Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-24, 20:07   #601
Sarahxoxo
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
1 ciąża tydzień wg obliczeń 4+5, zrobiłam test w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki i wyszła blada kreska, poszłam na betę tego samego dnia i 84,08 w czwartek wybieram się do lekarza
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Hej witam w tygodniu 4+2. Beta w piątek zrobiona z wynikiem 170. Jeszcze nie byłam u lekarza mszę się dopiero zapisać ale termin będzie około 27.09
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Życzę wam spokojnych i nudnych ciąż
Wielkie dzieki Tobie takze!!

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Hej wrzesnioweczki! Melduję się i ja �� w piątek wypadał mi pierwszy dzień okresu (którego z resztą nie dostałam, a muszę powiedzieć, że mam jak w zegarku, idealny cykl 28 dni, kiedy mi apka wyliczyla okres tak dostałam.) Jak wiadomo test należy robić właśnie w 1 dzień @ więc zrobiłam. 2 kreseczki �� w sobotę poszłam na badanie w osoczu krwi. Wynik pozytywny! Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią mi, że jestem w ciąży! Dziś ide do gina, by potwierdził tę radosną nowinę. Wstępny termin to 28 września.
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

I ja jestem dziś po pierwszej becie, w środę w ramach kontroli przyrostu druga, a zaczęłam "przygodę" od sikanego testu w piątek - dwa testy i na każdym blade, ale dwie kreski

Rozstrzał terminu porodu mam duży, zależy jakiego kalkulatora użyję, ale będzie to zapewne dwudziesty któryś września
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez anais_nin Pokaż wiadomość
A więc moje drogie przedstawiam Wam mojego bobaska Z usg jest 7 tydzień bo liczy moja ginekolog skończone tygodnie, z OM i usg wychodzi mi termin 8 września

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Obiecana fotka - moze nie jest jakas super wyrazna, ale moj tel nie wyrabia na takich detalach

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;80791621]Treść usunięta[/QUOTE]

O Boze... tak bardzo mi przykro, ze nie potrafie tego wyrazic slowami!! Serdecznie Ci wspolczuje i zycze, zeby wszystko teraz potoczylo sie juz dobrze, bo wystarczy tego pecha!!! Mocno Cie sciskam

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Acha dziewczyny, zaktualizowalam pierwszy post. Bardzo prosze jesli ktos zauwazy, ze tp lub inne dane sie nie zgadzaja, dajcie mi znac. Staralam sie wszystko zaktualizowac wedlug danych z watku, ale moze sie tak zdarzyc, ze cos pominelam, za co bardzo przepraszam

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ja sie czuje srednio, dlatego malo sie udzielam. Jak za dlugo siedze przed monitorem, zaczyna mi sie krecic w glowie. Poza tym czesto mi niedobrze i brzuch mnie pobolewa. W przyszlym tygodniu zaczynam 10 tc i mam wizyte u gina.

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:13   #602
drocia
Zakorzenienie

No wlasnie, jak liczycie tp? Z jakiego kalkulatora? Bo ja juz sie pogubilam w tych wyliczeniach. Mam 2 aplikacje na tel (nie wiem jeszcze ktora mi podpasuje) i tez kazda mi inny zupelnie tydzien pokazuje

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:14   #603
Neira
Raczkowanie

Hej Mogę dołączyć? Właśnie wróciłam od Ginki. Jestem w pierwszej, mocno wyczekanej i wystaranej ciąży. Termin porodu 23 września
Mojej ciąży upłynęło 5 tygodni i 4 dni. Na usg lekarka widziała pęcherzyk (nie wiem jakiej wielkości, bo byłam tak poddenerwowana, że nie wiele pamiętam), w którym mignął na obrazie jak to nazwała "stworek". Umiejscowienie jak pamiętam w porządku, jajniki Ok. Czy to normalne, że nie było jeszcze tętna? Nie chcę schizować, ale kolejna wizyta dopiero za 3 tyg i nie chcę się niepotrzebnie martwić Beta ładnie wychodziła, oba wyniki bardzo dobre.

NiColQa14, współczuję ..

Aaaa i chciałam zapytać.. W którym tygodniu chwaliłyście się ciażą w rodzinie? Czekałyście do tego 12-tygodnia, czy wcześniej ? Ja nie wiem co robić, bo boję się zapeszać, a z drugiej strony w pracy już wiedzą, bo mam L4 ze względu na szkodliwe warunku.

Edytowane przez Neira
Czas edycji: 2018-01-24 o 20:25 Powód: dopisanie
Neira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:19   #604
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No wlasnie, jak liczycie tp? Z jakiego kalkulatora? Bo ja juz sie pogubilam w tych wyliczeniach. Mam 2 aplikacje na tel (nie wiem jeszcze ktora mi podpasuje) i tez kazda mi inny zupelnie tydzien pokazuje

Zdziwiłabym się, jakby każda pokazywała to samo Ja wygooglowałam 5 czy 6 różnych kalkulatorów i chyba tylko 2 wyznaczyły mi ten sam termin. Notatki prowadzę na belly i tam w ogóle mam bardzo wczesną datę Ale mam długie cykle, trudno mi oszacować dzień owulacji, więc internetowe kalkulatory mogą mi wywróżyć wszystko. Przywiążę się do jakiejś daty po wizycie u gin i usg

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Neira Pokaż wiadomość
Czy to normalne, że nie było jeszcze tętna?
Jakby to było nienormalne, to ginka by Ci o tym powiedziała
Stary 2018-01-24, 20:24   #605
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelka6614 Pokaż wiadomość
To nasza myszka <3 i niestety widać tą kosmówkę ale nie damy się jej! Leżę twardo jedyby plus tego taki, że na leżąco mdłości są mniej uciążliwe
hej maleństwo!
A Ty matka leż

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:24   #606
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Hej Mogę dołączyć? Właśnie wróciłam od Ginki. Jestem w pierwszej, mocno wyczekanej i wystaranej ciąży. Termin porodu 23 września
Mojej ciąży upłynęło 5 tygodni i 4 dni. Na usg lekarka widziała pęcherzyk (nie wiem jakiej wielkości, bo byłam tak poddenerwowana, że nie wiele pamiętam), w którym mignął na obrazie jak to nazwała "stworek". Umiejscowienie jak pamiętam w porządku, jajniki Ok. Czy to normalne, że nie było jeszcze tętna? Nie chcę schizować, ale kolejna wizyta dopiero za 3 tyg i nie chcę się niepotrzebnie martwić Beta ładnie wychodziła, oba wyniki bardzo dobre.
Gratulacje

Co do tetna to niestety nie pomoge, bo sama jestem w pierwszej ciazy i nie mam pojecia kiedy powinno pojawic sie tetno.

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:25   #607
pajka03
Zakorzenienie

Witaj Neira

Stary 2018-01-24, 20:29   #608
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Ja po poniedzialkowej wizycie pelnej stresu... tak sie przejmowalam, ze od rana bolala mnie glowa. W czasie drogi sie poplakalam, sama nie wiem czemu :/. Na usg byl juz pecherzyk, a malenstwo mialo serduszko i 0,61 cm slyszalam to "bicie" serca- ale myslalam ze to bedzie inny dzwiek. Dopiero przed pójściem spac sie cieszylam i przezywalam to.

Wyniki wszystkie ok, tylko tsh mimo ze limit to 4,86 (czy jakos tak), ja mam 3,8.. ale gin powiedziala, ze norma dla ciezarnych to max 2,5. I musze isc skonsultowac to z endokrynologiem. Ech... co sie dzieje w czasie ciazy gdy jest podwyzszone tsh?

A i moj termin do poprawki, wg gin to 4 wrzesnia

Edytowane przez kruella_de_mon
Czas edycji: 2018-01-24 o 20:30
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:32   #609
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Ja po poniedzialkowej wizycie pelnej stresu... tak sie przejmowalam, ze od rana bolala mnie glowa. W czasie drogi sie poplakalam, sama nie wiem czemu :/. Na usg byl juz pecherzyk, a malenstwo mialo serduszko i 0,61 cm slyszalam to "bicie" serca- ale myslalam ze to bedzie inny dzwiek. Dopiero przed pójściem spac sie cieszylam i przezywalam to.

Wyniki wszystkie ok, tylko tsh mimo ze limit to 4,86 (czy jakos tak), ja mam 3,8.. ale gin powiedziala, ze norma dla ciezarnych to max 2,5. I musze isc skonsultowac to z endokrynologiem. Ech... co sie dzieje w czasie ciazy gdy jest podwyzszone tsh?

Najważniejsze, że z malenstwem wszystko w porządku!😍 Super, że Słyszałaś serduszko właśnie w wielu postach wspominacie o ths...

Stary 2018-01-24, 20:34   #610
Heledore
Zakorzenienie

Kruella masz TSH podobne jak moje. Mam 3.7 i jutro wizytę u Endo. Umów się szybko do lekarza.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:37   #611
drocia
Zakorzenienie

Cytat:

Endo wypisuje Ci recepte na euthyroks - bierzesz go na czczo pol godziny przed sniadaniem i kontrola co 2, 3 tygodnie. Jak dalej wynik za duzy, to zwieksza dawke az wynik bedzie w normie. Zaleca tez witaminy zapewniajace 100% zapotrzebowania na jod. I tyle. Po porodzie czesto wynik wraca do normy, ale trzeba kontrolowac, aby z niedoczynnosci nie wpasc w nadczynnosc.

Stary 2018-01-24, 20:46   #612
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Czyli tabsy, tableteczki....

Siemka Viva! Co za zbieg ciążliwości:P. Widze, ze tez spedzasz walentynki u gina tak jak ja

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:50   #613
anais_nin
Raczkowanie

Dopiero nadrobiłam co pisałyście U mnie trochę nudności się uspokoiły na szczęście plusem siedzenia w domu jest fakt że mogę zrobić drzemkę kiedy tylko zechcę, dziś nawet zasnęłam w trakcie czytania książki i godzina mi uciekła
nie daje mi spokoju też fakt że strasznie włosy mi się sypią... jak je czeszę to wyłażą garściami...

NiColQa14 tak mi przykro... nie ma właściwych słów w takiej chwili...

drocia, Amelka6614 - jak cudnie zobaczyć już bobasa na usg

sieciowa, Mart_Ko, Neira witajcie

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:55   #614
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
To nasza myszka <3 i niestety widać tą kosmówkę ale nie damy się jej! Leżę twardo jedyby plus tego taki, że na leżąco mdłości są mniej uciążliwe
hej, jestem tutaj nowa,ale widzę,że Twoja ciąża jest duża- widać człowieka, u mnie dopiero zlepek komórek który to tydzień?
ja dołączam do Was dziewczyny jesli mnie przyjmiecie.
Nie wiem jak często będę zaglądać.Mam mdłości kontrolowane silnym lekiem, byłam w szpitalu na nawodnieniu dożylnym.To moja 3 ciąża, 1 poroniłam w 2005 roku. Mam obecnie synka.Rozłożyliśmy się całą rodziną grypą
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:59   #615
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Czyli tabsy, tableteczki....

Siemka Viva! Co za zbieg ciążliwości:P. Widze, ze tez spedzasz walentynki u gina tak jak ja
Hej Jakbyś częściej na żonki wpadała, to byś wiedziała że planuję
I tak, walentynki szykują mi się jako ciężki dzień w pracy zakończony randką z maleństwem

Dziewczyny, pisałyście wcześniej o książkach, ale każda podała inny tytuł i nie wiem na co się zdecydować, a chciałabym coś poczytać - jednak znam swoje zasoby wolnego czasu, więc nie kupię 5 tytułów, bo ich na pewno nie przeczytam Coś lekkiego, ale niosącego wiedzę
Stary 2018-01-24, 20:59   #616
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mart_Ko Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny - można dołączyć??

Jestem zielona w temacie bo to pierwsza ciąża .
Pochodzę z Warszawy ale obecnie z mężem mieszkamy w Monachium. Okres spóźniał mi się już długo jednak pierwszy test, na początku stycznia nic nie pokazał. Dopiero w poniedziałek zrobiłam kolejny i cóż za zdziwienie dwie kreski !! Dodam, że staramy się mniej więcej od roku. We wtorek pobiegłam na betę wyszło - 251. Dziś wg OM to pierwszy dzień 8 tyg. jednak lekarka zobaczyła tylko malutką kropeczkę w pęcherzyku i stwierdziła, że to 5 tyd. Martwię się, że ta beta jest za mała... jutro lecę ja powtórzyć i zobaczymy co będzie. Bolą mnie napuchnięte piersi i od czasu do czasu kują jajniki i podbrzusze. Najgorsze jest jednak to że nie wiedząc jeszcze o ciąży (27 grudnia) miałam wypadek samochodowy i w szpitalu robili mi 3 prześwietlenia. Teraz tak się mega boje o wszystko, że nie mogę myśleć o niczym innym - macie może na to jakiś sposób??
Hejo witaj!

Dziewczyny już Ci pisały ja ze swojej strony potwierdze - nic się nie stało że miałaś prześwietlenia. To wtedy to pewnie nawet było przed seksem który stworzył maluszka

Musisz sobie poradzić ze swoją psychiką bo strachów w ciąży i potem z którymi trzeba się zmierzyć jest cała gama. Ja się martwie tylko tym co faktycznie jest realnym powodem do zmartwienia - a martwie sie tak, że szukam rozwiązania. Jak na coś nie mam wpływu no to cóż, godze się z tym i lece dalej.
Znajdź swój sposób bo się zamęczysz
ja wolę się cieszyć ciążą i wszystkim co się z tym wiąże bo to moja ostatnia ciąża

Cytat:
Jeeest <3 <3

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
[...]

Acha dziewczyny, zaktualizowalam pierwszy post. Bardzo prosze jesli ktos zauwazy, ze tp lub inne dane sie nie zgadzaja, dajcie mi znac. Staralam sie wszystko zaktualizowac wedlug danych z watku, ale moze sie tak zdarzyc, ze cos pominelam, za co bardzo przepraszam

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ja sie czuje srednio, dlatego malo sie udzielam. Jak za dlugo siedze przed monitorem, zaczyna mi sie krecic w glowie. Poza tym czesto mi niedobrze i brzuch mnie pobolewa. W przyszlym tygodniu zaczynam 10 tc i mam wizyte u gina.
Super ! zaraz zobacze aktualizacje
Trzymaj siętam to wizyta już tuż tuż

Cytat:

NiColQa14, współczuję ..
Pewnie, że normalne ! mi w 6 albo 7 tc nie było jeszcze serduszka, mogę to jutro sprawdzić jeśli Cie to ma pocieszyć
I nie martw się na zapas bo komletnie nic Ci to nei da

A moja mała daje czadu , ja zdycham po tym dniu - ale ide do wanny polezec czy sie obudzi czy nie, trudno , maz do niej pojdzie.

A tygodnie ciazy licze tak: 19 dostalam miesiaczke wiec 26 grudnia mialam skonczony 1 tc czyli zaczelam drugi czyli 1 tc 0 d. I tak dalej.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 20:59   #617
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
hej, jestem tutaj nowa,ale widzę,że Twoja ciąża jest duża- widać człowieka, u mnie dopiero zlepek komórek który to tydzień?
Nie wiem jak często będę zaglądać.Mam mdłości kontrolowane silnym lekiem, byłam w szpitalu na nawodnieniu dożylnym.To moja 3 ciąża, 1 poroniłam w 2005 roku. Mam obecnie synka.Rozłożyliśmy się całą rodziną grypą
Witaj Iwona 😘 przykro mi, że straciłaś ciążę w którym tygodniu jesteś?

Stary 2018-01-24, 21:00   #618
anais_nin
Raczkowanie

Cytat:
Witaj, oczywiście że Cie przyjmiemy odwiedzaj nas kiedy tylko będziesz chciała życzę zdrówka dla całej rodzinki!

Stary 2018-01-24, 21:06   #619
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana ja mialam 4,2 w ciazy i to już było za duzo, najpeirw dostalam małą dawke euthyroxu chyab 50 ale wolno spadało tsh więc potem dostałam 75 chyba i to było już ok - brałam do dnia porodu. potem miałam brac pół tabletki przez 2 miesiace i wizyta u endo juz z wynikami badan, wszystko bylo ok i kazala mi odstawic calkiem i znow wizyta za pare miesiecy - tarczyca w porzadku.

Pisalam juz o tym - bardzo czesto w ciazy tarczyca nie wyrabia bo organizm jest caly skupiony na naszym malym czlowieczku (btw. ciekawe czy bedzie ktos mial blizniaki na naszym wątku :P )

Co więcej mogę napisać, umawiaj się szybciutko do endo (cięzko sie dostac nawet prywatnie). Samo tsh jest szkodliwe dla Ciebie, dla maluszka Ft4. Wiec endo zleci ci z pewnoscia dodatkowe badania.

Mogę doradzić jedną rzecz z własnego doswiadczenia:
zsynchronizujcie sobie badania tsh z badaniami comiesiecznymi morfologi i moczu - bo ja glupia nie ogarnelam i chodzilam 2 razy w miesiacu, raz oddawac tsh a raz morfologie - a to dlatego ze morfologia miala byc zaraz przed ginekologiem, a tsh zaraz przez endo -> a ze glupio mi sie jakos rozjechaly wizyty i np na poczatku miesiaca mialam zawsze gina a w srodku endo to tak to sie skonczylo ;/

Cytat:
Dopiero nadrobiłam co pisałyście U mnie trochę nudności się uspokoiły na szczęście plusem siedzenia w domu jest fakt że mogę zrobić drzemkę kiedy tylko zechcę, dziś nawet zasnęłam w trakcie czytania książki i godzina mi uciekła
nie daje mi spokoju też fakt że strasznie włosy mi się sypią... jak je czeszę to wyłażą garściami...

NiColQa14 tak mi przykro... nie ma właściwych słów w takiej chwili...

drocia, Amelka6614 - jak cudnie zobaczyć już bobasa na usg

sieciowa, Mart_Ko, Neira witajcie
Oj z tymi włosami to dziwnie , robilas juz wszystkie badania dla gina? morfologie itp? jak wyniki?

Cytat:
Witaj nas tez rozlozylo zdrowka dla was !
21 tc córeczka
Stary 2018-01-24, 21:07   #620
Neira
Raczkowanie

Dziękuję za przyjęcie i odpowiedzi Polinezyjka, uspokoiłaś mnie, ale fajnie będzie jak sprawdzisz jak było u Ciebie
Neira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 21:11   #621
Iwona 25
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny,
wymazałam z pamięci pierwszy incydent- dawno było.
Obecnie jestem wg mnie w 8 tygodniu, a na USG 10 tydzień.Zrobili mi Usg w szpitalu.
-dziewczyny, ja pierwszą ciążę z moim synem wymiotowałam po 12 razy dziennie i mnie nikt nie położył do szpitala, miałam 33 lata, teraz mam 37 i od razu ginekolog skierowanie dał do szpitala. Wymioty miałam 5,5 miesiąca. później do końca zgaga.
-Teraz biorę silne leki od wymiotów, ordynator mi przypisał, więc myślę,że są dobre dla dziecka, nie szkodzą.Odstawiłam lek na 12 godzin i od razu paw.
PONOĆ RZYGAJĄCA CIĄŻA TO SILNA CIĄŻA.
(Jak poroniłam, to dobrze się czułam) i tak mnie mdli mimo leku.
Stary 2018-01-24, 21:12   #622
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za przyjęcie i odpowiedzi Polinezyjka, uspokoiłaś mnie, ale fajnie będzie jak sprawdzisz jak było u Ciebie
To jutro bo mam stare usg w szafie za Sarą. Ale pamietam ze dowiedzialam sie o ciazy, umowilam sie na usg, nic nie bylo prawie widac, tylko kropke a doktor powiedzial no zobaczymy co z tego bedzie, a dwa tygodnie pozniej juz bylo serduszko jakos tak
dokladnie Ci opisze jutro
21 tc córeczka
Stary 2018-01-24, 21:15   #623
Iwona 25
Zakorzenienie

przeczuwacie płeć dziecka?
ja pierwszą ciążę byłam pewna córki- a wyszedł syn taka ze mnie wróżka
Stary 2018-01-24, 21:24   #624
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:
Ale super Mega wyrazne!

A gdzie ta kosmówka, jak na to patrzec? Pytam na wszelki wypadek, jak sama bede miec juz USG, zeby popatrzec u siebie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
dzięki dziewczyny,
wymazałam z pamięci pierwszy incydent- dawno było.
Obecnie jestem wg mnie w 8 tygodniu, a na USG 10 tydzień.Zrobili mi Usg w szpitalu.
-dziewczyny, ja pierwszą ciążę z moim synem wymiotowałam po 12 razy dziennie i mnie nikt nie położył do szpitala, miałam 33 lata, teraz mam 37 i od razu ginekolog skierowanie dał do szpitala. Wymioty miałam 5,5 miesiąca. później do końca zgaga.
-Teraz biorę silne leki od wymiotów, ordynator mi przypisał, więc myślę,że są dobre dla dziecka, nie szkodzą.Odstawiłam lek na 12 godzin i od razu paw.
PONOĆ RZYGAJĄCA CIĄŻA TO SILNA CIĄŻA.
(Jak poroniłam, to dobrze się czułam) i tak mnie mdli mimo leku.
Heja, fajnie, ze jestes
Nawet nie mow, bo mnie tylko raz bolal zoladek i poza bolami jak na @, wielkimi piersiami i pryszczami, to juz mi nic nie dokucza.. NAwet lodowka przestala smierdziec..
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 21:26   #625
anais_nin
Raczkowanie

Polinezyjka jeszcze nie, ale od kilku miesięcy mi tak włosy lecą... a jak robiłam przed zimą badania to było wszystko w normie...

Stary 2018-01-24, 21:27   #626
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Ale super Mega wyrazne!

A gdzie ta kosmówka, jak na to patrzec? Pytam na wszelki wypadek, jak sama bede miec juz USG, zeby popatrzec u siebie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Heja, fajnie, ze jestes
Nawet nie mow, bo mnie tylko raz bolal zoladek i poza bolami jak na @, wielkimi piersiami i pryszczami, to juz mi nic nie dokucza.. NAwet lodowka przestala smierdziec..

Hah, to tak jak u mnie, ale mi nawet nie zaczela smierdziec. Z drugiej strony mdlosci podobno dotykaja tylko okolo 40% kobiet w ciazy... Wiec jaki to moze byc wyznacznik?

Stary 2018-01-24, 21:27   #627
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyczuwam... Mówię o dziecku jako o chłopcu 😀 jak rozmawiam z mężem czy coś. Ale mi to wsio ryba. Chociaż mąż tak dluuuugo mówił, że chciałby chłopca to teraz przysnila mu się córką 😂

Stary 2018-01-24, 21:33   #628
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Hah, to tak jak u mnie, ale mi nawet nie zaczela smierdziec. Z drugiej strony mdlosci podobno dotykaja tylko okolo 40% kobiet w ciazy... Wiec jaki to moze byc wyznacznik?

U mnie już prawie 10tc i nawet mi raz niedobrze nie było Jak nie w ciąży się trochę czuję bez tych mdłości heh

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 21:34   #629
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Polinezyjka jeszcze nie, ale od kilku miesięcy mi tak włosy lecą... a jak robiłam przed zimą badania to było wszystko w normie...
Och to mam nadzieje ze Ci to przejdzie

Cytat:

Heh ja byłam jeszcze przed ciąża pewna ze córka i potem nawet ani razu nie przemknął mi syn przez głowę , nawet imion dla syna nie szukałam i jest Sarkens
A teraz czuje synka i tak samo - już we wrześniu czułam ze drugim dzieckiem będzie syn - chociaż jest gdzieś ta myśl ze chciałabym mieć dwie córeczki

Ciekawe czy tym razem dowiem się szybciej :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A No tak - weszłam tu żeby napisać Ze ten notatnik ja ciąża i cała reszta jest rewelacyjny na 1 ciąże i jesli lubilsycie w dzieciństwie pisać pamiętnik hehe
Ale mimo ze ja druga ciąża to i tak mi się podoba

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Stary 2018-01-24, 21:37   #630
Aretse_S
Raczkowanie

A! mam wazne pytanie, bo widze, ze wiekszosc juz po pierwszej wizycie u gina - robilyscie jakies dodatkowe badania 'swoje'? w sensie cytologia czy cos?
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości