem opalona to cera jest ładniejsza.....
Że nie wspomnę o lekarzach dermatologach i setkach ko0smetyczek, które mnie doprowadziły do takiego stanu cery Dopiero w dorosłym wieku znalazłam swoją opiekunkę kosmetyczkę i zaczęła mnie wyciągać z dołka, od tego czasu, czyli jakieś 6,7 lat jest znacznie lepiej ale zniszczeń i spustoszeń jakie dokonali na mojej twarzy nie zapomnę nigdy tym niedouczonym dermatologom i pseudo kosmetyczkom
Najlepsze było to, jak jakieś 5 lat temu poszłam do Lux Medu to dowiedziałam się od pani dermatolog, że zwyczajnie wydziwiam i sama szukam sobie problemów, bo cerę mam normalną................. ..... Tak więc jak wcześniej napisałam jedyną osobą, dzięki której zaczęłam wyglądać jak człowiek jest moja kosmetyczka- trafiona jakimś cudem I to wszystko pisze osoba, która ma *******ca na punkcie wyglądu i od 16 roku zycia sama biegała szukać ratunku u lekarzy i kosmetyczek, jak widać chcieć to nie zawsze móc

Ale mnie poniosło i się rozpisałam, ale temat po prostu rzeka
Dorinko, a dasz mi namiary na tę kosmetyczkę? Nieważne gdzie ona jest, mogę do niej jeździć nawet 100 km jeśli jest dobra .
Bo ja od zawsze mam powazne problemy z cerą i juz chyba nic nie jest w stanie mi pomóc .

Stary 2008-07-01, 13:32   #3134
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Cześć Pop- jak dobrze pamietam z moich okolic jesteś
Witka!
To zależy z których okolic, bo mieszkam gdzie indziej a moje serce należy do jeszcze innego miejsca
Stary 2008-07-01, 13:34   #3135
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Butter w takiej sytuacji zamieszkałabym przy rodzicach. Jeżeli ma się mamę-przyjaciółkę, to po co utrudniać sobie życie? Bedziesz miała fajnych sąsiadów jakbyś potrzebowała szklanki cukru a jak zjawią sie dzieci to dodatkowa pomoc. Masz szczęście. A czemu teść zburzył wasz plan zyciowy???
No właśnie coraz bardziej intensywnie o tym myślimy moi rodzice jak na razie podchodzą do tego wszystkiego bardzo racjonalnie zobaczymy co będzie dalej, jeśli już się zdecydujemy... bo na razie jeszcze się zastanawiamy
Teść...hmmm... aż mnie trzepie jak o tym mówię... ale obiecał nam mieszkanie na własność, w prezencie, a teraz się wycofał z tego... historia jest długa i skomplikowana... ale ogólnie tak to wyglada

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:34   #3136
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Zwróć uwagę na ostatnie posty. Podobno wjechać można, ale gorzej jak będziesz miała do czynienia z policją albo z lekarzem.
No wlasnie dokladnie o to samo mi chodzi, bo na tamtym forum cro.pl też o tym pisali

Stary 2008-07-01, 13:34   #3137
hania811
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny pracuję w biurze pdorózy dośc dlugo sprzedaję mase wycieczek, jestem w kontakcie z osobami ktore od 10 lat pracuja jako piloci na Chorwacji i wiem ze paszport lepiej mieć. Nie ma nad czym się rozwodzić.

Dajmy na to ze cię wpszusza bo akurat nie bedzie czepliwego granicznego, do lekarza nie bedziesz musiała iśc ale np. przy wyjeżdzie bedzie problem. Pozatym fajnie będac na Chorwacji pojechac do Dubrownika a do tego na pewno nie dojedziesz bez paszportu bo musisz przekroczyc granice z Bośnią i Hercegowiną a tu bez paszportu ani rusz.
Nie chciałabo mi sie ryzykowac i caly wyjazd myslec o tym czy aby na pewno mnie wpuszcza i wypuszczą.
Zreszta paszport wyrabia się an 10 lat..na pewno sie kiedyś jeszcze przyda, wiec po co kombinowac. Lepiej wyrobic i mieć w szufladce w razie potrzeby.
Stary 2008-07-01, 13:35   #3138
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Witka!
To zależy z których okolic, bo mieszkam gdzie indziej a moje serce należy do jeszcze innego miejsca
pamiętasz gadąłyśmy kioedys o kiecce w penym miescie na B W tych okolicach mieszkasz, czy tutaj jestes tylko dusza??
Stary 2008-07-01, 13:36   #3139
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie dokladnie o to samo mi chodzi, bo na tamtym forum cro.pl też o tym pisali
cro.pl - istna kopalnia wiedzy na temat Chorwacji
Już nie chciało mi się tam grzebać, tak dużo tam informacji
Stary 2008-07-01, 13:38   #3140
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
hania, ile kosztuje Egipt we wrześniu? Albo tunezja?
Przypominam się
Stary 2008-07-01, 13:38   #3141
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
pamiętasz gadąłyśmy kioedys o kiecce w penym miescie na B W tych okolicach mieszkasz, czy tutaj jestes tylko dusza??
Ja mieszkam w miejscowości sąsiadującej z B, na literkę S
Tutaj mieszkam, układam sobie życie i nawet mi się podoba. Dusza na razie 400 km stąd, ale pewnie to się jeszcze zmieni
Stary 2008-07-01, 13:41   #3142
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia.

ja nie mogę wziąc urlopu w lipcu, a mojemu TZtowi kazali brac1 5-30 lipca

I dupa z wyjazdu.

Może TZ bedzie mogł przesunąc ten urlop.

Cytat:
hania, ile kosztuje Egipt we wrześniu?
Akurat wrzesniowy Egipt jest najdrozszy. Bo to sezona, a nie sierpien jak w innych kurortach.
Doszły duże opłaty paliwowe za Egipt. Samam paliwowka to 240 zł od osoby do tego lotnoskowa 150 zł od osoby.
Godne warunki czyli 4 gwiazdki i 2 posiłki to tak okolo 1800-2000zł za tydzień. W niższej cenie tylko lasty.
Stary 2008-07-01, 13:50   #3143
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Może TZ bedzie mogł przesunąc ten urlop.

Akurat wrzesniowy Egipt jest najdrozszy. Bo to sezona, a nie sierpien jak w innych kurortach.
Doszły duże opłaty paliwowe za Egipt. Samam paliwowka to 240 zł od osoby do tego lotnoskowa 150 zł od osoby.
Godne warunki czyli 4 gwiazdki i 2 posiłki to tak okolo 1800-2000zł za tydzień. W niższej cenie tylko lasty.

A co byś poleciał na wrzesień, jeżeli nei Egipt? Nie mam parcia na to państwo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 13:50   #3144
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinko, a dasz mi namiary na tę kosmetyczkę? Nieważne gdzie ona jest, mogę do niej jeździć nawet 100 km jeśli jest dobra .
Bo ja od zawsze mam powazne problemy z cerą i juz chyba nic nie jest w stanie mi pomóc .

Ines dam Ci jak najbardziej, wyślę na priva i dobra wiadomość - jest w samym centrum Warszawy , więc nie musisz jeździć 100 km
Tylko jedna kwestia, terminy....ciężko się do niej wbić, po prostu trzeba trochę poplanowac i będzie dobrze
Stary 2008-07-01, 14:08   #3145
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

PSZ moze to przez alkohol, moze poniosły go nerwy. Jeżeli do tej poty tak sie nie zachowywał w stosunku do Ciebie, ale też do innych (żadnych rękoczynów!) to zwaliłabym to na wybuch złosci. Poniesło go, bo się wkurzył za to co powiedziałaś... może trafiłas w jego słaby punkt Może złapał Cię tak bo nie chciałaś z nim gadać, tylko ,,uciekałaś" on Ci zasłaniał drogę i w końcu nie wytrzymał i chciał cię zatrzymać, więc uzył siły.

Dokładnie tak było, nie chciałam z nim rozmawiać, chciałam pójść i się uspokoić i dać mu czas żeby ochłonął.

Nie, on mnie nie uderzył ale mimo wszystko bardzo mnie ta sytuacja zabolała.

Dziękuję Wam wszystkim za rady i słowa otuchy, zawsze można na was liczyć.

Ja dziś wybrałam się z koleżanką na zakupy, żeby nie myśleć i się zrelaksować i poniekąd się udało.

Dziś mam się spotkać z TŻ, mamy porozmawiać i on ma mi coś powiedzieć czego nie chciał mi powiedzieć wczoraj żeby mi nie robić przykrości, bardzo jestem ciekawa czego się dowiem
Stary 2008-07-01, 14:09   #3146
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kup sobie jeszcze teraz koniecznie zolta mini, zolte klapeczki, zolta torebke i top w groszki

To jest nowy styl solarek
może nie mierz wszystkich jedna miara co? nie nosze żółtych klapeczek ani mini też nie, ale ok

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:11   #3147
miskowa
Zakorzenienie

Muszę się z wami podzielić dobrą wiadomością. Mieliśmy się z TŻ wyprowadzić z obecnego mieszkania i zaczęliśmy już poszukiwania, ale jakaś lipa ogólna na rynku, albo jakieś strasznie brzydkie, nie remontowane od kilkunastu lat, albo strasznie drogie. Załapałam już porządnego doła, że nic nie znajdziemy. Wczoraj powiedzieliśmy właścicielowi obecnemu, że się wyprowadzamy a on nam obniżył czynsz o 150zł, żebyśmy zostali, bo nas lubi (chociaż my jego nie) i chce, żebyśmy zostali. Także odszedł nam problem szukania i przeprowadzki, no i zawsze taniej, także super
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 14:12   #3148
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A co byś poleciał na wrzesień, jeżeli nei Egipt? Nie mam parcia na to państwo...
Ja tez nie mam parcia na kraje arabskie
Kurcze co bym poleciła- wszystko. Chorwację i Rodos i Kretę przepiekna wysepkę grecką Zakynthos, Majorkę, Maltę (moje marzenie).
Wiesz to zalezy co lubisz jak gwar dyskoteki itp to dobra jest Hiszpania (Costa Brava i Costa del Sol), Riwiera Olimpijska, Chlkidiki, Bulgaria (Zlote Piaski, Słoneczny Brzeg), Majorka. Mozesz wybrac spokojniejsze klimaty czyli walsnie Zakhyntos, spokojniesze mniejsze kurorty na Rodos czy Krecie, albo Chorwację czy Czarnogorę z przepięknymi widokami.
Trzeba brać pod uwagę gdzie jest połozony hotel bo możesz pojechac do najpiękniejszego miejsca na swiecie ale hotel bedzie w środku pustkowia i co pozostanie? leżenie na plaży czego ja nie znoszę.
Cięzko cos konkretnego doradzic bez chwili rozmowy w 4 oczy
Stary 2008-07-01, 14:24   #3149
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ines dam Ci jak najbardziej, wyślę na priva i dobra wiadomość - jest w samym centrum Warszawy , więc nie musisz jeździć 100 km
Tylko jedna kwestia, terminy....ciężko się do niej wbić, po prostu trzeba trochę poplanowac i będzie dobrze
Może coś mi sie uda zdziałać... Cały sierpień bede miała wolny . Tylko jak długo ona jeszcze w ciąży będzie? Bo jak juz urodzi to pewnie w pracy nieprędko zawita

Stary 2008-07-01, 15:12   #3150
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Może coś mi sie uda zdziałać... Cały sierpień bede miała wolny . Tylko jak długo ona jeszcze w ciąży będzie? Bo jak juz urodzi to pewnie w pracy nieprędko zawita

Długo, długo ale ważne żybyś się spotkała z nią tylko na konsultację, póżniej te jej dziewczyny spokojnie dadzą sobie radę , ja spotkałam się tylko raz z guru a później zleciła zabiegi i jestem happy Spoko będzie dobrze, jakby co to służę radą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości