|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufff troszkę mnie pocieszyłaś Poczekam jeszcze ze 2,3 tyg.na te zęby a jak coś to pójde do pediatry może...
|
|
#902 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Cytat:
ciekawe od czego to zależy? Ale gazetka calkiem fajna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z Patryczka zrobił sięmały smakosz brawo...dobrze że akceptuje nowe smaki Cytat:
Urocza z niej dziewczynka... I na porządki zapraszamy do gniazdka Puchatka też by się przydały ![]() Cytat:
Będziemy czekać Cytat:
Cytat:
|
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
Iza, nasza Łucja pojutrze skończy 10 m-cy i też nie ma ani jednego ząbka (a ślini się i wszystko gryzie już od 4-tego miesiąca życia). Nie przejmuję się tym, bo wiem, że różnie z tymi ząbkami bywa: u niektórych dzieci pierwszy ząbek pojawia się w 4. miesiącu, a u innych w 16-stym i też jest ok. Poza tym lekarze (w tym stomatolodzy) są zgodni w tym, że czym później ząbki wychodzą tym są zdrowsze. Oczywiście dla własnego spokoju zapytaj przy okazji swojego lekarza o ząbki u Darii, ale naprawdę moim zdaniem nie jest to jeszcze powód do zmartwień.
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Dla Oliego i Wiktorii 100
a od W dla O specjalny Lea nio Cio Ti? wlaciaj w humorzie Ola jak zwykle modeleczka piersza klasa Pyśka klapeczki się podobają ale jaki zawód że na jednolicie paznokietki pomalowane! weźno się do roboty ale bałabym się spotkania z tobą bo moje stopy są w opłakanym stanie ostatno mi brakuje czasu na wszystko ale nic to pogoda jest to brykamy...Anusia Weroniczka to czysty tatuś ale charakterek mój bankowo! nie to żeby zły ale w kaszę se dmuchać nie da
|
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam coś napisać, ale moja zmora znów przy mnie stoi i ciagnie, za co się da
Wspomnę tylko, że Olunia cudna i bardzo podobna do mamy |
|
|
|
#906 | ||||
|
Rozeznanie
|
Najważniejsze najlepsze zyczenia miesięcznicowe dla Olusia i Wiktorii
Cytat:
No proszę nawet gazetka wiedziała kiedy przyjść Klapeczki super, ale opalenizna chyba z innego modelu Cytat:
Do sprzątania też się z pełnym zaangażowaniem zabiera Cytat:
To synus sprawił niespodziankę. Pucka pierwsze domowe zupki zjadła ze smakiem, potem były be, a teraz je porcje mniejsze niż w 5 miesiacu .Cytat:
Idę, bo zaraz teściowa |
||||
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Najserdeczniejsze życzenia dla Wiktorii Dziś 10 lat kończy moja kotka, Klara, pomieszkująca od 5 lat z moimi rodzicami .Joli, pozazdrościłam Ci basenu i właśnie napisałam mężowi, że też musimy pływać przynajmniej raz w tygodniu. Oboje bardzo to lubimy, basen mamy stosunkowo blisko (10 min. jazdy samochodem), a z Jasiem na pewno chętnie w tym czasie babcie posiedzą .Jaś łączy się w niejedzeniu z Agatką .Bianko, miło czytać, że dobrze się bawicie na wsi. Blaneczka jest przeurocza i cudnie prezentuje się na łonie natury . Co do zainteresowania zwierzątkami, to mój synuś na krowę nie zwrócił większej uwagi, ale na widok psa czy kota piszczy z radości. Dotyka, niezbyt zresztą delikatnie, co mnie trochę niepokoi, bo Klara boi się dzieci, gdyż dały się jej we znaki. Broni się, drapiąc gdzie popadnie. Najpierw daje ostrzeżenie – bije łapką ze schowanymi pazurkami, później drapie bezlitośnie. Jasia jeszcze nie udrapała, mało tego - jest w stosunku do niego dość łagodna, sama podchodzi, wącha, co przy innych dzieciach się nie zdarzało, zawsze na ich widok chowała się za kanapę .Dorko, ten drugi żłobek też z pewnością będzie fajny, mała na pewno szybko się zaaklimatyzuje . Trzymam kciuki, by nie rozbrykała się za bardzo u cioci .Murmelius, gorąco współczuję tak podłego samopoczucia. Nie wiem co to znaczy . Co do Francuzów, to jakoś nigdy nie pałałam do nich miłością, choć żadnego nie znam osobiście. Filmy francuskie jednak bardzo lubię .Ryczący lew (nie drażnić!) cudny, a Wasza wspólna, czarno-biała fotka jest piękna, bardzo klimatyczna Berbeo, zdradź tajemnicę fioletowej buźki i dłoni .Myshiu, jesteś dzielna i niesamowicie zorganizowana. Zdjęcia dzieciaków przesłodkie , stópka w buzi Buźka Michasia wygląda rzeczywiście dużo lepiej Pysiu, cieszę się, ze miło spędziłaś dzień urodzin . Gratuluję pięknych prezentów, klapeczki super! Anusiu, gratuluję znalezienia kwater! To wbrew pozorom niełatwa sprawa. Ivy, Oleńka do schrupania, portreciki oprawić w ramy i wpatrywać się Anetko, gratuluję Ci tak chętnie jedzącego dziecka Jaś też jest zainteresowany kocią karmą, metkami, paragonami, niestety nie wykazuje takiego zainteresowania wobec jedzenia w swojej miseczce. Ba! Ostatnio za każdym razem płacze, gdy sadzam go w krzesełku do karmienia . Z reguły płacz szybko przechodzi, ale czasem, niestety, przeradza się w rozpacz, o jedzeniu wówczas nie ma mowy. Dziś przed południem mieliśmy przeprawę z twarożkiem. Jaś zacisnął buzię i kręcił łepetynką. Nie chciał nawet powąchać. Nie dałam za wygraną. Przytrzymałam mu przez chwilę główkę i delikatnie pociągnęłam w dół brodę. Paszcza się otworzyła, a ja myk! – twarożek do środka. Zasmakował i w mig zniknęło 130 g .Z obiadkiem było już znacznie gorzej, Jaś zjadł 4 łyżeczki i wpadł w histerię. Ja się rozpłakałam, a on dostał spazmów. Po raz pierwszy widziałam go w takim stanie . Nie mogłam go uspokoić przez pół godziny, w końcu przytuliłam na „koalę” i zaczęłam śpiewać kołysanki, usnął bidulek na moich rękach.Katarzynko, brawa dla Łusi! Będzie teraz szlifować nową umiejętność, przed Wami dłuuuugie zasypianie .* * * Poniżej zdjęcie mojego Pożeracza Stołków Kuchennych (pod stołem stoją u nas butelki z wodą mineralną, Jaś oczywiście zawsze bawi się w kręgle ) i Klarci, która wygodnie usadowiła się na świeżo wypranych firankach .
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkiego najlepszego dla Wiki i Olivka
![]() Pysiu 100 lat !!!!!!!!!!! U nas dalej prawie czarne kupy a smierdziuchowate takie,ze glowa boliPysia fajne klapeczki, ja sobie tez kupilam biale,ale na ta chwile, nie moge ich nosic.......... bo ta moja cholerna stopa, dalej spuchnieta i poprostu buci nie wchodzi ![]() Jutro robie drugie podejscie do chirurga, bo dzis sie nie dostalam ![]() Demoniczku, moj luby jedzie na kolonie z dzieciakami (nad morze) co do gazety maluszek, ja tez dostalam juz kilka numerow-a najdziwniejsze jest to, ze jest wsadzna do skrzynki , bez foli i adresu?! jedynie na ostatniej stronie, dlugopisem mazniety jest sam adres, bez nazwiska A to kilka zdjec z niedzielnej wycieczki(oraz nowy kolega macka)
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To możesz być spokojna o konkurencję .Zdjęcia super , Maciuś taki maciupeńki w tej huśtawce się wydaje . A jaki zainteresowany zabawkami na dole! ![]() Kolega wymiata! ![]()
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz wpadalm na to,moze te kupy takie, od wolowiny? Cytat:
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie dało się ukryć
![]() Cytat:
Kuba wczoraj urządził podobną scenę ? Uznalam, że obiadek bobovity mu jednak nie smakował ![]() p.s. Bardzo spodobało mi się określenie przytuliłam na „koalę” Zapożyczę jeśli nie masz nic przeciwkoCytat:
![]() Klara mrauuuuuuuuuu...pomiziaj ją od nas za uszkiem
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzonka
Cytat:
![]() A kolege zapoznaliście jak czekał w kolejce do huśtawki ?
|
|
#913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pierwszy raz Jasia na huśtawce był krótki i zakończył się płaczem...Nie wiem, Jaś po wołowinie (cielęcinie i schabie) miał normalne kupy. Ale może Maćko inaczej zareagował .Cytat:
Cytat:
). Mam wrażenie, że był bardzo zmęczony.Cytat:
.Ja zapożyczyłam "tłoczenie kupy" od Ciebie .Cytat:
. Klarcię jeszcze dziś pogłaszczę .
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostaję do skrzynki i na pierwszej stronie długopisem namaźgane moje nazwisko i adres. Może to nie idzie pocztą, tylko jakiś pracownik gazety rozwozi...?
|
|
|
|
#915 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękujemy bardzo, za współczucie również. Cytat:
Cytat:
Zapytaj Oleńkę, gdzie była w sobotę .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na wszystko.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pożeracz śliczny. Kotka też niczego sobie .Cytat:
Malwinka też zapoznała się z bardzo podobnym przyjacielem :
Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-07-01 o 19:52 Powód: przyjaciel :) |
||||||||||||
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
|
|
|
|
#917 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
......................... ......................... ......................... ......................... ..................... a ja już wolne a tż niestey nie mogł przyjechać bo przepustki wstrzymane- może będzie w niedzielę- no i jest mi smutno. a mała dzisiaj ze starszą siostrą i było super. dostała ładne ubranko i była na kaczkach w parku. a ja z tatą na poprawienie humoru na kawie mrożonej. miałam mały problem w pracy- oczywiście w miarę go rozwiązłam(szczegółów nie mogę wam niestety zdradzić. ale za to dostałam od pracownika piekne kwiaty(fotka 1) no i z Klaudufką w niedzielę na spacerku(pozostałe fotki)
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
no i post poszedł a o fotkach zapomniałam- zmęczenie wychodzi
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie- chyba czas iść spać
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doczytałam na jednej z pierwszych stron, że do tej pory otrzymywały ją mamusie, które mialy szczęście w losowaniu (podejrzewam że z ich bazy danych).Aktualnie można zaprenumerowac lub kupić w kiosku ![]() Przyjaciel otworzył paszcze tak jak by chciał połknąć naszą Malwinkę ![]() Dorcia kwiatki śliczne, ale mama z Klaudunią przebija je na głowę ![]() **************** Kuba tak rozsmakował się w stawaniu, że nawet podczas kąpieli chwyta się czego popadnie i wstaje... A jak mu nie pozwalamy to beczy Już kapie się z 3ma kaczkami z książeczką, gwiazdkami wszystko po to by go jakoś zainteresować podczas kąpieli i spokojnie umyc, ale to na nic .Echhhhhh te dzieciaki...
|
|
#921 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczysz, ani się obejrzysz, już będziesz się cieszyć TŻtem.Najbardziej podoba mi się fotka z Klaudunią akrobatką, czyli 1 z serii spacerowych. Kwiaty też piękne. Cytat:
Prędzej po nosie by pulchną łapką dostał. Cytat:
W kąpieli natomiast lubi tylko siedzieć, leżeć już niestety nie. Też ryczy, ale trudno. Ryczy też przy myciu zębów, wycieraniu, ubieraniu..........
Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-07-01 o 21:57 Powód: Pysia się wepchnęła |
|||
|
|
|
#922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wiem że szybko zleci ale dzisiaj tak liczyłam - a tu no i tylko na niedzielę przyjedzie a mi tak bardzo go brakuje
|
|
#923 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie mam jak tu przeczytac wszystkiego, moze jutro uda mi sie nadrobic. Zdjecia tez nie wszystkie widzilalam wiec jak jutro obadam je to napisze o nich pare slow.
Dorka, mam nadzieje ze szybko zleci Ci ten tydzien i w niedziele nie bedzie juz smutnej niespodzianki i TZ przyjedzie. Pysiu, gratuluje Kubusiowi jego umiejetnosci, ze tak szybko wszystko zalapal i ze teraz masz tak jak my, ciagle bieganie i pilnowanie Murmelius, ide zrobic herbate, chcesz? Tobie tez zaparze, gdyby byla Lea to i jej zrobilabym tylko ona znowu zanim za nia sie wezmie to bedzie zimna i bedzie szukac winnych. Aaaa, i jeszcze bedzie chciala zeby ktos jej ja przyniosl i daleko od raczek nie postawil ![]() O rany ide ja stad bo bzdury pisze, chyba jeszcze nie wyspalam sie za ta noc zarwana
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz idę na kubek kakao
|
|
#926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lea boczy się gdzieś i ani widu ani słychu buuuuuuuuuu.
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
No niech lepiej wyłazi, inaczej będzie
.Anetko, widzisz jaki popyt na Twoje usługi się zrobił? ![]() Niedługo będziesz parzyć herbatę w ilościach hurtowych. Dodajmy jeszcze Pysiową kawkę i kanapki Dorki....oj, nie będziesz się nudzić .
|
|
|
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, domowy chlebek, jajeczko, tunczyk i pomidorek moze byc?
Pysiu, dobrze kawe zrobie jutro ![]() ale pozniej to ja do Was wpadam na obiad ![]() edit: Murmelius, herbatka zrobiona. A takie uslugi to ja dziekuje, wole zeby mnie ktos tak obsluzyl I widzicie, znowu TZ sie dostanie i bedzie musial z rana leciec z jakims sniadaniem zebym nie zaczela awantur od poczatku I po co bylo z ta herbata wyskakiwac |
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
sama sobie zrobiłam- bo mi tatus ogóreczki małosolne kupił i nie mogłabym zasnąć jakbym nie zjadła
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Poczekam jeszcze ze 2,3 tyg.na te zęby a jak coś to pójde do pediatry może...

ciekawe od czego to zależy? Ale gazetka calkiem fajna
. Będzie chodzić na różowo cała
, ale miała nosa, że się chłopcem nie urodziła 
brawo...dobrze że akceptuje nowe smaki
Będziemy czekać
.
.
. Z reguły płacz szybko przechodzi, ale czasem, niestety, przeradza się w rozpacz, o jedzeniu wówczas nie ma mowy. Dziś przed południem mieliśmy przeprawę z twarożkiem. Jaś zacisnął buzię i kręcił łepetynką. Nie chciał nawet powąchać. Nie dałam za wygraną. Przytrzymałam mu przez chwilę główkę i delikatnie pociągnęłam w dół brodę. Paszcza się otworzyła, a ja myk! – twarożek do środka. Zasmakował i w mig zniknęło 130 g
(pod stołem stoją u nas butelki z wodą mineralną, Jaś oczywiście zawsze bawi się w kręgle 

.
na wszystko.
Zobaczysz, ani się obejrzysz, już będziesz się cieszyć TŻtem.
.