|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja byłam na weselu w kwietniu u koleżanki,miałam pokój wykupiony,a termin mialam na 30 czerwca. Dobrze sie czułam i fajnie bawiłam 👍jedynie dla spokoju sumienia po oczepinach poszłam spaćBlanka, współczuję przeżyć z mamą. Myślę,ze wszystko bedzie z nią dobrze,koleżanka też miala taki wypadek,ze auto do kasacji, czula sie rozbita pare dni,ale nic nie wyszło na badaniach. A wyglądało groźnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wszystko dobrze się skończy! Dziękuję, że pytajcie o mamę, wróciła wczoraj do domu, jest bardzo, ale to bardzo poobijana, twarz nie wygląda za ciekawie bo dostała poduszkami, no ale jakby tych poduszek nie było, to by prawdopodobnie i jej by nie było. Skórę na twarzy w kilku miesiącu ma zdarta do krwi. Na szczęście rtg głowy, klatki piersiowej i reszty nic złego nie wykazało.. Teraz będzie boleć długo.. Samochód do kasacji całkowicie, jak go znajomy mechanik zobaczył, to myślał, że mama nie żyje. Szyby zaszły jej lodem od środka, w ciągu kilku sekund nie widziała nic,wynioslo ja i wpadła do głębokiego rowu, który był wylany środku betonem. Nie wiadomo co się z tymi szybami stało... Dzieki Bogu, że ona żyje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
Pola kciuki za jutro
Blanka najważniejsze że mama cała! Mój teść miał kilka lat temu wypadek, jakoś gowniarz jechał 100km/h i jechał w teścia który jechał rowerem. Ledwo przezyl miał rekonstrukcję twarzy i długo był w śpiączce, teraz jest jak nowo narodzony dużo zdrówka dla mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka dobrze,że z mamą ok.Teraz musi odpoczywać. Dziękuję za wsparcie!
|
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
Duzo zdrowka dla mamyb a dla Ciebie mniej stresu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
MalaGosia,Aniama6,ZuaTysi ca, Neska,Elaa
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-01-21 o 10:26 |
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka, najważniejsze że z mamą wszystko ok
Wy tu o weselach, a my od czerwca 2016 roku nie bylismy na żadnym !!!! Nasi znajomi nie chcą sie hajtać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale głowa do gory. Opinie sa rożne, zreszta ja tam mysle ze jak sie wózkiem przejedziesz kilka razy to sie przyzwyczaisz i pozniej jak bedziesz zmieniać to każdy inny bedzie niewygodny Cytat:
Cytat:
U mnie dIs 13+4 i potwierdzam to dziewczyny bardziej zaawansowane pisały wczesniej. Raz mnie mdli a raz nie. Jeden dzien lepszy drugi gorszył także mam wielka nadzieje ze juz zbliżam sie ku końcowi. Ale za to głowa mnie czesto pobolewa, nie ciagle ale czesto rano i wieczorami... Co do wózka ani fotelika nie mam pojecia. Ale cos nam wpadło w oko jakis czas temu w sklepie. Oglądały go dwie kobiety juz z dziećmi i w bardziej zaawansowanej ciazy i były nim zachwycone. Wiec podsłuchałam i musze poczytac jedynie opinie. Ale z wygladu mi sie podobał i jak przymierzałam to rowniez całkiem fajnie sie prezentował. Powiedzcie mi jedynie jakie koła??? Te z powietrzem czy plastikowe??? Ktos kiedys któreś polecał a nie pamietam? |
|||
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
My bierzemy pod uwagę tylko koła pompowane.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Ja akurat wesel itp imprez nie za bardzo lubię. Znajomych mam już dawno po ślubach, w rodzinie coś się zdarza ale chyba w tym roku nic- jakby co to miałabym wymówkę. Natomiast małe i większe wyjazdy chciałabym jak najdłużej kontynuować i potem szybko do nich wrócić. A poruszę kolejny temat, czy któraś z Was ma działalność gospodarcza i ma ogarnięte te wszystkie zasiłki, ZUS itp?
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy wozek mutsy 4 rider po Dawidzie,jest ok,ale dla mnie jest za wysoki,nie wiem,czemu go kupilam,bo mi jest niewygodnie,ale nie kupujemy innego, mamy też spacerówkę do tego
pewnie kupimy nowy wozek parasolkę,bo ten nasz ma problem z kolami,bo się duzo piachu dostało ,jak bylismy nad morzem,ale to dopiero jak dzidziuś bedzie mial rok ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Karolinka dziękuję |
|
|
|
#824 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym teraz już ponad 3 tys nam pojdzie na nifty itd wiec tak jakby taki weekend w gorach Kropka nad i |
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Summer,co do wózka Anex to dla syna miałam model sport. Myślę,że skrzypienie to kwestia konserwacji. Wnosiłam często wózek na piętro i był dla mnie bardzo ciężki, ale to może kwestia samego kształtu wózka i każdy jeden o podobnej wadze będzie wydawał się ciężki przy wnoszeniu. Natomiast uważam,że za te pieniądze można kupić coś dużo lepszego. Ten wózek ma kilka wad- gdy podnosi się budkę to słychać takie "klik" na każdym stopniu podniesienia tego daszka. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.. to mi często budziło synka. po drugie rzekome podnoszenie oparcia w wózku to kpina, często samo z impetem się opuszczało. Trzecią sprawą jest torba z zestawu,która bez przerwy się przekreca do góry nogami. A,i my wózek zamiawialismy ponad2 miesiące przed narodzinami syna a odebralismy po porodzie,po wielu awanturach ze sklepem. I to jeszcze nie był wózek zamówiony dla nas tylko dla innej rodziny. Myślę,że właśnie firma Anex tutaj zawiniła.
Na resztę odpiszę Wam później Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Pola powodzenia, trzymam kciuki😃.
Blanka dobrze że mamie nic poważnego się nie stało, sinikai zadrapania szybko się zagoją. Dziewczyny nie śpię od 4 rano, obudził mnie ból brzucha który cały czas mi towarzyszy, mam nadzieję że wszystko ok jutro mam wizytę więc lekarz sprawdzi co i jak. A czy wam też co jakiś czas twardnieje macica, mam takie skurcze jakby ale nie bolesne? |
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis wyjatkowo dobrze sie czuje
odpukac bardzo pragne by za rok o tej porze moja musia obchodzila święto- nie jest jeszcze babcia .Folinka dziękuję za dodanie do listy prosze o zaznaczenie że córeczka lekarka potwierdzila płeć na 100%
|
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Blanka dobrze, że u mamy skończyło się tylko tak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Ja dziś organizuję dzień lenistwa 😍😍 Tylko ja łóżko i książka. Na zmianę z tv Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#830 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na wyniki badan genetycznych i staram sie nie rozważac żadnej innej opcji - po prostu wierze ze mój synek jest okazem zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
przy moim nadciśnieniu to licze na to ze mnie nie wpakują do szpitala wiec raczej rozrywek i pozdroży nie planuje. A mimo ze nie mam doświadczenia jako mama to mam nadziej ze latem jak bedzie bardzo cieplo z maluchem chociaz nad jezioro czy do lasu pojade zeby nie siedziec w bloku jak w saunie
|
||
|
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam swoje wyniki podstawowych badań i na szczęście OK, Hb 14- szok, TSH-0,83, glukoza troche duza bo 89, ale nie byla calkiem na czczo bo robiłam w środku dnia, ale wczesniejsza na czczo OK, więc przynajmniej to wielkie uff, mogę w miare spokojnie jechać na urlop, choć pakowania narazie zero. No i oczywiście oczekiwanie na wyniki genetycznych, to mimo dobrych myslistres jest.
Monika a jakie Ty robiłas badania genetyczne i kiedy wyniki? |
|
|
|
#835 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ważyła jeszcze może na następnej wizycie już cos zważy ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Ja nadal codziennie rano wymiotuje (( dzisiaj jest jeden dzień co było spoko ale po przebudzeniu napiłam się ciepłej herbatki... może to ona pomogła ?! ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Ja niestety mam insluline... Na noc musze sobie w nogę strzelić 9 jednostek zeby rano miec cukier w normie.... do jakiegos "wiekszego posiłku" daje jednostke w ręke zeby nie skoczył cukier po posiłku ((---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Pierwsza ciąża była w 2015 roku... zatrzymała się w okolicach 9-10 tydzień.... wzieli dziecia na badania a tam nic nie wyszlo.... Druga ciaża w marcu 2017- beta ładnie rosła i nagle zaczełam krwawić, trafiłam do szpitala i niestety nie udało się uratować.... Trzecia to była biochemiczna we wrześniu 2017.... Teraz jestem w czwartej ciaży i jestem obstawiona lekami! przedewszystkim heparyna! do tego acard, duphaston, luteina, kwas foliowy, insulina! Na razie jest wszystko dobrze i oby tak dalej! ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Myśle ze to całkiem możliwe
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem ze juz rozmawiałyśmy na ten temat ale musze sie upewnić... śledziowe koreczki mozna jesc w ciazy???
|
|
|
|
#837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide z męzem ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się Was dopiero nadrobić po weekendzie. W pt padłam po tygodniu pracy spać, w sb wróciliśmy po remoncie na mieszkanie i cały dzień spędzone na sprzątaniu, a dziś wróciłam ze studiów podyplomowych i padam.
Pola mocno trzymam kciuki za badania Czytałam propozycje imion póki co mam parę typów dla dziewczynki Weronika, Paulina lub Lilianna, a dla chłopca Hubert . Następna wizyta 5.02 może tym razem się uda zobaczyć kto tam siedzi w brzuszku. Zazdroszczę, że czujecie już ruchy, u mnie 14t3d, także jeszcze muszę trochę poczekać. |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
folinka możesz dopisac do mnie że będzie córeczka Julka i że wizyta następna jest 7.02
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2018-01-21 o 19:47 |
|
|
|
#840 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koreczki można takie w occie chyba 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

ja byłam na weselu w kwietniu u koleżanki,miałam pokój wykupiony,a termin mialam na 30 czerwca. Dobrze sie czułam i fajnie bawiłam 👍jedynie dla spokoju sumienia po oczepinach poszłam spać

. Ale głowa do gory. Opinie sa rożne, zreszta ja tam mysle ze jak sie wózkiem przejedziesz kilka razy to sie przyzwyczaisz i pozniej jak bedziesz zmieniać to każdy inny bedzie niewygodny 

(( dzisiaj jest jeden dzień co było spoko ale po przebudzeniu napiłam się ciepłej herbatki... może to ona pomogła ?!