Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-21, 20:03   #841
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
To w końcu maj czy kwiecień? Ja nizej pisałam,ze bylam w kwietniu i mialam termin na 30 czerwca i super sie czułam,ale mialam wykupiony pokój i po oczepinach poszłam spać ;-)

Ja tez mialam go kupować,ale jak go obejrzalam to mi sie podnozek nie spodobal i go w koncu nie wzięłam. Ale kolezanka z forum kupila i sprzedala jak szybko mogła,tzn jak przestala korzystać z gondoli

To wielkie kciuki za Ciebie,oby tym razem wszystko poszło dobrze! Bardzo mi przykro jak czytam takie historie,gdy ktoś bardzo chce mieć dziecko a mu nie wychodzi. Teraz jak sama piszesz jestes obstawiona lekami,pod kontrola lekarza, na pewno bedzie super!

Koreczki można takie w occie chyba 👍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wesele kwietniu, w maju komunia na której nie wiem czy wysiedze.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 20:05   #842
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

My mamy w tym roke maju:komunię , 30-tke mojej ciężarnej siostry lipcówki,drugie urodziny synka i prawdopodobnie chrzciny,więc imprez dużo. I na wszystkich na razie planuję być. W zasadzie to nie mam wyjścia, bo wszystkie okazje są ważne.
A na weselu można potańczyć,pospacerować,ni e trzeba cały czas siedzieć,wiec wydaję mi się,że można wytrzymać chociaż kilka godzin. Dobrze gdyby były pokoje żeby móc iść odpocząć

Stary 2018-01-21, 20:16   #843
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że Ty tego chcesz😊A on o nim wie?

Tak wie o dziecku i nawet się ucieszył, zawsze bede mogla powiedziec synowi ze ma tate a nie nn

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Odebrałam swoje wyniki podstawowych badań i na szczęście OK, Hb 14- szok, TSH-0,83, glukoza troche duza bo 89, ale nie byla calkiem na czczo bo robiłam w środku dnia, ale wczesniejsza na czczo OK, więc przynajmniej to wielkie uff, mogę w miare spokojnie jechać na urlop, choć pakowania narazie zero. No i oczywiście oczekiwanie na wyniki genetycznych, to mimo dobrych myslistres jest.
Monika a jakie Ty robiłas badania genetyczne i kiedy wyniki?
Robiłam test podwójny PAPPa i jakoś w ciągu dwóch tygodni powinien być wynik - w sumie interpretacja ma sens łącznie z wynikiem USG prenatalnego, które mam za sobą i wyszło ok, synuś wszystko ma na swoim miejscu i ryzyka trisomii nieco mniejsze niż wynikają statystycznie z mojego wieku. Nie wiem jaka jest praktyka, ale klinice w której robiłam badania umawiają na wizytę do genetyka który wyjaśni wyniki wiec zadzwonią do mnie i dowiem się na miejscu. Tez trochę niecierpliwie czekam, ale jestem dobrej myśli.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 20:28   #844
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dziewczyny, Wy już bardziej w temacie... Badanie połówkowe jest refundowane na NFZ dla wszystkich czy tak jak to 11-14 tylko dla wskazanych?
Stary 2018-01-21, 20:34   #845
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
My mamy w tym roke maju:komunię , 30-tke mojej ciężarnej siostry lipcówki,drugie urodziny synka i prawdopodobnie chrzciny,więc imprez dużo. I na wszystkich na razie planuję być. W zasadzie to nie mam wyjścia, bo wszystkie okazje są ważne.
A na weselu można potańczyć,pospacerować,ni e trzeba cały czas siedzieć,wiec wydaję mi się,że można wytrzymać chociaż kilka godzin. Dobrze gdyby były pokoje żeby móc iść odpocząć

Moim zdaniem trzeba sie kierować wlasnym samopoczuciem, a nie terminem czy zdaniem otoczenia. Pewnie z wyprzedzeniem trudno to szacować.

Tez mam zaproszenie na wesele na poczatku lipca- ale 2 tygodnie przed porodem to nie bede ryzykować imprezy plenerowej z dojazdem,wiec zdroworozsądkowo pewnie odmówię.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 20:47   #846
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Wesele kwietniu, w maju komunia na której nie wiem czy wysiedze.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
Aaa,to przepraszam,nie doczytałam. I mówisz ze koniec maja... To ja bym nie szła na komunię,chyba ze bliska rodzina,ewentualnie sie zmyla po 3 godzinach

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy już bardziej w temacie... Badanie połówkowe jest refundowane na NFZ dla wszystkich czy tak jak to 11-14 tylko dla wskazanych?
Połówkowe jest refundowane,to jest jedno z tych 3-4 usg obowiazkowych. Ja miałam w poprzedniej ciąży super zrobione przez mojego lekarza prowadzącego,ale wziął mnie do szpitala gdzie byl lepszy sprzęt,wszystko mi wymierzył itd. Nic za to nie zapłaciłam

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 20:53   #847
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Tak wie o dziecku i nawet się ucieszył, zawsze bede mogla powiedziec synowi ze ma tate a nie nn

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Robiłam test podwójny PAPPa i jakoś w ciągu dwóch tygodni powinien być wynik - w sumie interpretacja ma sens łącznie z wynikiem USG prenatalnego, które mam za sobą i wyszło ok, synuś wszystko ma na swoim miejscu i ryzyka trisomii nieco mniejsze niż wynikają statystycznie z mojego wieku. Nie wiem jaka jest praktyka, ale klinice w której robiłam badania umawiają na wizytę do genetyka który wyjaśni wyniki wiec zadzwonią do mnie i dowiem się na miejscu. Tez trochę niecierpliwie czekam, ale jestem dobrej myśli.
Dacie sobie radę. Widać, że wiesz czego chcesz

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 20:58   #848
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem trzeba sie kierować wlasnym samopoczuciem, a nie terminem czy zdaniem otoczenia. Pewnie z wyprzedzeniem trudno to szacować.

Tez mam zaproszenie na wesele na poczatku lipca- ale 2 tygodnie przed porodem to nie bede ryzykować imprezy plenerowej z dojazdem,wiec zdroworozsądkowo pewnie odmówię.
Oczywiście. Dla mnie koniec maja to będzie 2 miesiące przed terminem. W poprzedniej ciąży jeszcze na tym etapie pracowałam, więc z imprez też bym nie zrezygnowała. I teraz też zakładam,że będzie wszystko dobrze

Stary 2018-01-21, 22:42   #849
Princes 18
Raczkowanie

Moja jedyna ukochana siostra ma ślub i wesele ostatni weekend kwietnia.. Oczywiście że bede ale dwa tyg wcześniej 18 kuzynki.. Zobaczymy. Boje sie aż tak wybiegac w przyszłość
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 22:57   #850
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
U mnie jest na NFZ tylko jeśli sa jakieś wskazania.
Wskazania obowiązują takie same jak przy UG.
W końcu to też badanie prenatalne
Ja mam za darmo, ale tylko dlatego, że mam skierowanie.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 23:18   #851
cambria04
Rozeznanie

Hej! Witam się na szybko przed snem😊 Weeken spędziłam na walce z przeziębieniem, ale mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Jutro na chwilę wpadnę do pracy, ale wezmę wolne i trochę się jeszcze podleczę...
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.Dzisiaj jedziemy do Łodzi.Jutro rano mam się zgłosić na amnio.Jak będę dobrze się czula,o ile zasięg pozwoli,odezwę się jutro popołudniu.
Pola trzmam za Ciebie mocnw kciuki!! Będzie dobrze😘 daj znać po jak będziesz miała ochotę. ..

Zua - dobrze czytać, że macie takie pozytywne nastawienie😊 wierzę, że i u Was wszystko skończy się dobrze 😘

Blanka jeszcze raz zdrowia dla mamy!😘

Co do wózków to też już sama nie wiem, koła pompowane raczej i zamiast 3w1 to może używana gondola i taka lepsza spacerówka będzie dla nas dobrą opcją...

Ja byłam na weselu w 7 miesiącu było ok, byłam też tydzień przed porodem i daliśmy radę😀 ale musieliśmy tańczyć bokiem, bo bruszek był już duużyyy😜 Teraz mamy zaproszenie na 16 czerwca a termin mam na 4 lipca, wesele 300 km od domu... Bliska rodzina wiec wybieramy się, ale torbę będę mieć spakowana i jakiś szpital tam muszę sprawdzić😏 zobaczymy jak będzie w czerwcu...

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 00:06   #852
aniama6
Zadomowienie

Dopiero teraz Was poczytałam bo jak zwykle u mnie druga polowa dnia aktywna. Co dziwne to jeśli już mam coś typu nudności, to wlasnie też wieczorami, rano jeszcze nigdy nie miałam. Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie badające się w tym tygodniu bo nie wiem czy uda mi się zajrzeć na wątek podczas urlopu, ale pewnie tak chyba,że będę porządnie zmęczona bo dość dużo chcemy pozwiedzać no ale wszystko zależy od samopoczucia. Po urlopie pewnie bardziej realna stanie się ta ciąża dla mnie, będę już czekać na ruchy, bo teraz nie wiem czy ktoraś z Was też tak ma, ale ja prawie w ogole nie czuje że jestem w ciąży i że takie zmiany mnie w życiu czekają.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 07:32   #853
Elaaaa
Wtajemniczenie

U mnie też się szykuje kolejne wesele końcem czerwca, ale na pewno nie pójdziemy. Czuję, że będę wtedy wyglądać jak tocząca się kula, więc choćbym co ubrała będę wyglądać i czuć się źle. Także odpuścimy na pewno 😊

Dopadła mnie jakaś chandra, nie wiem co jest. Nic mnie nie cieszy, wszystko denerwuje, nawet z łóżka bym nie wstawała.. ma któraś z Was takie epizody? Może to hormony buzują..?

Stary 2018-01-22, 07:47   #854
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Summer,co do wózka Anex to dla syna miałam model sport. Myślę,że skrzypienie to kwestia konserwacji. Wnosiłam często wózek na piętro i był dla mnie bardzo ciężki, ale to może kwestia samego kształtu wózka i każdy jeden o podobnej wadze będzie wydawał się ciężki przy wnoszeniu. Natomiast uważam,że za te pieniądze można kupić coś dużo lepszego. Ten wózek ma kilka wad- gdy podnosi się budkę to słychać takie "klik" na każdym stopniu podniesienia tego daszka. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.. to mi często budziło synka. po drugie rzekome podnoszenie oparcia w wózku to kpina, często samo z impetem się opuszczało. Trzecią sprawą jest torba z zestawu,która bez przerwy się przekreca do góry nogami. A,i my wózek zamiawialismy ponad2 miesiące przed narodzinami syna a odebralismy po porodzie,po wielu awanturach ze sklepem. I to jeszcze nie był wózek zamówiony dla nas tylko dla innej rodziny. Myślę,że właśnie firma Anex tutaj zawiniła.

Na resztę odpiszę Wam później

Asiaczek, dzięki, wymieniłaś dokładnie te mankamenty, które pojawiają się wszędzie To mnie ostatecznie przekonuje.

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Zapisałam sie do Sącza ide z męzem

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

My kupujemy od koleżanki własnie anex cross! ona jest bardzo z niego zadowolona i nic napewno nie skrzypi! użytkowała go bez problemów, bez reklamacji

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Trzymam kciuki
Ane3kaa, ten cross jest śliczny, nie?? Jakbym mogła kupić go taniej, jakiś używany, a nie za 2 tys. z hakiem, to pewnie bym się też zdecydowała...

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hej! Witam się na szybko przed snem😊 Weeken spędziłam na walce z przeziębieniem, ale mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Jutro na chwilę wpadnę do pracy, ale wezmę wolne i trochę się jeszcze podleczę...

Pola trzmam za Ciebie mocnw kciuki!! Będzie dobrze😘 daj znać po jak będziesz miała ochotę. ..

Zua - dobrze czytać, że macie takie pozytywne nastawienie😊 wierzę, że i u Was wszystko skończy się dobrze 😘

Blanka jeszcze raz zdrowia dla mamy!😘

Co do wózków to też już sama nie wiem, koła pompowane raczej i zamiast 3w1 to może używana gondola i taka lepsza spacerówka będzie dla nas dobrą opcją...

Ja byłam na weselu w 7 miesiącu było ok, byłam też tydzień przed porodem i daliśmy radę😀 ale musieliśmy tańczyć bokiem, bo bruszek był już duużyyy😜 Teraz mamy zaproszenie na 16 czerwca a termin mam na 4 lipca, wesele 300 km od domu... Bliska rodzina wiec wybieramy się, ale torbę będę mieć spakowana i jakiś szpital tam muszę sprawdzić😏 zobaczymy jak będzie w czerwcu...

Cambria, no właśnie też się nad taką opcją zastanawiałam, bo w końcu dziecko w gondoli to właściwie bardzo krótko pojeździ.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
U mnie też się szykuje kolejne wesele końcem czerwca, ale na pewno nie pójdziemy. Czuję, że będę wtedy wyglądać jak tocząca się kula, więc choćbym co ubrała będę wyglądać i czuć się źle. Także odpuścimy na pewno 😊

Dopadła mnie jakaś chandra, nie wiem co jest. Nic mnie nie cieszy, wszystko denerwuje, nawet z łóżka bym nie wstawała.. ma któraś z Was takie epizody? Może to hormony buzują..?

Elu, myślę, że po części na pewno są to hormony, mnie się takie "napady" zdarzają regularnie

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 07:53   #855
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U mnie jest na NFZ tylko jeśli sa jakieś wskazania.
Wskazania obowiązują takie same jak przy UG.
W końcu to też badanie prenatalne
Ja mam za darmo, ale tylko dlatego, że mam skierowanie.

Na serio? Ja nie miałam żadnych specjalnych wskazań,kuzynki tak samo,a wszystkie miałyśmy super zrobione to badanie

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 08:46   #856
Anett_s
Raczkowanie

Dziewczyny, na nodze pojawiły mi się takie plamy, przy dotyku boli jak siniak ale nic ostatnio takiego nie robiłam, poza tym to tył nogi i ciężko się tam uderzyć, dodatkowo te "siniaki" są takie rozproszone, pamiętam że z 2 dni temu mnie to trochę swędziało, co to może być i czy się tym przejmować, może to jakieś krwiaki lub żyły popękały
na żywo te plamy są ciemniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg noga.jpg (69,9 KB, 58 załadowań)
Stary 2018-01-22, 09:15   #857
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anett_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na nodze pojawiły mi się takie plamy, przy dotyku boli jak siniak ale nic ostatnio takiego nie robiłam, poza tym to tył nogi i ciężko się tam uderzyć, dodatkowo te "siniaki" są takie rozproszone, pamiętam że z 2 dni temu mnie to trochę swędziało, co to może być i czy się tym przejmować, może to jakieś krwiaki lub żyły popękały
hmm wygląda jak sinak ale żeby siniak swędział
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:17   #858
Anett_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
hmm wygląda jak sinak ale żeby siniak swędział
swędziało w sobotę, teraz boli jak siniak
Stary 2018-01-22, 09:19   #859
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też to wygląda na siniak. Może to jakieś rozlane naczynka? Nie wiem,może w ciąży robią się delikatniejsze i jak drapałaś gdy swędziało to powstało coś takiego

Stary 2018-01-22, 09:23   #860
fioletowe okulary
Raczkowanie

Też mi się same robią śliniaki na nogach. A nie masz anemii?
Stary 2018-01-22, 09:36   #861
pozytywnaj
Zadomowienie

Elu ja też ostatnio jakaś taka podminowana chodzę. Śniło mi się, że urodziłam w 5 miesiącu, dziecko żyło karmiłam go piersią ale wiedziałam, że zaraz umrze 😖 To był chłopiec... Masakra....

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:41   #862
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ja już zgłupiałam właśnie z tym połówkowym... słyszałam jak Radena, że to połówkowe jest refundowane bez wskazań a jak szukam informacji na stronach to jest cena też. Chyba się umówię na płatne najwyżej zrobię dwa razy
Stary 2018-01-22, 09:56   #863
regularkate
Zadomowienie

U mnie też prenatalne jest refundowane tylko przy wskazaniach, w innych przypadkach normalnie płatne jako usługa prywatna.
Moim zdaniem prenatalne to nie jest 1 z 3 USG obowiązkowych w czasie ciąży, bo wtedy wszystkie by były bezpłatne, wszak prenatalnych jest akurat 3. A poza tym nie widzę powodu, dla którego pierwsze prenatalne miałoby być refundowane tylko ze wskazaniami, a drugie już bez względu na nie (to znaczy, nie spodziewam się takich udogodnień po NFZ-cie )

Ja wczoraj miałam mój najgorszy dzień w ciąży, łapnęła mnie taka całodzienna migrena, jak nigdy dotąd (mam skłonności po tacie). Płakałam z bólu... Pozwoliłam sobie na jeden paracetamol, bo nie wiedziałam już, jak sobie ulżyć, ale oczywiście dla migreny to bez znaczenia, nawalała prawie jeszcze przez całą noc. Nie życzę takich dni

Blanka, niech mama się trzyma zdrowo i Ty też

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:18   #864
zUa_tysica
Wtajemniczenie

U mnie tez polowkowe są płatne, ale ja poproszę mojego gina o skierowanie do innej placówki niż w moim mieście, bo nie chce tu robić, nie po tych rewelacjach co sie teraz dzieją...
Pola kciuki kciuki kciuki jeszcze raz !!!!!!!!!!! Juz niedługo będzie po wszystkim.
Blanka, jak mama ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:36   #865
Elaaaa
Wtajemniczenie

Summer mam nadzieję, że to minie.. 😑 bo nastrój zero.. ale dobrze, że nie jestem sama. Zwalam to na hormony, bo nic złego w naszym życiu się nie dzieje, a ja taka rozbita.. teraz już wiem, że nie tylko u mnie taka burza 😘

Pozytywna oj sny tez potrafią mnie wybić z rytmu na cały dzień, ciągle o tym myślę potem, płakać mi się chce..
Ja się wzięłam za sprzątanie mieszkania, żeby się nie zadręczać, bo w sumie nie ma czym a nastrój wisielczy.. ech buziak 😘

Anett też mam takie na nogach 😐 tylko mnie nie swędzi ani nie boli. Mam skłonności do zasinień, lekko gdzieś uderze i zaraz mam takie placki jakby rozlanej pod skórą krwi.. w lato wygląda to tragicznie

Ja chodzę prywanie do gina, więc dla mnie wszystko tak samo płatne.
A to połówkowe to to samo co prenatalne II trymestru? Bo chyba nie kumam 😊

Stary 2018-01-22, 10:52   #866
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny .właśnie wyszlam ze szpitala.nie mialam amnio .dzieki ZuaTysica ,wielki całusy dla Ciebie,w piatek obliczylam sobie ryzyko i zamiast 50 wyszlo prawie 500,od tej pory mialam nadzieję.
Dzisiaj u doktora,pokazalam wyniki,pokazalam to co sama wyliczylam,doktor potwierdził,ze jest cos nie tak.Obejrzal usg ,zrobil swoje usg,nic nie zobaczyl niepokojacego!! Jest super kosc nosowa,mozg, czaszka nie jest zniekształcona,nawet pokazywal tchawice!Potem w programie zrobil.swoje wyliczenia,wpsujac nawet nt1,8 zamiast 1,4 jaka mials moja dzidzia i ryzyko wyszło jeszcze nizsze.
Zaufalam doktorowi i robię jutro nifty

Zresztą on powiedział,ze do wzkazan musialby wpisac wzgledu.psychiczne bo wg niego ryzyko.jest niewielkkie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Sorki,za mają chaotyczna wypowiedz,ale jestem jeszcze pod wpływem emocji

ZuaTysica jeszcze raz dziękuję za link,bo wtedy przestalam płakać i zaczelam miec nadzieję.

Lekarz powiedział,ze nie może rak sobie uciac,ze dziecko jest zdrowe,bo badania sprawdzaja tylko niektóre wady

Jest super ekspertem,polecam go wszystkim,zresztą idę do niego na polowkowe

ZuaTysica polecil mi zrobić kreatynine i mocznik.Zrob sobie.Może byc problem.z lozyskiem,ale niekoniecznie.Problem.z cukrem,nadciśnienie m☺Moze byc to wszystko spowodowane krwiakami,dupahastonem itd

Muszę baczniej przypatrzec się swojemu zdrowiu i postarac sie wyluzowac

Jestem wykończona psychicznie oby dalej bylo lepiej!

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Albo.siniak

Idz skonsultuj z lekarzem.
Nie chcę paniki siac,a zakrzepica to chyba nie.Niech jakiś ekspert się wypowie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
U mnie też prenatalne jest refundowane tylko przy wskazaniach, w innych przypadkach normalnie płatne jako usługa prywatna.
Moim zdaniem prenatalne to nie jest 1 z 3 USG obowiązkowych w czasie ciąży, bo wtedy wszystkie by były bezpłatne, wszak prenatalnych jest akurat 3. A poza tym nie widzę powodu, dla którego pierwsze prenatalne miałoby być refundowane tylko ze wskazaniami, a drugie już bez względu na nie (to znaczy, nie spodziewam się takich udogodnień po NFZ-cie )

Ja wczoraj miałam mój najgorszy dzień w ciąży, łapnęła mnie taka całodzienna migrena, jak nigdy dotąd (mam skłonności po tacie). Płakałam z bólu... Pozwoliłam sobie na jeden paracetamol, bo nie wiedziałam już, jak sobie ulżyć, ale oczywiście dla migreny to bez znaczenia, nawalała prawie jeszcze przez całą noc. Nie życzę takich dni

Blanka, niech mama się trzyma zdrowo i Ty też
Moja.kolezanka i siostra.maja migreny i mowia ,ze jak.się.w odpowiednim momencie nie weźmie tabletki to ciezko nad migrena zapanowac.Nawe zdarza im się wymiotowac

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

[QUOTE=Elaaaa;80714981]U mnie też się szykuje kolejne wesele końcem czerwca, ale na pewno nie pójdziemy. Czuję, że będę wtedy wyglądać jak tocząca się kula, więc choćbym co ubrała będę wyglądać i czuć się źle. Także odpuścimy na pewno 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOT
Ja teraz tak.mialam,po wyniku
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:07   #867
Elaaaa
Wtajemniczenie

Pola super wieści! 😘😘 Najważniejsze, że w pełni zaufałaś lekarzowi, a to on jest ekspertem i nie widzi nic niepokojącego. Z Twoim dzidziusiem na pewno wszystko dobrze, a wizja złych wyników jest coraz to dalej. Nifty tylko potwierdził słowa lekarza, wierzę w to mocno! Trzymajcie się! 😘

Stary 2018-01-22, 11:12   #868
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Pola super wieści! 😘😘 Najważniejsze, że w pełni zaufałaś lekarzowi, a to on jest ekspertem i nie widzi nic niepokojącego. Z Twoim dzidziusiem na pewno wszystko dobrze, a wizja złych wyników jest coraz to dalej. Nifty tylko potwierdził słowa lekarza, wierzę w to mocno! Trzymajcie się! 😘

Ten lekarz jest jednym z najlepszych genetykow w Polsce i wzbudzil moje zaufanie,ma ogromną wiedzę,jemu.zaufalam od razu ,w przeciwie do mojego ginekologa.
Powiedział mi bardzo dużo,sporo już czytalam i widzę,ze jednak
,ze warto samemu dużo wiedzieć ,bo to pomaga
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 11:20   #869
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ten lekarz jest jednym z najlepszych genetykow w Polsce i wzbudzil moje zaufanie,ma ogromną wiedzę,jemu.zaufalam od razu ,w przeciwie do mojego ginekologa.
Powiedział mi bardzo dużo,sporo już czytalam i widzę,ze jednak
,ze warto samemu dużo wiedzieć ,bo to pomaga
Wiesz najważniejsze to trafić w dobre ręce, nie do kogoś kto oleje czy machnie ręką, a zajmie się Tobą jakbyś tylko Ty była jego pacjentka. Mało takich lekarzy, ale bardzo się cieszę, że udało Ci się do takiego trafić, bo na pewno jest Ci lżej, a jeszcze dał nadzieję, że wszystko może by dobrze i tego się trzymaj Kochana! 😘

Stary 2018-01-22, 11:25   #870
nesska89
Raczkowanie

Pola gratulacje

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości