Scent Bar IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 18:27   #3511
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes
Dot.: Scent Bar IV

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
To, co napiszę, nie zdobyłoby uznania wśród przedstawicieli mojej płci, ale zgadzam się z każdym słowem Sabbath, bez wyjątku Trafia mnie autentyczny szlag, gdy obserwuję niektóre zachowania i słyszę wypowiedzi typu: "Spieszę się do domu, bo za chwilę mój pan wraca z pracy i muszę odgrzać mu zupę"
Przez gardo by mi nie przeszło . Never
Prędzej bym powiedziała " moja cholera wraca do domu i zrobiMY zupę, albo odgrzejeMY zupę"
Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Fav, jeśli chodzi o ekspresję, przekaz, całą opowieść, to niewiele form tanecznych ma taki ładunek emocji, namiętności jak tango argentyńskie.
Chyba nawet flamenco mi tak krwi nie burzy. To znaczy... Flamenco mi nie burzy i już.
O tak Tango argentyńskie jest cudownie ekspresyjne i takie .... bezpruderyjne, śmiałe i dziwkarskie - w końcu powstało w "przybytku miłości" ...
Ale ja bym sie chyba nie nadawała. Tak mi sie wydaje

Cytat:
Oj, jaki biedny zasmarkany Feniksik...
A gorączkę masz? Bo dla feniksów to bywa niebezpieczne...
Feniksik jest zdychadełko. Temperaturkę miał, ale udało sie niczego nie schajcować. Narazie skończyło się zwolnieniem do końca tygodnia i baterią leków.

Cytat:
Pewnie!
Ja mam bardzo bogatą wyobraźnię.

Cytat:
Teraz będą już same zepsute Sabaciki w awatarach.
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Właśnie w ramach poprawy samopoczucia wysłałam swoje CV w parę miejsc. Kupić - nie kupić, potargować można - ciekawe tylko, co wymyślę, zeby wolne wziąć, jak mnie gdzieś na rozmowę zaproszą
Ja chyba wykorzystam te kilka dni wolnego na rozsyłanie CV I tak muszę szukać, bo mam umowę tylko do końca września.
Najbardziej bym chciała znaleźć coś do robienia w domu i najlepiej związanego z rysowaniem. Chciałabym wreszcie zacząć w życiu robić to co lubię ...

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hmm, do mnie właśnie dotarło, że czasem mówię "mój piękny panie" (cytat z piosenki "Windą do nieba") Ale rozumiecie kontekst?
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
A ja blondyna i jak zwykle nie jarzę o co chodzi
Ja nie blondyna ale też nie załapałam. Hmmm może mi ta temperatura wypaliła mój feniksi móżdżek

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
a ja do mojego chłopa mówię Myszko...
Mówię róznie, kochanie, padalcu, misiu, mężu, wredoto, paskudo.
A o Nim najczęściej mówię Ciachulec, albo po prostu po imieniu.
Nigdy nie powiedziałabym cos w stylu "Mój Pan" nigdy. Zresztą u nas jest tzw. równouprawnienie - ja mam rączki i On ma rączki - każdy zrobić jedzonko potrafi, każdy potrafi posprzatać, czy cokolwiek innego - problemem jest tylko inne postrzeganie porządku ( Ciachulec twierdzi, ze co ma leżeć nie utonie - a na pewno się nie przewróci, więc dopóki się o to nie potyka to podnosić nie musi ) - ale to zupełnie inna sprawa.

Sabbath
- jeśli chodzi o pisanie recek - to mam tak samo - nawet zapach, który znam świetnie - musze w danej chwili czuć, żeby coś o nim naskrobać. Inaczej - ani dydy

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2008-07-01 o 22:15
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:22   #3512
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Powiesz, że po parówki skoczysz?
A tak serio - dentysta chyba najlepszy.

Margot, szczerze i mocno życzę Ci powodzenia i wreszcie wymarzonej pracy (bez parów i bez szmat w butach). Nie wyobrażam sobie, żeby miało Ci się nie udać. To w końcu TY.
Jasne, i będę je na zawołanie smarowac musztardą

A serio to bardzo dziękuje to dzisiejsze to zaledwie początek, ale mam nadzieję, ze jak tak sukcesywnie powysyłam, to w końcu znajde coś satysfakcjonującego i mnie i pracodawcę.

Cytat:
To znaczy, ja uważam, że określenie "męski" lub "kobiecy" sposób działania, czy myślenia to stereotyp. Myślenie zadaniowe, logiczne - nie jest męskie. Empatia i opiekuńczość nie są cechami kobiecymi. Tak je tylko niesprawiedliwie nazywamy. A tak naprawdę można być kobiecą myśląc logicznie i działając zdecydowanie, a także można być męskim będąc jednocześnie delikatnym i czułym. Kwestia nomenklatury, ale moim zdaniem ważna.
A tak tylko sobie zacytowałam, zeby powiedziec, ze się zgadzam z każdym słowem Wielebnej Matki - zwłaszcza z tym wytłuszczonym

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Ja chyba wykorzystam te kilka dni wolnego na rozsyłanie CV I tak muszę szukać, bo mam umowę tylko do końca września.
Najbardziej bym chciała znaleźć coś do robienia w domu i najlepiej związanego z rysowaniem. Chciałabym wreszcie zacząć w życiu robić to co lubię ...
Trzymam , żeby Ci się udało - bo, ze talent do rysowania masz to sama widziałam
Stary 2008-07-01, 19:37   #3513
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
A ja blondyna i jak zwykle nie jarzę o co chodzi
jam też blondynka

Cytat:
problemem jest tylko inne postrzeganie porządku ( Ciachulec twierdzi, ze co ma leżeć nie utonie - a na pewno się nie przewróci, więc dopóki się o to nie potyka to podnosić nie musi ) - ale to zupełnie inna sprawa.
to zupełnie tak jak mój małż, szału można dostać
Dzisiaj: ja: "sprzątnij tą koszulkę z krzesła", on: "zarazz", mija pół godziny... przewiesił z jednego krzesła na drugie w innym pokoju i jeszcze mówi, "przecież miałem sprzątnąć z tego pokoju" wrrrr Mogłabym się przewracać o ciuchy i buty.

Cytat:
A serio to bardzo dziękuje to dzisiejsze to zaledwie początek, ale mam nadzieję, ze jak tak sukcesywnie powysyłam, to w końcu znajde coś satysfakcjonującego i mnie i pracodawcę.
Margot, Favkes, powodzenia w szukaniu
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:12   #3514
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Trzymam , żeby Ci się udało - bo, ze talent do rysowania masz to sama widziałam
tylko troszeczkę

Dziękuję za wsparcie Ja też trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
to zupełnie tak jak mój małż, szału można dostać
Dzisiaj: ja: "sprzątnij tą koszulkę z krzesła", on: "zarazz", mija pół godziny... przewiesił z jednego krzesła na drugie w innym pokoju i jeszcze mówi, "przecież miałem sprzątnąć z tego pokoju" wrrrr Mogłabym się przewracać o ciuchy i buty.

Margot, Favkes, powodzenia w szukaniu
Skąd ja to znam ... grrrrr

dzięki
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:25   #3515
Aragonte
Wtajemniczenie

Margotku, Feniksiku - powodzenia w szukaniu!
Mam nadzieję, że znajdziecie taką pracę, jaka Was ustatysfakcjonuje pod każdym względem

Favkes, też bym chciała mieć taką pracę, w której mogłabym robić to, co lubię, czyli pisać (bo rysowanie było dla mnie tylko zabawą) - ale to ciężko jest, niestety Mam nadzieję, że Tobie się uda.
A nad kursem flamenco (jakimś krótkim, chociażby wakacyjnymi warsztatami) też kiedyś myślałam Może zapiszemy się razem? Powiesz Ciachulcowi, że idziesz na flamenco z przyzwoitką

I pochwalę się - łaziłam w swoich czerwonych, siedmiocentymetrowych szpilach w sobotę, dzisiaj... i żyję Nic mnie nie obtarło To naprawdę świetnie wyprofilowane i wygodne (jak na tę wysokość) buty
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:30   #3516
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Wiecie co jest mile?

Ze moj szef sam z siebie np kupuje sobie polska kielbase. I mowi mi, ze pyszna i czemu ja nie jem. Ze tak go ta Polska interesuje. Jak przynioslam mu dzis pierniczki alpejskie to sie z drugim menagerem o nie zabijali ale stwierdzil, ze Jezyki to jego ulubione.

Podczas gdy taka prostaczka, bo inaczej tego nazwac nie moge, podchodzi bo widzi, ze on cos je z czekolada. Po czym dowiaduje sie, ze to z Polski to krzywi sie i juz nie bierze. Ja tylko parskam zmiechem mowiac sobie po polsku 'zaaaaal'.

Oczywiscie ja mu przynosze te rzeczy nie do sprobowania, tylko dlatego, ze go kocham. On pewnie tez mi kupuje batony bo mnie kocha. Tak dzis uslyszalam.

Drazni mi to. A poza tym to spoko. Nie tak bardzo spoko-spoko ale w sumie jakos leci.
Rano se wylam do Days before you came

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:43   #3517
Aragonte
Wtajemniczenie

Hecate, ale prawdziwa polska kiełbasa faktycznie niezła jest

I trochę się gubię Czy to zachowanie szefa jest dla Ciebie miłe, czy Cię drażni? czy sama do końca tego nie wiesz?

U mnie leci Tyr Próbuję opanować obsługę zakupionej wczoraj empetrójki, wrrrrrr...

A co do rozmów o równouprawnieniu i klasyfikowaniu cech jako męskie czy też damskie - zdecydowanie mam tak jak Sabbath i Margot Tzn. nie twierdzę, że samej nie chlapnie mi się coś, co wygląda na powielanie tych schematów, ale zasadniczo uważam to za efekt kulturowego prania mózgu, i tyle.
Stary 2008-07-01, 20:43   #3518
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Oki, poczekam.
Lepiej uzbrój się w cierpliwość

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Zapisalem sie dzisiaj na egzamin teoretyczny na prawo jazdy na 04.08.2008 na godzine 11:30 boje sie jak jasna cholera

Truskawciu z powodu zazielenienia
Dzięki

Będę trzymać kciuki w sierpniu

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Zuziu ale piękny avatar

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
A ja znów nie mam internetu w domu, to już kolejny raz w ciągu ostatnich kilku tygodni.
Zamierzam nadrobić zaległości w recenzowaniu w KWC, mam ponad 140 kosmetyków do ocenienia.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No a podobno podczas snu "wyłączona" jest ta częśc mózgu odpowiadająca za czytanie i w śnie nie da się czytac
Bujda - ja nieraz coś czytałam we śnie Czasem tak ciekawe rzeczy, że po obudzeniu żałowałam, że nie mogę ich dokończyć

Cytat:
Napisane przez Margot45;8062402 Musze coś zmienić w swoim zyciu, bo wykończe się psychicznie, a z tego co wiem, to w [I
wariatkowie[/I] nie ma dostępu do Wizażu....
To ja bardzo trzymam kciuki za powodzenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Dodawałam do torebki kosmetyki i czekają sobie grzecznie na ocenianie. Muszę się za to zabrać. W większości to zapachy do oceny.
Fajnie, już się nie mogę doczekać Twoich pachnących recek

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:51   #3519
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Hecate, ale prawdziwa polska kiełbasa faktycznie niezła jest

I trochę się gubię Czy to zachowanie szefa jest dla Ciebie miłe, czy Cię drażni? czy sama do końca tego nie wiesz?
Z nim mam sztame.
z pipami juz niekoniecznie, one takie smuty wala

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2008-07-01, 20:52   #3520
taiwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Wiecie co jest mile?

Ze moj szef sam z siebie np kupuje sobie polska kielbase. I mowi mi, ze pyszna i czemu ja nie jem. Ze tak go ta Polska interesuje. Jak przynioslam mu dzis pierniczki alpejskie to sie z drugim menagerem o nie zabijali ale stwierdzil, ze Jezyki to jego ulubione.

Podczas gdy taka prostaczka, bo inaczej tego nazwac nie moge, podchodzi bo widzi, ze on cos je z czekolada. Po czym dowiaduje sie, ze to z Polski to krzywi sie i juz nie bierze. Ja tylko parskam zmiechem mowiac sobie po polsku 'zaaaaal'.
Hecate sama sobie odpowiedziałaś- inny poziom człowieka, inne podejście. Myśle, że nawet gdyby te pierniczki, czy tam jeżyki, krowią kupą zalatywały, a Ty byś nimi swojego szefa poczęstowała, też by spróbował i nie powiedział, że są nie teges

Mnie kiedyś poczęstowano marynowanymi śledziami. Widząc kilka par oczu skierowanych na mnie i czekających na moją reakcje, przez lekko zaciśnięte zęby powiedziałam coś w stylu "yeah, mmm it's... interesting..." a miałam ochote to świństwo wypluć pod stół
Stary 2008-07-01, 20:55   #3521
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

No i jestem dyplomowanym mediatorem Teraz czeka mnie długa droga, kombinowanie co jak itd. Jutro mam ciężki dzień - egzamin z niemieckiego, a przed muszę zrobić badania krwii, po zajęciach znou do lekarza , do apteki - jak jutro nie zwariuję to potem chyba już musi być lepiej

Jestem tak zmęczona, że jest mi wszystko jedno. Nie pamiętam wszystkich słówek z niemieckiego, ale może jakoś będzie...

Margot, Dwórko - Trzymam kciuki

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 20:56   #3522
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Z nim mam sztame.
z pipami juz niekoniecznie, one takie smuty wala
Co do nich to nie mam wątpliwości, jak jest
Stary 2008-07-01, 21:09   #3523
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Jestem flirciara, ale z moim szefem nie robie tego wcale. Postrzeganie go przez pryzmat obiektu seksualnego mam wylaczone. Wiec co robie, robie z sympatii. W tym wypadku czystej.

Ja wiem jak rozmawiam z 'kolegami' ktorzy mnie kreca a jak rozmawiam z nim. I to mnie denerwuje, ze doszukuja sie czegos - czego tu nie ma.

A te aluzje, ze za nim tesknie, ze go kocham to mnie oslabiaja. Jest tam taka moja pierwsza osoba, ktora trzyma poziom intelektualny wiec z nim rozmawiam. Nie mam przyjemnosci rozmawiac z tymi paniami. Zreszta - nie cukruje komus jesli wcale nie uwazam, nie bede piala z zachwytu nad nowa fryzurka kogos jesli uwazam, ze jest paskudna. Nie mam przyjemnosci gadac z dziewoja w moim wieku z ktora nie mam zadnego tematu wspolnego, bo jej pozycie seksualne lub jej proznosc (jak to S. mowi - proznosc wynika z braku pewnosci siebie) mnie poprostu nie interesuja.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2008-07-01, 21:25   #3524
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
A ja się właśnie zastanawiam nad pozbyciem EdS i sama nie wiem
Moniu w jaki sposób będziesz się pozbywać? Na Targowisku? (Z ciekawości pytam )

Cytat:
Ja mówię Króliku, więc pasuje do kanonu zwierzęcego

Obżarłam się arbuzem, prawie pękam Uwielbiam taki zimny, słodki, soczysty, a cała broda zalana sokiem Tak smakuje lato.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 21:34   #3525
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Irkax, Taka - śniłyście mi się tak pośrednio... Otóż siedzę gdzieś na Perfumach na wizażu i widzę Wasze nicki napisane pogrubioną czcionką i z adnotacją "Współpracownik Moderatora Spanish Myszka" Tak więc generalnie wspólnie modowałyście Ogród

No a podobno podczas snu "wyłączona" jest ta częśc mózgu odpowiadająca za czytanie i w śnie nie da się czytac
cytat z Sennika: "Irkax i Taką śnić z powyższą adnotacją przy nicku- nowe perfumy kupisz"

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
No i jestem dyplomowanym mediatorem
Madziczko, gratuluję

Margot, Favkes powodzenia w znalezieniu nowej pracy, satysfakcjonującej pod każdym względem

dla mnie "mój pan" brzmi raczej zabawnie, a jak Wam się podoba określenie "moja pani" ?

.

Edytowane przez taka taka
Czas edycji: 2008-07-01 o 22:06
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 21:51   #3526
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
A mnie taniec towarzyski zupełnie nie kręci Tańczyłam kiedyś charakterystyczny. Flamenco lubię i mnie pociąga bo ma przekaz i to bardzo konkretny - zawsze coś mówi. Poza tym jest w nim taka siła i ekspresja, że .... uhhhh
Jak tango i pasodoble

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
To, co napiszę, nie zdobyłoby uznania wśród przedstawicieli mojej płci, ale zgadzam się z każdym słowem Sabbath, bez wyjątku Trafia mnie autentyczny szlag, gdy obserwuję niektóre zachowania i słyszę wypowiedzi typu: "Spieszę się do domu, bo za chwilę mój pan wraca z pracy i muszę odgrzać mu zupę"
Hmmm, no ja mam skojarzenia seksualne, więc tak przy ludziach
A poważnie - ja normalnie mogę "wracać do domu zrobić mężowi obiad", (choć to mało możliwe, bo ja staję przy garach raz w tygodniu i robię na cały tydzień, a potem zamrażam), ale raczej dlatego, żeby z nim zjeść - bo to lubię...

Acz przyznaję, znam 3 osoby, które tego nie rozumieją - dla nich mus odgrzania zupy TŻ jest znacznie poważniejszym argumentem aniżeli chęć zjedzenia z nim obiadu...

Cytat:
Fav, jeśli chodzi o ekspresję, przekaz, całą opowieść, to niewiele form tanecznych ma taki ładunek emocji, namiętności jak tango argentyńskie.
Jeszcze pasodoble - ale takie prawdziwe (no, namiętności może tam mniej, ale emocje są)

Cytat:
Co do powyższego tekstu: zastanawia mnie, czy w tym kontekście współczuć owemu panu, że ma dwie lewe rączki i odgrzanie zupy przekracza jego możliwości fizyczne tudzież intelektualne, czy może raczej "przynależnej" do niego kobiecie, ze sobie takową niedołęgę życiową na partnera () wybrała.....
Raczej jej, że taka naiwna, że uwierzyła, że on taki niedołęga...

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Bujda - ja nieraz coś czytałam we śnie Czasem tak ciekawe rzeczy, że po obudzeniu żałowałam, że nie mogę ich dokończyć
Ja też

Załamałam się właśnie trochę... Moja Siostrzyczka wykańcza mieszkanie. Spółdzielnia ma drobne 3 miesiące spóźnienia, wykańczali mieszkanie "warunkowo", za zgodą kierownika budowy. Wszystko zostało skończone. Pojechali tam dzisiaj i... ktoś im k... zalał - mają drewniane deski na podłodze - wszystko stoi! Mało tego - ktoś tam był - ponieważ na podłodze leżały kartony - i ktoś te mokre kartony zebrał i wywalił... pod balkon, a zaworu nie zamknął, tylko woda cały czas się lała...
8 tysięcy - wywalone w błoto + czas, praca... No co za... Płakać mi się chce...
Stary 2008-07-01, 21:54   #3527
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
Madziczko, gratuluję .

Tako - Dziękuję

Frank Zappa

Stary 2008-07-01, 22:11   #3528
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Moniu w jaki sposób będziesz się pozbywać? Na Targowisku? (Z ciekawości pytam )
Tak się właśnie zastanawiam i chyba tak Mam jeszcze kilka zbędnych kosm. i odlewek, więc pewnie wątek założę.

Właśnie obejrzałam Oficera. Oglądam po raz drugi i tak samo mnie wciąga Jednak kryminał, dobry thiller i horror to moje ulubione filmy. Nie pamiętam kiedy ostatni raz obejrzałam jakąś komedię
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 22:21   #3529
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Nie dopadnie.
Na pewno nie pustka, bo Ty przecież nie tkwisz w pustce, tylko zauważalnie i nieuchronnie przesz do przodu. Pustka zaczyna się wtedy, kiedy zamiast iść - stajemy.
Będzie dobrze. Życzę powodzenia w zostawaniu "pracownikiem". Oczywiście nie wyłącznie.
dziękuję za te optymistyczne słowa byle do przodu

Cytat:
No i jestem dyplomowanym mediatorem Teraz czeka mnie długa droga, kombinowanie co jak itd. Jutro mam ciężki dzień - egzamin z niemieckiego, a przed muszę zrobić badania krwii, po zajęciach znou do lekarza , do apteki - jak jutro nie zwariuję to potem chyba już musi być lepiej
gratuluję dyplomu, za resztę trzymam

napisz proszę, jakiego rodzaju mediatorem zostałaś - intryguje mnie to bardzo. biznesowym? sądowym?
paolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 22:31   #3530
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Paollo - jeszcze jestem niczyjaTzn. nie jestem ukierunkowana, mogę być miediatorem od spraw jakich chcę - oczywiście respektując wymogi do poszczególnych "typów" mediatorów. Fundacja, która współorganizowała nasze studia przysłała nam ankiety do wypełnienia i oferuje się zgłaszać nas na listy do sądów okręgowych, które wskażemy.

Z racji ukończonnego kierunku zdecyduję się na sprawy cywilne. Do karnych i karnych z udziałem nieletnich nie mam uprawnień, na sprawach gospodarczych zwyczajnie się nie znam. Zastanawiam się czy podczepić się pod tę naszą fundację, czy poszukać jeszcze innej i tam starać się wkręcić.

Frank Zappa

Stary 2008-07-01, 22:47   #3531
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Z racji ukończonnego kierunku zdecyduj się na sprawy cywilne. Do karnych i karnych z udziałem nieletnich nie mam uprawnień, na sprawach gospodarczych zwyczajnie się nie znam. Zastanawiam się czy podczepić się pod tę naszą fundację, czy poszukać jeszcze innej i tam starać się wkręcić.
Gratulacje

A pod obie nie da rady?
Stary 2008-07-01, 22:52   #3532
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Gratulacje

A pod obie nie da rady?

Dziękuję

Chyba nie da. Stowarzyszenie czy fundacja rekomenduje kandydata na listę sądową, więc nie wiem jak sąd rozpatruje kandydata, który jest polecany np. z dwóch oddzielnych instytucji., ale chyba nie można "dwóm panom służyć". Chociaż..... ja to jeszcze sprawdzę

Frank Zappa

Stary 2008-07-01, 22:53   #3533
paolla
Zadomowienie

Madzik, bardzo ciekawie to wygląda życzę Ci wielu propozycji na pewno na Wydziale Prawa i Administracji UŚ w Katowicach działa jakaś fundacja zajmująca się mediacjami, o, nawet link mam dla Ciebie klik!

bardzo Cię proszę o namiar na tą podyplomówkę (via pw najlepiej) - wielu moich znajomych ze studiów myśli o karierze mediatora sądowego, myślę, że byliby zainteresowani
Stary 2008-07-01, 22:55   #3534
Fenris
Czekam na Ragnarok

annmarie - straszna sytuacja :/ To robotnicy wykańczali czy Twoja siostra?

Wróciłam niedawno z pracy, dostałam w końcu dzisiaj wypłatę, więc jest co jeść I nawet nowy błyszczyk mam

I !!! Co najważniejsze! Euphoria dzisiaj przyszła Listonoszem przyszła Czekam 2 czy 3 miesiące, jedną zgubiono w Szwajcarii, drugą wysłali tydzień temu i jest nieoclona Bardzo poprawiło mi to humor.

W "czym dziś pachniesz" zauważyłam wzmiankę o Escale a Portofino Dior'a - co to? Ładna ta cytryna i czy można ją dorwać w każdej Sephorze?
No i Paulinka kusi tym Kiwi YR - muszę obczaić
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 23:01   #3535
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Paollo - dziękuję za Linka, jutro na spokojnie przejrzę.

Idę spać, zgodnie z moją ulubioną teorią, że wolę być lekko niedouczona, czy też mieć dziurki w pamięci, ale być wyspana i trzeźwo myśląca niż na odwrót. Wyspana- w razie zagrożenia, może będę w stanie coś na egzaminie pokombinować. Niewyspana - nie wymyślę nic.

Frank Zappa

Stary 2008-07-01, 23:03   #3536
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
annmarie - straszna sytuacja :/ To robotnicy wykańczali czy Twoja siostra?
Moja siostra, szwagier, mój TŻ i ja...
Ale tam jeszcze krążą robotnicy z budowy - i któryś z nich zostawił odkręcony zawór. A dodatkowo widział (mają jeszcze klucze do mieszkań), że woda się leje - bo pozbierał kartony i dalej jej nie zamknął...

Masakra...
Stary 2008-07-01, 23:11   #3537
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Ale tam jeszcze krążą robotnicy z budowy - i któryś z nich zostawił odkręcony zawór. A dodatkowo widział (mają jeszcze klucze do mieszkań), że woda się leje - bo pozbierał kartony i dalej jej nie zamknął...

Masakra...
o jacie... strasznie mi przykro, że tyle Waszej pracy i pieniędzy poszło na marne...
mieszkanie pewnie nie było jeszcze ubezpieczone? a może da się jakoś pociągnąć do odpowiedzialności firmę, która tam jeszcze krąży? przecież to ewidentnie czyjś błąd, a nie żaden wypadek...

Stary 2008-07-01, 23:13   #3538
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:

Masakra...
Beznadzieja. Mi po powodzi robotnicy też całą podłogę spartolili, bo byli pijani. A kasę wzięli.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 23:15   #3539
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Annmarie - nie wiem co powiedziec,
Trzymajcie sie jakos...

Nie da sie tego jakos...hm odzyskac? przynajmniej pieniedzy. Bo czasu wiadomo, ze nie. To potezna suma

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2008-07-01, 23:15   #3540
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
o jacie... strasznie mi przykro, że tyle Waszej pracy i pieniędzy poszło na marne...
mieszkanie pewnie nie było jeszcze ubezpieczone? a może da się jakoś pociągnąć do odpowiedzialności firmę, która tam jeszcze krąży? przecież to ewidentnie czyjś błąd, a nie żaden wypadek...

Nieubezpieczone, niestety Bo jeszcze oficjalnie nie dali kluczy...

Jutro jadą z Mamą rozmawiać z kierownikiem (zobaczyli to dziś o 20...), może coś się uda, choć mocno wątpię...

Pomijając, że teraz pojechali zrywać te deski, żeby choć część uratować (wilgoć się rozprzestrzenia), a teraz będą musieli poczekać na sprowadzenie nowych i kolejne 4 dni układania...

To prawdziwe drewno, więc o wysuszeniu tego chyba nie ma co marzyć...

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości