Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 09:47   #3931
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

[quote=vixeen89;8061259]Święte słowa - Kuraku, Monochrome wie co mówi ^^ wystarczy spojrzeć na jej wpisy na NCJ

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
własnie Krytuś ty to jeszcze LO musisz wybrać a już zastanawiałaś isę mniej więcej nad profilem klasy?

Kuraku pisz tutaj śmiało, jak się wygadasz to ulży Ci Widze, że robisz postępy...Bardzo dobrze! Małymi kroczkami jest najlepiej...Nie ma sensu od razu rzucać się na głęboką wodę bo efekt bedzie odwrotny do zamierzonego.. BMI masz niziutkie więc myślę że kwestia tycia jest ważna - ze względów zdrowotnychNie pamiętam czy pisałaś...Ile masz lat? Bo domyślam się że pewnie też borykasz się z brakiem okresu (przy takim bmi). Może jednak warto pomyśleć z powrotem o wizycie u psychologa? zawsze łatwiej będzie z tego wyjść przy pomocy specjalisty

Kasik, wywal te wyrzuty, a dzisiaj jedz po prostu normalnie - nic nie ucinaj!

Krytiaa! być może wahania to były wtedy kiedy jadłaś więcej(solidne P)...Jak pisałaś.."przytyłam 0,6 kg..." - to było wahanie - np. duża kolacja wieczorem. Kochanie, proszę jeść więcej i troszkę może ogranicz rolki? Ale gratuuuluje metabolizmu zazdroszczę- teraz możesz wcinać wszystko i kiedy tylko chcesz
No właśnie nie wiem czy to wahanie a jeśli schudnę albo inaczej to ujme jeśli zobacze jeszcze mniej na wadze w piątek to będę jeszcze więcej jadła. Ale właśnie ja bardzo nie chce ograniczać rolek bo ja się wtedy świetnie bawie a nie myśle tylko o tym jak wyglądam i nie przejmuje się większością rzeczy głupich tak jak teraz z tym "schudnięciem" bo to wahania i tyle teraz doszłam do tego wniosku

A profil myślałam nad biol-chem albo coś z matmą nie wiem coś w tym kierunku bo z polskiego to nie czuje się mocna.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.

Edytowane przez Krytia
Czas edycji: 2008-07-01 o 12:12 Powód: dopisek
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 12:22   #3932
kurak020
Przyczajenie

kasik30 - Ech, no bez przesady... To nie było tak dużo! Normalny człowiek zje tyle na przekąskę. I skończ z tymi wyrzutami sumienia! Ja najchętniej moje wsadziłabym do kosza i wyrzuciła daleko, daleko... Wiesz dlaczego zjadłaś tego Big Maca? Bo był dobry, bo był smaczny, bo tak pięknie pachniał.... "Zaczełam krokietami potem były dwa kawałki placuczka a na koniec przed chwiłą zjadłam małe frytki i big maca i mam taaaaaakie wyrzuty...
Po co ja jadłam tego Big Maca??" Ano zjadłaś go, bo byłaś głodna! Bo miałaś apetyt, jak to mówi mój Tata. A w sprawie tego mojego nicka... A ja nawet lubię jak sie na mnie mówi Kurak. Kurak, Kuraczek, Kuruś....
Krytia - Dziękuję za wszelkie słowa pocieszenia. Wiesz, to nie będzie moje pierwsze tycie, więc reakcji ludzi mogę się spodziewać... Zapewne nikt wprost nie powie: O, ależ ty przytyłaś!!!!!! Nie no, masakra!. Nikt też nie będzie się wprost wypytywał, dlaczego tak przytyłam, czemu itp. Chociaż poprzednio tego właśnie się bałam. Bo u mnie w szkole raczej nie wiedzą, że mam anoreksję, chociaz mogą coś podejrzewać. Pamiętam jak kiedyś mój nauczyciel mówił coś o anorektyczkach i kilka dziewczyn tak znaczącą się na mnie spojrzało. Nie było to zbyt miłe... Ale cóż, i tak bywa... A u Ciebie nauczyciele i klasa wiedzą? Bo podejrzewać to na pewno podejrzewają. Jak się widzi takie chudzinki... A w sprawie Twoich rolek... Ja z kolei dużo przebywam na dworze, staram się nie myśleć o tym, ile zjadłam. I fakt faktem - to pomaga. No ale wiadomo, rolki też pomagają trochę spalić. Ale ci... Co tam
vixeen89 - No cóż, ostatnio szybko przytyłam, żarłam co popadnie i co mi to dało..? Miałam tą "docelową" wagę, ale po pół roku wszystko sie posypało. Dlatego teraz robiłam to stopniowo, powoli. Obecnie jedyne czego sie boję to obiadów. Boję się ryżu, kaszy, mięsa... Chociaż jest to przeciez mniej kaloryczne niż słodycze. A mimo tego słodycze zjadam, a tych nieszczęsnych ziemniaków się boję... Ale ostatnio obiecałam mojej siostrze, że pójdę z nią na pizzę. Więc musze się jakoś przełamać. I bynajmniej mi sie to uda. Musi się udać. Póki co zajadam teraz Kinder Bueno White. Pyyyyychotka (jak ja dawno tego nie jadłam....). A lat mam 14, więc młodziutka jestem. Z tego co pamiętam to chyba tyle co Krytia.

A dlaczego Wy zaczęłyście się odchudzać? I co Was skłoniło do leczenia? Czy byłyście hospitalizowane? Mam mnóstwo pytań, no ale cóż... Ciekawska jestem.
kurak020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 12:37   #3933
agness51
Zakorzenienie

Kuraku - trzymam kciuki,aby udało Ci się przytyć i nie bój się ziemniaków (mimo wszystko to warzywa przecież! ),ryżu,makaronów (jeśli wybierzesz razowy/brązowy to nawet zdrowiej) i super,że zjadłaś te Kinder Bueno ciesz się jego smakiem,i nie przejmuj się kaloriami,składem,musisz przytyć,przecież od tego zależy też Twoje zdrowie,a jesteś taka młodziutka,więc tym bardziej powinnaś jeść dużo,aby przytyć,bo potrzebujesz znacznie więcej energii

Jeśli chodzi o mnie - zaczęłam się odchudzać ponad 2 lata temu,ponieważ moja waga zaczęła sięgać 90kg w wieku ... 15 lat. I zrobiłam to z dnia na dzień,co było dla mojej rodziny i znajomych aż dziwne. Trochę chyba za szybko i zbyt dużo chudłam,bo straciłam okres,jednak teraz chyba powoli wraca on do normy,choć ... teraz największy problem to psychika,a nie nadwaga

Krytio - skoro masz tak dużo ruchu na rolkach,to postaraj się jeść jeszcze więcej bo inaczej to na pewno nie przytyjesz

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:30   #3934
kasik30
Raczkowanie

Vixeen ,kurczaczku dziękuję za słowa otuchy
Dzisiaj już jem normalnie
Stary 2008-07-01, 13:45   #3935
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Krytia nie przejmuj się komentarzami o policzkach. Ja też je często słyszałam, ale wiesz, że skoro są pełniejsze to lepiej dla nas napewno nikt mówiąc tak nie miał nic złego na myśli, wkońcu chwalili nas, że przytyłyśmy co było potrzebne
Kurak, ojej, masz tyle lat co ja.. IIkl gim czy III bdzie?
ekhem, wiesz, ja też tak mam, że wędliny nie zjem żadnej, chuda, tłusta - nieważne; nie zjem i tyle. Za to słodycze jem normalnie, a przecież wcale one zdrowsze nie są.. Świetnie, że zjadłaś tego KB to krok do przodu.
Kasik ojoj będzie co to ma znaczyć ' po co go jadłam' ? Ja ci daam świetnie że go zjadłaś, tak ma być. Wiesz jak moje koleżanki, które mają świetne szczupłe figury jadły na wycieczce? Najpierw chipsy, później hamburger, później jeszcze poszły do Mac Donalda i jadły, do tego śniadanko w domu i coś, co wzięły ze sobą na tą wycieczkę. I to wszystko zaledwie do godz. 12, a gdzie reszta dnia?

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:52   #3936
brak-nicka
Raczkowanie

Cytat:
Święte słowa - Kuraku, Monochrome wie co mówi ^^ wystarczy spojrzeć na jej wpisy na NCJ

No właśnie nie wiem czy to wahanie a jeśli schudnę albo inaczej to ujme jeśli zobacze jeszcze mniej na wadze w piątek to będę jeszcze więcej jadła. Ale właśnie ja bardzo nie chce ograniczać rolek bo ja się wtedy świetnie bawie a nie myśle tylko o tym jak wyglądam i nie przejmuje się większością rzeczy głupich tak jak teraz z tym "schudnięciem" bo to wahania i tyle teraz doszłam do tego wniosku

A profil myślałam nad biol-chem albo coś z matmą nie wiem coś w tym kierunku bo z polskiego to nie czuje się mocna.
Zazdroszczę Ci przemiany materii.

A co do liceum i profilu. Teraz idę do 3 klasy gimnazjum, a nie mam jeszcze pojęcia do jakiej pójdę szkoły.

Cytat:
Napisane przez kurak020 Pokaż wiadomość
kasik30 - Ech, no bez przesady... To nie było tak dużo! Normalny człowiek zje tyle na przekąskę. I skończ z tymi wyrzutami sumienia! Ja najchętniej moje wsadziłabym do kosza i wyrzuciła daleko, daleko... Wiesz dlaczego zjadłaś tego Big Maca? Bo był dobry, bo był smaczny, bo tak pięknie pachniał.... "Zaczełam krokietami potem były dwa kawałki placuczka a na koniec przed chwiłą zjadłam małe frytki i big maca i mam taaaaaakie wyrzuty...
Po co ja jadłam tego Big Maca??" Ano zjadłaś go, bo byłaś głodna! Bo miałaś apetyt, jak to mówi mój Tata. A w sprawie tego mojego nicka... A ja nawet lubię jak sie na mnie mówi Kurak. Kurak, Kuraczek, Kuruś....
Krytia - Dziękuję za wszelkie słowa pocieszenia. Wiesz, to nie będzie moje pierwsze tycie, więc reakcji ludzi mogę się spodziewać... Zapewne nikt wprost nie powie: O, ależ ty przytyłaś!!!!!! Nie no, masakra!. Nikt też nie będzie się wprost wypytywał, dlaczego tak przytyłam, czemu itp. Chociaż poprzednio tego właśnie się bałam. Bo u mnie w szkole raczej nie wiedzą, że mam anoreksję, chociaz mogą coś podejrzewać. Pamiętam jak kiedyś mój nauczyciel mówił coś o anorektyczkach i kilka dziewczyn tak znaczącą się na mnie spojrzało. Nie było to zbyt miłe... Ale cóż, i tak bywa... A u Ciebie nauczyciele i klasa wiedzą? Bo podejrzewać to na pewno podejrzewają. Jak się widzi takie chudzinki... A w sprawie Twoich rolek... Ja z kolei dużo przebywam na dworze, staram się nie myśleć o tym, ile zjadłam. I fakt faktem - to pomaga. No ale wiadomo, rolki też pomagają trochę spalić. Ale ci... Co tam
vixeen89 - No cóż, ostatnio szybko przytyłam, żarłam co popadnie i co mi to dało..? Miałam tą "docelową" wagę, ale po pół roku wszystko sie posypało. Dlatego teraz robiłam to stopniowo, powoli. Obecnie jedyne czego sie boję to obiadów. Boję się ryżu, kaszy, mięsa... Chociaż jest to przeciez mniej kaloryczne niż słodycze. A mimo tego słodycze zjadam, a tych nieszczęsnych ziemniaków się boję... Ale ostatnio obiecałam mojej siostrze, że pójdę z nią na pizzę. Więc musze się jakoś przełamać. I bynajmniej mi sie to uda. Musi się udać. Póki co zajadam teraz Kinder Bueno White. Pyyyyychotka (jak ja dawno tego nie jadłam....). A lat mam 14, więc młodziutka jestem. Z tego co pamiętam to chyba tyle co Krytia.

A dlaczego Wy zaczęłyście się odchudzać? I co Was skłoniło do leczenia? Czy byłyście hospitalizowane? Mam mnóstwo pytań, no ale cóż... Ciekawska jestem.
Jeszcze jakieś 3 lata temu byłam bardzo chuda z natury. Moje bmi wynosiło ok. 13/14.
Po jakimś czasie dużo przytyłam. Jak się później przypadkiem okazało spowodowane to było moją niedoczynnością tarczycy. Odchudzać się zaczęłam, bo nie mogłam znieść tekstów mojej rodziny...
Nie byłam hospitalizowana ani nie podjęłam się leczenia.

Przytyłam 1,5 kg przez napady. Źle się z tym czuję i mam ochotę przejść na R, ale wiem, że to by pogorszyło moją sytuację. Na razie muszę odzyskać okres...
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:03   #3937
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Vixeen ,kurczaczku dziękuję za słowa otuchy
Dzisiaj już jem normalnie
No brawooo i oby normalnie było przez cały dzień

Agness jak tam? dobrze?

Kurczaczku/ Kuraczku (nie wiem które lepsze) w cyklu moja historia pisałam chyba nawet niedawno. Nie byłam hospitalizowana.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-01, 14:07   #3938
agness51
Zakorzenienie

Krytuś - szczerze mówiąc to sama nie wiem. Od paru dni jakoś mniej się skupiam na jedzeniu,po prostu jem co tam sobie wyliczę i wykalkuluję,i choć jest duużo produktów,przed którymi mam opory to jakoś mnie nie ciągnie do słodyczy zbytnio,tym lepiej dla mnie . Skuszę się na lody,czy płatki śniadaniowe,które mają cukier,ale wielu potraw nadal się boję ...
Ale i tak się cieszę,że jakoś mniej o żarciu myślę niż wcześniej .

A jak u Ciebie Krytuś?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-01, 14:14   #3939
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Krytuś - szczerze mówiąc to sama nie wiem. Od paru dni jakoś mniej się skupiam na jedzeniu,po prostu jem co tam sobie wyliczę i wykalkuluję,i choć jest duużo produktów,przed którymi mam opory to jakoś mnie nie ciągnie do słodyczy zbytnio,tym lepiej dla mnie . Skuszę się na lody,czy płatki śniadaniowe,które mają cukier,ale wielu potraw nadal się boję ...
Ale i tak się cieszę,że jakoś mniej o żarciu myślę niż wcześniej .To i tak dobrze

A jak u Ciebie Krytuś?
A czego się najbardziej boisz?

Dobrze u mnie chociaż jedna rzecz mi się nie spodobała jaką zrobiłam ale nieważne
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-01, 14:17   #3940
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
iza_wiosenna - Dziękuje bardzo za te wszystkie słowa. Cóż... Mojego jadłospisu wolę tu nie wklejać, trudno w ogóle nazwać go jadłospisem... Staram się jeść, ale mam narazie bardzo skurczony żołądek i wiadomo - są to mniejsze porcje. Porcje zaczęłam zwiększać gdzieś od ok. miesiąca, może więcej. Stopniowo, powolutku... Odtrąciłam na bok jabłka traktowane jako posiłek (ech, szkoda gadać...) i powoli zaczęłam je zastępować jogurtami (wielki sukces - owocowe), raz kupiłam kaszkę Smakiję zjedzoną z wielkim bólem, ale zjedzoną. No i później stopniowo, coraz więcej... Kaszki, budynie, jogurty. Kolejny wielki sukces - zamiast otrębów prawdziwe, słodkie płatki. No i słynne crunchy. A obecnie... Ostatnio dzięki mojemu Tacie przekonałam sie do bananów. No i nareszcie wprowadziłam troche ciemnego pieczywa, sery. Największy sukces - tydzień temu pierwszy raz od... od bardzo długiego czasu zjadłam słodycze. Narazie tak to wygląda. Staram sie zwiększać. Powoli, ale ze skutkiem. A dzisiaj dzięki mojej siostrze było trochę czekolady, placka...
EwelkaaS - Ja również widzę różnicę pomiędzy tą dawną "Mną" i tym dzisiejszym "Kurakiem". A powrót do normalności... Bardzo tego pragnę, ale z z jednej strony boje się tego. Czasy sprzed ED były już dawno temu, prawie ich nie pamiętam. No i przez ten czas ED stało sie dla mnie taką jakby tarczą przed wszystkimi smutkami, przed zwykłym życiem... Ech, trudno to wytłumaczyć... A moje BMI jest narazie w granicach 14.0. Wagę staram sie omijać.
Krytia - Sama kwestia tycia nie jest nawet aż tak ważna. Chodzi mi o akceptację. Boję się, że tego "nowego ciała" ja po poprostu nie zakaceptuję. Boję się reakcji ludzi. Tych komentarzy " o, jaka zaokrąglona buźka, no nareszcie jesz normalnie, no jaki brzuszek, nóżka" itp... Ale co tu będę pisała - pewnie miałyście podobnie...
monochrome - Do psychologa nie chodzę, chociaż wiem, że jest to mój wielki błąd. Kiedyś byłam i ... no cóż, na tym się skończyło.
też omijam wagę szerkoim łukiem

a każda przełamana bariera to wielki sukces wiesz, na sto % zaakceptujesz siebie z tymi dodatkowymi kg, bo powiem Ci, że zwykle ich nie widać, po prostu wygląda się zddrowiej

Cytat:

Dziewczyny ja nie umiem utrzymać wagi, schudłam ale to mogą być wahania
dużo schudlas? widzisz wiedzialam ze tak będzie, teraz na 3000 będziesz chudnąć

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:23   #3941
Bbasiulka
Raczkowanie

Oj Krytuś mało wczoraj zjadłaś bardzo mało jak do takiego wysiłku... Jak szalejesz na rolkach szalej i z jedzonkiem.. aby wyrównać

A ja.. dziś znowu sie pokłóciłam z bratem... oj a rodzice dopiero wracają w piątek..

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:25   #3942
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
A czego się najbardziej boisz?

Dobrze u mnie chociaż jedna rzecz mi się nie spodobała jaką zrobiłam ale nieważne
Znów się boję węgli wieczorem,jogurtów smakowych,TŁUSZCZU w potrawach,piwa zaczęłam się bać,bo miałam wrażenie,że jak je piłam to mi brzuch rósł,boję się białego pieczywa/mąki/makaronu,no i boję się teraz strasznie zjeść nawet batona,jak mam ochotę (bo węgle proste,słodycze )

Stary 2008-07-01, 14:25   #3943
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Oj Krytuś mało wczoraj zjadłaś bardzo mało jak do takiego wysiłku... Jak szalejesz na rolkach szalej i z jedzonkiem.. aby wyrównać

A ja.. dziś znowu sie pokłóciłam z bratem... oj a rodzice dopiero wracają w piątek..
a byłaś w kinie?

no właśnie Krytia, teraz to już trochę przzeszłaś w skrajność - jadłaś tak dużo a wczoraj bardzo mało, kolacja to była komedia, pisałam Ci to zresztą...

Stary 2008-07-01, 14:28   #3944
schism_
Zadomowienie

Zgłaszam się w topicu

U mnie jako tako.

Waga od chwili przyjazdu pokazuje przy tych 170 centymetrach wzrostu 43,5 -44kg ,dzis acz baterie jej siadają :P Wymiary w (zdrowym )udzie są niezmienne-46 , w talii przybyło do 64 o_O , mierzoną miałam procentową zawartość tłuszczu i wyszło 14%, czyli w normie .
Jem więcej niż kiedyś , te 2000-2400 dużo słodyczy,w sumie to na co mam ochotę. Fakt problemy z odczuwaniem smaku i inne związane z nowiutkim podniebieniem pozostają ,przez co jem nie tyle gdy czuję chcicę ę,ale z nudów,bo wypada . Chwilami wyrzuty są (bo niezdrowo,bo tak i siak ),ale zabijam je myślą o pioruńskim metabolizmie i potrzebą energii na zdrowienie
I tak będzie do 15 lipca,gdy w Wawie ogłoszą wyrok czy dopierdala...ją roczną chemię i naświetlania czy nie . Potem w zależności czy nie za bardzo nie otłuszczą sie newralgiczne punkty-tyłek,uda,brzuch skoryguję to, dodając więcej ruchu, tańca i ćwiczeń na ww partie. Ot dla lepszej kondycji i żeby nie wymieniać pokaźnej garderoby w rozmiarze S/34 Na co nie mam ani ochoty ani generalnie finansów
Poza tym stwierdzam,że czuję się bardziej hmmm wolniejsza,pełniejsza energii (w tempie ekspresowym dochodzę do siebie po operacyjnym kongu), wzrosło libido tudzież zainteresowanie osobnikami płci przeciwnej _^_

Oczywiście nadal jestem w kropce ,co dalej. W sensie wyboru studiów. Przyjęta jestem na prywatną (i najlepszą ,najbardziej wymagającą w województwie)uczelnię, kierunek ;'Media i Komunikacja Międzykulturowa' , przyszłościowy,interesują cy,kształcący,
kusi też uniwersyteckie Kulturoznawstwo, bardzo lajtowe i bezpłatne ponad to kopalnia bezrobocia niestety :P W wirtualnym przeliczniku z wynikami:
70% z polskiego rozszerzonego
51% z ang. rozsz
48%wosu rozsz.
średnio "fajnymi"
wyszło mi 89,4 punktów przy maksymalnym progu do 150, czyli szanse marne ,zwłaszcza,że chętnych dużo

Niby mam czas,ale
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:30   #3945
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
też omijam wagę szerkoim łukiem

a każda przełamana bariera to wielki sukces wiesz, na sto % zaakceptujesz siebie z tymi dodatkowymi kg, bo powiem Ci, że zwykle ich nie widać, po prostu wygląda się zddrowiej

dużo schudlas? widzisz wiedzialam ze tak będzie, teraz na 3000 będziesz chudnąć
Nie tak dużo tylko te 0,6kg które zacytowała Vixeen że kiedyś przytyłam. A skąd wiesz że jem 3000? ja nie wiem ale chyba coś koło tego
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-01, 14:30   #3946
Bbasiulka
Raczkowanie

Byyyłam w kinie... i na lodach w kinie.. a potem po dziewczyny mama jednej przyjechała więc w kfc nie wypaliło... ale i tak było fajnie... ja na miejscu Krytii miałabym wyrzuty że tyle jeździłam -.- ale ja to ja... ja jestem dziwna

Stary 2008-07-01, 14:36   #3947
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Zgłaszam się w topicu

U mnie jako tako.

Waga od chwili przyjazdu pokazuje przy tych 170 centymetrach wzrostu 43,5 -44kg ,dzis acz baterie jej siadają :P Wymiary w (zdrowym )udzie są niezmienne-46 , w talii przybyło do 64 o_O , mierzoną miałam procentową zawartość tłuszczu i wyszło 14%, czyli w normie .
Jem więcej niż kiedyś , te 2000-2400 dużo słodyczy,w sumie to na co mam ochotę. Fakt problemy z odczuwaniem smaku i inne związane z nowiutkim podniebieniem pozostają ,przez co jem nie tyle gdy czuję chcicę ę,ale z nudów,bo wypada . Chwilami wyrzuty są (bo niezdrowo,bo tak i siak ),ale zabijam je myślą o pioruńskim metabolizmie i potrzebą energii na zdrowienie No bo potrzebujesz duuuuuużo energii by zdrowieć i (rosnąć )
I tak będzie do 15 lipca,gdy w Wawie ogłoszą wyrok czy dopierdala...ją roczną chemię i naświetlania czy nie . Nie będzie tak źle może akurat nie będziesz jej potrzebowała.
Potem w zależności czy nie za bardzo nie otłuszczą sie newralgiczne punkty-tyłek,uda,brzuch skoryguję to, dodając więcej ruchu, tańca i ćwiczeń na ww partie. Ot dla lepszej kondycji i żeby nie wymieniać pokaźnej garderoby w rozmiarze S/34 Na co nie mam ani ochoty ani generalnie finansów
Poza tym stwierdzam,że czuję się bardziej hmmm wolniejsza,pełniejsza energii (w tempie ekspresowym dochodzę do siebie po operacyjnym kongu), wzrosło libido tudzież zainteresowanie osobnikami płci przeciwnej _^_

Oczywiście nadal jestem w kropce ,co dalej. W sensie wyboru studiów. Przyjęta jestem na prywatną (i najlepszą ,najbardziej wymagającą w województwie)uczelnię, kierunek ;'Media i Komunikacja Międzykulturowa' , przyszłościowy,interesują cy,kształcący,
kusi też uniwersyteckie Kulturoznawstwo, bardzo lajtowe i bezpłatne ponad to kopalnia bezrobocia niestety :P W wirtualnym przeliczniku z wynikami:
51% z ang. rozsz
48%wosu rozsz.
średnio "fajnymi"
wyszło mi 89,4 punktów przy maksymalnym progu do 150, czyli szanse marne ,zwłaszcza,że chętnych dużo

Niby mam czas,ale
Zawsze masz szansę się dostać
Wiosenko tak wiem moja wczorajsza kolacja to była istna komedia prawie same owoce
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-01, 14:38   #3948
agness51
Zakorzenienie

Przed chwilą dowiedziałam się czegoś co mnie kompletnie załamało. A za chwilę miałam wychodzić spotkać się z koleżanką. Odechciało mi się,ale udam,że wszystko jest w porządku.
Teraz to już w ogóle mam doła. Nie chodzi o TŻ-ta,choć w tym momencie to jeszcze bardziej mi go brakuje.
Chodzi o mnie ale nie będę Was zanudzać moimi problemami nie martwcie się
może wyjdę z tego dołka ...

Stary 2008-07-01, 14:40   #3949
Bbasiulka
Raczkowanie

Aguuś .. co jest ?

Stary 2008-07-01, 15:33   #3950
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Nie tak dużo tylko te 0,6kg które zacytowała Vixeen że kiedyś przytyłam. A skąd wiesz że jem 3000? ja nie wiem ale chyba coś koło tego
mam nadzieję, że dziś już zjesz więcej. fajnie, tyle jeść i chudnąć kurczę.

Stary 2008-07-01, 15:41   #3951
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz reakcja ludzi jak przytyłam była taka że niektórzy chłopcy przestali sobie ze mnie żartować, a nawet zaczęli się do mnie normalnie odzywać. Dziewczyny teraz są całkiem spoko. Jedyne z komentarzy to słysze o swoją twarz że znów mam policzki, rumieńce i się pełniejsza stała ale nikt nie rzucił hasłem nic na temat moich nóg i brzucha raz się zdarzyło o tyłku ale to nie był chyba zgryźliwe.
Więc reakcja ludzi u ciebie może być podobna i oni będą się cieszyć że już nie wyglądasz jak taki ''szkielecik' ale nawet jak przytyjesz 6kg to i tak będziesz chudziutka

Tak apropo. Będąc na mieście przypatrywałam sie różnym dziewczynom- brzydkim , ładnym, grubym i chudym. I wiecie co? Ta chuda i tak xle wyglądała, bo była brzydka, a ta ładna i tak była bardzo atrakcyjna chodzisz miała wcale nie za mało tłuszczyu na brzuchu. I inni też tak patrzą, a wręcz przesadna chudosc jest nieestetyczna i razi, nie wzbudza sympatii ludzi. Krytus i tak jestes chudzinka, chodzi tylko o porównnie obecnego wyglądu z tym chorobliwym, annie do innych osób

Cytat:
Zgłaszam się w topicu

U mnie jako tako.

Jem więcej niż kiedyś , te 2000-2400 dużo słodyczy,w sumie to na co mam ochotę. Fakt problemy z odczuwaniem smaku i inne związane z nowiutkim podniebieniem pozostają ,przez co jem nie tyle gdy czuję chcicę ę,ale z nudów,bo wypada . Chwilami wyrzuty są (bo niezdrowo,bo tak i siak ),ale zabijam je myślą o pioruńskim metabolizmie i potrzebą energii na zdrowienie
I tak będzie do 15 lipca,gdy w Wawie ogłoszą wyrok czy dopierdala...ją roczną chemię i naświetlania czy nie . Potem w zależności czy nie za bardzo nie otłuszczą sie newralgiczne punkty-tyłek,uda,brzuch skoryguję to, dodając więcej ruchu, tańca i ćwiczeń na ww partie. Ot dla lepszej kondycji i żeby nie wymieniać pokaźnej garderoby w rozmiarze S/34 Na co nie mam ani ochoty ani generalnie finansów

51% z ang. rozsz
48%wosu rozsz.
średnio "fajnymi"

Niby mam czas,ale
Tak wygląda, że będe zdawać dokładnie te same przedmioty i tez wszytkie rozszerzone. I tak zastanawiam sie, czy warto? Bo podobno tylko 2% osób zdających maturę pisze roszerzony polak, a wos w tym roku był okropnie trudny. a jak angileski, tez ciężki bardzo?

Vixeen i Wiosenko bardzo Wam Kochane dziękuję. Przesyłam Wam cieplutkie buziaczki
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 17:20   #3952
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Przed chwilą dowiedziałam się czegoś co mnie kompletnie załamało. A za chwilę miałam wychodzić spotkać się z koleżanką. Odechciało mi się,ale udam,że wszystko jest w porządku.
Teraz to już w ogóle mam doła. Nie chodzi o TŻ-ta,choć w tym momencie to jeszcze bardziej mi go brakuje.
Chodzi o mnie ale nie będę Was zanudzać moimi problemami nie martwcie się
może wyjdę z tego dołka ...
Agaco się stał
Cytat:
mam nadzieję, że dziś już zjesz więcej. fajnie, tyle jeść i chudnąć kurczę.
Ale ja chyba nie chune chociaż 2 cm z brzucha poszło od ostatniego mierzenia rano.

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Tak apropo. Będąc na mieście przypatrywałam sie różnym dziewczynom- brzydkim , ładnym, grubym i chudym. I wiecie co? Ta chuda i tak xle wyglądała, bo była brzydka, a ta ładna i tak była bardzo atrakcyjna chodzisz miała wcale nie za mało tłuszczyu na brzuchu. I inni też tak patrzą, a wręcz przesadna chudosc jest nieestetyczna i razi, nie wzbudza sympatii ludzi. Krytus i tak jestes chudzinka, chodzi tylko o porównnie obecnego wyglądu z tym chorobliwym, annie do innych osób No tak ale nawet jak troche przytyjesz to i tak nie bedzie tego jakoś baaaardzo mocno widac

Tak wygląda, że będe zdawać dokładnie te same przedmioty i tez wszytkie rozszerzone. I tak zastanawiam sie, czy warto? Bo podobno tylko 2% osób zdających maturę pisze roszerzony polak, a wos w tym roku był okropnie trudny. a jak angileski, tez ciężki bardzo?

Vixeen i Wiosenko bardzo Wam Kochane dziękuję. Przesyłam Wam cieplutkie buziaczki
Dla wszystkich.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-01, 17:51   #3953
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Tak apropo. Będąc na mieście przypatrywałam sie różnym dziewczynom- brzydkim , ładnym, grubym i chudym. I wiecie co? Ta chuda i tak xle wyglądała, bo była brzydka, a ta ładna i tak była bardzo atrakcyjna chodzisz miała wcale nie za mało tłuszczyu na brzuchu. I inni też tak patrzą, a wręcz przesadna chudosc jest nieestetyczna i razi, nie wzbudza sympatii ludzi.
Otóż to osobiście znam kilka dziewczyn, które widać, że mają nadwagę a pomimo niej są napradę aktrakcyjne i piękne, a kilka bardzo chudych z natury, które zbytnio swym wyglądem nie przyciągają.
Krytiaa kochanie Wiosenka racje ma- ty nawet przy 3000 kcal chudniesz i co mogę ci powiedzieć ? Że metabolizmu ci zazdroszczęę !
Agness powiesz nam co się stało, czy sprawa raczej osobista i nie możesz ?
Basiulka na jakim filmie byłaś ? świetnie, że się dobrze bawiłaś

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 18:38   #3954
schism_
Zadomowienie

Toffiee- Angielski jak dla mnie był średniawy. Zaprzątałam se w trakcie egzaminu myśli rozterkami natury uczuciowej toteż doszedł mętlik w głowie i straciłam z 14 punktów za 'korektę' poprawnych odpowiedzi ... Wos, mega pokręcony ,na Polskim przesadzili z pytaniami testowymi. Tak btw.iąt ludzie z mej humanistycznej klasy,piszący go na poziomie podstawowym ,niby dobrzy uczniowie,napisali go na 30-40 % ,all przez źle sformułowany temat wypracowania .
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 18:54   #3955
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
monochrome - Do psychologa nie chodzę, chociaż wiem, że jest to mój wielki błąd. Kiedyś byłam i ... no cóż, na tym się skończyło.
Może poszukasz kogoś? Ten błąd bardzo łatwo naprawić. Na pewno będzie Ci lżej.

Cytat:
Wiesz reakcja ludzi jak przytyłam była taka że niektórzy chłopcy przestali sobie ze mnie żartować, a nawet zaczęli się do mnie normalnie odzywać. Dziewczyny teraz są całkiem spoko. Jedyne z komentarzy to słysze o swoją twarz że znów mam policzki, rumieńce i się pełniejsza stała ale nikt nie rzucił hasłem nic na temat moich nóg i brzucha raz się zdarzyło o tyłku ale to nie był chyba zgryźliwe.
Więc reakcja ludzi u ciebie może być podobna i oni będą się cieszyć że już nie wyglądasz jak taki ''szkielecik' ale nawet jak przytyjesz 6kg to i tak będziesz chudziutka

Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania.

[quote=Krytia;8061574]
Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Święte słowa - Kuraku, Monochrome wie co mówi ^^ wystarczy spojrzeć na jej wpisy na NCJ

Matma jest super. Ja chodziłam do matfiza, ale potem nagle mi się odwidziało i poszłam na prawo.

Cytat:
Napisane przez brak-nicka Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci przemiany materii.

A co do liceum i profilu. Teraz idę do 3 klasy gimnazjum, a nie mam jeszcze pojęcia do jakiej pójdę szkoły.

Jeszcze jakieś 3 lata temu byłam bardzo chuda z natury. Moje bmi wynosiło ok. 13/14.
Po jakimś czasie dużo przytyłam. Jak się później przypadkiem okazało spowodowane to było moją niedoczynnością tarczycy. Odchudzać się zaczęłam, bo nie mogłam znieść tekstów mojej rodziny...
Nie byłam hospitalizowana ani nie podjęłam się leczenia.

Przytyłam 1,5 kg przez napady. Źle się z tym czuję i mam ochotę przejść na R, ale wiem, że to by pogorszyło moją sytuację. Na razie muszę odzyskać okres...
Dokładnie, Zdrowe Jest Najważniejsze! Współczuję tej tarczycy, to są takie męczące choroby.

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość

Zleci szybciutko, pogodzicie się też szybciutko.

Cytat:
Zgłaszam się w topicu

U mnie jako tako.

51% z ang. rozsz
48%wosu rozsz.
średnio "fajnymi"

Niby mam czas,ale
Schism, już to pisałam, ale jestem niesamowicie dzielna, podziwiam Cię. Jak byłam w tym roku w szpitalu, to tak na dobrą sprawę nic mi poważnego nie było, a żałośnie panikowałam. Na Twoim miejscu poszłabym na ten pierwszy kierunek, ze względu właśnie na ową przysłowiowość. A na kulturoznawstwie same baby poza tym.
Powodzenia i zdrowia życzę.

Dziewczyny, a ja byłam dzisiaj pierwszy dzień na praktykach w kancelarii. Mam nadzieję, że bardzo się nie zbłaźniłam. Jak wróciłam to tata czekał z tak wypasionym obiadem, że cała w środku skakałam z radości, że tak w miarę wyszłam z ED. I w ogóle życie jawi mi się jako wielce barwne i wesołe, ot co! ^^
Stary 2008-07-01, 19:01   #3956
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Toffiee- Angielski jak dla mnie był średniawy. Zaprzątałam se w trakcie egzaminu myśli rozterkami natury uczuciowej toteż doszedł mętlik w głowie i straciłam z 14 punktów za 'korektę' poprawnych odpowiedzi ... Wos, mega pokręcony ,na Polskim przesadzili z pytaniami testowymi. Tak btw.iąt ludzie z mej humanistycznej klasy,piszący go na poziomie podstawowym ,niby dobrzy uczniowie,napisali go na 30-40 % ,all przez źle sformułowany temat wypracowania .
też to słyszałam. I kurczę, ja też chcę zdawać polski rozszerzony, angielski rozszerzony i WOS właśnie ale ja wosu nie lubię więc myślę nad biologią rozszerzoną a potem psychologia acz w sumie się waham bo jak ktoś nie do końca normalny czyli ja mógłby pomagać innym?

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość

Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania.

dużo?

Dziewczyny, a ja byłam dzisiaj pierwszy dzień na praktykach w kancelarii. Mam nadzieję, że bardzo się nie zbłaźniłam. Jak wróciłam to tata czekał z tak wypasionym obiadem, że cała w środku skakałam z radości, że tak w miarę wyszłam z ED. I w ogóle życie jawi mi się jako wielce barwne i wesołe, ot co! ^^
ja też myślałam o prawie, ale skutecznie odstraszyła mnie historie rozszerzona a tak chciałabym być advocat... yyy adwokatem hihi ale jestem głupia, ja nie mogę na pewno się nie zbłaźniłaś - Ty?! taka zdolniacha???? a obiadku zazdroszczę

Krytia, no to na pewno schudłaś - 2 cm to dużo. bierz się za siebie!

a wiecie ja dziś byłam u fryzjera kurczę nie poznaję się w lustrze, aaaaaaaaaa... niby fajnie cała rodzina mówi, że super, ale nie mogę się do siebie przyzwyczaić i jutro pewnie nie wyjdę z domu bo będę sobie wmawiać, że wszyscy na mnie patrzą i się ze mnie śmieją bo tak będzie

Stary 2008-07-01, 19:02   #3957
Madlen898
Raczkowanie

Hej dziewczynki

Nie wszytski Was jeszcze dodalam do znajomych na n-k, bo cos mi nawala teraz. A te ktore mi nie podaly swoich kont prosze o wyslanie

Dzisiaj bylam na randce. I bylo bardzo fajnie

Aguś co sie stalo? Prosze powiedz. Moze cos poradzimy, moze wcale nie jest tak zle? Tzrymaj sie kochana

Toffiee musisz przytyc, musisz wyzdrowiec. Nie powzwol, zeby te lata, kiedy jestes mloda, sliczna sie zmarnowaly. Moze sprobuj jesc wiecej i nie waz sie? Nie bedziesz sie niepotrzebnie denerwowac... Mysle, ze nawet jak przytyjesz 5kg i wiecej, to nie bedzie absolutnie nic widac.

Kuraczku to takie straszne, ze w wieku 14 lat tak bardzo wpadlas w sidla anoreksji. Mysle, ze powinnas jak najszybciej zapisac sie do psychologa... Samej bedzie Ci bardzo ciezko sie z tym uporac. Ale widze, ze sie starasz, to jest najwazniejsze No i muisz isc z siostra na pizze, obiecalas i juz

Kasiu kochana To co zjadlas to jest bardzo malo, nie powinnas miec zadnych wyrzutow, kompletnie zadnych... Myslalas, zeby pojsc do psychologa? Jestes bardzo ladna dziewczyna, zupelnie bez sensu sie tak zadreczasz...

Krytia ja rowniez zazdroscze metabolizmu!: jupi:

Schism mam nadzieje, ze z Twoim zdrowiem bedzie wszystko dobrze Kuruj sie, jedz pieknie i mysl pozytywnie. Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki. A ten kierunek z mediami wydaje sie byc bardzo interesujacy

Vixeen Ty jestes taka pozytywna duszyczka tutaj Jak tam Twoje samopoczucie? Mam nadzieje, ze juz troche lepiej. Gratluje zdania matury (tak pieknego zdania!). Zgadzam sie z Iza, Ty po prostu jestes zdolna

Ewelko wg mnie tez jadlospis jest skromniutki Co prawda sa tam jakies slodycze, ale ogolnie to malo jesz. Nie dziwie sie, ze w ogole na tym nie tyjesz, powinnas uwazac, zebys ie schudla. Mysle, ze spokojnie mozesz cos dorzucic, jakies tresciwsze obiady itd. Jak tam sytuacja ze znajomymi? Juz troche lepiej?

EDIT Izus skoro inni mowia, ze ladnie wygladasz, to na pewno tak jest! Rozkazuje Ci isc jutro po miescie i pokazywac wszytskim swoja sliczna nowa fryzure!
I msyel, ze jestes wprost idealna osoba na satnowisko psychologa Taka wrazliwa, wspolczujaca, pomocna Po prostu ideal

Dziewczyny co u Was?
Stary 2008-07-01, 19:04   #3958
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Nie wszytski Was jeszcze dodalam do znajomych na n-k, bo cos mi nawala teraz. A te ktore mi nie podaly swoich kont prosze o wyslanie

o kurczę, kurczę ale super! jak było i kto jest tym szczęśliwcem ?

a co do Krytii nie wiem czy takie " jupi " bo Krytia chudnąć nie może co - 39 kg znów?

Stary 2008-07-01, 19:09   #3959
agness51
Zakorzenienie

Dziewczyny ... mogłabym Wam powiedzieć o co chodzi,ale ... pewnie się domyślacie. Jedno zdanie podziałało na mnie tak bardzo,że dzisiaj już bez żadnych lodzików itp,na dodatek wsiadłam na rowerek ... możecie myśleć sobie,że jestem głupia,że robię to specjalnie,aby zwrócić na siebie uwagę ... ale przysięgam,że tak nie jest ... nie wytrzymałam psychicznie. Zjadłam niedawno kolację i koniec na dzisiaj.
Opory przed jedzeniem się jeszcze większe zrobiły.

Wybaczcie,że nie odpiszę żadnej z Was.
Nie mam siły.

Stary 2008-07-01, 19:12   #3960
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
też to słyszałam. I kurczę, ja też chcę zdawać polski rozszerzony, angielski rozszerzony i WOS właśnie ale ja wosu nie lubię więc myślę nad biologią rozszerzoną a potem psychologia acz w sumie się waham bo jak ktoś nie do końca normalny czyli ja mógłby pomagać innym?

ja też myślałam o prawie, ale skutecznie odstraszyła mnie historie rozszerzona a tak chciałabym być advocat... yyy adwokatem hihi ale jestem głupia, ja nie mogę na pewno się nie zbłaźniłaś - Ty?! taka zdolniacha???? a obiadku zazdroszczę

Krytia, no to na pewno schudłaś - 2 cm to dużo. bierz się za siebie!

a wiecie ja dziś byłam u fryzjera kurczę nie poznaję się w lustrze, aaaaaaaaaa... niby fajnie cała rodzina mówi, że super, ale nie mogę się do siebie przyzwyczaić i jutro pewnie nie wyjdę z domu bo będę sobie wmawiać, że wszyscy na mnie patrzą i się ze mnie śmieją bo tak będzie
Masz może jakieś zdjęcie? Idę o zakład, że wszyscy będą się gapić, bo będzie miło dla oka.

Prawo jest fajne, warto się pomęczyć z historią, potem do niej już nie wracamy (chyba że w takich interesujących formach jak prawo rzymskie). Jak szłam na studia, to byłam przerażona, że się zanudzę na śmierć, ale kocham te paragrafy wszystkie.

Ale schudłam kilogram przez tę sesję durną. :| Nic, teraz u rodziców nadrobię.

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Wow, super. Gratuluję.

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości