Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 10:34   #3241
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam kurcze czemu ja się non stop niewyspana budzę??
ja mam to samo, nieważne o której idę spać, do pracy zawsze wstaję niewyspana

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Jezu ale mnie wystraszyłaś Jesli to kleszcz ....
No właśnie tak wygląda jak opisałaś , obwódka czerwona w srodku białe
Co oznacza postępujące kółeczko ???? Powiększające się czy bardziej czerwone?
Ale jakby kleszcz to przecież kleszcz się wbija w skórę ?
nie sądzę, żeby to było od kleszcza, widziałabyś go, przecież to twarz a nie plecy. Obstawiałabym, że coś cię ukąsiło w nocy np., pewnie szybko zejdzie. Ja mam często takie różne rzeczy na skórze, zazwyczaj znikają po dniu lub dwóch. Pij sobie wapno i czymś posmaruj, może fenistil.

EDIT: a tak w ogóle to cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 10:37   #3242
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Postępujące kółeczko, no tak że ta czerwona obwódka się rozszerza (białe też) aż w końcu znika - tak jak wrzucony kamyk w wodę - kojarzysz? Bo ja słaba w tłumaczeniu jestem
A kleszcz, no wbija się, ale później jak się naje to idzie dalej .
Obserwuj jak Ci się to zmienia, jeśli nie będzie tego "kamyka rzuconego w wodę" to raczej nie musisz się martrwić

Nie załamuj mnie , kleszcz to chyba nie był, jakoś nie wierzę ale może coś innego też ma takie działanie
dzięki za wyjaśnienia, na razie się nie zmienia wielkość, jakby nawet ta dolna część kółeczka blednie Mam nadzieje, że leki antyalergiczne zaczynają działać- wzięłam rano, czytałam ulotkę że po 3 godzinach zaczyna działać.....Zobaczymy:rol leyes:

Jestem ogólnie podłamana, w okresie letnim to już moje 4 uczulenie, bo wspomnę tylko że na rękach mam uczulenie od kilku dni, nie wiem czy nie na słońce, takie czerwone krostki jakby w środku miały wodę-po zaaplikowaniu fenistilu zaczynają schodzić.
Ja nigdy nie byłam uczuleniowcem ani alergikiem, a teraz zaczynam się zastanawiać co jest grane, to od jedzenia ? Czy od słońca ?

Ines no włsśnie w domu kleszcz, mam nadzieję że to niemożliwe ....ale może jakiś inny owad zostawił jad .......

Ines dzwoniłaś ? Jak mi nie przejdzie to jutro jadę do komsetyczki w takich wypadkach przyjmują bez kolejki, na wcisk.
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 10:39   #3243
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja mam to samo, nieważne o której idę spać, do pracy zawsze wstaję niewyspana

nie sądzę, żeby to było od kleszcza, widziałabyś go, przecież to twarz a nie plecy. Obstawiałabym, że coś cię ukąsiło w nocy np., pewnie szybko zejdzie. Ja mam często takie różne rzeczy na skórze, zazwyczaj znikają po dniu lub dwóch. Pij sobie wapno i czymś posmaruj, może fenistil.

EDIT: a tak w ogóle to cześć
ale obserwować warto, jeśli to kółeczko się nie powiększy to zwykłe ukąszenie i szybko zejdzie. Ale lepiej wiedzieć że takie powiększające się kółeczka to bolerioza
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 10:44   #3244
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:

Ines dzwoniłaś ? Jak mi nie przejdzie to jutro jadę do komsetyczki w takich wypadkach przyjmują bez kolejki, na wcisk.
Jeszcze nie i właśnie teraz sie zastanawiam czy nie lepiej poczekać na namiary od Twin na dermatologa i próbowac podleczyć wyskakujące jeszcze krostki, a potem u kosmetyczki zająć się przebarwieniami i bliznami. Jak myślisz?

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 10:45   #3245
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

nie no, kleszcz to raczej niemozliwe.. zobacz Dorinko, co wikipedia pokazuje jako rumień http://pl.wikipedia.org/wiki/Borelioza . chooooooooociaż mój wygladał zupełnie inaczej, a miesiąc z życiorysu wycięty miałam.
i nie, nie widziałam kleszcza u mnie na ciele. nie spotkałam się z żadnym. i co? a i tak chora byłam i to porządnie..więc nie bądzcie takie pewne, że kleszcza da sie zauważyć..to tak na przyszłość dla wszystkich

Dorinko, a nie myślałaś, by się przejśc do innego salonu? wiem, że slub za chwilę..ale w głowie mi się nie miesci, co ta firma wyprawia.. po slubie trzeba wysłać pisma

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 10:54   #3246
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moja naturalna blond rudość w sumie niezidentyfikowany kolor mam na nk to zdjęcie w powiększeniu
Blond rudosc?? ja tu widze sliczny chlodny odcien. Naprawde ladny
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 10:55   #3247
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja sie zastanawiam czy warto sobie wyrobić te kartę euro<26 (chodzi tez o ubezpieczenie ) ktos ją ma??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 10:59   #3248
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie zastanawiam czy warto sobie wyrobić te kartę euro<26 (chodzi tez o ubezpieczenie ) ktos ją ma??
ja ją miałam, jak byłam młodsza. Myślę, że warto, warto nawet dla tych zniżek, które oferują w Polsce i za granicą. No i jeśli jedziesz na własną rękę, masz przynajmniej ubezpieczenie, może nie jakieś wysokie, ale w razie czego jest
Stary 2008-07-02, 11:01   #3249
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Też myślałam że to normalne. Dopóki nie wyjechałam i nie zobaczyłam. Tak samo byłam świadkiem jak pani w ciąży poprosiła o przepuszczenie (kasa pierwszeństwa) to ludzie zaraz podnieśli krzyk "że oni to też mogą sobie poduszkę pod bluzkę wsadzić i udawać" a inna pani nawet "że pani to na pewno tak gruba i tylko wykorzystuje".
Dla mnie to nie jest normalne, np. w Krakowie jest normalna jedna kolejka do 3 kas w Rossmanie i nikt nie próbuje robić wyścigów.
W końcu obiektywnie patrząc - stojąc w środku jest się za kimś i fair to ten ktoś przed nami ma pierszeńswto
Jeju, az sie w glowie nie miesci to co piszesz:confuse d:
Ja jestem w ztych osob, co wlasnie pukaja w ramie i mowia, ze tam jest wolne. Tak zostalam wychowana i wpychanie sie wydaje mi sie totalnym szczytem bezczelnosci. A wlasnie z kobietami w ciazy to ponoc tak jest, ze wlasnie stare baby dra sie najbardziej ze po co takim ustepowac no po prostu szok i niedowierzanie. A ja sie jeszcze usmiecham, jak mnie ktos poprosi o ustepienie miejsca w kolejce...
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 11:06   #3250
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja ją miałam, jak byłam młodsza. Myślę, że warto, warto nawet dla tych zniżek, które oferują w Polsce i za granicą. No i jeśli jedziesz na własną rękę, masz przynajmniej ubezpieczenie, może nie jakieś wysokie, ale w razie czego jest
no własnie dlatego tak sobie czytam o tej karcie. dzis przyjdzie jeszcze TZ to mu powiem o tym.
a te zniki to na co sa za granicą??

Stary 2008-07-02, 11:18   #3251
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
nie no, kleszcz to raczej niemozliwe.. zobacz Dorinko, co wikipedia pokazuje jako rumień http://pl.wikipedia.org/wiki/Borelioza . chooooooooociaż mój wygladał zupełnie inaczej, a miesiąc z życiorysu wycięty miałam.
i nie, nie widziałam kleszcza u mnie na ciele. nie spotkałam się z żadnym. i co? a i tak chora byłam i to porządnie..więc nie bądzcie takie pewne, że kleszcza da sie zauważyć..to tak na przyszłość dla wszystkich

Dorinko, a nie myślałaś, by się przejśc do innego salonu? wiem, że slub za chwilę..ale w głowie mi się nie miesci, co ta firma wyprawia.. po slubie trzeba wysłać pisma

Słabo mi się robi, gdzie Ty miałaś ten odczyn ?

Rozmawiam z kolegą, który miał kleszcza nie raz, uznał że to niemożlwie, kleszcz na twarzy , kleszcz się wbija i siedzi długi czas, więc w nocy to nierealne mam nadzieję ....Raczej już pająk, ale podobno jak coś ugryzie to msui być na jpier ślad a na końcu rumień, a nie odwrotnie

Nie wiem ale zaczynam się bać , wizyta u kometyczki by mnie uspokoiła ale nie bardzo mam jak jechać dzisiaj

Etka co do innych salonów, juz za późno ja chciałam tę konkretnie kieckę a z czerwonych wyboru praktycznie żadnego nie ma. Będę [pisać al gdzie, Federacja Konsumentów to chyba bez sensu, zalezy mi na konkretnym obsmarowaniu ich...
Stary 2008-07-02, 11:20   #3252
popscene
Wtajemniczenie

Madziu, na stronie euro26 masz wyszukiwarkę zniżek na całym świecie.
Stary 2008-07-02, 11:24   #3253
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Madziu, na stronie euro26 masz wyszukiwarkę zniżek na całym świecie.
oo juz idę poszperac

Stary 2008-07-02, 11:25   #3254
natj
Rozeznanie

Cytat:

Rozmawiam z kolegą, który miał kleszcza nie raz, uznał że to niemożlwie, kleszcz na twarzy , kleszcz się wbija i siedzi długi czas, więc w nocy to nierealne mam nadzieję ....Raczej już pająk, ale podobno jak coś ugryzie to msui być na jpier ślad a na końcu rumień, a nie odwrotnie

Nie wiem ale zaczynam się bać , wizyta u kometyczki by mnie uspokoiła ale nie bardzo mam jak jechać dzisiaj
Co Ty, nie bój się. Kolega ma rację.
Dopiero jak coś się z tym ma dziać to wtedy się zastanawiaj!
To ugryzienie co powiedziałaś skojarzyło mi się ze śladem. Ale głównym warunkiem jest to że się powiększa. A nie że jak jest to od razu źle
Martwić się nie musisz, jak wapno pomoże to całkowicie się tym nie przejmuj

Dorinka, a może do jakiegoś "szefa" salonów Cymbeline? Jest coś takiego? Np. firma dystrybucyjna?
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 11:27   #3255
Ines1985
Zakorzenienie

Mnie kiedys ugryzł pająk i to miejsce mnie po prostu bolalo i bylo takie lekko spuchniete i twarde. Nie było nawet zaczerwienienia. Ale to wszystko zalezy od człowieka, wydaje mi sie ze kazdy organizm moze inaczej reagowac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 11:30   #3256
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:

Etka co do innych salonów, juz za późno ja chciałam tę konkretnie kieckę a z czerwonych wyboru praktycznie żadnego nie ma. Będę [pisać al gdzie, Federacja Konsumentów to chyba bez sensu, zalezy mi na konkretnym obsmarowaniu ich...
hm, ja miałam na łydce, ale z boku, a nie tak z tyłu (nie wiem, jak fachowo się nazywa ta część nogi ). najśmieszniejsze jest to, że rumień pojawił mi się ni z tego ni z owego. po jakimś miesiącu (dwóch?) od pobytu na mazurach - co było przyjęte za prawdopodobne miejsce złapania kleszcza.

i nie, kleszcz jest niemożliwy. prosze mi tu nie panikować. pewnie jakies dziadostwo Cię ugryzło.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 11:31   #3257
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie dlatego tak sobie czytam o tej karcie. dzis przyjdzie jeszcze TZ to mu powiem o tym.
a te zniki to na co sa za granicą??
generalnie różne turystyczne zniżki, wejścia do muzeów, na wystawy, bilety konkretnych firm, zniżki na jedzenie, zakupy, wywoływanie zdjęć. Do tej karty dostajesz taką książeczkę i tam są wszystkie te zniżki pogrupowane. to zazwyczaj 5-10%, ale bywa więcej. NIektóre wejścia są za darmo, nieraz bilety za pół ceny, moim zdaniem się opłaca.
Stary 2008-07-02, 11:33   #3258
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie różne turystyczne zniżki, wejścia do muzeów, na wystawy, bilety konkretnych firm, zniżki na jedzenie, zakupy, wywoływanie zdjęć. Do tej karty dostajesz taką książeczkę i tam są wszystkie te zniżki pogrupowane. to zazwyczaj 5-10%, ale bywa więcej. NIektóre wejścia są za darmo, nieraz bilety za pół ceny, moim zdaniem się opłaca.
no własnie weszłam na ich stronkę i tak czytam i czytam to jednorazowo sie płaci te 65 zł tak?? i ma sie ubezpieczenie na rok i u nas w miescie są ich punktu, wiec chyba sie przejde do nich. a długo sie czeka na wyrobienie takiej karty??

Stary 2008-07-02, 11:38   #3259
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie weszłam na ich stronkę i tak czytam i czytam to jednorazowo sie płaci te 65 zł tak?? i ma sie ubezpieczenie na rok i u nas w miescie są ich punktu, wiec chyba sie przejde do nich. a długo sie czeka na wyrobienie takiej karty??
Kiedyś robiłam to miałam od ręki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 11:42   #3260
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty, nie bój się. Kolega ma rację.
Dopiero jak coś się z tym ma dziać to wtedy się zastanawiaj!
To ugryzienie co powiedziałaś skojarzyło mi się ze śladem. Ale głównym warunkiem jest to że się powiększa. A nie że jak jest to od razu źle
Martwić się nie musisz, jak wapno pomoże to całkowicie się tym nie przejmuj

Dorinka, a może do jakiegoś "szefa" salonów Cymbeline? Jest coś takiego? Np. firma dystrybucyjna?
Dzięki No właśnie poszperam o co chodzi, gdzie się mieści jakiś zarząd tego *******nika
Jestem na 98% pewna, że oni robią tam przekręty z kieckami, tzn. naprawdę firmowe Cymbeline to są tylko modele od 4000 wzwyż , reszta odwzorowywana w Polsce

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Mnie kiedys ugryzł pająk i to miejsce mnie po prostu bolalo i bylo takie lekko spuchniete i twarde. Nie było nawet zaczerwienienia. Ale to wszystko zalezy od człowieka, wydaje mi sie ze kazdy organizm moze inaczej reagowac.
No właśnie każdy inaczej reaguje....Tak czy siak przyszło mi do głowy coś głupiego, że będę spać w masce jakiejś do ślubu

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
hm, ja miałam na łydce, ale z boku, a nie tak z tyłu (nie wiem, jak fachowo się nazywa ta część nogi ). najśmieszniejsze jest to, że rumień pojawił mi się ni z tego ni z owego. po jakimś miesiącu (dwóch?) od pobytu na mazurach - co było przyjęte za prawdopodobne miejsce złapania kleszcza.

i nie, kleszcz jest niemożliwy. prosze mi tu nie panikować. pewnie jakies dziadostwo Cię ugryzło.
Mam nadzieję, że niemożliwy, że to nic takiego ale przyznaję, że takiego przypadku jeszcze nie miałam

EDIT
A teraz z innej parafii, wczoraj zliczaliśmy prawie ostateczną listę gości- wyszło nam 142 osoby- dalej dużo, myślałam że będzie mniej, bo ciągle ktoś dzwonił że nie będzie mogł być ale zapomniałam, że zaprosiliśmy 180 osób
Stary 2008-07-02, 11:53   #3261
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki No właśnie poszperam o co chodzi, gdzie się mieści jakiś zarząd tego *******nika
Jestem na 98% pewna, że oni robią tam przekręty z kieckami, tzn. naprawdę firmowe Cymbeline to są tylko modele od 4000 wzwyż , reszta odwzorowywana w Polsce

No właśnie każdy inaczej reaguje....Tak czy siak przyszło mi do głowy coś głupiego, że będę spać w masce jakiejś do ślubu

Mam nadzieję, że niemożliwy, że to nic takiego ale przyznaję, że takiego przypadku jeszcze nie miałam

EDIT
A teraz z innej parafii, wczoraj zliczaliśmy prawie ostateczną listę gości- wyszło nam 142 osoby- dalej dużo, myślałam że będzie mniej, bo ciągle ktoś dzwonił że nie będzie mogł być ale zapomniałam, że zaprosiliśmy 180 osób
O mamuniu święta...to dużo ... Macie takie duże rodziny?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 11:54   #3262
Ines1985
Zakorzenienie

wow, Dorinko, to wielkie weselicho się szykuje wy chyba nie bierzecie ślubu w Warszawie?

Stary 2008-07-02, 11:56   #3263
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
wow, Dorinko, to wielkie weselicho się szykuje wy chyba nie bierzecie ślubu w Warszawie?

Nie w W-wie, ślub bierzemy w Radomiu

No dużo, ale to nie rodziny a znajomi bardziej, i w dużej mierze mojego przyszłego męża Uzbierało mu się przez te lata trochę ludzi

Tak naprawdę to moich gości jest właśnie 42 osoby a od niego 100
Stary 2008-07-02, 11:58   #3264
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ślub bierzemy w Radomiu

No dużo, ale to nie rodziny a znajomi bardziej, i w dużej mierze mojego przyszłego męża Uzbierało mu się przez te lata trochę ludzi
Czekaj czekaj, 19 lipca ? bede wtedy w Radomiu więc tym bardziej myślami będę z Tobą . A gdzie robicie wesele, w mieście w jakiejś restauracji czy gdzieś poza miastem?
//nie bój się, nie wpadnę z wizytą

Stary 2008-07-02, 12:17   #3265
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Czekaj czekaj, 19 lipca ? bede wtedy w Radomiu więc tym bardziej myślami będę z Tobą . A gdzie robicie wesele, w mieście w jakiejś restauracji czy gdzieś poza miastem?
//nie bój się, nie wpadnę z wizytą

Możesz wpadać nie ma sprawy tylko potwierdź mi do końca tygodnia bo zamykam listę gości , wesele robimy 5 km od R. w Milejowicach.

tu jest link
http://mr-fantazja.pl/fotografie.htm

Ta restauracja to nie jest szczyt moich marzeń, ale pod wieloma względami była dla nas najlepsza. Poza tym jest fajnie połoźona, na zewnątrz parasole i ławeczki, i pokoje dla gości. U nas będzie około 30 osób spać + my A następnego dnia mini poprawiny
Stary 2008-07-02, 12:20   #3266
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
co pół roku?? a po co?? ja chodzę raz w roku (zawsze w grudniu), gin mi powiedzial, ze jak jest wszytsko ok, to po co chodzic częsciej

a tabletki mi przepisuje lekarz rodzinny (ale dopiero od czasu jak dostałam receptę od gina). mam z tym o tyle dobrze, że u gina bym musiała za wizytę jeszcze placic a tu mam za darmo, pozostawione w recepcji, wiec tylko wpadam i odbieram
Kurcze... też tak chcę ja musze latać do gina co 2-3 mce , zalezy ile opakowań mi przepisze. Oczywiście tylko gin mi wypisuje. Jak to mozliewe ze zwykły lekarz Ci daje receptę?! Powiem więcej... przy każdej wizycie mnie bada i wkurza się jak mówię, że przyszłam TYLKO po receptę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 12:23   #3267
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Ta restauracja to nie jest szczyt moich marzeń, ale pod wieloma względami była dla nas najlepsza. Poza tym jest fajnie połoźona, na zewnątrz parasole i ławeczki, i pokoje dla gości. U nas będzie około 30 osób spać + my A następnego dnia mini poprawiny
Ładna fajny sufit

Dziewczyny , za dwa dni jadę i zamawiam salę Trzymać mocno kciuki... poproszę ...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 12:29   #3268
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
raczej od ręki to robią, opłata jest jednorazowa
Stary 2008-07-02, 12:34   #3269
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz wpadać nie ma sprawy tylko potwierdź mi do końca tygodnia bo zamykam listę gości , wesele robimy 5 km od R. w Milejowicach.

tu jest link
http://mr-fantazja.pl/fotografie.htm

dorinko, całkiem ok ta restauracja. Wiecie, nad czym się zastanawiam zawsze jak słyszę o takich przygotowaniach? Skąd ludzie mają kasę na takie wesela?
ponad 100 osób - jedzenie, picie, zespół, noclegi, nie mówiąc o sukni i innych przygotowaniach. Jak dla mnie masakra.
Acha, nie chcę być wścibska, to nie było pytanie do ciebie dorinko, raczej rozważania natury ogólnej. Tzn. ja bym musiała zbierać na takie wesele bardzo długo, bo nie wyobrażam sobie iść do rodziców po takie kwoty
Stary 2008-07-02, 12:34   #3270
L_V
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości