|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
To już zależy od ginekologa
każdy ma swoje normy.Słyszałam o lekarzu który nie wysłał szybciej na krzywa, jak Glukoza wyszła 102 bo to nie jest zły wynik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
kobiety w ciąży mają inne normy |
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Też to koleżance mówiłam
ale w sumie nie moja sprawa, jej zdrowie, jej dziecko jej sprawa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale po moich różnych doświadczeniach,widzę,że trzeba mieć swój rozum,czytac ,aby mieć świadomość,trochę wiedzy,bo to pomaga,jest łatwiej |
|
|
|
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze wazylam 47-48 kg na poczatku przez wymioty waga spadla do 43 kg ale dawno nadrobilam i tak zostalo 48kg a brzuszek jest .. Szczerze mowiac nie wiem jaka byla przyczyna tak poznych poronien.. Pierwszego chlopczyka pochowalam i zdecydowalam ze Bozia tak chciala szybko zaszlam w druga ciążę i nastepnego malego zabrali na badania po poronieniu- calkowicie zdrowy.. Obydwoje z partnerem mielismy badania genetyczne, tez prawidlowy wynik. Pozniej odpuscilam... Stwierdzilam ze zycia dzieci juz nic nie odda wiec nie potrzebne mi znac przyczyne.. Teraz zaluje ze tak szybko odpuscilam. Po trzech latach nieudanych prób, zadnego zabezpieczania uznalam ze nie dane mi miec dzieci- zapragnelam pieska, dostalam malego psotliwego Yorka a miesiąc później
.. Zaskoczenie. Brak miesiaczki
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdzilam, że wcześniej się nie muszę denerwować,będzie zdrowiej i dla mnie i dla dziecka.. Już wystarczająco dużo głupot niepotrzebnie się naczytalam... Teraz w poniedziałek idę robić resztę badań... Mam nadzieję, że wyjda ok.. Dobra a teraz pytanie z tych głupich. Ile po zjedzeniu np. Batonika przechodzi "on" do dziecka?? Boze dziewczyny, to jest niemożliwe jak ja wyraźnie od wczoraj mała czuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja juz bym chciala dzieciatko poczuc. A tu nic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od wczoraj nic nie robię, tylko siedzę, trzymam rękę na brzuchu i gadam do brzucha.
Jak małej nie czułam to miałam chociaż czysto w domu haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-20 o 13:48 |
|
|
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie przytylam za wiele, i nie wiem ile wazy mój Dzieć. W sroder ma usg miał 8,1 cm a to bylo 14+1 ![]() W temacie cukru to juz posalam o swoich obawach. Dzisiaj na czczo mialam 96, wiec kiepsko. Jeszcze zmierze po posilku. Pola dobrze ze wspomnialas o tym, ze u ciężarnych mierzy sie godzine po, bo moj maz wczoraj kazal mi dwie godziny i byl 115 a wczesniej pewnie wiecej. Dzis sie okaże ![]() Przyjechalismy troche pobyczyc sie u teściów. Teściowa jak zwykle złota osoba, wsparła nas dobrym slowem i przytulaskiem Będzie dobrze, każdy w to wierzy i podtrzymuje Nas na duchu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym samym czasie? Po 10min? 😊 nie potrafię nigdzie znaleźć takiej informacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj jesc duzo warzyw surowych,miesko/ryba /warzywa gotowane na parze,kasze,ryz brazowy,zrezygnuj ze slodyczy,smazonego,tlusty ch rzeczy,slodkich sokow i napoi wode pij,nie jedz slodzonych jogurtow tylko np kefir i wtedy zobacz cukry i jedz czesto co 2-3 h no i niestety stres wplywa negatywnie,a my dużo go teraz mamy dużo dietą można wyregulować ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
sprobuj zjesc cos szybkiego i zobaczysz,jak mała szybko zareaguje i zacznie się ruszać
|
||
|
|
|
#763 |
|
Przyczajenie
|
u mnie też jeszcze nic
![]() niby jest jeszcze czas, ale też już bym chciała poczuć moją fasolę ![]() Nadrobiłam Was wczoraj w łóżku, ale mocy brak na wszystko. Jeszcze wczoraj cały dzień mnie brzuch bolał. Dzisiaj nawet nie sprzątam, leżakuję i nic nie robię. Fajnie, że podajecie imiona, bo sama też jeszcze nie wiem. Imię dla dziewczynki w miarę mam, od pierwszej ciąży i na razie nic się nie zmieniło. Przeczucia mam jednak na chłopaczysko i tu jest problem, bo pomysłów brak |
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 19 tc.
Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów ale wyglądam jak zombi. Zawzięłam się, żeby w końcu odstawić Ewkę, mam dosyć nocnych pobudek. Pół nocy płakała, jak już zasnęła to ja nie mogłam zasnąć, jak w końcu i mi się udało to ona się budziła. Niestety nie mam jak odespać, dopiero jutro może mi się uda. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny. Ale dużo piszecie nawet nie wiem co chciałaby odpowiedzieć. Jeśli chodzi o wage to jakieś kruszyny jesteście, ja conajmniej 25 kg wiecej od was przed ciążą. 2 kg przytylo mi sie na początku, ale to raczej obżarstwo i stresy a teraz ładnie się trzymam bo bardzo boje sie że przytyje dużo za dużo. Dziewczyny ja mam jakiś taki brak energii, kiepski nastrój itp. Fizycznie czuję się dobrze, ale psychika siada, nie wiem czy to hormony czy fakt,że mam troche problemów i się bardzo stresuje( niezwiązanych z ciążą). Ale w takie dni jak dzis zmuszam sie do dosłownie kazdej czynności, na badania wybrałam się około poludnia a i tak muszę jutro dowieźć jeszcze jeden kwit bo go przez roztargnienie nie wzięłam. Nie cieszy mnie nawet to,że jedziemy na urlop w pn, oczywiście nie jestem spakowana, ale to akurat norma bo mam jedną uniwersalna listę. Oczywiście z wczorajszych ćwiczeń też nic bo wrociłam poźno po długiej podróży. Ale nic, pomarudziłam i trochę moze mi lepiej, jade na zakupy i mam w planie kupic tez jakieś lekkie hantelki do ćwiczeń.
|
|
|
|
#766 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja mam do Was takie pytanie. Od rana co jakiś czas mam jakby ból lewego jajnika z tym że nie jest to ból który trwa tylko dokładnie na sekundę dość mocno mnie zaboli. I raz w ciągu godziny zaboli nawet 10 razy a czasem przez godzinę wogole. I tak sobie myślę czy to możliwe że mój mały skoczek może mnie w coś kopać i stąd taki chwilowy ból? Ruchów nie czuje bo u nas 14 tydzień dopiero ale może mnie kopie właśnie gdzieś z lewej strony?! 🤣 bo nic innego mi nie dolega tylko zastanawia mnie to.
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam,nie wiem co pisać 😬
Aha,Tola to w moich stronach Otylia,a nawet wśród staruszek Otolia. Albo Anatolia Dziś troche przesadzilam z odkurzaniem,ale znów sie nie wyrobiłam ze wszystkim przed weekendem. Az zlapalam doła,ze znów jestem niezorganizowana. Przyczynil sie do tego uczucia fakt,ze nie mam nic od Młodej dla Dziadków. Chyba na szybko będziemy jutro robić laurki ![]() Spadam teraz,bo znów za duzo siedze na telefonie i mąż sie denerwuje ![]() Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zapisujecie się na warsztaty "Bezpieczny maluch"?
Ja trochę poczytałam i stwierdziłam, że się zapisze. Akurat są organizowane w moim szpitalu gdzie chce rodzic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-20 o 20:45 |
|
|
|
#770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zapisałam
. Radena też się obudziłam z prezentami w czwartek i na szybko organizowałam
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
A te warsztaty są płatne ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#773 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Czasami.wystarczy jakies leki brac i.jest ok,nie mówię o luteinie czy duphastonie Kiedyś czytalam na ten temat,kobiety mają różne problemy.Ważne,abyś byla pod dobrą czujna opieka.A może.jakas konsultacja z genetykiem? |
|||||
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sytuacja z mężem?? Wyjaśniło się coś?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#775 |
|
Wtajemniczenie
|
A idziecie same na te warsztaty czy zabieracie mężów ? Jest sens brać męża czy nie ? Zaznaczylam ze przyjdę sama, a teraz to juz nie wiem :/ Nie lubie chodzic sama, mam taki problem
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech posłucha o fotelikach samochodowych itp to jego działka, ja nie mam prawka ![]() Sa tam techniki pierwszej pomocy u niemowląt, ja jakieś pojęcie mam, a on jest zielony. To też jego dziecko niech słucha i się uczy ![]() Z resztą on by mnie zagryzl, gdybym sama chciała iść. Trochę za bardzo się angażuje, ale już się przyzczailam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-20 o 21:15 |
|
|
|
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj nad ranem w końcu poczułam ruchy Uwielbiam to uczucie.Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziewczyny ktore juz były, to duzo kobiet było z facetami ? Nie chce tez wyskoczyć jak filip z konopi jedyna z facetem, albo w druga strone, jedyna bez faceta haha
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
Ja ide bez faceta.
A z mezem na razie nie rozmawiam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

każdy ma swoje normy.

Uwielbiam to uczucie.