Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-20, 21:18   #781
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Z tego co mi mówiła koleżanka, to większość jest z facetami.. Przynajmniej tam gdzie ona była

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kurczę to może zadzwonię tam w poniedzialek i poproszę, zeby mi dopisali tego mojego ślubnego rzepa....

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 21:22   #782
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Heja 😊 wlasnie zapisalam sie na te warsztaty. Pewnie bedzie tam pelno reklamy ale co tam, przynajmniej poznam troche produktow 😉 ja ide z mezem, chociaz on jeszcze o tym nie wie 😅

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 21:24   #783
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dzisiaj nad ranem w końcu poczułam ruchy Uwielbiam to uczucie.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
Super Gratki!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A dziewczyny ktore juz były, to duzo kobiet było z facetami ? Nie chce tez wyskoczyć jak filip z konopi jedyna z facetem, albo w druga strone, jedyna bez faceta haha

Bierz go, bierz! Ja nie miałam okazji być, w kolejnych ciążach to raczej większość tej wiedzy już miałam, byłam też na kursie pierwszej pomocy niedawno.
Ale mnóstwo relacji na wizażu o tych warsztatach czytałam i jakoś kojarzę, że parami większość szła. Nie przejmuj się innymi. Dla ojca też ważna jest ta cała wiedza. Ja w ogóle nie widzę takiej opcji jak facet angażujący się "za bardzo". Ja i mąż mamy od lat stanowisko, że jest tylko jedna jedyna rzecz, której facet nie zrobi przy niemowlęciu - karmienie piersią Inne może robić równie dobrze albo i lepiej niż kobieta (zasłyszane w sr ).

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-20 o 22:09
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 21:27   #784
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Heja 😊 wlasnie zapisalam sie na te warsztaty. Pewnie bedzie tam pelno reklamy ale co tam, przynajmniej poznam troche produktow 😉 ja ide z mezem, chociaz on jeszcze o tym nie wie 😅

Ja wlasnie poinformowalam mojego że idzie ze mną
Folinko dziękuję za radę 😘
Do 9 lutego to juz owinnam miec potwierdzenie co do stanu zdrowia Maleństwa, i wierzę że beda to dobre wiadomości i ma warsztaty pojdziemy z usmiechem na twarzy

Stary 2018-01-20, 21:27   #785
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Super Gratki!

Bierz go, bierz! Ja nie miałam okazji być, w kolejnych ciążach to raczej większość tej wiedzy już miałam, byłam też na kursie pierwszej pomocy niedawno.
Ale mnóstwo relacji na wizażu o tych warsztatach czytałam i jakoś kojarzę, że parami większość szła. Nie przejmuj się innymi. Dla ojca też ważna jest ta cała wiedza. Ja w ogóle nie widzę takiej opcji jak facet angażujący się "za bardzo". Ja i mąż mamy od lat stanowisko, że jest tylko jedna jedyna rzecz, której facet nie zrobi przy niemowlęciu - karmienie piersią Inne może robić równie dobrze albo i lepiej (zasłyszane w sr ).
Nie no, mi chodziło o to, że ja od zawsze Zosia samosia i muszę się przyzwyczaić do tego.
Tak jak pisałam, dziecko jest również jego i to jego obowiązek aby uczestniczył we wszystkim, chodził na spotkania, czy był przy porodzie. Od karmienia do przewijania i wstawiania w w nocy. To również jego obowiązek sama go sobie nie zrobilam.
Jedyne gdzie u mnie nie ma prawa głosu, to temat kp. Piersi nie ma, karmić nimi nie będzie to niech milczy
Znaczy się gadać sobie może w tym temacie, ale tylko tyle w sumie.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-20 o 21:29
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 21:56   #786
monyaa108
Raczkowanie

hej dziewczyny, dziękuje za przyjęcie do grona
Czy są wśród nas samotne mamy?
Co do imion ja już mam wybrane dla synka-Marek.
Miłego weekendu
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:36   #787
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
do tego momentu to mialam ok 6 kg na plusie,ale gorzej się odzywialam,jadlam slodycze, teraz zdrowiej się odzywiam,malo smazonego i prawie w ogole nie jem slodyczy,wolę owoce-hitem są grejfruty i pomarancze
To jedziemy podobnie Ja w sumie odżywiam się dość dobrze cały czas, ale do tego jadłam sporo słodyczy i miałam solidny apetyt przed ciążą, a teraz sama nie wierzę, jak najadam się połową tego co wcześniej.

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Ja zawsze wazylam 47-48 kg na poczatku przez wymioty waga spadla do 43 kg ale dawno nadrobilam i tak zostalo 48kg a brzuszek jest .. Szczerze mowiac nie wiem jaka byla przyczyna tak poznych poronien.. Pierwszego chlopczyka pochowalam i zdecydowalam ze Bozia tak chciala szybko zaszlam w druga ciążę i nastepnego malego zabrali na badania po poronieniu- calkowicie zdrowy.. Obydwoje z partnerem mielismy badania genetyczne, tez prawidlowy wynik. Pozniej odpuscilam... Stwierdzilam ze zycia dzieci juz nic nie odda wiec nie potrzebne mi znac przyczyne.. Teraz zaluje ze tak szybko odpuscilam. Po trzech latach nieudanych prób, zadnego zabezpieczania uznalam ze nie dane mi miec dzieci- zapragnelam pieska, dostalam malego psotliwego Yorka a miesiąc później

.. Zaskoczenie. Brak miesiaczki
Rozumiem Twoje podejście, ale też częściowo zgadzam się z polą, tzn. kojarzę, że po takich sytuacjach dziewczyny biorą bardzo często, nawet po części profilaktycznie leki lub zastrzyki na rozrzedzenie krwi po to chyba, żeby poprawić przepływy - dostawy do maleństwa
Jak york się chowa?

Kruszynko, wybacz, że pytam... Widzę Cię nie pierwszy raz na naszym wątku, a w poprzedniej ciąży czytałam październikówki... Czy coś szczególnego Cię do nas sprawadza?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Witam w 19 tc.

Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów ale wyglądam jak zombi. Zawzięłam się, żeby w końcu odstawić Ewkę, mam dosyć nocnych pobudek. Pół nocy płakała, jak już zasnęła to ja nie mogłam zasnąć, jak w końcu i mi się udało to ona się budziła. Niestety nie mam jak odespać, dopiero jutro może mi się uda.

Oj, to pewnie parę ciężkich dni przed Wami... Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Ale dużo piszecie nawet nie wiem co chciałaby odpowiedzieć. Jeśli chodzi o wage to jakieś kruszyny jesteście, ja conajmniej 25 kg wiecej od was przed ciążą. 2 kg przytylo mi sie na początku, ale to raczej obżarstwo i stresy a teraz ładnie się trzymam bo bardzo boje sie że przytyje dużo za dużo. Dziewczyny ja mam jakiś taki brak energii, kiepski nastrój itp. Fizycznie czuję się dobrze, ale psychika siada, nie wiem czy to hormony czy fakt,że mam troche problemów i się bardzo stresuje( niezwiązanych z ciążą). Ale w takie dni jak dzis zmuszam sie do dosłownie kazdej czynności, na badania wybrałam się około poludnia a i tak muszę jutro dowieźć jeszcze jeden kwit bo go przez roztargnienie nie wzięłam. Nie cieszy mnie nawet to,że jedziemy na urlop w pn, oczywiście nie jestem spakowana, ale to akurat norma bo mam jedną uniwersalna listę. Oczywiście z wczorajszych ćwiczeń też nic bo wrociłam poźno po długiej podróży. Ale nic, pomarudziłam i trochę moze mi lepiej, jade na zakupy i mam w planie kupic tez jakieś lekkie hantelki do ćwiczeń.
Eee, po prostu dziś akurat drobinki pisały o swojej wadze! Ja mam teraz 69 kg i 168 cm
Przykro mi, że masz jakieś problemy. Może spróbuj tak - jeśli możesz coś zdziałać, to działaj, a jak nie to spróbuj odpuścić stresy, bo nie warto się denerwować, skoro to i tak w niczym nie pomoże

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-20 o 22:19
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:46   #788
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Chyba dzisiejsza noc będzie długaaaaa, wzięłam się za czytanie książki i tak mnie pochłonęła, że szybko spać nie pójdę

Edit: Noc będzie napewno długa...
Moja mama miała wypadek samochodowy.
Narazie wiem tylko tyle, że wjechała do rowu, jej podobno nic nie jest, ale ile w tym prawdy nie wiem, bo mogła sklamac aby mnie nie denerwować.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-20 o 23:10
Stary 2018-01-20, 23:12   #789
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
A idziecie same na te warsztaty czy zabieracie mężów ? Jest sens brać męża czy nie ? Zaznaczylam ze przyjdę sama, a teraz to juz nie wiem :/ Nie lubie chodzic sama, mam taki problem

Ja byłam z mężem jak masz możliwość to warto go zabrać
Cytat:
A dziewczyny ktore juz były, to duzo kobiet było z facetami ? Nie chce tez wyskoczyć jak filip z konopi jedyna z facetem, albo w druga strone, jedyna bez faceta haha

U nas była większość osób w parach

Jak macie możliwość to idźcie naprawdę warto - szczególnie pierwsza pomoc przy maluchu. Można było też przecwiczyc wszystko w praktyce na lalkach które "wędrowały" po sali

Ja standardowo od wczoraj walczę z permanentnym bólem głowy
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 23:19   #790
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba dzisiejsza noc będzie długaaaaa, wzięłam się za czytanie książki i tak mnie pochłonęła, że szybko spać nie pójdę

Narazie wiem tylko tyle, że wjechała do rowu, jej podobno nic nie jest, ale ile w tym prawdy nie wiem, bo mogła sklamac aby mnie nie denerwować.

Ojoooj mam nadzieję, że nic sie mamie nie stało, na pewno najadla sie wiecej strachu. Pewnie wpadla w poslizg i ja znioslo, bądź spokojna

U mnie przed chwilą nastąpił maly progres jeżeli chodzi o imię. Moj mąż polozyl się obok mnie i powiedział, że nawet mu podchodzi Rozalia wypatrzyl skróty w internecie Rozalka, Zala, i poprzekrecal sobie na Zola i mu sie spodobalo haha

Stary 2018-01-20, 23:25   #791
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Eee, po prostu dziś akurat drobinki pisały o swojej wadze! Ja mam teraz 69 kg i 168 cm
Przykro mi, że masz jakieś problemy. Może spróbuj tak - jeśli możesz coś zdziałać, to działaj, a jak nie to spróbuj odpuścić stresy, bo nie warto się denerwować, skoro to i tak w niczym nie pomoże
Co do wagi to mam zdecydowany nadmiar jeszcze sprzed ciązy ( 172 cm/90 kg - mam nadzieje ze nie przekroczę 100
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 23:29   #792
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ojoooj mam nadzieję, że nic sie mamie nie stało, na pewno najadla sie wiecej strachu. Pewnie wpadla w poslizg i ja znioslo, bądź spokojna

U mnie przed chwilą nastąpił maly progres jeżeli chodzi o imię. Moj mąż polozyl się obok mnie i powiedział, że nawet mu podchodzi Rozalia wypatrzyl skróty w internecie Rozalka, Zala, i poprzekrecal sobie na Zola i mu sie spodobalo haha

Niestety na strachu się nie skończyło, bo auto do kasacji, mama jechała do szpitala. Więcej nie wiem..
Ale się zdenerwowałam..

Stary 2018-01-20, 23:37   #793
Ana***
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Pisałam, w ostatniej części ale produkujecie w zastraszjącym tempie . Do tego niekończące się mdłości i niestrawność nocna bezsenność... Chciałam Was ostatnio nadrobić na tel w nocy z łóżka, patrzę - a tu nie mogę cytować myślałam, że w telefonie mi opcja nie działa. Dzisiaj zaglądam przez komputer a tutaj nowy wątek! Mam nadzieję, że będzie mnie trochę więcej, a ja się lepiej poczuję.

Nie mniej nadrobiłam Was!

norka93, KarolinaK, Princes 18 doczytałam, ze też walczycie z mdłościami, łączę się w bólu!

Sandam13, ovejita cieszę się, że dzidziole zdrowie!

Ovejita masz problemy z wynikami moczu? Mi lekarz zalecił branie uroseptu ale sok żurawinowy też jest dobry.

pola25, zUa_tysica Trzymam za Was WIELKIE kciuki!

dorka24, aniama6 cześć

xXBlankaXx my chyba tym razem zdecydujemy się na szpital prywatny, bo tam teraz pracuje moja położna z poprzedniego porodu a dość dobrze się dogadałyśmy .

Folinka czy mogłabyś mnie dodać do listy? Ana***, 28lat, tp 17.07, 3 ciążą (Aniołek i córcia 3 lata)

Któraś pytała o tętno, u mnie też w okolicach 100 i niskie ciśnienie 90/60.

----

Edit: Chciałam jeszcze zapytać o Wasze wyniki TSH 3. Wynik wyszedł mi mocno niski 0,083 mlU/l (0,27-4,20) czy któraś miała za niskie TSH? Lekarz kazał powtórzyć, a jak dalej będzie nisko to endokrynolog, choć nie ukrywam, że dziwi mnie wynik, ponieważ chyba zazwyczaj jest za wysoki.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2018-01-20 o 23:44 Powód: Trz
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 00:12   #794
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Niestety na strachu się nie skończyło, bo auto do kasacji, mama jechała do szpitala. Więcej nie wiem..
Ale się zdenerwowałam..

Oj, mam nadzieje,że z mamą wszystko dobrze. Te rodzinne problemy zawsze wyskoczą niespodziewanie i to ogromny stres. Ale czesto jest tak,że auto do kasacji a u mamy moze tylko lekkie stluczenia będą.
Monika to widze, że i wiekiem jesteśmy podobne i po ciąży bedziemy razem wage zrzucac na spacerach z maluchami.
Mnie na szczeście prawie zupelnie odrzucilo od slodyczy tak jak i od kawy, ciągnie mnie do sałatek, owoców, jakichs koktajli ewentualnie kanapki ale z duza iloscią warzyw, zupy- ale co z tego ze zdrowo jesli ja pochłaniam tego dosc duzo ilosci. Ale dzis kupiłam sobie ciężarki 1 kg i pocwiczyłam takie 2 x po 15 min dla kobiet ciężarnych i cwiczenia ogolnie lekkie, nie męczące ale czuje,żę jutro mięśnie ramion i moze posladkow będą bolec. Humor moze mi sie troche poprawił, na pewne sprawy nie mam wplywu, one juz sie, ze tak powiem toczą, rozwiązanie moze byc dla mnie zle, no ale trudno. Poza tym teraz oczekiwanie na wyniki badan genetycznych to bedzie wielki stres. WPrawdzie jak to ja mam przemyslane wszystko od najlepszej do najgorszej opcji, ale to tylko teoria.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 00:17   #795
asiaczek
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Przepraszam,że się nie odzywam ostatnio. Podczytuję Was, ale mam ostatnio gorsze dni i nie mam zapału do pisania..
Jesteśmy na weselu,synek dopiero teraz zasnął. Czekamy na teściową żeby iść trochę potańczyć. Pewnie i tak nam się nie uda,bo Mateusz pewnie będzie źle spał po tylu atrakcjach.

Blanka,zdrówka dla mamy. Może nic poważnego się nie stało,ale sprawdzić w szpitalu warto.

Stary 2018-01-21, 00:27   #796
aniama6
Zadomowienie

Dziewczyny a jeszcze taki jeden temat w środku nocy czy podrożujecie w ciąży? ja ogólnie dużo podrózuje czy to zawodowo- to po Polsce, czy wypoczynkowo zagranice, głownie Europa, czasem dalej. w pn lecimy do Portugalii na własna ręke, zweidzanie, spacery, relax ogólnie. I jak myślicie uda sie gdzies jeszcze przed porodem pojechać/polecieć? Wy planujecie jakies urlopy? A do mam z dziećmi już- jeździliscie z nimi gdzies w pierwszym roku życia.
Stary 2018-01-21, 03:37   #797
madziara889
Zakorzenienie

Blanka oby u mamy skończyło się na potłuczeniach.

Moje biedne wlaśnie po pół godziny płaczu zasnęło. Dzisiejsza noc i tak, póki co, jest lepsza niż wczorajsza.

Dostaliśmy zaprpszenie na weselę od znajomych na 1kwietnia i się zastanawiam czy dam radę, to będzie 7 miesiąc. Z drugiej strony przydałoby się pobawić.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 08:07   #798
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Blanka mam nadzieje, ze mamie nic powaznego sie nie stalo i tylko zabrali ja na obserwacje! Daj znac co u niej i czy wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Ja byłam z mężem jak masz możliwość to warto go zabrać

U nas była większość osób w parach

Jak macie możliwość to idźcie naprawdę warto - szczególnie pierwsza pomoc przy maluchu. Można było też przecwiczyc wszystko w praktyce na lalkach które "wędrowały" po sali

Ja standardowo od wczoraj walczę z permanentnym bólem głowy
Ja mam czesto bol glowy na zmiane pogody i to zazwyczaj od za niskiego cisnienia. Lekarka polecila albo kawe albo slodycze
Poki co nie działają... 😅
Cytat:

Moje biedne wlaśnie po pół godziny płaczu zasnęło. Dzisiejsza noc i tak, póki co, jest lepsza niż wczorajsza.

Dostaliśmy zaprpszenie na weselę od znajomych na 1kwietnia i się zastanawiam czy dam radę, to będzie 7 miesiąc. Z drugiej strony przydałoby się pobawić.

To wszystko zalezy od Twojego samopoczucia. Na naszym weselu byla znajoma w 8miesiacu i z dwojka dzieci i bawila sie rowno 😅 wiec jezeli wszystko bedzie ok, to nie powinno byc przeciwwskazan!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 08:36   #799
MalaGosia88
Zakorzenienie

Blanka dużo zdrowia dla Mamy, auto nieważne, byleby ona była w całości

Madziara ja tam bym szła, to prawie 3 miesiące do terminu, dasz radę;-)

Aniama jakie obciążenie hantelków używasz?
Stary 2018-01-21, 08:42   #800
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Blanka dużo zdrowia dla Mamy, auto nieważne, byleby ona była w całości

Madziara ja tam bym szła, to prawie 3 miesiące do terminu, dasz radę;-)

Aniama jakie obciążenie hantelków używasz?
Kupiłam 1 kg. Ale to naprawde były leciutkie ćwiczenia, ja i tak zrobiłam 2 piętnastominutówki a tam nawet jedna jest polecana na dzień. I wkazdym zestawie troche na ramiona, jakies delikatne przysiady itp. Ramiona mam bardzo słabe bo nigdy za wiele na nie nie cwiczyłam to moze choć teraz. Narazie odkąd się obudziłam żadnych zakwasów nie czuje.
Stary 2018-01-21, 08:44   #801
summer_overture
Zadomowienie

Blanka, zdrówka dla mamy, napisz nam, jak będziesz coś wiedziała i pamiętać: nerwy na wodzy...

Zua, zabierz swojego chłopa, przyda mu się, a tobie będzie raźniej, u nas była porażająca przewaga kobiet z facetami.

Byłam wczoraj w sklepie pomacać wózki.... Trochę się podłamałam, bo sklep duży, ja znalazłam jeden wózek, który mi się podobał i który sprzedawca zachwalał jako najlżejszy (11kg). Anex Cross i Anex Sport. Ten pierwszy urzekł mnie, bo cały wykonany jest ze skóry ekologicznej i sprawia wrażenie wózka z wyższej półki, o starannie zaprojektowanych i wykonanych detalach. To wózek 2w1, dogadaliśmy się ze sprzedawcą, że dorzuci jeszcze fotelik Maxi Cosi City i zamkniemy się w 2,5 tys.
Wracam do domu, a tu wszyscy piszą, że wózek tragedia: skrzypi, ma luzy, źle wyprofilowany itd.
No to druga myśl: może kupię taki na allegro 1600 za 3w1, dokupię fotelik i wyjdzie taniej...
A potem: ale przecież ten z allegro to też może być badziew, nie mogę znaleźć żadnych opinii o nim, więc może kupię używany markowy np. Quinny Mood. Ale one mi się tak nie podobają

I jestem teraz kompletnie rozbita. Całe popołudnie chodziłam wściekła, potem się rozpłakałam, potem pół nocy oglądaliśmy nowy sezon AHS, bo nie mogłam spać. Masakra, boję się iść do sklepu po resztę wyprawki... Ja się chyba kompletnie nie nadaję...

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:04   #802
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jeszcze taki jeden temat w środku nocy czy podrożujecie w ciąży? ja ogólnie dużo podrózuje czy to zawodowo- to po Polsce, czy wypoczynkowo zagranice, głownie Europa, czasem dalej. w pn lecimy do Portugalii na własna ręke, zweidzanie, spacery, relax ogólnie. I jak myślicie uda sie gdzies jeszcze przed porodem pojechać/polecieć? Wy planujecie jakies urlopy? A do mam z dziećmi już- jeździliscie z nimi gdzies w pierwszym roku życia.
Jak bede sie dobrze czuc i maluszek to pod koniec sierpnia chce jechac nad morze z dziecmi ale to narazie plany zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Moj mlodszy jak mial pol roku to bylismy nad morzem ale w marcu go urodzilam.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

Ja mam zaproszenie na komunie na maj. Jak dobrze bede się czuc to pojade.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:07   #803
madziara889
Zakorzenienie

Z potwierdzeniem wesela mamy jeszcze czas, zresztą mają na uwadze, że jestem w ciąży i różnie może być. Póki co jesteśmy na tak.

Patrycja my w majówkę mamy jeszcze 18 tkę, a na koniec maja komunię. Najprędzej to na komunię nie pójdziemy ale wszystko wyjdzie w maju.

Stary 2018-01-21, 09:08   #804
Patrycja28100
Rozeznanie

Moja kolezanka byla na weselu siostry na samym koncu ciazy. W piatek byla u swojej gin ktora wreczyla jej skierowanie do szpitala na wywolanie porodu ale ona pojechala w sobote na wesele sioatry przetanczyla cala noc a w niedziele do szpitala pojechala z tym skierowaniem

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:08   #805
madziara889
Zakorzenienie

Summer ja się zakochałam w Mimie Xari jak zobaczyłam u znajomej ale cena nawet używanego jest stanowczo za wysoka.

Stary 2018-01-21, 09:18   #806
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny.Dzisiaj jedziemy do Łodzi.Jutro rano mam się zgłosić na amnio.Jak będę dobrze się czula,o ile zasięg pozwoli,odezwę się jutro popołudniu.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:24   #807
Elaaaa
Wtajemniczenie

asiaczek My też wczoraj na weselu! A dziś już mam po spaniu 😑

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Blanka, zdrówka dla mamy, napisz nam, jak będziesz coś wiedziała i pamiętać: nerwy na wodzy...

Zua, zabierz swojego chłopa, przyda mu się, a tobie będzie raźniej, u nas była porażająca przewaga kobiet z facetami.

Byłam wczoraj w sklepie pomacać wózki.... Trochę się podłamałam, bo sklep duży, ja znalazłam jeden wózek, który mi się podobał i który sprzedawca zachwalał jako najlżejszy (11kg). Anex Cross i Anex Sport. Ten pierwszy urzekł mnie, bo cały wykonany jest ze skóry ekologicznej i sprawia wrażenie wózka z wyższej półki, o starannie zaprojektowanych i wykonanych detalach. To wózek 2w1, dogadaliśmy się ze sprzedawcą, że dorzuci jeszcze fotelik Maxi Cosi City i zamkniemy się w 2,5 tys.
Wracam do domu, a tu wszyscy piszą, że wózek tragedia: skrzypi, ma luzy, źle wyprofilowany itd.
No to druga myśl: może kupię taki na allegro 1600 za 3w1, dokupię fotelik i wyjdzie taniej...
A potem: ale przecież ten z allegro to też może być badziew, nie mogę znaleźć żadnych opinii o nim, więc może kupię używany markowy np. Quinny Mood. Ale one mi się tak nie podobają

I jestem teraz kompletnie rozbita. Całe popołudnie chodziłam wściekła, potem się rozpłakałam, potem pół nocy oglądaliśmy nowy sezon AHS, bo nie mogłam spać. Masakra, boję się iść do sklepu po resztę wyprawki... Ja się chyba kompletnie nie nadaję...
Summer u mnie ten sam problem z wózkiem, mieliśmy upatrzony maxi Cosi mura 4 plus, ale okazuje się, że jest mega ciężki. Ma dobre opinie, ale nie jeśli chodzi o wynoszenie na piętro. Szukam wiec dalej, znalazłam młodszą siostrę mury lżejsza o 4kg i droższą o tysiąc 😬 i teraz nie wiem czy postawić na nowy ale ciężki, czy używany a lżejszy i dokupić nowy fotelik..? Ommmmm 😊

Też mam wrażenie, że wpadnę w depresję przy kompletowaniu wyprawki, zwlaszcza jeśli potwierdzi się u nas synuś, bo ja nic w sklepach na chłopaczków nie widzę fajnego 😑

Blanka jak tam mama, wszystko w porządku? Drogi faktycznie są w kiepskim stanie.. ja dziś wracam około 200km, a śniegu coraz więcej..

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny.Dzisiaj jedziemy do Łodzi.Jutro rano mam się zgłosić na amnio.Jak będę dobrze się czula,o ile zasięg pozwoli,odezwę się jutro popołudniu.
Pola czekamy na wieści i trzymamy kciuki! 😘😘

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-01-21 o 09:23
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:26   #808
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Pola, jestem z Toba i trzymam kciuki mocno mocno zaciśnięte !!!!

Stary 2018-01-21, 09:33   #809
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy kciuki za badanie i przede wszystkim wyniki. Kiedy będą?
Stary 2018-01-21, 09:59   #810
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pola kciuki

Aniama też ćwiczę chociaż nie codziennie, narazie z butelkami wody, dopiero dochodzę do wyższego obciążenia. Też w narazie zostałam przy ćwiczeniach ramion i rąk, chyba najbezpieczniej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości