|
|
#3511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
Prędzej bym powiedziała " moja cholera wraca do domu i zrobiMY zupę, albo odgrzejeMY zupę" Cytat:
Ale ja bym sie chyba nie nadawała. Tak mi sie wydaje ![]() Cytat:
Cytat:
I tak muszę szukać, bo mam umowę tylko do końca września.Najbardziej bym chciała znaleźć coś do robienia w domu i najlepiej związanego z rysowaniem. Chciałabym wreszcie zacząć w życiu robić to co lubię ... Cytat:
Mówię róznie, kochanie, padalcu, misiu, mężu, wredoto, paskudo. A o Nim najczęściej mówię Ciachulec, albo po prostu po imieniu. Nigdy nie powiedziałabym cos w stylu "Mój Pan" nigdy. Zresztą u nas jest tzw. równouprawnienie - ja mam rączki i On ma rączki - każdy zrobić jedzonko potrafi, każdy potrafi posprzatać, czy cokolwiek innego - problemem jest tylko inne postrzeganie porządku ( Ciachulec twierdzi, ze co ma leżeć nie utonie - a na pewno się nie przewróci, więc dopóki się o to nie potyka to podnosić nie musi ) - ale to zupełnie inna sprawa. Sabbath - jeśli chodzi o pisanie recek - to mam tak samo - nawet zapach, który znam świetnie - musze w danej chwili czuć, żeby coś o nim naskrobać. Inaczej - ani dydy Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-07-01 o 22:15 |
|||||
|
|
|
#3512 | |||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() A serio to bardzo dziękuje Cytat:
Cytat:
, żeby Ci się udało - bo, ze talent do rysowania masz to sama widziałam
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
jam też blondynka
![]() Cytat:
Dzisiaj: ja: "sprzątnij tą koszulkę z krzesła", on: "zarazz", mija pół godziny... przewiesił z jednego krzesła na drugie w innym pokoju i jeszcze mówi, "przecież miałem sprzątnąć z tego pokoju" wrrrr Mogłabym się przewracać o ciuchy i buty.Cytat:
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wsparcie ![]() Cytat:
dzięki |
||
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Margotku, Feniksiku - powodzenia w szukaniu!
![]() Mam nadzieję, że znajdziecie taką pracę, jaka Was ustatysfakcjonuje pod każdym względem ![]() Favkes, też bym chciała mieć taką pracę, w której mogłabym robić to, co lubię, czyli pisać (bo rysowanie było dla mnie tylko zabawą) - ale to ciężko jest, niestety Mam nadzieję, że Tobie się uda. A nad kursem flamenco (jakimś krótkim, chociażby wakacyjnymi warsztatami) też kiedyś myślałam ![]() I pochwalę się - łaziłam w swoich czerwonych, siedmiocentymetrowych szpilach w sobotę, dzisiaj... i żyję Nic mnie nie obtarło To naprawdę świetnie wyprofilowane i wygodne (jak na tę wysokość) buty |
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jest mile?
Ze moj szef sam z siebie np kupuje sobie polska kielbase. I mowi mi, ze pyszna i czemu ja nie jem. Ze tak go ta Polska interesuje. Jak przynioslam mu dzis pierniczki alpejskie to sie z drugim menagerem o nie zabijali ale stwierdzil, ze Jezyki to jego ulubione. Podczas gdy taka prostaczka, bo inaczej tego nazwac nie moge, podchodzi bo widzi, ze on cos je z czekolada. Po czym dowiaduje sie, ze to z Polski to krzywi sie i juz nie bierze. Ja tylko parskam zmiechem mowiac sobie po polsku 'zaaaaal'. Oczywiscie ja mu przynosze te rzeczy nie do sprobowania, tylko dlatego, ze go kocham. On pewnie tez mi kupuje batony bo mnie kocha. Tak dzis uslyszalam. Drazni mi to. A poza tym to spoko. Nie tak bardzo spoko-spoko ale w sumie jakos leci. Rano se wylam do Days before you came |
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Hecate, ale prawdziwa polska kiełbasa faktycznie niezła jest
I trochę się gubię Czy to zachowanie szefa jest dla Ciebie miłe, czy Cię drażni? czy sama do końca tego nie wiesz?U mnie leci Tyr Próbuję opanować obsługę zakupionej wczoraj empetrójki, wrrrrrr...A co do rozmów o równouprawnieniu i klasyfikowaniu cech jako męskie czy też damskie - zdecydowanie mam tak jak Sabbath i Margot |
|
|
|
#3518 | |||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Lepiej uzbrój się w cierpliwość
![]() Cytat:
![]() Będę trzymać kciuki w sierpniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasem tak ciekawe rzeczy, że po obudzeniu żałowałam, że nie mogę ich dokończyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pipami juz niekoniecznie, one takie smuty wala |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie kiedyś poczęstowano marynowanymi śledziami. Widząc kilka par oczu skierowanych na mnie i czekających na moją reakcje, przez lekko zaciśnięte zęby powiedziałam coś w stylu "yeah, mmm it's... interesting..." a miałam ochote to świństwo wypluć pod stół |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem dyplomowanym mediatorem
Teraz czeka mnie długa droga, kombinowanie co jak itd. Jutro mam ciężki dzień - egzamin z niemieckiego, a przed muszę zrobić badania krwii, po zajęciach znou do lekarza , do apteki - jak jutro nie zwariuję to potem chyba już musi być lepiej![]() Jestem tak zmęczona, że jest mi wszystko jedno. Nie pamiętam wszystkich słówek z niemieckiego, ale może jakoś będzie... Margot, Dwórko - Trzymam kciuki
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem flirciara, ale z moim szefem nie robie tego wcale. Postrzeganie go przez pryzmat obiektu seksualnego mam wylaczone. Wiec co robie, robie z sympatii. W tym wypadku czystej.
Ja wiem jak rozmawiam z 'kolegami' ktorzy mnie kreca a jak rozmawiam z nim. I to mnie denerwuje, ze doszukuja sie czegos - czego tu nie ma. A te aluzje, ze za nim tesknie, ze go kocham to mnie oslabiaja. Jest tam taka moja pierwsza osoba, ktora trzyma poziom intelektualny wiec z nim rozmawiam. Nie mam przyjemnosci rozmawiac z tymi paniami. Zreszta - nie cukruje komus jesli wcale nie uwazam, nie bede piala z zachwytu nad nowa fryzurka kogos jesli uwazam, ze jest paskudna. Nie mam przyjemnosci gadac z dziewoja w moim wieku z ktora nie mam zadnego tematu wspolnego, bo jej pozycie seksualne lub jej proznosc (jak to S. mowi - proznosc wynika z braku pewnosci siebie) mnie poprostu nie interesuja. |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Moniu w jaki sposób będziesz się pozbywać? Na Targowisku? (Z ciekawości pytam
)Ja mówię Króliku, więc pasuje do kanonu zwierzęcego ![]() Obżarłam się arbuzem, prawie pękam Uwielbiam taki zimny, słodki, soczysty, a cała broda zalana sokiem Tak smakuje lato.
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziczko, gratuluję Margot, Favkes powodzenia w znalezieniu nowej pracy, satysfakcjonującej pod każdym względem ![]() dla mnie "mój pan" brzmi raczej zabawnie, a jak Wam się podoba określenie "moja pani" ? . Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2008-07-01 o 22:06 |
|
|
|
|
#3526 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A poważnie - ja normalnie mogę "wracać do domu zrobić mężowi obiad", (choć to mało możliwe, bo ja staję przy garach raz w tygodniu i robię na cały tydzień, a potem zamrażam), ale raczej dlatego, żeby z nim zjeść - bo to lubię... Acz przyznaję, znam 3 osoby, które tego nie rozumieją - dla nich mus odgrzania zupy TŻ jest znacznie poważniejszym argumentem aniżeli chęć zjedzenia z nim obiadu... Cytat:
(no, namiętności może tam mniej, ale emocje są)Cytat:
Cytat:
![]() Załamałam się właśnie trochę... Moja Siostrzyczka wykańcza mieszkanie. Spółdzielnia ma drobne 3 miesiące spóźnienia, wykańczali mieszkanie "warunkowo", za zgodą kierownika budowy. Wszystko zostało skończone. Pojechali tam dzisiaj i... ktoś im k... zalał - mają drewniane deski na podłodze - wszystko stoi! Mało tego - ktoś tam był - ponieważ na podłodze leżały kartony - i ktoś te mokre kartony zebrał i wywalił... pod balkon, a zaworu nie zamknął, tylko woda cały czas się lała... 8 tysięcy - wywalone w błoto + czas, praca... No co za... Płakać mi się chce...
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze kilka zbędnych kosm. i odlewek, więc pewnie wątek założę.Właśnie obejrzałam Oficera. Oglądam po raz drugi i tak samo mnie wciąga Jednak kryminał, dobry thiller i horror to moje ulubione filmy. Nie pamiętam kiedy ostatni raz obejrzałam jakąś komedię
|
|
#3529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byle do przodu![]() Cytat:
![]() napisz proszę, jakiego rodzaju mediatorem zostałaś - intryguje mnie to bardzo . biznesowym? sądowym?
|
||
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Paollo - jeszcze jestem niczyja
Tzn. nie jestem ukierunkowana, mogę być miediatorem od spraw jakich chcę - oczywiście respektując wymogi do poszczególnych "typów" mediatorów. Fundacja, która współorganizowała nasze studia przysłała nam ankiety do wypełnienia i oferuje się zgłaszać nas na listy do sądów okręgowych, które wskażemy.Z racji ukończonnego kierunku zdecyduję się na sprawy cywilne. Do karnych i karnych z udziałem nieletnich nie mam uprawnień, na sprawach gospodarczych zwyczajnie się nie znam. Zastanawiam się czy podczepić się pod tę naszą fundację, czy poszukać jeszcze innej i tam starać się wkręcić.
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A pod obie nie da rady?
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ![]() Chyba nie da. Stowarzyszenie czy fundacja rekomenduje kandydata na listę sądową, więc nie wiem jak sąd rozpatruje kandydata, który jest polecany np. z dwóch oddzielnych instytucji., ale chyba nie można "dwóm panom służyć". Chociaż..... ja to jeszcze sprawdzę
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Madzik, bardzo ciekawie to wygląda
na pewno na Wydziale Prawa i Administracji UŚ w Katowicach działa jakaś fundacja zajmująca się mediacjami, o, nawet link mam dla Ciebie klik!bardzo Cię proszę o namiar na tą podyplomówkę (via pw najlepiej) - wielu moich znajomych ze studiów myśli o karierze mediatora sądowego, myślę, że byliby zainteresowani |
|
|
|
#3534 |
|
Czekam na Ragnarok
|
annmarie - straszna sytuacja :/ To robotnicy wykańczali czy Twoja siostra?
Wróciłam niedawno z pracy, dostałam w końcu dzisiaj wypłatę, więc jest co jeść I nawet nowy błyszczyk mam ![]() I !!! Co najważniejsze! Euphoria dzisiaj przyszła Listonoszem przyszła Czekam 2 czy 3 miesiące, jedną zgubiono w Szwajcarii, drugą wysłali tydzień temu i jest nieoclona Bardzo poprawiło mi to humor.W "czym dziś pachniesz" zauważyłam wzmiankę o Escale a Portofino Dior'a - co to? Ładna ta cytryna i czy można ją dorwać w każdej Sephorze? No i Paulinka kusi tym Kiwi YR - muszę obczaić
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Paollo - dziękuję za Linka, jutro na spokojnie przejrzę.
Idę spać, zgodnie z moją ulubioną teorią, że wolę być lekko niedouczona, czy też mieć dziurki w pamięci, ale być wyspana i trzeźwo myśląca niż na odwrót. Wyspana- w razie zagrożenia, może będę w stanie coś na egzaminie pokombinować. Niewyspana - nie wymyślę nic.
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tam jeszcze krążą robotnicy z budowy - i któryś z nich zostawił odkręcony zawór. A dodatkowo widział (mają jeszcze klucze do mieszkań), że woda się leje - bo pozbierał kartony i dalej jej nie zamknął... Masakra...
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkanie pewnie nie było jeszcze ubezpieczone? a może da się jakoś pociągnąć do odpowiedzialności firmę, która tam jeszcze krąży? przecież to ewidentnie czyjś błąd, a nie żaden wypadek... |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Beznadzieja. Mi po powodzi robotnicy też całą podłogę spartolili, bo byli pijani. A kasę wzięli.
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Annmarie - nie wiem co powiedziec,
Trzymajcie sie jakos... Nie da sie tego jakos...hm odzyskac? przynajmniej pieniedzy. Bo czasu wiadomo, ze nie. To potezna suma |
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jeszcze oficjalnie nie dali kluczy...Jutro jadą z Mamą rozmawiać z kierownikiem (zobaczyli to dziś o 20...), może coś się uda, choć mocno wątpię... Pomijając, że teraz pojechali zrywać te deski, żeby choć część uratować (wilgoć się rozprzestrzenia), a teraz będą musieli poczekać na sprowadzenie nowych i kolejne 4 dni układania... To prawdziwe drewno, więc o wysuszeniu tego chyba nie ma co marzyć...
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

I tak muszę szukać, bo mam umowę tylko do końca września.
, żeby Ci się udało - bo, ze talent do rysowania masz to sama widziałam
To naprawdę świetnie wyprofilowane i wygodne (jak na tę wysokość) buty
Czy to zachowanie szefa jest dla Ciebie miłe, czy Cię drażni? czy sama do końca tego nie wiesz?
Próbuję opanować obsługę zakupionej wczoraj empetrójki, wrrrrrr...

byle do przodu

Beznadzieja. Mi po powodzi robotnicy też całą podłogę spartolili, bo byli pijani. A kasę wzięli.