|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Heja 😊 wlasnie zapisalam sie na te warsztaty. Pewnie bedzie tam pelno reklamy ale co tam, przynajmniej poznam troche produktow 😉 ja ide z mezem, chociaz on jeszcze o tym nie wie 😅
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mnóstwo relacji na wizażu o tych warsztatach czytałam i jakoś kojarzę, że parami większość szła. Nie przejmuj się innymi. Dla ojca też ważna jest ta cała wiedza. Ja w ogóle nie widzę takiej opcji jak facet angażujący się "za bardzo". Ja i mąż mamy od lat stanowisko, że jest tylko jedna jedyna rzecz, której facet nie zrobi przy niemowlęciu - karmienie piersią Inne może robić równie dobrze albo i lepiej niż kobieta (zasłyszane w sr ).
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-20 o 22:09 |
||
|
|
|
#784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Folinko dziękuję za radę 😘 Do 9 lutego to juz owinnam miec potwierdzenie co do stanu zdrowia Maleństwa, i wierzę że beda to dobre wiadomości i ma warsztaty pojdziemy z usmiechem na twarzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam, dziecko jest również jego i to jego obowiązek aby uczestniczył we wszystkim, chodził na spotkania, czy był przy porodzie. Od karmienia do przewijania i wstawiania w w nocy. To również jego obowiązek sama go sobie nie zrobilam. Jedyne gdzie u mnie nie ma prawa głosu, to temat kp. Piersi nie ma, karmić nimi nie będzie to niech milczy ![]() Znaczy się gadać sobie może w tym temacie, ale tylko tyle w sumie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-20 o 21:29 |
|
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, dziękuje za przyjęcie do grona
![]() Czy są wśród nas samotne mamy? Co do imion ja już mam wybrane dla synka-Marek. Miłego weekendu
|
|
|
|
#787 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie odżywiam się dość dobrze cały czas, ale do tego jadłam sporo słodyczy i miałam solidny apetyt przed ciążą, a teraz sama nie wierzę, jak najadam się połową tego co wcześniej.Cytat:
![]() Jak york się chowa? ![]() Kruszynko, wybacz, że pytam... Widzę Cię nie pierwszy raz na naszym wątku, a w poprzedniej ciąży czytałam październikówki... Czy coś szczególnego Cię do nas sprawadza? ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi, że masz jakieś problemy. Może spróbuj tak - jeśli możesz coś zdziałać, to działaj, a jak nie to spróbuj odpuścić stresy, bo nie warto się denerwować, skoro to i tak w niczym nie pomoże
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-20 o 22:19 |
||||
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dzisiejsza noc będzie długaaaaa, wzięłam się za czytanie książki i tak mnie pochłonęła, że szybko spać nie pójdę
![]() Edit: Noc będzie napewno długa... Moja mama miała wypadek samochodowy. Narazie wiem tylko tyle, że wjechała do rowu, jej podobno nic nie jest, ale ile w tym prawdy nie wiem, bo mogła sklamac aby mnie nie denerwować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-20 o 23:10 |
|
|
|
#789 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak masz możliwość to warto go zabrać Cytat:
![]() Jak macie możliwość to idźcie naprawdę warto - szczególnie pierwsza pomoc przy maluchu. Można było też przecwiczyc wszystko w praktyce na lalkach które "wędrowały" po sali ![]() Ja standardowo od wczoraj walczę z permanentnym bólem głowy
|
||
|
|
|
#790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie przed chwilą nastąpił maly progres jeżeli chodzi o imię. Moj mąż polozyl się obok mnie i powiedział, że nawet mu podchodzi Rozalia wypatrzyl skróty w internecie Rozalka, Zala, i poprzekrecal sobie na Zola i mu sie spodobalo haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się zdenerwowałam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Pisałam, w ostatniej części ale produkujecie w zastraszjącym tempie
. Do tego niekończące się mdłości i niestrawność nocna bezsenność... Chciałam Was ostatnio nadrobić na tel w nocy z łóżka, patrzę - a tu nie mogę cytować myślałam, że w telefonie mi opcja nie działa. Dzisiaj zaglądam przez komputer a tutaj nowy wątek! Mam nadzieję, że będzie mnie trochę więcej, a ja się lepiej poczuję.Nie mniej nadrobiłam Was! norka93, KarolinaK, Princes 18 doczytałam, ze też walczycie z mdłościami, łączę się w bólu! Sandam13, ovejita cieszę się, że dzidziole zdrowie! Ovejita masz problemy z wynikami moczu? Mi lekarz zalecił branie uroseptu pola25, zUa_tysica Trzymam za Was WIELKIE kciuki! dorka24, aniama6 cześć ![]() xXBlankaXx my chyba tym razem zdecydujemy się na szpital prywatny, bo tam teraz pracuje moja położna z poprzedniego porodu a dość dobrze się dogadałyśmy .Folinka czy mogłabyś mnie dodać do listy? Ana***, 28lat, tp 17.07, 3 ciążą (Aniołek i córcia 3 lata) Któraś pytała o tętno, u mnie też w okolicach 100 i niskie ciśnienie 90/60. ---- Edit: Chciałam jeszcze zapytać o Wasze wyniki TSH 3. Wynik wyszedł mi mocno niski 0,083 mlU/l (0,27-4,20) czy któraś miała za niskie TSH? Lekarz kazał powtórzyć, a jak dalej będzie nisko to endokrynolog, choć nie ukrywam, że dziwi mnie wynik, ponieważ chyba zazwyczaj jest za wysoki.
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2018-01-20 o 23:44 Powód: Trz |
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monika to widze, że i wiekiem jesteśmy podobne i po ciąży bedziemy razem wage zrzucac na spacerach z maluchami. Mnie na szczeście prawie zupelnie odrzucilo od slodyczy tak jak i od kawy, ciągnie mnie do sałatek, owoców, jakichs koktajli ewentualnie kanapki ale z duza iloscią warzyw, zupy- ale co z tego ze zdrowo jesli ja pochłaniam tego dosc duzo ilosci. Ale dzis kupiłam sobie ciężarki 1 kg i pocwiczyłam takie 2 x po 15 min dla kobiet ciężarnych i cwiczenia ogolnie lekkie, nie męczące ale czuje,żę jutro mięśnie ramion i moze posladkow będą bolec. Humor moze mi sie troche poprawił, na pewne sprawy nie mam wplywu, one juz sie, ze tak powiem toczą, rozwiązanie moze byc dla mnie zle, no ale trudno. Poza tym teraz oczekiwanie na wyniki badan genetycznych to bedzie wielki stres. WPrawdzie jak to ja mam przemyslane wszystko od najlepszej do najgorszej opcji, ale to tylko teoria. |
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Przepraszam,że się nie odzywam ostatnio. Podczytuję Was, ale mam ostatnio gorsze dni i nie mam zapału do pisania..
Jesteśmy na weselu,synek dopiero teraz zasnął. Czekamy na teściową żeby iść trochę potańczyć. Pewnie i tak nam się nie uda,bo Mateusz pewnie będzie źle spał po tylu atrakcjach. Blanka,zdrówka dla mamy. Może nic poważnego się nie stało,ale sprawdzić w szpitalu warto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jeszcze taki jeden temat w środku nocy
czy podrożujecie w ciąży? ja ogólnie dużo podrózuje czy to zawodowo- to po Polsce, czy wypoczynkowo zagranice, głownie Europa, czasem dalej. w pn lecimy do Portugalii na własna ręke, zweidzanie, spacery, relax ogólnie. I jak myślicie uda sie gdzies jeszcze przed porodem pojechać/polecieć? Wy planujecie jakies urlopy? A do mam z dziećmi już- jeździliscie z nimi gdzies w pierwszym roku życia.
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka oby u mamy skończyło się na potłuczeniach.
Moje biedne wlaśnie po pół godziny płaczu zasnęło. Dzisiejsza noc i tak, póki co, jest lepsza niż wczorajsza. Dostaliśmy zaprpszenie na weselę od znajomych na 1kwietnia i się zastanawiam czy dam radę, to będzie 7 miesiąc. Z drugiej strony przydałoby się pobawić. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#798 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poki co nie działają... 😅 Cytat:
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka dużo zdrowia dla Mamy, auto nieważne, byleby ona była w całości
![]() Madziara ja tam bym szła, to prawie 3 miesiące do terminu, dasz radę;-) Aniama jakie obciążenie hantelków używasz?
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam 1 kg. Ale to naprawde były leciutkie ćwiczenia, ja i tak zrobiłam 2 piętnastominutówki a tam nawet jedna jest polecana na dzień. I wkazdym zestawie troche na ramiona, jakies delikatne przysiady itp. Ramiona mam bardzo słabe bo nigdy za wiele na nie nie cwiczyłam to moze choć teraz. Narazie odkąd się obudziłam żadnych zakwasów nie czuje.
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Blanka, zdrówka dla mamy, napisz nam, jak będziesz coś wiedziała i pamiętać: nerwy na wodzy...
Zua, zabierz swojego chłopa, przyda mu się, a tobie będzie raźniej, u nas była porażająca przewaga kobiet z facetami. Byłam wczoraj w sklepie pomacać wózki.... Trochę się podłamałam, bo sklep duży, ja znalazłam jeden wózek, który mi się podobał i który sprzedawca zachwalał jako najlżejszy (11kg). Anex Cross i Anex Sport. Ten pierwszy urzekł mnie, bo cały wykonany jest ze skóry ekologicznej i sprawia wrażenie wózka z wyższej półki, o starannie zaprojektowanych i wykonanych detalach. To wózek 2w1, dogadaliśmy się ze sprzedawcą, że dorzuci jeszcze fotelik Maxi Cosi City i zamkniemy się w 2,5 tys. Wracam do domu, a tu wszyscy piszą, że wózek tragedia: skrzypi, ma luzy, źle wyprofilowany itd. No to druga myśl: może kupię taki na allegro 1600 za 3w1, dokupię fotelik i wyjdzie taniej... A potem: ale przecież ten z allegro to też może być badziew, nie mogę znaleźć żadnych opinii o nim, więc może kupię używany markowy np. Quinny Mood. Ale one mi się tak nie podobają I jestem teraz kompletnie rozbita. Całe popołudnie chodziłam wściekła, potem się rozpłakałam, potem pół nocy oglądaliśmy nowy sezon AHS, bo nie mogłam spać. Masakra, boję się iść do sklepu po resztę wyprawki... Ja się chyba kompletnie nie nadaję...
|
|
|
|
#802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to narazie plany zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Moj mlodszy jak mial pol roku to bylismy nad morzem ale w marcu go urodzilam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Z potwierdzeniem wesela mamy jeszcze czas, zresztą mają na uwadze, że jestem w ciąży i różnie może być. Póki co jesteśmy na tak.
Patrycja my w majówkę mamy jeszcze 18 tkę, a na koniec maja komunię. Najprędzej to na komunię nie pójdziemy ale wszystko wyjdzie w maju. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Moja kolezanka byla na weselu siostry na samym koncu ciazy. W piatek byla u swojej gin ktora wreczyla jej skierowanie do szpitala na wywolanie porodu ale ona pojechala w sobote na wesele sioatry przetanczyla cala noc a w niedziele do szpitala pojechala z tym skierowaniem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Summer ja się zakochałam w Mimie Xari jak zobaczyłam u znajomej ale cena nawet używanego jest stanowczo za wysoka.
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.Dzisiaj jedziemy do Łodzi.Jutro rano mam się zgłosić na amnio.Jak będę dobrze się czula,o ile zasięg pozwoli,odezwę się jutro popołudniu.
|
|
|
|
#807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
asiaczek My też wczoraj na weselu! A dziś już mam po spaniu 😑
Cytat:
Też mam wrażenie, że wpadnę w depresję przy kompletowaniu wyprawki, zwlaszcza jeśli potwierdzi się u nas synuś, bo ja nic w sklepach na chłopaczków nie widzę fajnego 😑 Blanka jak tam mama, wszystko w porządku? Drogi faktycznie są w kiepskim stanie.. ja dziś wracam około 200km, a śniegu coraz więcej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-01-21 o 09:23 |
||
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Pola kciuki
![]() Aniama też ćwiczę chociaż nie codziennie, narazie z butelkami wody, dopiero dochodzę do wyższego obciążenia . Też w narazie zostałam przy ćwiczeniach ramion i rąk, chyba najbezpieczniej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Uwielbiam to uczucie.
Inne może robić równie dobrze albo i lepiej niż kobieta
).

wypatrzyl skróty w internecie Rozalka, Zala, i poprzekrecal sobie na Zola i mu sie spodobalo haha 

nocna bezsenność... Chciałam Was ostatnio nadrobić na tel w nocy z łóżka, patrzę - a tu nie mogę cytować
myślałam, że w telefonie mi opcja nie działa. Dzisiaj zaglądam przez komputer a tutaj nowy wątek! Mam nadzieję, że będzie mnie trochę więcej, a ja się lepiej poczuję.