|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-19 o 20:51 |
|
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym nie wytrzymała do porodu, żeby się dowiedzieć płci
niestety ani na genetycznym ani na następnym USG dzidek nie pokazał kim jest teraz będę miała dopiero połówkowe ale to w 2 połowie lutego dopiero także jeszcze dobry miesiąc muszę poczekać, potem będę robić wyprawkę ![]() Ane3kaa u mnie diagnoza, tak jak u Ciebie- prawdopodobnie katar ciążowy, mam psikać wodą morską, rzeczywiście bardzooo to pomaga Choć zatoki też niewykluczone, ale jako że nie mam ropnego kataru to wskazań nie ma do antybiotyku (i dobrze) a prześwietlenia też nie zrobimy niestety.
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
hej, można dołączyć?
monyaa108, lat 39, pierwsza ciąża - już wiadomo że syn , termin porodu 25.07pozdrawiam,monia |
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie obudziły dzieci o 6 szalały do teraz ja czytałam książkę, trzeba będzie wstać zrobić śniadanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda
. Pozytywna też miałam taki plan, że sama się dowiem i nikomu nie powiem ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Co tam czytasz dziś? U mnie podobnie, pobudka tylko później po 7. Dzieci baraszkują w łóżku a ja mam czas do 8 na książkę u mnie "Deniwelacja Mroza, chociaż kryminały mi w ogóle nie wchodzą w tej ciąży
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak jak piszesz, też mi potrzeba takiej lekkiej lektury najlepiej z happy endem
|
|
#701 | ||
|
Zadomowienie
|
Radena, gratulacje!
![]() Cytat:
Ale Florentyna i Florian - super! Łacińskie, oznacza "kwitnący", no i jakże pogańskie!! Przepraszam za te wtręty, ale mocno siedzę w znaczeniach i pochodzeniu imion, lubię się w tym grzebać i każde nietypowe imię analizuję pod tym kątem. Takie moje zboczenie ![]() Cytat:
Ale nam się sypnęło teraz - najpierw wyprawki, teraz imiona Ja wciąż na etapie grzebania w imiennikach i szukania, szukania, szukania. Żadne nie jest idealne.... śmiejemy się, że najfajniejsze nadaliśmy naszym zwierzakom (serio...). A tak a propos wyprawek - wczoraj wpadłam na pomysł, żeby pogrzebać na ali.... strasznie dużo fajnych rzeczy dla dzieci, gadżetów i innych takich. Znalazłam ubranka, muszę jeszcze sprawdzić skład (no bo wiadomo skąd to idzie) i ogarnąć jak to się tam kupuje i do dzieła Któraś z was może kupowała na aliexpress?
|
||
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dodatkowo właśnie w dniu poczęcia w kalendarzu było Floriana, a jak czytałam opis imienia to napisane było, że imię pasuje do znaku zodiaku rak, a rak sprawdziłam lipcowy więc może to był dla nas znak?Zanudzę Was, ale strasznie podobną historię miałam w poprzedniej ciąży z imieniem Matylda. W dniu testu były słynne imieniny Matyldy, parę dni później Mąż kupił mi książkę gdzie główną bohaterką była Matylda, i w tym czasie też wieczorem dla zabicia czasu włączyłam "Barwy szczęścia" których w ogóle nie oglądałam a tam... Matylda . I faktycznie okazało się, że dziewczynka będzie i długo była Matyldą .
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja! Ja leze w lozku i nadrabiam Was 😅
Ciesze sie z kollejnych dobrych wynikow ![]() Wy tu o wyprawkach i imionach... Co do wyprawki to bede zaczynac po tym jak sie dowiem, kto tam siedzi! No i jak huz ktoras pisala, musimy zaczac od komody/szafki, zeby miec to gdzie trzymać. Planujemy wiekszosc kupic w ikei, i tu pytanie do Was- czy ktoras z Was ma doswiadczenie z lozeczkami i materacykamu z ikea? Macie jakies oppinie? Imiona... nie skupiamy sie na tym tak mocno dopoki nie bedziemy wiedziec co i jak, ale mam w glowie ze bedzie dziewczynka- i tutaj mam milion typow: Magdalena, Jagoda 😍, Łucja, Florentyna, Maria... Dla chlopaka podoba nam sie Jan, Kuba albo Adam. Ale jeszcze bedziemy szperac i moze cos odkryjemy! Pozytywna podziwiam, ze chcecie czekac do porodu- ale z drugiej str to wtedy dopiero na 100% wiesz kto to bedzie! Summer ja rez uwilebiam czytac znaczenia imion! Niektore sa cudowne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Summer ja bardzo dużo zamawiam z Aliexpress, dla takiego maluszka trochę bym się bała bo rzeczy typu butelki czy gryzaki bądź kosmetyki dla nas-nie mają atestu, dlatego są tańsze. Nie wiem jak z malymi ubrankami.Ale zamawiam często dla dzieci w mojej rodzinie w wieku od lat 2-10 i cenowo naprawdę super. Ostatnio za sukienkę z tiulem dla Julki dałam 26 zł a w sklepach takie kosztuje 70 zł, A za kurtkę 40 zł, no wszystko jest tańsze, akcesoria do włosów też, u nas jedną gumką ładna czy opaska kosztuje 5-6 zł a tam za tyle mam cała paczkę 😊
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
Ale z Was poranne ptaszki 😸
Ja miałam w planach pospać ale obudził mnie kot rzygajacy mi koło głowy o 7 rano więc tyle w kwestii spania 😤 Summer u nas też najfajniejsze imiona poszły dla kocic: bo i Antonina i Adela a mój mąż tak średnio jest zachwycony nazwa niem córki po kocie 🙀 u nas dla chłopaka miałam od razu wybrane a dla Małej miała być Łucja ale teraz już dryfujemy w stronę Heleny (mąż) albo Rozalii (ja) i nie możemy się zdecydować 😸 Co do aliekspress to ja zamawiam sporo i widziałam tam już tyle zarąbistych rzeczy dla dzieci, że jak to mówią aż rzygam tęczą ☺ na pewno zamówiony trochę ubranek, może te wielorazowe pieluchy, jakieś gadżety do obsługi Małej i tego typu drobnicę 👍 Fioletowe - dokładnie tak jak piszesz, chińskie badziewka nie mają atestów dlatego na gryzaki, butelki czy np. wózki i foteliki od majfrendów nawet nie patrzę 🙀 My ogólnie jak już zaczniemy kompletować wyprawkę, to pewnie poszukamy na olxie jakiś paczek ubrań dla Młodej 🐯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Według niektórych teorii to dziecko sobie wybiera imię i ja myślę, że coś w tym jest Cytat:
) a z tym ciężko. Na Ali za to mnóstwo uroczych. Tylko mam takie pytanie (z cyklu pytanie laika): co się najbardziej przydaje u takiego maleństwa? Body, pajacyki, rampersy (jeśli coś pomyliłam to sorry )?? Bo nie wiem czy brać coś bez rękawów, z rękawem itd. ![]() Kocie, aaaa piękne kocie imiona no właśnie u nas z tego względu odpada Ludwik, Tymon i Tymoteusz, Stefan i kilka innych po naszych, niestety już nieobecnych, szczurzycach.... Rozalia za to jest śliczna, dobrze, że nie mamy żadnego nowego zwierzaka do nazwania, bo już bym się roztkliwiała nad tym imieniem. PIękne!!p.s. padłam przy rzygającym kocie, ale przebiję cię - mój walnął mega kupę koło kuwety i obudził mnie smrodek. Jak się podnosiłam z łóżka to Paskud uciekał przede mną w te pędy z żałosnym skomleniem na kocich usteczkach. Mam takie bydlę, że zawsze woli no.2 załatwiać obok... Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-01-20 o 08:45 |
||
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Summer - teraz to ja padłam 😸😸 Kocie opowieści rulez 👍 u mnie teraz jest sprawiedliwie: kocur zawsze do kuwety a kocica zawsze trochę obok 🙀
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Rozalia ♡ śliczne imiona wybieracie dziewczyny, co jedno to piękniejsze
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie? my jesteśmy tak zakoceni, że na USG chyba powinnam szukać ogonka nie z przodu a z tyłu |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Alie podobno te nianie nie takie złe,koleżanka chyba stamtad zamawiala z kamerka i sobie chwali,ja tez sie zastanawiam,bo ja mam AngelCare czy jakoś tak,a jakbym chciala isc ze starszą przed dom w trakcie drzemki dzidzia to czulabym sie bezpieczniej z kamerka Moja Młoda właśnie nalozyla sobie pół sloika kofitury wisniowej na naleśnika i teraz wklada wiśnie z powrotem do sloika 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale wszystko wskazuje na to, że będziemy musieli się do tego przyłożyć ![]() Co do kotów to moje tez maja specyficzne przyzwyczajenia kuwetowe. Stoi ona przy scianie, i nie obejdzie sie czasem bez rozsmarowanej na scianie niespodzianki nie wiem co one maja z tym robieniem jak najblizej ściany ![]() Ja na alie jeszcze nigdy nic nie kupiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U mnie te zpierwsza ciąża i ten sam termin porodu! Płeć nieznana nadal.Dziewczyny zupełnie sie juz pogubiłam w wątku. Wiec nie dam rady nadrobić. Przepraszam! Miałam wczoraj skan w 13+2 i wszytsko dobrze. Maluszek ma juz 8 cm. Kiwał głowa i sie ruszał. Jestem bardzo szczesliwa. Położna mówiła ze gdyby to nie ciąża z IVF to by powiedziała ze jestem troche dalej niz 13+2. Moze dlatego ten brzuszek juz mam taki .Z gorszych wiadomości to zgrubienie wielkości awokado po lewej stronie to moj mięśniak ktorego nie udało sie wyciąć podczas laparoskopii. Zwyczajnie powiększa sie w ciazy. Na szczescie nie jest za blisko dziecka wiec niewiele moga z tym zrobic. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-01-20 o 12:19 |
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Zua Rozalia przepiękne imię,może uda Ci się przekonać TZ. A on ma jakieś typy?
Karolinka cudowny maluch. |
|
|
|
#714 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie też dziś dzieciaki wstały równo wszystkie o 7:30... Ale akurat miałam na tą godzinę budzik ustawiony, bo z najstarszym jestem na turnieju ping ponga, więc wstaliśmy wszyscy razem na śniadanie ![]() Cytat:
Nam też się plątało po głowie nie sprawdzać, nawet mężowi bardziej, ale ja nie wytrzymam, nie ma szans! Tak bardzo lubię myśleć i mówić konkretnie i imiennie o maleństwie. Nie wspominając o tym, że łatwiej przygotować ubranka i pokój dziewczynom - jak to już ciągle mówię. Ale będzie wesoło jak się okaże, że chłopak u mnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wow, ale nas ciągle przybywa ![]() Cytat:
![]() Ech, tyle pięknych imion, a tak mało dzieci do nazwania Cytat:
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
Leki jakie biore to te same co Wy- duphaston i luteine. Klamry czy szwów nie chce mi zalozyc bo mam wydolna szyjke ewentualnie na okres 19 tyg poloza mnie w szpitalu
|
|
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
Matylda, Jagoda, Kornelia sa bardzo ladne. Gorzej bede miec jak bedzie chlopiec. Mam w domu Piotra i Filipa.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
tez nie chcialabym zeby w skrocie mowili na nią Róża, bo to alurat mi sie nie podoba. Jedyne co mam w glowie to Rozalka myśleliśmy tez właśnie o Poli ale córka mojej kolezanki z kolei jest Tola, i bedzie mi sie kojarzyć jakoś ciężki temat z imieniem u Nas pierwsze dziecko, taka odpowiedzialność ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on ,że nie wie. A ja na to daj mi swoją propozycję,a jak nie będziesz miał to zostaje Bruno (jeśli byłby chłopiec)Jeśli dziewczynka to Malwina ,ale jeszcze bedziemy myśleć. Byle zdrowe było, a mi też żeby w ciąży zdrowie służyło,więcej pragnień nie mam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

mąż coś wspominał o Leonie ale nie podoba mi się te imię 

niestety ani na genetycznym ani na następnym USG dzidek nie pokazał kim jest
Choć zatoki też niewykluczone, ale jako że nie mam ropnego kataru to wskazań nie ma do antybiotyku (i dobrze) a prześwietlenia też nie zrobimy niestety.

. Tak jak piszesz, też mi potrzeba takiej lekkiej lektury najlepiej z happy endem
Ale Florentyna i Florian - super! Łacińskie, oznacza "kwitnący", no i jakże pogańskie!! Przepraszam za te wtręty, ale mocno siedzę w znaczeniach i pochodzeniu imion, lubię się w tym grzebać i każde nietypowe imię analizuję pod tym kątem. Takie moje zboczenie 

więc uważaj! A tak na serio to nawet jeśli ludzie pomyślą, że po teściu, to co w tym złego? Ja początkowo chciałam nazwać dziecko po moich Dziadkach - najbliższych mi osobach - i uważam, że to piękny gest. Wiem, że ty nie masz takiej intencji, ale ja nie widzę problemu, już prędzej dziwne jest nazywanie dziecko po ojcu czy matce.