Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-25, 16:14   #1531
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Witam Cię Emmo, kolejna chudzinka Rozgość się, czerwony dywan wciąż leży.

PS. Ładny pokój za Tobą.

Rozumiem Cię, czasem dobrze jest się przygotować w razie czego, ale ja wierzę, że będzie zdrowe i że to tylko formalność.

Dziękuję za oklaski!

Niefajnie, w chorobie do pracy gnać. Ja przeziębiłam się po 1,5 tygodnia po rozpoczęciu pracy, ale gdzie tam na zwolnienie od razu iść, nie? Głupio mi było. Ciąża to co innego, nie cackałam się. Trzymam kciuki, aby fluki poszły sobie precz!

Elu Kochana, myślę, że TSH może być maksymalnie do 2. Z wiekiem ciąży niby ten próg rośnie, ale nie wiem ile w tym racji i słuszności. Ja bym skonsultowała to, dostaniesz pewnie niedużą dawkę leku i zbije się ładnie. Ja skontroluję TSH dokładnie 6 lutego, przed wizytą u ginekologa, progesteron również, czy aby nie spadł po ponad 3 tygodniach, bo odstawiłam luteine i euthyrox.

Z tą pizzerią, to pojechałam inteligencją, a raczej jej brakiem.. Myślę sobie, że to takie niespotykane - schodzisz sobie na dól do pizzerii, kręcisz się po kuchni i niby robisz swoją pizzę. Źle zrozumiałam, ale to i tak ekstra, że robią Wam czas pizzę, której nie ma w menu. U mnie króluje ananas, ser wędzony i żurawina - oczywiście nie na jednej pizzy. Ale taką dobrą z serem i żurawiną jadłam tylko i wyłącznie w Biesiadowie na podlasiu, tzw. Cztery Pory Roku, dla mnie miazga. Jak kiedyś się spotkamy, to w tej pizzerii.

Uśmiałam się jak czytałam twój wpis!

Basenu baaaaardzo zazdroszczę, mąż nie chce ze mną jechać, bo brzuszek nieco odstaje i wstydzi się. Jeszcze trochę i go przegonię. Tak kocham pływać, ojej..

Z tymi mieszkaniami, to żeś mnie zaszokowała. Pewnie bogacze
No już nie będę trzymać Was w niepewności, mieszkanie ma 28 m2. Jest łazienka, korytarzyk, kuchnia i jeden pokój.

Zerknęłam tylko na oceny tej książki i dziwnie, bo na jednej stronie ocena tylko 5,4/10 na 26, a na innej 4,6/5 na 1063. Ja to bym mogła przeczytać jakąś książkę o "obrabianiu" dziecka. W sensie, jakie są ubranka, kiedy i jakie się ubierać, jak ubierać na dwór zależnie od pogody, jak pielęgnować, itd.

Zerknęłam i fajniutki. Ja zachorowałam na gondolę 90 cm, a ten ma 85 i tak bardzo dobrze. 13 kilogramów - też fajnie.

Wybaczamy Ci brak czasu, nasza Folinko. Nie przejmuj się, jako założycielka i "ogarniaczka" wątku, masz szczególe względy.

Już we trzy bouncujemy, super!

Też mam tyłozgiętą, ale mówił, że do kolejne wizyty (miesiąc) wyprostuje się do przodu i żeby tym się nie przejmować. Do wizyty zostały 2 tygodnie. Kuzynka też miała tyło, potem wyprostowała się do przodu i po porodzie obkurczając się, wróciła na tyły, co ponoć było dość bolesne.

My również mamy celibat, tu akurat ze względu na plamienia i sporą ilość luteiny, którą brałam (3x dziennie). Myślę, że już moglibyśmy, zapomniałam lekarza zapytać, bo była ekspres wizyta, a mąż tak bardzo chce, ale nie, bo nie można. Nie dogodzisz i męcz się z takim napaleńcem.

Dziewczyny, chciałam Was zapytać o coś intymnego. Czy tylko ja mam takie upławy, iż mam wrażenie, że woda cieknie? Takie mleczko, wkładki zaraz mokre. Przepraszam za szczegóły. Boję się, że to wody czy coś, nie wiem jak można to zinterpretować, a do ginekologa jeszcze 2 tygodnie.

Ale się rozpisałam, przepraszam!
Ja też mam takie upławy, czasem mam wrażenie, że popuszczam siku czasem są bezbarwne, czasem białe. Mi gin sprawdzała i to śluz, a nie wody.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 16:16   #1532
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Norka też mam takie uplawy.

Ela ja mam 1,8 tsh.To źle? Bo czytalam,ze niby.ok.Mam się martwic?Gin nic nie mowil.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 16:22   #1533
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Norka też mam takie uplawy.

Ela ja mam 1,8 tsh.To źle? Bo czytalam,ze niby.ok.Mam się martwic? Gin nic nie mowil.
A kiedy robiłaś wyniki? Ja zrobiłabym TSH przed wizytą jeszcze raz, żeby zobaczyć czy rośnie.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja też mam takie upławy, czasem mam wrażenie, że popuszczam siku czasem są bezbarwne, czasem białe. Mi gin sprawdzała i to śluz, a nie wody.

Też mam takie wrażenie, haha.. Aż wstyd.. Nic tylko --->

Całkiem fajne - http://ciucholove.sellingo.pl/k/15/ciazowe
Body mają słodkie. http://ciucholove.sellingo.pl/k/2/body

Elu, właśnie zobaczyłam, że obie lubimy stronę "Maminki"! Kupowałaś już coś z tamtej strony?
Właśnie zobaczyłam ceny... Padłam

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-25 o 16:30
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 16:28   #1534
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A nu, temu mam problem. Na ten moment kupuję 2w1, a fotelik dokupimy. Kilkaset zł. pójdzie jak nic, ale wiem, że moi rodzice czy siostra będą bardzo chętni, żeby wesprzeć (szczególnie siostra), więc może uda mi się nieco zaoszczędzić.

Zaraz przeczytam jeszcze raz i mówię Ci (pisząc), że każdy tak by zrozumiał, prawda Dziewczyny? (przyznawać mi tu rację! ) Oj, żartuję!

Elu, a czemu nie widać twoich emotek? U jako jedynej chyba nie widzę emotek siedząc na forum, na laptopie, tylko takie kwadraciki.. (Edit: chyba już wiem o co be, na Tapatalk widzę).

Tak, to właśnie ja miałam cukier 66. Jeszcze potem jak na złość po czekoladzie miała refluks i mdłości. Zaryzykowałam i właśnie zjadłam czekoladkę kawową - jest gitez.

Koniecznie zapytaj, Dobra Duszyczko, będę spokojniesza.
Haha czyli jednak to ja napisałam to w sposób tak bardzo zrozumiały 😊😊 to nic.. ważne, że się wyjaśniło 😉

Hmm jak to nie widać moich emotek, przykro.. pisze z telefonu i mam apke, ale u Was i u Ciebie też widzę nie raz te same emotki co ja mam, w Wy moich nie widzicie..

W poniedziałek dowiem się jaki ten mój cukier, ale ja chyba znam przyczynę tylko, że nie wypada mi pouczać lekarza 😉 ja nie bardzo mam ochotę na słodkie, jedynie owocki..

Hah Kochana, ja też po cichu liczę, że ktoś się nam dorzuci do wózka 😊

Stary 2018-01-25, 16:31   #1535
pola25
Zakorzenienie

Norka to.bylo w listopadzie,teraz nie zlecil.mi.tsh
Stary 2018-01-25, 16:31   #1536
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Haha czyli jednak to ja napisałam to w sposób tak bardzo zrozumiały 😊😊 to nic.. ważne, że się wyjaśniło 😉

Hmm jak to nie widać moich emotek, przykro.. pisze z telefonu i mam apke, ale u Was i u Ciebie też widzę nie raz te same emotki co ja mam, w Wy moich nie widzicie..

W poniedziałek dowiem się jaki ten mój cukier, ale ja chyba znam przyczynę tylko, że nie wypada mi pouczać lekarza 😉 ja nie bardzo mam ochotę na słodkie, jedynie owocki..

Hah Kochana, ja też po cichu liczę, że ktoś się nam dorzuci do wózka 😊

Jeśli ktoś chce się dorzucać, to nie będę bronić. To będzie pierwszy wnuk moich rodziców, a siostra po raz pierwszy zostanie ciocią

Stary 2018-01-25, 16:37   #1537
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Nie było mnie tu wczoraj cały dzień bo najpierw miałam koszmarne zaparcia a wczoraj jak zaczął mnie boleć strasznie brzuch, dostałam takich skurczy ze już mąż nie wiedział co zrobić.... Siadłam na kibelku i powoli zaparcia puszczały.... Dobrze ze doleciał z miską bo zdażyło się że zwymiotowałam od razu.... Dzisiaj jest juz stosunkowo ok.... ciekawe czy to te zaparcia pusciły czy jakaś grypa zoładkowa to była ((

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

A to nasz wybrany wózek
Piękny jest ten wózek!
Czy Wy przed zakupem oglądacie/testujecie te wózki na żywo, czy w ciemno kupujecie przez neta?

Cytat:
Gorączki na szczęście nie mam.

Robie sobie inhalacje i to chyba dlatego tyle tej flegmy jest z zatok, ale tylko rano mi to tak schodzi i się oczyszcza. Teraz już jest ok, mam tylko katar... To
Zastanawiam się co on może mi zaproponować, prócz paracetamolu, inhalacji..

Jak coś to jutro pójdę.
Ewentualnie zaczekam do wizyty u gin w poniedziałek, może mi powie, że tyle co sama robię to mi lekarz każe robić, a może wyśle do lekarza po antybiotyk.

No tak. Ja tam się bronię przed antybiotykiem rękami i nogami ale jak będę musiała kiedyś to cóż...
Koleżanka brała przez jakiś czas w ciąży i dzidzi w drugi dzień po porodzie złapało zapalenie płuc- twierdzili że antybiotyki brane w ciązy mogły na to wpłynąć. Ile w tym prawdy to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny tak lecicie z postami, że ostatnie dni tylko czytam i nic nie piszę.
Wczoraj zaczęłam 17 tydzień W piątek miałam wizytę. Bobas rośnie książkowo, krwiaczek jest nadal tyle że pusty, więc może jest nadzieja że zniknie. Na szczęście jest po drugiej stronie i nie zagraża. Jedyne co to lekarz powiedział że jest nisko łożysko, wiem że na tym etapie to częste i duża szansa że się podniesie, na to liczę Poza tym dostałam żelazo, wyniki nie są tragiczne ale już poleciały w dół. Zamówiłam sobie sok z buraka i żurawiny w aptece i mam zamiar pić codziennie, zobaczymy czy za miesiąc będą lepsze.

19.02 mam połówkowe, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidziusia w 3d i poznać płeć tak na 100%

Piszecie tutaj o zakupach dla bobasów, my kompletnie o tym nie myśimy na razie. Mieszkamy w kawalerce i jesteśmy na etapie szukania mieszkania, tutaj nie mamy nawet miejsca żeby trzymać cokolwiek. Mam nadzieję że uda nam się znaleźć swoje lokum, jeśli nie trzeba będzie pomyśleć jak w obecnym zrobić trochę wolnego miejsca.
Mamy w ten sam dzień UP Ja się cieszę, że przynajmniej z miejscem nie mamy problemu- mieszkamy w domu i Maluszek ma już przeznaczony dla siebie pokój

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
A ja nie mam zakazu, ale... w ogóle nie mam ochoty i też nic na tym polu
Cytat:
My na szczęście zakazu nie mamy, ale ja się bardzo cieszę... Bo odkąd jestem w ciąży mogę i 3razy dziennie

No ja też nie mam zakazu, ale tak jak Gosia, seks mógłby nie istnieć dla mnie... Blanka jak to robisz? Może uda mi się rozkręcić

Co do upławów to mam podobnie jak Wy i też gin potwierdziła, że jest ok. Ale ostatnio mam takie objawy infekcji- za tydzień idę do gin, to niech rzuci tam okiem...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 16:42   #1538
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Piękny jest ten wózek!
Czy Wy przed zakupem oglądacie/testujecie te wózki na żywo, czy w ciemno kupujecie przez neta?

No tak. Ja tam się bronię przed antybiotykiem rękami i nogami ale jak będę musiała kiedyś to cóż...
Koleżanka brała przez jakiś czas w ciąży i dzidzi w drugi dzień po porodzie złapało zapalenie płuc- twierdzili że antybiotyki brane w ciązy mogły na to wpłynąć. Ile w tym prawdy to nie wiem...

Mamy w ten sam dzień UP Ja się cieszę, że przynajmniej z miejscem nie mamy problemu- mieszkamy w domu i Maluszek ma już przeznaczony dla siebie pokój

No ja też nie mam zakazu, ale tak jak Gosia, seks mógłby nie istnieć dla mnie... Blanka jak to robisz? Może uda mi się rozkręcić

Co do upławów to mam podobnie jak Wy i też gin potwierdziła, że jest ok. Ale ostatnio mam takie objawy infekcji- za tydzień idę do gin, to niech rzuci tam okiem...
Nie wiem jak po prostu jest ochota i już

Ja też ostatnio załapałam grzybka.. Na szczęście gin dała mi globulki i do tego maścia clotrimazolum. I najważniejsze, kazała męża przeleczyć. Bo u nich grzybica jest bez objawowa i oni tego nie czują, a my się zarazamy co chwilę od nich.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-25 o 16:46
Stary 2018-01-25, 16:44   #1539
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ja smaruję raz na kilka dni Clotrimazolem, tak zapobiegawczo, a po każdym myciu smaruję żelem z kwasem mlekowym firmy Provag.

Ja to raczej będę kupować w ciemno przez internet. Na ten moment nawet nie chce mi się jeździć po sklepach i ciągać się z wózkami, może mi przejdzie i jednak się przejadę.

Stary 2018-01-25, 16:44   #1540
pola25
Zakorzenienie

Kropka nad i-polecam.paleczki.kwasu mlekowego dopochwowe,kup,uzyj,napew no nie zaszkodza,a mogą pomoc

Co do.antybiotykow,lekow to.jestem bardzo ostrożna,ale są takie sytuacje ze jest to mus, lepiej wziac,bo konsekwencje moga byc dużo gorsze.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-01-25 o 16:46
Stary 2018-01-25, 16:47   #1541
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja też uważam, że jak już jest źle to trzeba brać antybiotyk bez gadania.

Stary 2018-01-25, 16:48   #1542
Elaaaa
Wtajemniczenie

Polu ja miałam pierwsze TSH 1,9 tylko że ja jestem pod kontrolą endokrynologa i kazała w ciągu miesiąca zrobić kolejne i to już wyszło 2,7 więc idzie mocno w górę. Dziewczyny tu pisały, że do 2,5 jest norma, więc nie musisz się martwić ale zawsze możesz zapytać gina czy zrobić sobie wynik dla pewności 😉 TSH wysokie podobno niebezpieczne w ciąży.

Cytat:
A kiedy robiłaś wyniki? Ja zrobiłabym TSH przed wizytą jeszcze raz, żeby zobaczyć czy rośnie.

Też mam takie wrażenie, haha.. Aż wstyd.. Nic tylko --->

Całkiem fajne - http://ciucholove.sellingo.pl/k/15/ciazowe
Body mają słodkie. http://ciucholove.sellingo.pl/k/2/body

Elu, właśnie zobaczyłam, że obie lubimy stronę "Maminki"! Kupowałaś już coś z tamtej strony?
Właśnie zobaczyłam ceny... Padłam
Nie Kochana nie kupowałam nic z tej strony, jak czasem coś mi się rzucić w oczy to klikam like, żeby móc wrócić do tego 😉😉
Słodkie te bodziaki 😍😍

Stary 2018-01-25, 16:50   #1543
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja jak zaszłam w ciążę miałam tsh 3.5 ponad, 4.12. Miałam 2.5 teraz 4.02 sprawdzę sobie wynik.

