Dług za mieszkanie u faceta - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 12:42   #451
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: Dług za mieszkanie u faceta

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też tak uważam, natomiast wiem też, że w wielu przypadkach właśnie forma rozstania decyduje o tym, czy się zabiera każdy kupiony przez siebie drobiazg, czy jednak na wiele rzeczy macha się ręką.
Bywało że strona wyprowadzająca się zabierała rzeczy, z którymi nie miała co zrobić, mimo że eks partner proponował że za nie zapłaci. Bo tak, bo zostawił, to niech teraz siedzi w gołych ścianach itd.
Co innego jak proponuje zapłacić i ma zostać w gołych ścianach, a co innego jak się zabiera normalnie swoje rzeczy które może zacznie się używać nie od razu, a za jakiś czas, ale są przydatne. Na pewno nie machałabym ręką na swoje rzeczy tylko po to, żeby być miła.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 12:45   #452
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Mieszkanie, czy to kupione na kredyt czy za gotówkę jest majątkiem osobistym. Jeśli wynajmujemy mieszkanie innej osobie, generujemy zysk, czyli jest to nasz dochód, od którego normalnie odprowadzamy podatek. Jeśli otrzymujemy z zewnątrz pieniądze i nie jest to dochód (czyli opłata za usługę, w tym przypadku oddanie do użytkowania lokalu), to co to jest? Albo darowizna, czyli prezent od partnera/partnerki. Albo inwestycja partnera/partnerki w naszą nieruchomość. Za inwestowanie w nieruchomość innej osoby należy się część udziału w niej.

Czyli jeśli obciążamy partnera/partnerki kosztami kredytu to albo 1) traktujemy tą osobę jak klienta, udostępniając jej usługę, czyli nasz lokal, albo 2) wymuszamy prezent, albo 3) godzimy się na to, że to mieszkanie nie jest już w 100% nasze, bo jest współfinansowane przez drugą osobę.
Idąc twoim tokiem myślenia, na wszystko co się dzieje w związku można zawierać umowy cywilno-prawne co jest bezsensem. Jak już pisałem nie chodzi mi o to aby moja partnerka dokładała się stricte do kredytu, chodzi o odciążenie mnie z kosztów naszego wspólnego życia i zmniejszenie proporcji 1250/250zł przecież mogę płacić jak już wiele razy pisałem 1000zł kredyt, a partnerka będzie płaciła 500zł opłaty i zrobi częściej zakupy co rozłoży proporcję kosztów naszego życia w sposób dach nad głową 1000zł do 500zł, a jedzenie np. partnerka 600zł a ja 400zł. Co w rezultacie spowoduje że moje koszta miesięczne to 1400zł, a jej 1100zł. A nie jak sobie niektórzy uważają ja 1750zł (1000zł kredyt, 250zł połowa opłat, 500zł połowa jedzenia) a partnerka 750zł (250zł połowa opłat, 500zł jedzenie).

Edytowane przez lastnightryder
Czas edycji: 2018-01-23 o 12:46
lastnightryder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 12:46   #453
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Na pewno nie machałabym ręką na swoje rzeczy tylko po to, żeby być miła.
Ja kilka razy machnęłam, nie tylko w związku, ale nie bo chciałam być miła, tylko bo "kupię sobie nowy", albo "i tak nie mam co z tym zrobić". Ale jakby mnie dana osoba konkretnie wyprowadziła z równowagi, to pewnie bym chciała zabrać każdą wykałaczkę
Stary 2018-01-23, 12:49   #454
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a co za problem iść do sądu, pozwać partnera i nakłamać, że w razie rozstania partner miał tę kasę oddać?
Wypada mieć na to świadków w sądzie, ponadto poświadczenie nieprawdy jest przestępstwem
Stary 2018-01-23, 12:53   #455
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co takie wszystkie chętne do finansowania cudzych kredytów osoby by powiedziały, gdyby spotykały się z osobą której kredyt na dom przekracza wartość ich zarobków dwukrotnie.

Co jeśli partnera nie stać na życie z partnerką bo ona za dużo zarabia.

Tragedia. Nie mogą być razem.
Kpisz czy o drogę pytasz?

Jakbym zarabiała 10 tysięcy, a partner 2, to nawet opłat na pół bym nie chciała.

Mówimy o zbliżonych zarobkach, a jak nie to sensownie się podzielić według zarobków. Gdyby partner zarabiał 3 tysiące, a ja 5, to 20/30% byłoby bardzo miłe z jego strony.

Sprawa jest bardzo indywidualna.

Ale tak, nawet partnerowi z mieszkaniem jego płaciłabym jakąś ugadaną kwotę, bo nie widać, ale rzeczy się zużywają. Odkladałabym to na jakiś fundusz remontowy etc. i finansowalibyśmy z tego zakup nowej pralki jak stara się zużyje. W efekcie jemu zostają pieniądze na odremontowanie porządne tego mieszkania raz na jakiś czas, bo wszystko się bardzo powoli i niezauważalne zużywa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
a co za problem iść do sądu, pozwać partnera i nakłamać, że w razie rozstania partner miał tę kasę oddać?
To płacić w gotówce, żeby była pewność, że nie będzie miał dowodów.

Ale problem.

Jak partner uczciwy, to przecież się zgodzi.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 12:55   #456
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lastnightryder Pokaż wiadomość
Idąc twoim tokiem myślenia, na wszystko co się dzieje w związku można zawierać umowy cywilno-prawne co jest bezsensem. Jak już pisałem nie chodzi mi o to aby moja partnerka dokładała się stricte do kredytu, chodzi o odciążenie mnie z kosztów naszego wspólnego życia i zmniejszenie proporcji 1250/250zł przecież mogę płacić jak już wiele razy pisałem 1000zł kredyt, a partnerka będzie płaciła 500zł opłaty i zrobi częściej zakupy co rozłoży proporcję kosztów naszego życia w sposób dach nad głową 1000zł do 500zł, a jedzenie np. partnerka 600zł a ja 400zł. Co w rezultacie spowoduje że moje koszta miesięczne to 1400zł, a jej 1100zł. A nie jak sobie niektórzy uważają ja 1750zł (1000zł kredyt, 250zł połowa opłat, 500zł połowa jedzenia) a partnerka 750zł (250zł połowa opłat, 500zł jedzenie).
owszem, partnerka może Cię odciążyć w tym momencie, ale nie zapominaj proszę, że to obciążenie a) wziąłeś sam z siebie, nikt Cię nie przymuszał; b) wziąłeś w wybranym przez siebie banku na okres również wybrany przez siebie; c) musiałbyś spłacać tak czy siak, z partnerką czy bez; d) pewnego dnia się skończy, a Ty zostaniesz z mieszkaniem na własność.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Wypada mieć na to świadków w sądzie, ponadto poświadczenie nieprawdy jest przestępstwem
oj chyba mało w życiu widziałeś i nie wiesz, jak sprytni potrafią być ludzie, jeśli tylko mają wystarczającą motywację. wielki mi problem znaleźć kolegę, który poświadczy co trzeba.

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość

Ale problem.

hasło klucz - jak partner uczciwy. a jak nieuczciwy?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 13:00   #457
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:

oj chyba mało w życiu widziałeś i nie wiesz, jak sprytni potrafią być ludzie, jeśli tylko mają wystarczającą motywację. wielki mi problem znaleźć kolegę, który poświadczy co trzeba.
Jak to się można łatwo pomylić Gdybyś wiedziała czym się zajmuje to nie pisałabyś taki głupot.
Stary 2018-01-23, 13:02   #458
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Przecież ma. I w najlepszym razie ex-partner zapłaci sporo zaległego podatku do US (od darowizny lub od najmu, w zależności jak oni to sobie zinterpretują).
US tak, ale serio twierdzisz, ze po rozstaniu partner ma obowiązek oddać kasę dobrowolnie mu daną? Ewentualnie z umową „na gębę”, której w żaden sposób nie udowodnisz, szczególnie w przypadku, kiedy kasa była dawana do ręki? Jakim cudem? Przecież ten ktoś może powiedzieć, że takie mieli ustalenia w związku, że jeden partner daje na życie tyle, a drugi tyle. I jak coś takiego udowadniać i oddawać?
Stary 2018-01-23, 13:03   #459
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to się można łatwo pomylić Gdybyś wiedziała czym się zajmuje to nie pisałabyś taki głupot.
no to co tak naiwnie podchodzisz do sprawy? skoro wiesz, co ludzie potrafią odwalać, to czemu się dziwisz, że ktoś boi się brać od partnera pieniądze na ratę kredytu?

to nie jest komedia romantyczna z juesej ani bajka disneya.
Stary 2018-01-23, 13:08   #460
Ariada
Wtajemniczenie

Co do podatku za wynajem to można go płacić zero - kwestia poniesionych kosztów, amortyzacji, itp. oczywiście wszystko legalnie, zgłoszone do US.

Jeśli zaś chodzi o ponoszenie dodatkowych kosztów to ja np. nie miałabym nic przeciwko jakby partner po prostu płacił cały czynsz do spółdzielni. Ja zapewniam nam dach nad głową w postaci mieszkania na kredyt, którego ratę spłacam do baku - swoją drogą nazywam to długoterminowym wynajmem do banku, natomiast partner zapewnia nam wodę, gaz, wywóz śmieci oczywiście sama bym nie powiedziała TŻtowi że musi tak robić. Ale wiem, że jeśli to ja bym się wprowadzała do niego to bym zaproponowała taki układ, który wydaje mi się bardzo sprawiedliwy. Koszt nie jest ogromny, ale jednocześnie odciąża nieco partnera.

Co do płacenia rachunków na pół to wiecie że one rosną jak mieszka więcej osób? Np. teraz mam 600zl, ale jak mieszkał ze mną były to było to 800zl. Wiec połowa rachunków 400zl to nie jest połowa tego co miałam sama. W praktyce jestem "odciążona" aż 200zl. Szaleństwo, jeśli chodzi o wspomaganie partnera i interes życia nie ma co.

Ktoś się mnie zapytał kiedy skonczylabym pobieranie dodatkowej kwoty za mieszkanie w moim mieszkaniu przez partnera? A dokładnie wtedy kiedy mielibyśmy cały wspólny budżet.

Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 13:12   #461
lastnightryder
Raczkowanie

[QUOTE=motyla;80758436]owszem, partnerka może Cię odciążyć w tym momencie, ale nie zapominaj proszę, że to obciążenie a) wziąłeś sam z siebie, nikt Cię nie przymuszał; b) wziąłeś w wybranym przez siebie banku na okres również wybrany przez siebie; c) musiałbyś spłacać tak czy siak, z partnerką czy bez; d) pewnego dnia się skończy, a Ty zostaniesz z mieszkaniem na własność.

Ale nikt mojej partnerki nie zmuszałby to wspólnego zamieszkania. Zapewne byłaby to wspólna decyzja. Pamiętaj też że urządzenie mieszkania na rynku pierwotnym lub odremontowanie kupionego na rynku wtórnym to też koszt ok. 50tyś. No właśnie po rozstaniu ja dalej zostaje z kredytem na swoich barkach, a moja partnerka wychodzi z odłożoną gotówką, której nie byłaby by w stanie uzbierać wynajmując od Kowalskiego.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
no to co tak naiwnie podchodzisz do sprawy? skoro wiesz, co ludzie potrafią odwalać, to czemu się dziwisz, że ktoś boi się brać od partnera pieniądze na ratę kredytu?

to nie jest komedia romantyczna z juesej ani bajka disneya.
Zobacz moje wyliczania w poście powyżej i odnieś się proszę do tego. Przecież ja nie upieram się i powtarzam to po raz ostatni, że pieniądze które dokładała by moja partnerka miały by iść stricte na ratę kredytu.
Stary 2018-01-23, 13:14   #462
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

Ale nikt mojej partnerki nie zmuszałby to wspólnego zamieszkania. Zapewne byłaby to wspólna decyzja. Pamiętaj też że urządzenie mieszkania na rynku pierwotnym lub odremontowanie kupionego na rynku wtórnym to też koszt ok. 50tyś. No właśnie po rozstaniu ja dalej zostaje z kredytem na swoich barkach, a moja partnerka wychodzi z odłożoną gotówką, której nie byłaby by w stanie uzbierać wynajmując od Kowalskiego.
dlatego ja jestem zdania, że partner, który nie spłaca kredytu, odkłada zaoszczędzone pieniądze na oddzielnym koncie, i w momencie, gdy druga osoba uczyni go współwłaścicielem, to wspólnie przeznaczają zaoszczędzone pieniądze na jakiś cel.
Stary 2018-01-23, 13:19   #463
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
hasło klucz - jak partner uczciwy. a jak nieuczciwy?
Umawiacie się na płatność w gotówce. Jeśli się nie zgodzi to od początku widać coś nie halo.

Ja bym tak nie robiła, ale to dla tych niedowiarków.

Równie dobrze mogę upatrzyć sobie ofiarę, której numer konta znam, cichaczem robić jej przelewy na mniejsze kwoty, żeby się nie zorientowała, tylko tytuł dać odpowiedni, a potem żądać udziału w mieszkaniu, gdyby to było takie proste.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-01-23, 13:20   #464
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz moje wyliczania w poście powyżej i odnieś się proszę do tego. Przecież ja nie upieram się i powtarzam to po raz ostatni, że pieniądze które dokładała by moja partnerka miały by iść stricte na ratę kredytu.
widziałam Twoje wyliczenia - naprawdę by Ci nie przeszkadzało, gdybyś Ty, mając kredyt na swoich barkach, płacił miesięcznie 1400zł, a ona 1100zł? gdzie Ty byś miał na koniec mieszkanie (które dostałby w spadku dzieciak), a ona nic? serio serio?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Umawiacie się na płatność w gotówce. Jeśli się nie zgodzi to od początku widać coś nie halo.

Ja bym tak nie robiła, ale to dla tych niedowiarków.

Równie dobrze mogę upatrzyć sobie ofiarę, której numer konta znam, cichaczem robić jej przelewy na mniejsze kwoty, żeby się nie zorientowała, tylko tytuł dać odpowiedni, a potem żądać udziału w mieszkaniu, gdyby to było takie proste
.
każdy prawnik by Cię wyśmiał.
Stary 2018-01-23, 13:23   #465
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam Twoje wyliczenia - naprawdę by Ci nie przeszkadzało, gdybyś Ty, mając kredyt na swoich barkach, płacił miesięcznie 1400zł, a ona 1100zł? gdzie Ty byś miał na koniec mieszkanie (które dostałby w spadku dzieciak), a ona nic? serio serio?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Dlatego ja was wyśmiewam, bo to głupie. Ile to będzie procent? 2?

Stary 2018-01-23, 13:26   #466
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja was wyśmiewam, bo to głupie. Ile to będzie procent? 2?

zależy przez ile lat się razem mieszka. nawet jak by to miało być 5%, to w razie wyprowadzki zawsze lepiej mieć te 5% wartości mieszkania niż mieć 0. Ciebie to bawi, a mnie nie bardzo. cóż począć.
Stary 2018-01-23, 13:30   #467
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
zależy przez ile lat się razem mieszka. nawet jak by to miało być 5%, to w razie wyprowadzki zawsze lepiej mieć te 5% wartości mieszkania niż mieć 0. Ciebie to bawi, a mnie nie bardzo. cóż począć.
No mnie to bawi, bo jakbym wynajmowała od tego słynnego w tym wątku Kowalskiego, to też z tym zostaję.

Ja chyba jestem jakąś nienormalna, ale wolę żeby partner miał niż ktoś obcy, te dodatkowe 5%. Nawet w sytuacji rozstania z jego winy.

Stary 2018-01-23, 13:31   #468
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
US tak, ale serio twierdzisz, ze po rozstaniu partner ma obowiązek oddać kasę dobrowolnie mu daną? Ewentualnie z umową „na gębę”, której w żaden sposób nie udowodnisz, szczególnie w przypadku, kiedy kasa była dawana do ręki? Jakim cudem? Przecież ten ktoś może powiedzieć, że takie mieli ustalenia w związku, że jeden partner daje na życie tyle, a drugi tyle. I jak coś takiego udowadniać i oddawać?
Ale mi nie chodzi o zabawę w to, jak oszukać sąd, US i wszystkich dookoła, tylko że nawet prawo potwierdza że takie ściąganie na swój kredyt nie jest legalne i co za tym idzie, nie jest w porządku.
Stary 2018-01-23, 13:32   #469
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:

Pomieszałaś kilka aspektów i wyszło to co wyszło. Wg mnie było by to ok. gdyż ja bym został odciążony z kosztów, zaś ona zyskała by to że mogła by co miesiąc odłożyć parę stówek. Długoterminowo zaproponowałbym zakup wspólnego mieszkania na kredyt lub kupno 2 mieszkania na nią(Nie widziałbym problemy abym to ja wynajął swoje, a zamieszkał np. w jej płacą połowę wszystkich kosztów, mogła by być również odwrotna konfiguracja że mieszkamy u mnie a jej wynajmujemy). To tylko 2 warianty z kilku.
Stary 2018-01-23, 13:34   #470
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Równie dobrze mogę upatrzyć sobie ofiarę, której numer konta znam, cichaczem robić jej przelewy na mniejsze kwoty, żeby się nie zorientowała, tylko tytuł dać odpowiedni, a potem żądać udziału w mieszkaniu, gdyby to było takie proste.
Ta osoba i tak by musiała pieniądze oddać, bo narażałaby się na kłopoty... Takie rzeczy się zdarzają i podejrzane przelewy się zgłasza.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:

Ale problem.

Znowu o tym, jak oszukać wszystkich dookoła, byle tylko wyssać z partnera kasę na swój kredyt. Masakra, mi chodziło o to, że nielegalność tylko potwierdza że jest to nie w porządku.

W życiu nie zgodziłabym się płacić komukolwiek większych kwot w gotówce. Jeśli ktoś jest uczciwy, to nie ukrywa swoich ruchów finansowych.
Stary 2018-01-23, 13:39   #471
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No mnie to bawi, bo jakbym wynajmowała od tego słynnego w tym wątku Kowalskiego, to też z tym zostaję.

Ja chyba jestem jakąś nienormalna, ale wolę żeby partner miał niż ktoś obcy, te dodatkowe 5%. Nawet w sytuacji rozstania z jego winy.

nie jesteś nienormalna, tylko masz inne zdanie.

ja tam z kolei wolę mieć jakąkolwiek ochronę ze strony prawa, gdy płacę komuś kasę za to, że mogę u niego mieszkać.

poza tym przecież facet nie musi mieć kredytu, ale np. może mieć silne postanowienie, że będzie odkładać 1000zł na swoje konto, żeby kiedyś odkupić od wujka za gotówkę mieszkanie, które mu wujek teraz bezpłatnie użycza. też nie miałabyś problemu w płaceniu więcej, niż połowa rachunków?

przecież to jest tak, jakby partnerzy odkładali swoją kasę na swoje własne kupki. tylko że jeden partner swoją kupkę zamieni w mieszkanie. a drugi będzie miał gotówkę.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Pomieszałaś kilka aspektów i wyszło to co wyszło. Wg mnie było by to ok. gdyż ja bym został odciążony z kosztów, zaś ona zyskała by to że mogła by co miesiąc odłożyć parę stówek. Długoterminowo zaproponowałbym zakup wspólnego mieszkania na kredyt lub kupno 2 mieszkania na nią(Nie widziałbym problemy abym to ja wynajął swoje, a zamieszkał np. w jej płacą połowę wszystkich kosztów, mogła by być również odwrotna konfiguracja że mieszkamy u mnie a jej wynajmujemy). To tylko 2 warianty z kilku.
rozumiem. prezentujemy po prostu dwa bardzo odmienne poglądy i myślę, że nie ma sensu dalej dyskutować.
Stary 2018-01-23, 13:48   #472
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:

Znowu o tym, jak oszukać wszystkich dookoła, byle tylko wyssać z partnera kasę na swój kredyt. Masakra, mi chodziło o to, że nielegalność tylko potwierdza że jest to nie w porządku.

W życiu nie zgodziłabym się płacić komukolwiek większych kwot w gotówce. Jeśli ktoś jest uczciwy, to nie ukrywa swoich ruchów finansowych.
A wiec poznając taką osobę jak ty i mając swoje mieszkanie w kredycie należy wynająć je obcemu, zaś chcąc zamieszkać z tobą wynająć mieszkanie od Kowalskiego i płacić po połowie?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
rozumiem. prezentujemy po prostu dwa bardzo odmienne poglądy i myślę, że nie ma sensu dalej dyskutować.
Zgadza się ja jestem za tym aby dzielić się kosztami wspólnego życia, nie za tym by obciążać nadmiernie któraś ze stron. A życie zweryfikuje ja i komu jest lepiej czy gorzej.
Stary 2018-01-23, 13:50   #473
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadza się ja jestem za tym aby dzielić się kosztami wspólnego życia, nie za tym by obciążać nadmiernie któraś ze stron. A życie zweryfikuje ja i komu jest lepiej czy gorzej.
nie odwracaj już kota ogonem. kredyt będzie się wliczał do kosztów wspólnego życia w momencie, gdy dopiszesz do niego partnerkę + biorąc kredyt, sam się obciążasz, więc nie udawaj, że obciąża Cię partnerka, która się do Ciebie wprowadza i chce płacić wszystkie rachunki na pół.
Stary 2018-01-23, 13:54   #474
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
nie odwracaj już kota ogonem. kredyt będzie się wliczał do kosztów wspólnego życia w momencie, gdy dopiszesz do niego partnerkę + biorąc kredyt, sam się obciążasz, więc nie udawaj, że obciąża Cię partnerka, która się do Ciebie wprowadza i chce płacić wszystkie rachunki na pół.
Dobrze to liczę na ciebie, że kupisz mieszkanie na kredyt i pozwolisz mieszkać twojemu facetowi za opłaty.
Stary 2018-01-23, 13:54   #475
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
A wiec poznając taką osobę jak ty i mając swoje mieszkanie w kredycie należy wynająć je obcemu, zaś chcąc zamieszkać z tobą wynająć mieszkanie od Kowalskiego i płacić po połowie?
Nie byłabym z osobą, która byle zarobić wynajęła swoje mieszkanie i wprowadziła się ze mną na wynajem. Chyba że to jej mieszkanie byłoby za małe dla 2 osób.
Stary 2018-01-23, 13:56   #476
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze to liczę na ciebie, że kupisz mieszkanie na kredyt i pozwolisz mieszkać twojemu facetowi za opłaty.
Stary 2018-01-23, 14:06   #477
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Nie byłabym z osobą, która byle zarobić wynajęła swoje mieszkanie i wprowadziła się ze mną na wynajem. Chyba że to jej mieszkanie byłoby za małe dla 2 osób.
No ale jak ty zarabiasz na fakcie że wprowadziłabyś się do faceta z mieszkaniem w kredycie to już jest ok? Bo załóżmy za wynajem płacisz 1300zł a facetowi płaciłabyś 300zł. Czyli 1000zł zostaje na koncie, zauważasz ten aspekt?
Stary 2018-01-23, 14:09   #478
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak ty zarabiasz na fakcie że wprowadziłabyś się do faceta z mieszkaniem w kredycie to już jest ok? Bo załóżmy za wynajem płacisz 1300zł a facetowi płaciłabyś 300zł. Czyli 1000zł zostaje na koncie, zauważasz ten aspekt?
a jak założymy, że mieszkasz u rodziny za darmo, to nawet jesteś stratna!
Stary 2018-01-23, 14:16   #479
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
a jak założymy, że mieszkasz u rodziny za darmo, to nawet jesteś stratna!
Ok, wszystko jasne. Pomieszkałabyś na wynajmowanym gwarantuje ci żebyś zmieniała trochę swoje spojrzenie.

Wiesz co ci powiem jeszcze, mieszkając u rodziców też poczuwałem się aby ich odciążyć w kosztach życia i dawałem na swoje utrzymanie.

Edytowane przez lastnightryder
Czas edycji: 2018-01-23 o 14:17
Stary 2018-01-23, 14:21   #480
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, wszystko jasne. Pomieszkałabyś na wynajmowanym gwarantuje ci żebyś zmieniała trochę swoje spojrzenie.

Wiesz co ci powiem jeszcze, mieszkając u rodziców też poczuwałem się aby ich odciążyć w kosztach życia i dawałem na swoje utrzymanie.
fajnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości