Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-24, 00:09   #1231
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Norka no i dobrze, niech się coś dzieje 😃
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 02:37   #1232
Early Bird
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Matko, dziewczyny! Produkujecie posty w zastraszającym tempie!
Przepraszam, że długo się nie odzywałam, ale miałam masę prac do napisania na magistrze i w rezultacie wiele nieprzespanych nocy. Starałam się was podczytywać jak najwięcej żeby być na bieżąco, ale nie dałam rady sklecić żadnego sensownego posta. Mam nadzieję, że wybaczacie Została mi jeszcze jedna dość poważna praca do zaliczenia, a potem będzie trochę luźniej przez jakiś czas, więc mam nadzieję więcej sie udzielać

Tak w ogóle, mogłabym prosić o dodanie na listę? Early Bird, 28l, pierwsza ciąża, tp: 12.07. Z góry dziękuję za wpisanie
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 06:00   #1233
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Norka no i dobrze, niech się coś dzieje

Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Matko, dziewczyny! Produkujecie posty w zastraszającym tempie!
Przepraszam, że długo się nie odzywałam, ale miałam masę prac do napisania na magistrze i w rezultacie wiele nieprzespanych nocy. Starałam się was podczytywać jak najwięcej żeby być na bieżąco, ale nie dałam rady sklecić żadnego sensownego posta. Mam nadzieję, że wybaczacie Została mi jeszcze jedna dość poważna praca do zaliczenia, a potem będzie trochę luźniej przez jakiś czas, więc mam nadzieję więcej sie udzielać

Tak w ogóle, mogłabym prosić o dodanie na listę? Early Bird, 28l, pierwsza ciąża, tp: 12.07. Z góry dziękuję za wpisanie
Nie przejmuj się Każdej z Nas wypadają róże rzeczy, sytuacje w życiu codziennym, które nie zawsze pozwalaja na namiętne udzielanie, spokojnie. Mnie nie było kilka dni, ale nadrobiłam za cały miesiąc.. Jaki wstyd Mam nadzieje, że napisanie prac poszło pomyślnie oraz że ten egzamin mimo powagi, to jedynie "formalność", w sensie - zdasz z palcem w nosie.

Dziewczyny, jak coś, to w DOZie jest niby promocja na produkty Dermedic, mają tam sporo produktów nawilżających/nawadniających. Właśnie przeglądam ofertę i szukam czegoś dla siebie.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-24 o 06:36
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 06:55   #1234
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale naprodukowalyscie postów, chyba z pół godziny zeszło mi czytanie, super. Co do PAPPY to ja tez nie robiłam, mimo wskazań wiekowych. Ale tylko dlatego ze wiedziałam, ze będę robić genetyczne- ja akurat Harmony, ono akurat było dostępne w bliskim mi laboratorium. Ogólnie uważam ze Pappe warto robić bo jeśli jest dobra i USG prawidłowe to ryzyko trisomii jest naprawdę znikome. Jeśli wynik jest gorszy to tak naprawdę ryzyko może być tylko trochę większe, ale ja osobiście na ten stres nie chciałam się narażać. Chociaż nie powiem, teraz oczekiwanie na wynik to również wielki stres. Widzę, że temat wózków dalej na tapecie. U mnie oczywiście zero w tym temacie. A jeszcze mam pytanie do tych pracujących, do kiedy zamierzacie pracować? Bo ja nie mam pojęcia ile dam radę, chciałabym jak najdłużej , ale mam możliwość zmniejszenia wymiaru pracy do minimum, nie wiem do kiedy to będzie realne. Szczerze mówiąc teraz po 2 tyg wolnego to nie wiem jak wrócę do pracy, a z drugiej strony w domu tez byłoby ciężko, bo jestem osobą która jak nie ma zajęcia to ma czarne myśli i zjazd nastroju.
Ją myślę pracować do mają lub czerwca
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 07:12   #1235
norka93
Wtajemniczenie

Widziałyście? Folinko, jutro masz USG!

Tak a propos.. Mam zamiar kupić coś na szybkiego, jakiś krem nawilżający i myślę o Hialuro Hydrain 3. Miałam już kiedyś i był naprawdę fajny, tyle że dość lekki, więc na zimę może być za lekki, ale ja taka jestem, że lubię tuningować gotowe kosmetyki, jeśli opakowanie pozwala (aj tam, kiedyś wywaliłam cały krem do stóp z tubki do pojemniczka, dodałam sporo moczniku i krem był naprawdę gitez majonez - stópki były mięciutkie, że hej!). I tu mam zamiar dać do kremu dosłownie 2-3 kropelki oleju tamanu, może więcej (nie chcę, żeby był mega tłusty), do tego troszkę panthenolu? Może zatężonego soku z aloesu (można w ciąży?)? Szkoda, że mój kompleks ceramidowy jest już po terminie, to bym dodała.

Zrobiłam sobie mleko z masłem, czosnkiem i miodem - istna ambrozja!

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Folinko, przypomnij mi jeszcze - ile płacisz w UK za opakowanie chusteczek Water Wipes? Głupia jestem, bo mogłam poprosić Ciebie o kupienie, a Ty byś wysłała do mnie z PL. Oczywiście oddałabym pieniążki.. Ale to też kłopot, bo możesz nie mieć wystarczająco miejsca w bagażu czy trzymasz na swoje wyprawkowe rzeczy. Tak tylko głośno myślę..

Stary 2018-01-24, 07:24   #1236
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Olej mógł być nietrafiony, ale jeśli chodzi o samo olejowanie, to trzeba regularnie minimum miesiąc, żeby cokolwiek zobaczyć. 3-4 razy w tygodniu, więc to dla zawziętych Może nie udało się domyć oleju? Czytałaś co tu pisałam o emulgowaniu maską?
Ooo ciężko było to zmyć, a systematyczność to nie jest moja mocna strona
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja też sama jestem, M. Dzisiaj w trasę pojechał, będzie w czwartek o 8.00 w domu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mój też w trasie będzie w piątek wieczorem ;(

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 07:29   #1237
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Ooo ciężko było to zmyć, a systematyczność to nie jest moja mocna strona

Mój też w trasie będzie w piątek wieczorem ;(

W porządku, to robota dla naprawdę upartych i zawziętych

Patrzcie co czytam.. http://www.superstyler.pl/dziecko/gd...esc-1-ciaza/2/

Stary 2018-01-24, 07:41   #1238
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Boże Wy juz nie spicie a ja sie przebudzilam dla męża sniadanie do pracy zrobic i ide dalej pospac, bo to jeszcze nie moja pora Norka a Ty jeszcze pracujesz czy juz na l4?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 07:46   #1239
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Boże Wy juz nie spicie a ja sie przebudzilam dla męża sniadanie do pracy zrobic i ide dalej pospac, bo to jeszcze nie moja pora Norka a Ty jeszcze pracujesz czy juz na l4?

Ja nie śpię, bo mąż wstając obudził mnie Na narty pojechał, więc szczęśliwy

Ja też już leżę i będę dalej spała. Może uda mi się zasnąć w ciągu 30 minut..

Ja poszłam na L4 już w 6 tygodniu ciąży, bo to była praca fizyczna w przedszkolu, podbrzusze bolało mnie niemal ciągle jak na okres i nie chciałam tego pogłębiać, zwłaszcza, że w poprzedniej ciąży też pracowałam fizycznie (masowałam) i poroniłam. Nie mówię, że to przez pracę, ale wolałam dmuchać na zimne. Do tego wszelakie ospy, jelitówki i co najgorsze - bostonki, które mają katastrofalny wpływ na dziecko w brzuszku. Po drodze przypałętało się zapalenie oskrzeli i mdłości. A czemu pytasz? Za dużo mnie tu?

Stary 2018-01-24, 07:50   #1240
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie śpię, bo mąż wstając obudził mnie Na narty pojechał, więc szczęśliwy

Ja też już leżę i będę dalej spała. Może uda mi się zasnąć w ciągu 30 minut..

Ja poszłam na L4 już w 6 tygodniu ciąży, bo to była praca fizyczna w przedszkolu, podbrzusze bolało mnie niemal ciągle jak na okres i nie chciałam tego pogłębiać, zwłaszcza, że w poprzedniej ciąży też pracowałam fizycznie (masowałam) i poroniłam. Nie mówię, że to przez pracę, ale wolałam dmuchać na zimne. Do tego wszelakie ospy, jelitówki i co najgorsze - bostonki, które mają katastrofalny wpływ na dziecko w brzuszku. Po drodze przypałętało się zapalenie oskrzeli i mdłości. A czemu pytasz? Za dużo mnie tu?
Ojej no to faktycznie l4 od poczatku jak znalazł !!! Pytam, bo zastanawoam sie czy tylko ja na l4 spie do 10 a wszystkie wstają ranne ptaszki o 7 i juz coś robią jakby jednak ktos nie planowal juz spać to polecam na polsat 2 o 8 jest awantura o kase, mozna sie pośmiać ze starego teleturnieju

Stary 2018-01-24, 07:51   #1241
nesska89
Raczkowanie

Cytat:

Ja nie śpię, synek obudził się o 6.30 gotowy do zabawy zua śpij póki możesz

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 07:53   #1242
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Ja nie śpię, synek obudził się o 6.30 gotowy do zabawy zua śpij póki możesz

Mam taki zamiar, uwielbiam spać nie ma nic lepszego, niz wyprawic męża do pracy i ponownie wtulic sie w cieplutka kolderke 💖

Stary 2018-01-24, 07:53   #1243
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ojej no to faktycznie l4 od poczatku jak znalazł !!! Pytam, bo zastanawoam sie czy tylko ja na l4 spie do 10 a wszystkie wstają ranne ptaszki o 7 i juz coś robią jakby jednak ktos nie planowal juz spać to polecam na polsat 2 o 8 jest awantura o kase, mozna sie pośmiać ze starego teleturnieju

Ja też od 6 tygodnia na l4 i wstaje najpóźniej o 8 ale ja z tych co chodzą spać z kurami, wczoraj się kładłam to była 20.45

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 08:01   #1244
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wstaję tak wcześnie, bo po prostu nie idzie mi dalej spać. Dzisiaj spałam od ok. 24 chyba do 5:50, bo mężowy budzik dzwonił, a że telefony leżą na stoliku od mojej strony, to musiał się na mnie wtarabanić jak jakiś wieprz i sięgnąć po telefon, co poskutkowało pobudką oraz lekkim szokiem.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Mam taki zamiar, uwielbiam spać nie ma nic lepszego, niz wyprawic męża do pracy i ponownie wtulic sie w cieplutka kolderke

A udaje Ci się szybko zasnąć? Bo ja to po chwili jestem już rozbudzona. Wiecie, że dwie osoby już polecały mi melatoninę na sen? To ten hormon (czy co), który wytwarza się w czasie snu i powoduje, że człowiek normalnie śpi.
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja też od 6 tygodnia na l4 i wstaje najpóźniej o 8 ale ja z tych co chodzą spać z kurami, wczoraj się kładłam to była 20.45

Ale super Też chciałabym kłaść się tak wcześnie, ale coś mi nie idzie, no i mąż woli kiedy jestem przytomna..

Stary 2018-01-24, 08:08   #1245
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

O jezuniu! Z moim trybem zycia nigdy nie bede na bieżąco z tym forum i Wami. Podczytuje co chwile ale to jest max jedna strona, gdzie mam jeszcz 20 do nadgonienia

Nie odniose sie do Wszystkich, bo i tak widze, ze tematy juz pokonczone! Ale:
Pola- bardzo mnie cieszy, ze trafilas na tak swietnego lekarza. Moj tez odradzal mi amnio przy takich wynikach, nie robilam zadnego genetycznego- po prostu musze wierzyc, ze na polowkowym i na echo wszystko wyjdzie ok...
Neema, przykro mi, ze Twoje wyniki wyszly takie a nie inne. Ale mimo wszystko nie zalamuj sie. Jezeli tylko biochemia wyszla zla, to moze oznaczac wszystko. I w najwiekszej czesci, ze dziecko jest zdrowe!

Widzialam Wasze brzuszki- kurcze niejedna z Was to lachon, gdzie widoczna jest lekka wypuklosc. Ja, po tym jak sie najem, to mam juz brzuszysko.
Ale dla mnie to nawet fajnie, cieszy mnie widok mojego brzuszka. Blanka, mam podobna budowe do Ciebie i wlasnie podobny brzuch- cieszmy sie z tego 😊

Norka widze, ze tutaj jest wiecej znawcow itp. Ale od siebie tez polecam pilke. Mozesz ja nawet czasem w lidlu kupic. Albo decathlonie. Nie jest to wielki koszt, a robi mwga roznice.

Co do ruchow, to ja nie wiem, czy czuje czy nie... trudno mi to odroznic od moich jelitowych ruchow! Moze pozniej bedzie to bardziej wyjatkowe...

Dobra, lece do pracy. Nie piszcie za duzo, bo zaplacze sie dzisiaj wieczorem

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 08:13   #1246
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
O jezuniu! Z moim trybem zycia nigdy nie bede na bieżąco z tym forum i Wami. Podczytuje co chwile ale to jest max jedna strona, gdzie mam jeszcz 20 do nadgonienia

Nie odniose sie do Wszystkich, bo i tak widze, ze tematy juz pokonczone! Ale:
Pola- bardzo mnie cieszy, ze trafilas na tak swietnego lekarza. Moj tez odradzal mi amnio przy takich wynikach, nie robilam zadnego genetycznego- po prostu musze wierzyc, ze na polowkowym i na echo wszystko wyjdzie ok...
Neema, przykro mi, ze Twoje wyniki wyszly takie a nie inne. Ale mimo wszystko nie zalamuj sie. Jezeli tylko biochemia wyszla zla, to moze oznaczac wszystko. I w najwiekszej czesci, ze dziecko jest zdrowe!

Widzialam Wasze brzuszki- kurcze niejedna z Was to lachon, gdzie widoczna jest lekka wypuklosc. Ja, po tym jak sie najem, to mam juz brzuszysko.
Ale dla mnie to nawet fajnie, cieszy mnie widok mojego brzuszka. Blanka, mam podobna budowe do Ciebie i wlasnie podobny brzuch- cieszmy sie z tego

Norka widze, ze tutaj jest wiecej znawcow itp. Ale od siebie tez polecam pilke. Mozesz ja nawet czasem w lidlu kupic. Albo decathlonie. Nie jest to wielki koszt, a robi mwga roznice.

Co do ruchow, to ja nie wiem, czy czuje czy nie... trudno mi to odroznic od moich jelitowych ruchow! Moze pozniej bedzie to bardziej wyjatkowe...

Dobra, lece do pracy. Nie piszcie za duzo, bo zaplacze sie dzisiaj wieczorem

U nas taka delikatna dziura, że Decathlonu nie ma, ale jest Lidl Na pewno będę rozglądać się za piłką, a krzesła kupie po wypłacie, bo te, które sobie upatrzyłam kosztują 104 zł. za sztukę, bez wysyłki, a muszę kupić dwa, więc razem wychodzi 228 zł..........

Jak mi niedobrze po tej ambrozji....

Stary 2018-01-24, 08:13   #1247
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
A udaje Ci się szybko zasnąć? Bo ja to po chwili jestem już rozbudzona. Wiecie, że dwie osoby już polecały mi melatoninę na sen? To ten hormon (czy co), który wytwarza się w czasie snu i powoduje, że człowiek normalnie śpi.Ale super Też chciałabym kłaść się tak wcześnie, ale coś mi nie idzie, no i mąż woli kiedy jestem przytomna..
Mój zazwyczaj też przysypia o tej porze także u mnie tego problemu nie ma u nas o 21 to już środek nocy.

Stary 2018-01-24, 08:23   #1248
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój zazwyczaj też przysypia o tej porze także u mnie tego problemu nie ma u nas o 21 to już środek nocy.

Aleeee fajnie macie Ciekawe jak to będzie z tym, jak będzie dzidzia U nas może i by to przeszło, gdyby mąż nie pracował co drugi dzień do 23 albo 1wszej w nocy.

Stary 2018-01-24, 08:25   #1249
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Aleeee fajnie macie Ciekawe jak to będzie z tym, jak będzie dzidzia U nas może i by to przeszło, gdyby mąż nie pracował co drugi dzień do 23 albo 1wszej w nocy.
Mój pracuje zawsze na rano także, my funkcjonujemy o innej porze niż Wy🤣
Ale przypuszczam że przy dziecku wszystko ulegnie zmianie..

Stary 2018-01-24, 08:38   #1250
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Ale fajnie. Ja chyba musze jakies zasady wprowadzic bo potem przy trojce nie dam rady. Wczoraj o 23 mi chlopcy zasneli a rano byl problem zeby wstac, ja tez nie mialam sil wstac. Bym musiala o 19 kompiel kolacja i do spania.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 08:41   #1251
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ale fajnie. Ja chyba musze jakies zasady wprowadzic bo potem przy trojce nie dam rady. Wczoraj o 23 mi chlopcy zasneli a rano byl problem zeby wstac, ja tez nie mialam sil wstac. Bym musiala o 19 kompiel kolacja i do spania.

Ja narazie dzieci nie mam to chyba dlatego tak wygląda nasz dzień, przy dziecku pewnie nasz dzień będzie wyglądał całkowicie inaczej. Też chciałabym wypracować jakiś cykl dnia ale wyjdzie w praniu..

Stary 2018-01-24, 08:52   #1252
aniama6
Zadomowienie

Early Bird to jak narazie mamy ten sam termin, fajnie, ale u mnie może się jeszcze zmienić, 30 zobaczę. Camelitos ja tez myśle, że do maja pociągnę. Monika ja akurat w sprawach dzieciowych to jestem obeznana bo i zawodowo mam do czynienia i rodzinnie niejedno obkupilam i się zajmowałam, ale swoje to co innego. Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jak cytować wiele postów bo za nic nie mogę tego znaleźć. Piszcie dużo, wieczorem będę miała nadrabianie bo teraz zmykam znów na cały dzień.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 08:57   #1253
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Dziewczyny czy bolą Was brzuchy? Ja od kilku dni czuję takie napięcie w podbrzuszu i nie wiem czy to macica rośnie czy coś innego 😤 jutro podejdę do mojego gina i zapytam ale wolałabym się rozeznać czy też tak macie. Niby ból nie jest jakiś bardzo mocny ale jednak czuje to podbrzusze cały czas od kilku dni 🙀

Co do rytmu dnia to zazdroszczę tym z Was, które chodzą tak wcześnie spać. My się na ogół kładziemy koło północy i wstajemy przed 6-stą, za to odkąd jestem w ciąży to często po południu robię sobie drzemki 😸

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 09:06   #1254
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze nie jadlam kolacji ale pewnie zjem kanapki z czekoladą. Tak wiem, bardzo zdrowo i dietetycznie haha.

Zua, udusiłabym cię. Gdzieś już mi mignęło info, że jesz nutellę, mój mózg zapisał to w bazie danych, wczoraj znowu coś z nutellą zobaczyłam i przepadłam. Nigdy nie jadłam i nie lubiłam tego kremu, a wczoraj z podkulonym ogonem biegłam do sklepu po słoik! W kasie kolejka, że hej, ludzie kupują jakieś ingredienta na obiad, a ja z tą nutellą! I czuję, że jak ktoś mnie nie przepuści to zagryzę. Po wyjściu ze sklepu musiałam się powstrzymać, żeby nie wsadzić w słój języka i nie zasysać cudownego kremu bogów w drodze powrotnej.... ech!

Cytat:
U nas taka delikatna dziura, że Decathlonu nie ma, ale jest Lidl Na pewno będę rozglądać się za piłką, a krzesła kupie po wypłacie, bo te, które sobie upatrzyłam kosztują 104 zł. za sztukę, bez wysyłki, a muszę kupić dwa, więc razem wychodzi 228 zł.

Jak mi niedobrze po tej ambrozji....
Norko, kilka tygodni temu w Lidlu było zatrzęsienie tych piłek, ale tam często organizują jakieś akcje ze sportem w tle, więc myślę, że lada moment te piłki znowu będą. Albo poszukaj w internecie, moja kosztowała chyba ok. 40 zł, więc niedużo, jest z firmy Meteor.

Swoją drogą, tylko człowiek oddali się od kompa na jedno popołudnie a już rano ma do nadrobienia pińcet stron Ja dziś nie mogę tak wysiadywać na forum, bo przez to nic nie robię - gram, oglądam tv, czasem coś czytnę i forum. A czas zacząć chodzić na spacery, zwłaszcza że jest pretekst w postaci psa.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 09:16   #1255
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja wstaję tak wcześnie, bo po prostu nie idzie mi dalej spać. Dzisiaj spałam od ok. 24 chyba do 5:50, bo mężowy budzik dzwonił, a że telefony leżą na stoliku od mojej strony, to musiał się na mnie wtarabanić jak jakiś wieprz i sięgnąć po telefon, co poskutkowało pobudką oraz lekkim szokiem.
I juz nie dasz rady zasnąć? Czy po prostu wystarczy Ci niecale 6 h? Mój sobie nastawia budzik w kuchni,musi tam dobiec z sypialni. Niby młoda sie nie budzi,ale ja juz tak.Czuje sie najlepiej po 9 godzinach snu,wiec to dla mnie szokujace jak ktoś mówi,ze tyle normalnie śpi

Cytat:
A udaje Ci się szybko zasnąć? Bo ja to po chwili jestem już rozbudzona. Wiecie, że dwie osoby już polecały mi melatoninę na sen? To ten hormon (czy co), który wytwarza się w czasie snu i powoduje, że człowiek normalnie śpi.Ale super Też chciałabym kłaść się tak wcześnie, ale coś mi nie idzie, no i mąż woli kiedy jestem przytomna..
Haha 😝😝😝

Cytat:

U nas ostatnio podobnie,idziemy spać z młodą. Wieczorów wolnych praktycznie brak

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 09:16   #1256
norka93
Wtajemniczenie

Summer, ja też muszę oderwać się od forum, bo wysyca życie i godziny..

No, takie moje szczęście, że niedawno piłki były.

Wiecie co dzisiaj zrobię przez te waszą Nutellę? Placuszki z mascarpone! Wysmaruję Nutellą, położę plasterki banana, na to wsio bita śmietana. Zdychać z przejedzenia będę potem.

Stary 2018-01-24, 09:17   #1257
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Zua laseczka śliczny brzuszek

Regularkate o rany.... dużo siły, dochodzenie do prawdy będzie napewno nerwowe

Ale całkiem przenosicie się na fb...? Pewnie aktywność i frekwencja tu padnie, szkoda....
Gosia wątpię że spadnie tutaj frekwencja ją osobiście mam Facebooka ale nie zamierzam się tam przenosić ta grupa mi wystarcza w zupełności
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 09:21   #1258
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
I juz nie dasz rady zasnąć? Czy po prostu wystarczy Ci niecale 6 h? Mój sobie nastawia budzik w kuchni,musi tam dobiec z sypialni. Niby młoda sie nie budzi,ale ja juz tak.Czuje sie najlepiej po 9 godzinach snu,wiec to dla mnie szokujace jak ktoś mówi,ze tyle normalnie śpi.
Tak bardzo chciałabym, żeby te 6 godzin starczyło, ale ja po prostu nie daję rady zasnąć, a potem cały dzień chodzę taka niemrawa, bez sił. Leżę, a oczy jak 5 zł. Jakby ta melatonina była u mnie jakaś upośledzona.. Ja, totalny śpioch, już od kilku tygodni nie spałam więcej niż 8 godzin. Kładłam się o 24, spałam do 11 i było mi mało, a teraz? Pff..

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Gosia wątpię że spadnie tutaj frekwencja ją osobiście mam Facebooka ale nie zamierzam się tam przenosić ta grupa mi wystarcza w zupełności
Nikt na FB się nie przenosi, spokojnie

Stary 2018-01-24, 09:21   #1259
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy bolą Was brzuchy? Ja od kilku dni czuję takie napięcie w podbrzuszu i nie wiem czy to macica rośnie czy coś innego 😤 jutro podejdę do mojego gina i zapytam ale wolałabym się rozeznać czy też tak macie. Niby ból nie jest jakiś bardzo mocny ale jednak czuje to podbrzusze cały czas od kilku dni 🙀

Co do rytmu dnia to zazdroszczę tym z Was, które chodzą tak wcześnie spać. My się na ogół kładziemy koło północy i wstajemy przed 6-stą, za to odkąd jestem w ciąży to często po południu robię sobie drzemki 😸

Kocie, ale jak cię boli brzuch? Coś ciągnie czy to taki ból skurczowy?Bo mnie przez długi czas pobolewał brzuch trochę jak przed okresem, trochę jajniki pulsowały, potem ciągnięcie, a USG pokazało, że wszystko jest ok i gin powiedział, że to normalne.

Cytat:
Summer, ja też muszę oderwać się od forum, bo wysyca życie i godziny..

No, takie moje szczęście, że niedawno piłki były.

Wiecie co dzisiaj zrobię przez te waszą Nutellę? Placuszki z mascarpone! Wysmaruję Nutellą, położę plasterki banana, na to wsio bita śmietana. Zdychać z przejedzenia będę potem.
Ach, ta nutella.... Ja już w nocy miałam na nią taką chęć, że najchętniej wysmarowałabym się nią od stóp do głów...

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 09:31   #1260
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Kocie, ale jak cię boli brzuch? Coś ciągnie czy to taki ból skurczowy?Bo mnie przez długi czas pobolewał brzuch trochę jak przed okresem, trochę jajniki pulsowały, potem ciągnięcie, a USG pokazało, że wszystko jest ok i gin powiedział, że to normalne.

Ach, ta nutella.... Ja już w nocy miałam na nią taką chęć, że najchętniej wysmarowałabym się nią od stóp do głów...
To nie zjadłabyś, tylko została zjedzona - przez TŻ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości