Czy zamknąć sklepy w niedziele? - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-20, 22:09   #3031
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Dot.: niedziela bez zakupów

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja nadal nie rozumiem czym pani na kasie w markecie różni si od tej w kinie lub w knajpie, że tylko one mogą mieć czas, zacieśniać więzy rodzinne.
Może zwolenniczki zakazu mi to wyjaśnią.
taka wola boża, że niedziela będzie wolna dla wybranych
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:10   #3032
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Onnaa, ale wytłumacz nam, czemu zamykają sklepy, a np. Restauracji czy kin nie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:11   #3033
Onnaa88
BAN stały

Lightbulb Dot.: niedziela bez zakupów

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja nadal nie rozumiem czym pani na kasie w markecie różni się od tej w kinie lub w knajpie, że tylko one mogą mieć czas, zacieśniać więzy rodzinne.
Może zwolenniczki zakazu mi to wyjaśnią.
Tego nie wiem ale w innych krajach jest tak samo,więc ta grupa ludzi chyba ma jakieś specjalne uprawnienia
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:27   #3034
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Tego nie wiem ale w innych krajach jest tak samo,więc ta grupa ludzi chyba ma jakieś specjalne uprawnienia
Aha. Fajne masz odpowiedzi na wszystko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:45   #3035
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a ja myślę, że nie powinno zbliżyć, bo ludzie po prostu pójdą łazić po sklepach w sobotę.
Albo na Orlen
Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Pieszo i omijać knajpy, lodziarnie, kina, zoo i inne atrakcje! Będzie społecznie sprawiedliwie i równo!

Co z tego, że kasjerka ma wolną niedzielę, jeśli jej mąż pracuje w knajpie a córka dorabia sobie w kinie.

Śmieszny ten argument "niedziela dla rodziny".
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 23:26   #3036
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie kolejna osoba będzie miała co robić na sklepie,obstawia na sobotę będzie większa,z wielu marketów i znajomych którzy tam pracują na szczęście nikogo nie zwolnia,bo obecnie brakuje ludzi do pracy na wielu stanowiskach.
Bardzo mi się podoba pomysł z wolnymi niedzielami,kiedyś się walczyło o ten jeden dzień wolny w tygodniu i super,że znów się do tego wraca
Ty naprawdę jesteś taka głupia jak można wywnioskować z Twoich postów?
W ogóle wytlumaczcie mi coś - tak się trąbi o tych wolnych niedzielach dla kasjerek, czas dla rodzin, trele morele.
Ale jednocześnie jest nagonka na lekarzy wypowiadajacych opt - out którzy nie chcą pracować więcej niż 48 godz/tydzień co i tak przekracza etat. Bo źli, nie chcą służyć i robić 72 godz /tydzień. Gdzie tu sprawiedliwość?

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Z nikogo się nie śmieje ja nie pracuje w niedzielę mam każda wolna na całe szczęście.Kiedyś pracowałam i nie chciałabym już właśnie w taki dzień pracować.
Ale o co ci chodzi z tą niedziela, dlaczego to taki szczególny dzień? Ja mam np wolny poniedziałek i sobie chwalę, przynajmniej jestem w stanie coś urzędowego załatwić.

Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 23:35   #3037
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
W ogóle wytlumaczcie mi coś - tak się trąbi o tych wolnych niedzielach dla kasjerek, czas dla rodzin, trele morele.
Ale jednocześnie jest nagonka na lekarzy wypowiadajacych opt - out którzy nie chcą pracować więcej niż 48 godz/tydzień co i tak przekracza etat. Bo źli, nie chcą służyć i robić 72 godz /tydzień. Gdzie tu sprawiedliwość?

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Ale o co ci chodzi z tą niedziela, dlaczego to taki szczególny dzień? Ja mam np wolny poniedziałek i sobie chwalę, przynajmniej jestem w stanie coś urzędowego załatwić.

To jest mentalnosc stereotypowego Polaka tzw Grazynki. Grazynizm jest nieuleczalny
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 23:51   #3038
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość

Ja nie będę Cię obrażać bo to nie mój poziom oceniać jaka ty jesteś i że nie potrafisz zaakceptować,że mam inne zdanie od Ciebie
Już pisałam dlaczego niedzielę są dobre np.dla mnie i dla osób które znam ale rozumiem,że komuś się to może nie podobać i nie pisze od razu,że jest głupi
Nie wiem czy wiesz ale ludzie są inni,różnią się od siebie i nie każdy będzie miał takie samo zdanie jak każdy

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2018-01-20 o 23:54
Stary 2018-01-20, 23:59   #3039
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie będę Cię obrażać bo to nie mój poziom oceniać jaka ty jesteś i że nie potrafisz zaakceptować,że mam inne zdanie od Ciebie
Już pisałam dlaczego niedzielę są dobre np.dla mnie i dla osób które znam ale rozumiem,że komuś się to może nie podobać i nie pisze od razu,że jest głupi
Nie wiem czy wiesz ale ludzie są inni,różnią się od siebie i nie każdy będzie miał takie samo zdanie jak każdy
Jesli chodzi o swoje zdanie to dam Ci przyklad. Panstwo zakazuje jakichkolwiek praktyk katolickich. Ja sie przykladowo ciesze, bo moim zdaniem ta religia jest bez sensu. A jeszcze dodajmy do tego, ze katolicy traca prace, a mnie to cieszy, bo mam takie zdanie. Fajnie nie?

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2018-01-21 o 00:02
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 00:00   #3040
invisible_01
Zakorzeniona

Ale jak można popierać zakaz, który doprowadza do zwolnień? Jeśli 1000 osób ma pracę, ale część narzeka na zmiany w niedzielę, to nadal jest lepsza sytuacja niż wtedy, jeśli po zakazie 200 traci pracę - choćby pozostałe 800 osób było zachwycone wolną niedzielą.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 00:03   #3041
Onnaa88
BAN stały

No ok a dlaczego już są niby zwolnienia skoro jeszcze półtora miesiąca do tego żeby sklepy zamknęli bo nie bardzo rozumiem?Czy te osoby z tego wątku dostały już wypowiedzenia?Czy to tylko strasznie zwolnieniami?
Bo z 500 plus miało być to samo miało być wielkie bezrobocie a jest w moim rejonie najniższe od wielu lat,pracy tak dużo,że pracodawcy nie mają pracowników do pracy.
Rząd niby sam chce zobaczyć jak to będzie funkcjonować dlatego nie robi od razu wszystkich wolnych niedziel tylko dwie w miesiącu.
Rozumiem,że są taki

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2018-01-21 o 00:05
Stary 2018-01-21, 00:05   #3042
invisible_01
Zakorzeniona

Ale rozumiesz, że Twój rejon to nie cała Polska? Ogarniasz terminy wypowiedzeń? Bo jeśli ktoś pracował poniżej 3 lat, to przysługuje mu miesiąc wypowiedzenia liczony od 1 dnia miesiąca, więc osoba zwalniana od marca już mogła otrzymać jak najbardziej wypowiedzenie, a tym bardziej ci, których obowiązują 3 miesiące wypowiedzenia.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 00:19   #3043
I ona
Zakorzenienie

Z 500 plus jest małe bezrobocie, bo wiele kobiet w imię tej kasy zrezygnowało z pracy i siedzą na ubezpieczeniu męża. Tak więc nie są zarejestrowane jako bezrobotne. Ot zagadka rozwiązana. Wiele rodzin żyje na takim samym poziomie finansowym jak żyło
I nie ciesz się z tego tak bardzo już, bo efekty tego zobaczymy za kupe kupe lat.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 06:31   #3044
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok, nie będę z Tobą dyskutować bo nie chcę się denerwować z rana.
Widzę jednak ze ty nadal nie rozumiesz o co chodzi.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
No ok a dlaczego już są niby zwolnienia skoro jeszcze półtora miesiąca do tego żeby sklepy zamknęli bo nie bardzo rozumiem?Czy te osoby z tego wątku dostały już wypowiedzenia?Czy to tylko strasznie zwolnieniami?
Bo z 500 plus miało być to samo miało być wielkie bezrobocie a jest w moim rejonie najniższe od wielu lat,pracy tak dużo,że pracodawcy nie mają pracowników do pracy.
Rząd niby sam chce zobaczyć jak to będzie funkcjonować dlatego nie robi od razu wszystkich wolnych niedziel tylko dwie w miesiącu.
Rozumiem,że są taki
Dlatego że po pierwsze obowiązuje czas wypowiedzenia a po drugie najczęściej grafiki są układane na miesiąc naprzód.
Zrobię tak jak ty to może dotrze - U MNIE układamy już grafik na marzec.
Naprawdę tak ciężko Ci to ogarnąć?

Stary 2018-01-21, 07:20   #3045
marynia991
Raczkowanie

Czytam Was i się śmieję. Z Was oczywiście
I tak wszyscy przyłazicie do marketów tylko po to by pozwiedzać a nie zakupy zrobić. Jak nagle w niedzie ciasteczek nie kupicie to nie umrzecie od tego

marynia991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 08:13   #3046
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Ja serio rozumiem wszystkie argumenty przeciw, ale niektóre wpisy przekraczają tutaj wszelkie granice absurdu. Najpierw gadka, że ten zakaz dotyczył będzie małej liczby osób pracujących w niedziele, bo przecież gastronomia czy kina będą otwarte, a za chwilę, że to położy polska gospodarkę bo jacyś Niemcy czy Czesi mieszkający blisko naszej granicy nie przyjadą do nas na zakupy . Oczywiście współczuję tym, ktorzy pracę stracą, ale to serio nie będzie jakiś Armagedon. Koniunktura jest na tę chwilę taka, że raczej nie ma problemu ze znalezieniem prostych zajęć, a umówmy się że osoby, które pracowały w galeriach czy marketach raczej nie projektowały silników rakietowych dla NASA. Mieszkam w regionie, który niby słynie z bezrobocia, a ciężko nie zauważyć ofert pracy na stacjach benzynowych, pizzeriach czy kinach.
Poza tym nie wiem dlaczego wychodzicie z założenia, że rządzący mają robić tak, żeby było dobrze wszystkim? (tak, wiem, "przeciez to ich psi obowiązek", "przecież od tego są", bla, ) Przecież to jest nierealne. PiS ma swój elektorat, a ten widocznie w sporej części ten zakaz popiera (sam znam kilku ich wyborców, którzy faktycznie zakaz popierają).

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2018-01-21 o 09:02
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 08:26   #3047
Timon i Pumba
hakuna matata

Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 08:33   #3048
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez marynia991 Pokaż wiadomość
I tak wszyscy przyłazicie do marketów tylko po to by pozwiedzać a nie zakupy zrobić. Jak nagle w niedzie ciasteczek nie kupicie to nie umrzecie od tego

Nie umrzemy też od tego, że w niedzielę nie pójdziemy do kina, na basen, do zoo, do kawiarni, do restauracji, a mimo wszystko te miejsca pozostają otwarte.

co cie obchodzi co kto robi w niedzielę? Tak, ja lubię chodzić po sklepach w ramach oglądania, a na koniec kupię koszulkę za 9.99 albo i wyjdę bez niczego. No i co? Co z tego?
Jak ktoś miał w dupie dzieci czy męża od poniedziałku do niedzieli, to będzie ich miał w dupie i w wolną niedzielę, to nie tak, że rodzice mają dzieci gdzieś, bo pracują w niedzielę. Mam matkę nauczycielkę, ma wolną każdą sobotę i niedzielę i... Nie interesowała się mną, nigdy.

Pozamykajmy wszystko, z wyjątkiem szpitali, policji i straży.
Wszelkiego rodzaju stacje paliw - ludzie nauczą się tankowac w sobotę, jak nie zatankuja w niedzielę to nie umra, apteki (no dobra, jedna na miasto niech będzie otwarta) - jak ktoś chce leki to niech kupi w sobotę.
O, moja praca to dobry przykład - świetlica dla bezdomnych. Niech oni sobie siedzą w parku czy gdzieś w niedzielę przy - 10, ja chce mieć wolne! Ja mam rodzinę! A oni tam przychodzą siedzieć na dupie, nic pożytecznego nie robią!

Stary 2018-01-21, 08:36   #3049
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem,że są taki
Bo jest w umówie o pracę coś takiego jak okres wypowiedzenia.

Jak chcę żeby x nie pracował od początku maja, to zerkam w jego teczkę, patrzę że ma okres wypowiedzenia np. 2 miesiące, daję wypowiedzenie z ostatnią sobotą lutego.

Tajemnica rozwiązana.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 08:54   #3050
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:10   #3051
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8067169 6]Ciekawe, gdzie sa teraz madrale, ktore sie w zeszlym roku zapieraly, ze nikogo nie zwolnia.[/QUOTE]
Nadal będą tak twierdzić. Tak jak w szkolnictwie.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
W szoku teraz jestem... serio... Dziewczyna pisze, że ją zwolnili, druga, że u niej będą zwolnienia i rach ciach pod tym wpis "super, że będą wolne niedziele, ja mam od dawna, jest pięknie". No to już jest szczyt szczytów....
Typowe dla Onnej😠

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:14   #3052
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

uuu, aleś nam dogryzła tylko na tyle Cię stać?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:48   #3053
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:

Kolejna mądra. Śmiej się z siebie.
Czy ty nie rozumiesz że tu nie chodzi tylko i wyłącznie o możliwość zrobienia zakupów w niedzielę tylko o zabranie ludziom możliwości wyboru? Jak już było wielokrotnie pisane na wątku wystarczyło wprowadzić zmiany w prawie pracy gwarantujące w KAŻDEJ PRACY 2 wolne niedziele. A tymczasem tworzy się uprzywilejowana grupę zawodowa. Proponuję zamknąć w niedzielę wszystko, łącznie z kosciolami, niech księża też mają wolne, msze od poniedziałku do soboty. Po co taka rodzina ma tracić czas na mszy, więzi nie zaciesni bo nawet pogadać na mszy nie można.
Poza tym nie sadz innych po sobie. To że ty idziesz do marketu pozwiedzać (bo skąd inaczej byś wiedziała o takiej możliwości? No chyba że u ciebie w rodzinie się tak czas spędza lub jest to popularne u Twoich znajomych) to nie znaczy że inni tak robią. Ja, moja rodzina i znajomi idziemy do supermarketu na uwaga uwaga - zakupy.
Do zwiedzania znamy ciekawsze miejsca.
Jakże ubogie musi być twoje życie kulturalno - podróżnicze że zwiedzasz markety.

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2018-01-21 o 09:55
Stary 2018-01-21, 09:59   #3054
marynia991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Nie umrzemy też od tego, że w niedzielę nie pójdziemy do kina, na basen, do zoo, do kawiarni, do restauracji, a mimo wszystko te miejsca pozostają otwarte.

co cie obchodzi co kto robi w niedzielę? Tak, ja lubię chodzić po sklepach w ramach oglądania, a na koniec kupię koszulkę za 9.99 albo i wyjdę bez niczego. No i co? Co z tego?
Jak ktoś miał w dupie dzieci czy męża od poniedziałku do niedzieli, to będzie ich miał w dupie i w wolną niedzielę, to nie tak, że rodzice mają dzieci gdzieś, bo pracują w niedzielę. Mam matkę nauczycielkę, ma wolną każdą sobotę i niedzielę i... Nie interesowała się mną, nigdy.

Pozamykajmy wszystko, z wyjątkiem szpitali, policji i straży.
Wszelkiego rodzaju stacje paliw - ludzie nauczą się tankowac w sobotę, jak nie zatankuja w niedzielę to nie umra, apteki (no dobra, jedna na miasto niech będzie otwarta) - jak ktoś chce leki to niech kupi w sobotę.
O, moja praca to dobry przykład - świetlica dla bezdomnych. Niech oni sobie siedzą w parku czy gdzieś w niedzielę przy - 10, ja chce mieć wolne! Ja mam rodzinę! A oni tam przychodzą siedzieć na dupie, nic pożytecznego nie robią!

A co Ciebie obchodzi co kasjerka bedzie robic w niedziele? Że nie bedzie musiała iść do pracy tylko może w domu zostać?

Matki Ci współczuję, pewnie przez to jesteś takim człowiekiem co nie szanuje innych.

A co do zamknięcia wszystkiego oprócz szpitali, straży i policji to się zgadzam

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Zabraniają ludzią pracować? Jak ktoś bedzie chciał w niedziele pracować to jest jeszcze dużo innych zawodów w ktorych w niedziele może iść do pracy. Wybór jest a nie tak jak gadacie że nie ma.
Wszyscy niby piszecie że kasjerką wolność wyboru sie odbiera? Pierd... taką wolność wyboru. Ja się cieszę że będę miała 2 niedzielę w moesiacu wolne zamiast jednej lub wcale. A nie jest w każdym markecie tak że za niedzielę się więcej płaci. Pracowałam w kilku i w żadnym się z tym nie spotkałam, a wole w tygodniu za niedzielę to sobie sami weźcie.

Stary 2018-01-21, 10:00   #3055
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No ale to nie jest tak, że kasjerka zapierdziela 7 dni w tygodniu. Kasjerka ma normalnie wolny dzień w ciągu tygodnia, jak każden jeden pracownik, niezależnie od miejsca pracy. Czemu to musi być niedziela? I czemu tylko kasjerzy?

Stary 2018-01-21, 10:00   #3056
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
A co Ciebie obchodzi co kasjerka bedzie robic w niedziele? Że nie bedzie musiała iść do pracy tylko może w domu zostać?

Matki Ci współczuję, pewnie przez to jesteś takim człowiekiem co nie szanuje innych.

A co, to policjanci, strażacy i pracownicy ochrony zdrowia to już muszą pracować w niedzielę? Nie, nie muszą.
Co ciebie obchodzi co oni będą w niedzielę robić?
Powinno być równe prawo pracy dla wszystkich, czyli gwarantowane np 2 wolne weekendy w miesiącu.

Stary 2018-01-21, 10:02   #3057
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Zabraniają ludzią pracować? Jak ktoś bedzie chciał w niedziele pracować to jest jeszcze dużo innych zawodów w ktorych w niedziele może iść do pracy. Wybór jest a nie tak jak gadacie że nie ma.
Wszyscy niby piszecie że kasjerką wolność wyboru sie odbiera? Pierd... taką wolność wyboru. Ja się cieszę że będę miała 2 niedzielę w moesiacu wolne zamiast jednej lub wcale. A nie jest w każdym markecie tak że za niedzielę się więcej płaci. Pracowałam w kilku i w żadnym się z tym nie spotkałam, a wole w tygodniu za niedzielę to sobie sami weźcie.

No to skoro Ci nie pasuje obecny grafik, to... Zmień pracę? Sama piszesz, że praca leży na ulicy i jest mnóstwo zawodów.

Stary 2018-01-21, 10:04   #3058
marynia991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
No to skoro Ci nie pasuje obecny grafik, to... Zmień pracę? Sama piszesz, że praca leży na ulicy i jest mnóstwo zawodów.

Nie muszę zmieniać bo pezepisy się zmieniają

Stary 2018-01-21, 10:10   #3059
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie muszę zmieniać bo pezepisy się zmieniają

A skoro Ci to wcześniej nie pasowało to dlaczego się nie przebranzowilas? Bo co, za trudno pracę znaleźć, nauczyć się czegoś nowego?
I rzeczywiście, ludzią nie zabraniają pracować, jak już to ludziom. I naucz się chociażby jak się nazwę twojego własnego zawodu odmienia skoro już chcesz go nie zmieniać bo się przepisy zmieniły.

Stary 2018-01-21, 10:12   #3060
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ale wiesz, że np. Dla studentów taka praca w sklepie czy restauracji w weekend to często jedyne źródło dochodów (poza oczywiście rodzicami)? Bo call center w niedziele pozamykane. A studentów opłaca się zatrudniać. No i cóż, teraz zostaje tylko gastronomia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości