Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 11:40   #1021
Patrycja28100
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mi teraz data bez różnicy, z Ewką tylko panikowałam, żeby nie urodzić 10.04 w rocznicę katastrofy w Smoleńsku.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
Moj starszy urodzil sie w katastrofe smolenska 10.04.2010

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 11:41   #1022
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Aaa, u Ciebie chłopiec? Zepsuł mi trochę plany na małą norkę w takim razie to będzie Norek! Jak z "Miodowych lat"
To przyznam, że miodowych lat nie oglądałam i nie wiem kto to, ale wolę nie wiedzieć i nie porównywać Ja czuję chłopca, mąż też, mama też, kuzynka też, nawet ginekolog powiedział, że po ruchach i biciu serduszka wyczuwa chłopca, ale to takie bajanie tylko, nie sugerować się.. Ale sporo tego wokół. Jak będzie dziewczynka, to mimo wszystko, będzie zdziwienie Wiem, że to tylko płeć, ale coraz częściej i mocniej marzy mi się Anielka..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 11:45   #1023
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
:-( ach ta pappa, pewnie mi też wyjdzie cos podobnego,bo zapomniałam i wzięłam luteine rano...
Mocne kciuki za Maluszka,na pewno wszystko jest dobrze! Skąd wychodzą takie głupoty w tych wynikach?

A chodzi w tę stronę w która Ty chcesz? ;-) moja też lubi chodzić,ale ucieka więc albo wózek albo sanki. Inna opcja to chodzenie tylko po podwórku

U mojego szwagra w firmie w ramach dbania o zdrowie dość dlugo siedzieli przy komputerach na tych pilkach

Ja też chce urodzić 23 lipca- mąż ma wtedy urodziny 😍 mówię do niego,ze choćbym miała 2 tyg nogi zaciskac to urodze mu syna na urodziny :-D o ile to bedzie syn

Młoda właśnie nakarmila kota waflami ryżowymi,oby nic mu po nich nie było

Chyba wcześniej mi sie brzuch nie dodał. To wrzuce jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Radena, będziemy się dopingować Jeśli z Radeną będziemy milczały od mniej więcej połowy dnia 22 lipca, to znaczy, że działamy

A możesz mi napisać nazwisko tego specjalisty, który Ciebie nastawił? Pojadę i choćby na koniec Polski.. Możesz na pw. jak nie chcesz tutaj

Przekonałyście mnie - kupuję piłkę. Summer, nie zabij mnie proszę, ale podałabyś mi link do sensownej piłki? Nie chciałabym się wkopać kiepską jakością.

Uśmiałam się jak nie wiem

Co ty tak ciągle się krygujesz, czemu miałabym cię zabić :P Nie podam linka, bo swoją kupiłam gdzieś stacjonarnie i wydaje mi się, że piłka to piłka. Każda musi mieć atest, że ci pod d***skiem nie wybuchnie :P poza tym kawałek gumy.
Specjalistą jest dr Skórka, przyjeżdżają do niego ludzie z całej naszej części Polski, ale poszukaj czy nie masz bliżej kogoś innego leczącego metodą Palucha. Gdzie mieszkasz?

Cytat:
Swojej artystki nawet nie proponuję, bo ona chętniejsza do wyjadania żarcia kotu niż go karmienia
Na wiosnę chcemy wziąć dwa koty ( teraz nie mamy żadnego), to Ewka będzie miała towarzystwo i pocieszenie. Chociaż tak myślę, że wolałaby kaczkę ale muszą jej wystarczyć koty

Cytat:
Omnomnomnom.. Konkrety już widać

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Zazdraszczam Też z chęcią wzięłabym koty, ale mieszkanie za małe, chociaż mi to nie przeszkadza, ale mężowi już tak. Zresztą, ona jest alergikiem.. I co ja, ta, która z kotami się wychowała ma począć?

Madziara, padłam a karmisz czasem te swoją małą a tak na poważnie - zastanów się lepiej, dziecko kosztuje mniej niż niejeden kocur Ja czasami mam ochotę przerobić moje sierściuchy na parówki, ale są cudowne! Już się nie mogę doczekać aż moje dziecię da im popalić :P

Nie pytaj co robić, gdy mąż ma alergię, bo nasuwa mi się jedna odpowiedź

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 11:50   #1024
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Co ty tak ciągle się krygujesz, czemu miałabym cię zabić Nie podam linka, bo swoją kupiłam gdzieś stacjonarnie i wydaje mi się, że piłka to piłka. Każda musi mieć atest, że ci pod d***skiem nie wybuchnie poza tym kawałek gumy.
Specjalistą jest dr Skórka, przyjeżdżają do niego ludzie z całej naszej części Polski, ale poszukaj czy nie masz bliżej kogoś innego leczącego metodą Palucha. Gdzie mieszkasz?

