|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
My mamy w tym roke maju:komunię , 30-tke mojej ciężarnej siostry lipcówki,drugie urodziny synka i prawdopodobnie chrzciny,więc imprez dużo. I na wszystkich na razie planuję być. W zasadzie to nie mam wyjścia, bo wszystkie okazje są ważne.
A na weselu można potańczyć,pospacerować,ni e trzeba cały czas siedzieć,wiec wydaję mi się,że można wytrzymać chociaż kilka godzin. Dobrze gdyby były pokoje żeby móc iść odpocząć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#843 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy już bardziej w temacie... Badanie połówkowe jest refundowane na NFZ dla wszystkich czy tak jak to 11-14 tylko dla wskazanych?
|
#845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez mam zaproszenie na wesele na poczatku lipca- ale 2 tygodnie przed porodem to nie bede ryzykować imprezy plenerowej z dojazdem,wiec zdroworozsądkowo pewnie odmówię. |
|
|
|
|
#846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Moja jedyna ukochana siostra ma ślub i wesele ostatni weekend kwietnia.. Oczywiście że bede ale dwa tyg wcześniej 18 kuzynki.. Zobaczymy. Boje sie aż tak wybiegac w przyszłość
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wskazania obowiązują takie same jak przy UG. W końcu to też badanie prenatalne ![]() Ja mam za darmo, ale tylko dlatego, że mam skierowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
Hej! Witam się na szybko przed snem😊 Weeken spędziłam na walce z przeziębieniem, ale mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Jutro na chwilę wpadnę do pracy, ale wezmę wolne i trochę się jeszcze podleczę...
Cytat:
Zua - dobrze czytać, że macie takie pozytywne nastawienie😊 wierzę, że i u Was wszystko skończy się dobrze 😘 Blanka jeszcze raz zdrowia dla mamy!😘 Co do wózków to też już sama nie wiem, koła pompowane raczej i zamiast 3w1 to może używana gondola i taka lepsza spacerówka będzie dla nas dobrą opcją... Ja byłam na weselu w 7 miesiącu było ok, byłam też tydzień przed porodem i daliśmy radę😀 ale musieliśmy tańczyć bokiem, bo bruszek był już duużyyy😜 Teraz mamy zaproszenie na 16 czerwca a termin mam na 4 lipca, wesele 300 km od domu... Bliska rodzina wiec wybieramy się, ale torbę będę mieć spakowana i jakiś szpital tam muszę sprawdzić😏 zobaczymy jak będzie w czerwcu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero teraz Was poczytałam bo jak zwykle u mnie druga polowa dnia aktywna. Co dziwne to jeśli już mam coś typu nudności, to wlasnie też wieczorami, rano jeszcze nigdy nie miałam. Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie badające się w tym tygodniu bo nie wiem czy uda mi się zajrzeć na wątek podczas urlopu, ale pewnie tak chyba,że będę porządnie zmęczona bo dość dużo chcemy pozwiedzać no ale wszystko zależy od samopoczucia. Po urlopie pewnie bardziej realna stanie się ta ciąża dla mnie, będę już czekać na ruchy, bo teraz nie wiem czy ktoraś z Was też tak ma, ale ja prawie w ogole nie czuje że jestem w ciąży i że takie zmiany mnie w życiu czekają.
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też się szykuje kolejne wesele końcem czerwca, ale na pewno nie pójdziemy. Czuję, że będę wtedy wyglądać jak tocząca się kula, więc choćbym co ubrała będę wyglądać i czuć się źle. Także odpuścimy na pewno 😊
Dopadła mnie jakaś chandra, nie wiem co jest. Nic mnie nie cieszy, wszystko denerwuje, nawet z łóżka bym nie wstawała.. ma któraś z Was takie epizody? Może to hormony buzują..? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#854 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mnie ostatecznie przekonuje.Cytat:
Jakbym mogła kupić go taniej, jakiś używany, a nie za 2 tys. z hakiem, to pewnie bym się też zdecydowała...Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, na nodze pojawiły mi się takie plamy, przy dotyku boli jak siniak ale nic ostatnio takiego nie robiłam, poza tym to tył nogi i ciężko się tam uderzyć, dodatkowo te "siniaki" są takie rozproszone, pamiętam że z 2 dni temu mnie to trochę swędziało, co to może być i czy się tym przejmować, może to jakieś krwiaki lub żyły popękały
![]() ![]() na żywo te plamy są ciemniejsze
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
swędziało w sobotę, teraz boli jak siniak
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się same robią śliniaki na nogach. A nie masz anemii?
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Elu ja też ostatnio jakaś taka podminowana chodzę. Śniło mi się, że urodziłam w 5 miesiącu, dziecko żyło karmiłam go piersią ale wiedziałam, że zaraz umrze 😖 To był chłopiec... Masakra....
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zgłupiałam właśnie z tym połówkowym... słyszałam jak Radena, że to połówkowe jest refundowane bez wskazań a jak szukam informacji na stronach to jest cena też. Chyba się umówię na płatne najwyżej zrobię dwa razy
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też prenatalne jest refundowane tylko przy wskazaniach, w innych przypadkach normalnie płatne jako usługa prywatna.
Moim zdaniem prenatalne to nie jest 1 z 3 USG obowiązkowych w czasie ciąży, bo wtedy wszystkie by były bezpłatne, wszak prenatalnych jest akurat 3. A poza tym nie widzę powodu, dla którego pierwsze prenatalne miałoby być refundowane tylko ze wskazaniami, a drugie już bez względu na nie (to znaczy, nie spodziewam się takich udogodnień po NFZ-cie )Ja wczoraj miałam mój najgorszy dzień w ciąży, łapnęła mnie taka całodzienna migrena, jak nigdy dotąd (mam skłonności po tacie). Płakałam z bólu... Pozwoliłam sobie na jeden paracetamol, bo nie wiedziałam już, jak sobie ulżyć, ale oczywiście dla migreny to bez znaczenia, nawalała prawie jeszcze przez całą noc. Nie życzę takich dni ![]() Blanka, niech mama się trzyma zdrowo i Ty też
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez polowkowe są płatne, ale ja poproszę mojego gina o skierowanie do innej placówki niż w moim mieście, bo nie chce tu robić, nie po tych rewelacjach co sie teraz dzieją...
Pola kciuki kciuki kciuki jeszcze raz !!!!!!!!!!! Juz niedługo będzie po wszystkim. Blanka, jak mama ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer mam nadzieję, że to minie.. 😑 bo nastrój zero.. ale dobrze, że nie jestem sama. Zwalam to na hormony, bo nic złego w naszym życiu się nie dzieje, a ja taka rozbita.. teraz już wiem, że nie tylko u mnie taka burza 😘
Pozytywna oj sny tez potrafią mnie wybić z rytmu na cały dzień, ciągle o tym myślę potem, płakać mi się chce.. Ja się wzięłam za sprzątanie mieszkania, żeby się nie zadręczać, bo w sumie nie ma czym a nastrój wisielczy.. ech buziak 😘 Anett też mam takie na nogach 😐 tylko mnie nie swędzi ani nie boli. Mam skłonności do zasinień, lekko gdzieś uderze i zaraz mam takie placki jakby rozlanej pod skórą krwi.. w lato wygląda to tragicznie Ja chodzę prywanie do gina, więc dla mnie wszystko tak samo płatne. A to połówkowe to to samo co prenatalne II trymestru? Bo chyba nie kumam 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny .właśnie wyszlam ze szpitala.nie mialam amnio .dzieki ZuaTysica ,wielki całusy dla Ciebie,w piatek obliczylam sobie ryzyko i zamiast 50 wyszlo prawie 500,od tej pory mialam nadzieję.
Dzisiaj u doktora,pokazalam wyniki,pokazalam to co sama wyliczylam,doktor potwierdził,ze jest cos nie tak.Obejrzal usg ,zrobil swoje usg,nic nie zobaczyl niepokojacego!! Jest super kosc nosowa,mozg, czaszka nie jest zniekształcona,nawet pokazywal tchawice!Potem w programie zrobil.swoje wyliczenia,wpsujac nawet nt1,8 zamiast 1,4 jaka mials moja dzidzia i ryzyko wyszło jeszcze nizsze. Zaufalam doktorowi i robię jutro nifty Zresztą on powiedział,ze do wzkazan musialby wpisac wzgledu.psychiczne bo wg niego ryzyko.jest niewielkkie ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Sorki,za mają chaotyczna wypowiedz,ale jestem jeszcze pod wpływem emocji ZuaTysica jeszcze raz dziękuję za link,bo wtedy przestalam płakać i zaczelam miec nadzieję. Lekarz powiedział,ze nie może rak sobie uciac,ze dziecko jest zdrowe,bo badania sprawdzaja tylko niektóre wady Jest super ekspertem,polecam go wszystkim,zresztą idę do niego na polowkowe ZuaTysica polecil mi zrobić kreatynine i mocznik.Zrob sobie.Może byc problem.z lozyskiem,ale niekoniecznie.Problem.z cukrem,nadciśnienie mâşMoze byc to wszystko spowodowane krwiakami,dupahastonem itd Muszę baczniej przypatrzec się swojemu zdrowiu i postarac sie wyluzowac Jestem wykończona psychicznie oby dalej bylo lepiej! ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Idz skonsultuj z lekarzem. Nie chcę paniki siac,a zakrzepica to chyba nie.Niech jakiś ekspert się wypowie ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- [QUOTE=Elaaaa;80714981]U mnie też się szykuje kolejne wesele końcem czerwca, ale na pewno nie pójdziemy. Czuję, że będę wtedy wyglądać jak tocząca się kula, więc choćbym co ubrała będę wyglądać i czuć się źle. Także odpuścimy na pewno 😊 Dopadła mnie jakaś chandra, nie wiem co jest. Nic mnie nie cieszy, wszystko denerwuje, nawet z łóżka bym nie wstawała.. ma któraś z Was takie epizody? Może to hormony buzują..? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOT Ja teraz tak.mialam,po wyniku |
||
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola super wieści! 😘😘 Najważniejsze, że w pełni zaufałaś lekarzowi, a to on jest ekspertem i nie widzi nic niepokojącego. Z Twoim dzidziusiem na pewno wszystko dobrze, a wizja złych wyników jest coraz to dalej. Nifty tylko potwierdził słowa lekarza, wierzę w to mocno! Trzymajcie się! 😘
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedział mi bardzo dużo,sporo już czytalam i widzę,ze jednak ,ze warto samemu dużo wiedzieć ,bo to pomaga |
|
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Pola gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

Jakbym mogła kupić go taniej, jakiś używany, a nie za 2 tys. z hakiem, to pewnie bym się też zdecydowała...

)
Pozwoliłam sobie na jeden paracetamol, bo nie wiedziałam już, jak sobie ulżyć, ale oczywiście dla migreny to bez znaczenia, nawalała prawie jeszcze przez całą noc. Nie życzę takich dni
i Ty też