|
|
#601 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Cytat:
Wielkie dzieki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;80791621]Treść usunięta[/QUOTE] O Boze... tak bardzo mi przykro, ze nie potrafie tego wyrazic slowami!! Serdecznie Ci wspolczuje i zycze, zeby wszystko teraz potoczylo sie juz dobrze, bo wystarczy tego pecha!!! Mocno Cie sciskam ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Acha dziewczyny, zaktualizowalam pierwszy post. Bardzo prosze jesli ktos zauwazy, ze tp lub inne dane sie nie zgadzaja, dajcie mi znac. Staralam sie wszystko zaktualizowac wedlug danych z watku, ale moze sie tak zdarzyc, ze cos pominelam, za co bardzo przepraszam ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Ja sie czuje srednio, dlatego malo sie udzielam. Jak za dlugo siedze przed monitorem, zaczyna mi sie krecic w glowie. Poza tym czesto mi niedobrze i brzuch mnie pobolewa. W przyszlym tygodniu zaczynam 10 tc i mam wizyte u gina.
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, jak liczycie tp? Z jakiego kalkulatora? Bo ja juz sie pogubilam w tych wyliczeniach. Mam 2 aplikacje na tel (nie wiem jeszcze ktora mi podpasuje) i tez kazda mi inny zupelnie tydzien pokazuje
![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#603 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mogę dołączyć? Właśnie wróciłam od Ginki. Jestem w pierwszej, mocno wyczekanej i wystaranej ciąży. Termin porodu 23 września ![]() Mojej ciąży upłynęło 5 tygodni i 4 dni. Na usg lekarka widziała pęcherzyk (nie wiem jakiej wielkości, bo byłam tak poddenerwowana, że nie wiele pamiętam), w którym mignął na obrazie jak to nazwała "stworek". Umiejscowienie jak pamiętam w porządku, jajniki Ok. Czy to normalne, że nie było jeszcze tętna? Nie chcę schizować, ale kolejna wizyta dopiero za 3 tyg i nie chcę się niepotrzebnie martwić Beta ładnie wychodziła, oba wyniki bardzo dobre.NiColQa14, współczuję .. Aaaa i chciałam zapytać.. W którym tygodniu chwaliłyście się ciażą w rodzinie? Czekałyście do tego 12-tygodnia, czy wcześniej ? Ja nie wiem co robić, bo boję się zapeszać, a z drugiej strony w pracy już wiedzą, bo mam L4 ze względu na szkodliwe warunku. Edytowane przez Neira Czas edycji: 2018-01-24 o 20:25 Powód: dopisanie |
|
|
|
#604 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Ja wygooglowałam 5 czy 6 różnych kalkulatorów i chyba tylko 2 wyznaczyły mi ten sam termin. Notatki prowadzę na belly i tam w ogóle mam bardzo wczesną datę Ale mam długie cykle, trudno mi oszacować dzień owulacji, więc internetowe kalkulatory mogą mi wywróżyć wszystko. Przywiążę się do jakiejś daty po wizycie u gin i usg![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Jakby to było nienormalne, to ginka by Ci o tym powiedziała
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty matka leż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tetna to niestety nie pomoge, bo sama jestem w pierwszej ciazy i nie mam pojecia kiedy powinno pojawic sie tetno.
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Neira
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po poniedzialkowej wizycie pelnej stresu... tak sie przejmowalam, ze od rana bolala mnie glowa. W czasie drogi sie poplakalam, sama nie wiem czemu :/. Na usg byl juz pecherzyk, a malenstwo mialo serduszko i 0,61 cm
slyszalam to "bicie" serca- ale myslalam ze to bedzie inny dzwiek. Dopiero przed pójściem spac sie cieszylam i przezywalam to.Wyniki wszystkie ok, tylko tsh mimo ze limit to 4,86 (czy jakos tak), ja mam 3,8.. ale gin powiedziala, ze norma dla ciezarnych to max 2,5. I musze isc skonsultowac to z endokrynologiem. Ech... co sie dzieje w czasie ciazy gdy jest podwyzszone tsh? A i moj termin do poprawki, wg gin to 4 wrzesnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kruella_de_mon Czas edycji: 2018-01-24 o 20:30 |
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie w wielu postach wspominacie o ths... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Kruella masz TSH podobne jak moje. Mam 3.7 i jutro wizytę u Endo. Umów się szybko do lekarza.
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Endo wypisuje Ci recepte na euthyroks - bierzesz go na czczo pol godziny przed sniadaniem i kontrola co 2, 3 tygodnie. Jak dalej wynik za duzy, to zwieksza dawke az wynik bedzie w normie. Zaleca tez witaminy zapewniajace 100% zapotrzebowania na jod. I tyle. Po porodzie czesto wynik wraca do normy, ale trzeba kontrolowac, aby z niedoczynnosci nie wpasc w nadczynnosc. PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tabsy, tableteczki....
Siemka Viva! Co za zbieg ciążliwości:P. Widze, ze tez spedzasz walentynki u gina tak jak ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero nadrobiłam co pisałyście
U mnie trochę nudności się uspokoiły na szczęście plusem siedzenia w domu jest fakt że mogę zrobić drzemkę kiedy tylko zechcę, dziś nawet zasnęłam w trakcie czytania książki i godzina mi uciekła nie daje mi spokoju też fakt że strasznie włosy mi się sypią... jak je czeszę to wyłażą garściami... NiColQa14 tak mi przykro... nie ma właściwych słów w takiej chwili... drocia, Amelka6614 - jak cudnie zobaczyć już bobasa na usg sieciowa, Mart_Ko, Neira witajcie
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który to tydzień?ja dołączam do Was dziewczyny jesli mnie przyjmiecie.Nie wiem jak często będę zaglądać.Mam mdłości kontrolowane silnym lekiem, byłam w szpitalu na nawodnieniu dożylnym.To moja 3 ciąża, 1 poroniłam w 2005 roku. Mam obecnie synka.Rozłożyliśmy się całą rodziną grypą
|
|
|
|
|
#615 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Jakbyś częściej na żonki wpadała, to byś wiedziała że planuję![]() I tak, walentynki szykują mi się jako ciężki dzień w pracy zakończony randką z maleństwem Dziewczyny, pisałyście wcześniej o książkach, ale każda podała inny tytuł i nie wiem na co się zdecydować, a chciałabym coś poczytać - jednak znam swoje zasoby wolnego czasu, więc nie kupię 5 tytułów, bo ich na pewno nie przeczytam Coś lekkiego, ale niosącego wiedzę
|
|
|
#616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj!Dziewczyny już Ci pisały ja ze swojej strony potwierdze - nic się nie stało że miałaś prześwietlenia. To wtedy to pewnie nawet było przed seksem który stworzył maluszka ![]() Musisz sobie poradzić ze swoją psychiką bo strachów w ciąży i potem z którymi trzeba się zmierzyć jest cała gama. Ja się martwie tylko tym co faktycznie jest realnym powodem do zmartwienia - a martwie sie tak, że szukam rozwiązania. Jak na coś nie mam wpływu no to cóż, godze się z tym i lece dalej. Znajdź swój sposób bo się zamęczysz ja wolę się cieszyć ciążą i wszystkim co się z tym wiąże bo to moja ostatnia ciąża Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj siętam to wizyta już tuż tuż ![]() Cytat:
![]() I nie martw się na zapas bo komletnie nic Ci to nei da A moja mała daje czadu , ja zdycham po tym dniu - ale ide do wanny polezec czy sie obudzi czy nie, trudno , maz do niej pojdzie. A tygodnie ciazy licze tak: 19 dostalam miesiaczke wiec 26 grudnia mialam skonczony 1 tc czyli zaczelam drugi czyli 1 tc 0 d. I tak dalej.
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w którym tygodniu jesteś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odwiedzaj nas kiedy tylko będziesz chciała życzę zdrówka dla całej rodzinki!
|
|
#619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisalam juz o tym - bardzo czesto w ciazy tarczyca nie wyrabia bo organizm jest caly skupiony na naszym malym czlowieczku (btw. ciekawe czy bedzie ktos mial blizniaki na naszym wątku :P ) Co więcej mogę napisać, umawiaj się szybciutko do endo (cięzko sie dostac nawet prywatnie). Samo tsh jest szkodliwe dla Ciebie, dla maluszka Ft4. Wiec endo zleci ci z pewnoscia dodatkowe badania. Mogę doradzić jedną rzecz z własnego doswiadczenia: zsynchronizujcie sobie badania tsh z badaniami comiesiecznymi morfologi i moczu - bo ja glupia nie ogarnelam i chodzilam 2 razy w miesiacu, raz oddawac tsh a raz morfologie - a to dlatego ze morfologia miala byc zaraz przed ginekologiem, a tsh zaraz przez endo -> a ze glupio mi sie jakos rozjechaly wizyty i np na poczatku miesiaca mialam zawsze gina a w srodku endo to tak to sie skonczylo ;/ Cytat:
Cytat:
nas tez rozlozylo zdrowka dla was !
|
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przyjęcie i odpowiedzi
Polinezyjka, uspokoiłaś mnie, ale fajnie będzie jak sprawdzisz jak było u Ciebie |
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny,
wymazałam z pamięci pierwszy incydent- dawno było. Obecnie jestem wg mnie w 8 tygodniu, a na USG 10 tydzień.Zrobili mi Usg w szpitalu. -dziewczyny, ja pierwszą ciążę z moim synem wymiotowałam po 12 razy dziennie i mnie nikt nie położył do szpitala, miałam 33 lata, teraz mam 37 i od razu ginekolog skierowanie dał do szpitala. Wymioty miałam 5,5 miesiąca. później do końca zgaga. -Teraz biorę silne leki od wymiotów, ordynator mi przypisał, więc myślę,że są dobre dla dziecka, nie szkodzą.Odstawiłam lek na 12 godzin i od razu paw. PONOĆ RZYGAJĄCA CIĄŻA TO SILNA CIĄŻA. (Jak poroniłam, to dobrze się czułam) i tak mnie mdli mimo leku. |
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos tak dokladnie Ci opisze jutro
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
przeczuwacie płeć dziecka?
ja pierwszą ciążę byłam pewna córki- a wyszedł syn taka ze mnie wróżka |
|
|
|
#624 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mega wyrazne!A gdzie ta kosmówka, jak na to patrzec? Pytam na wszelki wypadek, jak sama bede miec juz USG, zeby popatrzec u siebie ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Nawet nie mow, bo mnie tylko raz bolal zoladek i poza bolami jak na @, wielkimi piersiami i pryszczami, to juz mi nic nie dokucza.. NAwet lodowka przestala smierdziec..
|
||
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Polinezyjka jeszcze nie, ale od kilku miesięcy mi tak włosy lecą... a jak robiłam przed zimą badania to było wszystko w normie...
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hah, to tak jak u mnie, ale mi nawet nie zaczela smierdziec. Z drugiej strony mdlosci podobno dotykaja tylko okolo 40% kobiet w ciazy... Wiec jaki to moze byc wyznacznik? PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie już prawie 10tc i nawet mi raz niedobrze nie było Jak nie w ciąży się trochę czuję bez tych mdłości hehWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mam nadzieje ze Ci to przejdzie ![]() Cytat:
A teraz czuje synka i tak samo - już we wrześniu czułam ze drugim dzieckiem będzie syn - chociaż jest gdzieś ta myśl ze chciałabym mieć dwie córeczki ![]() ![]() Ciekawe czy tym razem dowiem się szybciej :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A No tak - weszłam tu żeby napisać Ze ten notatnik ja ciąża i cała reszta jest rewelacyjny na 1 ciąże i jesli lubilsycie w dzieciństwie pisać pamiętnik hehe Ale mimo ze ja druga ciąża to i tak mi się podoba ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
A! mam wazne pytanie, bo widze, ze wiekszosc juz po pierwszej wizycie u gina - robilyscie jakies dodatkowe badania 'swoje'? w sensie cytologia czy cos?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

tydzień wg obliczeń 4+5, zrobiłam test w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki i wyszła blada kreska, poszłam na betę tego samego dnia i 84,08
w czwartek wybieram się do lekarza

Beta ładnie wychodziła, oba wyniki bardzo dobre.
26.08.2017