Dług za mieszkanie u faceta - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-24, 07:07   #511
Timon i Pumba
hakuna matata

Dot.: Dług za mieszkanie u faceta

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-18 o 20:01
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 07:23   #512
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Już wcześniej pisalam, że jest to spoko, jeśli ktoś ma chęć i pieniądze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 09:19   #513
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
trudno trochę aby tobie pracującemu matka fundowała jedzenie i inną resztę, w koncu wodę w łazience zużywaleś, ale no wlaśnie, słowo klucz, ''swoje'' utrzymanie, zakładam że kredytów inwestycyjnych czy konsumpcyjnych za rodziców nie spłacałeś.
Dawałem rodzicom określona kwotę, nie było ustalono na co jest ona przeznaczona. Przez 10 spłacali wykup mieszkania aby było ich własnościowym, może 50%kwoty szło na jedzenie drugie 50% na spłatę raty wykupu. Nie wiem nigdy w to nie wnikałem.
Podobnie uważam że jest w przypadku wspólnego mieszkania z partnerem kwotę którą dokłada się partnerka/partner do całego kosztu życia nie musi być rozdzielona konkretnie na co to jest i nie zakładam że będzie to połowa. Ale układ 60% partner z mieszkaniem, a np. 40% partner mieszkający. Co do mieszkania z rodzicami jest sporo osób które pracują i mieszkają z rodzicami a mimo to nie dokładają się do niczego.
lastnightryder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 09:32   #514
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Bo pewnie winda sie niszczy, a mieszkanie nie traci na wartosci.

Ciekawe na czyje nazwisko sa te faktury za prad.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 09:36   #515
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Ja ja tak zrozumialam, ze to byl jego pomysl, a ona sie zgodzila. Czasami ludzie sie godza na niekorzystne warunki czy nieszczesliwe zwiazki, mozna tak to ujac, ze 'chca' bo sa za slabi zeby sie sprzeciwic, odejsc. Przeciez sobie sama tych dlugow chyba nie rozpisala. Dla mnie chcenie to wlasna inicjatywa.

Już wcześniej pisalam, że jest to spoko, jeśli ktoś ma chęć i pieniądze.

A jeżeli ktoś nie ma chęci i pieniędzy? To znaczy że powinien tylko mieszkać i do niczego się nie dokładać (wiadomo jak skończy się taki związek). Oczywiście uwzględniam fakt, że ktoś nie pracuje i wykazuje inicjatywę znalezienia tej pracy wobec takich okoliczności zrozumiałem jest dla mnie chwilowe nie wspieranie swojego partnera, tak samo jak ktoś by się rozchorował i tez nie mógł pracować. Ciążą i opieka nad naszym dzieckiem to dla mnie również okoliczności gdzie nie oczekiwałbym żadnych pieniędzy do partnerki.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Bo pewnie winda sie niszczy, a mieszkanie nie traci na wartosci.

Ciekawe na czyje nazwisko sa te faktury za prad.
Przecież w mieszkanie zużywa się wszystko sprzęty, meble, inne wyposażenie.
Stary 2018-01-24, 09:37   #516
SkateMeTHC
BAN stały

Ja pier... Hehehehe no to sie usmialem
Naprawde istnieja takie glupie typiary i wiaza sie z takimi udupami no czysty sknerus
Bo chu... sie meczyc z pacholkiem

SkateMeTHC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 09:42   #517
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SkateMeTHC Pokaż wiadomość
Ja pier... Hehehehe no to sie usmialem
Naprawde istnieja takie glupie typiary i wiaza sie z takimi udupami no czysty sknerus
Bo chu... sie meczyc z pacholkiem

Masz prawo być pachołkiem swojej księżniczki skoro nie potrafisz jej zaimponować niczym więcej poza aspektem finansowym, ja ci nie zabraniam.
Stary 2018-01-24, 09:46   #518
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez lastnightryder Pokaż wiadomość
Ale przecież nie dwa razy więcej/szybciej . Owszem, częściej czajnik jest używany i kran, ale żeby za to kogoś "kasować"?
Stary 2018-01-24, 09:55   #519
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Ale przecież nie dwa razy więcej/szybciej . Owszem, częściej czajnik jest używany i kran, ale żeby za to kogoś "kasować"?
A podłoga? Szafki? Drzwi?

Mówimy o perspektywie wymiany za 10 lat zamiast 20, ale te rzeczy też się zużywają. Tak samo kran, baterie, kafelki, kaloryfery, dywany, wypoczynek, materac na łóżko.

Nawet głupie ściany się brudzą i fajnie czasem pomalować.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 09:57   #520
Ariada
Wtajemniczenie

Wynajmując mieszkanie standardowym zabiegiem jest uwzględnianie amortyzacji, czyli kosztu zużywania się mieszkania w czasie. I wcale to nie są małe koszty.
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 11:35   #521
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
A podłoga? Szafki? Drzwi?

Mówimy o perspektywie wymiany za 10 lat zamiast 20, ale te rzeczy też się zużywają. Tak samo kran, baterie, kafelki, kaloryfery, dywany, wypoczynek, materac na łóżko.

Nawet głupie ściany się brudzą i fajnie czasem pomalować.
Ja takie rzeczy ogarniam na bieżąco, wpisuję to w bieżące wydatki, nie mam żadnego "funduszu remontowego".
Stary 2018-01-24, 11:50   #522
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Wszelkie układy "ja trochę więcej płacę za X bo trochę mniej płacę za Y to się wyrównuje" są dla mnie przekombinowane i utrudniające rozliczenia, przykładowo:
- ja ważę więcej i jem wiecej to płacę wiecej za jedzenie.
- ty zużywasz 3x więcej prądu to płać 3x więcej niż ja.
- ja nie jeżdżę windą to nie będę płacić za windę
No można, ale po co?
To wcale nie bywa taki rzadki problem w związkach i też niektórzy zwracają na to to uwagę.
Jeśli jedno z partnerów zjada 1/3, drugie 2/3, a symbolicznie kupują wspólnie jedzenie za tysiaka miesięcznie to niejadek robi obżartuchowi prezent za 2 tyś zł rocznie.

Cytat:
Dla mnie to jest prosta matma:
media zużywamy oboje, więc płacimy po połowie
To ma rację bytu raczej w dłuższym związku.
Masz mieszkanie, masz rachunki tak czy siak. Jeśli na media wydajesz 300 zł to czy masz dziewczynę czy nie tyle co miesiąc płacisz bo to twoje mieszkanie. Wprowadza się dziewczyna i przykładowo rachunki wzrastają na 400 zł. Gdy płacicie po połowie dziewczyna rocznie dokłada do Ciebie 1200 zł bo jej rachunki kosztują 1200 zł a nie 2400.

Cytat:
Dawałem rodzicom określona kwotę, nie było ustalono na co jest ona przeznaczona. Przez 10 spłacali wykup mieszkania aby było ich własnościowym, może 50%kwoty szło na jedzenie drugie 50% na spłatę raty wykupu. Nie wiem nigdy w to nie wnikałem.
Nie trzeba pytać, zależy jaką kwotę dawałeś by wiedzieć czy to szło tylko na rachunki i jedzenie czy było z nadwyżką.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
To wcale nie bywa taki rzadki problem w związkach i też niektórzy zwracają na to to uwagę. (...) To ma rację bytu raczej w dłuższym związku.
Masz mieszkanie, masz rachunki tak czy siak. Jeśli (...)
Generalnie wszystko fajnie i prosto jak jest relacja najemca właściciel i umowa najmu
ale w związku przestaje to byc takie proste a ponoć 80% par kłóci się właśnie o finanse.

Potem jak jedno z partnerów wkłada do budzetu kilkaset zł bo tu pączki a tam jakaś zmiotka
albo więcej ogarnia dom , obowiązki
to jak drugie tego nie widzi bo w sklepie nie było albo nie myśli tym że zmywanie nie czeka na niego symbolicznie za kazdym razem to padają chamskie teksty: no ja nie widzę, żebyś ty wydał na to czy tamto.
A druga strona się wkurza i słusznie.

Tu jest fajne wsiadanie na dziewczynę i jej honor bo jest realna wyraźna jakaś kwota za jakiś kredyt.
Ale większość nie patrzy tu właśnie na detale, owszem, pisze się, że facet mało fajny i niech spada, ale podstawą całych tu rozważań jest, że to dziewczyna zrezygnowała z pracy i ''musiała'' się przeprowadzić do chłopaka, a nie chłopak do dziewczyny, to ona miała straty, nie chłopak, i znakomicie to się ignoruje jadąc jej od amatorek sponsoringu i innych roszczeniowych harpii.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 12:19   #523
Magdaaa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie wszędzie. Nie znam poza Wizażem sytuacji kiedy płaci się partnerowi/partnerce za wynajem.

Partner /partnerka to nie duch wcielony tylko człowiek który korzysta z lokum mieszkalnego tak samo jak potencjalny współlokator-to że Autorka jest jego partnerka nie sprawia że może na nim żerować i mieszkać u faceta za pół darmo. Co to za zasady są ?

Ja też bym oczekiwała że partner będzie się dokładał do wynajmu ,w jakiejś symbolicznej kwocie
. Rzeczy się zużywają i z czasem widać ślady użytkowania . I oczekiwałabym że sam z Siebie zaproponuje mi taki pomysł a nie wyjdzie dumnie z założenia że ja będę go sponsorować. nonsens.

Edytowane przez Magdaaa24
Czas edycji: 2018-01-24 o 12:22
Magdaaa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 12:26   #524
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Magdaaa24 Pokaż wiadomość
Co to za zasady są ?
Inne niż Twoje. I, co może wydawać Ci się dziwne, ludzie są z nich zadowoleni.
Stary 2018-01-24, 12:35   #525
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdaaa24 Pokaż wiadomość
Partner /partnerka to nie duch wcielony tylko człowiek który korzysta z lokum mieszkalnego tak samo jak potencjalny współlokator-to że Autorka jest jego partnerka nie sprawia że może na nim żerować i mieszkać u faceta za pół darmo. Co to za zasady są ?

Ja też bym oczekiwała że partner będzie się dokładał do wynajmu ,w jakiejś symbolicznej kwocie
. Rzeczy się zużywają i z czasem widać ślady użytkowania . I oczekiwałabym że sam z Siebie zaproponuje mi taki pomysł a nie wyjdzie dumnie z założenia że ja będę go sponsorować. nonsens.
Rzeczy się zużywają i można na bieżąco takie sprawy, wspólnie, załatwiać/kupować.

Zasady są takie jakie sobie partnerzy ustalą.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 12:48   #526
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lastnightryder Pokaż wiadomość
A jeżeli ktoś nie ma chęci i pieniędzy? To znaczy że powinien tylko mieszkać i do niczego się nie dokładać (wiadomo jak skończy się taki związek). Oczywiście uwzględniam fakt, że ktoś nie pracuje i wykazuje inicjatywę znalezienia tej pracy wobec takich okoliczności zrozumiałem jest dla mnie chwilowe nie wspieranie swojego partnera, tak samo jak ktoś by się rozchorował i tez nie mógł pracować. Ciążą i opieka nad naszym dzieckiem to dla mnie również okoliczności gdzie nie oczekiwałbym żadnych pieniędzy do partnerki.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

No widzisz i tunele różnimy podejście do życia, wiec dla mnie to nie jest oczywiste jak się taki związek skończy. Natomiat oczywiste dla mnie, że cieszy mnie, że partner że mną mieszka i nie wyobrażam sobie kasować go za usługę mieszkania. Nie rozpatruje też, czy zlew się szybciej zużyje czy nie. Nie chce żeby ktoś na mnie patrzył przez taki pryzmat i ja też tego nie robię. Jeśli moja mama któregoś dnia zechce do mnie się wprowadzić, to będzie mogła coś dorzucić do rachunków, ale jeśliby nie dawała kasy to też spoko, mogłaby wydawać na swoje przyjemnosci. Pobieranie oplaty za kredyt bym uwazala za zlodziejstwo. Nie dogadamy sie w tym temacie.

Stary 2018-01-24, 14:38   #527
Limonka2738
Zakorzenienie

A hipotetyczna sytuacja. Facet mieszka u was, wy płacicie całość kredytu. W związku z tym jego stać co roku na egzotyczne wakacje.

Byłoby spoko, gdyby pojechał sam? W sensie, jak byście się z tym czuły?

To tak z ciekawości.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 15:01   #528
ssnn
Rozeznanie

Cytat:
A hipotetyczna sytuacja. Facet mieszka u was, wy płacicie całość kredytu. W związku z tym jego stać co roku na egzotyczne wakacje.
Byłoby spoko, gdyby pojechał sam?
Zdecydowanie nie byłoby spoko. Ale nie byłabym z gościem, który mógłby mieć taki pomysł...

Jak czytam te dwa wątki, to się zastanawiam, czy ta sztywność myślenia to na potrzeby bicia piany, czy tyle osób rzeczywiście tak funkcjonuje.
ssnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 15:36   #529
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:

To tak z ciekawości.

Zupełnie tak samo, jakby na taki pomysł wpadł mężczyznąa mieszkający U siebie lub u którego mieszkam ja.

Wydaje mi się, że to osoby dzielące wszystko na twoje/ moje i nie rozumieja innego punktu widzenia. U mnie taki temat nie wystepuje i w żadnym związku nie występował, bo nie szukam takich partnerów.

Stary 2018-01-24, 15:55   #530
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

To tak z ciekawości.

to jest dokładnie to samo, co kiedy masz faceta zarabiającego 20 tysi, podczas gdy Ty zarabiasz 2tys, i on chce jechać na wakacje do Nowej Zelandii, ale Ciebie nie stać. ano nie, nie byłoby to fajne.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 16:07   #531
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że to osoby dzielące wszystko na twoje/ moje i nie rozumieja innego punktu widzenia. U mnie taki temat nie wystepuje i w żadnym związku nie występował, bo nie szukam takich partnerów.
Uważam tak samo. Wstawki o żerowaniu, bogaceniu się na koszt partnera to dla mnie kosmos.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 16:07   #532
lastnightryder
Raczkowanie

Szczerze to smutno czyta się teksty twój kredyt i ty powinieneś go spłacać i klapki na oczy nikogo nic więcej nie interesuje, nawet elegancko że jesteś taki głupi i kupiłeś swoje mieszkanie, dotychczas musiałam wynajmować ale skoro mogę u ciebie mieszkać za darmo to jest pięknie. Załóżmy że ja płace za wynajem 1500zł plus 500zł jedzenie i moja partnerka również płaci 1500zł plus 500zł jedzenie znamy się krótko, chcemy ze sobą zamieszkać. Ja chce kupić mieszkanie partnerka załóżmy póki co nie chce, a wspólny kredyt na tym etapie znajomości nie wchodzi póki co w grę. Kupuje to mieszkanie wpłacam wkłada własny, urządzam i proponuje partnerce taki układ ja płacę cały kredyt 1000zł, a ty 500zł opłaty i zrób częściej zakupy (ja 400zł, ona 600zł). Ja co miesiąc wydaje 1400zł, ona 1100zł. Zamieszkalibyśmy razem na wynajmowanym koszta rozłożyły by się po 750zł plus 500zł jedzenie ja, ona 750zł plus 500zł jedzenie czyli oboje po 1250zł/miesięcznie za wydajemy i na dach nad głową i jedzenie. Nie da się tego bardziej zobrazować. nie miałbym nic przeciwko gdyby to moja partnerka zdecydowała się na zakup mieszkania na kredyt, wówczas ja nie widzę innego rozwiązania jak płacenie połowę wszystkiego. To jest żerowanie na 2 osobie?

Edytowane przez lastnightryder
Czas edycji: 2018-01-24 o 16:15
Stary 2018-01-24, 16:08   #533
ulakrakauer
Raczkowanie

Cytat:
Zupełnie tak samo, jakby na taki pomysł wpadł mężczyznąa mieszkający U siebie lub u którego mieszkam ja.

Właśnie
ulakrakauer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 16:14   #534
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:

Ale to ty dzielisz na moje twoje, uważając twój kredyt to sobie go płać, mimo faktu że i tak zyskujesz płacąc mniej. A prawda jest taka, że z urządzonego mieszkania partnera korzystasz jak ze swojego i jak byś uparła się na pomalowanie sufitu na czarno w jednym z pokoi to parter by się zgodził, Kowalski nie koniecznie.
Stary 2018-01-24, 16:48   #535
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No niekoniecznie, ja tam bym się nie zgodziła na czarny sufit, bez względu na siłę uczucia do partnera
Stary 2018-01-24, 17:16   #536
Mahdab
Zakorzenienie

A on dalej swoje wyliczenia 😉
Możesz tłumaczyć najjasniej, ale i tak mam inne zdanie jak wiele osób tutaj. Jedynie mnie przekonałeś, że jesteś facetem, który by kroił swoje dziewczynę na kasę 😏

Stary 2018-01-24, 17:25   #537
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
A on dalej swoje wyliczenia ��
Możesz tłumaczyć najjasniej, ale i tak mam inne zdanie jak wiele osób tutaj. Jedynie mnie przekonałeś, że jesteś facetem, który by kroił swoje dziewczynę na kasę ��

A ty dalej klapki na oczy, zero racjonalnych argumentów. Facet niech wypruwa sobie żyły co mnie to interesuje. Otwórz oczy, Dla mnie jesteś egoistką, uciekam jak najdalej od lasek szukających sponsorów., to nie moja liga.

Edytowane przez lastnightryder
Czas edycji: 2018-01-24 o 17:31
Stary 2018-01-24, 17:32   #538
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ciekawe jest to, że Mahdab cały czas pisze z punktu widzenia strony z kredytem, a Ty ją od egoistek wyzywasz.
Stary 2018-01-24, 17:33   #539
motyla
Zakorzenienie

to wszystko zależy od indywidualnego podejścia do związków. ja np. mam podejście następujące:

jestem z facetem w związku i chcemy ze sobą zamieszkać (przy czym związek musiałby wejść w poważniejszą fazę, bo w przeciwnym razie nie rozważałabym nawet wspólnego zamieszkania). ja mam mieszkanie na kredyt, a skoro mieszkam w nim sama, tzn. że mnie na ten kredyt stać. gdy facet się do mnie wprowadza uznaję, że tworzymy wspólnotę, więc mu mówię: co jest moje, to jest Twoje, mieszkaj u mnie jak u siebie w domu. a u siebie w domu odstępnego się nie płaci. jak zepsuje się coś, co użytkujemy wspólnie, to nie ma większego znaczenia, kto za to zapłaci, bo ja uznaję, że nasze pieniądze są nasze wspólne. i tego samego podejścia oczekuję od partnera, z innym się nie dogadamy.

nie, nie bolałoby mnie, że partner odkłada więcej swoich pieniędzy, bo tak jak mówię - co jest Twoje, to jest moje, a jak nie, to nie jesteśmy sobie pisani widocznie.

poza tym dla mnie to nie różniłoby się prawie niczym od sytuacji, w której ja odkładam 1000zł co miesiąc do skarpety i partner odkłada 1000zł do skarpety. po czym ja biorę moją skarpetę i kupuję za nią mieszkanie. a partner zostaje ze swoją.

absolutnie nie twierdzę, że takie podejście jest uniwersalnie dobre. ot jest dobre dla mnie po prostu.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 17:37   #540
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ciekawe jest to, że Mahdab cały czas pisze z punktu widzenia strony z kredytem, a Ty ją od egoistek wyzywasz.
Chyba nie do końca. Szkoda że sam mieszka z rodzicami i ciekaw jestem czy dokłada się cokolwiek do życia?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
to wszystko zależy od indywidualnego podejścia do związków. ja np. mam podejście następujące:

jestem z facetem w związku i chcemy ze sobą zamieszkać (przy czym związek musiałby wejść w poważniejszą fazę, bo w przeciwnym razie nie rozważałabym nawet wspólnego zamieszkania). ja mam mieszkanie na kredyt, a skoro mieszkam w nim sama, tzn. że mnie na ten kredyt stać. gdy facet się do mnie wprowadza uznaję, że tworzymy wspólnotę, więc mu mówię: co jest moje, to jest Twoje, mieszkaj u mnie jak u siebie w domu. a u siebie w domu odstępnego się nie płaci. jak zepsuje się coś, co użytkujemy wspólnie, to nie ma większego znaczenia, kto za to zapłaci, bo ja uznaję, że nasze pieniądze są nasze wspólne. i tego samego podejścia oczekuję od partnera, z innym się nie dogadamy.

nie, nie bolałoby mnie, że partner odkłada więcej swoich pieniędzy, bo tak jak mówię - co jest Twoje, to jest moje, a jak nie, to nie jesteśmy sobie pisani widocznie.

poza tym dla mnie to nie różniłoby się prawie niczym od sytuacji, w której ja odkładam 1000zł co miesiąc do skarpety i partner odkłada 1000zł do skarpety. po czym ja biorę moją skarpetę i kupuję za nią mieszkanie. a partner zostaje ze swoją.

absolutnie nie twierdzę, że takie podejście jest uniwersalnie dobre. ot jest dobre dla mnie po prostu.
Jeżeli to nie tajemnica to obecnie mieszkasz z rodzicami, wynajmujesz, czy masz swoje mieszkanie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości