Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-24, 11:09   #1291
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Norka piękny ten wózek !! A wiesz może ile waży? Nie mogłam tej informacji znaleźć.

I dlaczego zależy Wam na jak największych-najdłuższych gondolach? Gdyby nie wątek na wizażu nie pomyślałabym żeby na to zwrócić uwagę 🙂
Fioletowe mysle ze my z Norka na to patrzymy bo jestesmy wysokie wiec nasze dzieci moga urodzic siebdluzszs, no ale zawsze dluzsza gondola to tez dzieciaczek w niej dluzej pojezdzi.
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Hahahaha Leżę, normalnie leżę i kwiczę A może to był sen proroczy?! Bo jeśli będę musiała mieć cesarkę (liczę, że jednak nje), to planuję rodzić w Białymstoku, w klinice, ale nie u Arciszewskich. 4500 zł.... Toż to kupa kasy, nie mam zamiaru tyle wydać Ale ta stówa od Ciebie...... Nie mogę no
Jakby co to na tą stówe mozesz liczyć - mowie to przy swiadkach uroczysta przysiega złożona hahaha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 11:13   #1292
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Fioletowe mysle ze my z Norka na to patrzymy bo jestesmy wysokie wiec nasze dzieci moga urodzic siebdluzszs, no ale zawsze dluzsza gondola to tez dzieciaczek w niej dluzej pojezdzi.

Jakby co to na tą stówe mozesz liczyć - mowie to przy swiadkach uroczysta przysiega złożona hahaha

O toto, Justynko. Nie zdziwiłabym się, gdyby Norek urodził się długi na 60 cm.

Uważaj na słowa, bo jeszcze z pisemnym dowodem do sądu polecę i będą zgrzyty, jeśli nie dasz Kup sobie za to jakiś fajny krem

KTO MA, NIECH WŁĄCZY SOBIE FOKUSTV! Chipsy albo frytki, nie ogarniam

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-24 o 11:17
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 11:16   #1293
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
U mnie tak jest Jak się szybko umyją, to do 21 mogą się cicho bawić czy czytać. O 21 do łóżek, światło zgaszone i cisza.
No musze cos wprowadzic bo potem nie dam rady.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 11:23   #1294
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Norka piękny ten wózek !! A wiesz może ile waży? Nie mogłam tej informacji znaleźć.

I dlaczego zależy Wam na jak największych-najdłuższych gondolach? Gdyby nie wątek na wizażu nie pomyślałabym żeby na to zwrócić uwagę 🙂
Ja mam barlette adamex i ona ma gondole chyba 81 cm (troche nie pamietam). W zime jak jedziesz gondola dajesz dziecko w kombinezon, śpiworek,do tego jakas podusia motylek i nagle sie okazuje,ze się dziec nie mieści. I właśnie dziecko nie siedzi,a juz musi iść do spacerowki. Np w mojej pasy na leżąco są bardzo krótkie,kurcze,napiszę potem wiecej bo mi malpa nie pozwala

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 11:26   #1295
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu ja akurat nie mam 30% tylko 18% i taka dam, mam nadzieję, że będzie ok 😊
Oglądam fokustv, jedzenie wszędzie jedzenie 😀😀

Oo ten wózek co dodałaś ma właśnie fajny stelaż, czarny. Też nie chce białego 👍

Stary 2018-01-24, 11:26   #1296
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzi mi 1,9 £ za paczkę bez promocji, czyli na ten moment ok. 9 zł.
Wiesz co, nawet jeśli, to nie wiem, czy z przesyłką dalej by się opłacało, bo paczki wcale nie są tanie. I co by reszta wątku na to powiedziała? Też by chciały
U nas paczka kosztuje 11zl więc po przeliczeniu, aż taka różnica nie jest

Dzień dobry

Odkryłam nowy smak mojego dziecka, ciepłe tosty z masłem i dżemem jagodowym.
Tak szaleje, że aż mi się mordka cieszy, w ogóle dzisiaj pierwszy raz zaczęłam gadać do brzucha..
Skopala konkretnie moja mamę, oczywiście się popłakała, ona ma pęcherz za blisko oczu..

Zapisałam sobie przepis na placuszki

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 11:30   #1297
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norciu ja akurat nie mam 30% tylko 18% i taka dam, mam nadzieję, że będzie ok ��
Oglądam fokustv, jedzenie wszędzie jedzenie ����

Oo ten wózek co dodałaś ma właśnie fajny stelaż, czarny. Też nie chce białego ��

I tak będę szła do sklepu (za 5 lat), to kupię 30%, bo boję się, że 18stka może mi nie podejść w smaku, w sensie - zbyt kwaśna. Czy nie czuć tego tak?

Fajny wózek, tylko szkoda, że nie można innych kombinacji kolorów..

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U nas paczka kosztuje 11zl więc po przeliczeniu, aż taka różnica nie jest

Dzień dobry

Odkryłam nowy smak mojego dziecka, ciepłe tosty z masłem i dżemem jagodowym.
Tak szaleje, że aż mi się mordka cieszy, w ogóle dzisiaj pierwszy raz zaczęłam gadać do brzucha..
Skopala konkretnie moja mamę, oczywiście się popłakała, ona ma pęcherz za blisko oczu..

Zapisałam sobie przepis na placuszki

Dzień dobry, Blanko
Tak fajnie masz, że już kopniaki czujesz.. U mnie dopiero 12t6d, poczekam sobie, że hej..
Próbuję zrozumieć słowa "ma pęcherz za blisko oczu" - słucham?

Stary 2018-01-24, 11:34   #1298
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
I tak będę szła do sklepu (za 5 lat), to kupię 30%, bo boję się, że 18stka może mi nie podejść w smaku, w sensie - zbyt kwaśna. Czy nie czuć tego tak?

Fajny wózek, tylko szkoda, że nie można innych kombinacji kolorów..

Dzień dobry, Blanko
Tak fajnie masz, że już kopniaki czujesz.. U mnie dopiero 12t6d, poczekam sobie, że hej..
Próbuję zrozumieć słowa "ma pęcherz za blisko oczu" - słucham?
U nas się tam mówi na osoby, które dużo płaczą i łatwo się wzruszają haha, że mają pęcherz za blisko oczu

Stary 2018-01-24, 11:38   #1299
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu jak i tak lecisz do sklepu to faktycznie weź 30% bo taka jest w przepisie. Ja po prostu nie mam w domu, a nie wiem czy się zmobilizuje do wyjścia. Choć sobie ostatnio obiecałam sobie, że codziennie będę robić spacer po pieczywo, zahaczając o park 😉 aaa na razie siedzę przed tv 😀

Blanka zazdroszczę ruchów, i mnie 16tc i nic 😐 i też nie rozumiem stwierdzenia "pęcherz blisko oczu" 😂 ??

Stary 2018-01-24, 11:53   #1300
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas się tam mówi na osoby, które dużo płaczą i łatwo się wzruszają haha, że mają pęcherz za blisko oczu

Już wszystko jasne Czego to ludzie nie wymyślą

Muszę wyłączyć ten FokusTV, bo mam ochotę na wszystko co tam produkują......

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norciu jak i tak lecisz do sklepu to faktycznie weź 30% bo taka jest w przepisie. Ja po prostu nie mam w domu, a nie wiem czy się zmobilizuje do wyjścia. Choć sobie ostatnio obiecałam sobie, że codziennie będę robić spacer po pieczywo, zahaczając o park �� aaa na razie siedzę przed tv ��

Blanka zazdroszczę ruchów, i mnie 16tc i nic �� i też nie rozumiem stwierdzenia "pęcherz blisko oczu" �� ??

Mam dokładnie tak samo - jakie spacery, jaki park? Teraz mam problem, żeby Fokus wyłączyć i iść do sklepu. Rzal (żal).

Robili takie pianki karmelowe...... https://mk.ssb-media.com/images/p327203b_2x.jpg

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-24 o 11:54
Stary 2018-01-24, 11:53   #1301
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Pozdrawiam DSC_0069.JPG

Stary 2018-01-24, 12:02   #1302
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu haha 😂😂 jakbyś mieszkała bliżej to może byśmy się razem mobilizowały ? 😊
Taaka karmelowa piankę bym zjadła 😋 w lodówce mam ciasto weselne... 🤗

Blanka kusicielka 😉

Dobra, uciekam bo muszę się wziąć za jakieś ogarnięcie prania, obiadu i siebie 😀😀

Stary 2018-01-24, 12:03   #1303
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo, babeczki Smacznego! Ja to miałam iść do sklepu, ale przecież mogę zjeść placki bez sosu, a placuszki z mascarpone zrobić później, więc i do sklepu później.. A bo Biedronka jest aż 15-20 minut stąd piechotką, na samą myśl, że mi będzie słabo, robi się... słabo. I odechciewa się. Biere się za placki.

Stary 2018-01-24, 12:15   #1304
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Blanka smacznego babeczki wyglądają pysznie.

Norka placki bez sosu też ok chociaż ja lubię też z białym serem i cebulką na słono.

Dziewczyny tak wogole mam pytanie techniczne, przez większość czasu korzystam z telefonu ale nigdzie nie mogę znaleźć opcji cytowanie u was też tak jest czy tylko ja jestem taki "nieogar"? Na tablecie jest ta opcja.
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 12:17   #1305
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Blanka smacznego babeczki wyglądają pysznie.

Norka placki bez sosu też ok chociaż ja lubię też z białym serem i cebulką na słono.

Dziewczyny tak wogole mam pytanie techniczne, przez większość czasu korzystam z telefonu ale nigdzie nie mogę znaleźć opcji cytowanie u was też tak jest czy tylko ja jestem taki "nieogar"? Na tablecie jest ta opcja.
Korzystasz z aplikacji Wizaz??

Stary 2018-01-24, 12:18   #1306
asiaczek
Zakorzenienie

Zrobiłam mężowi te placki na deser,tylko bez mascarpone a z jogurtem naturalnym. Mówi,że pycha ja nie mogę nawet spróbować bo nabiał..

A propo wolnych wieczorów to mój syn gdzieś do roku chodził pięknie spać o 20. Teraz jest to minimum 21, często później. Nie mogę nic wieczorem zrobić bo trzeba się z nim bawić a później to już mi się nie chce. A rano znów marudzi bo się nie wyspał i nadal nie mogę nic zrobić, bo płacze. Rzadne plany wprowadzania jakiegoś planu dnia u nas się nie sprawdzają.

Chyba w ogóle nie powinnam się udzielać na forum matek bo ze mnie byłby raczej zły przykład. Syn mi tak daje w kość,że mam już chyba przez to depresję a macierzyństwo w ogóle mnie nie cieszy:/
Nie wiem jak ogarnę dwójkę jak z jednym sobie nie radzę

Stary 2018-01-24, 12:19   #1307
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Wchodzę bezpośrednio ze strony google, ta apka jest do ściągnięcia?
Stary 2018-01-24, 12:19   #1308
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej kawunia i babeczki..... moze i ja sobie zrobie jakas delikatna kawusie.... troche nadal mi glowa pulsuje, mkze kawa pomoże...
Cytat:
Ooo, babeczki Smacznego! Ja to miałam iść do sklepu, ale przecież mogę zjeść placki bez sosu, a placuszki z mascarpone zrobić później, więc i do sklepu później.. A bo Biedronka jest aż 15-20 minut stąd piechotką, na samą myśl, że mi będzie słabo, robi się... słabo. I odechciewa się. Biere się za placki.
Ja mam do biedronki tez gdzies z 20 minut, nigdy nie chce mi sie tam iść na piechotę haha ja nie wiem czy na obiad odmrozic mielone czy zrobic ruskie... znając mnie, dzisiaj jeszcze wygra moje lenistwo i odmroze mielone
Przegladam wózki ciągle i na prawde nie wiele jest takich co maja gondole jednoczesnie długą i ładną, taka jak mi sie podoba w stylu wanny. Roany jeszcze maja w miare, bo lekko ponad 80 cm. Masakra !!!!

Stary 2018-01-24, 12:22   #1309
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Wchodzę bezpośrednio ze strony google, ta apka jest do ściągnięcia?
Ściągnij sobie aplikacje Wizaz. Na sklep play, mega wygodna aplikacja na bieżąco cie informuje o postach itp.

Stary 2018-01-24, 12:24   #1310
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Korzystasz z aplikacji Wizaz??

Blanka dzięki za podpowiedź już znalazłam apke teraz ją rozkminie i będzie ok😃

Stary 2018-01-24, 12:31   #1311
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej kawunia i babeczki..... moze i ja sobie zrobie jakas delikatna kawusie.... troche nadal mi glowa pulsuje, mkze kawa pomoże...

Ja mam do biedronki tez gdzies z 20 minut, nigdy nie chce mi sie tam iść na piechotę haha ja nie wiem czy na obiad odmrozic mielone czy zrobic ruskie... znając mnie, dzisiaj jeszcze wygra moje lenistwo i odmroze mielone
Przegladam wózki ciągle i na prawde nie wiele jest takich co maja gondole jednoczesnie długą i ładną, taka jak mi sie podoba w stylu wanny. Roany jeszcze maja w miare, bo lekko ponad 80 cm. Masakra !!!!

A jaka to wanna? Kanciasta czy zaokrąglona? Patrzyłaś na http://www.kacbru.pl/ ?

Stary 2018-01-24, 12:37   #1312
moniczka_90
Zakorzenienie

Witam w 15 tygodniu
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 12:39   #1313
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaka to wanna? Kanciasta czy zaokrąglona? Patrzyłaś na http://www.kacbru.pl/ ?
Zaokraglona to wanna, taka jak roan. Nie podobaja mi sie te kanciaste patrzylam Norciu to tam sa takie 85 cm wewnatrz gondoli, to calkiem nieźle. Znalazlam jeszcze w miare camarelo avenger - na razie patrze sobie na allegro rodzaje, potem bede wnikac mocniej co z czym jak i gdzie. Czarna magia dla mnie te wózki ! ale za to mam kawusie

Stary 2018-01-24, 12:41   #1314
folinka
Zadomowienie

Zasiadłam w poczekalni. Zwykle jest tu spore opóźnienie... Więc spróbuję Was dogonić

Wczoraj zrobiłam zmiany w pierwszym poście, ale była jakaś awaria wizażu, że edycja się nie zapisywała, dziwne Spróbuję dziś wieczorem.

Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Matko, dziewczyny! Produkujecie posty w zastraszającym tempie!
Przepraszam, że długo się nie odzywałam, ale miałam masę prac do napisania na magistrze i w rezultacie wiele nieprzespanych nocy. Starałam się was podczytywać jak najwięcej żeby być na bieżąco, ale nie dałam rady sklecić żadnego sensownego posta. Mam nadzieję, że wybaczacie Została mi jeszcze jedna dość poważna praca do zaliczenia, a potem będzie trochę luźniej przez jakiś czas, więc mam nadzieję więcej sie udzielać

Tak w ogóle, mogłabym prosić o dodanie na listę? Early Bird, 28l, pierwsza ciąża, tp: 12.07. Z góry dziękuję za wpisanie
Trzymaj się tam i zaglądaj kiedy dasz radę
Pewnie, dopiszę, jak mi pozwolą
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 12:43   #1315
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Zasiadłam w poczekalni. Zwykle jest tu spore opóźnienie... Więc spróbuję Was dogonić

Wczoraj zrobiłam zmiany w pierwszym poście, ale była jakaś awaria wizażu, że edycja się nie zapisywała, dziwne Spróbuję dziś wieczorem.

Trzymaj się tam i zaglądaj kiedy dasz radę
Pewnie, dopiszę, jak mi pozwolą
Jest awaria i nie zapisują się edycje.
Dział techniczny już nad tym pracuje podobno..

Stary 2018-01-24, 12:43   #1316
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Zaokraglona to wanna, taka jak roan. Nie podobaja mi sie te kanciaste patrzylam Norciu to tam sa takie 85 cm wewnatrz gondoli, to calkiem nieźle. Znalazlam jeszcze w miare camarelo avenger - na razie patrze sobie na allegro rodzaje, potem bede wnikac mocniej co z czym jak i gdzie. Czarna magia dla mnie te wózki ! ale za to mam kawusie

Kurczę, dzięki Zua! Wreszcie wiem, jak się nazywają te gondole, co mi się podobają. Wanna! Ja na to mówiłam "jajko" :P
A ja teraz odpuściłam wózki, nie chcę na razie o tym myśleć, zwłaszcza, jak uświadomiłyście mi, że duzi rodzice mogą mieć duże dzieci i trzeba szukać gondoli jeszcze na długość. tego parametru nie brałam pod uwagę
Ale właśnie - odpuściłam wózki a znów wracam do oglądania bujaczków-leżaczków. Model Kinderkraft Unimo ma funkcję kołyski i tak zaczęłam sobie rozkminiać: mam ogromne łoże w sypialni i nijak mi tam łóżeczko nie wejdzie, myślicie, że na początek dzieć mógłby spać w takiej kołysce? Czy jest to niezdrowe dla kręgosłupa albo są jeszcze jakieś inne powody, żeby zrezygnować z tego pomysłu?

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 12:46   #1317
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Ojej no to faktycznie l4 od poczatku jak znalazł !!! Pytam, bo zastanawoam sie czy tylko ja na l4 spie do 10 a wszystkie wstają ranne ptaszki o 7 i juz coś robią jakby jednak ktos nie planowal juz spać to polecam na polsat 2 o 8 jest awantura o kase, mozna sie pośmiać ze starego teleturnieju

ja mam 2 małych dzieci więc muszę wstać 😊

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Ja wstaję tak wcześnie, bo po prostu nie idzie mi dalej spać. Dzisiaj spałam od ok. 24 chyba do 5:50, bo mężowy budzik dzwonił, a że telefony leżą na stoliku od mojej strony, to musiał się na mnie wtarabanić jak jakiś wieprz i sięgnąć po telefon, co poskutkowało pobudką oraz lekkim szokiem.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ale fajnie. Ja chyba musze jakies zasady wprowadzic bo potem przy trojce nie dam rady. Wczoraj o 23 mi chlopcy zasneli a rano byl problem zeby wstac, ja tez nie mialam sil wstac. Bym musiala o 19 kompiel kolacja i do spania.

moje już o 20.30 śpią. Wstają koło 6

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 12:50   #1318
odowska
Zadomowienie

odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 12:50   #1319
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie Jutro mam wizytę u ginekologa w szpitalu. Ktoś uznał, nie wiem dlaczego, że moja ciąża jest podwyższonego ryzyka. Jutro dowiem się co i jak. Mam nadzieję cały czas, że to tylko z powodu mnogości drobnych komplikacji z poprzednich ciąż chcą trzymać rękę na pulsie.
Po usg miesiąc temu, jak mnie na to umówili, to trochę się martwiłam, wspominałam o tym, ale przyjęłam plan, że dopóki nikt mi nie powie, że coś złego się dzieje, to nie będę się martwić na zapas. Nawet się udało w miarę, dni mi szybko lecą i to już jutro, ale już przebieram nogami A dziś mam hematologa o 12. Mam nadzieję, że nie pobierą mi znowu ok. 10 ampułek krwi, jak na pierwszej wizycie w poprzedniej ciąży...
Więc proszę o nieco kciuków na dwa dni
Jak to możliwe, że tylko ja mam wizytę w tym tyg? Wszystkie kciuki dla mnie
kciuki!

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:00   #1320
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U nas zawsze była zasada, że do 8rz. O 21.00 w łóżku. Potem o 22.00 w łożku, a teraz brat ma 13lat i w tygodniu przed 23.00 już śpi, a w weekendy posiedzi do północy.

Ale zasada nr.dwa. Od 21.00 jak nie śpisz to siedzisz u siebie w pokoju. Od 21.00 to już jest czas dla rodziców,na obejrzenie jakiegoś filmu itp.

Mi takie coś bardzo odpowiada i taka zasada będzie również u nas

Jak się mała urodzi to też chcę od początku wprowadzać jakiś rytm wieczoru. Kąpiel o danej porze, mleko i Taki nasz rytuał.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości