|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
Jakbym miała jeszcze kota jakimiś „eko” karmić to idę z torbami - teraz od tyg znów ścisła dieta dla starszego i badania. Ogólnie mam nadzieje ze młoda nie przejmie tyle alergii bo oszaleje przerabiać to drugi raz
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie głód złapał. Zjadłam 3 śniadanie i zabieram się za obiad. Naleśniki bym zjadła, ale nie mam jajek, a nie chce mi się iść do sklepu. Będzie spagetti bo mam mięso mielone.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez sie tak czujeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ooo nie jestem samotnym Dinozaurem ! Brunetka myślałam ze Ty 1 jeny to tez wygodnie Wam się żyło ostatnie lata i czekamy na gromy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
naleśniki bym i ja zjadła... ale robić już niekoniecznie
smażonko, stanko to nie dla mnie...Groszku podeślesz do mnie ze 3 sztuki? |
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to sie mówi -życie . Z reszta ja wyrodna matka jak mi sie tylka nie chce ruszyc to biedne dziecko przynosi do łóżka zachcianke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie nienawidzę smażyć naleśników - od kogoś smakuje zawsze lepiej![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3608 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niektóre trochę dziwne co to znaczy nie pić przy dziecku kawy czy herbaty. To gdzie ta mama kawusię pija jak nie koło dziecka ? W drugim końcu pokoju siedzi, żeby nie chlupnęło? No wiadomo, że nie macha się kubkiem nad dzieckiem ale to chyba normalne, nad dorosłym też nie ![]() Cytat:
Moje koty królewny bezzbożowe od początku były karmione sensownie nie mam pojęcia czy by się chwyciły whiskasa jakiegoś najbardziej lubią tuńczyki w połączeniu z krabami, albo krewetkami ale czasem dla odmiany dostają np. renifera
|
||
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo na rękach najwiecej zarazków . Najlepsze i tak jest jedzenie/picie jak się ma dziecko w nosidełku/chuście
![]() ![]() ![]() Nie mam na myśli niczego gorącego ale nie raz młody w nosidełku a mi włoskie lody jadłam które pociekły na niego ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tylko masę robię, jak już... może mu przygotuję hehe przeszłam się do kuchni, ale nie ma tam nic sensownego do jedzenia... znaczy lodówka pełna, nawet ciasto od sąsiadki... ale nie mam na nic ochoty, zrobiłam sobie kawkę na razie
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam schize ze dziecko dotyka ktoś po raczkach a ono ma fazę ze wkłada do buzi. Dlatego wtedy reaguje od razu ze po raczkach nie dotykać bo wkłada do buzi. Ogólnie mówię szybko i wprost jak mi coś niepasuje przy odwiedzinach albo zaglądaniu do wózka
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cóż.. doprało się :P
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() racjaAle wypicie kawy i zjedzenie lodów w samotności i bez krzyków to czasem taki rarytas ze głowa mała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Byle nie wrzątek i nie na główkę ![]() ![]() reszta na luzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ręce też myli, większość bez żadnego upominania. Może ten mój wzrok pełen pogardy co to teściowa się żaliła mówił wszystko
|
|
|
|
|
#3617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale absolutnie nie mam zdania bo nie przechodzilam i nie interesowalam sie tematem,mowila tak siostra tz ktora rodzila 13 lat temuCytat:
super artykul,pasowaloby dawac taka instrukcje kazdemu kto sie wybiera do dzieckaCytat:
![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8082282 1]Ja tam już od progu się drę żeby ręce myć jak mi ktoś do kotów leci z łapami od wejścia i jeszcze nikt się nie urażał ![]() Niektóre trochę dziwne co to znaczy nie pić przy dziecku kawy czy herbaty. To gdzie ta mama kawusię pija jak nie koło dziecka ? W drugim końcu pokoju siedzi, żeby nie chlupnęło? No wiadomo, że nie macha się kubkiem nad dzieckiem ale to chyba normalne, nad dorosłym też nie ![]() Piąteczka! U mojego weta wystawka hillsa z kolei Moje koty królewny bezzbożowe od początku były karmione sensownie nie mam pojęcia czy by się chwyciły whiskasa jakiegoś najbardziej lubią tuńczyki w połączeniu z krabami, albo krewetkami ale czasem dla odmiany dostają np. renifera [/QUOTE]Z ta herbata to wcale nie takie glupie,bo sa odwiedzajacy ktorzy wezma herbate w reke i siada obok dziecka na kanapie,albo sa z dziecmi malymi i niech ktores mame popchnie niechcacy i nieszczescie gotowe,nie ma co ryzykowac, a mama dziecka kawe moze wypic wlasnie obok przy stole gdy dziecko jest w lozeczku a nie z dzieckiem na reku,dla mamus jest to oczywiste ale jak juz przyjdzie jakas bezdzietna kolezanka czy kolega to niekoniecznie o tym pomysli
|
|||
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie do noszenia nie - ale np kilka os miało manie „dotykania” po raczkach.
Za te teściowa nie raz zbierała od mojego uwagę bo ona nie dość ze głośna jest jeśli chodzi o zachowanie to po prostu się drze nawet siedząc przy kawie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na patyczki fajna cena i też uważam, że 2 opakowania akurat jeśli chodzi o ilość ![]() wow, to naprawdę super, nie spodziewałabym się po tych ubezpieczalniach.... różne sytuacje znajomi przechodzili i zawsze jakieś przeboje, to fajnie, że się tak udało! ![]() ja na ali też czekam, ale pierwsze zamówienia z 05.01 to jeszcze czasu a czasu ![]() to jeszcze Nat i Mirabilka mają kociaki oprócz Rumiansa i Groszka? ja też bym chciała jakiegoś zwierzaka jak Mała podrośnie, choć bardziej wolałabym psa, no ale do małego mieszkania nie chcę psa męczyć, bo wolałabym psa większego a nie jakiegoś małego szczekaczka do tej pory kiepsko, jak nas nie było od 6.00 do 19.00 w domu, a nieraz i całe weekendy...jeśli chodzi o zakupy to ja muszę czekać jeszcze z miesiąc do wypłaty następnej z ZUS, bo do tej pory przychodziło mi w gotówce i na koncie hula wiatr także zakupy online mocno ograniczone, może to i dobrze oczywiście o ile przez ten czas uda im się rozpatrzyć mój wniosek o zaktualizowanie moich danych o nr konta bankowego!
Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2018-01-25 o 13:42 |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2018 cz. 5
Skorpio mam dachowca pasiastego
![]() ![]() Klakson się zwie podobno chociaż ogólnie ma nas wszystkich w nosie IMG_0190.JPG aktualnie kot przeżywa ciąże chyba bo tyje równo ze mną ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2018-01-25 o 13:39 |
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Psa chcemy ale potem ciężko w wakacje- już z kotem jest problem bo jak jedziemy to od z tęsknoty podobno jeść nie chce i rodzice musza najpierw głaskać godzinę a potem prosić by zjadł
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kotów generalnie nie lubiłam, ale moi znajomi mają dwa ze schroniska i naprawdę fajnie się im razem mieszka, a jak kiedyś u nich spałam to przyszedł do mnie do łóżka, położył się koło mnie i mi mruczał najbardziej się obawiam tego, że będzie wchodził na blat kuchenny/stół i po jedzeniu chodził, jak to z tym jest? wszystkie koty tak robią? oooo i jeszcze Ty? właśnie często ludzie mają parami - to żeby im smutno samym nie było jak zostają w domu czy co?
Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2018-01-25 o 13:47 |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMG_20180125_134749.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3626 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Skorpio mój na blat i stół w sumie chyba nie wszedł nigdy. Tzn raz chciał wody a w misice nie miał to do zlewu wszedł
jak ma jedzenie i wodę to jest za leniwy. Do sypialni nie wchodzi - śpi w łazience albo z młodym kanapy ze skory nie podrapał ale ogólnej po kastracji zrobił się len z niego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Żałuje właśnie ze pary nie mam bo mój len jest - a tak może by miał zajęcie. Na małego się już nie zdecyduje bo mój ma 3 lata i ogólnie z młodym się już nie skuma. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie koty się raczej same sobą nie zajmą. Masz dwa koty, poświęcasz dwa razy więcej czasu na zabawę
|
#3629 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nigdy mi się nie znudzi gapienie jak jedna myje drugą Chodzą mi po blatach, siedzą w suszarce na naczynia, śpią w pościeli nie rusza mnie to. Chociaż zapierałam się rękami i nogami, że kota na kuchenny blat nie wpuszczę. Figa z makiem |
||
|
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

jeny to tez wygodnie Wam się żyło ostatnie lata i czekamy na gromy
smażonko, stanko to nie dla mnie...

tylko obawiam się,że kilka osob z mojej czy meza rodziny poczuli by się NA PEWNO urażeni gdybym zwrócila uwage o dzieciach, czy myciu rąk.

ale absolutnie nie mam zdania bo nie przechodzilam i nie interesowalam sie tematem,mowila tak siostra tz ktora rodzila 13 lat temu