|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
GROSZEK- w pierwszej ciąży pamiętam, że jakoś w tych okolicach tygodnia miałam "mokrą plamę"
teraz to jeszcze na początku września kończyłam karmienie starszego, ale póki co nic nie zauważyłam. Fizjologicznie- może się pojawiać, albo nie. Nie ma to większego wpływu na jakość laktacji- więc jak komuś nic nie wyleciało jeszcze to się nie załamujcie ;* MIRABILKA- i jak z Młodym? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- My właśnie wróciliśmy z tournee po Babciach i Dziadkach ![]() Najpierw na chwilę do Babci Męża- tylko życzenia złożyć, bo Babcia chora, potem do Teściów na obiad i na ciasto do jego Dziadków. A na koniec do moich Dziadków. Moi Dziadkowie z drugiej strony rodziny nie żyją. A Moja Mama wyjechała, więc dzwoniliśmy
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
My tez niedawno wrocilismy od babci. Odwiedzilismy moja babcie i babcie meza (tylko jedna juz mu zostala). Do drugiej mojej babci w tym roku wyslalismy kartke z zyczeniami, tez sie ucieszyla. Dziadek nas zaprasza jak bedzie w domu po szpitalu, jutro do niego zadzwonie z zyczeniami to moze bedzie wiadomo kiedy go wypuszcza.
Strasznie mi dzis dokucza glowa 😣 i to tak caly dzien tylko raz bardziej boli raz mniej. Leze pod kocykiem, orzy zgaszonym swietle, tylko choinka wlaczona. Wypilam ciepla herbate. Jutro mam gin, srednio chce mi sie jechac bo to znow bez usg ale chociaz serduszka poslucham i moze dowiem sie czy codzienne zazywanie magnezu 3x1 przynioslo jakis efekt. Nawet nie wiem czy magnez byl w badaniach krwi teraz, bo nie dostaje skierowania do reki tylko wszystko w systemie jest. Przedluze zwolnienie i pogadam z moja gin co sadzi o tym zebym rodzila u nas, bo diabetolog twierdzi ze zejdziemy calkiem z insuliny i nie widzi przeciwskazan. Mirabilka jak synek? 😘 Adas cos dzis malo ruchliwy, tylko z rana sie wiercil. Chyba mu tez nie podoba sie ten moj bol glowy. Przed chwila dostalam kopniaka na uspokojenie 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-01-21 o 20:13 |
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ae ja ogólnie aktywnie, no nie wliczajc ciązy, bo to dla mnie stan totalnego spania i zerowej aktywności wręcz ;/ a tak to fotelik na stelaż do lekarzy, czy wdo sklepu, czy coś w tym stylu na szybko a tak to gondola, gdzie mohe dzieci jeździły jaknajdłużej się da na spacer to tylko gondola, fotelik to tak na pare minut |
|
|
|
|
#2494 |
|
Konto usunięte
|
Padam.
Byliśmy u rodziców, fajnie zareagowali ma sprezentowany wyjazd : ) Jestem w szoku, mama orzekła że musi kupić kostium kąpielowy. Tata się nie odezwał nic czyli dobrze, bo jego z domu wyciągnąć gdziekolwiek to męka. Nawet jak będzie kwękał to nie do nas 😉 Zajrzałam do teściowej, zaczęła się wkręcać w wyprawkę i prawdopodobnie dostaniemy monitor oddechu babysense z nianią - mam jeszcze doczytać sobie temat, który model mi pasuje : ) Oczywiście teściówie byli sobie oglądać wózki 😆 No ale znam ich nie od wczoraj i wiedziałam, że dostaną kota Dziewczyny mam nadzieję, że nasze chorowitki lepiej dziś i młody Mirabilek też żadnej poważnej choroby nie przyniósł : ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wam bardzo
W sumie obecnie mam 2 typy (fotelik i łupinka) , mam nadzieję że uda nam się je przymierzyć jutro do auta ![]() My jutro po wizycie, wstąpimy do babci (mojego męża) tylko ona nam została. Liczę iż młody się ustawi do zdjęcia byśmy mogli się pochwalić jej kolejnym przyszłym pra-wnukiem ![]() Groszku, ja w szpitalu jak byłam widziałam właśnie na sportowym staniku plamę zaschniętą. Na razie się nie powtórzyło, choć chyba trzeba się liczyć że co raz to bardziej się "rozwijamy"
|
|
|
|
#2496 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj u babaci byłam z siostrą, widze,ze świat ciężki jest
10 wnucząt, a dojechałam tylko ja z siostrą ;/ brat cioteczny był widziany na nartach biegowych, wszystko super, tylko naprawde tak duo czasu,zeby na 30 minut wpaść z kwiatami do staruszki która siedzi sama w domu? |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Z moich i męża dziadków żyje tylko mój jeden dziadek. Mamy do niego daleko tak samo jak na groby pozostałych dziadków. Wysłaliśmy do niego kartkę z życzeniami, myślę że będzie się cieszył
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szalenie jest zajęta - codziennie śpi do południa, układa włosy, maluje się i idzie z dziadkiem na obiad do baru, a potem oglądają tvn do późna. Sprzątać nie musi, bo pani sprzątająca przyjdzie i ogarnie. Legenda głosi, że raz w trybie awaryjnym zgodziła się przez parę godzin zaopiekować TŻtem w okresie dziecięcym, ale mimo dostarczenia przez teściową całej torby zupek, chrupek itd. nic mu do jedzenia nie dała 🤣 Z czystej przyzwoitości kupiliśmy pomadki i chcieliśmy wpaść dziś czy w tygodniu to hrabina nie ma czasu. Nigdy w życiu bym nie uwierzyła w istnienie takich babć gdyby nie ten okaz. Szkoda, że drugiej babci męża nie miałam okazji poznać, bo to superowa babeczka była ponoć 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8070967 1]Zależy od babci, większość jest normalna. Nam została jedna babcia TŻta na stanie. Nie ma czasu nas przyjąć, bo w PIĄTEK ma zastrzyk.
Szalenie jest zajęta - codziennie śpi do południa, układa włosy, maluje się i idzie z dziadkiem na obiad do baru, a potem oglądają tvn do późna. Sprzątać nie musi, bo pani sprzątająca przyjdzie i ogarnie. Legenda głosi, że raz w trybie awaryjnym zgodziła się przez parę godzin zaopiekować TŻtem w okresie dziecięcym, ale mimo dostarczenia przez teściową całej torby zupek, chrupek itd. nic mu do jedzenia nie dała 🤣 Z czystej przyzwoitości kupiliśmy pomadki i chcieliśmy wpaść dziś czy w tygodniu to hrabina nie ma czasu. Nigdy w życiu bym nie uwierzyła w istnienie takich babć gdyby nie ten okaz. Szkoda, że drugiej babci męża nie miałam okazji poznać, bo to superowa babeczka była ponoć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ojaa, ile ma lat? Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8070967 1]Zależy od babci, większość jest normalna. Nam została jedna babcia TŻta na stanie. Nie ma czasu nas przyjąć, bo w PIĄTEK ma zastrzyk.
Szalenie jest zajęta - codziennie śpi do południa, układa włosy, maluje się i idzie z dziadkiem na obiad do baru, a potem oglądają tvn do późna. Sprzątać nie musi, bo pani sprzątająca przyjdzie i ogarnie. Legenda głosi, że raz w trybie awaryjnym zgodziła się przez parę godzin zaopiekować TŻtem w okresie dziecięcym, ale mimo dostarczenia przez teściową całej torby zupek, chrupek itd. nic mu do jedzenia nie dała 🤣 Z czystej przyzwoitości kupiliśmy pomadki i chcieliśmy wpaść dziś czy w tygodniu to hrabina nie ma czasu. Nigdy w życiu bym nie uwierzyła w istnienie takich babć gdyby nie ten okaz. Szkoda, że drugiej babci męża nie miałam okazji poznać, bo to superowa babeczka była ponoć 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To faktycznie niezla agentka rozumiem ze tz nie ma z nia zbyt dobrego kontaktu moze kobieta nie moze sie nadal pogodzic z tym ze jest juz BABCIA bo niektore panie reaguja na to prawie histeria a jej mąż znaczy dziadek tez ma takie podejscie do dnia dziadka?
|
|
|
|
#2502 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
My co roku jezdzilismy do mojej drugiej babci tez (jakies 40km), w tym roku wyslalam kartke. Babcia jest z osob, ktorym wiecznie cos nie odpowiada. Tez mi sie zdarzy dostac nietrafiony prezent, ale nie komentuje tego glosno. Ciagle strasznie marudzi i nie mozna jej dogodzic. Ma 4 dzieci - 3 corki i 1 syna. Wujek ostatnio troche odcial sie od rodziny, jego zona mimo ze mieszka kilka blokow dalej w ogole babci nie odwiedza. A jak my przyjezdzamy to tylko jest lament wlasnie ze ona nie przyszla. Dzis tak samo przezywala najbardziej, ze wnuczki od tego wujka jej nie odwiedzily. Podejrzewam, ze nawet nie zwrocila uwagi, ze nas nie bylo... Przykre to, ale stwierdzilam ze na sile nie bede nikogo uszczesliwiac. Jak mialam jechac i sluchac "ojej a Weronika z Patrycja nie przyszly" zamiast sie cieszyc ze my jestesmy, to wolalam wyslac kartke dla swojego spokoju.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam za fajnej babci. Nawet nie chciało mi się dzisiaj do niej iść ( A mieszka obok mnie). Jest tak fałszywa że się odechciewa nawet z nią rozmawiać 😢
Druga babcia lepsza o wiele. A dziadków juz nie mam. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Czasem mi troche przykro , ze nie mam takiej babci jak to wiecie z opowiadań że idziesz do niej , możesz jej wszystko powiedzieć , robi pyszne obiadki , ciasta, jest kochana ( chyba za dużo bajek się naogladalam ) . Chociaż mój Tz tak właśnie wspomina swoją babcie, opowiada jak smażyła mu naleśniki takie jak lubi , jak zawsze pocieszala , lelała 😍 zazdroszczę 😁
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
mirabilka jak u Was?
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też co chwilę odświeżam czy jest jakieś info
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko tyle wyczytalam poki co reszte bede nadrabiac za chwile ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2510 |
|
Konto usunięte
|
Babcia ma już dobrze po 80 i świetnie się trzyma. Trudno się dziwić skoro całe życie nie przyszło jej do głowy zhańbić się pracą czy to zawodową czy w domu.
Uważa się za niewiadomoco, bo ma dyplom artysty plastyka ASP i z tego tytułu świat powinien padać do jej stóp. Jak świat odmawia to obraza. Pewnie pani sprzątająca się rozchorowała i dziadki nie mają jak nas przyjmować chwilowo w rozgardiaszu, to wciskają jakieś kity o zastrzyku 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Panirumiankowa moja babcia była bardzo kochana, ale przypomniała mi się taka śmieszna sytuacja z nią. Moja babcia była już nie na chodzie gdy brałam ślub i za żadne skarby świata nie chciała dać się przewieźć do kościoła czy na salę, bo na bank upadnie i będą się śmiać. Było mi przykro, ale ok nie namawiałam. W niedzielę zawiozlam ciocie co z nią mieszkała i dałam tort, dyskretnie chowany żeby tylko dla babci starczyło 😃 no więc przychodzi dzień, w którym dostajemy płyty z nagraniem i zdjęciami. Więc ja w te pędy do babuni. Laptopa brałam kable płyty. Już wszystko ustawione, mam włączać start a tu babcia do mnie "Cii, za chwilę, bo oglądam, zaraz się skończy". Moja babcia oglądała Trudne sprawy, a my grzecznie razem z nią, czekając aż się skończą żebym dopiero mogła włączyć film ze ślubu i wesela 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez polasia Czas edycji: 2018-01-21 o 23:37 |
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam bardzo kochana babcie. Przed przeprowadzką która była w czerwcu tego roku cały czas mieszkałysmy razem. Teraz minimum raz w tygodniu ja odwiedzam a tak to dzwonię prawie codziennie. Jest bardzo dobrym człowiekiem. Nie jest za bogata ale innym oddała by wszystko... druga babcia niestety już nie żyje od 10 lat ale wspominam ją bardzo ciepło .
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś nieświadoma byłam,ze babcie takie mogą być
![]() że nie mają czasu na wnuczków
|
|
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
Domii, tak tak
fajny avatarek. Ja swoich dziadków w sumie nie pamiętam...także nawet się nie mogę wypowiedzieć jacy byli. Natomiast męża babcia to dobra aparatka, zawsze zabezpieczy sobie fronty by nikt o niej za zapomniał. Jak ma jechać do lekarza to zadzwoni do kilku osób i się ustawi na w razie czego by nie została na lodzie. Ogólnie na wszystko ma odpowiedź...a najbardziej jak chodzi o jej zdrowie. Wg niej jest już po 2 zawałach, otyła jest od leków (nie ważne że sypie do herbaty 4 łyżeczki cukru), a podniesiony cukier to miała jedynie w szpitalu podczas badań. Dodatkowo uwielbia wypytywać po rodzinie ile kto zarabia ale nie robi tego wprost....tylko nas zapyta o kogoś z rodziny, a kogoś z rodziny zapyta o nasze zarobki.Rumianku...wiem że już może masz lekki przesyt unicornów ale nie mogę sobie podarować. https://pl.aliexpress.com/item/Dziec...ceBeautifyAB=2 Czas na spanie ...wizyta na 10 ale pewnie z obsuwką jak zawsze.
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My wczoraj nigdzie nie byliśmy. Ani ja ani mąż nie mamy już dziadków. Ja znalam tylko jedną babcię, nie zyje już 15 lat reszty nie było mi dane poznać. Męża ostatni dziadek zmarl w ubiegłym roku, ale miał alzheimera i już nie poznawal a babcia zmarla dwa lata temu, zupelnie niespodziewanie, doslownie w biegu. Z mlodym do dziadkow nie jechalismy bo u jednych bylismy tydzień temu, do drugich jedziemy za tydzien bo moja mama ma urodziny. A u nas to zawsze weekendowa wyprawa. za wizyty
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 🌼
Grosia, Blaira, Kinia u mnie dzis bez ekscytacji, bo wizyta bez usg.Mirabilka, jak tam? 😘 Aa musze Wam napisac hit wczorajszego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-01-22 o 06:40 |
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Piękne
kciuki mocne za dzisiejsze wizytowanie ![]() domii śliczny nowy avatar Stokrotka no niezła szwagierka, myślałby kto ja dzisiaj jako dobra żonka wstałam o 6.00, ubrałam się i poszłam na zewnątrz odśnieżyć Małżonkowi auto do pracy, zanim się ogarnął w domciu i wyszedł to już miał odśnieżone, odskrobane i ciepełko w środku a ja już po śniadanku i nie wiem co robić, o tej porze to dawno nie wstałam a spać mi się nie chce
Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2018-01-22 o 07:20 |
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pobudka przed 5, bo jedziemy zawiezc moja mame do sanatorium ~400km w jedna str. 5:45 umowilismy sie, ze po nia bedziemy. Mam nadzieje, ze warunki na drodze beda w miare, bo maz wzial jeden dzien urlopu i musimy jeszcze zdazyc wrocic jakos. A ostatnio jak jechal 80km to zeszlo 50min dluzej niz normalnie. Trzymajcie kciuki za dobra pogode. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

rozumiem ze tz nie ma z nia zbyt dobrego kontaktu

zazdroszczę 

za wizyty