Madziara, padłam a karmisz czasem te swoją małą a tak na poważnie - zastanów się lepiej, dziecko kosztuje mniej niż niejeden kocur Ja czasami mam ochotę przerobić moje sierściuchy na parówki, ale są cudowne! Już się nie mogę doczekać aż moje dziecię da im popalić

Nie pytaj co robić, gdy mąż ma alergię, bo nasuwa mi się jedna odpowiedź
padłam. Sprawa przemyślana, kociska będą w domu, jeden na naszym utrzymaniu, drugi na mamt, może nas nie puszczą z torbami.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Ewki nie da się zagłodzić, sama non stop coś sobie wyciąga z lodówki.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 11:53   #1025
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
padłam. Sprawa przemyślana, kociska będą w domu, jeden na naszym utrzymaniu, drugi na mamt, może nas nie puszczą z torbami.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Ewki nie da się zagłodzić, sama non stop coś sobie wyciąga z lodówki.

No jak od małego będziecie przyzwyczajać koty do wafli ryżowych to nie będzie źle :P A tak w ogóle to uważam, że dziecko+zwierz to jest połączenie niemal niezbędne, nie wyobrażam sobie, żeby w domu nie było żadnego czworonoga. My już się nie możemy doczekać aż nasz dzieć zacznie sprzątać kuwetę
Twoja Ewa to tak samo jak ja

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-23, 11:57   #1026
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Co ty tak ciągle się krygujesz, czemu miałabym cię zabić :P Nie podam linka, bo swoją kupiłam gdzieś stacjonarnie i wydaje mi się, że piłka to piłka. Każda musi mieć atest, że ci pod d***skiem nie wybuchnie :P poza tym kawałek gumy.
Bo wymęczam Ciebie pytaniami

Mieszkam w lubelskim.

Andrzej Skórka w Lublinie przyjmuje? Ale numer.. To mam 2 godziny drogi do niego.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-23 o 11:59
Stary 2018-01-23, 12:04   #1027
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Bo wymęczam Ciebie pytaniami

Mieszkam w lubelskim.

Andrzej Skórka w Lublinie przyjmuje? Ale numer.. To mam 2 godziny drogi do niego.
Pytaj, ile chcesz
Norko, to cudownie! Mogę ci dać do niego nr telefonu, ale to i tak dopiero po rozwiązaniu - ja u niego byłam w styczniu jeszcze, ale to tak wyjątkowo, bo generalnie ciężarnych nie przyjmuje. Ale umówić się możesz, do niego się długo czeka Ale polecam ci go z całego serducha!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-23, 12:12   #1028
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytaj, ile chcesz
Norko, to cudownie! Mogę ci dać do niego nr telefonu, ale to i tak dopiero po rozwiązaniu - ja u niego byłam w styczniu jeszcze, ale to tak wyjątkowo, bo generalnie ciężarnych nie przyjmuje. Ale umówić się możesz, do niego się długo czeka Ale polecam ci go z całego serducha!
Ajajajaj, a tak miałam nadzieję, że może jednak.. Bo ja już nie wytrzymuję, a co będzie za pół roku? No nic, będę zaciskać zęby i żyć z nadzieją, że się nie pogorszy Wybiorę się do niego na 100%. Bo miałam jechać do Szymańskiego, do Siedlec, ale w takim wypadku raczej odpuszczę. Zresztą, też nie wiem czy ciężarne przyjmuje. Super, że tak blisko się trafił, bo z tym to różnie.. Jeśli Skórka postawi mnie na nogi, to wyślę Cię na Hawaje

Stary 2018-01-23, 12:17   #1029
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Ajajajaj, a tak miałam nadzieję, że może jednak.. Bo ja już nie wytrzymuję, a co będzie za pół roku? No nic, będę zaciskać zęby i żyć z nadzieją, że się nie pogorszy Wybiorę się do niego na 100%. Bo miałam jechać do Szymańskiego, do Siedlec, ale w takim wypadku raczej odpuszczę. Zresztą, też nie wiem czy ciężarne przyjmuje. Super, że tak blisko się trafił, bo z tym to różnie.. Jeśli Skórka postawi mnie na nogi, to wyślę Cię na Hawaje
Właśnie zaczęłam się pakować, spódniczka z trawy już się plecie :P
Tego, że cię postawi na nogi jestem pewna, gdyby nie on nie pracowałabym, nie zaszłabym w ciążę, ale przede wszystkim: nie chodziłabym.
Poza tym jest genialnym diagnostą i choćby z tego względu cię nie przyjmie - pierwsza wizyta wygląda tak: daje ci skierowanie na RTG kręgosłupa (całego), jedziesz, robisz, wracasz po godzinie, on ogląda rtg + dokumentację medyczną (jeśli jakąś posiadasz), po czym mówi, co widzi, co myśli i co podejrzewa. Ustala leczenie i ostrzega o ew. niedogodnościach, czasie leczenia itd. Oczywiście pod warunkiem, że się podejmie, mnie przed obejrzeniem RTG powiedział, że musi najpierw ocenić, czy on jest w stanie cokolwiek zdziałać. Jeśli chcesz więcej info, mogę ci napisać na priv, bo generalnie to temat rzeka i od wakacji 2017 pieję z radości na jego cześć, choć nie spodziewałam się żadnych rezultatów...

P.s. na pocieszenie tylko powiem: mnie dr Skórka powiedział, że ciąża to stan fizjologiczny a nie patologiczny, więc przeżyję, tylko w III trymestrze trzeba przede wszystkim leżeć, w II leżeć i chodzić, nie siadać (wiadomo, czasem trzeba...) i będzie dobrze.

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-01-23 o 12:19
Stary 2018-01-23, 12:27   #1030
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie zaczęłam się pakować, spódniczka z trawy już się plecie :P
Tego, że cię postawi na nogi jestem pewna, gdyby nie on nie pracowałabym, nie zaszłabym w ciążę, ale przede wszystkim: nie chodziłabym.
Poza tym jest genialnym diagnostą i choćby z tego względu cię nie przyjmie - pierwsza wizyta wygląda tak: daje ci skierowanie na RTG kręgosłupa (całego), jedziesz, robisz, wracasz po godzinie, on ogląda rtg + dokumentację medyczną (jeśli jakąś posiadasz), po czym mówi, co widzi, co myśli i co podejrzewa. Ustala leczenie i ostrzega o ew. niedogodnościach, czasie leczenia itd. Oczywiście pod warunkiem, że się podejmie, mnie przed obejrzeniem RTG powiedział, że musi najpierw ocenić, czy on jest w stanie cokolwiek zdziałać. Jeśli chcesz więcej info, mogę ci napisać na priv, bo generalnie to temat rzeka i od wakacji 2017 pieję z radości na jego cześć, choć nie spodziewałam się żadnych rezultatów...

P.s. na pocieszenie tylko powiem: mnie dr Skórka powiedział, że ciąża to stan fizjologiczny a nie patologiczny, więc przeżyję, tylko w III trymestrze trzeba przede wszystkim leżeć, w II leżeć i chodzić, nie siadać (wiadomo, czasem trzeba...) i będzie dobrze.
Normalnie zacieram rączki z tego wszystkiego co piszesz Dziękuję za tak szczegółowy opis. A gdybym tak zrobiła RTG całego kręgosłupa na miejscu i pojechała do niego od razu ze zdjęciem? Czy koniecznie on musi wysłać tam na miejscu, w Lublinie? Na razie się nie kłopotaj z tym pisaniem i tak bardzo dużo już mi napisałaś

A skąd u Ciebie problemy z kręgosłupem?

Te leżenie to średnio mi podchodzi, chyba już wolę siedzieć, ale jak tsza, to tsza. Rehabilitant tutaj na miejscu mnie nie pocieszył. Powiedział, że w ciąży będę miała przes*ane.

Stary 2018-01-23, 12:30   #1031
folinka
Zadomowienie

Uff, chciałam Was rano z doskoku przeczytać, ale nie ma szans, taki tu fajny ruch

Cytat:
Napisane przez Anett_s Pokaż wiadomość
Kończymy 16 tydzień
Ślicznie! Gratki

Cytat:
Blanko, ale pochwal się co to za wózek, ja szukam teraz porad i inspiracji, więc dobrze byłoby wiedzieć, co się komu spodobało Zwłaszcza, że 10 kg to naprawdę mało, wszystkie, które oglądałam miały minimum 11 czy czy 11,5 kg.

Folinko, czekamy na info odnośnie wózków Będę wdzięczna za dopisanie mojej wizyty - 13.02. Terminu porodu ani płci nie będę jeszcze podawać, bo ten termin przecież nie tyczy się cesarki, a płeć wciąż mocno dyskutowana. Lekarz ostatnio znalazł coś "sterczącego" i mówił, że tak, chyba chłopiec, ale w sumie może być i przerośnięta łechtaczka. I tym sposobem jesteśmy znów w punkcie wyjścia

A wracając jeszcze do naszych bryk: mnie od dawno intrygował Tutek i w ogóle jakoś podobają mi się te wózki, ale jak przeglądam używane to jest tego całe mnóstwo, więc tak sobie myślę, że jak się trafi coś fajnego - kupię używaną gondolę, a zaoszczędzone pieniądze zainwestuję np. w spacerówkę, kiedy przyjdzie czas. U nas w mieście sporo komisów i na znanym serwisie ogłoszeń lokalnych też tego sporo, więc zacznę chyba i tam się rozglądać.
Bądź ostrożna z tymi wagami wózków, bo baaardzo często producenci tych częstochowskich podają wagę samego stelaża, czasem nawet bez kół gdzie gondola lub siedzisko spacerówki to jeszcze kolejne kilka kg. Wiele razy przekopywałam wiele stron internetowych, żeby się upewnić co do wagi i często się na tą wagę samego stelaża nadziewałam. 10-11 kg na taki wózek brzmi niewiarygodnie... Kiedyś miałam zwyczaj sprawdzać opisy wózków i dane techniczne na www.bobowozki.com.pl, bardzo dokładnie tam zawsze opisywali, nie wiem jak teraz...
Ooo, Tutki nie były chyba nigdy bardzo popularne, ale opinie wśród użytkowników naprawdę miały doskonałe
Moją listę to raczej końcem tygodnia wrzucę, jak ją zedytuję, żeby była dla innych zrozumiała Na razie zaraz lecę kończyć zakupy na allegro, bo czas goni. Już za tydzień lecę do Pl
I domagamy się Twojego tp i wpisu na listę (znaczy ja, mam nadzieję, że ktoś ze mną ). Przecież nasze tp to też nie jest wyznacznik, kiedy urodzimy. Tylko nieliczne, a może nawet żadna z nas nie urodzi dokładnie w dzień tp. To jest bardziej określenie wieku ciąży. Planowane cc to wydaje mi się, że dokładną datę lekarze ustalają tak może ze dwa tygodnie przed faktem, to byśmy długo musiały czekać na Twój wpis na listę

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Dziewczyny którym już widać brzuszki - Wypycha Wam brzuch na dole na wysokości macicy czy wyżej na wysokości pępka?
Raczej niżej, choć zmierza już powoli w stronę pępka

Cytat:
Lepiej tak niż mieć za dużo tego i owego (co widać w załączniku )
Zastanawiam się nad kołami - my często w terenie latem i jesienią, więc niby pompowane, a z drugiej strony, czy w lesie koła nie będą co rusz narażone na uszkodzenie przez np. jakąś szyszunię?
Zgadzam się z norką! Pomyliłaś zdjęcia! To jest na wylocie? Super zgrabny brzuchol. Chyba muszę moje zdjęcie wrzucić - określam brzucho na taki dobry 6ty miesiąc, a dopiero kończę 4ty.
Będzie ok na szyszuniach i innych. W najgorszym wypadku wymiana dętki po prostu.

Cytat:
I ja też się witam w drugim trymestrze dziś!!!
Hurra! Piccolo dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Cieszy mnie ze u Was wszystko w porządku ja wlasnie wrocilam z pobrania krwi i pierwsze co po wejsciu.. Wymioty.. Czasami mam juz dość ale dla małej wszystko kilka dni temu wydawalo mi sie że czuje delikatne ruchy a tu kolejny dzien cisza..
To normalne! W pierwszych tygodniach jest wiele takich dni przerwy.

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
U mnie niestety problemów ciąg dalszy. Wieczorem zadzwonił gin z wynikami pappy. Ryzyko zd 1:250. Oczywiście cała noc nieprzespana.
Już jestem dziś po wizycie, usg wzorowe. Fałd cieniutki, w normie, kość nosowa obecna. Mały ma 7,52cm. Lekarz mnie trochę uspokoił.

Żałuję, że zrobiłam test pappa, jak tylko wróciłam do domu to zaczęłam żałować, to tylko statystyka, tak jak piszecie. Głęboko wierzę, że zły wynik jest spowodowany luteiną, muszę się trzymać dobrych myśli.
Chyba nie zdecydujemy się na amniopunkcję, rozważamy testy nifty i panorama. Z tym, że najbliższą panoramę robią jakieś 100km ode mnie i nie mogę znaleźć konkretnych labów, nifty tylko 30km... Muszę podzwonić.
Trzymajcie kciuki za moje maleństwo

Norka to prawda co piszą dziewczyny, laska z ciebie
Przykro mi, że kolejne stresy i niepewność u Ciebie Będziemy znowu wierzyć i trzymać kciuki za zdrowie maluszka!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 12:36   #1032
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Normalnie zacieram rączki z tego wszystkiego co piszesz Dziękuję za tak szczegółowy opis. A gdybym tak zrobiła RTG całego kręgosłupa na miejscu i pojechała do niego od razu ze zdjęciem? Czy koniecznie on musi wysłać tam na miejscu, w Lublinie? Na razie się nie kłopotaj z tym pisaniem i tak bardzo dużo już mi napisałaś

A skąd u Ciebie problemy z kręgosłupem?

Te leżenie to średnio mi podchodzi, chyba już wolę siedzieć, ale jak tsza, to tsza. Rehabilitant tutaj na miejscu mnie nie pocieszył. Powiedział, że w ciąży będę miała przes*ane.

Napisałam ci na priv, żeby już nie zanudzać i nie spamować

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-23, 12:46   #1033
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Uff, chciałam Was rano z doskoku przeczytać, ale nie ma szans, taki tu fajny ruch

Ślicznie! Gratki

Bądź ostrożna z tymi wagami wózków, bo baaardzo często producenci tych częstochowskich podają wagę samego stelaża, czasem nawet bez kół gdzie gondola lub siedzisko spacerówki to jeszcze kolejne kilka kg. Wiele razy przekopywałam wiele stron internetowych, żeby się upewnić co do wagi i często się na tą wagę samego stelaża nadziewałam. 10-11 kg na taki wózek brzmi niewiarygodnie... Kiedyś miałam zwyczaj sprawdzać opisy wózków i dane techniczne na www.bobowozki.com.pl, bardzo dokładnie tam zawsze opisywali, nie wiem jak teraz...
Ooo, Tutki nie były chyba nigdy bardzo popularne, ale opinie wśród użytkowników naprawdę miały doskonałe
Moją listę to raczej końcem tygodnia wrzucę, jak ją zedytuję, żeby była dla innych zrozumiała Na razie zaraz lecę kończyć zakupy na allegro, bo czas goni. Już za tydzień lecę do Pl
I domagamy się Twojego tp i wpisu na listę (znaczy ja, mam nadzieję, że ktoś ze mną ). Przecież nasze tp to też nie jest wyznacznik, kiedy urodzimy. Tylko nieliczne, a może nawet żadna z nas nie urodzi dokładnie w dzień tp. To jest bardziej określenie wieku ciąży. Planowane cc to wydaje mi się, że dokładną datę lekarze ustalają tak może ze dwa tygodnie przed faktem, to byśmy długo musiały czekać na Twój wpis na listę

Zgadzam się z norką! Pomyliłaś zdjęcia! To jest na wylocie? Super zgrabny brzuchol. Chyba muszę moje zdjęcie wrzucić - określam brzucho na taki dobry 6ty miesiąc, a dopiero kończę 4ty.
Będzie ok na szyszuniach i innych. W najgorszym wypadku wymiana dętki po prostu.

Przykro mi, że kolejne stresy i niepewność u Ciebie Będziemy znowu wierzyć i trzymać kciuki za zdrowie maluszka!
Faktycznie, zwracam honor. Ten nasz wózek waży 13kg.
10kg stelaż z kolami, gondola 3kg.
M.mnie wczoraj uświadomił,bo mi to gdzieś umknęło w tekście.
Ale 13kg to też nie jest źle.

Co do ruchów ja czuję je pod pępkiem,troche na lewo.
Właśnie wnuczka moja mamę skopala.

Patrząc na zdjęcia waszych brzuszków to wpadam w kompleksy... Wyglądam jak słoń.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-23 o 12:52
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 12:51   #1034
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Patrząc na zdjęcia waszych brzuszków to wpadam w kompleksy... Wyglądam jak słoń.

Blanko, a Ty podawałaś już nazwę wózka? Umknęło mi?

Stary 2018-01-23, 12:54   #1035
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanko, a Ty podawałaś już nazwę wózka? Umknęło mi?
Nie wiem czy tutaj czy na innym wątku, ale podam jeszcze raz. Polski Producent Elcar model RIMINI 2018.
Koszt. 1100zl. Ale ja już te firmę użytkowałam i wiem jak się prowadzi itp. Mi odpowiada no i ma pozytywne opinie osób który wózek tej firmy używał 3lata.

Dziewczyny co myślicie o tajnej grupie na fb? Mogę taka założyć ok. 16-17 jak M. Pojedzie

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-23 o 12:57
Stary 2018-01-23, 12:54   #1036
folinka
Zadomowienie

Cytat:
A to moj brzuszek. i kawałek yorczka
Pięknie

Princes, madziara, jestem z Wami! Mój właśnie też gdzieś taki
Princes, ale nie ma co się dziwić ani nic złego w tym, że jest duży. Jedne dziewczyny mają większe, inne mniejsze i tyle. Ja i moja mama w każdej ciąży takie "wielkobrzuche" byłyśmy.

Cytat:
Skoro panienka już coraz częściej chce chodzić, to teraz oczy jeszcze bardziej dookoła głowy? Mamusia dumna?
No ba!
Ona już chodzi w ogóle 3,5 mies, tylko na spacerach nie bardzo chciała, zresztą zima jest, to ją raczej zakopywałam w wózku w śpiwór i kocyki. Ale teraz już coraz większe dziewczę, kozaki porządne wreszcie kupione i chodzimy!
Oj tak, teraz spacery to będzie konkretny ruch a nie dostojne kroczenie

Cytat:
Chwalę się- moja gwiazda od trzech dni jest bardzo dzielna, tylko raz dziennie dostaje cycusia na dobranoc. Dzisiaj w nocy jak się przebudziła to przytuliła się do kocyka i zasnęła sama (pierwszy raz od urodzenia). Teraz widzę, że mogłam wcześniej spróbować. Dzisiaj kolejny etap czyli całkowity brak cycucha, zobaczymy jak pójdzie wieczorne usypianie.

Wspaniale! Jesteście obie dzielne

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A chodzi w tę stronę w która Ty chcesz? ;-) moja też lubi chodzić,ale ucieka więc albo wózek albo sanki. Inna opcja to chodzenie tylko po podwórku

Ja też chce urodzić 23 lipca- mąż ma wtedy urodziny 😍 mówię do niego,ze choćbym miała 2 tyg nogi zaciskac to urodze mu syna na urodziny :-D o ile to bedzie syn

Chyba wcześniej mi sie brzuch nie dodał. To wrzuce jeszcze raz

Hehe, no różnie oczywiście, tak pół na pół!
I u mnie tp urodziny męża! Ale słuchajcie dokładnie w TP! Z om mi wychodziło 4.07, a teraz po usg oficjalnie mi zmienili na 3.07 czyli właśnie jego urodziny! Nie wierzyłam własnym uszom dosłownie, choć on od początku mówi, że Czwóreczka urodzi się na pewno 3ego
Yyy, gdzie ten brzucho? Malusi jeszcze, następna chudzinka! Ty też biedna jeszcze postoisz w kolejkach
Stary 2018-01-23, 12:56   #1037
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Uśmiałam się z tej kupy g., ale wiem, że Tobie nie do śmiechu.. Biedna Może podjedź taksówką?
Podjade busem, taksówka to miliony dolarów które później mogę przeznaczyc na kebaba

Cytat:
Aaa, u Ciebie chłopiec? Zepsuł mi trochę plany na małą norkę w takim razie to będzie Norek! Jak z "Miodowych lat"
hahahhha Norka musisz syna nazwać TADZIK

Cytat:

Blanka na pewno nie wyglądasz jak słoń Pokaz się !
Ja dostaje kompleksów bo patrze w lustro i widze takie duże coś i nie moge sie do tego przyzwyczaić, bo zawsze byłam płaska :/ Może jak jeszcze troche brzuszek urośnie to będę sie czuła lepiej, bo teraz to różnie mogą ludzie myśleć widząc mnie na ulicy. Gruba czy w ciaży?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 13:02   #1038
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
No ba!
Ona już chodzi w ogóle 3,5 mies, tylko na spacerach nie bardzo chciała, zresztą zima jest, to ją raczej zakopywałam w wózku w śpiwór i kocyki. Ale teraz już coraz większe dziewczę, kozaki porządne wreszcie kupione i chodzimy!
Oj tak, teraz spacery to będzie konkretny ruch a nie dostojne kroczenie
Ach, oczyma duszy widzę taką malutką, śliczną dziewczynkę, która drepta sprawnie przed siebie - słodkości

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Podjade busem, taksówka to miliony dolarów które później mogę przeznaczyc na kebaba

To żeś mi pojechała, normalnie zaraz się obrażę

Za te komentarze, to niech Ci ten kebab w boczki pójdzie, a co!

Cytat:
Nie wiem czy tutaj czy na innym wątku, ale podam jeszcze raz. Polski Producent Elcar model RIMINI 2018.
Koszt. 1100zl. Ale ja już te firmę użytkowałam i wiem jak się prowadzi itp. Mi odpowiada no i ma pozytywne opinie osób który wózek tej firmy używał 3lata.

Dziewczyny co myślicie o tajnej grupie na fb? Mogę taka założyć ok. 16-17 jak M. Pojedzie

Moim zdaniem można zakładać.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Blanko, jak wpisuję model w gogle, to jakieś adresy we Włoszech mi wyskakują.. Ju poprawiłam.

Stary 2018-01-23, 13:03   #1039
folinka
Zadomowienie

Blanka, tak, 13 kg to całkiem dobra waga.

Dziewczyny, sporo zmian na liście ostatnio było, więc jakby mi coś umknęło, to proszę o powtórzenie.
Stary 2018-01-23, 13:04   #1040
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dostaje kompleksów bo patrze w lustro i widze takie duże coś i nie moge sie do tego przyzwyczaić, bo zawsze byłam płaska :/ Może jak jeszcze troche brzuszek urośnie to będę sie czuła lepiej, bo teraz to różnie mogą ludzie myśleć widząc mnie na ulicy. Gruba czy w ciaży?
Najbardziej aktualnie zdjęcie z niedzieli. Ale ta bluzka jest bardzo luźna. Gdyby była bardziej dopasowana to wyglądam nie jak 5miesiac tylko 7 _20180123_130118.JPG

Stary 2018-01-23, 13:05   #1041
norka93
Wtajemniczenie

13 kilogramów mieści się w granicach lekkiego wózka? To może być i mój zakup. Byle gondola długa była! Lecę patrzeć.

Stary 2018-01-23, 13:09   #1042
Princes 18
Raczkowanie

Położyłam sie troche zeby poleżeć i jak dotknelam brzucha to po lewej stronie jak by macica stwardniala i taka górka a po prawej miekkie i bardziej płaskie..przestraszylam sie, od razu do łazienki czy nie krwawie i ok.. Zadnego bolu brzucha i juz tego nie ma.. Jestem tak przewrazliwiona ze mialam juz do szpitala albo lekarza jechac.. Az mi sie płakać zachciało tak sie przerazilam..
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 13:19   #1043
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Położyłam sie troche zeby poleżeć i jak dotknelam brzucha to po lewej stronie jak by macica stwardniala i taka górka a po prawej miekkie i bardziej płaskie..przestraszylam sie, od razu do łazienki czy nie krwawie i ok.. Zadnego bolu brzucha i juz tego nie ma.. Jestem tak przewrazliwiona ze mialam juz do szpitala albo lekarza jechac.. Az mi sie płakać zachciało tak sie przerazilam..
Czytałam o takich przypadkach na fejsbukowej grupie mam na lipiec 2018 i żadna nie panikowała. Pisały, że jak pójdzie do łazienki na chwile, wraca do łóżka, to tego już nie ma. Myślę, że to po prostu małe przesunięcia macicy od leżenia, ale dla spokoju poczytaj o tym Przede wszystkim - nie panikuj! Toż wsio dobrze jest

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Najbardziej aktualnie zdjęcie z niedzieli. Ale ta bluzka jest bardzo luźna. Gdyby była bardziej dopasowana to wyglądam nie jak 5miesiac tylko 7 Załącznik 7401491

Piękny brzusio, pięknie wyglądasz i gdzie tutaj niby grubo, Blanko? W 7 miesiącu brzuszki są raczej większe, chyba że jak mówisz - bluzka bardzo luźna i sporo zakrywa. No to prosimy o zdjęcie bez bluzki

Można gdzieś w internecie podejrzeć twój wózek? Bo nie mogę nigdzie znaleźć..

Stary 2018-01-23, 13:25   #1044
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Ślicznie! Gratki

Folinko, bardzo dziękuję za rady dotyczące wózka, zwłaszcza ta waga... Nawet na tym oszukują, dobrze wiedzieć, będę uważniejsza.

Proszę więc o wpisanie mnie: 13.02. wizyta, 02.07. tp masz w sumie rację co do tego tp, choć my z TŻ-tem wciąż czekamy na przesunięcia w stronę czerwca :P

Cytat:

Blanka, właśnie widziałam twoje zdjęcie.... Z tym słoniem to nieźle pojechałaś brzuszek masz taki rozkoszny, zwłaszcza, że poza nim jesteś (JAK WSZYSTKIE TUTAJ!) taka szczuplutka

Cytat:

Zua, o to to.... takie myślenie jest całkiem niezłe. Ja chyba zrezygnuję z samochodu i zaoszczedzone monety będę mogła wydać na żarcie mega pomysł

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-23, 13:25   #1045
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam o takich przypadkach na fejsbukowej grupie mam na lipiec 2018 i żadna nie panikowała. Pisały, że jak pójdzie do łazienki na chwile, wraca do łóżka, to tego już nie ma. Myślę, że to po prostu małe przesunięcia macicy od leżenia, ale dla spokoju poczytaj o tym Przede wszystkim - nie panikuj! Toż wsio dobrze jest

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Piękny brzusio, pięknie wyglądasz i gdzie tutaj niby grubo, Blanko? W 7 miesiącu brzuszki są raczej większe, chyba że jak mówisz - bluzka bardzo luźna i sporo zakrywa. No to prosimy o zdjęcie bez bluzki

Można gdzieś w internecie podejrzeć twój wózek? Bo nie mogę nigdzie znaleźć..
Dla mnie jest ogromny, może dlatego, że nigdy nic mi nie odstawalo i nie jestem przyzwyczajona.

Ja go na allegro znalazłam też.
Jakie przebicia cenowe... No ale sklepy muszą zarobic.

http://allegro.pl/wozek-2w1-skora-20...135197474.html

Stary 2018-01-23, 13:26   #1046
asiaczek
Zakorzenienie

A ja się cieszę z mojego ciążowego brzuszka i patrzę cały czas w lustro czy go dobrze widać

Naeema,trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i test pappa się mylił.

Co do pompowanych kół to możecie być spokojne jeśli chodzi o różne tereny. A jeśli chodzi o wypinanie gondoli to ja gdy wracałam ze spaceru ze śpiącym synem to właśnie stelaż zostawiłam na dole a gondole wnosilam na piętro. Ale nie raz po wypięciu syn by mi z całą gondolą wyleciał na podłogę albo też budził mi się od tego dźwięku wypinania lub ruchu jaki przy tym wykonywałam. Zastanawiam się czy to nie wina wózka- w anex sport bardzo ciężko było wyciągać gondolę. I dowiedziałam się o tym dopiero jak w środku był bobas,w sklepie nie miałam takich odczuć.

Co do czworonoga w domu to ja zawsze miałam psa w.domu rodzinnym a na podwórku jeszcze koty.Teraz bym jednak nie chciała zwierzęcia. Po pierwsze mam podłogę,na której widać każdy pyłek,po drugie tesciowie mieszkający na parterze nie chcą zwierzaków a po trzecie syn ma tyle alergii,że kto wie czy nie uczuliłaby go jeszcze sierść. Chociaż z drugiej strony wiem jak zwierzę jest ważne w rozwoju małego człowieka

Stary 2018-01-23, 13:29   #1047
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie jest ogromny, może dlatego, że nigdy nic mi nie odstawalo i nie jestem przyzwyczajona.

Ja go na allegro znalazłam też.
Jakie przebicia cenowe... No ale sklepy muszą zarobic.

http://allegro.pl/wozek-2w1-skora-20...135197474.html

Ten wózek jest naprawdę niegłupi z tego co tu czytam. Tylko czy on nie jest taki dość niski?

Stary 2018-01-23, 13:30   #1048
asiaczek
Zakorzenienie

Blanka,wcale nie masz ogromnego brzucha. Zapewniam Cię,że w siódmym miesiącu będzie większy Wydaje mi się,że jak się patrzy na brzuch z góry to on zawsze się zdaje być większym.

Stary 2018-01-23, 13:35   #1049
summer_overture
Zadomowienie

Blanko, a polecasz ten wózek z jakich powodów? Bo jest baaaaardzo tani i tak sobie myślę, że jeśli faktycznie jest taki (dość) lekki i nie ma żadnych wad, to może by jednak.... w końcu skoro planowaliśmy wydać 2,5 tys, a ten kosztuje 700 zł, to zostaje mnóstwo pieniędzy na inne fajne rzeczy...

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-23, 13:35   #1050
Sandam13
Rozeznanie

Jakie tu już wszystkie brzuchatedlaczego Wasze brzuchy zaokraglają się tak nisko a ja mam od dołu brzucha aż po cycki grubszy brzuch a też zawsze byłam szczupła a teraz nie wyglądam na ciężarną tylko na zapasioną.

Kompleksów przy Was dostaje!

Byłam wczoraj z mamą na zakupach już chciała pokupic jakieś kocyki i pierdołki ale wybiłam jej to z głowy, narazie musimy kupić komodę do sypialni żebym miała gdzie trzymać dziecięce rzeczy.
Właśnie siedzę z eksperymentem na głowie który rzekomo ma postawić moje włosy na nogi, zobaczymy co z tego wyjdzie. Do tego czekam na kuriera będę musiała go przywitać z turbanem na głowie.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości