Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-21, 11:11   #3511
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A ja od godziny walczę z Hugo, obudził się po 2, 5 h i teraz ciągle coś ho wybudza. Mam dość wszystkiego już, mam dość karmienia piersią, mam dość dzieci, płaczu, nieprzespabych nocy, braku wieczorow, braku poranków... Nisz kurde chyba musi być jakiś sposób?
Przecież to zwariować idzie, trafił mi się element... Ehhh

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Biedactwo strasznie Ci współczuję. Nie wiem jakbym dwójkę ogarnęła jak z samym Wojtkiem mi ciężko. Pocieszam się że może kolejne dziecko będzie tylko spało i jadło...
Dasz radę;* uwierz w siebie! On jeszcze tylko przez chwilę będzie taki mały. Niedługo będziesz tęsknić za tym czasem jak był mały i taki od Ciebie zależny;*

Na pocieszenie: dziś Wojtuś raczej wrócił do swojej rutyny. Spał ciutk lepiej może ale o 2 wzięłam go do siebie-.-
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Hehe to moze trzeba bylo do ankiety o miejscu spotkania lipcowek dodać Chorwacje?

U nas wczoraj jakis dziwny dzien, chyba mlody przemarzł na tym fitnesie bo marudzil i plakal do wieczora, potem spał od 17tej prawie juz do rana tylko z pobudkami na kp.
Dzis obudzil sie i wszysyko ok.
Ale w gory nie pojechalismy. Tzn mąż ze starszakiem pojechali, ja z mlodym w domu. Nie wiedzialam czy jakies przeziebienie sie z tego nie rozwinie..

Wlasciwie to on wczoraj byl pierwszy raz w wózku od jakis 3miesiecy. Wszystkie zimowe spacery w chuście. Moze faktycznie zmarzł w tym wozku? Ale byl w kombinezonie, w spiworku a do tego nakryty chustą jeszcze. Moze od dołu, od pupy i pleckow mial za zimno?
Nie wiem... wiem tylko ze wole go w chuście w takie zimno nosić przynaniej wiem ze mu cieplo.

No trudno. Pojedziemy w kolejny wekend zebym i ja mogla troche pojezdzic na desce.
Nie sądzę żeby zmarzł ale może nie jest przyzwyczajony faktycznie i dlatego tak zareagował? Następny fitness zrób w chuście hehe szkoda że nie mogłaś jechać z chłopakami ale teraz też masz trochę spokoju o ile młody pozwoli

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 12:35   #3512
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
A ja od godziny walczę z Hugo, obudził się po 2, 5 h i teraz ciągle coś ho wybudza. Mam dość wszystkiego już, mam dość karmienia piersią, mam dość dzieci, płaczu, nieprzespabych nocy, braku wieczorow, braku poranków... Nisz kurde chyba musi być jakiś sposób?

nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale u nas jest identycznie, nie wiem, jaka jest przyczyna i co z tym robić, kończą mi się nawet resztki sił już :,(

Wczoraj usypianie trwało 3h, w sumie przez 7h miał drzemki po max kwadrans, oczywiście cała noc wybudzania co chwilę i marudzenie od ok. 4 rano, które nie mam pojęcia, czym jest powodowane
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 12:38   #3513
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Trzeci dzień testujemy mleko Hipp i jestem pod ogromnym wrażeniem. Amela już nie ulewa (czyt.wymiotuje) jedynie zdarza jej się raz przy pierwszym karmieniu po nocy. Nie wiem od czego to zależy ale zawsze te pierwsze karmienie było najgorsze.
Nie zagęszczam mleka i jest spokój.... normalnie szok.

Z RD też jesteśmy do przodu. Dziś zjadła pół słoika. Nie pluła we mnie a nawet cieszyła się na widok łyżeczki.

Jeju.... chyba wychodze na prosta

Za to noce koszmar....nie wiem co jej sie stało. Nie idzie jej uśpić przed 24 a jak uśnie to przebudza się kilkakrotnie. Dopiero jak zaśnie o 9 rano to śpi spokojnie do 12. Jakiś skok chyba bo ostatnio dużo zmian w jej życiu.... począwszy od słoików po opanowanie obrotów z brzucha na plecy, próby raczkowania i ciągłe brum brum normalnie blachara z niej wyrośnie .
super, że nowe mleko podpasowało Amelce i skończyło się ulewanie. Fajnie, że już chętniej podchodzi do RB.
Cytat:

Ja się nie dziwię, że masz dość oby się polepszyło. Może dzisiaj tż poszedłby z dziećmi na spacer żebyś mogła odpocząć? albo lepiej gdzieś wyjść sama poza dom
Cytat:
Hehe to moze trzeba bylo do ankiety o miejscu spotkania lipcowek dodać Chorwacje?

U nas wczoraj jakis dziwny dzien, chyba mlody przemarzł na tym fitnesie bo marudzil i plakal do wieczora, potem spał od 17tej prawie juz do rana tylko z pobudkami na kp.
Dzis obudzil sie i wszysyko ok.
Ale w gory nie pojechalismy. Tzn mąż ze starszakiem pojechali, ja z mlodym w domu. Nie wiedzialam czy jakies przeziebienie sie z tego nie rozwinie..

Wlasciwie to on wczoraj byl pierwszy raz w wózku od jakis 3miesiecy. Wszystkie zimowe spacery w chuście. Moze faktycznie zmarzł w tym wozku? Ale byl w kombinezonie, w spiworku a do tego nakryty chustą jeszcze. Moze od dołu, od pupy i pleckow mial za zimno?
Nie wiem... wiem tylko ze wole go w chuście w takie zimno nosić przynaniej wiem ze mu cieplo.

No trudno. Pojedziemy w kolejny wekend zebym i ja mogla troche pojezdzic na desce.
Może rzeczywiście przemarzł, w końcu on nie ćwiczył tylko leżał. Szkoda wyjazdu, ale nadrobicie za tydzień

Miło było wczoraj odwiedzić babcię i zobaczyć ich radość na widok Klaudii. Nie mogły się jej doczekać.
U mnie dzisiaj słaby nastrój - odnowiła mi się alergia na ziemniaki. Wczoraj jeszcze zjadłam jako trzecią próbę i na 99% jest mi po nich źle i dzisiaj brzuch boli. Ciekawe jak długo się to utrzyma.
Mąż poszedł właśnie z Klaudią na spacer.

JonSnow - pytałam piekarza o skład bułek: woda, cukier, sól, mąka i margaryna. Na 10kg mąki idzie 1,5 kostki margaryny. W chlebie są drożdże, zakwas, sól, mąka. Nie pamiętam czy jest cukier, ale na pewno nie ma margaryny. Także chleb lepszy, bo bez tłuszczy trans.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale u nas jest identycznie, nie wiem, jaka jest przyczyna i co z tym robić, kończą mi się nawet resztki sił już :,(

Wczoraj usypianie trwało 3h, w sumie przez 7h miał drzemki po max kwadrans, oczywiście cała noc wybudzania co chwilę i marudzenie od ok. 4 rano, które nie mam pojęcia, czym jest powodowane
Współczuje i kciuki za wyjazd!
Koleżanka kiedyś mówiła, że u niej po wyjeździe dziecku pozmieniało się ze snem, oby na Timiego skandynawskie powietrze sprawiło, że będzie całe noce przesypial.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 12:41   #3514
Mała!
Zakorzenienie

Ehhh.. Vadi może i nie pociesza, ake przynajmniej wiem, że Hugo nie jest jedyny...
Przykro mi że się tak mordujemy. O ile to wszystko było by piękniejsze gdyby oni spali przynajmniej przyzwoicie.

U nas od 4-5 zawsze jest zgroza dziś co 20 min się budził... Więc tylko cyc i już. Myślę czy mu nie kupić jakiegoś innego smoczka np kauczukowego? Bo te traktuje jak gryzak...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 12:41   #3515
xzora
Zakorzenienie

Tak sie wspina Klaudia lub wspina sie na rękach i prostuje nogi. IMG_1516534857.510829.jpg

Stary 2018-01-21, 13:15   #3516
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Mała, Vadi tulę mocno, choć to w niczym Wam nie pomoże

Xzora ehh a Tż prawie codziennie rano po świeże bułki jeździ, no ale teraz jemy chleb na maślance
A to cwaniara z Klaudii, ona to chyba pierwsza na wątku będzie chodzić

My wczoraj u teściów byliśmy, oczywiście musiałam się nadenerwować, bo N teraz w tym skoku na niektóre osoby reagował płaczem i nie sposób go uspokoić, w tych osobach niestety znalazł się dziadek. No więc ja nie chciałam żeby się stresował za mocno i go trzymałam u siebie na rękach a teściowa pomimo moich protestów wręcz wyrwała mi go z rąk. A druga rzecz - mówiłam jej że N nie będzie pił żadnych soków, tylko wodę, a teściowa powiedziała że jak N do niej przyjedzie to w tajemincy przede mną będzie mu dawać soki, odpowiedziałam że wtedy nie będzie przyjeżdżał, w żartach, ale wcale nie żartowałam. Tż stwierdził że robię miny na teściową trudno, niech mnie nie wkurza

U nas noc lepsza niż ostatnie. Zaraz jedziemy do mojej mamy.

Stary 2018-01-21, 13:23   #3517
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Tak sie wspina Klaudia lub wspina sie na rękach i prostuje nogi. Załącznik 7399351

Pewnie gimnastykowałas sie w ciąży i teraz masz
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 14:49   #3518
xzora
Zakorzenienie

JonSnow - tez bym sie wkurzyła na teściową. Dobrze, ze noc lepsza za wami.
Anusia - na to wychodzi ze sie nagimnastykowalam i teraz mam za swoje albo tak zaczęła chcieć siadać i wstawac pod wpływem wizyty u 10- miesięcznej koleżanki. Jeszcze sie złości ze wstać nie moze.

Stary 2018-01-21, 19:15   #3519
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
To jedzcie kilka razy na dluzsze wycieczki po polsce i zobaczysz jak mlody zachowuje sie podczas podrozy. My jechalismy do chorwacji autem jak starszak mial 13miesiecy. Fantastycznie zniosl trase. Jechalismy nocą, wiekszosc czasu przespał. Raz zatrzymalismy sie na dluzszy postoj to wtedy zjadl, siku i spowrotem w aucie spał. Byl zadascynowany wyjazdem! Roczne dziecko naprawde jest juz na tyle ogarniete ze wie co sie dzieje.

Wszystko zalezy od twojego nastawienia i tego ile ty dasz rade zrobic zeby trasa przebiegla bezprpblemowo. Dziecko da rade, uwierz w to ! To w rodzicach chowa sie strach!

Moze i racja Julek dobrze znosi podróże ale ja sama nie czuję się na siłach na raka podroz a mój tz jz w ogóle
Cytat:

Wiem co czujesz ja sobie tłumacze tak że najgorszy będzie ten rok i że jeszcze się wyspie a teraz daje mu co mogę najlepszego bo później już takiej okazji nie będzie a do wyspania tak

Stary 2018-01-21, 20:10   #3520
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Mała, Vadi tulę mocno, choć to w niczym Wam nie pomoże

Xzora ehh a Tż prawie codziennie rano po świeże bułki jeździ, no ale teraz jemy chleb na maślance
A to cwaniara z Klaudii, ona to chyba pierwsza na wątku będzie chodzić

My wczoraj u teściów byliśmy, oczywiście musiałam się nadenerwować, bo N teraz w tym skoku na niektóre osoby reagował płaczem i nie sposób go uspokoić, w tych osobach niestety znalazł się dziadek. No więc ja nie chciałam żeby się stresował za mocno i go trzymałam u siebie na rękach a teściowa pomimo moich protestów wręcz wyrwała mi go z rąk. A druga rzecz - mówiłam jej że N nie będzie pił żadnych soków, tylko wodę, a teściowa powiedziała że jak N do niej przyjedzie to w tajemincy przede mną będzie mu dawać soki, odpowiedziałam że wtedy nie będzie przyjeżdżał, w żartach, ale wcale nie żartowałam. Tż stwierdził że robię miny na teściową trudno, niech mnie nie wkurza

U nas noc lepsza niż ostatnie. Zaraz jedziemy do mojej mamy.

Jon jak ja Cie rozumiem. Ja ostatnio zmienialam Neli pampersa i w miedzyczasie zaczela płakać więc teściowa postanowila ją ratować i ubieralam ją w powietrzu co za baba z niej to masakra. Juz nie mówię o tym jak mi ją z rąk wyrywa 😥 Najlepsze jest to że jak Nela u niej na rękach płacze to wyobraź sobie ze za chiny teściowa mi jej nie odda. Mała się wyrywa, rączki wyciąga a teściowa z nią ucieka i buja nią jak głupia 😱 Na N nie działa bujanie wiec się wścieka jeszcze bardziej ja już wkur....i wtedy na szczęście wkracza tz który małą zabiera od teściowej. Tyle razy ja już jej zwracałam uwagę że już nie mam siły. Staram się być miła ale teściowa sobie graaaaabi. Więc nasza wczorajsza wizyta u nich wczoraj przebiegla pod nerwami z mojej strony na teściową bo ona nie zna umiaru. I te jej dogadywania że niedlugo mi ją "ukradnie" 😰 nie wiem co ona chce ugrać takim zachowaniem ale im wiecej tak dogaduje tymbardziej ja jej nie chce Neli zostawić. A już gadanie ze ona jej da czekoladkę lub soczek "jak mama nie będzie widziała" tż ją tłumaczy że nigdy córki nie miała i sobie teraz wynagradza. Ale jak ja mam kobiecie zaufać? No sory ale sama sobie zapracowala na to.

A i wrócił brat tżta z zagranicy (ten który miał być chrzestnym N). Jego zachowanie poniżej wszelkiej krytyki 😕 raz że nie ma za grosz szacunku do rodziców i nic się nie hamuje w odzywkach a dwa że N tak traktuje jakby byla powietrzem i gadanie ze marudzi, ze go kopnela a po co piszczy wyciagala rece do niego wiec tesciowa podeszła z nią do niego a ten tekstem "zabierz ją bo mnie obrzyga albo zrobi kupe i będzie smierdzialo" mialam ochotę gówniarzowi coś powiedzieć. Rozumiem że można nie lubić dzieci ale zeby być takim opryskliwym.

Aaaa emmos przypomniało mi się jak pisalas że teściowa z Wami na wakacje chciala jechac 😎 po prostu co jedna to ma lepsze pomysly 😂 jak to moja koleżanka mówi "witki opadają" 🙈

Na szczęście humor mi poprawiła wczoraj wizyta mojej mamy i siostry
(chrzestnejN) z córką i mężem.

Mała, Pestycyda łącze się z Wami cały czas. Nasze noce ostatnie to pobudki co godzinę nie zależnie czy śpi z nami czy w łóżeczku. Bratowa mi dzis powiedziala ze ona miala to samo z córką dopóki karmiła piersią to tak się budziła 😕 wiec chyba się nie wyspie prędko.

Xzora ale Klaudia jest spryciula 😄

Taedio wszystkiego dobrego dla Niko na pół roczku😗 🎂 i dla reszty dzieciaków których pominełam. Z góry przepraszam i wszystkim ślemy buziaki 😘

Dziś świętuje Nela swoje pół roku więc stawiamy szampana 🎂

Przepraszam że tak ucieklam. Dziekuje za wszystkie słowa otuchy 😗 Macie racje że lepiej się wygadac i wiem że mogę na Was liczyc ale ochłonęłam trochę juz lepiej tylko dzis mam migrene mega leże z głową pod poducha i czekam az prochy zaczną działać.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 21:50   #3521
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny ehhj
Współczuję przeprawy z teściową jakieś szurnięte są serio!
My dziś też byliśmy u mojej, ale odpukać nie ma takich zagrywek.

Ehh Hugo właśnie się obudził po 40 min snu! Ekstra! I oczywiście obżarty jak bak, ale bez cycka histeria!

Stary 2018-01-21, 21:52   #3522
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora a ta 10-miesięczna koleżanka już chodząca? Chciałabym żeby Niko też trochę z innymi malutkimi dziećmi poprzebywał ale nie mam takiej możliwości

Carolles kurczę mnie to strasznie wkurza takie gadanie, że ktoś coś zrobi z MOIM dzieckiem w tajemnicy przede mną, Tż mi wczoraj zwracał uwagę na te moje miny, ale ja sobie to przemyślałam i stwierdziłam, że mam to w nosie, jeśli ktoś mnie nie szanuje (a ignorowanie mojego zdania uważam za kompletny brak szacunku) to ja sobie będę robic miny jakie mi się podoba! A teściowa takim gadaniem zyskuje tylko tyle, że przez długi czas nie zostawię u nich N samego, sama sobie szkodzi.
Jeju dobrze że ten brat Tż nie został chrzestnym! Wiedzieliście, że on ma takie podejście do dzieci wcześniej? Nieprzyjemny się wydaje.
Zauważyłam że migreny mamy na wątku masowo, ja dzisiaj też, oczywiście od 15 uznaję że mi samo przejdzie, ale teraz zaczęło się rozkręcać.. Idę po tabletkę żeby w nocy nie latać.

Dzisiaj N jadł chrupki kukurydziane, wyciągał po nie rączki co chwilę jak mu zabierałam nawet popił troszkę wodą z doidy. Może w przyszły weekend spróbujemu brokuła. Jeszcze jakiś czas temu pisałam, że nie wyobrażam sobie rd, a N się w tym czasie tak rozwinął, że jestem w szoku.

W ogóle ostatnio tu cisza nastała.

Stary 2018-01-21, 22:23   #3523
taedio
MerDer 4ever

Hejo

Mała współczuje takich nocy! :/

Moje dziecie chyba gotowe do rd, normalnie zjeść sie przy nim nie da! dałam mu 2x kawałek bułki żebyśmy my zjedli spokojnie to „jadł” az miło a jak sie skończyło to płacz fajnie tez popijał woda
Jutro spróbujemy z ziemniakiem

Carolles, Jon ale tupet maja Wadze teściowe! Nie dajcie sie! Ja tez robię miny jak mnie wkurza teściowa i nie wyobrażam sobie zeby Tz mi prawił morały za to :paa: rozumiem, że to jego mama ale co jak co nie dam sobie rządzić moim dzieckiem
Stary 2018-01-21, 22:25   #3524
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ehhj

Ehh Hugo właśnie się obudził po 40 min snu! Ekstra! I oczywiście obżarty jak bak, ale bez cycka histeria!

Mala u nas też takie akcje... N sie czasami budzi co godzinę i nie je ale pierś musi byc w buzi nie ma opcji zeby inaczej zasnela. I budzenie sie po godzinie od zasniecia to jest standart.

Ooo 30 min i już sie obudzila nawet nie skończyłam pisac 😕

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Xzora a ta 10-miesięczna koleżanka już chodząca? Chciałabym żeby Niko też trochę z innymi malutkimi dziećmi poprzebywał ale nie mam takiej możliwości

Carolles kurczę mnie to strasznie wkurza takie gadanie, że ktoś coś zrobi z MOIM dzieckiem w tajemnicy przede mną, Tż mi wczoraj zwracał uwagę na te moje miny, ale ja sobie to przemyślałam i stwierdziłam, że mam to w nosie, jeśli ktoś mnie nie szanuje (a ignorowanie mojego zdania uważam za kompletny brak szacunku) to ja sobie będę robic miny jakie mi się podoba! A teściowa takim gadaniem zyskuje tylko tyle, że przez długi czas nie zostawię u nich N samego, sama sobie szkodzi.
Jeju dobrze że ten brat Tż nie został chrzestnym! Wiedzieliście, że on ma takie podejście do dzieci wcześniej? Nieprzyjemny się wydaje.
Zauważyłam że migreny mamy na wątku masowo, ja dzisiaj też, oczywiście od 15 uznaję że mi samo przejdzie, ale teraz zaczęło się rozkręcać.. Idę po tabletkę żeby w nocy nie latać.

Dzisiaj N jadł chrupki kukurydziane, wyciągał po nie rączki co chwilę jak mu zabierałam nawet popił troszkę wodą z doidy. Może w przyszły weekend spróbujemu brokuła. Jeszcze jakiś czas temu pisałam, że nie wyobrażam sobie rd, a N się w tym czasie tak rozwinął, że jestem w szoku.

W ogóle ostatnio tu cisza nastała.

Masz rację Jon to jest brak szacunku takie zachowanie i wcale się Tobie nie dziwię bo sytuacja taka jak u mnie. I ja tez robie miny i wiem o tym ale mam to gdzies. Nie będe sie uśmiechać i udawać ze jest ok bo tesciowa za duzo sobie pozwala. Tz mowi ze jestem niezadowolona jak przebywamy u niego w domu. No jestem i mówię mu otwarcie dlacczego i że zachowanie jego mamy źle na mnie działa. I mówię mu otwarcie co mi nie pasuje żeby wiedzial ze nie wymyslam.

Nie wiedzialam jaki brat tzta ma stosunek do dzieci bo nigdy go w takiej stycznosci z dzieckiem nie widziałam. Tesciowa to go tak chwali ze on tak N lubi i ją glaskal jak kiedys ją zostawilismy bla bla bla a mnie wydaje ze specjalnie tak mowila przy mnie zeby go wziac za chrzestnego albo wzbudzić we mnie wyrzuty sumienia.

A chrzestny Neli jest w niej zakochany po uszy! Bylismy u niego dziś i się nią caly czas zajmowal i nawet na chwilę nie spuscil z niej oczu.

Neli smakuje kaszka 3 zboza z holle z dodatkiem łyżeczki jabłka 😊 czekam na doidy bo z butelki nie umie pic, daje jej w kubeczku na pokarm wode i lepiej sobie radzi.

Faktycznie cicho tuu... Ale może dlatego w weekend.

Stary 2018-01-21, 22:56   #3525
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Moze i racja Julek dobrze znosi podróże ale ja sama nie czuję się na siłach na raka podroz a mój tz jz w ogóle

Wiem co czujesz ja sobie tłumacze tak że najgorszy będzie ten rok i że jeszcze się wyspie a teraz daje mu co mogę najlepszego bo później już takiej okazji nie będzie a do wyspania tak

Nie no to skoro wy jako rodzice nie czujecie sie na taką podróż to nie ma sie co męczyć. Bulgaria tez fajna!!!

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Jon jak ja Cie rozumiem. Ja ostatnio zmienialam Neli pampersa i w miedzyczasie zaczela płakać więc teściowa postanowila ją ratować i ubieralam ją w powietrzu co za baba z niej to masakra. Juz nie mówię o tym jak mi ją z rąk wyrywa 😥 Najlepsze jest to że jak Nela u niej na rękach płacze to wyobraź sobie ze za chiny teściowa mi jej nie odda. Mała się wyrywa, rączki wyciąga a teściowa z nią ucieka i buja nią jak głupia 😱 Na N nie działa bujanie wiec się wścieka jeszcze bardziej ja już wkur....i wtedy na szczęście wkracza tz który małą zabiera od teściowej. Tyle razy ja już jej zwracałam uwagę że już nie mam siły. Staram się być miła ale teściowa sobie graaaaabi. Więc nasza wczorajsza wizyta u nich wczoraj przebiegla pod nerwami z mojej strony na teściową bo ona nie zna umiaru. I te jej dogadywania że niedlugo mi ją "ukradnie" 😰 nie wiem co ona chce ugrać takim zachowaniem ale im wiecej tak dogaduje tymbardziej ja jej nie chce Neli zostawić. A już gadanie ze ona jej da czekoladkę lub soczek "jak mama nie będzie widziała" tż ją tłumaczy że nigdy córki nie miała i sobie teraz wynagradza. Ale jak ja mam kobiecie zaufać? No sory ale sama sobie zapracowala na to.

A i wrócił brat tżta z zagranicy (ten który miał być chrzestnym N). Jego zachowanie poniżej wszelkiej krytyki 😕 raz że nie ma za grosz szacunku do rodziców i nic się nie hamuje w odzywkach a dwa że N tak traktuje jakby byla powietrzem i gadanie ze marudzi, ze go kopnela a po co piszczy wyciagala rece do niego wiec tesciowa podeszła z nią do niego a ten tekstem "zabierz ją bo mnie obrzyga albo zrobi kupe i będzie smierdzialo" mialam ochotę gówniarzowi coś powiedzieć. Rozumiem że można nie lubić dzieci ale zeby być takim opryskliwym.

Aaaa emmos przypomniało mi się jak pisalas że teściowa z Wami na wakacje chciala jechac 😎 po prostu co jedna to ma lepsze pomysly 😂 jak to moja koleżanka mówi "witki opadają" 🙈

Mała, Pestycyda łącze się z Wami cały czas. Nasze noce ostatnie to pobudki co godzinę nie zależnie czy śpi z nami czy w łóżeczku. Bratowa mi dzis powiedziala ze ona miala to samo z córką dopóki karmiła piersią to tak się budziła 😕 wiec chyba się nie wyspie prędko.

Taedio wszystkiego dobrego dla Niko na pół roczku😗 🎂 i dla reszty dzieciaków których pominełam. Z góry przepraszam i wszystkim ślemy buziaki 😘

Przepraszam że tak ucieklam. Dziekuje za wszystkie słowa otuchy 😗 Macie racje że lepiej się wygadac i wiem że mogę na Was liczyc ale ochłonęłam trochę juz lepiej tylko dzis mam migrene mega leże z głową pod poducha i czekam az prochy zaczną działać.

Doskonale Cie rozumiem. Tym samym sposobem moja tesciowa zapracowala na to ze moj starszy syn ani razu nie został u nich. Mlodszy tym bardziej nie zostanie...

A brat tz... co za gowniarz

Ta migrena to na bank po wizycie u tesciow!

Cytat:
Dziewczyny ehhj

Dziewczyny od nieśpiących dzieci - moja znajoma ma ten sam prpblem z synem 10mies. W piatek na spotkaniu mam rozmawiala z ta babka od shantala na ten temat. Nie we wszystko sie wsłuchiwalam ale ona obiecala pomoc. Podobno juz pierwszej nocy zmniejszyla sie liczba pobudek! U nich winą bylo m.in. przekarmianie na noc. Dawala b.sytą kolacje i jeszcze chwile pozniej butle mleka. Jak na noc dala lekką kolacje o 17tej a o 20tej dopiero mleko to spał do północy a tak sie budzil co pól godziny normalnie. Wiem ze u was to nie wina diety bo nasze dzieci dopiero zaczynają jesc. Ale pytala ją o wiele spraw. M.in jak wyglądają drzemki w dzień - zeby dziecko wtedy czuło ze to drzemka, ma sie toczyc normalne zycie w domu, normalne dźwieki, nie zaciemniać pokoju gdzie spi, nie chodzic na palczch itd. A wieczorna drzemka conajmniej 4 godziny przed snem nocnym. Nawet jesli wypadnie o 18tej to przeczekac do 22 z usypianiem na noc.
Pytala o temperature w sypialni, o wietrzenie sypialni przed snem, o to czy w czym śpi, ze lepiej z odkrytymi stopkami. Zeby wieczorne rytuały nie trwaly za dlugo. Pytala co je w dzień, jakie leki, witaminy, jak ciąża przebiegla i poród. O szczepienia pytala jak dziecko zaregowalo, o choroby jakie przechodzil.
Ja wiem że wy to wszystko przerabialyscie milion razy...
Ta babka miala tez wyslać jej jakies materialy nt. snu dziecka. Jak cos dostanie to wam udostepnie o ile bedzie to cos ciekawego.
Duzo mowila o spokoju psychicznym matki, o nerwach, zniecierpliwieniu, ze wtedy ma wkroczyć w usypianie tata. Zeby w miare mozliwosci unikac sytuacji wieczorem ktorych dziecko nie lubi - np. podawanie lekow, witamin przeniesc na rano. Zeby od kąpieli do polozenia sie spac uplynelo jak najmniej czasu ale zeby odbylo sie to w spokoju bez pospiechu.
Tyle pamietam. Miłe bylo to ze bardzo sie zaangażowala i powiedziala ze jej nie zostawi z tym problemem ze zrobi co może zeby im pomoc.
Bede wam zdawac relacje co jeszcze im radziła.

My dzis spedzilismy dzien w domu. Mlody spokojny, troche kataru ma, ale nic sie na szczesxie nie rozwija.
Chlopaki wrocili o 19tej, wymeczeni ale zadowoleni.

Do babci pojedziemy jutro. U tesciow byli wczoraj. We wtorek w przedszkolu przedstawienie dla dziadków. A no i do fryzjera jade we wtorek

Spijcie spokojnie!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 06:50   #3526
nulkaa3
Rozeznanie

Wasze tesciowe to... Aż brakuje mi słów. Moja jest super, nie próbuje się angażować na siłę, nie robi niczego wbrew moich metod wychowania. Mam do niej takie samo zaufanie jak do mojej mamy. Oby było tak cały czas

Wczoraj mieliśmy dzień objazdowy, u każdej babci było coś słodkiego, więc wróciliśmy najedzeni jak bąki
Dla naszych rodziców zrobiliśmy od Ady laurki - na jednej stronie była odcisnieta jej dłoń (rączka była pomalowana farbą), a druga strona to już inwencja twórcza Adki - zrobiliśmy kilka plam farby na kartce i Ada poprostu sobie to rozcierała. Prezent własnoręcznie zrobiony, dziadki szczęśliwe

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 08:03   #3527
taedio
MerDer 4ever

Dzień dobry
Obudził nas kurier paczka do sąsiadki
Stary 2018-01-22, 08:04   #3528
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość

Nadrabiam was po weekendzie bo mi tz marudzi. Że on przyjeżdża a ja w telefonie siedzę.

Carolles Też masz przerabane z tesciową. Moja Wiki jak widzi tesciowa to płacze nie lubi jak ta się do niej zbliża. Heh wyczuwa złego😜

I non stop słyszę docinki że bo za rzadko ich widzi a ja u moich częściej jestem.

Ostatnio byliśmy u nich czesto bo wigilia drugie święto trzech króli i dziecko cały czas tak reaguję. A moją babcie widziała we wigilię i wczoraj i od drzwi się do niej śmiała.

Do tego wie że dziecko się jej boi to mi na ręce ją bierze i ta płacze. Wyzywam tz po co dziecko stresuje ale nie dociera. Sam jej daje i to jeszcze jak dziecko leży grzecznie się bawi. A ten że niby chce ją na ręce nie wiem po co i za chwile daje ją teściowej. A później ja muszę ją nosić bo u mnie czuję się bezpieczna.

W ogóle od piątku tz jest jest zazdrosny bo Wiki ciągle mama mama a on chce tata

A teraz dziewczyny co używacie na zęby ja mam dentinox N i chyba kiepski bo Wiki w nocy mega niespokojna budzi się czesto a piersi nie chcę.
Na grupie fb jedna dziewczyna poleca mi camilie że niby po tym jej dziecko przesypia większa część nocy. A co wy polecacie?

A i wczoraj zauważyłam że poszła nam opona w wózku nie wiem jak ja teraz z Wiki na spacer wyjdę.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 08:06   #3529
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Dziewczyny ehhj

Ja wczoraj jak przebudził się po godzinie znów wzięłam go do salonu żeby się bawił .I tak bawił się dwie godziny jak zobaczyłam że trze oczy wzięłam go do spania. Najpierw troszkę zjadł i odlozylam do łóżeczka oczywiście się przebudził ale dałam go na brzuszek zaczęłam go smyrac i lekko poruszać dupka i zaczął zasypiać, troszkę nucilam mu kołysankę, co jakoś czas spoglądał na mnie czy jestem az w końcu zasnął sam

Spał 3 godziny. Znów dostał jeść i spał około 2,5 następnie budził się co godzinę i o 7 już wstał ... Położyłam go wczoraj szybko co prawda bo o 19 miał dzień prawie bez konkretnej drzemki, byliśmy u babci i prababci .
Zanim zasnął na te 3 godziny była 23. Dawno nie spał tyle.

Minini wezmę pod uwagę nie które rady. Co do drzemki przed spaniem to każdy kto się tym snem zajmuje mówi inaczej. Jedni że czas czuwania nie więcej niż 3 godziny a jedni żeby odczekać 4 ... Będziemy próbować

Stary 2018-01-22, 08:18   #3530
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Witam się po milionowej nie przespanej nocce. Mój organizm chyba się przyzwyczaja
Niestety znowu mam zastój i zatkany kanalik męczył się z bólem cała noc. Zrobił mi się wczoraj po wieczornej drzemce. I nie udało mi się nic z tym zrobić.
Dziś będę walczyć.

Ehhh gdzieś mi się zgubiła radość z karmienia piersią. Chcę by wróciła!

Nulka
Fajny prezent, Ada artystka

Carolles
100lat dla Neli i pięknych długich snów!

Minini
Ja nawet nie mam do kogo się zwrócić.
Ani czasu by poczytać o tym.

Stary 2018-01-22, 08:46   #3531
xzora
Zakorzenienie

Carolles - co za agentka z tej twojej teściowej.
JonSnow - koleżanka jeszcze nie chodzi ale wstaje podpierając sie np o meble. No i Klaudia tez kombinuje w tym kierunku.

Minini - sporo rad odnośnie snu znajoma dostała, oby pomogło. Udanej wizyty u fryzjera! Co planujesz robić?

Nulka - fajny prezent. Jakich farb używałaś?

Taedio - współczuje pobudki. I to jeszcze nie twoja paczka.

Darietta - ja mam Calgel na zeby. Klaudii pomaga. Współczuje przebitej opony. Patrzyłaś czy da sie dokupić nową?

Mała! - współczuje zatkanego kanalika i kolejnej nieprzespanej nocy.

Stary 2018-01-22, 08:49   #3532
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Przesyłka ze smyka IMG_1516607345.317436.jpgIMG_1516607356.922304.jpg

Stary 2018-01-22, 08:54   #3533
taedio
MerDer 4ever

Xzora
Ładnie Klaudia juz sie wspina!

Devilek fajne zakupy daj znać jak przeczytasz self reg :p
Stary 2018-01-22, 08:57   #3534
Mała!
Zakorzenienie

Devileek
Super zakupy!

Koni daj znać jak książki.
I super, że Julek lepiej pospał. U nas wczoraj też późno poszedł spać, ake nic to nie dało.

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2018-01-22 o 08:58
Stary 2018-01-22, 09:00   #3535
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Dam znać bo sama jestem ciekawa a trochę się nad nią wahałam na nią (self reg )

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Devileek
Super zakupy!

Koni daj znać jak książki.
I super, że Julek lepiej pospał. U nas wczoraj też późno poszedł spać, ake nic to nie dało.

Eh ciężko powiedzieć co im przeszkadza i na każde dziecko moze zadzialac co innego trzeba próbować

Stary 2018-01-22, 09:04   #3536
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry!

Minini dzięki, chętnie poczytam jesli jakies materialy na temat snu dostaniesz..
Tutaj do tych zalecen sie stosujemy w sumie i niestety i tak pobudki milion razy 😕 Kapiel i ubieranie to maks 15 min zajmuje i od razu idziemy do lozka. Zasypia od 30 min do 1,5h czasami zanim usnie to jeszcze musi pogadac pobawic sie stopkami itd ale przy zgaszonym świetle.
W dzien przy drzemkach ja normalnie wlaczam odkurzacz tv i ona śpi bez problemu.

Nulka fajny prezent dla dziadkow. Ja zrobiłam kalendarze.

Darietta dziewczyny polecaly Camille. Ja chyba tez kupie bo mam wrażenie ze ten dentinox nic nie daje.
Nela się nikogo nie boi. Na wszystkich reaguje usmiechem nawet na listonosza czy kuriera i łapy wyciąga do nich. A teściowa to mega wykorzysuje bo mysli ze N tylko do niek tak robi 🙈 durna baba

Mała dziekujemy za życzenia 😘 Jak już skończymy karmić piersia to sie zmowimy na jakies wino online za te wszystkie nieprzespane noce 😂 tztowie beda sie zjamowac dziećmi a my sie poopijamy i na pewno przespimy noc 🙈

Stary 2018-01-22, 09:10   #3537
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Carolles - co za agentka z tej twojej teściowej.
JonSnow - koleżanka jeszcze nie chodzi ale wstaje podpierając sie np o meble. No i Klaudia tez kombinuje w tym kierunku.

Minini - sporo rad odnośnie snu znajoma dostała, oby pomogło. Udanej wizyty u fryzjera! Co planujesz robić?

Taedio - współczuje pobudki. I to jeszcze nie twoja paczka.

Darietta - ja mam Calgel na zeby. Klaudii pomaga. Współczuje przebitej opony. Patrzyłaś czy da sie dokupić nową?

Mała! - współczuje zatkanego kanalika i kolejnej nieprzespanej nocy.

Akurat tz ma dzis wolne i pojedzie kupić bo może dentka poszła czy coś tam. Ale dzis spacer na flaku musze zrobić pod blokiem chociaz stanę jak zaśnie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:13   #3538
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Carolles współczuję teściowej też by mnie wykonczyla ... Julek też jest "sprzedajny" do wszystkich idzie i nawet nie zaplacze.

Nie wiem od której zacząć książki. Moze mocno mnie przytul ?

Stary 2018-01-22, 09:15   #3539
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Zwykłym białym gruntem akrylowym.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Super zamówienie

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Moje dziecko zaczyna raczkowac... Kiedy ona zrobiła się taka dorosła?

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:16   #3540
taedio
MerDer 4ever

Kurde mój raczek nie wyciąga Może to przez to napięcie w barkach

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości