|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
myslałam,z e to normalne ja juz tak prawie 2 lata robie![]() a ja sie wkurzam. bo robiłam liste i wyszło 170 osoób a teraz patrze , że o tym i tamtym sie zapomniało. ech... nie wiem ile wyjdzie w koncu tych gosci na moim weselu dobrze, ze dalekiej rodizny nie zapraszam, albo jak kogos nie lubie z bliskiej rodziny to tez ich nie zapraszam a co
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale za to daje mi na pół roku recepty ![]() No to będziesz miała tez duuuże weselicho
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sala własnie jest tylko do 180 osób. wiec bede musiała obcinac. choc jakby nie było, to jeszcze nie było wesela aby wszyscy przyszli, sczególnie w srodku wakacji ja bym chciała miec max170 osób, a najlepiej to tak 150 ale sie zobaczy![]() edit: a to moja sala (tylko stronka jeszcze nie dokończona) 100zł od osoby w tym jest 6 dan gorących, 12 zimnych, ciasta, owoce i wedliny. ja tylko daje alkohol, tort weselny i napoje (kupuje je własiciel po cenach hurtowych) ![]() http://www.arkadia.ostroleka.pl/ |
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super sala i bardzo tania |
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu was dzisiaj czytać. Robota nagli.
![]() Dorinka, napisz tylko jak kiecka. |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
a wokół sali jest sliczny ogród, staw, dużo miejsca do brykania beda tez rozstawione ławeczki aby sobie usiąśc na świezym powietrzu. i jest też między wejsciem a salą główną taka sala z kanapami aby sobie usiąść i odpocząc, pogadac i tam bedzi stał stół kurpiowski
|
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Madzia pięknie będzie
|
||
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki![]() tez mi sie tak wydaje. ciekawe czy we wszytskich przypadkach (sukien szytych a nie tych bezposrednio z salonu) robią?? Dorinko zglos to potem, jakby nie byo jakies prawa jako konsument masz |
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie racja, mogę przynajmniej się wyżyc pisząc, poddam w wątpliwość fakt, że sukienki nie są szyte we Francji jak obiecują, i że nie trzymają się wzorów. Zawsze taki donos nawet jak nie wyrządzi im krzywdy to może chociaz odbije się czkawką ![]() Dziewczyny z twarzą już lepiej, blednie mi pręga .... |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może tez jakies odszkodowanie dostaniesz za ten stres, nerwy itp. zawsze to cos by było choć wiem, ze najwazniejsze to aby suknia juz było dobra
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar dalej się kłócić o kasę, tzn. większą zniżkę, póki co wpłaciłam tylko 500 zł. ![]() Madzia kiedy wyjazd ? |
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
nie pytaj nawet
![]() tym bardziej, że ta taka panikara jestem ![]() TZ dzwonił tydzien temu do kolegów z Holandii i mieli nam mieszkania poszukac (tak nie przez biuro aby nie trzeba było wiecej płacic) ale do tej pory sie nie odezwali wiec w sumie jedziemy w ciemno. mam nadzieje, ze jak cos to nas do siebie przygarna na jakis czas tak jak TZ i jego kolegę rok temu a my pójdziemy do biura aby nam znalazło mieszkanie i pracę od razu
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Dorniko, weźmiesz jeszcze jedno wapno..i zobaczysz do jutra przejdzie
![]() Madziu, sala za 100zł? chyba coraz bardziej zaczynam żałować, że żyję w warszawie
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
et-ko tak
u nas w miescie wszytskie sale sa po 100-110 zł tylko róznią sie tym co w sobie zawierają z menu
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazd w ciemno za granicę , ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze ![]() Cytat:
Mam taką nadzieję ... ![]() Etko mnie tez to strasznie wkurza, takie rozbieżności w cenach a zarobki przeciez nie są u nas aż tak wysokie aby to zrekompensować Ja 100 km stąd mam salę za 130 zł. bez ciasta i alkoholu i tortu , nawet nie chcę wiedzieć jakie ceny są w Warszawie ![]() A Madzi sala jest piękna, za takie pieniądze.....może trzeba myśleć o weselach wyjazdowych
|
||
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Katowicach ceny za salę bez alkoholu, ciasta i tortu, a czasem też bez napoi, to kwoty od 160 do 200 zł ![]() Kurczę, skąd się biorą te rozbieżności... nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co ostatnio opublikowano w Wyborczej , to w Katowicach i okolicach sa najwyższe zarobki w kraju, wyższe niż w W-wie i bezrobocie niższe, ale nie wiem czy to prawda ![]() Gdyby tak było oznaczało by że ceny dostosowują do zarobków, poziomu życia...
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie..ludzie myślą, że w warszawie to zarabia się nie wiem ile..a tak naprawdę zwykli ludzie..zarabiają troszeńkę więcej niż w innych miastach..warto poczytać wątek na biznesłomen o tym ile zarabiają wizażanki. no szok!
a ja ostatnio mam permanentnego doła..właśnie przez pieniądze, przez to mieszkanie, którego szukam do wynajęcia..nie wiem. już nie wiem, co robić :/ a o weselu nie wspominając. w Warszawie chyba ślubu nie wezmę ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! jestem #%^#%#.. no..
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj, na Śląsku, wygląda to całkiem inaczej. Bezrobocie faktycznie spadło, ale nadal jest ogromne, a ludzie często zarabiają marne grosze
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Moja rodzina jest bardzo liczna a do tego rodzice się uparli zaprosić częśc rodziny która nie była u brata na weselu z powodu ograniczenia ilościowego. A to zajazd w którym robimy wesele. http://www.zajazd-podkowa.pl/?p=p_16...=galeria-zdjecJest tam rewelacyjny kącik z wiklinowymi krzesełkami i stolikami, zakochałam się w tym miejscu i choć wiem że pewnie sama nie będę miała czasu tam posiedzieć to niech chociaż goście tam odpoczną. No ale jak przyjdzie tyle gości co napisałam to będzie trzeba to rozebrać Zostaje do max 150 osób. A co do salonu to też bym tego tak nie zostawiła, albo porządna zniżka za nerwy albo obsmarowanie wszędzie gdzie tylko się da, na forach itp oraz poszukanie ich zwierzchników.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3295 |
|
BAN stały
|
Dorinko,na tyle osób chcecie weselicho.No to się szykuje niezła balanga.
![]() My z tż-tem chcemy na 60 góra 80 osób,zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. ![]() Właśnie apropo sal,my z tż-tem mamy już upatrzoną,super Karczme,z drewna,ma swój klimat.Pełno zieleni wokoło,ponoć mają pyszne żarełko,sprawdzone przez brata tż-ta.Tylko musimy się dowiedziec jakie są ceny i wynająć. ![]() Jakby chciał ktoś zobaczyć to tutaj-> http://www.karczma.agrotabera.pl/
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaka urocza karczma, bardzo lubię takie klimaty, jak dla mnie super |
||
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Gold to Ty już z TZ pogodzona
TZ do mnie dzwonił jest u nich prawie 10 jada zraz nad ocean ja tez chcę będą wieczorem tylko, że jak u nich będzie wieczór to u nas noc
|
|
#3298 |
|
BAN stały
|
A nom dorinko,też nma się tam bardzo podoba,ma swój urok i klimat.
Tylko musze do nich zadzwonić,maila wysłać,bo obecnie jestesmy za granicą.A nie wiem,czy jak przyjedziemy do PL w grudniu,będą jeszcze wolne terminy.
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karczmy to jest ekstra, niestety w pobliżu mojego miejsca zamieszkania nic podobnego nie ma Akle trzeba się cieszyć z tego co się ma
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak znasz to omów tylko warunki , ustal co i jak, kaskę przelewem -jako zaliczkę i masz sprawę załatwioną, ja bym nie ryzykowała jeśli jesteście zdecydowani ![]() Niuniuniau to tez macie dobrą cenę, bo z ciastem o tortem a ja nie ![]() Kasia jak rozmowa o pracę ????????? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

ja musze latać do gina co 2-3 mce , zalezy ile opakowań mi przepisze. Oczywiście tylko gin mi wypisuje. Jak to mozliewe ze zwykły lekarz Ci daje receptę?! Powiem więcej... przy każdej wizycie mnie bada 
myslałam,z e to normalne
dobrze, ze dalekiej rodizny nie zapraszam, albo jak kogos nie lubie z bliskiej rodziny to tez ich nie zapraszam

nie mam pojęcia