Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-25, 13:14   #1501
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Nie było mnie tu wczoraj cały dzień bo najpierw miałam koszmarne zaparcia a wczoraj jak zaczął mnie boleć strasznie brzuch, dostałam takich skurczy ze już mąż nie wiedział co zrobić.... Siadłam na kibelku i powoli zaparcia puszczały.... Dobrze ze doleciał z miską bo zdażyło się że zwymiotowałam od razu.... Dzisiaj jest juz stosunkowo ok.... ciekawe czy to te zaparcia pusciły czy jakaś grypa zoładkowa to była ((

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

A to nasz wybrany wózek
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:17   #1502
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej! Dzisiaj trochę luźniej, to i czas żeby coś napisać a nie czytać po 1 stronie na godzinę

Jeju Wy tutaj o ciuszkach, co jak ubrać, jakoś czuję, że mnie to przerośnie. Póki co nie robię zakupów, czekam do połówkowego... Ale wczoraj weszłam na h&m i przeglądałam te przesłodkie bodziaki
Z wózkiem to też pewnie ok. marca/kwietnia pochodzimy po sklepach i podotykamy, żeby zapoznać się z tym wszystkim.

Hej, witam! Jaka Ty szczuplutka! U mnie już brzuszysko, zaraz skończę 17 tydzień...

Naemma mamy podobne podejście, ale koniec końców czekamy po prostu do połówkowego...

Mi raz mąż stracił przytomność, po tym jak się dość głęboko skaleczył i stracił dużo krwi- ja też zaczęłam panikować i moja mama uratowała sytuację. Może to nie było zagrażające życiu, ale i tak stres nie do opisania.
Myślę, że gdybyś była sama z mężem, to pewnie inaczej byś zareagowała. Albo po kilku sek. ochłonęłabyś i zaczęłabyś działać.

Blanka idź do lekarza, oceni co i jak. Mierzyłaś sobie, czy masz gorączkę?
Gorączki na szczęście nie mam.

Robie sobie inhalacje i to chyba dlatego tyle tej flegmy jest z zatok, ale tylko rano mi to tak schodzi i się oczyszcza. Teraz już jest ok, mam tylko katar... To
Zastanawiam się co on może mi zaproponować, prócz paracetamolu, inhalacji..

Jak coś to jutro pójdę.
Ewentualnie zaczekam do wizyty u gin w poniedziałek, może mi powie, że tyle co sama robię to mi lekarz każe robić, a może wyśle do lekarza po antybiotyk.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:19   #1503
dorka24
Rozeznanie

Cześć dziewczyny tak lecicie z postami, że ostatnie dni tylko czytam i nic nie piszę.
Wczoraj zaczęłam 17 tydzień W piątek miałam wizytę. Bobas rośnie książkowo, krwiaczek jest nadal tyle że pusty, więc może jest nadzieja że zniknie. Na szczęście jest po drugiej stronie i nie zagraża. Jedyne co to lekarz powiedział że jest nisko łożysko, wiem że na tym etapie to częste i duża szansa że się podniesie, na to liczę Poza tym dostałam żelazo, wyniki nie są tragiczne ale już poleciały w dół. Zamówiłam sobie sok z buraka i żurawiny w aptece i mam zamiar pić codziennie, zobaczymy czy za miesiąc będą lepsze.

19.02 mam połówkowe, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidziusia w 3d i poznać płeć tak na 100%

Piszecie tutaj o zakupach dla bobasów, my kompletnie o tym nie myśimy na razie. Mieszkamy w kawalerce i jesteśmy na etapie szukania mieszkania, tutaj nie mamy nawet miejsca żeby trzymać cokolwiek. Mam nadzieję że uda nam się znaleźć swoje lokum, jeśli nie trzeba będzie pomyśleć jak w obecnym zrobić trochę wolnego miejsca.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-01-25 o 13:27
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:27   #1504
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Nie było mnie tu wczoraj cały dzień bo najpierw miałam koszmarne zaparcia a wczoraj jak zaczął mnie boleć strasznie brzuch, dostałam takich skurczy ze już mąż nie wiedział co zrobić.... Siadłam na kibelku i powoli zaparcia puszczały.... Dobrze ze doleciał z miską bo zdażyło się że zwymiotowałam od razu.... Dzisiaj jest juz stosunkowo ok.... ciekawe czy to te zaparcia pusciły czy jakaś grypa zoładkowa to była ((

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

A to nasz wybrany wózek
Współczuję żołądkowych przebojów 😐 mam nadzieję, że dziś już nie wrócą. Jaki to model wózka?
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Gorączki na szczęście nie mam.

Robie sobie inhalacje i to chyba dlatego tyle tej flegmy jest z zatok, ale tylko rano mi to tak schodzi i się oczyszcza. Teraz już jest ok, mam tylko katar... To
Zastanawiam się co on może mi zaproponować, prócz paracetamolu, inhalacji..

Jak coś to jutro pójdę.
Ewentualnie zaczekam do wizyty u gin w poniedziałek, może mi powie, że tyle co sama robię to mi lekarz każe robić, a może wyśle do lekarza po antybiotyk.

Blanka jak ja poszłam do rodzinnego z takim okropnym kaszlem, że prawie się dusiłam, łzy mi się lały, to odesłał mneo z kwitkiem i polecił inhalacje. Powiedział mi wtedy, że jakby się gorączką pojawiła to wtedy przepisałby coś, a tak to mam sobie radzić. Próbuj więc może inhalacji na razie dopóki jej masz gorączki.

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny tak lecicie z postami, że ostatnie dni tylko czytam i nic nie piszę.
Wczoraj zaczęłam 17 tydzień W piątek miałam wizytę. Bobas rośnie książkowo, krwiaczek jest nadal tyle że pusty, więc może jest nadzieja że zniknie. Na szczęście jest po drugiej stronie i nie zagraża. Jedyne co to lekarz powiedział że jest nisko łożysko, wiem że na tym etapie to częste i duża szansa że się podniesie, na to liczę Poza tym dostałam żelazo, wyniki nie są tragiczne ale już poleciały w dół. Zamówiłam sobie sok z buraka i żurawiny i mam zamiar pić codziennie, zobaczymy czy za miesiąc będą lepsze.
19.02 mam połówkowe, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidziusia w 3d i poznać płeć tak na 100%
Piszecie tutaj o zakupach dla bobasów, my kompletnie o tym nie myśimy na razie. Mieszkamy w kawalerce i jesteśmy na etapie szukania mieszkania, tutaj nie mamy nawet miejsca żeby trzymać cokolwiek. Mam nadzieję że uda nam się znaleźć swoje lokum, jeśli nie trzeba będzie pomyśleć jak w obecnym zrobić trochę wolnego miejsca.
Super, że dzieć rośnie zdrowo! 😘😘 Chcecie kupić mieszkanie? Powodzenia! Unek ten sam temat, tyle że my szukamy domu. A tu jak na złość nic ciekawego, a czas leci 😑

Stary 2018-01-25, 13:27   #1505
aaska92
Zadomowienie

A mnie tu dawno nie było, ostatni kiepsko u mnie z czasem. Praca, remont ciagle trwa, a w weekendy czasem studia podyplomowe za to po pracy zdarza sie mi spać popołudniu myślałam, ze w drugim trymestrze bedzie więcej energii. Wy juz tu o wózkach, a ja mysle dopiero maj/ czerwiec jakies zakupy. Na razie musze poczekać na szafy , zeby to było gdzie wkładać. A u mnie 16 t0d 😊Brzuszek sie zrobił bardziej ciążowy. Juz nawet na zumbie czesc osob zauważyła, ze jestem w ciąży mimo luzniejszych ubrań. A jak tam u Was chodzicie na jakis fitness ? Ja od ginekolog mam pozwolenie na wszystko co chodziłam przed ciąża regularnie ale odpuściłam i tak duzo zostałam przy zumbie bo mogę tam swoje tempo trzymać i spaceruje 😊Za to mam ochotę na słodkie rzeczy co nie sprzyja wadze 😄
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:31   #1506
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Współczuję żołądkowych przebojów 😐 mam nadzieję, że dziś już nie wrócą. Jaki to model wózka?

Blanka jak ja poszłam do rodzinnego z takim okropnym kaszlem, że prawie się dusiłam, łzy mi się lały, to odesłał mneo z kwitkiem i polecił inhalacje. Powiedział mi wtedy, że jakby się gorączką pojawiła to wtedy przepisałby coś, a tak to mam sobie radzić. Próbuj więc może inhalacji na razie dopóki jej masz gorączki.

Super, że dzieć rośnie zdrowo! 😘😘 Chcecie kupić mieszkanie? Powodzenia! Unek ten sam temat, tyle że my szukamy domu. A tu jak na złość nic ciekawego, a czas leci 😑

Anex cross
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:44   #1507
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Super, że dzieć rośnie zdrowo! ���� Chcecie kupić mieszkanie? Powodzenia! Unek ten sam temat, tyle że my szukamy domu. A tu jak na złość nic ciekawego, a czas leci ��
Tak, szukamy już od 2 lat tyle że wcześniej na spokojnie, teraz naprawdę przydałoby się więcej miejsca. Problem w tym że jesteśmy wybredni co do lokalizacji, a druga sprawa to kasa. Jak już coś nam się podobało to cena była powalająca. Nie chcemy pakować się w kredyt na 30 lat po 1000zł miesięcznie. Najlepsza opcja to 3 pokoje ok 60m2, ale ostatnio myślimy ewentualnie o 2 pokojach. Jeśli będziemy chcieli, spłacimy wcześniej i kupimy większe, a zawsze to już na swoim.

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-01-25 o 13:48
Stary 2018-01-25, 13:47   #1508
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość

Elu, doskonale wiem co czujesz z tym małym mieszkaniem, wszystko na kupie, a utrzymać porządek dłużej niż przez jeden dzień, to wyzwanie dla samej perfekcyjnej pani domu. Moim marzeniem też jest wyniesienie się stąd jak dzidziuś podrośnie. Chciałabym gromadkę dzieci, a więcej niż jedno i roczne tutaj - nie ma mowy. Wiecie, moje jest tak małe - kawalerka, że aż wstyd mi pisać o tak małym metrażu. Może pobawimy się troszkę w zgadywanki i zgadujcie ile metrów ma mieszkanie? Pamiętajcie, że to kawalerka!

Kochane Moje, mam dla Was wiadomość oszałamiającą........... (jest napięcie już?)................ Jako ostatnia z naszej fajnej paczki - dzisiaj skończyłam 13 tydzień i witam się w 14 tygodniu! Teraz czekamy na szał ciał w samopoczuciu i jednorożce.
Kochana u mnie co niektórzy jako kawalerkę widzą 15-18 metrowe klitki i to często są mikro-mieszkania w centrum, które bardo dobrze się sprzedają

Mocno trzymam kciuki za dobre samopoczucie i jednorożce

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle dołączam o poranku i witam się pięknie

Macie rację z tym bujaczkiem - nie będę ryzykować, że dziecko będzie miało problemy z kręgosłupem, wystarczy, że matka ma Niestety nadal nie wiem, gdzie dzieć będzie spał Nie może spać z nami w łóżku, choćby ze względu na koty, łóżeczko nie wejdzie albo wejdzie na styk, ale nie będzie dostępu do szafy.... Ech, mam nadzieję, że uda nam się jak najszybciej wynieść do domu Jakby któraś z lubelskiego słyszała o domu na sprzedaż, to wszelkie info mile widziane

Folinko, trzymam kciuki za twoje USG dzisiaj

Całej reszcie życzę miłego dnia, pewnie jeszcze się pojawię, ale muszę pójść na jakiś spacer i ugotować fasolkę
Summer jak wymyślisz jakieś rozwiązanie to daj znać bo ja mam ten sam problem co prawda jak Mała nam podrośnie to będzie miała swój pokój ale na początek chcemy ją mieć przy sobie a ze spaniem w łóżku może być problem bo koty właśnie a nie chcę "dziadów" wyganiać z łóżka bo i tak czeka je mega rewolucja
Kotostwory od zawsze śpią w łóżku i nie wiem czy da się pomieścić dwoje dorosłych, niemowlaka i dwa kociska w jednym łóżku - jak myślicie da się?

emma90 witaj , ale z Ciebie chudzinka

ane3kaa, Blanka dużo zdrowia dla Was

W ogóle mąż wyciągnął moje leniwe doopsko na basen, rozruszałam się trochę i przeszły mi pobolewania w podbrzuszu o których pisałam dziś zaczynam 18 -ty tydzień, ruchów Małej nadal ni chu chu

Odnośnie zakupów i kompletowania wyprawki, zna ktoś tę książkę: http://mamania.pl/product-pol-25-Dzi...kupowaniu.html
bo ja zamówiłam i czekam aż przyjdzie, mam nadzieję że pomoże mi się ogarnąć bo jak widzę dziecięce pokoiki, malutkie ciuszki (zwłaszcza w kotki) i w ogóle wszystko "w kotki" dla dzieci to dostaje takiego "pie☠☠☠lca" że nie wiem jak długo mąż będzie mnie w stanie powstrzymać przed wydaniem majątku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dziecko bez kosztów.jpg (22,7 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez RudyKotBialyKot
Czas edycji: 2018-01-25 o 13:49
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:49   #1509
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Anex cross
Ja zachorowałam na Coletto Florino
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 13:54   #1510
folinka
Zadomowienie

Dużo dziś dobrych wieści i trochę choróbsk widzę. Wybaczcie nie mam czasu dziś, więc cieszę się z Wami zbiorowo z wszystkich dobrych wieści i zdrówka życzę!

norciu, bouncuję bardzo z Tobą! Cieszę się, że już wszystkie jesteśmy takie zaawansowane

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Folinka mam obecnie płytki 97. Muszę raz w miesiącu chodzić do hematologa na pobranie krwi - 4 ampułki! I wizytę, jak będą płytki spadać to wizyty będą częstsze. Poza tym na następnej wizycie dostanę jakieś zaświadczenie które muszę pokazać w szpitalu w dniu porodu, informujące jaki rodzaj znieczulenia i w jakiś sposób poród może się odbyć przy różnej ilości płytek. Tyle że u mnie wchodzi w grę tylko CC i znieczulenie ogólne....
No tak, znowu zapomniałam
4 ampułki za każdym razem? Aż tyle z Ciebie wysysają? Rany, może tylko za pierwszym coś więcej badań było... Płytki to przecież w najzwyklejszej morfologii się sprawdza.

Cytat:
Dziewczyny powtórzę pytanie, czy któraś z Was się orientuje jakie powinno być TSH w ciąży? Net mówi do 2,5, więc mam za wysokie, ale jak to jest w praktyce? Pojawiał się tu ten temat, niektóre z Was biorą leki przy jakiej wartości?

Niestety nawet wśród lekarzy zdania są podzielone. Choć coraz częściej już uważają, że powinno być poniżej 2. 2,5 to już maks!
Ale też bez paniki, masz bardzo delikatnie przekroczone, choć oczywiście najlepiej, żeby endokrynolog zdecydował.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 14:10   #1511
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj zaczęłam 17 tydzień W piątek miałam wizytę. Bobas rośnie książkowo, krwiaczek jest nadal tyle że pusty, więc może jest nadzieja że zniknie. Na szczęście jest po drugiej stronie i nie zagraża. Jedyne co to lekarz powiedział że jest nisko łożysko, wiem że na tym etapie to częste i duża szansa że się podniesie, na to liczę Poza tym dostałam żelazo, wyniki nie są tragiczne ale już poleciały w dół. Zamówiłam sobie sok z buraka i żurawiny w aptece i mam zamiar pić codziennie, zobaczymy czy za miesiąc będą lepsze.

Tym że łożysko jest nisko się nie przejmuj, miałam tak w pierwszej ciąży i bardzo późno ale podniosło się. Teraz na ug lekarka mówiła że też jest nisko ale jeszcze ma czas

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 14:21   #1512
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Tym że łożysko jest nisko się nie przejmuj, miałam tak w pierwszej ciąży i bardzo późno ale podniosło się. Teraz na ug lekarka mówiła że też jest nisko ale jeszcze ma czas

U mnie też lekarz tylko wspomniał że nisko i lepiej nie współżyć Ale my już mamy celibat odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży przez moje przygody z krwawieniami. Ja to zawsze tyle się naczytam wcześniej że jak idę do lekarza to nawet nie dopytuje co to oznacza itp. bo już wiem

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-01-25 o 14:23
Stary 2018-01-25, 14:23   #1513
asiaczek
Zakorzenienie

A mi lekarz nic nie mówił o łożysku,więc pewnie jest ok. Za to mam tak tyłozgiętą macicę, że raczej prędko nie poczuję ruchów

Stary 2018-01-25, 14:27   #1514
dorka24
Rozeznanie

Ja w poniedziałek miałam ochotę na coś słodkiego i zjadłam sobie knopersa (jeden z ulubionych wafelków), położyłam się i dałam rękę na brzuch i po jakiś 10 minutach poczułam jakby stukanie ze środka 3 razy i koniec bobas się chyba odezwał Będę musiała chyba częściej jeść coś słodkiego, bo ogólnie to staram się ograniczać a batoniki itp. to szczególnie

Stary 2018-01-25, 14:39   #1515
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też lekarz tylko wspomniał że nisko i lepiej nie współżyć Ale my już mamy celibat odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży przez moje przygody z krwawieniami. Ja to zawsze tyle się naczytam wcześniej że jak idę do lekarza to nawet nie dopytuje co to oznacza itp. bo już wiem
Też mamy zakaz od poczatku ciąży.... Mąż już zaczyna powoli chodzić po ścianach Ale dla Maleństwa wszystko
Stary 2018-01-25, 14:48   #1516
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Też mamy zakaz od poczatku ciąży.... Mąż już zaczyna powoli chodzić po ścianach Ale dla Maleństwa wszystko
Z jakiego.powodu macie zakaz?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 14:50   #1517
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie dla dzidziusia wszystko hehe mnie czasami chandra łapie jak oglądamy jakiś film i są sceny erotyczne

Stary 2018-01-25, 14:57   #1518
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Z jakiego.powodu macie zakaz?
W sumie tak zapobiegawczo, ja po ciąży pozamacicznej wszystko strasznie przeżywam i gin nie chciał żebym sie denerwowała jakimiś plamieniami itp, dlatego zalecał się wstrzymać. My też wolimy nie ryzykować, maż wie jaka jestem i nie jest to dla nas teraz jakoś mocno uciążliwe. Przez te dwa lata starań sie nastosunkowaliśmy za wsze czasy haha Wystarczają nam teraz jaies przytulaski i rozmowy
Stary 2018-01-25, 14:57   #1519
MalaGosia88
Zakorzenienie

A ja nie mam zakazu, ale... w ogóle nie mam ochoty i też nic na tym polu
Stary 2018-01-25, 14:58   #1520
xXBlankaXx
Zakorzenienie

My na szczęście zakazu nie mamy, ale ja się bardzo cieszę... Bo odkąd jestem w ciąży mogę i 3razy dziennie

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-25 o 15:01
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 15:11   #1521
emma90
Wtajemniczenie

Miałam kilka plamień, byłam też dwa razy na IP i też mamy zakaz a ja mam jak Blanka stąd jest mi ciężko
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 15:12   #1522
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
A ja nie mam zakazu, ale... w ogóle nie mam ochoty i też nic na tym polu
Miałam tak przez cały pierwszy trymestr 🙀 teraz jest już lepiej więc nie trać nadziei 😸

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 15:27   #1523
madziara889
Zakorzenienie

My na początku mieliśmy zakaz ale już możemy.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 15:34   #1524
Sandam13
Rozeznanie

My nie mieliśmy zakazu i nie mamy do teraz ale z moją ochotą bywa różnie kiedyś mogliśmy codziennie, teraz może dwa razy na tydzień.. Pozatym mój tż boi się że coś mi zrobi i obchodzi się w tych sprawach jak z jajkiem i nie bardzo mi to odpowiada. 🤣
W weekend jedziemy do jego rodziny na wieś z zaproszeniami na ślub, jeszcze nigdy tam nie byłam i nie znam za bardzo jego rodziny i trochę się stresuję.. Jedyne co mnie cieszy ze mają tam 3 duże psy to zajęcie sobie znajdę.. Mój brzdąc został z rodzicami i strasznie brakuje mi chodzących łapek po domu..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 15:44   #1525
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, szukamy już od 2 lat tyle że wcześniej na spokojnie, teraz naprawdę przydałoby się więcej miejsca. Problem w tym że jesteśmy wybredni co do lokalizacji, a druga sprawa to kasa. Jak już coś nam się podobało to cena była powalająca. Nie chcemy pakować się w kredyt na 30 lat po 1000zł miesięcznie. Najlepsza opcja to 3 pokoje ok 60m2, ale ostatnio myślimy ewentualnie o 2 pokojach. Jeśli będziemy chcieli, spłacimy wcześniej i kupimy większe, a zawsze to już na swoim.
Oj to nie brzmi zbyt optymistycznie 😬 nam zależy na lokalizacji też i pod tym względem dużo nas ogranicza. 15km od miasta są ceny o połowę niższe niż w mieście.. ommm. Ja się kompletnie nie przejmuje kredytem, bo siedząc na wynajmie i tak place dobra ratę, pracy się nie boję, mąż ma dobry zawód, więc wiem że jak tylko zdrowie pozwoli to sobie z rata poradzimy 😉 tylko teraz znaleźć coś, ot największy problem 😊
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dużo dziś dobrych wieści i trochę choróbsk widzę. Wybaczcie nie mam czasu dziś, więc cieszę się z Wami zbiorowo z wszystkich dobrych wieści i zdrówka życzę!

norciu, bouncuję bardzo z Tobą! Cieszę się, że już wszystkie jesteśmy takie zaawansowane

No tak, znowu zapomniałam
4 ampułki za każdym razem? Aż tyle z Ciebie wysysają? Rany, może tylko za pierwszym coś więcej badań było... Płytki to przecież w najzwyklejszej morfologii się sprawdza.

Niestety nawet wśród lekarzy zdania są podzielone. Choć coraz częściej już uważają, że powinno być poniżej 2. 2,5 to już maks!
Ale też bez paniki, masz bardzo delikatnie przekroczone, choć oczywiście najlepiej, żeby endokrynolog zdecydował.
Tak Kochana, wizyta na cito już w poniedziałek, jednak Pani w rejestracji po moich prośbach poszła skonsultować wynik z endo, a ta zaleciła przyjechać mi na już 😊

My mieliśmy zakaz przez 2 miesiące, uff dobrze że to już za na nami 🙈

Stary 2018-01-25, 15:49   #1526
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Cześć Dziewczyny!
chyba jestem ostatnia, która się ujawni regularnie Was podczytuję i chciałabym zacząć się udzielać Dzisiaj zaczęłam 17tc ( 16t0d) a pod sercem noszę chłopca na razie przytyłam 1kg ruchów nie czuję, ale nie mogę się ich doczekać. Kolejna wizyta dopiero 15.02 ( jak ja wytrzymam ) , a tydzień później usg połówkowe.
Witam Cię Emmo, kolejna chudzinka Rozgość się, czerwony dywan wciąż leży.

PS. Ładny pokój za Tobą.

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Nie, sporadyczne i najczęściej wieczorem lub w nocy w pierwszej ciąży miałam nieustanne, aż do końca 4 miesiąca, więc i tak jest o niebo lepiej
Chciałam na razie odpuścić dalszą diagnostykę, bo nie usuniemy tej ciąży, ale mąż mnie przekonał, że lepiej się przygotować w razie czego. Robimy test panorama jutro. Ja wierzę, że maluszek jest zdrowy i wszystko skończy się na nerwach. Mąż się strasznie denerwuje, aż się zdziwiłam bo on to taki luzak jest.

za drugi trymestr
Rozumiem Cię, czasem dobrze jest się przygotować w razie czego, ale ja wierzę, że będzie zdrowe i że to tylko formalność.

Dziękuję za oklaski!

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hej, nie zdążyłam jeszcze nadrobić, ale daję znać, że żyję... Niestety dalej jestem chora a do pracy muszę chodzić i zaległe godziny nadrobić...Od 1 lutego idę jednak na L4 także czekajcie na mnie! Buziaki! 😉 p.s. Blanka wysłałam Ci priv z prośbą o fb...

Niefajnie, w chorobie do pracy gnać. Ja przeziębiłam się po 1,5 tygodnia po rozpoczęciu pracy, ale gdzie tam na zwolnienie od razu iść, nie? Głupio mi było. Ciąża to co innego, nie cackałam się. Trzymam kciuki, aby fluki poszły sobie precz!

Cytat:
Dziewczyny powtórzę pytanie, czy któraś z Was się orientuje jakie powinno być TSH w ciąży? Net mówi do 2,5, więc mam za wysokie, ale jak to jest w praktyce? Pojawiał się tu ten temat, niektóre z Was biorą leki przy jakiej wartości?

Elu Kochana, myślę, że TSH może być maksymalnie do 2. Z wiekiem ciąży niby ten próg rośnie, ale nie wiem ile w tym racji i słuszności. Ja bym skonsultowała to, dostaniesz pewnie niedużą dawkę leku i zbije się ładnie. Ja skontroluję TSH dokładnie 6 lutego, przed wizytą u ginekologa, progesteron również, czy aby nie spadł po ponad 3 tygodniach, bo odstawiłam luteine i euthyrox.

Z tą pizzerią, to pojechałam inteligencją, a raczej jej brakiem.. Myślę sobie, że to takie niespotykane - schodzisz sobie na dól do pizzerii, kręcisz się po kuchni i niby robisz swoją pizzę. Źle zrozumiałam, ale to i tak ekstra, że robią Wam czas pizzę, której nie ma w menu. U mnie króluje ananas, ser wędzony i żurawina - oczywiście nie na jednej pizzy. Ale taką dobrą z serem i żurawiną jadłam tylko i wyłącznie w Biesiadowie na podlasiu, tzw. Cztery Pory Roku, dla mnie miazga. Jak kiedyś się spotkamy, to w tej pizzerii.

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Kochana u mnie co niektórzy jako kawalerkę widzą 15-18 metrowe klitki i to często są mikro-mieszkania w centrum, które bardo dobrze się sprzedają

Mocno trzymam kciuki za dobre samopoczucie i jednorożce

W ogóle mąż wyciągnął moje leniwe doopsko na basen, rozruszałam się trochę i przeszły mi pobolewania w podbrzuszu o których pisałam dziś zaczynam 18 -ty tydzień, ruchów Małej nadal ni chu chu

bo ja zamówiłam i czekam aż przyjdzie, mam nadzieję że pomoże mi się ogarnąć bo jak widzę dziecięce pokoiki, malutkie ciuszki (zwłaszcza w kotki) i w ogóle wszystko "w kotki" dla dzieci to dostaje takiego "pie☠☠☠lca" że nie wiem jak długo mąż będzie mnie w stanie powstrzymać przed wydaniem majątku
Uśmiałam się jak czytałam twój wpis!

Basenu baaaaardzo zazdroszczę, mąż nie chce ze mną jechać, bo brzuszek nieco odstaje i wstydzi się. Jeszcze trochę i go przegonię. Tak kocham pływać, ojej..

Z tymi mieszkaniami, to żeś mnie zaszokowała. Pewnie bogacze
No już nie będę trzymać Was w niepewności, mieszkanie ma 28 m2. Jest łazienka, korytarzyk, kuchnia i jeden pokój.

Zerknęłam tylko na oceny tej książki i dziwnie, bo na jednej stronie ocena tylko 5,4/10 na 26, a na innej 4,6/5 na 1063. Ja to bym mogła przeczytać jakąś książkę o "obrabianiu" dziecka. W sensie, jakie są ubranka, kiedy i jakie się ubierać, jak ubierać na dwór zależnie od pogody, jak pielęgnować, itd.

Cytat:
Ja zachorowałam na Coletto Florino
Zerknęłam i fajniutki. Ja zachorowałam na gondolę 90 cm, a ten ma 85 i tak bardzo dobrze. 13 kilogramów - też fajnie.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Wybaczamy Ci brak czasu, nasza Folinko. Nie przejmuj się, jako założycielka i "ogarniaczka" wątku, masz szczególe względy.

Już we trzy bouncujemy, super!

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A mi lekarz nic nie mówił o łożysku,więc pewnie jest ok. Za to mam tak tyłozgiętą macicę, że raczej prędko nie poczuję ruchów

Też mam tyłozgiętą, ale mówił, że do kolejne wizyty (miesiąc) wyprostuje się do przodu i żeby tym się nie przejmować. Do wizyty zostały 2 tygodnie. Kuzynka też miała tyło, potem wyprostowała się do przodu i po porodzie obkurczając się, wróciła na tyły, co ponoć było dość bolesne.

Cytat:
My również mamy celibat, tu akurat ze względu na plamienia i sporą ilość luteiny, którą brałam (3x dziennie). Myślę, że już moglibyśmy, zapomniałam lekarza zapytać, bo była ekspres wizyta, a mąż tak bardzo chce, ale nie, bo nie można. Nie dogodzisz i męcz się z takim napaleńcem.

Dziewczyny, chciałam Was zapytać o coś intymnego. Czy tylko ja mam takie upławy, iż mam wrażenie, że woda cieknie? Takie mleczko, wkładki zaraz mokre. Przepraszam za szczegóły. Boję się, że to wody czy coś, nie wiem jak można to zinterpretować, a do ginekologa jeszcze 2 tygodnie.

Ale się rozpisałam, przepraszam!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 15:54   #1527
norka93
Wtajemniczenie

Ja kupię na pewno (przynajmniej na ten moment), któryś z tych wózków, jeśli potwierdzą się parametry wózka, czyli:
- gondola 90 cm.
- waga z gondolą 13 kilogramów.

Tylko dylematuję z kolorami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DIADEMIA-BRAZ-1.jpg (81,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DIADEMIA-BRAZ-Z-KWIATAMI.jpg (89,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DIADEMIA-BRAZ-Z-KWIATAMI-2-1.jpg (85,7 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-25 o 15:55
Stary 2018-01-25, 15:58   #1528
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja kupię na pewno (przynajmniej na ten moment), któryś z tych wózków, jeśli potwierdzą się parametry wózka, czyli:
- gondola 90 cm.
- waga z gondolą 13 kilogramów.

Tylko dylematuję z kolorami.
3 bardzo ładny kolorystycznie jak dla mnie.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 16:02   #1529
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu haha! 😂 to pewnie ciążowy kalafior sprawia, że w ten sposób ogarnęłaś ta moja pizzę 😊 aaa ananasa lubię, ale w sałatkach, ale oscypek z żurawiną ommmm 😊😊 na pizzy też pewnie pychaaa. Chętna do degustacji! 😍😍
tak tak Kochana pisałam właśnie wyżej, wizyta u endo już w poniedziałek, bo TSH leci w górę, poprzednio miałam 1,9. Więc pewnie dostanę leki. I podobno cukier mega niski, ale nie wiem dokładnie jaki. Czy to czasem nie Ty miałaś glukoze taka niska na czczo?

Ja też mam takie upławy, czy co to jest. Ciągle mam wkladke i ciągle ja zmieniam. Ale nie myślałam, że to coś złego, hmm ja idę we wtorek do gina to zapytam.

Stary 2018-01-25, 16:11   #1530
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
3 bardzo ładny kolorystycznie jak dla mnie.

A nu, temu mam problem. Na ten moment kupuję 2w1, a fotelik dokupimy. Kilkaset zł. pójdzie jak nic, ale wiem, że moi rodzice czy siostra będą bardzo chętni, żeby wesprzeć (szczególnie siostra), więc może uda mi się nieco zaoszczędzić.

Cytat:
Norciu haha! �� to pewnie ciążowy kalafior sprawia, że w ten sposób ogarnęłaś ta moja pizzę �� aaa ananasa lubię, ale w sałatkach, ale oscypek z żurawiną ommmm ���� na pizzy też pewnie pychaaa. Chętna do degustacji! ����
tak tak Kochana pisałam właśnie wyżej, wizyta u endo już w poniedziałek, bo TSH leci w górę, poprzednio miałam 1,9. Więc pewnie dostanę leki. I podobno cukier mega niski, ale nie wiem dokładnie jaki. Czy to czasem nie Ty miałaś glukoze taka niska na czczo?

Ja też mam takie upławy, czy co to jest. Ciągle mam wkladke i ciągle ja zmieniam. Ale nie myślałam, że to coś złego, hmm ja idę we wtorek do gina to zapytam.

Zaraz przeczytam jeszcze raz i mówię Ci (pisząc), że każdy tak by zrozumiał, prawda Dziewczyny? (przyznawać mi tu rację! ) Oj, żartuję!

Elu, a czemu nie widać twoich emotek? U jako jedynej chyba nie widzę emotek siedząc na forum, na laptopie, tylko takie kwadraciki.. (Edit: chyba już wiem o co be, na Tapatalk widzę).

Tak, to właśnie ja miałam cukier 66. Jeszcze potem jak na złość po czekoladzie miała refluks i mdłości. Zaryzykowałam i właśnie zjadłam czekoladkę kawową - jest gitez.

Koniecznie zapytaj, Dobra Duszyczko, będę spokojniesza.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-25 o 16:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości