Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-20, 13:24   #751
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
norma do 140, a moja ginekolog kazala 135
To już zależy od ginekologa każdy ma swoje normy.
Słyszałam o lekarzu który nie wysłał szybciej na krzywa, jak Glukoza wyszła 102 bo to nie jest zły wynik

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 13:25   #752
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
To już zależy od ginekologa każdy ma swoje normy.
Słyszałam o lekarzu który nie wysłał szybciej na krzywa, jak Glukoza wyszła 102 bo to nie jest zły wynik

taki to jest niekompetentny

kobiety w ciąży mają inne normy
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 13:26   #753
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
taki to jest niekompetentny
Też to koleżance mówiłam ale w sumie nie moja sprawa, jej zdrowie, jej dziecko jej sprawa

Stary 2018-01-20, 13:27   #754
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Też to koleżance mówiłam ale w sumie nie moja sprawa, jej zdrowie, jej dziecko jej sprawa

oczywiście

no ale po moich różnych doświadczeniach,widzę,że trzeba mieć swój rozum,czytac ,aby mieć świadomość,trochę wiedzy,bo to pomaga,jest łatwiej
Stary 2018-01-20, 13:32   #755
Princes 18
Raczkowanie

Ja zawsze wazylam 47-48 kg na poczatku przez wymioty waga spadla do 43 kg ale dawno nadrobilam i tak zostalo 48kg a brzuszek jest .. Szczerze mowiac nie wiem jaka byla przyczyna tak poznych poronien.. Pierwszego chlopczyka pochowalam i zdecydowalam ze Bozia tak chciala szybko zaszlam w druga ciążę i nastepnego malego zabrali na badania po poronieniu- calkowicie zdrowy.. Obydwoje z partnerem mielismy badania genetyczne, tez prawidlowy wynik. Pozniej odpuscilam... Stwierdzilam ze zycia dzieci juz nic nie odda wiec nie potrzebne mi znac przyczyne.. Teraz zaluje ze tak szybko odpuscilam. Po trzech latach nieudanych prób, zadnego zabezpieczania uznalam ze nie dane mi miec dzieci- zapragnelam pieska, dostalam malego psotliwego Yorka a miesiąc później

.. Zaskoczenie. Brak miesiaczki
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 13:32   #756
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście

no ale po moich różnych doświadczeniach,widzę,że trzeba mieć swój rozum,czytac ,aby mieć świadomość,trochę wiedzy,bo to pomaga,jest łatwiej
No ja zawsze jak coś mi wyjedzie nie tak, to czytam.. Ale dopiero jak wyjdzie nie tak jak powinno
Stwierdzilam, że wcześniej się nie muszę denerwować,będzie zdrowiej i dla mnie i dla dziecka..
Już wystarczająco dużo głupot niepotrzebnie się naczytalam...

Teraz w poniedziałek idę robić resztę badań... Mam nadzieję, że wyjda ok..

Dobra a teraz pytanie z tych głupich.
Ile po zjedzeniu np. Batonika przechodzi "on" do dziecka??

Boze dziewczyny, to jest niemożliwe jak ja wyraźnie od wczoraj mała czuję.

Stary 2018-01-20, 13:36   #757
Patrycja28100
Rozeznanie

Jak ja juz bym chciala dzieciatko poczuc. A tu nic

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 13:42   #758
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A ja od wczoraj nic nie robię, tylko siedzę, trzymam rękę na brzuchu i gadam do brzucha.
Jak małej nie czułam to miałam chociaż czysto w domu haha

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-20 o 13:48
Stary 2018-01-20, 13:50   #759
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobrze, że piszesz! Już pytałam o Ciebie wczoraj. I gratulacje Mam nadzieję, że teraz już będziesz spokojna i nie będziesz mówić, że to jest szansa na dziecko Oby nie było problemów z mięśniakiem
To z powodu ivf zostawili Ci ten sam tp? Ciekawe! 8 cm to faktycznie troszkę więcej niż przeciętnie na ten moment ciąży. Cóż, zawsze mówię, że żadna metoda wyznaczania tp nie jest idealna, a do kilkudniowych różnic między usg a om w ogóle nie przywiązuję wagi. Przecież to niemożliwe, żeby wszystkie dzieci rosły identycznie.

pola, zua, fajnie, że dajecie się wciągnąć w nasze zwykłe pogaduchy

Bardzo lubię Polę i Tolę, ale z moją fazą do posiadania "oficjalnej" firmy imienia, to Apolonia nie wchodzi w rachubę. A Tola to od czego zdrobnienie? Nigdy nie wiem... Zawsze mi się kojarzy tylko z moją ukochaną Anią z Zielone Wzgórza. W kolejnych tomach byli bliźniaki Tadzio i Tola
Folinko ja nawet nie myślałam żeby nazwać Apolonia tylko po prostu Pola, a jezeli chodzi o Tole mojej koleżanki to tez nie jest skrót od niczego, po prostu Tola jak w Bolku i Lolku

Ja nie przytylam za wiele, i nie wiem ile wazy mój Dzieć. W sroder ma usg miał 8,1 cm a to bylo 14+1

W temacie cukru to juz posalam o swoich obawach. Dzisiaj na czczo mialam 96, wiec kiepsko. Jeszcze zmierze po posilku. Pola dobrze ze wspomnialas o tym, ze u ciężarnych mierzy sie godzine po, bo moj maz wczoraj kazal mi dwie godziny i byl 115 a wczesniej pewnie wiecej. Dzis sie okaże

Przyjechalismy troche pobyczyc sie u teściów. Teściowa jak zwykle złota osoba, wsparła nas dobrym slowem i przytulaskiem Będzie dobrze, każdy w to wierzy i podtrzymuje Nas na duchu.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 14:01   #760
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
No ja zawsze jak coś mi wyjedzie nie tak, to czytam.. Ale dopiero jak wyjdzie nie tak jak powinno
Stwierdzilam, że wcześniej się nie muszę denerwować,będzie zdrowiej i dla mnie i dla dziecka..
Już wystarczająco dużo głupot niepotrzebnie się naczytalam...

Teraz w poniedziałek idę robić resztę badań... Mam nadzieję, że wyjda ok..

Dobra a teraz pytanie z tych głupich.
Ile po zjedzeniu np. Batonika przechodzi "on" do dziecka??

Boze dziewczyny, to jest niemożliwe jak ja wyraźnie od wczoraj mała czuję.

niby to co Ty jesz ,to dziecko też

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

pewnie niedługo poczujesz
Stary 2018-01-20, 14:05   #761
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
niby to co Ty jesz ,to dziecko też

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

pewnie niedługo poczujesz
No to wiem, że wszystko co zjem trafia do dziecka. Ale po jakim czasie od zjedzenia tego przezemnie? w tym samym czasie? Po 10min? 😊 nie potrafię nigdzie znaleźć takiej informacji

Stary 2018-01-20, 14:07   #762
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinko ja nawet nie myślałam żeby nazwać Apolonia tylko po prostu Pola, a jezeli chodzi o Tole mojej koleżanki to tez nie jest skrót od niczego, po prostu Tola jak w Bolku i Lolku

Ja nie przytylam za wiele, i nie wiem ile wazy mój Dzieć. W sroder ma usg miał 8,1 cm a to bylo 14+1

W temacie cukru to juz posalam o swoich obawach. Dzisiaj na czczo mialam 96, wiec kiepsko. Jeszcze zmierze po posilku. Pola dobrze ze wspomnialas o tym, ze u ciężarnych mierzy sie godzine po, bo moj maz wczoraj kazal mi dwie godziny i byl 115 a wczesniej pewnie wiecej. Dzis sie okaże

Przyjechalismy troche pobyczyc sie u teściów. Teściowa jak zwykle złota osoba, wsparła nas dobrym slowem i przytulaskiem Będzie dobrze, każdy w to wierzy i podtrzymuje Nas na duchu.

miło,że macie wsparcie teściów

spróbuj jesc duzo warzyw surowych,miesko/ryba /warzywa gotowane na parze,kasze,ryz brazowy,zrezygnuj ze slodyczy,smazonego,tlusty ch rzeczy,slodkich sokow i napoi
wode pij,nie jedz slodzonych jogurtow tylko np kefir i wtedy zobacz cukry

i jedz czesto co 2-3 h

no i niestety stres wplywa negatywnie,a my dużo go teraz mamy

dużo dietą można wyregulować

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
No to wiem, że wszystko co zjem trafia do dziecka. Ale po jakim czasie od zjedzenia tego przezemnie? w tym samym czasie? Po 10min? 😊 nie potrafię nigdzie znaleźć takiej informacji

szybko trafia

sprobuj zjesc cos szybkiego i zobaczysz,jak mała szybko zareaguje i zacznie się ruszać
Stary 2018-01-20, 15:06   #763
agrafkowa03
Przyczajenie

Cytat:
u mnie też jeszcze nic
niby jest jeszcze czas, ale też już bym chciała poczuć moją fasolę

Nadrobiłam Was wczoraj w łóżku, ale mocy brak na wszystko.
Jeszcze wczoraj cały dzień mnie brzuch bolał. Dzisiaj nawet nie sprzątam, leżakuję i nic nie robię.

Fajnie, że podajecie imiona, bo sama też jeszcze nie wiem. Imię dla dziewczynki w miarę mam, od pierwszej ciąży i na razie nic się nie zmieniło. Przeczucia mam jednak na chłopaczysko i tu jest problem, bo pomysłów brak
agrafkowa03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 15:17   #764
madziara889
Zakorzenienie

Witam w 19 tc.

Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów ale wyglądam jak zombi. Zawzięłam się, żeby w końcu odstawić Ewkę, mam dosyć nocnych pobudek. Pół nocy płakała, jak już zasnęła to ja nie mogłam zasnąć, jak w końcu i mi się udało to ona się budziła. Niestety nie mam jak odespać, dopiero jutro może mi się uda.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 15:27   #765
aniama6
Zadomowienie

Witam dziewczyny. Ale dużo piszecie nawet nie wiem co chciałaby odpowiedzieć. Jeśli chodzi o wage to jakieś kruszyny jesteście, ja conajmniej 25 kg wiecej od was przed ciążą. 2 kg przytylo mi sie na początku, ale to raczej obżarstwo i stresy a teraz ładnie się trzymam bo bardzo boje sie że przytyje dużo za dużo. Dziewczyny ja mam jakiś taki brak energii, kiepski nastrój itp. Fizycznie czuję się dobrze, ale psychika siada, nie wiem czy to hormony czy fakt,że mam troche problemów i się bardzo stresuje( niezwiązanych z ciążą). Ale w takie dni jak dzis zmuszam sie do dosłownie kazdej czynności, na badania wybrałam się około poludnia a i tak muszę jutro dowieźć jeszcze jeden kwit bo go przez roztargnienie nie wzięłam. Nie cieszy mnie nawet to,że jedziemy na urlop w pn, oczywiście nie jestem spakowana, ale to akurat norma bo mam jedną uniwersalna listę. Oczywiście z wczorajszych ćwiczeń też nic bo wrociłam poźno po długiej podróży. Ale nic, pomarudziłam i trochę moze mi lepiej, jade na zakupy i mam w planie kupic tez jakieś lekkie hantelki do ćwiczeń.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 15:28   #766
Sandam13
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam do Was takie pytanie. Od rana co jakiś czas mam jakby ból lewego jajnika z tym że nie jest to ból który trwa tylko dokładnie na sekundę dość mocno mnie zaboli. I raz w ciągu godziny zaboli nawet 10 razy a czasem przez godzinę wogole. I tak sobie myślę czy to możliwe że mój mały skoczek może mnie w coś kopać i stąd taki chwilowy ból? Ruchów nie czuje bo u nas 14 tydzień dopiero ale może mnie kopie właśnie gdzieś z lewej strony?! 🤣 bo nic innego mi nie dolega tylko zastanawia mnie to.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 15:44   #767
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam do Was takie pytanie. Od rana co jakiś czas mam jakby ból lewego jajnika z tym że nie jest to ból który trwa tylko dokładnie na sekundę dość mocno mnie zaboli. I raz w ciągu godziny zaboli nawet 10 razy a czasem przez godzinę wogole. I tak sobie myślę czy to możliwe że mój mały skoczek może mnie w coś kopać i stąd taki chwilowy ból? Ruchów nie czuje bo u nas 14 tydzień dopiero ale może mnie kopie właśnie gdzieś z lewej strony?! 🤣 bo nic innego mi nie dolega tylko zastanawia mnie to.

Szczerze? W sumie to nie mam pojęcia.. Nie myślałam o tym w taki sposób.

Stary 2018-01-20, 20:24   #768
Radena
Zadomowienie

Nadrobilam,nie wiem co pisać 😬
Aha,Tola to w moich stronach Otylia,a nawet wśród staruszek Otolia. Albo Anatolia

Dziś troche przesadzilam z odkurzaniem,ale znów sie nie wyrobiłam ze wszystkim przed weekendem. Az zlapalam doła,ze znów jestem niezorganizowana. Przyczynil sie do tego uczucia fakt,ze nie mam nic od Młodej dla Dziadków. Chyba na szybko będziemy jutro robić laurki
Spadam teraz,bo znów za duzo siedze na telefonie i mąż sie denerwuje

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 20:38   #769
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny, zapisujecie się na warsztaty "Bezpieczny maluch"?
Ja trochę poczytałam i stwierdziłam, że się zapisze. Akurat są organizowane w moim szpitalu gdzie chce rodzic

Czas edycji: 2018-01-20 o 20:45
Stary 2018-01-20, 20:52   #770
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Ja trochę poczytałam i stwierdziłam, że się zapisze. Akurat są organizowane w moim szpitalu gdzie chce rodzic

Ja sie zapisalam. Ide we wtorek

Stary 2018-01-20, 20:55   #771
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ja też się zapisałam .

Radena też się obudziłam z prezentami w czwartek i na szybko organizowałam
Stary 2018-01-20, 20:58   #772
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A te warsztaty są płatne ?

Stary 2018-01-20, 21:06   #773
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
A te warsztaty są płatne ?

Za darmo

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ja też się zapisałam .

Radena też się obudziłam z prezentami w czwartek i na szybko organizowałam
Ja zamowilam takie.poduszki

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość

To chyba nie od ruchów dziecka,pewnie to.normalne,ale zapytaj lekarza

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Ale dużo piszecie nawet nie wiem co chciałaby odpowiedzieć. Jeśli chodzi o wage to jakieś kruszyny jesteście, ja conajmniej 25 kg wiecej od was przed ciążą. 2 kg przytylo mi sie na początku, ale to raczej obżarstwo i stresy a teraz ładnie się trzymam bo bardzo boje sie że przytyje dużo za dużo. Dziewczyny ja mam jakiś taki brak energii, kiepski nastrój itp. Fizycznie czuję się dobrze, ale psychika siada, nie wiem czy to hormony czy fakt,że mam troche problemów i się bardzo stresuje( niezwiązanych z ciążą). Ale w takie dni jak dzis zmuszam sie do dosłownie kazdej czynności, na badania wybrałam się około poludnia a i tak muszę jutro dowieźć jeszcze jeden kwit bo go przez roztargnienie nie wzięłam. Nie cieszy mnie nawet to,że jedziemy na urlop w pn, oczywiście nie jestem spakowana, ale to akurat norma bo mam jedną uniwersalna listę. Oczywiście z wczorajszych ćwiczeń też nic bo wrociłam poźno po długiej podróży. Ale nic, pomarudziłam i trochę moze mi lepiej, jade na zakupy i mam w planie kupic tez jakieś lekkie hantelki do ćwiczeń.
To pewnie hormony,normalne

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Ja zawsze wazylam 47-48 kg na poczatku przez wymioty waga spadla do 43 kg ale dawno nadrobilam i tak zostalo 48kg a brzuszek jest .. Szczerze mowiac nie wiem jaka byla przyczyna tak poznych poronien.. Pierwszego chlopczyka pochowalam i zdecydowalam ze Bozia tak chciala szybko zaszlam w druga ciążę i nastepnego malego zabrali na badania po poronieniu- calkowicie zdrowy.. Obydwoje z partnerem mielismy badania genetyczne, tez prawidlowy wynik. Pozniej odpuscilam... Stwierdzilam ze zycia dzieci juz nic nie odda wiec nie potrzebne mi znac przyczyne.. Teraz zaluje ze tak szybko odpuscilam. Po trzech latach nieudanych prób, zadnego zabezpieczania uznalam ze nie dane mi miec dzieci- zapragnelam pieska, dostalam malego psotliwego Yorka a miesiąc później

.. Zaskoczenie. Brak miesiaczki
A lekarze nie chcieli drążyć?
Czasami.wystarczy jakies leki brac i.jest ok,nie mówię o luteinie czy duphastonie

Kiedyś czytalam na ten temat,kobiety mają różne problemy.Ważne,abyś byla pod dobrą czujna opieka.A może.jakas konsultacja z genetykiem?
Stary 2018-01-20, 21:08   #774
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie zapisalam. Ide we wtorek

To my idziemy dopiero 9.03.18

Jak sytuacja z mężem?? Wyjaśniło się coś??

Stary 2018-01-20, 21:11   #775
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A idziecie same na te warsztaty czy zabieracie mężów ? Jest sens brać męża czy nie ? Zaznaczylam ze przyjdę sama, a teraz to juz nie wiem :/ Nie lubie chodzic sama, mam taki problem

Stary 2018-01-20, 21:13   #776
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
A idziecie same na te warsztaty czy zabieracie mężów ? Jest sens brać męża czy nie ? Zaznaczylam ze przyjdę sama, a teraz to juz nie wiem :/ Nie lubie chodzic sama, mam taki problem

Ja biorę męża.
Niech posłucha o fotelikach samochodowych itp to jego działka, ja nie mam prawka
Sa tam techniki pierwszej pomocy u niemowląt, ja jakieś pojęcie mam, a on jest zielony.
To też jego dziecko niech słucha i się uczy
Z resztą on by mnie zagryzl, gdybym sama chciała iść.

Trochę za bardzo się angażuje, ale już się przyzczailam.

Czas edycji: 2018-01-20 o 21:15
Stary 2018-01-20, 21:15   #777
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Nadrobilam,nie wiem co pisać 😬
Aha,Tola to w moich stronach Otylia,a nawet wśród staruszek Otolia. Albo Anatolia

Dziś troche przesadzilam z odkurzaniem,ale znów sie nie wyrobiłam ze wszystkim przed weekendem. Az zlapalam doła,ze znów jestem niezorganizowana. Przyczynil sie do tego uczucia fakt,ze nie mam nic od Młodej dla Dziadków. Chyba na szybko będziemy jutro robić laurki
Spadam teraz,bo znów za duzo siedze na telefonie i mąż sie denerwuje

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Ja dzisiaj dopiero wywoływałam zdjęcia i kupowałam ramki. Chciałam jeszcze z młodą upiec ciastka i dać dziadkim w prezencie ale nie dałam rady.
Cytat:

Nie idę, bo u mnie nie ma, najbliżej 60 km ode mnie

Dzisiaj nad ranem w końcu poczułam ruchy Uwielbiam to uczucie.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 21:16   #778
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A dziewczyny ktore juz były, to duzo kobiet było z facetami ? Nie chce tez wyskoczyć jak filip z konopi jedyna z facetem, albo w druga strone, jedyna bez faceta haha

Stary 2018-01-20, 21:16   #779
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny ktore juz były, to duzo kobiet było z facetami ? Nie chce tez wyskoczyć jak filip z konopi jedyna z facetem, albo w druga strone, jedyna bez faceta haha

Z tego co mi mówiła koleżanka, to większość jest z facetami.. Przynajmniej tam gdzie ona była

Stary 2018-01-20, 21:18   #780
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja ide bez faceta.
A z mezem na razie nie rozmawiam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości