|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedziela bez zakupów
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
To co dziewczyny? Walczymy o urzędy w sb?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
W roku 2017 załatwiałam mnóstwo urzędowych spraw i w wielu różnych urzędach byłam. I kurcze, wszędzie sprawnie, szybciutko, poniżej godziny, aż byłam w szoku.
#3184 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tylko pozazdrościć,chociaż już wolę urzędy niż wizytę u lekarza na NFZ tam to ani się dodzwonić nie da,no i też nie ma się pewności czy uda się dostać do lekarza w dany dzień. Ile razy jak poszłam z wizytą to kazali mi na drugi dzień przyjść bo za duże kolejki,a ja z gorączka ledwo na oczy widziałam to są dopiero cyrki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadal nie odpowiedziałas mi na pytanie co ten rząd zrobił dobrego, ignorujesz niewygodne dla siebie pytania? Tylko nie pisz ze rozmawiasz tylko o wolnej niedzieli bo jak widać jednak nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3187 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Prawda to jest akurat taka, ze nikt z poczekalni od lekarza nie odesle osoby, ktora jest w tak powaznym stanie, ze ''ma taka goraczke, ze ledwo na oczy widzi''. Juz nie mowiac o tym, ze bylam swiatkiem takich sytuacji, ze ludzie puszczaja przed siebie osobe juz ''na oko'' bardzo pilnie wymagajaca pomocy, slaniajaca sie na nogach, albo duzo starsza, albo z niemowleciem. Tylko ze jak sie teraz opowiadantutaj na forum to kazdy byl w taaak powaznym stanie, a zamknieto mu przed nosem drzwi
![]() Cyrki sa za to w Niemczech, gdzie prawie wszystkie urzedy i gabinety lekarskie maja przerwe np. od 12 do 15, dodatkowo w srode sa juz na tyle zmeczeni, ze o 12 zamykaja ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Orih odsyłają. Dostajesz info gdzie jest SOR i do widzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8074696 1]Prawda to jest akurat taka, ze nikt z poczekalni od lekarza nie odesle osoby, ktora jest w tak powaznym stanie, ze ''ma taka goraczke, ze ledwo na oczy widzi''. Juz nie mowiac o tym, ze bylam swiatkiem takich sytuacji, ze ludzie puszczaja przed siebie osobe juz ''na oko'' bardzo pilnie wymagajaca pomocy, slaniajaca sie na nogach, albo duzo starsza, albo z niemowleciem. Tylko ze jak sie teraz opowiadantutaj na forum to kazdy byl w taaak powaznym stanie, a zamknieto mu przed nosem drzwi
![]() Cyrki sa za to w Niemczech, gdzie prawie wszystkie urzedy i gabinety lekarskie maja przerwe np. od 12 do 15, dodatkowo w srode sa juz na tyle zmeczeni, ze o 12 zamykaja ![]() Nie do końca wiem, jak to jest, ale kiedyś byłam zapisana do państwowej i rzeczywiście kolejki mega. Później byłam już w prywatnej, ale z podpisanym kontraktem z NFZ i za nic nie płaciłam. Może z odbieraniem telefonów nie było postępu, ale chociaż nie było problemu z dostaniem się do lekarza. Teraz też jestem w podobnej zapisana i nie mogę narzekać. Na prawdę, radzę dobrze poszukać. Dodam jeszcze, że wszystkie trzy są na jednym osiedlu, więc nie mówię tutaj o podróżach na drugi koniec miasta z gorączką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nadal myślimy nad tym, co kupujemy ![]() Piękno rodzi się w bólach niestety ![]() 290cc anatomy 29.04.2017 piękna data ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nikisa Czas edycji: 2018-01-23 o 05:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Rząd zmienił wiek emerytalny,w końcu moi rodzice może dadzą radę żeby dostać tą emeryturę.Podoba mi się ten pomysł z wolnymi niedzielami,no i dużo ludzi wyszło z biedy dzięki programowi 500 plus. ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Rozumiem pewnie są wizyty domowe,pracują w szpitalu ale też dużo z nich ma swoje prywatne gabinety są te pieniądze to ja bym mogła pracować po 15 godzin dziennie,szkoda że nie było mnie stać na taką naukę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ideałem by było prawdziwie indywidualne konta na emeryturę i na leczenie, lekarzy. Przynajmniej coś by z tego było, bo teraz za darmo to mogę iść do internisty najwyżej, a jak dzieje się coś poważnego to zderzam się z kolejkami i idę prywatnie, więc płacę dwa razy za to samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im serio z nieba nie spada. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3196 |
Konto usunięte
|
A ja się u siebie zawsze dostaję i dziecko też. A wcale nie mieszkam ani w metropolii ani na wiosce, ot średnie miasto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sami sobie fundują studia medyczne, nauka w Polsce jest BEZPŁATNA a na koszty utrzymania i podręczników student był w stanie zarobić sobie sam. Jak miał na karku głowe i brak lenia w tyłku. Natomiast teraz juz byś sobie nie zarobiła nawet jakby lenia w tyłku było brak, bo dzięki tobie studenci nie będą mieli gdzie w niedziele dorabiać.
![]() |
#3198 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;80750536]A ja się u siebie zawsze dostaję i dziecko też. A wcale nie mieszkam ani w metropolii ani na wiosce, ot średnie miasto.[/QUOTE]
ja też. w poprzedniej przychodni nie było problemów, teraz też nie mam. teraz jestem w prywatnej klinice, która ma podpisany kontrakt z NFZ. dodatkowo, co miesiąc, płacę sobie abonament 120 zeta i mam dostęp do wszystkich możliwych specjalistów, usg, rezonansu, tomografii etc. z rezonansu już korzystałam, praktycznie z dnia na dzień zostałam umówiona. fajna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8075081 1]Sama sobie piecz. Dlaczego piekarz ma zasuwać w weekend na Twoje widzimisię?[/QUOTE]A ci moi bezdomni to powinni wiedzieć, że ja chcę w niedzielę spędzić czas z facetem, powinni tak Z KULTURY i SZACUNKU nie przychodzić. Tym bardziej, że świetlica ma charakter chrześcijański, a niedziela to dzien święty, a przykazanie mówi, żeby w niedzielę powstrzymać się od prac niekoniecznych. Więc helou, co oni tu robio?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A odnośnie lekarzy, jak jeszcze chodziłam do siebie do miasteczka, to uwielbiałam, jak lekarz miał np. Od 7-14 dwa razy w tygodniu, gdzie przychodził po 8 (w ubraniu, nie w fartuchu), szedł na oddział, wracał po 10, najpierw wchodziły ciężarne (powinno być ciężarna - zwykła - ciężarna - zwykła), więc np. Jak byłas w kolejce 4 to wchodzisz jako 9, lekarz w gabinecie odbierał telefon prywatny, więc pacjentka siedziała po 15-20 min (ja zwykle chodziłam po receptę, badanie raz w roku, a i tak siedziałam 20 min bo musiał sobie pogadać), a o 14 zamykał i uciekał "na prywatny". Aha, żeby się do niego dostać to kolejka od 6. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;80750536]A ja się u siebie zawsze dostaję i dziecko też. A wcale nie mieszkam ani w metropolii ani na wiosce, ot średnie miasto.[/QUOTE]
U mnie z roku na rok trudniej. Buduje się sporo nowych domów, rodzi coraz więcej dzieci i przychodnie pękają w szwach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Przyczajenie
|
Cóż, osobiście nie uważam tego za dobry pomysł. Pewnie będzie jak na Węgrzech, że zakaz przetrwa rok albo dwa, a potem się z niego wycofają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8075081 1]Sama sobie piecz. Dlaczego piekarz ma zasuwać w weekend na Twoje widzimisię?[/QUOTE]Jak chce zarobić to upiecze
![]() Albo jedno albo drugie, takie życie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Konto usunięte
|
https://businessinsider.com.pl/finan...zmiany/9ztg66d
No już czekam na te okrzyki radości z powodu "wolnych" niedziel. Ależ zwolennicy tego pomysłu są naiwni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciesz się, że jeszcze masz lekarza . Norma pracy lekarza i pielęgniarki wg ustawy wynosi 7 godz 35 min dziennie, także jeśli pracuje od 7 to o 14.35 ma święte prawo zatrzasnąć dzrwi przed nosem pacjenta. Zresztą dla niektórych wizyta w POZecie to chyba rozrywka i nie mówię tego z perspektywy pacjenta, tylko osoby pracującej po tej drugiej stronie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
BAN stały
|
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------
[/COLOR] Rozumiem pewnie są wizyty domowe,pracują w szpitalu ale też dużo z nich ma swoje prywatne gabinety są te pieniądze to ja bym mogła pracować po 15 godzin dziennie,szkoda że nie było mnie stać na taką naukę.[/QUOTE] Jesteś pewna że brak pieniędzy jest jedyną przyczyną dla której nie jesteś lekarzem?😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.