|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Wszystkie ładne, i Nina i Nadia na mojej liście. Nikodem tez fajny ale już jest w rodzinie. Ale o imionach jeszcze nie myśle, choć jeśli będzie chłopiec to chyba będę losować bo naprawdę nic mi się nie podoba.
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Nawet 1/4 nie zjadlam
A co do imion to kompletnie nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Radena myślałam o Tobie
wchodzę a tu już Twoja relacja. Gratuluję, najważniejsze, że dziecko zdrowe i nie ma powodów do zmartwień też nie pytałam o płeć, ale do połówkowego wytrzymam ![]() Ja też już mam typy dla chłopca i dziewczynki
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się umówiłam na usg połówkowe 20.02 to będzie 21tc (20+4) Mozna wpisać w kalendarz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Wandzia albo Władek
jeszcze myśleliśmy o Florentynie albo Florianie, Florkę wymyśliły dzieci bo bardzo lubią bajkę i książki o ryjówce Florce ale Antonina też ma u nas literackie podłoże, syn uwielbiał Plastusia .
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Wandzia, Florentyna i Florian piękne!
Władek dla mnie nie jest taki nietypowy, bo miałam w podstawówce w klasie bliźniaki Jadwigę i Władysława i jeszcze jednych Adama i Ewę Nawiasem mówiąc zawsze mi jakoś nie leżały te połączenia.
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Radena super, że dzieć zdrowy! Gratuluję !
Blanka to tak jaku nas, Nikoś 😉😉 z tym, że u Ciebie już prawie pewna Nina, a ja jeszcze Blanki z głowy nie wyrzucam 😍 może kolejna bedzie córa 😊 Patrycja pychaaa 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda, po prostu trzeba lubić takie starodawne imiona, chociaż te wracają to sporo osób nie jest jeszcze przekonanych
. Moja Helena nadal wywołuje szok jak ktoś usłyszy ;-) chociaż ja mam na placu już Tadka, Henia i Zosię więc Helka pasuje do towarzystwa ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Jadzia i Władek jak para królów ! U mnie w rodzinie jest rodzeństwo Adam i Ewa, 2 lata różnicy, podobno zestawienie imion nie ma nic wspólnego z Biblią ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Folinka u Was też już krążą myśli wokół imienia? czy czekacie na koniec stycznia na połówkowe?
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
My do chłopca kompletnie nie mamy opcji.. Mama mi mówiła że skoro podoba mi się dla dziewczynki Milena to jak będzie chłopak to może być Milan ale jakoś takie dziwne imię. Nikodem też ładnie ale tż pewnie zaprzeczy, najwyżej stanie na Kamilu jedyne które z nikim mi się nie kojarzy i brzmi normalnie..
Mimo, że lekarz skłaniał się bardziej ku chłopcu to mamy jeszcze nadzieję że będzie Milena. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raczej jest bardzo ciepłą osóbką, taką śmieszką .U Was jeszcze nic nie jest przesądzone, nieraz na połówkowym nie sprawdziły się proroctwa z ug
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie mam jeszcze żadnych typów, pomimo że nie znamy jeszcze płci to mąż i córa mówią od samego początku że to będzie Kamil😃
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Ja narazie co do płci nie mam pojęcia, może 30 na wizycie coś będzie widać, a jak nie to w genetycznych za 2 tyg już na 100 proc. Bardzo chcialabym dziewczynkę, ale jak patrzę na jakieś rzeczy to jakoś do chłopięcych mnie ciągnie. Milena to tez kiedyś był mój typ, potem Alcja, potem lLilka. Z chłopięcych podobały mi się kiedyś Tymon i Maks ale teraz to jak narazie nic.
|
|
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
super 😙
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hah no zobaczymy na kolejnym USG co gin zobaczy, na ile się sprawdza jej domysły 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#678 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj już się uspokoiłam, dzisiaj minął tydzień od UG i lekarz powiedział że jeśli pappa wyjdzie nie ciekawa to do tygodnia będą do mnie dzwonić i nikt się nie odezwał, a po ostatnich wydarzeniach na wątku strasznie się bałam że coś będzie nie tak i w sumie żałowałam że ten test z krwi zrobiłam bo obawiałam się wyników..
Kamilek będzie z musu jak okaże się że będzie chłopiec bo za nic nie mogę się do żadnego męskiego imienia przekonać.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już o moich typach pisałam, ale powtórzę zaraz... W zasadzie typuję głównie dla dziewczynki póki co ![]() Może dla tych ludzi Adam i Ewa nie mają związku z biblią, ale chyba dla niemal całego społeczeństwa tak i bynajmniej nie chodzi o rodzeństwo ![]() Helena szok? Nie powiedziałabym... Gdyby Maks był dziewczynką, to miał być Zuzanną (która podobała mi się od dziecka!) lub Heleną ale myśleliśmy m.in. o zdrabnianiu na Lenę i na pewno w praktyce wyszłaby też Lusia, bo ogólnie Helena miała być po części po ukochanej babci tż, zwanej w rodzinie babcią Lusią, bo dziadek Jan tak do niej mówił Więc jak wkrótce nastał boom na Zuzanny, to cieszyłam się, że Maks jest chłopcem, bo nie chciałabym, żeby był Zuzią, gdy będzie po trzy Zuzie w klasie... Więc Zuzia została skreślona Ale jak los da mi drugą córkę, to już nie mogę się oprzeć Wszystkie moje dzieci mają drugie imiona po naszych wyjątkowych dziadkach lub babciach Ich drugie imiona to w kolejności Jan, Stanisław i Maria.Więc niedawno zostało u nas też już zaklepane - będzie Zuzanna Helena ![]() Liczę na to, że podobieństwo między Zuzanna a Susanna sprawi, że Brytyjczycy nie będą łamać sobie języka, bo choć bardzo zwracam uwagę, żeby imię nie sprawiło dziecku kłopotu w uk, to jednak ważne jest dla mnie, żeby to było polskie imię z polską pisownią. To cała moja historia ![]() Jestem tak mocno przekonana, że będzie dziewczynka teraz, że o chłopcu za bardzo na razie nie myślimy Wśród typów będą w razie czego Leon, Nataniel, Nikodem.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-19 o 20:19 |
|
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Co do imion... Mi się dużo podoba, ale takich najzwyklejszych. Zdecydujemy przy porodzie, jak się dowiemy kto😋
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie znam płci ale od wielu wielu lat l- jeszcze zanim poznałam mojego męża, mówiłam że mój syn musi mieć na imię Kuba, nadal mi się ono bardzo podoba ale.....Ale tak ma na imię Tata mojego meza męża, nie chce żeby ludzie myśleli- a tym bardziej dziadek czyli tesc- że to imię właśnie po dziadku, i mam dylemat , co myslicie na ten temat ?
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyny przypadek pomyłki jaki znam to moja teściowa. Miała mieć drugiego syna, w środę miała usg i syn na 200% a w piątek urodziła córkę. Ale to było prawie 15lat temu więc tego nie liczę bo sprzęt nie był taki dobry jak teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam zapomnieć.. Bo pewnie pisałaś. Wybacz, ale z moją pamięcią są ostatnio niezle jazdy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka co przeczucie to przeczucie, pewnie będzie Zuzka
więc w swoim roczniku nie byłaby już może taka powtarzalna![]() Pozytywna kurczę, podziwiam cierpliwość też w 3 ciąży nie chciałam wiedzieć... do 17 tygodnia i jak tylko lekarz się spytał czy ma mówić, nawet się nie zawahałam
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
My córkę nazwiemy Jagoda, dla syna nic nie mamy chciałbym żeby imię pasowało do starszego Kacperka
mąż coś wspominał o Leonie ale nie podoba mi się te imię będziemy myśleć za miesiąc jak nasza dzidzia nie będzie się już wstydzić i pokaże co ma między nogami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
Tak
zostaje z Wami ja dlatego ze poprzednie ciaze stracilam dosyc pozno i wcześniej nie spodziewajac sie najgorszego zaczelam kupowac, dostawac rzeczy dla dzidzi a pozniej byl płacz jak patrzylam na te maleńkie ubranka a Franus byl pochowany.. Dlatego tym razem czekam do ostatniej chwili. Prosze o dołączenie mnie-nas do listy
|
|
|
|
#690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

wchodzę a tu już Twoja relacja. Gratuluję, najważniejsze, że dziecko zdrowe i nie ma powodów do zmartwień
ale Antonina też ma u nas literackie podłoże, syn uwielbiał Plastusia 

Nawiasem mówiąc zawsze mi jakoś nie leżały te połączenia.

Ogólnie jak za taką kasę to się prawie nic nie dowiedziałam,w domu czytałam,ze przeplywy i inne rzeczy ok. Jakiś ten lekarz chaotyczny, nie szło mu za bardzo,albo ten mój dzidź sie faktycznie az tak wiercil. I monitor miał do siebie ustawiony,takze ja tylko na chwilke widziałam dziecko na koniec. Dobrze,że mąż chociaz widzial przez caly czas co sie dzieje. Ale cieszę sie,ze wszystko dobrze i czekam teraz na połówkowe
Wśród typów będą w razie czego Leon, Nataniel, Nikodem.