|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
Dzień dobry Dziewczyny. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
![]() Dzisiejszej nocy cały czas się budziłam.. masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
idę coś nadrobić bo widzę, że nie oszczędzałyście forum
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno tak też jest. Współczuję Ci tego wszystkiego bo przypuszczam,że masz wiele gorzej niż ja ale na pewno się taka męczarnią oplaca, tylko musimy o siebie solidnie dbać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Każda Cię wywołuje nie wiem dlaczego ale przywołały Cię! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8071787 6]Mój mąż z domu wyniósł bardzo kiepski model rodziny z kobietą, która po pracy do nocy gotuje, pierze, prasuje, sprząta itd. a facet zmęczony po pracy chrapie na kanapie przed telewizorem.
Żeby jeszcze kasa za ten drugi etat była jak u domii Teściowej oczy z orbit wychodzą jak słyszy, że np. synuś obiad ugotował. Ale pretensji do mnie nie ma. Sama widzi jaki sobie sznur na szyję ukręciła ![]() Moja hemoglobina rośnie grzecznie teraz już do 13 skoczyła, zaczynałam z 11,6, ale już mam po kokardki pogryzania pestek dyni itd.[/QUOTE] U nas jest to samo. Moja tesciowa z pracy zrezygnowala bo jej maz zabronil pracowac, uwazal ze jej miejsce jest w domu przy garach i szmacie do podlogi... Teraz placze bo nie ma wypracowanych pieniedzy na zycie i nie moze pojac jak to w dzisiejszych czasach kobiety daja dzieci do przedszkola, wracaja do pracy i czasami brakuje czasu na gotowanie obiadu, wstawienie prania czy umycie podlogi wiec zajmuje sie tym maz. Ona najchetniej podawalaby wszystko mojemu mezowi pod nos i nie ogarnia jak to chlop ma zrobic sobie sniadanie czy kawe sam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wie,że się nie dam. Lubię być powiedzmy "typową żoną" ale..bez przesady. Te czasy dawno się skończyły, też chce pracować i coś działać Aczkolwiek jestem też rodzinna i chce mieć tych dzieci trochę jak Bóg da. Więc generalnie o pracy narazie mogę zapomnieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
trzymam kciuki za wizyty Cytat:
laptp poczeka a trudne sprawy juz nie![]() Cytat:
![]() Cytat:
ze Ci sie chcialo wychodzic i ze taka dobra zonka z Ciebie![]() Cytat:
pewnie bardzo sie zdziwila ze nie chcecie sie zgodzic![]() Cytat:
![]() No czys Ty oszalała?!nie wiesz ze jak wlosy w ciazy obetniesz to dziecku mózg obetniesz (czy jakos tak)!! ![]() dlatego w pierszej ciazy obcielam wlosy jak rodzina tz jeszcze nie wiedziala o ciazy bo oni takie cuda wygadująmirabilka czekamy na wiesci od Was Dziewczyny a jak wygladaja u Was przytulanki z tz?wiadomo ze te co zakaz to i tak nic z tego ale te co moga to jak Wasi tz sie na to zapatruja i Wy?tz nie czuje sie dziwnie ze juz brzuszek sporawy sie robi i ktos tam jest?ja ogolnie lubie i wogole ale przyznam szczerze ze jak w trakcie mi sie bobas zaczyna wiercic solidnie w brzuchu to jakos mimdziwnie i glupio i sie skupic nie moge,tz tez mowi ze jak juz wiekszy brzuszek i czesciej czuje i widzi jak kopie to jakos mu dziwnie jakby ktos jeszcze z nami byl w lozku jak jest u Was?
|
|||||
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle samo miałam i tez mam żelazo 2 x 1 Cytat:
wczoraj po obiedzie jechaliśmy na cito robić jeszcze testy na alergię bo nie wiadomo było o co chodzi ( testów robiliśmy juz dużo jak był mały) okazało się, że jak wcześniej nic mu nie było po orzechach (włoskich) tak ten silny wysyp był raczej po nich Dosłownie mega ulga bo ja ospy nie miałam ![]() Dziękuje za troskę - kochane jesteście ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- a propo aliexpress zaryzykowałam te dwa otulacze https://www.aliexpress.com/item/100-...311.0.0.lLuSXd w feedbackach spoko fotki - także zobaczymy co przyjdzie może mnie miło zaskoczą
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kciuki za wizyty ![]() U mbie w domu mama tez ogarniala wszystko i pracowala (razem z tata) ale tata dodatkowo sie gospodarką zajmowal. Mimo wszystko dobrze by bylo jakby chociaz potrafil ziemniaki ugotowac do obiadu a nie czekac az obiad czy kolacja bedzie podana. No ale przeciez "bo ty takie dobre robisz, sam zrobie to nie smakuje..." no i w zartach niestety czasem podburza mojego meza ze sie daje w gary zagonic (chociaz sam lubi gotowac i gonic nie musze ). Mąż zimą nie pracuje raczej bo ma sezonowa prace i lubi cos w kuchni porobic, albo pomoc np gdy impreze szykujemy sprzatac niestety nie znosi ale teraz dzielnie wyrecza mnie w odkurzaniu i zmywaniu podlog zreszta tesc pomaga tesciowej w ogarnianiu domu wiec wzorzec mial dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że to jednak nie ospa! Szkoda tylko,że młody orzechów jeść nie moze..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2590 | |
|
Rozeznanie
|
Nie pamiętam teraz dokładnie, ale ja mam dużo włosów, więc wydaje mi się, że musiały być lekko pocieniowane, bo inaczej miałabym taką piramidę na głowie. To zaufana fryzjerka, więc ja zawsze mówiłam tylko do jakiej długości tniemy i nie interesowałam się resztą.
Cytat:
Jestem panikarą, ale na samym początku ciąży, w 5 tygodniu jak poszłam potwierdzić moje przypuszczenia, to trafiłam na beznadziejną lekarkę. Test robiłam w 3 tygodniu, bo miałam takie bardzo silne przeczucie, ale wyszedł negatywny, bo było jeszcze za wcześnie. Potem stwierdziłam, że lepiej iść do lekarza, zrobić potem badania itd. No i poszłam. Dwa dni po moich urodzinach. Nastawiłam się na to, że usłyszę, że jestem w ciąży albo nie. A lekarka powiedziała, że jestem w ciąży, ale jak dla niej nic z tego nie będzie. Nie powiedziała, że mam łykać kwas foliowy, dbać o siebie, nic. Tylko, że jak zacznę krwawić, to mam się udać do szpitala, a jeśli to nie nastąpi, to po 2 tygodniach mam przyjść ponownie na wizytę. Załamałam się totalnie. Myślę, że dlatego tak strasznie się teraz martwię o Fasolkę, mimo tego, że co by się nie działo ze mną, to lekarze zawsze są zdziwieni, że ja ledwo się trzymam, a ona jest w świetnym stanie, nic jej nie dolega. Dlatego też chcę zrobić te badania tak na zapas. Myślę, że mój ginekolog nie powie nic na to, że mam więcej wyników niż mi zlecił. Tylko jeszcze muszę pomyśleć czy dam radę oddać tyle krwi na raz.
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nas doktorek na tej świątecznej opiece wkur - bo jechaliśmy do sąsiedniego miasta ( to juz inne wojewodztwo jest) bo w naszym pediatra był na wizytach domowych. I ten baran ok... wykluczył wszelkie zakaźne choroby - ale zamiast coś więcej to dał nam skierowanie na pediatrię w naszym województwie
Mi coś spokoju nie dawalo, że na zimnie plam prawie nie ma - są dużo bledsze i tak samo było z plamami przy skazie białkowej i to zaraz pojechaliśmy do labo prywatnie przy szpitalu i testy na najbardziej uczulające składniki -baba marudziła ze na dziś nie zrobi ale czekoladki i kawa podziałały i wieczorem jechaliśmy po odbiór nie miały dużo pracy to zrobiły ofc prywatnie
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze zauwazyl ze masz racjeCytat:
|
||
|
|
|
#2595 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I kolejna rzecz dodana do koszyka na Ali. Muszę usiąść i zobaczyć co ja tam mam, bo tylko dodaję i dodaję.
|
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka, ja tak byłam wysypana po świętach po cytrusach i orzechach, bo mam alergię, ale już od dawna wiem jak wygląda moja wysypka. Dobrze, że to nie żadne choróbsko.
Moje libido i TŻ nie jest interesuje nikogo, bo zakaz przytulasków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-01-22 o 10:08 |
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
mirabilka dobrze ze nie ospa,ale te orzechy tez kiepsko bo przeciez i pelno wszydzie,trzeba wszystko dokladnie sprawdzac
![]() A wyprowadzcie mnie z bledu jesli zle rozumuje odnosnie ospy,czy jak ktos choruje i ma kontakt z osobą ktora juz przechodzila ospe to ta osoba ktora przechodzila jednak moze przeniesc zarazki na osobe jeszcze nie chorującą czy nie?bo wedlug mnie tak ale moze sie myle chodzi o to ze wczoraj bylismy u rodzicow tz,przyjechala siostra tz z corkami i po kilku godz w rozmowie okazalo sie ze pare godz temu byli u drugiej babci gdzie sa wnuczki chore na ospe,niby zachorowaly 2 tyg temu a moja corka jeszcze nie chorowala a jej juz tak i wedlug nich tz ze one przeszly ospe to nie zarazają,ja na szczescie mialam juz ospe o czym oni nie wiedzieli,ale wogole w lekkim szoku bylam ze tak beztrosko podchodza do tematu bo jakbym jednak nie przechodzila a jeszcze jest tam siostra tz druga te z wciazyale tez chyba przechodzila---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
moje jakos chyba wyczuwa kiedy mam checi bo wtedy zaczyna solidnie dokazywac a mi wtedy checi ulatuja w siną dal bo glupio mi jakos
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
#2601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle to skrajna nieodpowiedzialność jak dla mnie. My z TŻ nawet jak mamy lekki katar czy cokolwiek, to nie spotykamy sie z osobami, które mają dzieci i ciężarnymi. Tak samo jak ostatnio mieliśmy spotkanie ze znajomymi, to koleżanka dzwoniła wcześniej czy będę, bo ona ma lekki kaszel i nie wie czy iść, bo nie chce mnie zarazić. Wydawało mi się, że to jest normalne. Z drugiej strony na IP oddziału ginekologiczno-położniczego (z patologią ciąży) spotkałam całkiem zasmarkanego i kaszlącego lekarza, który chwilę wcześniej odbierał poród, więc...
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I do tego zamówiłam dwie ładowarki do telefonu bo zepsułam swoją ostatnio no i czekam na uchwyty do Obaga oraz organizer ![]() U mnie na obiad dzisiaj gyros - skorzystałam z promocji na kurczaka w lidlu ![]() Cytat:
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8071566 1]Ostatnie połówkowe i wkrac[/QUOTE] Ale to zleciało zaraz będziemy rodzić
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka- super że to nie ospa. (Też nie miałam)
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho Dziewczyny
Opuścić Was na chwile to jest katastrofa ... Muszę poczytać co tu się działo a widzę zeeee działo się oj działo ( widząc ilość postów ) Kciuki za dzisiejsze wizyty - Blaira, Groszek, Kinia, Stokrotka ✊️✊️✊️ Miłego dnia Kobietki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Ja już czekam przed gabinetem. Opóźnienie już jest 40 min a jeszcze jedna Pani przed nami. Nie ma tego złego... nadrobiłam was ![]() Kciuki się przydadzą, dam znać po. Trzymam kciuki tez za wasze dzisiejsze wizyty dziewczyny! Idę w siebie pakować batonik i soczek by rozkręcić młodego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiście dziękuję każdej, która trzyma kciuki
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Też ma dzisiaj do mnie przyjechać. Tylko cały czas się zastanawiam czy to jest dobry wybór.
W ogóle wczoraj patrzyłam w samochodzie i mamy problem, bo mój TŻ jest wielki i ciężko za nim usiąść z tyłu, bo jest mało miejsca. Ja też jestem wysoka, więc muszę mieć gdzie dać nogi. Wymyśliłam, żeby fotelik wpinać za TŻ, a ja będę jeździć z tyłu za fotelem pasażera. Tylko pytanie czy nam się tam fotelik zmieści. Już nie myślę o tym, co zrobimy jak trzeba będzie gdzieś jechać na kilka dni. My, dziecko, wózek, bagaże. Gondola chyba dostanie miejsce pasażera z przodu. A mamy kombi!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

ale na pewno się taka męczarnią oplaca, tylko musimy o siebie solidnie dbać
nie wiem dlaczego ale przywołały Cię!

ale wie,że się nie dam. Lubię być powiedzmy "typową żoną" ale..bez przesady. Te czasy dawno się skończyły, też chce pracować i coś działać 
u mnie dzis bez ekscytacji, bo wizyta bez usg.

ze Ci sie chcialo wychodzic i ze taka dobra zonka z Ciebie

no i czekam na uchwyty do Obaga oraz organizer
)
✊️✊️✊️