|
|
#1861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
a nie masz anemi? ? Cytat:
a tak w ogóle witam u nas wszytsko dobrze. z Tzetm zdecydowaliśmy się szukać większego M bo jednak we 4 na dwóch pokojach będzie kiepsko. mamy coś na oku. trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło po naszej myśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a może założymy klub do wątku? Nie byłam jeszcze w żadnym klubie na wizażu, ale jeśli dobrze rozumiem to jest takie podforum, które jest dostępne tylko dla konkretnych osób, dzięki czemu można np. dodawać zdjęcia tak, aby nie były publicznie dostępne. Możemy wtedy wrzucać np. brzuszki czy inne zdjęcia, które nie chcemy żeby się pojawiały na ogólnodostępnym forum. Co wy na to?
|
|
|
|
#1863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika kciuki mocne.. tez mam juz skierowanie i mam zrobic przed wizyta to bedzie 23 tydzien
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiadomo z czego te krwawienia? Jakiś krwiak czy coś innego? Cytat:
nie stresuj się zobaczysz syneczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Poprzednio nie ustalili skąd było krwawienie. |
||
|
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomyłka wątku, przepraszam dziewczyny - kalafior ciążowy mnie dopadł
![]() Mam termin na początek lipca i czasem podczytuje czerwcowki
Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-01-22 o 11:26 |
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż pewnie chwilę mi zajmie zanim ogarnę o co chodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Teraz jak mam krwawienie to do niego piszę, i przychodzę na konsultację,jeśli on jest niedostępny to staram się wbić do jakiegokolwiek ginekologa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam słaby weekend, płakać mi się chciało z byle powodu i też się pokłóciłam z błahego powodu... ech. Ciężka sprawa. Czytałam sobie wczoraj w książce na temat piątego miesiąca, że te wahania powinny się troche uspokajać a u mnie jakby w drugą stronę. I zaczyna mi się chyba robić kalafior ciązowy, do tej pory jakoś nie dostrzegałam, a teraz taki głupie przejęzyczenia, że masakra:P |
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Mi prócz kalafiora zaczęła się niezdarność i pierdołowatość.
Chodzę i obijam się o ściany, zawadzam o narożniki stopami. Wczoraj zaczęło mi się jeszcze wypadanie rzeczy z rąk. Mój chłopak pojechał na tydzień w delegację i śmialiśmy się ,że jak wróci to nic z naszej zastawy nie zostanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stłukłam talerz i lampkę nocną w sobotę
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
I ostatnio okazało się, że tracę wątek w połowie rozmowy. Gadam,gadam i nagle zonk cisza i nie pamiętam o czym mówiłam, tracę wątek, gubię słowa....
|
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zapominam słowa, zdania, całe wątki, masakra ![]() mój kalafior jest level hard, czuję się jak głupie kaczątko we mgle ![]() Kciukam dziś dziewczyny za wszystkie Wasze wizyty! ![]() ja jeszcze muszę zaczekać 2 dni
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Goldika i dziś wizytujace, trzymam kciuki
![]() Kalafior miałam taki, że po obraniu ziemniaków w kostkę na zupę, zostawiłam je na talerzu i nie zalałam wodą, dobrze, że tata był uważny. A jak TZ przyniósł mi lek w kropelkach, to całkiem serio zapytałam się czy mam wytknac język a on będzie liczyć dawkę ![]() Dobrze, że pisalyscie o tym, że ceny wózków mogą się zmienić. Będziemy musieli to ogarnąć szybciej ![]() Sama zaczynam się bać wizyt przyszlotygodniowych, bo Rafał się mniej odzywa i gdzieś niepokój, że jednak dostałam niewskazany lek, jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny piszecie, że Wasi TŻ mało zaangażowani w ciąże i mój mąż też taki jest z pozoru. Ostatnio wywiązał się u znajomych temat wanienki więc mówie, że kupie małą z Ikea, a mój mąż na to że wcale nie bo kąpanie to jego obowiązek i on już wie co ma kupić bo już nie będzie nosił wody w wanience, ani wstawiał wanienke do wanny, tylko juz upatrzył sobie na necie leżaczek jakiś i rozmawiał z kolegami z pracy, że ktoś używał i było ok. Więc się zdziwiłam ostro i tylko na to ok i niech kupuje jak się nie sprawdzi to kupie wanienke z Ikea
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Choć już ja widzę moją panikę jak zacznę czuć ruchy ![]() Co do kalafiora też mi się coraz częściej zdarza, TŻ ma z tego ubaw niesamowity bo raczej ze mnie rezolutna i błyskotliwa dziewczyna
|
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
Goldika wszystko będzie ok spokojnie trzymam kciuki
W czwartek kontrolne usg i zobaczymy....Ja zaczynam 22 tydzień
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki krwi z piątku i się boję..
mam podwyższone białe krwinki, a obniżone czerwone krwinki, hemoglobina i hematokryt ![]() mam się czym martwić? ![]() zawsze miałam wyniki idealneWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a lekarz, który się zna, określi, co one mogą oznaczać. Może dołączysz do naszego grona wspierającego się żelazem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spokojnie do 15tys jest ok Reszta może świadczyć o anemii Ja całą ciąże mam podwyższone, zresztą tak jak poprzednią
|
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
To takie ogólne określenie na wszelkie głupoty, jakie robisz w ciąży, które normalnie CI się nie zdarzają :P Zapominalstwo, gadanie głupot, tracenie wątku i masę masę innych
Wynika to oczywiście z działania hormonów. Na szczęscie to mija jakiś czas po ciąży
|
|
|
|
#1887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie, od razu u mnie panika ![]() A znacie jakieś sposoby żeby polepszyć te wyniki? Może jakieś soki pić specjalne albo coś jeść? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Buraki z krwia maja jedynie kolor podobny, soki nic nie daja, ale mozna dorzucic czerwone mieso (jesli jesz), natomiast sama suplementacja zelaza w tabletkach powinna byc wystarczająca. Wyniki powinny sie poprawic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pajeczyna Czas edycji: 2018-01-22 o 13:57 |
|
|
|
|
#1889 |
|
Konto usunięte
|
Mi na hemoglobine pomogly buraczki czerwone ( przynajmbiej tak mi sie wydaje) jadlam czesto barszcz albo zasmazane do obiadu. A w inbe dni sok z buraków jest taki z dawtony z jablkiem i chyba jedyny smaczny ktory da sie wypic. I od czasu do czasu robilam sobie herbatke z pokrzywy i hemoglobina z 11, 6 skoczyla na 12. Czyli znow taka jak na poczatku ciazy.
Jestem zalamana, nikt nie chce nam wynajac mieszkania ze wzgledu na dziecko. A budzet mamy ograniczony, nie chce placic 2 tys za mala klitke. A jak znajdziemy w dobrej cenie duza kawalerke albo 2 male pokoje to chetnie ale bez dziecka. A na razie kredyt nie wchodzi w gre, za duzo niewiadomoych i chcemy uciulac jeszcze ze 30 tys chociaz. Jak piszecie o tym ze macie osobny pokoj dla dziecka to plakac mi sie chce. Bo jak tak dalej pojdzie to bedziemy mieszkac w 3 w 15m pokoju gdzie jeszcze stoi mikrofala i piekarnik, bo w kuchni nie ma miejsca. O ile i stad nas nie zechca wygonic.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

na pewno był pyszny! Nie postawił Cię na nogi trochę? 
a nie masz anemi? ?

znów krwawilam i znów jestem w szpitalu. A dopiero co tydzień temu wyszłam. Czekam na badanie.

zapominam słowa, zdania, całe wątki, masakra 

mam podwyższone białe krwinki, a obniżone czerwone krwinki, hemoglobina i hematokryt
, a lekarz, który się zna, określi, co one mogą oznaczać. Może dołączysz do naszego grona wspierającego się żelazem?