Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-19, 20:47   #691
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
My córkę nazwiemy Jagoda, dla syna nic nie mamy chciałbym żeby imię pasowało do starszego Kacperka mąż coś wspominał o Leonie ale nie podoba mi się te imię będziemy myśleć za miesiąc jak nasza dzidzia nie będzie się już wstydzić i pokaże co ma między nogami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moja zmarła siostra nazywala się Jagoda. Chciałam tak córkę nazwać, ale mamę chyba by to bolało, cały czas złe wspomnienia... A imię piękne..

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-19 o 20:51
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 21:02   #692
nesska89
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Moja zmarła siostra nazywala się Jagoda. Chciałam tak córkę nazwać, ale mamę chyba by to bolało, cały czas złe wspomnienia... A imię piękne..

Masz rację imię piękne! Zawsze możesz na drugie dac jagoda

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 21:02   #693
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Masz rację imię piękne! Zawsze możesz na drugie dac jagoda

W sumie... Nie pomyślałam o tym! Dziękuję!

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-19, 21:03   #694
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
W sumie... Nie pomyślałam o tym! Dziękuję!

Nie ma za co

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 01:41   #695
Kathyyy91
Raczkowanie

Ja bym nie wytrzymała do porodu, żeby się dowiedzieć płci niestety ani na genetycznym ani na następnym USG dzidek nie pokazał kim jest teraz będę miała dopiero połówkowe ale to w 2 połowie lutego dopiero także jeszcze dobry miesiąc muszę poczekać, potem będę robić wyprawkę

Ane3kaa u mnie diagnoza, tak jak u Ciebie- prawdopodobnie katar ciążowy, mam psikać wodą morską, rzeczywiście bardzooo to pomaga Choć zatoki też niewykluczone, ale jako że nie mam ropnego kataru to wskazań nie ma do antybiotyku (i dobrze) a prześwietlenia też nie zrobimy niestety.
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 01:48   #696
monyaa108
Raczkowanie

hej, można dołączyć?
monyaa108, lat 39, pierwsza ciąża - już wiadomo że syn , termin porodu 25.07
pozdrawiam,monia
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 07:27   #697
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
hej, można dołączyć?
pozdrawiam,monia
Hej. Witaj😊 Rozgość się 😊
Mnie obudziły dzieci o 6 szalały do teraz ja czytałam książkę, trzeba będzie wstać zrobić śniadanie

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 07:32   #698
MalaGosia88
Zakorzenienie

Jagoda śliczne.
Pozytywna też miałam taki plan, że sama się dowiem i nikomu nie powiem

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Co tam czytasz dziś? U mnie podobnie, pobudka tylko później po 7. Dzieci baraszkują w łóżku a ja mam czas do 8 na książkę u mnie "Deniwelacja Mroza, chociaż kryminały mi w ogóle nie wchodzą w tej ciąży
Stary 2018-01-20, 07:41   #699
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Jagoda śliczne.
Pozytywna też miałam taki plan, że sama się dowiem i nikomu nie powiem

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Co tam czytasz dziś? U mnie podobnie, pobudka tylko później po 7. Dzieci baraszkują w łóżku a ja mam czas do 8 na książkę u mnie "Deniwelacja Mroza, chociaż kryminały mi w ogóle nie wchodzą w tej ciąży
Ja wzięłam jakiś romans na luzie,, W poświacie księżyca". Lubię takie odmóżdżacze. Żebym nie musiała aż tak się skupiać, a mogła spędzić czas inaczej niż przed tv czy netem

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 07:44   #700
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Ja wzięłam jakiś romans na luzie,, W poświacie księżyca". Lubię takie odmóżdżacze. Żebym nie musiała aż tak się skupiać, a mogła spędzić czas inaczej niż przed tv czy netem

Na mnie też już czeka romans na półce, ale ciekawa jestem zakończenia tego Mroza i brnę . Tak jak piszesz, też mi potrzeba takiej lekkiej lektury najlepiej z happy endem zawsze te myśli się oderwą na trochę od przyziemnych problemów
Stary 2018-01-20, 07:46   #701
summer_overture
Zadomowienie

Radena, gratulacje!

Cytat:
Wandzia albo Władek jeszcze myśleliśmy o Florentynie albo Florianie, Florkę wymyśliły dzieci bo bardzo lubią bajkę i książki o ryjówce Florce ale Antonina też ma u nas literackie podłoże, syn uwielbiał Plastusia .
Florian pięknie i kojarzy mi się z takim fajnym, dobrym chłopaniem, ale niestety mój TŻ jak usłyszał to zaczął wierzgać jak dziki rumak, używając takich argumentów, że aż nie będę ich przytaczać, bo wstyd Ale Florentyna i Florian - super! Łacińskie, oznacza "kwitnący", no i jakże pogańskie!! Przepraszam za te wtręty, ale mocno siedzę w znaczeniach i pochodzeniu imion, lubię się w tym grzebać i każde nietypowe imię analizuję pod tym kątem. Takie moje zboczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie znam płci ale od wielu wielu lat l- jeszcze zanim poznałam mojego męża, mówiłam że mój syn musi mieć na imię Kuba, nadal mi się ono bardzo podoba ale.....Ale tak ma na imię Tata mojego meza męża, nie chce żeby ludzie myśleli- a tym bardziej dziadek czyli tesc- że to imię właśnie po dziadku, i mam dylemat , co myslicie na ten temat ?
Fioletowe, ja zawsze powtarzałam, że Jakuby to niezłe zadziory :P więc uważaj! A tak na serio to nawet jeśli ludzie pomyślą, że po teściu, to co w tym złego? Ja początkowo chciałam nazwać dziecko po moich Dziadkach - najbliższych mi osobach - i uważam, że to piękny gest. Wiem, że ty nie masz takiej intencji, ale ja nie widzę problemu, już prędzej dziwne jest nazywanie dziecko po ojcu czy matce.

Ale nam się sypnęło teraz - najpierw wyprawki, teraz imiona Ja wciąż na etapie grzebania w imiennikach i szukania, szukania, szukania. Żadne nie jest idealne.... śmiejemy się, że najfajniejsze nadaliśmy naszym zwierzakom (serio...).
A tak a propos wyprawek - wczoraj wpadłam na pomysł, żeby pogrzebać na ali.... strasznie dużo fajnych rzeczy dla dzieci, gadżetów i innych takich. Znalazłam ubranka, muszę jeszcze sprawdzić skład (no bo wiadomo skąd to idzie) i ogarnąć jak to się tam kupuje i do dzieła Któraś z was może kupowała na aliexpress?

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 08:09   #702
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Radena, gratulacje!

Florian pięknie i kojarzy mi się z takim fajnym, dobrym chłopaniem, ale niestety mój TŻ jak usłyszał to zaczął wierzgać jak dziki rumak, używając takich argumentów, że aż nie będę ich przytaczać, bo wstyd Ale Florentyna i Florian - super! Łacińskie, oznacza "kwitnący", no i jakże pogańskie!! Przepraszam za te wtręty, ale mocno siedzę w znaczeniach i pochodzeniu imion, lubię się w tym grzebać i każde nietypowe imię analizuję pod tym kątem. Takie moje zboczenie

Fioletowe, ja zawsze powtarzałam, że Jakuby to niezłe zadziory więc uważaj! A tak na serio to nawet jeśli ludzie pomyślą, że po teściu, to co w tym złego? Ja początkowo chciałam nazwać dziecko po moich Dziadkach - najbliższych mi osobach - i uważam, że to piękny gest. Wiem, że ty nie masz takiej intencji, ale ja nie widzę problemu, już prędzej dziwne jest nazywanie dziecko po ojcu czy matce.

Ale nam się sypnęło teraz - najpierw wyprawki, teraz imiona Ja wciąż na etapie grzebania w imiennikach i szukania, szukania, szukania. Żadne nie jest idealne.... śmiejemy się, że najfajniejsze nadaliśmy naszym zwierzakom (serio...).
A tak a propos wyprawek - wczoraj wpadłam na pomysł, żeby pogrzebać na ali.... strasznie dużo fajnych rzeczy dla dzieci, gadżetów i innych takich. Znalazłam ubranka, muszę jeszcze sprawdzić skład (no bo wiadomo skąd to idzie) i ogarnąć jak to się tam kupuje i do dzieła Któraś z was może kupowała na aliexpress?
U nas większe znaczenie miał święty Florian, to dla nas ważny patron, a właściwie dla Męża . Dodatkowo właśnie w dniu poczęcia w kalendarzu było Floriana, a jak czytałam opis imienia to napisane było, że imię pasuje do znaku zodiaku rak, a rak sprawdziłam lipcowy więc może to był dla nas znak?

Zanudzę Was, ale strasznie podobną historię miałam w poprzedniej ciąży z imieniem Matylda. W dniu testu były słynne imieniny Matyldy, parę dni później Mąż kupił mi książkę gdzie główną bohaterką była Matylda, i w tym czasie też wieczorem dla zabicia czasu włączyłam "Barwy szczęścia" których w ogóle nie oglądałam a tam... Matylda . I faktycznie okazało się, że dziewczynka będzie i długo była Matyldą .
Stary 2018-01-20, 08:14   #703
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Heja! Ja leze w lozku i nadrabiam Was 😅
Ciesze sie z kollejnych dobrych wynikow
Wy tu o wyprawkach i imionach...
Co do wyprawki to bede zaczynac po tym jak sie dowiem, kto tam siedzi! No i jak huz ktoras pisala, musimy zaczac od komody/szafki, zeby miec to gdzie trzymać. Planujemy wiekszosc kupic w ikei, i tu pytanie do Was- czy ktoras z Was ma doswiadczenie z lozeczkami i materacykamu z ikea? Macie jakies oppinie?

Imiona... nie skupiamy sie na tym tak mocno dopoki nie bedziemy wiedziec co i jak, ale mam w glowie ze bedzie dziewczynka- i tutaj mam milion typow: Magdalena, Jagoda 😍, Łucja, Florentyna, Maria...
Dla chlopaka podoba nam sie Jan, Kuba albo Adam. Ale jeszcze bedziemy szperac i moze cos odkryjemy!
Pozytywna podziwiam, ze chcecie czekac do porodu- ale z drugiej str to wtedy dopiero na 100% wiesz kto to bedzie!
Summer ja rez uwilebiam czytac znaczenia imion! Niektore sa cudowne!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 08:24   #704
fioletowe okulary
Raczkowanie

Summer ja bardzo dużo zamawiam z Aliexpress, dla takiego maluszka trochę bym się bała bo rzeczy typu butelki czy gryzaki bądź kosmetyki dla nas-nie mają atestu, dlatego są tańsze. Nie wiem jak z malymi ubrankami.Ale zamawiam często dla dzieci w mojej rodzinie w wieku od lat 2-10 i cenowo naprawdę super. Ostatnio za sukienkę z tiulem dla Julki dałam 26 zł a w sklepach takie kosztuje 70 zł, A za kurtkę 40 zł, no wszystko jest tańsze, akcesoria do włosów też, u nas jedną gumką ładna czy opaska kosztuje 5-6 zł a tam za tyle mam cała paczkę 😊
Stary 2018-01-20, 08:37   #705
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Ale z Was poranne ptaszki 😸
Ja miałam w planach pospać ale obudził mnie kot rzygajacy mi koło głowy o 7 rano więc tyle w kwestii spania 😤
Summer u nas też najfajniejsze imiona poszły dla kocic: bo i Antonina i Adela a mój mąż tak średnio jest zachwycony nazwa niem córki po kocie 🙀 u nas dla chłopaka miałam od razu wybrane a dla Małej miała być Łucja ale teraz już dryfujemy w stronę Heleny (mąż) albo Rozalii (ja) i nie możemy się zdecydować 😸
Co do aliekspress to ja zamawiam sporo i widziałam tam już tyle zarąbistych rzeczy dla dzieci, że jak to mówią aż rzygam tęczą ☺ na pewno zamówiony trochę ubranek, może te wielorazowe pieluchy, jakieś gadżety do obsługi Małej i tego typu drobnicę 👍
Fioletowe - dokładnie tak jak piszesz, chińskie badziewka nie mają atestów dlatego na gryzaki, butelki czy np. wózki i foteliki od majfrendów nawet nie patrzę 🙀
My ogólnie jak już zaczniemy kompletować wyprawkę, to pewnie poszukamy na olxie jakiś paczek ubrań dla Młodej 🐯

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 08:41   #706
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
U nas większe znaczenie miał święty Florian, to dla nas ważny patron, a właściwie dla Męża . Dodatkowo właśnie w dniu poczęcia w kalendarzu było Floriana, a jak czytałam opis imienia to napisane było, że imię pasuje do znaku zodiaku rak, a rak sprawdziłam lipcowy więc może to był dla nas znak?

Zanudzę Was, ale strasznie podobną historię miałam w poprzedniej ciąży z imieniem Matylda. W dniu testu były słynne imieniny Matyldy, parę dni później Mąż kupił mi książkę gdzie główną bohaterką była Matylda, i w tym czasie też wieczorem dla zabicia czasu włączyłam "Barwy szczęścia" których w ogóle nie oglądałam a tam... Matylda . I faktycznie okazało się, że dziewczynka będzie i długo była Matyldą .

Według niektórych teorii to dziecko sobie wybiera imię i ja myślę, że coś w tym jest No i tak, lipiec to zdecydowanie raczek, ja się cieszę, bo wolę mieć do czynienia w domu z dwoma rakami niż z dwoma lwami ;P

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Summer ja bardzo dużo zamawiam z Aliexpress, dla takiego maluszka trochę bym się bała bo rzeczy typu butelki czy gryzaki bądź kosmetyki dla nas-nie mają atestu, dlatego są tańsze. Nie wiem jak z malymi ubrankami.Ale zamawiam często dla dzieci w mojej rodzinie w wieku od lat 2-10 i cenowo naprawdę super. Ostatnio za sukienkę z tiulem dla Julki dałam 26 zł a w sklepach takie kosztuje 70 zł, A za kurtkę 40 zł, no wszystko jest tańsze, akcesoria do włosów też, u nas jedną gumką ładna czy opaska kosztuje 5-6 zł a tam za tyle mam cała paczkę ��
Fioletowa, absolutnie nie planuję kupować rzeczy, które trafią bezpośrednio do buzi małego czy rzeczy związanych z bezpieczeństwem (typu niania, fotelik czy nie wiem co jeszcze), właśnie myślałam o ubrankach. Ważne jest dla nas, żeby mieć trochę ubranek czarnych (tacy jesteśmy zboczeni ) a z tym ciężko. Na Ali za to mnóstwo uroczych. Tylko mam takie pytanie (z cyklu pytanie laika): co się najbardziej przydaje u takiego maleństwa? Body, pajacyki, rampersy (jeśli coś pomyliłam to sorry )?? Bo nie wiem czy brać coś bez rękawów, z rękawem itd.

Kocie, aaaa piękne kocie imiona no właśnie u nas z tego względu odpada Ludwik, Tymon i Tymoteusz, Stefan i kilka innych po naszych, niestety już nieobecnych, szczurzycach.... Rozalia za to jest śliczna, dobrze, że nie mamy żadnego nowego zwierzaka do nazwania, bo już bym się roztkliwiała nad tym imieniem. PIękne!!
p.s. padłam przy rzygającym kocie, ale przebiję cię - mój walnął mega kupę koło kuwety i obudził mnie smrodek. Jak się podnosiłam z łóżka to Paskud uciekał przede mną w te pędy z żałosnym skomleniem na kocich usteczkach. Mam takie bydlę, że zawsze woli no.2 załatwiać obok...

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-01-20 o 08:45
Stary 2018-01-20, 09:11   #707
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Summer - teraz to ja padłam 😸😸 Kocie opowieści rulez 👍 u mnie teraz jest sprawiedliwie: kocur zawsze do kuwety a kocica zawsze trochę obok 🙀

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 09:13   #708
MalaGosia88
Zakorzenienie

Rozalia ♡ śliczne imiona wybieracie dziewczyny, co jedno to piękniejsze
Stary 2018-01-20, 09:45   #709
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Summer - teraz to ja padłam 😸😸 Kocie opowieści rulez 👍 u mnie teraz jest sprawiedliwie: kocur zawsze do kuwety a kocica zawsze trochę obok 🙀

no nie? my jesteśmy tak zakoceni, że na USG chyba powinnam szukać ogonka nie z przodu a z tyłu

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-20, 09:51   #710
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Według niektórych teorii to dziecko sobie wybiera imię i ja myślę, że coś w tym jest No i tak, lipiec to zdecydowanie raczek, ja się cieszę, bo wolę mieć do czynienia w domu z dwoma rakami niż z dwoma lwami ;P

Fioletowa, absolutnie nie planuję kupować rzeczy, które trafią bezpośrednio do buzi małego czy rzeczy związanych z bezpieczeństwem (typu niania, fotelik czy nie wiem co jeszcze), właśnie myślałam o ubrankach. Ważne jest dla nas, żeby mieć trochę ubranek czarnych (tacy jesteśmy zboczeni ) a z tym ciężko. Na Ali za to mnóstwo uroczych. Tylko mam takie pytanie (z cyklu pytanie laika): co się najbardziej przydaje u takiego maleństwa? Body, pajacyki, rampersy (jeśli coś pomyliłam to sorry )?? Bo nie wiem czy brać coś bez rękawów, z rękawem itd.

Kocie, aaaa piękne kocie imiona no właśnie u nas z tego względu odpada Ludwik, Tymon i Tymoteusz, Stefan i kilka innych po naszych, niestety już nieobecnych, szczurzycach.... Rozalia za to jest śliczna, dobrze, że nie mamy żadnego nowego zwierzaka do nazwania, bo już bym się roztkliwiała nad tym imieniem. PIękne!!
p.s. padłam przy rzygającym kocie, ale przebiję cię - mój walnął mega kupę koło kuwety i obudził mnie smrodek. Jak się podnosiłam z łóżka to Paskud uciekał przede mną w te pędy z żałosnym skomleniem na kocich usteczkach. Mam takie bydlę, że zawsze woli no.2 załatwiać obok...
Kurczę,też bym wolała raka,bo mąż lew z 23 lipca,az sie boję. Młoda to bliźnięta ;-)

A z Alie podobno te nianie nie takie złe,koleżanka chyba stamtad zamawiala z kamerka i sobie chwali,ja tez sie zastanawiam,bo ja mam AngelCare czy jakoś tak,a jakbym chciala isc ze starszą przed dom w trakcie drzemki dzidzia to czulabym sie bezpieczniej z kamerka

Moja Młoda właśnie nalozyla sobie pół sloika kofitury wisniowej na naleśnika i teraz wklada wiśnie z powrotem do sloika 😂

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 09:53   #711
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
hej, można dołączyć?
pozdrawiam,monia
Hej, rozgosc się

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Ale z Was poranne ptaszki 😸
Ja miałam w planach pospać ale obudził mnie kot rzygajacy mi koło głowy o 7 rano więc tyle w kwestii spania 😤
Summer u nas też najfajniejsze imiona poszły dla kocic: bo i Antonina i Adela a mój mąż tak średnio jest zachwycony nazwa niem córki po kocie 🙀 u nas dla chłopaka miałam od razu wybrane a dla Małej miała być Łucja ale teraz już dryfujemy w stronę Heleny (mąż) albo Rozalii (ja) i nie możemy się zdecydować 😸
Co do aliekspress to ja zamawiam sporo i widziałam tam już tyle zarąbistych rzeczy dla dzieci, że jak to mówią aż rzygam tęczą ☺ na pewno zamówiony trochę ubranek, może te wielorazowe pieluchy, jakieś gadżety do obsługi Małej i tego typu drobnicę 👍
Fioletowe - dokładnie tak jak piszesz, chińskie badziewka nie mają atestów dlatego na gryzaki, butelki czy np. wózki i foteliki od majfrendów nawet nie patrzę 🙀
My ogólnie jak już zaczniemy kompletować wyprawkę, to pewnie poszukamy na olxie jakiś paczek ubrań dla Młodej 🐯

Jeżeli chodzi o imie, to dla dziewczynki tez myslalam o Rozalii, ale raczej męża noe przekonam. Ogolnie ciężko Nam dojść do porozumienia w kwesti imienia dla babska ale wszystko wskazuje na to, że będziemy musieli się do tego przyłożyć
Co do kotów to moje tez maja specyficzne przyzwyczajenia kuwetowe. Stoi ona przy scianie, i nie obejdzie sie czasem bez rozsmarowanej na scianie niespodzianki nie wiem co one maja z tym robieniem jak najblizej ściany
Ja na alie jeszcze nigdy nic nie kupiłam

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 10:21   #712
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
hej, można dołączyć?
pozdrawiam,monia
Witaj . U mnie te zpierwsza ciąża i ten sam termin porodu! Płeć nieznana nadal.

Dziewczyny zupełnie sie juz pogubiłam w wątku. Wiec nie dam rady nadrobić. Przepraszam!

Miałam wczoraj skan w 13+2 i wszytsko dobrze. Maluszek ma juz 8 cm. Kiwał głowa i sie ruszał. Jestem bardzo szczesliwa. Położna mówiła ze gdyby to nie ciąża z IVF to by powiedziała ze jestem troche dalej niz 13+2. Moze dlatego ten brzuszek juz mam taki .
Z gorszych wiadomości to zgrubienie wielkości awokado po lewej stronie to moj mięśniak ktorego nie udało sie wyciąć podczas laparoskopii. Zwyczajnie powiększa sie w ciazy. Na szczescie nie jest za blisko dziecka wiec niewiele moga z tym zrobic.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-01-20 o 12:19
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 10:27   #713
pola25
Zakorzenienie

Zua Rozalia przepiękne imię,może uda Ci się przekonać TZ. A on ma jakieś typy?

Karolinka cudowny maluch.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 10:49   #714
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
U mnie też dziś dzieciaki wstały równo wszystkie o 7:30... Ale akurat miałam na tą godzinę budzik ustawiony, bo z najstarszym jestem na turnieju ping ponga, więc wstaliśmy wszyscy razem na śniadanie

Cytat:
Folinka co przeczucie to przeczucie, pewnie będzie Zuzka na Zuzanny był boom w Polsce, ale teraz chyba Zosie je wyparły więc w swoim roczniku nie byłaby już może taka powtarzalna

Pozytywna kurczę, podziwiam cierpliwość też w 3 ciąży nie chciałam wiedzieć... do 17 tygodnia i jak tylko lekarz się spytał czy ma mówić, nawet się nie zawahałam . Teraz też miałam postanowienie, że do porodu, ale Mąż kręci nosem i chyba się złamię bo znów ciekawość bierze górę...
Haha, rozumiem!
Nam też się plątało po głowie nie sprawdzać, nawet mężowi bardziej, ale ja nie wytrzymam, nie ma szans! Tak bardzo lubię myśleć i mówić konkretnie i imiennie o maleństwie. Nie wspominając o tym, że łatwiej przygotować ubranka i pokój dziewczynom - jak to już ciągle mówię. Ale będzie wesoło jak się okaże, że chłopak u mnie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Tak zostaje z Wami ja dlatego ze poprzednie ciaze stracilam dosyc pozno i wcześniej nie spodziewajac sie najgorszego zaczelam kupowac, dostawac rzeczy dla dzidzi a pozniej byl płacz jak patrzylam na te maleńkie ubranka a Franus byl pochowany.. Dlatego tym razem czekam do ostatniej chwili. Prosze o dołączenie mnie-nas do listy
Wiesz coś na temat przyczyn tamtych poronień? Masz teraz jakieś leki zapobiegawczo?

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość

Ane3kaa u mnie diagnoza, tak jak u Ciebie- prawdopodobnie katar ciążowy, mam psikać wodą morską, rzeczywiście bardzooo to pomaga Choć zatoki też niewykluczone, ale jako że nie mam ropnego kataru to wskazań nie ma do antybiotyku (i dobrze) a prześwietlenia też nie zrobimy niestety.
Biedna! Trzymajcie się obie z aneczką

Cytat:
hej, można dołączyć?
pozdrawiam,monia
Witaj!
Wow, ale nas ciągle przybywa

Cytat:

Matylda! Moje trzecie imię
Ech, tyle pięknych imion, a tak mało dzieci do nazwania

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Moja Młoda właśnie nalozyla sobie pół sloika kofitury wisniowej na naleśnika i teraz wklada wiśnie z powrotem do sloika 😂

folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 10:56   #715
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Ja bym nie wytrzymała do porodu, żeby się dowiedzieć płci niestety ani na genetycznym ani na następnym USG dzidek nie pokazał kim jest teraz będę miała dopiero połówkowe ale to w 2 połowie lutego dopiero także jeszcze dobry miesiąc muszę poczekać, potem będę robić wyprawkę

No właśnie haha :-D wiec musimy sie męczyć z tym katarkiem :-(
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 10:58   #716
Princes 18
Raczkowanie

Leki jakie biore to te same co Wy- duphaston i luteine. Klamry czy szwów nie chce mi zalozyc bo mam wydolna szyjke ewentualnie na okres 19 tyg poloza mnie w szpitalu
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 11:30   #717
Patrycja28100
Rozeznanie

Matylda, Jagoda, Kornelia sa bardzo ladne. Gorzej bede miec jak bedzie chlopiec. Mam w domu Piotra i Filipa.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 11:57   #718
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Matylda! Moje trzecie imię
Ech, tyle pięknych imion, a tak mało dzieci do nazwania
Dokładnie!!!
Stary 2018-01-20, 12:18   #719
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Witaj . U mnie te zpierwsza ciąża i ten sam termin porodu! Płeć nieznana nadal.

Dziewczyny zupełnie sie juz pogubiłam w wątku. Wiec nie dam rady nadrobić. Przepraszam!

Miałam wczoraj skan w 13+2 i wszytsko dobrze. Maluszek ma juz 8 cm. Kiwał głowa i sie ruszał. Jestem bardzo szczesliwa. Położna mówiła ze gdyby to nie ciąża z IVF to by powiedziała ze jestem troche dalej niz 13+2. Moze dlatego ten brzuszek juz mam taki .
Z gorszych wiadomości to zgrubienie wielkości awokado po lewej stronie to moj mięśniak ktorego nie udało sie wyciąć podczas laparoskopii. Zwyczajnie powiększa sie w ciazy. Na szczescie nie jest za blisko dziecka wiec niewiele moga z tym zrobic.
Jejku cudowny Dzieć, i juz jaki duży najważniejsze, że wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Zua Rozalia przepiękne imię,może uda Ci się przekonać TZ. A on ma jakieś typy?

Karolinka cudowny maluch.
Nie wiem czy uda mi sie przekonac męża tez nie chcialabym zeby w skrocie mowili na nią Róża, bo to alurat mi sie nie podoba. Jedyne co mam w glowie to Rozalka myśleliśmy tez właśnie o Poli ale córka mojej kolezanki z kolei jest Tola, i bedzie mi sie kojarzyć jakoś ciężki temat z imieniem u Nas pierwsze dziecko, taka odpowiedzialność

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 12:29   #720
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Jejku cudowny Dzieć, i juz jaki duży najważniejsze, że wszystko dobrze

Nie wiem czy uda mi sie przekonac męża tez nie chcialabym zeby w skrocie mowili na nią Róża, bo to alurat mi sie nie podoba. Jedyne co mam w glowie to Rozalka myśleliśmy tez właśnie o Poli ale córka mojej kolezanki z kolei jest Tola, i bedzie mi sie kojarzyć jakoś ciężki temat z imieniem u Nas pierwsze dziecko, taka odpowiedzialność

dla chlopca chcialam Bruno, mojemu TŻ bardzo się niespodobalo,więc ja mówię a jaką Ty masz propozycjęon ,że nie wie. A ja na to daj mi swoją propozycję,a jak nie będziesz miał to zostaje Bruno (jeśli byłby chłopiec)
Jeśli dziewczynka to Malwina ,ale jeszcze bedziemy myśleć.
Byle zdrowe było, a mi też żeby w ciąży zdrowie służyło,więcej pragnień nie mam
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości