|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Carolles sto lat dla Neli, skupiłam się na teściowej i zapomniałam Taedio mój też nie wyciąga do nikogo rączek. Ale daje się nosić każdemu, chyba że sobie upatrzy jakaś osobę, która wywołuje u niego płacz Nulka brawo dla Ady za raczkowanie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam o tej książce jak będziemy mieć problem z jedzeniem kupię Co do raczkowania to u mnie J. Zaczyna podnosić dupke do góry więc też powoli się przygotowuje do raczkowania jak na razie porusza się bardzo zwinie wokół własnej osi i obrotty mam opanowane do perfekcji :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3544 | |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
dziel się koniecznie! Timi dzisiaj pięknie spał No i na 1 lutego zapisałam się do terapeutki dziecięcej, która się specjalizuje w śnie, może powie coś mądrego. No i jest przeciwna wypłakiwaniu. |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, moja też wszystkim pozwala się nosić i każdemu śle piękne uśmiechy i do każdego gada (ostatnio na kontroli u lekarza z nią byłam - wszystkich po kolei musiała zaczepić i kilka zdań powiedzieć) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, moja też wszystkim pozwala się nosić i każdemu śle piękne uśmiechy i do każdego gada (ostatnio na kontroli u lekarza z nią byłam - wszystkich po kolei musiała zaczepić i kilka zdań powiedzieć) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Haha, moja też wszystkim pozwala się nosić i każdemu śle piękne uśmiechy i do każdego gada (ostatnio na kontroli u lekarza z nią byłam - wszystkich po kolei musiała zaczepić i kilka zdań powiedzieć) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo szybko ! Ciekawe jak u nas pójdzie bo nawet nie pełza . Mama mu kupiła piłkę bo rozmawiała z moją położna że można z nim tak ćwiczyć na niej żeby leżał na brzuszku i go kulac i jakby lepiej mu idzie to podnoszenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3548 |
|
MerDer 4ever
|
Nulka brawo dla Ady
mój dupke podnosi, buja sie na czworaka przód tył, nogami przebiera ale nie wie co zrobić z rękami
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z podawaniem wody z kranu jeśli jest przefiltrowana ? Pomimo tego ja przegotować ? W ogóle to taka można też podawać? Czy jednak lepiej kupić ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Julek jak już mu się uda utrzymać pozycję czworacza to też się tak gibie :p ale na razie jeszcze jednak mu ta dupka ucieka a gdzieś czytałam że dzieci czasem uczą się przez naśladownictwo sieć może pokaż mu :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles, wszystkiego najlepszego dla N
co do teściowej to jak zwykle żal komentować:/ ja nie wiem co niektórzy to mają mózg wielkości orzeszka chyba... Co do jej syna to masakra jakaś? Może taki obrażony że nie jest chrzestnym? Mała, współczuję kolejnego wieczoru takiego. Na pocieszenie u nas wczoraj też straszna histeria. Taka ala kolka-.- nie było wczoraj kupy wcale i pewnie dlatego tak się darł. Spał z nami praktycznie całą noc a od 6.30 impreza. Na szczęście udało się go okiełznać i dospalismy do 9. Za to pięknie zjadł śniadanie płatki jaglane z suszoną morelą kończą mi się pomysły na śniadania, podrzućcie coś bo tak mało owoców jest teraz do dyspozycji... Kupujecie mrożone jakieś?Jon, Tobie teściowej też współczuję:/ ja już na swoją nie narzekam w takim razie bo nie mam o co aczkolwiek boję się że wykład o rozszerzaniu diety muszę zrobić bo mi soczkami i biszkoptami małego zarzucą. Brawo za chrupki! Też muszę kupić chyba ![]() Minini, zdrówka dla Was oby faktycznie noc się nie rozwinęło. Dzięki za porady dotyczące snu. Każda pomoc cenna ja się staram przetrzymać Wojtka jak najdłużej po ostatniej drzemce ale Lipnie na to idzie. On jak wstaję koło 16 z drzemki to ledwo do 18-18.30 wytrzymuje. Do 20 to chyba bym siebie i jego musiała zastrzelić. Chyba na rękach by mi odleciał... No ale to też chyba różnica czy 6 czy 10 miesięczne dziecko bo Jet różnica w potrzebie tego snu. Eh w każdym razie kiedyś może się nauczy![]() Nulka, super laurka ![]() Devileek, brawo za niezły sen ![]() Ale łupy ![]() Darietta, idź do rowerowego albo nawet do wulkanizacji i Ci załatwiają oponę. Usmiehniesz się ładnie ![]() Vadi, hehe jaki kupal brawo za noc![]() Wojtek stawia Piccolo 🎂🎉🍼 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nieważne jak ważne że patrzy z góry
![]() Cytat:
Julek pewnie niedługo ruszy ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Pestycyda sto lat dla Wojtka ❤❤🍼🎊🎉 Współczuję bólu brzuszka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Pestycyda a jak podałaś płatki jaglane? Zblendowałas czy w całości? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Carolles, Pestycyda - brawa dla dzieci za skończone 6 miesięcy!
Cytat:
udanej lektury Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Pestycyda - ja z mrożonych owoców kupiłam truskawki, bo w biedronce były z hodowli ekologicznej. Pomysły na śniadania - amarantus, jaglanka, komosa ryżowa + rożne owoce. My tak jeszcze nie jemy. W ogole wczoraj znowu Klaudia popłakała się przy kaszce, a marchew z ziemniakiem ze słoiczka zjadła ze smakiem. Chyba zrobię przerwe z kaszką na kilka dni, a bede dawać tylko warzywa i owoce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie dziewczyny chciałam się pytać.
Jaką wodę dajecie dziecią do picia. Ja kupuje w lidlu baniak 6l taką dla siebie i nie wiem czy małej taką mogę podać ale wcześniej przegotować lub podgrzać żeby była cieplejsza. Czy kranowe przegotowaną. I czy codziennie coś podajecie do jedzenia maluszką jeśli chodzi o rd. Podpowiedzcie co podać jeszcze można ja na razie marchewka dynia brokol ziemniak. Ale nie codziennie. |
|
|
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz Wiki teraz zmieszać, np marchewkę z ziemniakiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
100 lat dla Wojtusia! My na śniadanie mamy cyc. Darietta Ja się staram codziennie, ale mam nadorodukcje pokarmu j nie mogę czasami. Dziewczyny jak u was te posiłki wyglądaja? O jakich porach? I co? Czy zamiast piersi? Czy obok piersi? Czy pomiędzy? Ile razy? A na noc? Pierś czy kaszka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, w całości. Jak daje owsiane to też w całości tylko takie rozgotowane.
Xzora, dzięki za podpowiedzi. Boję się trochę truskawek bo Wojtek aktualnie jakiś wysypany:/ Darietta, ja jeszcze dałam pietruszkę z rosołu ( wyjęta przed doprawieniem), fasolkę szparagowa mrożoną, brukselkę z warzywniaka, awokado mam w planie i bataty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3558 |
|
MerDer 4ever
|
Mała do roku podstawa jest mleko
także najpierw dajesz pierś a gdzies za pol godziny/godzinę proponujesz inny posiłek Ja tez daje Żywiec zdrój do picia |
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wody to daje niegazowana Żywiec Zdrój bo my też pijemy. W Kauflandzie kiedy widziałam taka fajna Mama i ja czy jakoś tak z dzieckiem na etykiecie ale nam nie po drodze.
Mała, u nas posiłki idą obok piersi. Cyc być musi. Nie zauważyłam żeby jadł mniej. Różne pory. Jak wypadnie. W weekendy inaczej bo jest mąż. Jak ja jem to staram się jemu też dać. Ale numer mi wyciął syn! Zarzekalam się że dziąsła blade a młody nie wykazuje objawów ząbkowania ( wieczorne histerię to ja zawsze przypisuje brakowi kupy i brzuszkowi). Ja patrzę dziś bo jakąś plamkę czerwoną ma w buzi a tam dwa zęby. Gdzie jest mój malutki dzidziuś?! 😱😵😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Żywiec Zdrój jest ok, przefiltrowana - różnie, bo różne są filtry. Generalnie woda ma mieć poniżej 500 jednostek mineralnych (czyli źródlana, niskozmineralizowana) i poniżej 20 j. sodu (z uwagi na nerki).
|
|
|
|
#3561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie jej coś daję. Z tym co jeszcze, to zależy do jakich warzyw masz dostęp. Jak nie to może słoik z dobrym składem? ja kupowałam np pasternak i smakował Klaudii Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu Pestycyda
Dwa zęby? Jak i kiedy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda u nas było podobnie, dziąsła w ogóle nie wskazywały na zęby, gratulacje dla Wojtka!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Xzora, o widzisz. Miałam ten pasternak kupić! A widzialyscie że gerber ma słoiczki mięsne całkiem? Z kurczakiem i indykiem. Myślę czy to nie dobra opcja bo te nasze kurczaki to wiadomo... Tylko w składzie jest tylko 55% mięsa;/ reszta to skrobia i woda... Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2018-01-22 o 15:48 |
||
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh
Oby dobrze to Wojciech znosił U Hugo pusto jeszcze. Byłam dziś na pazurkach u przyjaciółki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Super
hybrydy? Nalezy się!Nie chce nic mówić ale w hm 15% i dd;D Co tu tak cicho? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Nulka brawa za raczkowanie!
Jon dziekujemy za zyczenia 😘 Pestycyda dziekujemy! ❤Dla Wojtusia też wszystkiego dobrego! Niech tja druga połowa roczku bedzie dla Was łaskawa z przespanymi nocami i zabawowymi dniami 🎂 Nie wiem czy brat tzta jest obrazony czy co. W każdym razie jeszcze raz tak sie odezwie to N to mu wygarnę dosłownie. Xzora dziekujemy ❤ Darietta ja daje przegotowana wodę. Co do pokarmow to N codziennie dostaje warzywo i daje np dynie 3 dni, cukinie 3 dni, ziemniak 3 dni a potem bede mieszac. Obiad dostaje okolo 13. Rano albo popołudniu dostaje kaszke Holle samą lub z owocem. Ale mamy problem bo N nie robi kupki. Puszcza bąki i cos tam jej wyleci przy tym baczku ale kupki nie ma dzis 4 dzień. Brzuch miękki. Mala ja daje pierś normalnie na żądanie a stale pokarmy pomiędzy karmieniami. Nie zastepuje piersi obiadami czy deserkami. Nela je bardzo male ilosci. Widzę kiedy ma dosc boo wypycha językiem. Mysle ze z czasem bedzie jesc wiecej stałych a mniej piersi. Kaszka okolo 8.3o obiad 13 a Deserek lub kaskza z jabłkiem okolo 17. Pestycyda brawa dla Wojtusia za zabki! Nieźle Cie zalatwil 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles, odkąd rd to też takie zastoje nam się zdarzają. Może dlatego taka N niespokojna w nocy? Zawsze można spróbować z czopkiem ale jak nic się w dzień nie dzieje takiego to może nie trzeba?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3569 |
|
Rozeznanie
|
Zdaję relacje z zajęć ogólnorozwojowych, dzisiaj byłyśmy z Adą pierwszy raz. Grupa 7-8 dzieci, przytulnie, na początek była piosenka, gdzie trzeba było wymasowac daną część ciała dziecka (noga, ręka, brzuch, głowa). Zabawa z pileczkami plastikowymi i chustkami, później zabawa z kisielem truskawkowym i makaronem rurki
Adka zachwycona, zwłaszcza dziećmi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3570 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Nulka - brzmi super Pamiętam, że w ciąży chciałam iść z maluchem na coś takiego i potem zapomniałam 🙈My dajemy 2x dziennie trochę nowych smaków, póki co tylko warzywa, Tymonek zwyklel przy ich jedzeniu ma minę pt. sami jedzcie to gumno, ale dzielnie wcina ![]() I w ogóle trzymajcie za nas kciuki od jutra, bo lecimy do Tromso! ![]() Oglądam od wczoraj http://virtualtromso.no/en/northern-...-forecast.html i nawet przy nieszczególnych odczytach magnetycznych widać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

jak będziemy mieć problem z jedzeniem kupię 

mój dupke podnosi, buja sie na czworaka przód tył, nogami przebiera ale nie wie co zrobić z rękami
ja się staram przetrzymać Wojtka jak najdłużej po ostatniej drzemce ale Lipnie na to idzie. On jak wstaję koło 16 z drzemki to ledwo do 18-18.30 wytrzymuje. Do 20 to chyba bym siebie i jego musiała zastrzelić. Chyba na rękach by mi odleciał... No ale to też chyba różnica czy 6 czy 10 miesięczne dziecko bo Jet różnica w potrzebie tego snu. Eh w każdym razie kiedyś może się nauczy