Ogólnie tsh wysokie może utrudnić zajście w ciążę, albo doprowadzić do poronienia na wczesnym etapie.

Stary 2018-01-25, 16:53   #1544
norka93
Wtajemniczenie

Macie rację, Dziewczyny. Gdybym antybiotyku nie wzięła na zapalenie oskrzeli, to bym chyba dalej leżała z gorączką ponad 39 stopni, a tak to już po trzech zastrzykach zaczęła mi spadać i nie skakała wyżej niż 38,5 stopnia. A ta teoria o zapaleniu płuc dziecka przez antybiotyki w czasie ciąży, to średnio mi podchodzi, chyba że brała antybiotyk na krótko przed porodem.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Ja jak zaszłam w ciążę miałam tsh 3.5 ponad, 4.12. Miałam 2.5 teraz 4.02 sprawdzę sobie wynik.

Ogólnie tsh wysokie może utrudnić zajście w ciążę, albo doprowadzić do poronienia na wczesnym etapie.

No to miałam chyba masę szczęścia, bo w 7 tygodniu miałam TSH 6,39. Nie potrafię stwierdzić czy zaszłam mając takie czy drastycznie podskoczyło w ciąży. W samopoczuciu i organizmie nie zauważyłam żadnych zmian jeszcze na tym etapie ciąży, więc mogę podejrzewać, że z takim zaszłam, ale to tylko gdybanie, bo to wydaje się wręcz niemożliwe..

Stary 2018-01-25, 16:56   #1545
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Macie rację, Dziewczyny. Gdybym antybiotyku nie wzięła na zapalenie oskrzeli, to bym chyba dalej leżała z gorączką ponad 39 stopni, a tak to już po trzech zastrzykach zaczęła mi spadać i nie skakała wyżej niż 38,5 stopnia. A ta teoria o zapaleniu płuc dziecka przez antybiotyki w czasie ciąży, to średnio mi podchodzi, chyba że brała antybiotyk na krótko przed porodem.
Mnie tez średnio przekonuje...
Bardziej się skłaniam ku temu, że dziecko się zachlysnelo wodami plodowymi, przez to pojawiła się infekcja i w konsekwencji zapalenie płuc.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

No to miałam chyba masę szczęścia, bo w 7 tygodniu miałam TSH 6,39. Nie potrafię stwierdzić czy zaszłam mając takie czy drastycznie podskoczyło w ciąży. W samopoczuciu i organizmie nie zauważyłam żadnych zmian jeszcze na tym etapie ciąży, więc mogę podejrzewać, że z takim zaszłam, ale to tylko gdybanie, bo to wydaje się wręcz niemożliwe..
Zależy od organizmu, jednej kobiecie w ciąży spadnie tsh, a innej bardzo wzrośnie w górę...

Tak samo nie ma reguły na jak tsh wpływa na to kiedy się uda zajść w ciążę. U jednej tsh 2.8 już utrudnia zajście w ciążę, u innej jest to 3.5 a jest taka co i przy wyniku 8.2 zajdzie w ciążę.

Jeszcze 8lat temu się tsh nie kontrolowalo przy staraniach. Moja ciotka zaszła z tsh 4.2 a inna z 7.8.

Stary 2018-01-25, 16:58   #1546
pola25
Zakorzenienie

Nieka zgadzam się.Nikt.nie przepisuje ciężarnej antybiotyku jak cukierkow.Zapalenie pluc pewnie od jakiejs infekcji przy.porodzie

Dzięki Dziewczyny za odp w spraw tsh.Zrobię sobie przy najbliższych.badaniach.Le piej dmuchac na zimne

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Ja przy poprzedniej ciąży nie mialam.badanego tsha,to bylo prawie 9 lat temu.
Stary 2018-01-25, 17:02   #1547
norka93
Wtajemniczenie

Teraz prowadzenie ciąży wygląda zupełnie inaczej niż 10 lat temu. Mówi się, że przesadzamy, ale nie oszukujmy się - oglądałam kiedyś program o położnych z UK i tam była taka jedna z 10cio-letnim stażem i wyraźnie powiedziała, że chociażby odsetek kobiet z cukrzycą ciążową wzrósł TRZYKROTNIE przez 10 lat, a co tu mówić o innych chorobach? Że o poronieniach nie wspomnę.. Stąd te wnikliwe badania i "pieszczotanie" się nad sobą.

Stary 2018-01-25, 17:02   #1548
MalaGosia88
Zakorzenienie

RudyKot pocieszyłaś mnie, czekam więc na zastrzyk libido w najbliższym czasie
Stary 2018-01-25, 17:06   #1549
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
RudyKot pocieszyłaś mnie, czekam więc na zastrzyk libido w najbliższym czasie
Ja też czekam, bo u mnie też kiepsko to wygląda..

Stary 2018-01-25, 17:14   #1550
asiaczek
Zakorzenienie

U mnie z libido też kiepsko.
A śluzu też mam bardzo dużo. Gdyby któraś się naprawdę tym martwiła to w aptece można dostać bodajże paski diagnostyczne czy to nie wody płodowe.

Ja też uważam że jeśli antybiotyk jest konieczny to trzeba go wziąć w ciąży. Sporo czytałam na temat zażywania leków czy diety kobiety w ciąży i raczej nie ma jednoznacznej odpowiedzi jak to wpływa na płód. Generalnie ja się skłaniam do teorii,że ważne są jelita kobiety(czyli drugi mózg człowieka),właściwa flora bakteryjna w nich i w drogach rodnych. A żeby mieć zdrowe jelita to wiadomo zdrowa,urozmaicona dieta, ewentualnie probiotykoterapia, zero antybiotyków jeśli nie ma.konieczności. Wszytko po to żeby dziecko nic nie złapało w brzuszku i w czasie porodu
.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
U mnie z libido też kiepsko.
A śluzu też mam bardzo dużo. Gdyby któraś się naprawdę tym martwiła to w aptece można dostać bodajże paski diagnostyczne czy to nie wody płodowe.

Ja też uważam że jeśli antybiotyk jest konieczny to trzeba go wziąć w ciąży. Sporo czytałam na temat zażywania leków czy diety kobiety w ciąży i raczej nie ma jednoznacznej odpowiedzi jak to wpływa na płód. Generalnie ja się skłaniam do teorii,że ważne są jelita kobiety(czyli drugi mózg człowieka),właściwa flora bakteryjna w nich i w drogach rodnych. A żeby mieć zdrowe jelita to wiadomo zdrowa,urozmaicona dieta, ewentualnie probiotykoterapia, zero antybiotyków jeśli nie ma konieczności. Wszytko po to żeby dziecko nic nie złapało w brzuszku i w czasie porodu

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-01-25 o 17:15
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 17:21   #1551
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Kochana u mnie co niektórzy jako kawalerkę widzą 15-18 metrowe klitki i to często są mikro-mieszkania w centrum, które bardo dobrze się sprzedają

Mocno trzymam kciuki za dobre samopoczucie i jednorożce

Summer jak wymyślisz jakieś rozwiązanie to daj znać bo ja mam ten sam problem co prawda jak Mała nam podrośnie to będzie miała swój pokój ale na początek chcemy ją mieć przy sobie a ze spaniem w łóżku może być problem bo koty właśnie a nie chcę "dziadów" wyganiać z łóżka bo i tak czeka je mega rewolucja
Kotostwory od zawsze śpią w łóżku i nie wiem czy da się pomieścić dwoje dorosłych, niemowlaka i dwa kociska w jednym łóżku - jak myślicie da się?

emma90 witaj , ale z Ciebie chudzinka

ane3kaa, Blanka dużo zdrowia dla Was

W ogóle mąż wyciągnął moje leniwe doopsko na basen, rozruszałam się trochę i przeszły mi pobolewania w podbrzuszu o których pisałam dziś zaczynam 18 -ty tydzień, ruchów Małej nadal ni chu chu

Odnośnie zakupów i kompletowania wyprawki, zna ktoś tę książkę: http://mamania.pl/product-pol-25-Dzi...kupowaniu.html
bo ja zamówiłam i czekam aż przyjdzie, mam nadzieję że pomoże mi się ogarnąć bo jak widzę dziecięce pokoiki, malutkie ciuszki (zwłaszcza w kotki) i w ogóle wszystko "w kotki" dla dzieci to dostaje takiego "pie☠☠☠lca" że nie wiem jak długo mąż będzie mnie w stanie powstrzymać przed wydaniem majątku
Zazdroszczę basenu ja unikam bo się boję infekcji, ale chętnie bym się zrelaksowała w wodzie.

Tez dziś zaczynamy 18 tydzień i póki co ruchów nie czuję. Juz naklanialam tz byśmy poszli na usg, ale przekonał mnie, że byliśmy w zeszła środę i żeby cierpliwie zaczekać do wizyty 13.02. To jeszcze tak dluuuugo!
Co do sluzu, to też mam. Podobno mleczne wodnisty to norma w ciazy. Gorzej jak ma intensywny zapach lub zmienia konsystencję np. na grudki.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 17:29   #1552
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Zazdroszczę basenu ja unikam bo się boję infekcji, ale chętnie bym się zrelaksowała w wodzie.

Tez dziś zaczynamy 18 tydzień i póki co ruchów nie czuję. Juz naklanialam tz byśmy poszli na usg, ale przekonał mnie, że byliśmy w zeszła środę i żeby cierpliwie zaczekać do wizyty 13.02. To jeszcze tak dluuuugo!
Co do sluzu, to też mam. Podobno mleczne wodnisty to norma w ciazy. Gorzej jak ma intensywny zapach lub zmienia konsystencję np. na grudki.
Bo ja zawsze z tych, co raczej mało śluzu mają, ale ciąża rządzi się swoimi prawami. Tyle śluzu, że nic, tylko się kochać..

Ovejita, Ty już 18 tydzień, a ja się jaram swoim 14 jak gupia.

Zrobiłam sobie kaszkę, taką dla dzieci z Biedronki.. Mała dzidzia..

Wiecie, że jest taka aplikacja pt. Szumiś? Ponoć polecana. Jeśli będzie uspakajało to moje dziecko, to super, chociaż obawiam się, że potem nie będzie dało rady spać bez tych dźwięków.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-25 o 17:37
Stary 2018-01-25, 17:41   #1553
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupię na pewno (przynajmniej na ten moment), któryś z tych wózków, jeśli potwierdzą się parametry wózka, czyli:
- gondola 90 cm.
- waga z gondolą 13 kilogramów.

Tylko dylematuję z kolorami.
Norcia co to za modele ? Bardzo ładne !

Zrobilam pierogi ruskie, sama sie najadlam i jestem szczęśliwa
Leżę z herbatka

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 17:47   #1554
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Leżę z herbatka

Stary 2018-01-25, 17:48   #1555
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Leżę z herbatka

Cieszę się z twojego szczęścia. Błogie uczucie być najedzonym bez bóli brzucha. Jaką herbatkę masz?

Tu masz ten model w 3w1 - http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...w-super-cenie/ Tutaj masz podane wymiary tego modelu.

Tu masz 2w1 - http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...okazja-cenowa/

Ich foteliki to dodatkowy koszt do modelu jakieś 100-150 zł, więc nie radziłabym kupować 3w1. Ktoś mi napisał, że dla którejś pary ten fotelik był zbyt głęboki dla noworodka i zaczęli używać dopiero od 2 miesiąca życia, to dla mnie wystarczy, żeby jednak kupić fotelik osobno.

Ten model jest:
- w miarę lekki
- wysoki - 128 cm.
- długa gondola - 90 cm.

W sam raz dla takich żyraf, jak my.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-25 o 17:49
Stary 2018-01-25, 17:48   #1556
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja zawsze z tych, co raczej mało śluzu mają, ale ciąża rządzi się swoimi prawami. Tyle śluzu, że nic, tylko się kochać..

Wiecie, że jest taka aplikacja pt. Szumiś? Ponoć polecana. Jeśli będzie uspakajało to moje dziecko, to super, chociaż obawiam się, że potem nie będzie dało rady spać bez tych dźwięków.
Ja mam misia szumisia, ale draznilo mnie,że syn się budził gdy szumis się wyłączał po 40 minutach. I ciągle biegałam go włączać od nowa.

Znowu aplikacje na tel. są fajne,ale nie możesz ze sobą zabrać tel.do innego pokoju albo gdy tel. Ci zadzwoni to szum się wyłączy.
Ja w końcu wzięłam jakiś stary telefon i tam sobie zainstalowałam szum. Dobrze było dopóki synek nie utopił telefonu w kiblu

Stary 2018-01-25, 17:51   #1557
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja planuję kupić szumisia oo taki: https://www.al.to/p/319431-zabawka-d...iABEgKqjPD_BwE. Zrobiłam taki prezent siostrzenicy, jak przyjaciółka urodziła to dla jej córy też kupiłam w prezencie. W obu przypadkach zdał egzamin, dzieciaki zadowolone, spały dobrze 😉😉 i chyba w sumie same się odzwyczaiły 😉

Stary 2018-01-25, 17:52   #1558
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja mam misia szumisia, ale draznilo mnie,że syn się budził gdy szumis się wyłączał po 40 minutach. I ciągle biegałam go włączać od nowa.

Znowu aplikacje na tel. są fajne,ale nie możesz ze sobą zabrać tel.do innego pokoju albo gdy tel. Ci zadzwoni to szum się wyłączy.
Ja w końcu wzięłam jakiś stary telefon i tam sobie zainstalowałam szum. Dobrze było dopóki synek nie utopił telefonu w kiblu

Haha Zuch chłopak!

Nu, telefonu nie ruszysz, to taki spory minus, ale mamy z mężem tablet, więc problem rozwiązany.

Stary 2018-01-25, 17:52   #1559
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Cieszę się z twojego szczęścia. Błogie uczucie być najedzonym bez bóli brzucha. Jaką herbatkę masz?

Tu masz ten model w 3w1 - http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...w-super-cenie/ Tutaj masz podane wymiary tego modelu.

Tu masz 2w1 - http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...okazja-cenowa/

Ich foteliki to dodatkowy koszt do modelu jakieś 100-150 zł, więc nie radziłabym kupować 3w1. Ktoś mi napisał, że dla którejś pary ten fotelik był zbyt głęboki dla noworodka i zaczęli używać dopiero od 2 miesiąca życia, to dla mnie wystarczy, żeby jednak kupić fotelik osobno.

Ten model jest:
- w miarę lekki
- wysoki - 128 cm.
- długa gondola - 90 cm.

W sam raz dla takich żyraf, jak my.
Oooo zaraz bede patrzec te modele, nie zwrocilam uwagi wczesniej przeglądając tą stronę.
A herbatkę mam zwykla z posmakiem cytryny, taka mi najlepiej wchodzi

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 17:53   #1560
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja planuję kupić szumisia oo taki: https://www.al.to/p/319431-zabawka-d...iABEgKqjPD_BwE. Zrobiłam taki prezent siostrzenicy, jak przyjaciółka urodziła to dla jej córy też kupiłam w prezencie. W obu przypadkach zdał egzamin, dzieciaki zadowolone, spały dobrze 😉😉 i chyba w sumie same się odzwyczaiły 😉

Ośmiornica z głową misia.. Co to ma być?!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości