Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-24, 13:04   #1321
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U nas zawsze była zasada, że do 8rz. O 21.00 w łóżku. Potem o 22.00 w łożku, a teraz brat ma 13lat i w tygodniu przed 23.00 już śpi, a w weekendy posiedzi do północy.

Ale zasada nr.dwa. Od 21.00 jak nie śpisz to siedzisz u siebie w pokoju. Od 21.00 to już jest czas dla rodziców,na obejrzenie jakiegoś filmu itp.

Mi takie coś bardzo odpowiada i taka zasada będzie również u nas

Jak się mała urodzi to też chcę od początku wprowadzać jakiś rytm wieczoru. Kąpiel o danej porze, mleko i Taki nasz rytuał.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oby Wam się udało
Ja też miałam taki plan..

Stary 2018-01-24, 13:09   #1322
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Folinka też mam dzisiaj hematologa ale na 13, a krew miałam pobierana tydzień temu żeby na dzisiaj już były wyniki. Oby nasze wizyty zakończyły się pozytywnie
To czekamy teraz obie? Ja byłam u pielęgniarki właśnie (mocz, ciśnienie - świętość u każdego rodzaju lekarza w uk). Powiedziała mi, że 6 osób w kolejce przede mną Chyba mogę się rozpisać
Mam kawkę, wizaż, mogę siedzieć. Tylko tż biedny został z Lidką po nocce i 3h snu. Na szczęście dziś ma wolne.
Oczywiście kciuki też za Twoją wizytę!
Ja wiem, że przede mną długi wywiad jak zwykle, choć liczę, że mają historię z poprzedniej ciąży. A w ogóle to już moja trzecia ciąża z hematologiem, więc wiem w miarę czego się spodziewać. Tu robią masę badań dopiero jak hematolog skieruje na te szczegółowe, od razu po wizycie i na żadne badania chyba poza glukozą nie chodzi się na czczo Trafiłam tu przez płytki, a byłam mocno zdziwiona, bo okazało się też, że z jakichś badań wyszło mi większe ryzyko zakrzepicy, więc pilnują mnie tu ostro. Przede wszystkim częsta morfologia, gdzie normalne robią dwa razy na całą ciążę

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Folinka bardzo chciałabym kiedyś w swoim domu tak zorganizować dzieciaki, żeby wieczór był dla mnie męża. Szacun! 😊
Trzymamy kciuki za hematologa dziś👍👍

Ja nie widzę innej opcji, dzieci potrzebują snu przecież. Starszy teraz wstaje o 7, młodszy przed 8, więc akurat fajnie razem idą spać. Rok temu jak obaj chodzili jeszcze do jednej szkoły i wstawali przed 8, to starszy mógł jeszcze w łóżku do 22 czytać i teraz też czasem mu wolno, jak nie może usnąć.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:13   #1323
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Oby Wam się udało
Ja też miałam taki plan..

Ja w tym nic takiego nie wiedzę. Konsekwencja i zasady.
Ale ja jestem uparta i zazwyczaj mam to czego chce,nawet kosztem tego, że padam ze zmęczenia i nie jest to łatwe,wymaga poświęceń i czasu.

To jakie dziecko jest, jak wygląda jego plan i rytm dnia zależy od wychowania i konsekwencji i organizacji.
Wiadomo, że dziecko czasem ma cięższy dzień, jak każdy.. Ze coś się zaburzy, bo choroba, bo zęby idą, bo po szczepieniu marudne jest... Ale to nie są codzienne sytuacje.
Ja sobie nie wyobrażam mieć chwili dla siebie, czy siedzieć w domu z dzieckiem przez pierwszy rok, nigdzie bez niego nie wyjść itp
Ale każdy robi i wychowuje jak uważa

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-24 o 13:22
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:18   #1324
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ogólnie myślę, że Folinka może być idealnym przykładem matki IDEALNEJ, nie żartuję. Świetna organizacja, porządek, charakter - to wszystko zasługuje na medal. Tyle da się wywnioskować z twoich postów, Folinko. Aż żałuję, że nie znamy się bliżej czy blisko nie mieszkamy, byłabyś nieocenioną pomocą czy doradczynią dla poczatkujących. Mąż MUSI być z Ciebie dumny.

Zdjęcie z cyklu - śniadanie ciężarówki Załącznik 7402321
No co Ty... Jesteś kochana, ale na pewno mam jakąś standardową porcję błędów już za sobą. Za długo by o nich pisać A i teraz nieraz zdarza mi się krzyknąć na dzieci. Ale jeśli już mowa o dumie, to prędzej ja i mąż jesteśmy z NAS dumni, że ogarniamy dom i dzieciaki sami, a za nami też już jakieś kryzysy... Jak już wspominałam on angażuje się w opiekę nad dziećmi tak samo jak ja. Bez niego nie szło by mi tak dobrze I jeszcze teraz mogę sobie luźno tak pisać, bo mam jakieś 1,5 mies urlopu

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Aaa, śniadanie boskie!

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Tez uwazam ze Folinka to wspaniala osoba i skarbnica wiedzy. Jakbym byla facetem to ukradlabym ją od męża

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Folinka powodzenia i kciukasy jak piszesz wszystkie dla Ciebie więc wizyty będą udane.

Uwierzycie, że mi nutella nie wchodzi w tej ciąży??? Ja nie wierzę! A zawsze całe życie i wszystkie ciąże mogłam jeść na kilogramy
Stary 2018-01-24, 13:24   #1325
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Kurczę, dzięki Zua! Wreszcie wiem, jak się nazywają te gondole, co mi się podobają. Wanna! Ja na to mówiłam "jajko" :P
A ja teraz odpuściłam wózki, nie chcę na razie o tym myśleć, zwłaszcza, jak uświadomiłyście mi, że duzi rodzice mogą mieć duże dzieci i trzeba szukać gondoli jeszcze na długość. tego parametru nie brałam pod uwagę
Ale właśnie - odpuściłam wózki a znów wracam do oglądania bujaczków-leżaczków. Model Kinderkraft Unimo ma funkcję kołyski i tak zaczęłam sobie rozkminiać: mam ogromne łoże w sypialni i nijak mi tam łóżeczko nie wejdzie, myślicie, że na początek dzieć mógłby spać w takiej kołysce? Czy jest to niezdrowe dla kręgosłupa albo są jeszcze jakieś inne powody, żeby zrezygnować z tego pomysłu?
Boże ledwo wózki zaczełam patrzeć, a wy teraz o bujaczkach leżaczkach
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:25   #1326
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Boże ledwo wózki zaczełam patrzeć, a wy teraz o bujaczkach leżaczkach
Ja też za tym wszystkim nie nadążam..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:27   #1327
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej kawunia i babeczki..... moze i ja sobie zrobie jakas delikatna kawusie.... troche nadal mi glowa pulsuje, mkze kawa pomoże...

Ja mam do biedronki tez gdzies z 20 minut, nigdy nie chce mi sie tam iść na piechotę haha ja nie wiem czy na obiad odmrozic mielone czy zrobic ruskie... znając mnie, dzisiaj jeszcze wygra moje lenistwo i odmroze mielone
Przegladam wózki ciągle i na prawde nie wiele jest takich co maja gondole jednoczesnie długą i ładną, taka jak mi sie podoba w stylu wanny. Roany jeszcze maja w miare, bo lekko ponad 80 cm. Masakra !!!!

Cytat:
Zaokraglona to wanna, taka jak roan. Nie podobaja mi sie te kanciaste patrzylam Norciu to tam sa takie 85 cm wewnatrz gondoli, to calkiem nieźle. Znalazlam jeszcze w miare camarelo avenger - na razie patrze sobie na allegro rodzaje, potem bede wnikac mocniej co z czym jak i gdzie. Czarna magia dla mnie te wózki ! ale za to mam kawusie

Tam jest wózek Aura, który ma 90 cm. gondolę I ten będę brała. To nic, że kolorystyka mogłaby być lepsza, ale może w czerwcu będzie z tym już lepiej.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:32   #1328
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w tym nic takiego nie wiedzę. Konsekwencja i zasady.
Ale ja jestem uparta i zazwyczaj mam to czego chce,nawet kosztem tego, że padam ze zmęczenia i nie jest to łatwe,wymaga poświęceń i czasu.

To jakie dziecko jest, jak wygląda jego plan i rytm dnia zależy od wychowania i konsekwencji i organizacji.
Wiadomo, że dziecko czasem ma cięższy dzień, jak każdy.. Ze coś się zaburzy, bo choroba, bo zęby idą, bo po szczepieniu marudne jest... Ale to nie są codzienne sytuacje.
Ja sobie nie wyobrażam mieć chwili dla siebie, czy siedzieć w domu z dzieckiem przez pierwszy rok, nigdzie bez niego nie wyjść itp
Ale każdy robi i wychowuje jak uważa

To tym bardziej Ci życzę aby wszystko Ci się udało tak jak planujesz i żeby córeczka miała podobny charakter do Ciebie na pewno lżej będzie się Wam żyło.

Ja na pewno jestem z tych"bardziej miękkich" matek,ale jednak i tak uważam,że bardzo dużo zależy od charakteru dziecka i pewne rzeczy,zwłaszcza we wczesnym dzieciństwie, ciężko przeskoczyć.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Kurczę, dzięki Zua! Wreszcie wiem, jak się nazywają te gondole, co mi się podobają. Wanna! Ja na to mówiłam "jajko"
A ja teraz odpuściłam wózki, nie chcę na razie o tym myśleć, zwłaszcza, jak uświadomiłyście mi, że duzi rodzice mogą mieć duże dzieci i trzeba szukać gondoli jeszcze na długość. tego parametru nie brałam pod uwagę
Ale właśnie - odpuściłam wózki a znów wracam do oglądania bujaczków-leżaczków. Model Kinderkraft Unimo ma funkcję kołyski i tak zaczęłam sobie rozkminiać: mam ogromne łoże w sypialni i nijak mi tam łóżeczko nie wejdzie, myślicie, że na początek dzieć mógłby spać w takiej kołysce? Czy jest to niezdrowe dla kręgosłupa albo są jeszcze jakieś inne powody, żeby zrezygnować z tego pomysłu?
Nie patrzyłam jaki to bujaczek,ale nie wiem czy jaiekolwiek się nadają na spędzanie w nich wielu godzin. Może lepiej do snu jakiś kosz Mojżesza albo kołyskə?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Tam jest wózek Aura, który ma 90 cm. gondolę I ten będę brała. To nic, że kolorystyka mogłaby być lepsza, ale może w czerwcu będzie z tym już lepiej.
A te wózki zawsze są dostępne od ręki?

Stary 2018-01-24, 13:35   #1329
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Czeeeść Odowska! Nie było Ciebie całe wieki! Co u Ciebie?

Cytat:
A te wózki zawsze są dostępne od ręki?

Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia, nie pytałam o to, ale skoro dostępne jest tylko to, co widać na stronie, to chyba taaaa..

Stary 2018-01-24, 13:43   #1330
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Fioletowe mysle ze my z Norka na to patrzymy bo jestesmy wysokie wiec nasze dzieci moga urodzic siebdluzszs, no ale zawsze dluzsza gondola to tez dzieciaczek w niej dluzej pojezdzi.

Jakby co to na tą stówe mozesz liczyć - mowie to przy swiadkach uroczysta przysiega złożona hahaha

Fajnie, że masz swój plan. Weź jeszcze pod uwagę, że nieraz musisz półroczniaka przełożyć do spacerówki, bo bierze się już do siadania. Nie wspominając o tym, że dzieciaki nie cierpią często w tym wieku leżeć i patrzeć w niebo, bo znają już inne pozycje i są bardzo ciekawe świata. W spacerówce w zimie też da się opatulić w śpiworek i/lub kocyk. Dla mnie to bardzo ważne, żeby spacerówka była rozkładana na płasko lub niemal płasko, żeby dziecię spało zdrowo, a jak nie śpi, to trochę unoszę, żeby mogło patrzeć na świat.

Cytat:
U nas paczka kosztuje 11zl więc po przeliczeniu, aż taka różnica nie jest
Mówisz o paczce chusteczek, nie pocztowej? Chyba też mam wolne jarzenie dziś Choć z tym pęcherzem wykminiłam!
Tak, różnica niewielka! Szkoda, że przeliczenie zarobków nie wychodzi podobnie korzystnie

Cytat:
Chyba w ogóle nie powinnam się udzielać na forum matek bo ze mnie byłby raczej zły przykład. Syn mi tak daje w kość,że mam już chyba przez to depresję a macierzyństwo w ogóle mnie nie cieszy:/
Nie wiem jak ogarnę dwójkę jak z jednym sobie nie radzę

Każdy może się udzielać i możemy się inspirować nawzajem Może masz taki chwilowy spadek formy? Małe dziecko i ciąża to wymagający czas. U mnie trochę lżej, bo starszaki cudownie się bawią z małą i zajmują nią.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Wszelki duch... Witaj! Jak się masz???

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
kciuki!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-24 o 13:47
Stary 2018-01-24, 13:46   #1331
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Fajnie, że masz swój plan. Weź jeszcze pod uwagę, że nieraz musisz półroczniaka przełożyć do spacerówki, bo bierze się już do siadania. Nie wspominając o tym, że dzieciaki nie cierpią często w tym wieku leżeć i patrzeć w niebo, bo znajdą już inne pozycje i są bardzo ciekawe świata. W spacerówce w zimie też da się opatulić w śpiworek i/lub kocyk. Dla mnie to bardzo ważne, żeby spacerówka była rozkładana na płasko lub niemal płasko, żeby dziecię spało zdrowo, a jak nie śpi, to trochę unoszę, żeby mogło patrzeć na świat.

Mówisz o paczce chusteczek, nie pocztowej? Chyba też mam wolne jarzenie dziś Choć z tym pęcherzem wykminiłam!
Tak, różnica niewielka! Szkoda, że przeliczenie zarobków nie wychodzi podobnie korzystnie

Każdy może się udzielać i możemy się inspirować nawzajem Może masz taki chwilowy spadek formy? Małe dziecko i ciąża to wymagający czas. U mnie trochę lżej, bo starszaki cudownie się bawią z małą i zajmują nią.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Tak tak o paczce chusteczek.
A no to fakt, zarobki nasze, a u was to dwie różne bajki niestety

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Co do bujaczka to my bierzemy tylko ten pod uwagę. https://bebito.pl/lezaczki-i-hustawk...AaAivFEALw_wcB

Ale to nie na całe dnie itp. Tylko na chwilę w ciągu dnia

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-24 o 14:01
Stary 2018-01-24, 13:48   #1332
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
U nas zawsze była zasada, że do 8rz. O 21.00 w łóżku. Potem o 22.00 w łożku, a teraz brat ma 13lat i w tygodniu przed 23.00 już śpi, a w weekendy posiedzi do północy.

Ale zasada nr.dwa. Od 21.00 jak nie śpisz to siedzisz u siebie w pokoju. Od 21.00 to już jest czas dla rodziców,na obejrzenie jakiegoś filmu itp.

Mi takie coś bardzo odpowiada i taka zasada będzie również u nas

Jak się mała urodzi to też chcę od początku wprowadzać jakiś rytm wieczoru. Kąpiel o danej porze, mleko i Taki nasz rytuał.

No ja musze koniecznie cos wprowadzic. Wiadomo latem mozna isc spac pozniej. Ale teraz to mogli by max o 21 byc w lozku a nie potem starszemu nie chce sie wstac do szkoly.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:48   #1333
norka93
Wtajemniczenie

Będę musiała jakoś przeżyć ten biały stelaż..

http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...ecy-aura-3in1/

Stary 2018-01-24, 13:57   #1334
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Czeeeść Odowska! Nie było Ciebie całe wieki! Co u Ciebie?

Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia, nie pytałam o to, ale skoro dostępne jest tylko to, co widać na stronie, to chyba taaaa..
Hej! Fakt, trochę mnie nie było, ale coś tam podczytywałam, żeby się upewnić czy wszystko u Was ok (uzależniłam się od kibicowania obcym kobietom przez internet ). Nawet się przez chwilę zastanawiałam, czy przypadkiem nie powiększam tej liczby podczytywaczy, ale skoro już się wcześniej odezwałam na nowym wątku, to chyba już mnie liczyło jako użytkownik, nie?

A jak u Ciebie? Bezsenność już nieco zelżała, co? A mdłości? Miałaś? Przeszły? Bardzo się cieszyłam, jak dziewczyny pisały, że u nich przechodzą powoli. U mnie też przeszły... płynnie w zgagę! Więcej nie będę pisać, bo by mi jakaś litania nieszczęść wyszła.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Aż tak długo mnie nie było, że taka reakcja?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 13:58   #1335
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Hej! Fakt, trochę mnie nie było, ale coś tam podczytywałam, żeby się upewnić czy wszystko u Was ok (uzależniłam się od kibicowania obcym kobietom przez internet ). Nawet się przez chwilę zastanawiałam, czy przypadkiem nie powiększam tej liczby podczytywaczy, ale skoro już się wcześniej odezwałam na nowym wątku, to chyba już mnie liczyło jako użytkownik, nie?

A jak u Ciebie? Bezsenność już nieco zelżała, co? A mdłości? Miałaś? Przeszły? Bardzo się cieszyłam, jak dziewczyny pisały, że u nich przechodzą powoli. U mnie też przeszły... płynnie w zgagę! Więcej nie będę pisać, bo by mi jakaś litania nieszczęść wyszła.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Na to wychodzi!
Stary 2018-01-24, 13:59   #1336
Elaaaa
Wtajemniczenie

Chwilę mnie nie było, a tu taki ruch 😊 wszystko przygotowane teraz inka i ciacho a potem zacznę piec placki, żeby jak mąż wróci obiad był gotowy 😉 uff ale zrobiłam kawał roboty 👍
Norciu jak u Ciebie postępy pracy?

Odowska witaj 😘 co u Ciebie?

Summer myślę, że bujaczek niekoniecznie dla takiego malucha, na spędzanie tam czasu praktycznie ciągle. Na chwilę w ciągu dnia owszem, ale nie całą noc, plus drzemki w dzień. Rozejrzyj się może za dostawką do łóżka?

Mój deserek 😍
IMG_20180124_134804.jpg

Stary 2018-01-24, 14:04   #1337
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, dzięki Zua! Wreszcie wiem, jak się nazywają te gondole, co mi się podobają. Wanna! Ja na to mówiłam "jajko"
A myślałaś o czymś takim?? Zamiast bujaczka??
Sa różne, to pierwsze lepsze z neta. Nie zajmuje miejsca, można spokojnie przenosić 2_max.jpg

Stary 2018-01-24, 14:07   #1338
Early Bird
Raczkowanie

Widzę, że tu posty już od samutkiego rana lecą, a ja wstałam dopiero o 12 dzisiaj Spanie to moje hobby

Folinka trzymam kciuki

Ktoś pisał o bólu w podbrzuszu; ja dość często odczuwam takie jakby rozpieranie i rozciąganie od środka i trochę ciągnięcia, ale lekarze mówią, że to normalne bo macica rośnie, więc staram się nie panikować.

My już mamy sporo ciuszków i pampersów, ale kupowanie wózka mnie przeraża, bo totalnie nie mam pojęcia jaki wybrać. Ktoś z UK może polecić jakiś dobry sklep z wózkami (ogólnie wyprawką dziecięca) lub firmę?
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 14:08   #1339
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Trochę zelżała, fakt, ale mdłości dalej męczą, chociaż nie tak non stop jak wcześniej. Teraz przed głodem i po głodzie.

Zgaga? O nie, już nie wiem co gorsze - zgaga czy refluks, bo ja refluks mam po czekoladzie. I to i to beznadziejne.

Proszę pisać o wszystkim i nie tłumaczyć się litaniami!

Cytat:
Chwilę mnie nie było, a tu taki ruch wszystko przygotowane teraz inka i ciacho a potem zacznę piec placki, żeby jak mąż wróci obiad był gotowy uff ale zrobiłam kawał roboty

Odowska witaj co u Ciebie?

Summer myślę, że bujaczek niekoniecznie dla takiego malucha, na spędzanie tam czasu praktycznie ciągle. Na chwilę w ciągu dnia owszem, ale nie całą noc, plus drzemki w dzień. Rozejrzyj się może za dostawką do łóżka?

Mój deserek
Załącznik 7402451

Poproszę ten kawałek z czekoladową polewą i kolorową posypką! Ale pyszności!

Potarkowałam (a raczej zmieliłam maszynką do mielenia mięsa, bo nie chcialo mi się tarkować ) ziemniaki, cebulę, dodałam jajka, sól i pacze - nie ma mąki. No dobra.... W smaku nie najgorsze, ale to nie to, co u mamy, aj.. Zjadłam 3 placuszki i położyłam się, bo męczą mnie mdłości, ogólnie czuję się zmeczona, bo spałam 6 godzin, dla mnie to trochę za mało i jakaś taka rozstrojona jestem. Zasnęłabym, ale organizm swoje. Muszę zamówić tę melatoninę.

Stary 2018-01-24, 14:12   #1340
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Chwilę mnie nie było, a tu taki ruch 😊 wszystko przygotowane teraz inka i ciacho a potem zacznę piec placki, żeby jak mąż wróci obiad był gotowy 😉 uff ale zrobiłam kawał roboty 👍

Odowska witaj 😘 co u Ciebie?

Mój deserek 😍
Załącznik 7402451

Hej! Czyli jednak pracowity dzień dziś miałaś Ja dalej chora. Jeśli to prawda, że od około 14 tygodnia dzieci odbierają dźwięki otoczenia, to Żelek mnie chyba już kojarzy po kaszlu

I zgadzam się z co do bujaczka. Do spania nawet na drzemki zdecydowanie nie. Z resztą generalnie leżaczki/bujaczki to chyba tak gadżet z gatunku jednym się przyda, innym się będzie kurzył.
Stary 2018-01-24, 14:13   #1341
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Hmm... Wahałabym się mocno. Zależy jakie tam jest dno dokładnie. Na drzemkę w dzień jeszcze jako tako, ale na noc raczej wolę porządny płaski materac. U mnie też na pierwsze pół roku będzie kosz/kołyska.
Mam wrażenie, że odgapili od Tiny Love 3w1, ale to nic Super, że w ogóle są leżaczki rozkładane na płasko, bo jest ich bardzo mało.

Ja chorowałam na Tiny Love od lat, kupiłam Lidusi, a ona łobuzica nim wzgardziła Bardzo rzadko poleżała w nim spokojnie, a o żadnej drzemce nie było mowy (myślałam, że czasem jak mi będzie wygodniej, żeby spała na dole domu, to w leżaczku).
Ale ogólnie go zachwalam i polecam!

Teraz chyba postawię na huśtawkę, jeszcze żadne z moich dzieci nie miało. Ale w tym wiadomo na krótko będę kłaść, choć nawet i to "na krótko" i tak może być czasami zbawienne, gdy będę sama w domu z dwoma małymi łobuzicami
Stary 2018-01-24, 14:15   #1342
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Widze ten wózek, ale ciekawe czy to wymiar wewnętrzny czy zewnętrzny. No, ale nawet gdyby był zewnętrzny, to wewnętrzny mniejszy niż 85 cm raczej nie będzie.

Wewnętrzny 85 cm ma jeszcze RICO BRANO, CAMARELO AVENGER,
COLETTO MILANO (tutaj 84 cm)
ROAN BASS (83 cm)

Cytat:
Fajnie, że masz swój plan. Weź jeszcze pod uwagę, że nieraz musisz półroczniaka przełożyć do spacerówki, bo bierze się już do siadania. Nie wspominając o tym, że dzieciaki nie cierpią często w tym wieku leżeć i patrzeć w niebo, bo znają już inne pozycje i są bardzo ciekawe świata. W spacerówce w zimie też da się opatulić w śpiworek i/lub kocyk. Dla mnie to bardzo ważne, żeby spacerówka była rozkładana na płasko lub niemal płasko, żeby dziecię spało zdrowo, a jak nie śpi, to trochę unoszę, żeby mogło patrzeć na świat.
Folinko oczywiście jak już zacznie siadac to na siłe męczyć w gondoli nie będę, nie ma takiej możliwości ! Po prostu chcę sie asekurować długością gondoli, żeby nie było że nie pojeździ Dzieć w niej tyle ile by chciał, bo będzie na styk lub coś wyjdzie w praniu. A skoro ceny sa bardzo zbliżoe tych co mają 80 cm do tych co mają 85 cm, to już wolę kupić tą większą A o regulowanej spacerówce też czytałam, to zawsze jest mega wygoda dla dziecka.
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 14:17   #1343
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Każdy może się udzielać i możemy się inspirować nawzajem Może masz taki chwilowy spadek formy? Małe dziecko i ciąża to wymagający czas. U mnie trochę lżej, bo starszaki cudownie się bawią z małą i zajmują nią.[COLOR="Silver"]
Chyba tak a hormony ciążowe nie pomagają.
Mój syn lubi kontakt z ludźmi, ale nie mogę mu zapewnić codziennie atrakcji w postaci wyjazdów. Mam wrażenie,że on się bardzo nudzi tylko ze mną i przez to jest taki wymagający. Łatwiej by było gdybyśmy mieszkali w mieście, bo tam nawet na spacerze są ludzie,coś się dzieje,a u mnie cisza i spokój.
U Ciebie wcale nie tak lżej, bo masz już trójkę urwisów

Stary 2018-01-24, 14:24   #1344
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Widzę, że tu posty już od samutkiego rana lecą, a ja wstałam dopiero o 12 dzisiaj Spanie to moje hobby

Folinka trzymam kciuki

Ktoś pisał o bólu w podbrzuszu; ja dość często odczuwam takie jakby rozpieranie i rozciąganie od środka i trochę ciągnięcia, ale lekarze mówią, że to normalne bo macica rośnie, więc staram się nie panikować.

My już mamy sporo ciuszków i pampersów, ale kupowanie wózka mnie przeraża, bo totalnie nie mam pojęcia jaki wybrać. Ktoś z UK może polecić jakiś dobry sklep z wózkami (ogólnie wyprawką dziecięca) lub firmę?

Teraz to trzymajcie, żebym wreszcie weszła... Tak długo to jeszcze nigdy tu nie czekałam. Poczekalnia już pusta prawie, a tu kilka różnych poradni dla ciężarnych.

U mnie chyba największy wybór to w ToysRUs i Mohercare. Jest też Baby Planet, nie wiem czy to sieciówka. W sumie w tych 3 jest już spory wybór. Był jeszcze super wielki sklep Kiddicare w Peterborough, ale niedawno go zmniejszyli do 1/5 tego co było, jak nie mniej.
A otworzyli i reklamują się strasznie Precious Little One w Grantham, ale teraz nie wydaje mi się za duży. To chyba nie będzie daleko od Ciebie? A u Ciebie w mieście nie ma jakichś dużych sklepów?
Stary 2018-01-24, 14:25   #1345
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Trochę zelżała, fakt, ale mdłości dalej męczą, chociaż nie tak non stop jak wcześniej. Teraz przed głodem i po głodzie.

Zgaga? O nie, już nie wiem co gorsze - zgaga czy refluks, bo ja refluks mam po czekoladzie. I to i to beznadziejne.

Proszę pisać o wszystkim i nie tłumaczyć się litaniami!

Poproszę ten kawałek z czekoladową polewą i kolorową posypką! Ale pyszności!

Potarkowałam (a raczej zmieliłam maszynką do mielenia mięsa, bo nie chcialo mi się tarkować ) ziemniaki, cebulę, dodałam jajka, sól i pacze - nie ma mąki. No dobra.... W smaku nie najgorsze, ale to nie to, co u mamy, aj.. Zjadłam 3 placuszki i położyłam się, bo męczą mnie mdłości, ogólnie czuję się zmeczona, bo spałam 6 godzin, dla mnie to trochę za mało i jakaś taka rozstrojona jestem. Zasnęłabym, ale organizm swoje. Muszę zamówić tę melatoninę.
Ja kiedyś dodałam do placków mąki ziemniaczanej zamiast pszennej, bo akurat nie miałam. Dało się zjeść, tylko jakieś takie gumiaste były

To moja zgaga jest kompletnie nieprzewidywalna. Generalnie po prostu sobie jest i dodatkowo się nasila po np. wypiciu wody albo jak się ułożę nie tak jak trzeba albo czasem od kaszlu. Masakra. Właśnie wchłonęłam herbatkę miętową, żeby to jakoś zneutralizować. Mam całą hodowlę na parapecie, rośnie bardzo szybko wręcz jak chwast, ale zaczęłam się obawiać, że i tak będzie za mało na ugaszenie tej zgagi.

Współczuję Ci z tymi problemami ze spaniem. Ja się od paru dni budzę w środku nocy i średnio pół godziny mi zajmuje kaszlenie i odsmarkiwanie (sorry za brzydkie słowo), a potem już trudno zasnąć. A w ciągu dnia nie ma szans na drzemkę, choć może to lepiej, bo bym się rozregulowała...
Stary 2018-01-24, 14:30   #1346
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Widze ten wózek, ale ciekawe czy to wymiar wewnętrzny czy zewnętrzny. No, ale nawet gdyby był zewnętrzny, to wewnętrzny mniejszy niż 85 cm raczej nie będzie.

Wewnętrzny 85 cm ma jeszcze RICO BRANO, CAMARELO AVENGER,
COLETTO MILANO (tutaj 84 cm)
ROAN BASS (83 cm)

Folinko oczywiście jak już zacznie siadac to na siłe męczyć w gondoli nie będę, nie ma takiej możliwości ! Po prostu chcę sie asekurować długością gondoli, żeby nie było że nie pojeździ Dzieć w niej tyle ile by chciał, bo będzie na styk lub coś wyjdzie w praniu. A skoro ceny sa bardzo zbliżoe tych co mają 80 cm do tych co mają 85 cm, to już wolę kupić tą większą A o regulowanej spacerówce też czytałam, to zawsze jest mega wygoda dla dziecka.
To są wymiary wewnętrzne:
- długość 90 cm
- szerokość 40 cm.

Stary 2018-01-24, 14:50   #1347
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Musimy jechać z psem na trymerowanie sierści..
Ciekawe jak to przeżyje

Stary 2018-01-24, 14:59   #1348
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ja znów dziś obrabowałam wyprzedaże Tesco i wychodzi na to, że z bodziakami, pajacami, śpiochami jestem ustawiona do rozmiaru 68. Jak poznam płeć to uzupełnię wyprawkę o jakieś bluzy, półśpiochy i będzie spokój. W tym temacie. Bo cała reszta nadal gdzieś we mgle ;-)... mamy czas mamuśki!
Stary 2018-01-24, 15:07   #1349
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Właśnie gadałam z koleżanka,coś o mojej ciąży a ona mówi,że ma na sprzedaż w stanie bdb wózek 2w1 Bebetto Torino + do tego fotelik z adapterem do tego wózka Maxi Cosi..
Chciała za wszystko 900zł,ale mi go puści za 700zł...
Piękny ten wózek kurcze..
Stary 2018-01-24, 15:12   #1350
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie gadałam z koleżanka,coś o mojej ciąży a ona mówi,że ma na sprzedaż w stanie bdb wózek 2w1 Bebetto Torino + do tego fotelik z adapterem do tego wózka Maxi Cosi..
Chciała za wszystko 900zł,ale mi go puści za 700zł...
Piękny ten wózek kurcze..
No to Ci się trafiła okazja, nic tylko korzystać

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości