|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Norka no i dobrze, niech się coś dzieje 😃
|
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Matko, dziewczyny! Produkujecie posty w zastraszającym tempie!
![]() Przepraszam, że długo się nie odzywałam, ale miałam masę prac do napisania na magistrze i w rezultacie wiele nieprzespanych nocy. Starałam się was podczytywać jak najwięcej żeby być na bieżąco, ale nie dałam rady sklecić żadnego sensownego posta. Mam nadzieję, że wybaczacie Została mi jeszcze jedna dość poważna praca do zaliczenia, a potem będzie trochę luźniej przez jakiś czas, więc mam nadzieję więcej sie udzielać Tak w ogóle, mogłabym prosić o dodanie na listę? Early Bird, 28l, pierwsza ciąża, tp: 12.07. Z góry dziękuję za wpisanie ![]() |
|
|
|
#1233 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Każdej z Nas wypadają róże rzeczy, sytuacje w życiu codziennym, które nie zawsze pozwalaja na namiętne udzielanie, spokojnie. Mnie nie było kilka dni, ale nadrobiłam za cały miesiąc.. Jaki wstyd Mam nadzieje, że napisanie prac poszło pomyślnie oraz że ten egzamin mimo powagi, to jedynie "formalność", w sensie - zdasz z palcem w nosie. ![]() ![]() Dziewczyny, jak coś, to w DOZie jest niby promocja na produkty Dermedic, mają tam sporo produktów nawilżających/nawadniających. Właśnie przeglądam ofertę i szukam czegoś dla siebie.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-24 o 06:36 |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałyście? Folinko, jutro masz USG!
Tak a propos.. Mam zamiar kupić coś na szybkiego, jakiś krem nawilżający i myślę o Hialuro Hydrain 3. Miałam już kiedyś i był naprawdę fajny, tyle że dość lekki, więc na zimę może być za lekki, ale ja taka jestem, że lubię tuningować gotowe kosmetyki, jeśli opakowanie pozwala (aj tam, kiedyś wywaliłam cały krem do stóp z tubki do pojemniczka, dodałam sporo moczniku i krem był naprawdę gitez majonez - stópki były mięciutkie, że hej!). I tu mam zamiar dać do kremu dosłownie 2-3 kropelki oleju tamanu, może więcej (nie chcę, żeby był mega tłusty), do tego troszkę panthenolu? Może zatężonego soku z aloesu (można w ciąży?)? Szkoda, że mój kompleks ceramidowy jest już po terminie, to bym dodała. Zrobiłam sobie mleko z masłem, czosnkiem i miodem - istna ambrozja! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Folinko, przypomnij mi jeszcze - ile płacisz w UK za opakowanie chusteczek Water Wipes? Głupia jestem, bo mogłam poprosić Ciebie o kupienie, a Ty byś wysłała do mnie z PL. Oczywiście oddałabym pieniążki.. Ale to też kłopot, bo możesz nie mieć wystarczająco miejsca w bagażu czy trzymasz na swoje wyprawkowe rzeczy. Tak tylko głośno myślę..
|
#1236 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patrzcie co czytam.. http://www.superstyler.pl/dziecko/gd...esc-1-ciaza/2/
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże Wy juz nie spicie a ja sie przebudzilam dla męża sniadanie do pracy zrobic
i ide dalej pospac, bo to jeszcze nie moja pora Norka a Ty jeszcze pracujesz czy juz na l4?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na narty pojechał, więc szczęśliwy ![]() Ja też już leżę i będę dalej spała. Może uda mi się zasnąć w ciągu 30 minut.. ![]() Ja poszłam na L4 już w 6 tygodniu ciąży, bo to była praca fizyczna w przedszkolu, podbrzusze bolało mnie niemal ciągle jak na okres i nie chciałam tego pogłębiać, zwłaszcza, że w poprzedniej ciąży też pracowałam fizycznie (masowałam) i poroniłam. Nie mówię, że to przez pracę, ale wolałam dmuchać na zimne. Do tego wszelakie ospy, jelitówki i co najgorsze - bostonki, które mają katastrofalny wpływ na dziecko w brzuszku. Po drodze przypałętało się zapalenie oskrzeli i mdłości. A czemu pytasz? Za dużo mnie tu?
|
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby jednak ktos nie planowal juz spać to polecam na polsat 2 o 8 jest awantura o kase, mozna sie pośmiać ze starego teleturnieju ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zua śpij póki możesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma nic lepszego, niz wyprawic męża do pracy i ponownie wtulic sie w cieplutka kolderke 💖Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Też chciałabym kłaść się tak wcześnie, ale coś mi nie idzie, no i mąż woli kiedy jestem przytomna..
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
O jezuniu! Z moim trybem zycia nigdy nie bede na bieżąco z tym forum i Wami. Podczytuje co chwile ale to jest max jedna strona, gdzie mam jeszcz 20 do nadgonienia
![]() Nie odniose sie do Wszystkich, bo i tak widze, ze tematy juz pokonczone! Ale: Pola- bardzo mnie cieszy, ze trafilas na tak swietnego lekarza. Moj tez odradzal mi amnio przy takich wynikach, nie robilam zadnego genetycznego- po prostu musze wierzyc, ze na polowkowym i na echo wszystko wyjdzie ok... Neema, przykro mi, ze Twoje wyniki wyszly takie a nie inne. Ale mimo wszystko nie zalamuj sie. Jezeli tylko biochemia wyszla zla, to moze oznaczac wszystko. I w najwiekszej czesci, ze dziecko jest zdrowe! Widzialam Wasze brzuszki- kurcze niejedna z Was to lachon, gdzie widoczna jest lekka wypuklosc. Ja, po tym jak sie najem, to mam juz brzuszysko. Ale dla mnie to nawet fajnie, cieszy mnie widok mojego brzuszka. Blanka, mam podobna budowe do Ciebie i wlasnie podobny brzuch- cieszmy sie z tego 😊 Norka widze, ze tutaj jest wiecej znawcow itp. Ale od siebie tez polecam pilke. Mozesz ja nawet czasem w lidlu kupic. Albo decathlonie. Nie jest to wielki koszt, a robi mwga roznice. Co do ruchow, to ja nie wiem, czy czuje czy nie... trudno mi to odroznic od moich jelitowych ruchow! Moze pozniej bedzie to bardziej wyjatkowe... Dobra, lece do pracy. Nie piszcie za duzo, bo zaplacze sie dzisiaj wieczorem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będę rozglądać się za piłką, a krzesła kupie po wypłacie, bo te, które sobie upatrzyłam kosztują 104 zł. za sztukę, bez wysyłki, a muszę kupić dwa, więc razem wychodzi 228 zł..........Jak mi niedobrze po tej ambrozji....
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jak to będzie z tym, jak będzie dzidzia U nas może i by to przeszło, gdyby mąż nie pracował co drugi dzień do 23 albo 1wszej w nocy.
|
|
#1249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale przypuszczam że przy dziecku wszystko ulegnie zmianie.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Early Bird to jak narazie mamy ten sam termin, fajnie, ale u mnie może się jeszcze zmienić, 30 zobaczę. Camelitos ja tez myśle, że do maja pociągnę. Monika ja akurat w sprawach dzieciowych to jestem obeznana bo i zawodowo mam do czynienia i rodzinnie niejedno obkupilam i się zajmowałam, ale swoje to co innego. Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jak cytować wiele postów bo za nic nie mogę tego znaleźć. Piszcie dużo, wieczorem będę miała nadrabianie bo teraz zmykam znów na cały dzień.
|
|
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy bolą Was brzuchy? Ja od kilku dni czuję takie napięcie w podbrzuszu i nie wiem czy to macica rośnie czy coś innego 😤 jutro podejdę do mojego gina i zapytam ale wolałabym się rozeznać czy też tak macie. Niby ból nie jest jakiś bardzo mocny ale jednak czuje to podbrzusze cały czas od kilku dni 🙀
Co do rytmu dnia to zazdroszczę tym z Was, które chodzą tak wcześnie spać. My się na ogół kładziemy koło północy i wstajemy przed 6-stą, za to odkąd jestem w ciąży to często po południu robię sobie drzemki 😸 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, tylko człowiek oddali się od kompa na jedno popołudnie a już rano ma do nadrobienia pińcet stron Ja dziś nie mogę tak wysiadywać na forum, bo przez to nic nie robię - gram, oglądam tv, czasem coś czytnę i forum. A czas zacząć chodzić na spacery, zwłaszcza że jest pretekst w postaci psa.
|
||
|
|
|
#1255 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer, ja też muszę oderwać się od forum, bo wysyca życie i godziny..
![]() No, takie moje szczęście, że niedawno piłki były. Wiecie co dzisiaj zrobię przez te waszą Nutellę? Placuszki z mascarpone! Wysmaruję Nutellą, położę plasterki banana, na to wsio bita śmietana. Zdychać z przejedzenia będę potem.
|
#1257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ją osobiście mam Facebooka ale nie zamierzam się tam przenosić ta grupa mi wystarcza w zupełności |
|
|
|
|
#1258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
#1259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Została mi jeszcze jedna dość poważna praca do zaliczenia, a potem będzie trochę luźniej przez jakiś czas, więc mam nadzieję więcej sie udzielać 

Mam nadzieje, że napisanie prac poszło pomyślnie oraz że ten egzamin mimo powagi, to jedynie "formalność", w sensie - zdasz z palcem w nosie. 

Ale to też kłopot, bo możesz nie mieć wystarczająco miejsca w bagażu czy trzymasz na swoje wyprawkowe rzeczy. Tak tylko głośno myślę..

jakby jednak ktos nie planowal juz spać to polecam na polsat 2 o 8 jest awantura o kase, mozna sie pośmiać ze starego teleturnieju 

U nas może i by to przeszło, gdyby mąż nie pracował co drugi dzień do 23 albo 1wszej w nocy.